הסדרה Piano שודרה ברשת SBS בקוריאה בין החודשים נובמבר 2001-ינואר 2002, ויש לה 16 פרקים. ע"פ ויקיפדיה, הסדרה זכתה לרייטינג גבוה בזמנו, אבל אין נתונים מדויקים.
דמויות/ שחקנים:
האן אוק-קוואן (ג'ו ג'ה-היון, "גייבק", New Heart)
לי סו-אה (קים הא-נול, "כבודו של ג'נטלמן", "דרך מס' 1")
האן ג'ה-סו (גו סו, Will it snow for Christmas, Love 911)
לי קיונג-הו (גו אין-סונג, "רוחות של חורף", "פרח קפוא")
שין היי-רים (ג'ו מין-סו, Will it snow for Christmas, Pieta)
העלילה (כולל ספויילרים): האן אוק-קוואן הוא גנגסטר חסר בושה, שבעקבות מאבקי כוח בכנופייה מוצא את עצמו מורחק ממנה, חסר כיוון בחיים ומתפרנס מפרוטקשן ומעשי נוכלות מזדמנים. יום אחד מתברר לו שיש לו ילד בן 10, ג'ה-סו, שנשאר יתום לאחר שאמו מתה. אוק קוואן לא שש לטפל בילד שנחת עליו לפתע פתאום, ומנסה לנטוש אותו ברכבת בהזדמנות ראשונה. אלא שאז הוא מבחין במבט של אישה שמתבוננת בו, והוא חוזר בו ולוקח את הילד לעירו בוסאן.
האישה שאת מבטה הוא לא יכול לשכוח היא שין היי-רים, אלמנה ואם לשני ילדים – סו-אה וקיונג-הו. לאחר שאיבדה את בעלה, היא מגיעה לבוסאן ופותחת בעיר בית ספר ללימודי פסנתר. כשהוא נתקל בה שוב ושוב, אוק-קוואן מתבייש בפעם הראשונה בחייו במעשי הפשע שלו. הילדים של שניהם לומדים באותו בית ספר, וכך הם נפגשים בהזדמנויות שונות, כולל פעם אחת שבה אוק-קוואן מגיע שיכור לביתה של היי-רים. באותו תזמון אומלל מגיעים הגיסים מהגיהינום של היי-רים, עושים שם סצנה מכוערת ומוציאים לגיסתם האומללה שם רע בכל השכונה. במקביל, היי-רים ואוק-קוואן מתקרבים, והיא זו שמציעה לו לחיות איתה (כשהיא רואה את הרגש שלו כלפיה, וגם כדי להשיג יציבות בחייה ולהיפטר מהלשונות הרעות).
היי-רים ואוק-קוואן (שחזר למוטב) מתחתנים ומביאים לעולם ילדה משותפת. ג'ה-סו מרוצה מאמו החדשה, אבל הילדים שלה לא מקבלים את האב והאח החורגים, ומגיבים בכעס ובעלבון.
המשפחה נכנסת לאיזושהי שגרה, ומס' שנים לאחר מכן, היי-רים ואוק קוואן חוגגים יום נישואין בשיט שהופך לאסון, כשהסירה מתהפכת והיי-רים טובעת למוות.
אוק-קוואן נשאר לטפל בילדים, וילדיה של היי-רים שונאים אותו יותר מתמיד ומאשימים אותו במות אמם. כשהם גדלים מספיק, הם עוברים לגור לבדם. סו-אה עובדת ומפרנסת את אחיה קיונג-הו, שעוד בגיל תיכון מתנהג כבריון אלים שכועס על כל העולם. במהלך כל אותן שנים, אוק-קוואן עובד קשה וחוסך כל פרוטה כדי לקנות יום אחד את בית הספר לפסנתר (שעליו נאלץ לוותר לאחר מות אשתו). הוא חולם לתת את הבית הזה לילדיה של היי-רים ולדאוג לכל מחסורם, גם אם זה בא על חשבון ילדיו הביולוגיים. בשבילו הילדים של אשתו באים בעדיפות ראשונה... כל ניסיונות ההתקרבות שלו ושל ג'ה-סו אליהם עולים בתוהו.
מעשי הבריונות של קיונג-הו מגיעים לאוזניו של מנהיג הכנופייה שזרקה את אוק-קוואן לפני שנים. המנהיג מעוניין לגייס את קיונג-הו לשורות הכנופייה, גם כדי לנקום באביו החורג. בני המשפחה מנסים למנוע מקיונג-הו להידרדר לעולם הפשע, בלי הצלחה יתרה. במרכז הדרמה עומדים היחסים הטעונים והמורכבים בין בני המשפחה, כשלצד המתיחות יש גם הרבה דאגה, מסירות והקרבה. ואם לא די בכך, מתברר שמאחורי מסך הכעס, סו-אה מאוהבת באחיה החורג ג'ה-סו, בדיוק כמו שהוא מאוהב מעל הראש בה. אבל בתור אחים חורגים, הרגשות שלהם אינם מתקבלים כלגיטימיים... וזה רק חלק ממה שקורה במלודרמה הנוגה הזו.
התרשמות אישית: יש לי רגשות קצת מעורבים לגבי הדרמה הזו, אבל בגדול החיובי גובר על השלילי. כפי שאפשר להתרשם מהעלילה, זו מלודרמה מלנכולית למדי, והמלנכוליה הזו משתקפת גם בצילומים ובאווירה, וזה משהו שמאוד דיבר ללבי. רחובות בוסאן כנראה לא נראו מעולם עגמומיים יותר, אבל זו הייתה עגמומיות יפה לטעמי. ובכלל, כמו שציינתי בעבר, יש לפעמים איזשהו קסם מחוספס דווקא בסדרות הישנות יותר, שנראות לפעמים יותר אותנטיות מסדרות ה-HD המבהיקות, כשהכל נראה נקי, מעובד ולעתים מלאכותי משהו.
חשוב לי לציין שלמרות המלודרמה הטעונה, יש כאן גם לא מעט רגעים חמימים ומשעשעים, לצד הרגעים שלוחצים חזק על בלוטות הרגש. אחד הרגעים המצחיקים-מרירים מתרחש ברכבת שבה האב המאפיונר חושב לנטוש את בנו. בפרץ של טוב לב לא אופייני, הוא מחליט להשאיר לילד כמה שטרות בארנק לפני שיעזוב אותו. ואז הוא מגלה להפתעתו שלילד יש יותר כסף מאשר לו, ולוקח לו שטר בסופו של דבר...
נקודת החוזק העיקרית של הסדרה טמונה בשחקנים הנהדרים, ובראשם ג'ו ג'ה-היון שגילם את אוק-קוואן, שהוא פשוט שחקן אדיר. התחברתי מאוד לרגש שהוא הפגין ולמורכבות של הדמות שעברה לא מעט שינויים. גם ג'ו מין-סו, שגילמה את אשתו, היא שחקנית נפלאה עם נוכחות חזקה. זו הייתה הזדמנות להתרשם גם משחקנים מוכרים ופופולריים בתחילת דרכם. גו-סו היה נהדר ומלא רגש, למרות הפריזורה הלא מחמיאה שהצמידו לו חלק מהזמן (היום הוא הרבה יותר חתיך!), קים-הא נול הייתה משכנעת בתפקיד הבחורה העצורה והמיוסרת, ולגבי גו אין-סונג – הוא היה לא רע בסה"כ, גם אם לפעמים המשחק שלו הרגיש לי קצת מוגזם, ומדהים לראות שהוא כמעט לא השתנה חיצונית במהלך השנים... וגם צוות השחקנים המורחב עשה יופי של עבודה.
כבר מתחילת הסדרה האווירה הכללית יצרה את הרושם שזה ייגמר בבכי, ושאלתי את עצמי מי ימות בסוף? אפילו שרטטתי לעצמי כמה תסריטים אפשריים, אבל ככל שהתקדמתי בצפייה, השאלה הזו איבדה מחשיבותה. יש לי השגות כאלה ואחרות לגבי האופן שבו התגלגלו הדברים בסופו של דבר. אני לא יכולה לומר שיצאתי מסופקת במאת האחוזים, אבל בכל זאת יש לי פינה חמה בלב לסדרה הזו, וגם הערכה למלנכוליה, לרגישות ולמשחק המצוין, שלווה בפסקול הולם.
פתיח הסדרה:
סרטון מתוך הסדרה, לצלילי "חורשת האקליפטוס" (השיר לא קשור לסדרה...):
הסדרה Gu Family Book שודרה ברשת MBC בקוריאה בין החודשים אפריל-יוני 2013, ויש לה 24 פרקים. הסדרה זכתה לרייטינג ממוצע של 17%, ולקראת פרקי הסיום, דורגה ראשונה במשבצת השידור שלה. התסריטאית היא Kang Eun Kyung, שכתבה בין השאר את הסדרות "האביב של דאל-ג'ה", "איש של כבוד" ו"מלך האפייה". ברזומה של הבמאי, Shin Woo Chul, אפשר למצוא סדרות כמו "גן סודי", "סיטי הול" וטרילוגיית Lovers. הסדרה מתורגמת לעברית באחד האתרים הידועים.
העלילה: זוהי דרמה תקופתית שמביאה את סיפורו של צ'וי קאנג-צ'י (לי סונג גי, "יופי של ירושה", "החברה שלי היא גומיהו", "מלך הלבבות") שאביו היה גומיהו ואמו בת אנוש. קאנג-צ'י, שאינו מודע בהתחלה למוצאו, מגלה את כוחותיו המיוחדים, ומוצא את עצמו נאבק בין הצד החייתי שבו ובין שאיפתו להיות אדם, לאהוב ולהגן על משפחתו וחבריו. בדרך הוא פוגש את דאם יו-וול היפה (סוזי, "דרים היי", "ביג"), לוחמת אמיצה שמתלבשת כמו בחור, והשניים מתקוטטים אבל גם מתקרבים כמובן, ומשתפים פעולה נגד חורשי המזימות למיניהם, ובמיוחד מול רשע מרושע במיוחד שלא בוחל באמצעים.
שחקנים/דמויות:
דעה אישית:
הסדרה הזו הייתה מבחינתי חווית צפייה קלילה (ומומרצת כמובן), למרות שחלק מהתכנים בסדרה רחוקים מלהיות קלילים, ועם זאת יש בה גם מימד קומי וקטעים משעשעים.
הפרק הראשון, כדרכן של סדרות תקופתיות, הציג את דור ההורים, והיה קסום למדי. אפשר לומר שנשביתי בקסמו של השחקן שגילם את הגומיהו האב, שהשאיר אימפקט רציני למרות תפקידו הקצר יחסית, ושקצת התאכזבתי כשעברנו לדור הצעיר שהיה פחות אטרקטיבי בעיניי (השחקן שגילם את האב, צ'וי ג'ין-היוק, כבר השתתף בלא מעט סדרות כמו "פסטה", Panda and Hedgehog ועוד, אבל מספרים שדווקא התפקיד הזה מהווה פריצת דרך עבורו. הוא לוהק לתפקיד משנה בדרמה Heirs ואני מקווה לראותו בקרוב בתפקיד ראשי בדרמה ראויה).
צ'וי ג'ין היוק המקסים
לי יון-הי היפה ("ממזרח לעדן", "גוסט")
בסה"כ מדובר בסדרה חביבה וקולחת למדי ברוב שלביה. לי סונג גי מתחבב עליי מתפקיד לתפקיד, והוא חמוד וחינני, גם אם אני עדיין לא רואה בו שחקן גדול. נראה לי גם שבסדרה הזו הייתה לו הפריזורה ההולמת ביותר בקריירה.
סוזי הייתה יפה כתמיד וחמודה, אבל גם לה לדעתי עוד יש דרך ארוכה להתפתח כשחקנית. חוצמזה זה נראה לי מגוחך לחשוב, שיש מישהו שבאמת ראה בה בחור בסדרה הזו. היא כ"כ נשית ועדינה, וזה לא משנה מה היא לובשת.
העלילה הייתה בבסיסה סיפור הרפתקאות די סטנדרטי, כולל מאבק של הטובים ברעים, עם נגיעות מיתיות. אני לא יכולה להגיד שהסיפור תפס אותי חזק, אבל בהמרצה מהירה הוא היה די סביר. בשלב מסוים העלילה נהיית די רפטטיבית, ואני חושבת שהיה אפשר להסתפק ב-16 או מקסימום 20 פרקים, אם ממש מתעקשים. לא אספיילר לגבי הסוף, רק אציין שהוא נראה די תלוש ולא מספק. אבל מאחר שלא הייתי מושקעת רגשית בסדרה, זה לא ממש היה אכפת לי. פשוט שמעתי עליו כל מיני תגובות סותרות, אז הייתי סקרנית לראות מה קורה שם. נראה לי גם ששם הסדרה, "הספר של משפחת גו", לא ממש משקף את תוכנה, ושהספר נזנח איפשהו, כמו גם אחת התמות המרכזיות של הסדרה.
מספרים שהפסקול מוצלח, אבל עקב ההמרצה לא נהניתי ממנו... בפרק הראשון (שבו לא המרצתי) היה שיר יפה שליווה את סיפור אהבתם של ההורים.
הקליפ הכולל ספויילרים לשני הפרקים הראשונים:
טיזר ארוך ומתורגם לאנגלית:
iDana לשעבר
בתגובה ל: הספר של משפחת גו מאת: danarod נראה שמבובר בסידרה קלילה וחביבה שמתאימה לימי הקיץ החמים, שבהם המוח "נמס" ומתקשה לקלוט סדרות רציניות וכבדות
ואם יורשו לי 2 הערות: 1. השחקן שמגלם את האבא, הרבה יותר חתיך מהשחקן שמגלם את הבן. 2. מה זה לעזאזל "גומיהו"?
בתגובה ל: על הסקירה. מאת: ההרצליינית
אבל כמו בדרמות היסטוריות אחרות, יש בה גם קטעים אכזריים ועצובים - אולי כדאי להזהיר מראש.
ולגבי ההערות שלך:
1. מסכימה בהחלט! הוא סיפר שהתפקיד הזה גרם לו לנשירת שיער מרוב מתח. ומסתבר שיש לו גם גוף לא רע בכלל...
2. גומיהו הוא יצור אגדי במיתולוגיה הקוריאנית, שיש לו כל מיני גרסאות, ומזכיר קצת איש זאב. הגרסה המוכרת יותר (כמו בסדרה "החברה שלי היא גומיהו", בכיכובו של לי סונג גי) היא של שועל בעל תשעה זנבות, שיכול להתגלם כאישה יפה, שנוהגת לפתות גברים כדי לאכול את הכבד שלהם.
שין מין-אה מתוך "החברה שלי היא גומיהו"
קים טא הי בסדרה Nine Tailed Fox
גומיהו קטנה בסדרה Gumiho: Tale of the Fox’s Child ‘s
ב"ספר של משפחת גו" זה היה גומיהו ממין זכר, שנראה לרוב בדמות אנושית. הוא לא התגלם כשועל, אלא כמעין יצור חייתי עם עיניים זרחניות, ציפורניים ארוכות ושיער בצבע שונה.
בתגובה ל: הספר של משפחת גו מאת: danarod תודה רבה על הסיכום נהנתי כי אני יודעת שזה הבחור עם השער (הרבה שער ),,,, על הפדחת חחחה, מ "ירושה נוצצת" זה, שלא סבלתי – אך רק בהתחלה, אח"כ כבר היה הרומן בנינו ברור מאליו, הוא כזה חמוד, כזה גבוה, כזה חתיך, כזה זמר,
בימים ההם ,עזרת כרגיל לעשות סדר והבהרת ש--
"לי סונג גי הוא זמר, שחקן ומגיש פופולרי בקוריאה, שזכה אצלנו לכינוי המאמי הלאומי. הוא מגלם את הוואן ב"יופי של ירושה". זה היה התפקיד הראשי הראשון שלו, ולאחרונה הוא כיכב בסדרה King 2 Hearts לצדה של הא ג'י וון, שמוכרת לך כנראה מ"גן סודי".
עם השנים, למדנו דבר אחד או שניים ועכשיו אני גם בהכרות איתה בגן סודי(הא ג'י וון). ככה-ככה,,,,,
המצחיק הוא לוחמת אמיצה , בסיכום שלך_(דאם יו וול)
" לוחמת אמיצה , אחרת,(הא ג'י וון),שגם מסתכנת וגם הופכת לגבר—( אחרי) "הסערה "
מצחיק אותי שתי הלוחמות האלו, ואוהבת את הראשי, לדעתי כדעתך- הוא החביב התורן וממשיך בהצלחה לכיון הנכון, תודה על התקופתית, בעבר ראיתי אותה אבל גם בשיטה של לחיצה בלי מחר.... חחחה תודדדה לדנה.
בתגובה ל: שוב, תודה רבה מאד עלGu Family Book מאת: מאימאי10
בתגובה ל: הנאה מושלמת ,תודה למי שהכינה ותרגמה ,נוגע ללב. מאת: מאימאי10 אהבה זה כמו קו טלפון , האחת מנתק אבל לשני יש את קצה החוט והוא חי עם הכאב הזה אל קו הטלפון של מחלקת ההנדסה :יש טענה-" אין קליטה", בראבו!!!!
oneuldo geureohge apeume sanda
"אנצאלו קאפואומה ,סאנדה. פיללנו שלא תדע מכאוב אהבנו אותך מכל, לא חשבנו שכך יהיה ופתאום בא הכאב-סאנדה". יפה ועצוב .
בתגובה ל: שוב, תודה רבה מאד עלGu Family Book מאת: מאימאי10
ואין כמו השיטה של לחיצה בלי מחר :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: יפה שאת מצטטת אותי מאת: danarod אך בשעה טובה, מה 24 לחודש אני בלי ההגנה שלי,(טילי הפטריוט שלי) אומנם אני לא כותבת הרבה (לפי מצב נזיל),, אך נוח מאד לדעת שאתם פה חברי היקרים והחמים לשנה הטובה והמקסימה עוד יותר שתבוא.... לפחות אני מחוברת ,זוהי חגורה מחבקת מחממת והדוקה, שותה לחיים לכבודה,
אוףףףף איזה עצבים שלא הייתי מחוברת כתבתי ל- יוני ו -לך דנה יקרה, וחצי שניה אח"כ הייתי --להתחבר" חחחה. אז אם לך תודה אישית או ל- יוני ("צור קשר), תהיו לי בריאים ומצליחים, אפילו הרגל קרושה לא יצאה לי טוב כי לא היה לי דבק...חחחה.. הלכתי- ל, סלט בטטה,(חחחחה, ככה אני מרגישה בטטה,) והלכתי ל--"קומפוט פירות יבשים"(לזקנים) ,,תן כבוד,, אם אלך לצפות בדרמה (איזה שאבחר , אראה מזה כבוד למבוגרים).
אוהבת ומתגעגעת ולכל מי שבחר משהו טוב לעשות בקרוב,,, בהצלחה- ומלוא ההנאה, מרי.
בתגובה ל: הספר של משפחת גו מאת: danarod אני שמחה לגלות שהמאמי הלאומי משתפר, אם כי יש לי רתיעה מלצפות בדרמה בכיכובו. הפעם האחרונה שהוא הופיע בגומיהו הותירה אותי תוהה ומבולבלת איך דברים כאלה יכולים להתרחש...
הבמאי והכותבת אחראים לכמה דרמות שחביבות עלי מאד, אבל זה עדיין לא מבטיח דבר...כך שנראה לי שאחכה עם הסדרה הזו.
ואגב, בקליפ האחרון שהבאת, הסמל העגול שנמצא בצד נראה כמו כיפה שמונחת על ראשו של אדם עם פיאות מסולסלות...:)
בתגובה ל: קומאו על הסקירה המקיפה מאת: zilpa
אבל כן, סוזי מאחורה נראית כמו ילד תימני עם פיאות
ב"ירושה נוצצת" לא סבלתי את המאמי הלאומי, הוא נראה לי תקוע ועציצי, אבל מאז שראיתי אותו בפרק של 1N2D הוא נראה לי הרבה יותר חמוד, ומסדרה לסדרה הוא גם משחק בצורה טבעית וזורמת יותר לדעתי. עם זאת, הבחור הכי שווה בסדרה לטעמי, היה הגומיהו האבא. מצדי אפשר להקדיש לו ולאהובתו סדרה שלמה :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: הספר של משפחת גו מאת: danarod טרם צפיתי בסדרה, אבל היא כבר מחכה לי שבועות על הכונן...אני רוצה לסיים קודם עם "Dae JoYoung" הארוכה ורק לאחר מכן אצפה בסדרה תקופתית נוספת. אני חייבת לציין שככל שאני צופה ביותר סדרות תקופתיות, כך ההעדפה שלי לעלילה שמתרכשת בתקופת ג'וסון גדלה...בתקופות האחרות של שלושת הממלכות וכו' יש דגש על הלחימה ולפעמים יש גבול לכמה לחימה ואסטרטגיות במלחמה אפשר לסבול
בתגובה ל: קומאו, דנה! מאת: MyGirl
אני לא בטוחה שהייתי מצליחה לשרוד סדרה ארוכה כ"כ עם הרבה קטעי לחימה. מה שכן, הייתה לפחות סדרה תקופתית לא "ג'וסונית" שאהבנו - הלא היא "המלכה סון דוק" חבל שלא הביאו אותה לויוה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod הבלוג לא מתעדכן, אבל בזמן שמיים אדומים הופיעה הכתובת שבקרוב ושכחתי את שמה של הסדרה אבל נראה שזה שעון של חולות לפחות לפי התרגום העברי, אני לא יודע מה השם המקורי ואני אפילו לא יודע אם זו קוריאנית, אבל לא נראה שיחזירו את מתכונת ויוה פלטינה לאחת הטלנובלות ואם למרות השתיקה בבלוג לא אכזבו עם שידור חוזר נוסף אני מניח שגם לא יאכזבו עם ביטול משבצת קוריאנית.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: ברוך השם יש סדרה חדשה במקום באושר ובעושר מאת: EVGLEV
למרות שבכלל אין לי את הערוץ. איזו סדרה זו?
עם השמות של ויוה הכל ייתכן כמובן. הסדרה הקוריאנית היחידה שאני מכירה עם שם דומה היא Sandglass, אבל מאחר שהיא צולמה ב-1995 אין שום סיכוי שזאת היא.
נחכה לעדכונים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: השארת אותי סקרנית מאת: danarod כי בפורום הסדרות הקוריאניות באתר ויוה מישהי כתבה ששם הסדרה שהייתה כתובה היא "רוחות של חורף"...אז זה הכי מתאים לסדרה הזאת.
בתגובה ל: נראה לי שמדובר ב- That Winter, the Wind Blows מאת: MyGirl מסתבר שהפעם ויוה לא שינו את השם.
מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
בתגובה ל: ברוך השם יש סדרה חדשה במקום באושר ובעושר מאת: EVGLEV
ראיתי שמישהי כתבה כך בפורום טלנובלות בויוה. אם זה נכון, זו המלודרמה That Winter The Wind Blows ששודרה השנה בקוריאה. לא בדיוק כוס הסוג'ו שלי, אבל היא יפהפייה מבחינה ויזואלית.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אולי זו הסדרה "רוחות של חורף"? מאת: danarod ...הם קים בום ("בחורים רעים") וג'ונג הון ג'י ("1997, עבור"). למרות חיבתי ל-2 שחקנים אלה, לא הייתי צופה בדרמה הזו- היא נראית לי עצובה ומלנכולית מדי. אני לא אהיה מופתעת, אם הסיום שלה הוא טראגי.
בתגובה ל: שחקני המשנה בדרמה הזאת... מאת: ההרצליינית
והוסיפו רגעים של קלילות וחיוכים, אם כי לדעתי הם די התבזבזו בדרמה הזו. הפוקוס היה על השחקנים הראשיים, תרתי משמע. אני חושבת שבאף סדרה לא ראיתי קלוזאפים חודרניים כמו בסדרה הזו. קראתי איפשהו שאפילו קנו מצלמה מיוחדת להשגת תקריבים מחמיאים במיוחד.
אני לא אספיילר לגבי הסוף, רק אגיד שדווקא ציפיתי לסוף שונה ממה שבסופו של דבר קרה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod
השחקן בילה חודש ב-LA בקיץ האחרון, והסוכנות שלו (שמנוהלת ע"י אחיו אאל"ט) שחררה תמונות מסט צילומים שהוא עשה שם:
עוד נמסר שהסוכנות בוחנת תסריטים והצעות שונות, אם כי לא ברור האם מדובר בפרויקטים בקוריאה או מחוצה לה. הבלוגרית Koala מציינת שכבר היו שחקנים שחידשו את הקריירה בהצלחה אחרי הסתבכויות כאלה ואחרות (כמו ניסיון השתמטות מהצבא, סמים, העלמת מס ואפילו הריגת אדם בתאונה). אגב, למיטב זיכרוני היא עצמה טענה בזמנו, שלא נראה לה שתוכל לצפות שוב בפארק שי-הו על המסך בעקבות הפרשה. כמו שאומרים, ימים יגידו...
iDana לשעבר
בתגובה ל: עדכון קטן על פארק שי הו מאת: danarod בתמונות הוא נראה מצויין (כל הרזון שדווח עליו בעבר נעלם כלא היה...) ובסופו של דבר אם המאשימה הגיעה לפשרה ומשכה את התביעה, אין שום סיבה שאנשים שצפו מהצד יחרימו אותו...
כנראה שלא נדע אף פעם מה באמת היה שם. למרות שאני מאמצת את הגירסא של ידידתי יהודית: "סתם יצא טמבל."
כי באמת ,לבחור שנראה כמוהו, בגילו ובמעמדו, לא חסרות נשים שמוכנות להעביר איתו לילה. ללכת ולשכב עם מישהי שיכורה (שאולי שיתפה פעולה ולא זכרה אחר כך, ואולי לא) לא מעיד על חוכמה יתרה שלו.
אני מקוה שימצא תסריט מתאים ויצליח להשאיר את הפרשה הזו מאחוריו...
בתגובה ל: עדכון קטן, חדשות גדולות! מאת: zilpa
נקווה שהוא הפיק לקחים, ואולי עוד כמה אנשים ילמדו משהו מהסיפור הזה...
iDana לשעבר
ולפני כמה ימים קפצו לספרד כדי לעשות בוק חתונה מדוגם. בכל אופן, הם נראים מקסימים גם בלוק יומיומי בשדה התעופה
בתגובה ל: לי בו יונג וג'י סונג מתחתנים מחר מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: לי בו יונג וג'י סונג מתחתנים מחר מאת: danarod
אלא בעוד חודש - 27.9.13 ושיהיה במזל טוב!
בתגובה ל: לא מחר מאת: lovekhj0606
בראש שלי אנחנו כבר בספטמבר! שיהיה להם מזל טוב כפול ומכופל, ואולי שווה להם להקדים את ירח הדבש לפני החתונה (החתן הולך להיות עסוק בצילומי הדרמה החדשה שלו).
iDana לשעבר
בתגובה ל: אופס מאת: danarod ב 27.9
ואגב, הזוג הזה, מאז שהיא עברה ניתוח אף - נראים מאד דומים זה לזה. מעניין אם הם הגיעו למנתח בשיטת "חבר מביא ארוסה..."
בתגובה ל: זה בגלל שאת מתכוננת ליומולדת שלי מאת: zilpa
הם בחרו תאריך עם מזל טוב
ואת יודעת, אומרים שיש זוגות שנעשים דומים עם הזמן, והשניים האלה כבר שנים ביחד :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: השיר - ALWAYS מתוך אלת הנישוא מאת: lovekhj0606
נסיון שני..... בעניין השיר ברצוני להעמיד דברים על תיקונם: אורה כתבה בפורום ויוה שאת השיר ALWAYS מבצע PARK WAN KYU הגיטריסט הראשי של להקת הרוק BOOHWAL . PARK WAN KYU אכן מבצע את השיר אך אף פעם לא היה גיטריסט בלהקה ,ובכלל. הוא היה הסולן/זמר בלהקה בשנים 1997-1999 .הוא נשאר זמר ....והוא אינו חבר בלהקה כיום. הגיטריסט הראשי היה ויהיה תמיד מייסד הלהקה KIM TAE WON שנחשב לאחד מהגיטריסטים הטובים בקוריאה הדרומית.
בתגובה ל: השיר ALWAYS מתוך אלת הנישואין מאת: lovekhj0606 אני לא ממש מבינה למה צריך להעמיד דברים על דיוקם פה...
בתגובה ל: היות וזה נכתב באתר אחר מאת: zilpa טוב, מה כ"כ חשוב בדיוק המסויים , גיטריסט נישאר גיטריסט ואילו אני לעולם לא אלמד נגינה מה נעשה ??
הורי לא שמו מספיק תצומי עלי ותראי מה יצא-- בחיים לא אוכל לנזוף ללמד ו או לתקן משיהיא, אבל מתקבלות בברכה תמיד אצלי , הבהרות הקשורות לדרמות עצמן שנה טובה חברי.... מאימאי10.
בתגובה ל: היות וזה נכתב באתר אחר מאת: zilpa
כיון שאינני כותבת באתרים אחרים עשיתי זאת כאן. אין רע בלהעמיד דברים על דיוקם ואין זה חשוב היכן - אתר זה או אחר. אורה כותבת גם באתר זה ואני מניחה שבמוקדם או במאוחר תראה את שכתבתי.
ותודה שהגבת - שבת שלום!
בתגובה ל: היות וזה נכתב באתר אחר מאת: zilpa
ולא ברור לי למה יש פה "משטרת תגובות"...
הרי גם אתם מצטטים אתרים אחרים, בלוגים ועוד.....
מה עשה רע מי שתיקן את הטעות... הרי כל זה במסגרת "דרמות אסייתיות"... או שלא?
שנה טובה וברוכה
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: טוב שתיקנו את הטעות.... מאת: Rebeccan כתוב אצלך בחתימה, ואני מסכימה עם משפט זה. כולנו טועים וטבע האדם הוא לטעות. אבל לפי ההלכה צריך אדם להשתדל לא לעשות מה ששנוא עליו לחברו. ולא לבייש אחרים. כשמעמידים אדם על טעותו מן ההגיון הוא שהוא מתבייש או מרגיש שלא בנוח. (גם אם זו טעות שולית וחסרת חשיבות)
אם אדם טעה, אפשר לתקן אותו גם באופן אישי, בצינעה ולא להבליט את העובדה שטעה במקומות אחרים בהם איש אינו מודע לטעותו..
היית רוצה שינהגו בך כך? אני לא הייתי רוצה שינהגו בי כך, ולכן הערתי. וכי מה היה קורה אם היו כותבים את המידע בלי לציין את שמו של האדם שטעה? או אפילו כותבים "ראיתי שנאמר באחד הפורומים כי... והנכון הוא ש..."? זה היה בעיני יותר מכובד.
באוירת הסליחות של חודש אלול אני בטוחה שהכל נעשה לא בכוונות זדון, ולכן גם הערתי, מתוך אמונה שלא היה פה רצון לפגוע ולבייש, אלא פשוט חוסר מחשבה לעומק על איך הדברים ייראו לקורא מהצד. כמו שכבר אמרתי, כולנו בני אדם ולכן טועים.
שנה טובה ומבורכת גם לך.
בתגובה ל: "ואהבת לרעך כמוך" מאת: zilpa ללא תוכן
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: רק שכתבת בצורה פוגענית.... מאת: Rebeccan אם את רוצה לריב - אני לא הכתובת.
בתגובה ל: "ואהבת לרעך כמוך" מאת: zilpa והמטעה אנשים תמימים ...פויה לי ...נו נו נו... מזל שאנחנו בחודש הרחמים והסליחות ...פשעתי , חטאתי אנא סילחו לי.. אחרי הכל , מה שחשוב באמת ! שזה שיר יפה ומקסים !!! אז תיהנו מהשיר ,והשאר לא חשוב באמת. אוהבת אתכם יקרות שלי שבת שלום
בתגובה ל: ילדות יקרות שלי , שבת שלום, אני אורה הטועה מאת: kler181 תידעי אותי אם יש לי אי אלו טעויות גם שם...כי אחרת לא אדע מנוח אם לא אבקש סליחה ....
בתגובה ל: ילדות יקרות שלי , שבת שלום, אני אורה הטועה מאת: kler181
אין כמוך אורה!
מקדישה לך את השיר הזה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: מאת: danarod חולה עליו..גם השיר הזה אצלי בפלייליסט עם עוד כמה שירים של הלהקה המדהימה הזו שהיא להקת הרוק מס 1 בקוריאה
בתגובה ל: תודה מתוקה שלי ..לזמר הזה קוראים "דונג הא" ואני מאת: kler181
בזמנו היה שיר שמאוד אהבתי בפסקול של הסדרה Warrior Baek Dong Soo, ורק בהצתה מאוחרת גיליתי שהוא של Boohwal:. הלהקה הזו לא מפסיקה להפתיע ולהיוולד מחדש, ממש בהתאם לשם שלה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: ילדות יקרות שלי , שבת שלום, אני אורה הטועה מאת: kler181 אבל בפעם הבאה...
בטוח נסלח לך גם כן
הסדרה Piano שודרה ברשת SBS בקוריאה בין החודשים נובמבר 2001-ינואר 2002, ויש לה 16 פרקים. ע"פ ויקיפדיה, הסדרה זכתה לרייטינג גבוה בזמנו, אבל אין נתונים מדויקים.
דמויות/ שחקנים:
האן אוק-קוואן (ג'ו ג'ה-היון, "גייבק", New Heart)
לי סו-אה (קים הא-נול, "כבודו של ג'נטלמן", "דרך מס' 1")
האן ג'ה-סו (גו סו, Will it snow for Christmas, Love 911)
לי קיונג-הו (גו אין-סונג, "רוחות של חורף", "פרח קפוא")
שין היי-רים (ג'ו מין-סו, Will it snow for Christmas, Pieta)
העלילה (כולל ספויילרים): האן אוק-קוואן הוא גנגסטר חסר בושה, שבעקבות מאבקי כוח בכנופייה מוצא את עצמו מורחק ממנה, חסר כיוון בחיים ומתפרנס מפרוטקשן ומעשי נוכלות מזדמנים. יום אחד מתברר לו שיש לו ילד בן 10, ג'ה-סו, שנשאר יתום לאחר שאמו מתה. אוק קוואן לא שש לטפל בילד שנחת עליו לפתע פתאום, ומנסה לנטוש אותו ברכבת בהזדמנות ראשונה. אלא שאז הוא מבחין במבט של אישה שמתבוננת בו, והוא חוזר בו ולוקח את הילד לעירו בוסאן.
האישה שאת מבטה הוא לא יכול לשכוח היא שין היי-רים, אלמנה ואם לשני ילדים – סו-אה וקיונג-הו. לאחר שאיבדה את בעלה, היא מגיעה לבוסאן ופותחת בעיר בית ספר ללימודי פסנתר. כשהוא נתקל בה שוב ושוב, אוק-קוואן מתבייש בפעם הראשונה בחייו במעשי הפשע שלו. הילדים של שניהם לומדים באותו בית ספר, וכך הם נפגשים בהזדמנויות שונות, כולל פעם אחת שבה אוק-קוואן מגיע שיכור לביתה של היי-רים. באותו תזמון אומלל מגיעים הגיסים מהגיהינום של היי-רים, עושים שם סצנה מכוערת ומוציאים לגיסתם האומללה שם רע בכל השכונה. במקביל, היי-רים ואוק-קוואן מתקרבים, והיא זו שמציעה לו לחיות איתה (כשהיא רואה את הרגש שלו כלפיה, וגם כדי להשיג יציבות בחייה ולהיפטר מהלשונות הרעות).
היי-רים ואוק-קוואן (שחזר למוטב) מתחתנים ומביאים לעולם ילדה משותפת. ג'ה-סו מרוצה מאמו החדשה, אבל הילדים שלה לא מקבלים את האב והאח החורגים, ומגיבים בכעס ובעלבון.
המשפחה נכנסת לאיזושהי שגרה, ומס' שנים לאחר מכן, היי-רים ואוק קוואן חוגגים יום נישואין בשיט שהופך לאסון, כשהסירה מתהפכת והיי-רים טובעת למוות.
אוק-קוואן נשאר לטפל בילדים, וילדיה של היי-רים שונאים אותו יותר מתמיד ומאשימים אותו במות אמם. כשהם גדלים מספיק, הם עוברים לגור לבדם. סו-אה עובדת ומפרנסת את אחיה קיונג-הו, שעוד בגיל תיכון מתנהג כבריון אלים שכועס על כל העולם. במהלך כל אותן שנים, אוק-קוואן עובד קשה וחוסך כל פרוטה כדי לקנות יום אחד את בית הספר לפסנתר (שעליו נאלץ לוותר לאחר מות אשתו). הוא חולם לתת את הבית הזה לילדיה של היי-רים ולדאוג לכל מחסורם, גם אם זה בא על חשבון ילדיו הביולוגיים. בשבילו הילדים של אשתו באים בעדיפות ראשונה... כל ניסיונות ההתקרבות שלו ושל ג'ה-סו אליהם עולים בתוהו.
מעשי הבריונות של קיונג-הו מגיעים לאוזניו של מנהיג הכנופייה שזרקה את אוק-קוואן לפני שנים. המנהיג מעוניין לגייס את קיונג-הו לשורות הכנופייה, גם כדי לנקום באביו החורג. בני המשפחה מנסים למנוע מקיונג-הו להידרדר לעולם הפשע, בלי הצלחה יתרה. במרכז הדרמה עומדים היחסים הטעונים והמורכבים בין בני המשפחה, כשלצד המתיחות יש גם הרבה דאגה, מסירות והקרבה. ואם לא די בכך, מתברר שמאחורי מסך הכעס, סו-אה מאוהבת באחיה החורג ג'ה-סו, בדיוק כמו שהוא מאוהב מעל הראש בה. אבל בתור אחים חורגים, הרגשות שלהם אינם מתקבלים כלגיטימיים... וזה רק חלק ממה שקורה במלודרמה הנוגה הזו.
התרשמות אישית: יש לי רגשות קצת מעורבים לגבי הדרמה הזו, אבל בגדול החיובי גובר על השלילי. כפי שאפשר להתרשם מהעלילה, זו מלודרמה מלנכולית למדי, והמלנכוליה הזו משתקפת גם בצילומים ובאווירה, וזה משהו שמאוד דיבר ללבי. רחובות בוסאן כנראה לא נראו מעולם עגמומיים יותר, אבל זו הייתה עגמומיות יפה לטעמי. ובכלל, כמו שציינתי בעבר, יש לפעמים איזשהו קסם מחוספס דווקא בסדרות הישנות יותר, שנראות לפעמים יותר אותנטיות מסדרות ה-HD המבהיקות, כשהכל נראה נקי, מעובד ולעתים מלאכותי משהו.
חשוב לי לציין שלמרות המלודרמה הטעונה, יש כאן גם לא מעט רגעים חמימים ומשעשעים, לצד הרגעים שלוחצים חזק על בלוטות הרגש. אחד הרגעים המצחיקים-מרירים מתרחש ברכבת שבה האב המאפיונר חושב לנטוש את בנו. בפרץ של טוב לב לא אופייני, הוא מחליט להשאיר לילד כמה שטרות בארנק לפני שיעזוב אותו. ואז הוא מגלה להפתעתו שלילד יש יותר כסף מאשר לו, ולוקח לו שטר בסופו של דבר...
נקודת החוזק העיקרית של הסדרה טמונה בשחקנים הנהדרים, ובראשם ג'ו ג'ה-היון שגילם את אוק-קוואן, שהוא פשוט שחקן אדיר. התחברתי מאוד לרגש שהוא הפגין ולמורכבות של הדמות שעברה לא מעט שינויים. גם ג'ו מין-סו, שגילמה את אשתו, היא שחקנית נפלאה עם נוכחות חזקה. זו הייתה הזדמנות להתרשם גם משחקנים מוכרים ופופולריים בתחילת דרכם. גו-סו היה נהדר ומלא רגש, למרות הפריזורה הלא מחמיאה שהצמידו לו חלק מהזמן (היום הוא הרבה יותר חתיך!), קים-הא נול הייתה משכנעת בתפקיד הבחורה העצורה והמיוסרת, ולגבי גו אין-סונג – הוא היה לא רע בסה"כ, גם אם לפעמים המשחק שלו הרגיש לי קצת מוגזם, ומדהים לראות שהוא כמעט לא השתנה חיצונית במהלך השנים... וגם צוות השחקנים המורחב עשה יופי של עבודה.
כבר מתחילת הסדרה האווירה הכללית יצרה את הרושם שזה ייגמר בבכי, ושאלתי את עצמי מי ימות בסוף? אפילו שרטטתי לעצמי כמה תסריטים אפשריים, אבל ככל שהתקדמתי בצפייה, השאלה הזו איבדה מחשיבותה. יש לי השגות כאלה ואחרות לגבי האופן שבו התגלגלו הדברים בסופו של דבר. אני לא יכולה לומר שיצאתי מסופקת במאת האחוזים, אבל בכל זאת יש לי פינה חמה בלב לסדרה הזו, וגם הערכה למלנכוליה, לרגישות ולמשחק המצוין, שלווה בפסקול הולם.
פתיח הסדרה:
סרטון מתוך הסדרה, לצלילי "חורשת האקליפטוס" (השיר לא קשור לסדרה...):
סרטון מוזיקלי נוסף:
iDana לשעבר
בתגובה ל: Piano מאת: danarod את השחקנית שמשחקת את האמא ראיתי לא מזמן בסרט "פייטה" בקולוע לב בת"א ,היא שחקנית אדירה..ואת 3 הצעירים שמשחקים את הילדים שהתבגרו , אני אוהבת מאוד כידוע לך... אשמור אותה לזמן כשלא יהיה לי מה לראות (לא בטוח)..חחח תודה על הסקירה הנפלאה שלך ,כמו תמיד.
בתגובה ל: כל השחקנים שאני אוהבת...איך לא המלצת עליה עד כה? מאת: kler181
היא חיכתה לי הרבה זמן על הכונן. השחקנים באמת מצוינים, אבל קחי בחשבון שהדמויות יכולות לעצבן קצת - כולם שם מאוד עקשנים. אבל כאמור, בסיכום הכולל - אהבתי. וזה גם מעניין לראות חלק מהשחקנים בתחילת דרכם (נראה לי שג'ו אין סונג גילה את מעיין הנעורים או משהו. זה מדהים איך שהוא לא השתנה כמעט חיצונית במהלך השנים).
iDana לשעבר
בתגובה ל: כי רק לפני כמה ימים סיימתי לצפות בה :) מאת: danarod הוא פשוט לא מתבגר ...וקים הא נול נהדרת
בתגובה ל: כל השחקנים שאני אוהבת...איך לא המלצת עליה עד כה? מאת: kler181
מצד אחד, מככבים בו שחקנים נהדרים (כולל לי ג'ונג ג'ין שחביב עליי מאוד). מצד שני - מה שקראתי על הפרומו די עורר בי חשש. זה נראה כמו סרט קשה מאוד לעיכול ואף ביזארי. האמנם?
iDana לשעבר
בתגובה ל: ושכחתי לשאול - איך הסרט Pieta? מאת: danarod יש בו אלימות ורוע , כמו כן עליבות וחיים בזבל של כל הדמויות בסרט...מצולם באיזור הכי עלוב ומלוכלך של סיאול (איזור תעשייה ישן ומרופט). לא הייתה בסרט אפילו נקודת אור אחת. הראשיים שיחקו מצויין במיוחד הדמות הגברית. בלשון המעטה = לא אהבתי את הסרט..(פייטה באיטלקית= רחמים וזה מה שלא היה לאורך כל הסרט) טוב אני גם לא מתה על קים קי דוק....בעיניי, יש בו מוזרות או איזו סריטה.
בתגובה ל: הסרט קשה לצפייה ומאוד ביזארי.. מאת: kler181
חסכת לי התלבטות, ועם כל הערכתי לשחקנים - אוותר הפעם. אגב, קראתי פעם באיזשהו בלוג שגם הקוריאנים עצמם לא מתים על קים קי-דוק. השוו אותו לעמוס גיתאי שלנו - שזוכה להערכה יותר בחו"ל ולא בבית...
iDana לשעבר
בתגובה ל: תודה יקירתי :) מאת: danarod והם היו מעולים בעיני. "אביב, קיץ, סתיו, חורף ו..אביב", "הקשת"- שהיה הכי ביזארי משלושתם, והטוב מכולם בעיני- 3-iron
יש לו לדעתי איכות מכשפת, והוא מצליח לרתק. הסרטים שלו נשארים איתך הרבה אחרי שסיימת לראות.
ג'אוובינס כתבה שחלק מהסרטים של קים קי-דוק היא אוהבת מאוד (כמו הסרט שציינת),ואילו באחרים יש לה תחושה שהוא מזעזע לשם הזעזוע עצמו... אני חייבת לציין שרק ממה שקראתי על הפרומו של Pieta חטפתי בחילה. אבל הסרט שצולם תוך חודש בתקציב מצומצם יחסית, זכה בפרסים, כולל בפסטיבל ונציה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: באשמתך הורדתי את הסרט :) מאת: danarod אחרי שתראי אותו. אבל אני מחכה לשמוע את דעתך...ומקוה שהאשמה תהפוך לזכות:)
בתגובה ל: אני חושבת שלא תנטרי לי מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני חושבת שלא תנטרי לי מאת: zilpa
הוא היה קצת מוזר - אבל מעניין ויצירתי. כ"כ הרבה נעשה ונאמר שם ללא מילים (אח, הסרט הזה הוא בטח גן עדן למתרגמים...). והשחקן הראשי - מעולה!
מיותר לציין שהאשמה הפכה לזכות, נכון?
iDana לשעבר
בתגובה ל: צפיתי בסרט מאת: danarod חשבתי שתעריכי את האיכות המהפנטת שלו, ואת המשחק המשובח.
יש לקים קי דוק סרטים שאני נזהרת מהם (כאלה שכתוב עליהם שהם אלימים מאד) אבל הסרט הזה לדעתי חזק וגם עדין מאד. הדמות הראשית שובת לב והכל מאוד מפתיע ולא קלישאתי...
וכן, אין ספק שהסרט מוזר. אבל מוזר טוב. סוף סוף משהו שלא ראינו קודם במיליון וריאציות.
אני חושבת שתאהבי גם את "אביב, קיץ חורף סתיו..אביב" שלו.
ואגב, כל אחד מהסרטים שלו שראיתי היו מוזרים, אבל כל אחד מוזר באופן שונה מאד... וכמובן - תודה על הריאיון. הם נראים אחרת לגמרי שהם מפטפטים:)
בתגובה ל: Piano מאת: danarod אבל לא נראה שהסדרה הזו היא כוס הסוג'ו שלי...יותר מידי מלודרמה לא עושה לי טוב. (אלא אם כן הבנתי לא נכון. והעלילה בעצם קצבית תוססת וכייפית..)
וחוץ מזה, המילה פיאנו מזכירה לי את האח האוטיסט ב"ירושה נוצצת" שכל הזמן אמר: "פיאנו"...קשה לי לראות אותה מופיעה ולא לחשוב עליו..
בתגובה ל: תודה על הסקירה המצויינת (כרגיל) מאת: zilpa הסדרה לגמרי לא בשבילך :) אלא אם כן בא לך פתאום לראות דמויות מיוסרות שלא מוצאות את האושר. יש גם רגעים חמודים ומצחיקים, בעיקר באדיבות האחות הקטנה וכמה דמויות משניות, אבל הטון השולט הוא מלנכולי.
אגב, יש שם דמות של נוצרייה טובה ודי מיסיונרית, שמנסה לגרור את כל המאפיונרים לכנסייה. טון הדיבור שלה היה כ"כ מוכר לי, אבל לא הצלחתי לזהות לפי הפרצוף מאיפה. בסוף (בעזרת דרמויקי כמובן) הסתבר שזו השחקנית Yang Geum Suk, שגילמה את האמא המעצבנת של סה-יון בסדרה Lovers. ובתפקידים השונים כ"כ, רק טון הדיבור נשאר...
תוקן על ידי ההרצליינית 2/9/2013 21:50
iDana לשעבר
בתגובה ל: שכחתי לציין את שם הסדרה... מאת: danarod את רואה, כולם חוזרים בתשובה בסוף:)
(ולקח לי כמה רגעים, אבל הבנתי לבד לאיזה סה יון התכוונת...:))
בתגובה ל: תודה על הסקירה המצויינת (כרגיל) מאת: zilpa נמלודרמות רוויות בעצב, במלנכוליה ובדמויות שמחפשות את האושר ולא מוצאות, אני מעדיפה להתרחק, שמא אכנס לדיכאון. למרות שהעלילה נראית לי ממש מעניינת.
בתגובה ל: הסידרה היא גם לא כוס הסוג'ו שלי. מאת: ההרצליינית שיום אחד ראיתי תקציר לסרט על ארבע ילדים שאמם נוטשת והם מגדלים זה את זה. מישהי כתבה בתגובות: "אל תראו אלא אם כן אתם לא רוצים לחייך במשך שנה שלמה."
בתגובה ל: את מזכירה לי מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
ברשת SBS ערכו פרודיה שמחברת בין הסדרות "גן סודי" ו-Master's Sun ומציגה את הגיבורים כבעלי קניונים יריבים
בינתיים אני נהנית למדי מ-Master's Sun - היא קלילה, חמודה ומשרה אווירה טובה, במיוחד בזכות הכימיה המעולה בין הראשיים :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod פעם ראשונה שאני קוראת עליה. נראית לי דווקא די מסקרנת. מין שילוב של "קפיטל סקנדל" ו"אילג'ימה".
בתגובה ל: מישהו שמע על הסידרה הזאת? מאת: ההרצליינית
זו אחת הסדרות המצליחות והמדוברות של 2012. היא יושבת לי על המחשב כבר מזמן, אבל החלטתי לחכות הפעם לתרגום העברי... אילו היו כבר כל הפרקים, אז כמעט בטוח שהייתי כבר מתחילה לצפות בה, אבל בינתיים אני מחכה בסבלנות :)