תשוקות-משפחה מהגיהנום.
|
|
תשוקות-משפחה מהגיהנום.
פורסם לפני
4506 ימים
מאת אנהההה
סה"כ תגובות: 22
תגובה אחרונה לפני: 4503 ימים
ריטה וואסקו שני אחיה של קמילה, האחד שיכור, עלוב וסחטן, השניה רעה, קנאית ומתוסכלת. משפחה מהגיהנום,
מילא אם אופיים הגרוע היה עונשם שלהם בלבד כי לסוג כזה של אנשים אין רגע של נחת מרב צרות עין, אבל, מי שסובלת בעיקר היא קמילה, הדמות הכל כך חיובית וטובת הלב (בפרק האחרון נחשפה העובדה שהיא עוזרת לאנשים מהכסף שקיבלה).
ריטה גם לקחה את אהובה של קמילה למרות שידעה שהיא בחיים והיכן היא וגם מתלוננת בפניה על קירבתה לסנטיאגו, וואסקו שרוצה לסחוט את קמילה למרות שאם היה מבקש ממנה כסף היתה נותנת לו גם ככה, הוא מצדיק את עצמו שמגיע לה כי חשפה את קשריו עם אינס. אוף, משפחה מהגיהנום.
אני אוהבת את דמותה של קמילה, יש בה משהו אצילי חוץ מזה שהיא טובת לב (למרות כל מה שעבר עליה), היא חכמה ורגישה, חזקה ויודעת לעמוד על שלה.
משפחה זה שם נרדף לתמיכה ולפירגון, לא במשפחת דריין עם אחים קנאים ואב חלש ופלספן. בכל זאת אור בקצה המנהרה יש, כי עם ריקרדו תהיה לה משפחה אמיתית, תהיה גם תהיה........
|
|
|
|
ריטה וואסקו שני אחיה של קמילה, האחד שיכור, עלוב וסחטן, השניה רעה, קנאית ומתוסכלת. משפחה מהגיהנום,
מילא אם אופיים הגרוע היה עונשם שלהם בלבד כי לסוג כזה של אנשים אין רגע של נחת מרב צרות עין, אבל, מי שסובלת בעיקר היא קמילה, הדמות הכל כך חיובית וטובת הלב (בפרק האחרון נחשפה העובדה שהיא עוזרת לאנשים מהכסף שקיבלה).
ריטה גם לקחה את אהובה של קמילה למרות שידעה שהיא בחיים והיכן היא וגם מתלוננת בפניה על קירבתה לסנטיאגו, וואסקו שרוצה לסחוט את קמילה למרות שאם היה מבקש ממנה כסף היתה נותנת לו גם ככה, הוא מצדיק את עצמו שמגיע לה כי חשפה את קשריו עם אינס. אוף, משפחה מהגיהנום.
אני אוהבת את דמותה של קמילה, יש בה משהו אצילי חוץ מזה שהיא טובת לב (למרות כל מה שעבר עליה), היא חכמה ורגישה, חזקה ויודעת לעמוד על שלה.
משפחה זה שם נרדף לתמיכה ולפירגון, לא במשפחת דריין עם אחים קנאים ואב חלש ופלספן. בכל זאת אור בקצה המנהרה יש, כי עם ריקרדו תהיה לה משפחה אמיתית, תהיה גם תהיה........
|
|
בתגובה ל: תשוקות-משפחה מהגיהנום. מאת: אנההההקמילה הצטיירה בעיניי המון פעמים כטובה מדי. אולי היא לא הקדושה המעונה שבא לך לחנוק מרוב תמימות, אבל היא בהחלט סלחה ליותר מדי אנשים שלא לצורך. טוב הלב שלה ואצילות היתר באים לידי ביטוי בדיוק במקום שאותו הזכרת - במשפחה. היא לא מעמידה את ריטה במקומה ואומרת לה שמי שצריכה לשנוא את האחרת בסיפור הזה, זו היא (קמילה) אותה (ריטה) ושמי שבגד באופן בלתי נסלח זו בהחלט ריטה ולא קמילה שלא עשתה דבר לאיש. היא ידעה לומר לסנטיאגו שהוא כפוי טובה שהוא לא חיכה לה שנה אחת (לעומת הארבע שהיא חיכתה לו), היא ידעה להעמיד אותו במקומו ולגרום לו לסבול (כך או אחרת) אבל לאחותה היא מעולם לא באה בטענות. לגבי וואסקו- גם במקרה הזה יש הרבה סלחנות (את יודעת למה אני מתכוונת) ואם נדבוק בפרקים שמשודרים כעת- גם כשהיא חשפה את הסיפור שלו עם אינס היא נתנה לו לפני כן שהות לספר לאביו לבדו את אשר עולל לאינס וכשהוא התעכב עם זה (מחוסר רצון להתוודות) היא הלכה לספר. אפשר להסתכל על זה מצד שני ועדיין לקבל את אותה התוצאה- בסופו של דבר קמילה הגנה על אינס ועשתה את הדברים לטובתה, אם נזכור שאינס היא סוג של משפחה בשבילה אז אחד ועוד אחד נותנים את התוצאה שאנחנו כבר יודעים- הדבר החשוב ביותר לקמילה הוא המשפחה שלה. חבל מאוד שרק חלקם יודעים להעריך אותה באמת. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/rkv8__Spoiler_17.gif Spoiler_17]() בסופו של דבר, בפרקים האחרונים היא ממש תשנא את חוסטו על מה שעשה לה כשהייתה בהריון ולמרות שהיא תסלח לו על כך, היא תלך לגור עם ריקרדו הרחק מהכפר- משהו שהיא לא רצתה לעשות קודם לכן בגלל הריחוק מהמשפחה.
|
|
בתגובה ל: משהו שתמיד הפריע לי מאת: חזק במוזרות גם פיזית וגם נפשית. בפרקים הראשונים כשהיא חוזרת אלמנה עשירה היא מעדיפה לחזור לגור בבית אביה אבל, כאשר מגלה שריטה נישאה לסנטיאגו היא עוברת לגור עם חבריה. זה נכון שהיא סולחת לבני משפחתה מעבר למה שראוי אבל זה פשוט קרדיט שאתה נותן לבן משפחה, בסופו של דבר גם היא מבינה שיש גבול לקרדיט. בסופו של תהליך מאד אהבתי את העובדה שהיא מבינה שמקומה הוא במקום שבו נמצא ריקרדו (בגלל מה שקרה הספויילר שכתבת), לקח לריקרדו הרבה זמן לשכנע אותה.
|
|
בתגובה ל: תשוקות-משפחה מהגיהנום. מאת: אנהההההוא נראה בעיקר כמו טיפוס נהנתן ונגרר, אבל לא ממש מרושע. בפרקים האחרונים הוא הוכיח שטעיתי כנראה - גם בניסיון הסחיטה מול אחותו (אם כי היה נראה שהוא התחרט בשלב מסוים, כשחברו כבר לקח את העניינים לידיים) וגם ביחס שלו לאינס. נראה לי שאינס עוברת תהליך של התפכחות ביחס אליו. אני לא בטוחה שהיא רוצה להתחתן איתו באותה התלהבות כפי שהיה בעבר. מעניין איך תשפיע העובדה שקמילה זיהתה את הסוחט (החבר של ואסקו שבא לקחת את הכסף) על כל העניין. קמילה אולי טובה, ערכית ומצפונית - אבל היא עדיין לא נראית לי כמו הקדושה המעונה והבכיינית. יש בה חיוניות, אומץ ואופטימיות ש"מצילים" אותה והופכים אותה לדמות עגולה ומעניינת. השבוע גם קיבלנו "טעימה" רומנטית בינה ובין ריקרדו שהשאירה טעם של עוד... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/6icx__White_Berry_Heart.gif White_Berry_H]() מה שהיה מוזר הוא שבפלאשבק של קמילה ראינו יותר ממה שראינו בסצנה עצמה. לטעמי יכלו להראות לנו את כל השתלשלות העניינים בלי לחזור ולהוסיף אח"כ. אני מתארת לעצמי שבגלל החינוך שקיבלה והתקרית של אינס קמילה העדיפה לחכות ולא לשכב עם ריקרדו, אבל אני מקווה שהוא ואנחנו לא נצטרך להמתין יותר מדי
|
|
בתגובה ל: בהתחלה ואסקו נראה לי פחות גרוע מאת: iDanaהוא לא טיפוס מרושע למרות שמעשיו מרושעים,יש אנשים שמעשהם נעשים בלי מחשבה תחילה בגלל האופי החלש שלהם, גם כאבא למרות אהבתו לבנו הוא לא שם אותו כראשון במעלה והילד מתגלגל בין אינס, לאביו, לאחותו ילד כזה שגדל אצל כולם. קמילה ממש לא קדושה מעונה , היא יודעת בהחלט לעמוד על שלה ושורדת את המצב הקשה שעובר עליה יפה. לדעתי הפלאשבק שראינו בא כדי להדגיש את הנקודה שריקרדו נמצא במחשבותיה של קמילה וזה היה מן טריק כזה כדי לא למחזר את הקטע , סך הכל קמילה לא ממש הראתה לנו עד כה מה הם רגשותיה לריקרדו כי סנטיאגו נמצא בשטח כל הזמן זאת לדעתי מן נקודת ציון והקרה שריקרדו נכנס לליבה. הטעימה הרומנטית שקיבלנו בפרק האחרון היא ממש טעימה קטנה למה שצפוי ומה שצפוי מאד מאד רומנטי .
|
|
בתגובה ל: ואסקו בעיקר טיפוס נהנתן ונגרר, מאת: אנהההה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני בטוחה שיש למה לחכות מאת: iDanaללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ואסקו בעיקר טיפוס נהנתן ונגרר, מאת: אנהההה כמו האח ההולל של מטילדה ב"אהבת אמת" שבהתחלה עשה צרות והתחתן רק בגלל הכסף עם מריאנה לוי (שכחתי את שמה בסידרה), ולבסוף נהיה בן אדם טוב ואז למנואל. זה מה שיהיה הפעם, ככה אני מריחה את העלילה.
|
|
בתגובה ל: ואסקו יהיה בסוף בסדר - לדעתי מאת: Angelica שהוא מן פיצול כזה, מצד אחד כשהוא שיכור הוא מוכן למכור את אחותו ולגרום לה לסבל נוראי אפילו שזה יגרום לה לחזור להיות משרתת , מצד שני כשהוא פיכח המצפון בכל זאת עובד והוא מוותר על המזימה. לצערו זה כבר לא בידיים שלו ויהיה לזה מחיר.
|
|
בתגובה ל: בפרקים אלה הוא נותן הרגשה מאת: אנהההה שעבור המתרגמים שלהיהלום שבכתר משרת ועבד זה אותו דבר ואולי בקוריאה של אז לא היה הבדל בין עבד למשרת. אבלבמקסיקו של המאה ה-18 עדיין יש הבדל כי משרת הוא עובד שכיר ואם מפטרים אותו הוא יכול לחפש עבודה במקום אחר וגם יכול להתפטר ואילו עבר נקנה והאדון אדון גם לחייו. והמשרתים בוחרים מעסיקים, לעבדים אין זכות לזה הם נמכרים במכירה פומבית או ע"י האדונים כפי שטימטאו איים על קמילה שאם לא תסכים להתחתן איתו ימכור אותה לבית בושת במזרח התיכון וכך שכינעה אותה. אמנם למשרתים נחשפנו בעיקר בהזרובאהבת אמת ועשירי מקסיקו העדיפו לקנות עבדים שיוכלו לעשות בהם ככל העולה על רוחם ולא לשכור משרתים. אך עדיין לקמילה יש משרתת והיא משרתת ולא שפחה כפי שחימנה הציעה לפטר אותה כי היא חטטנית, כך שגם משרתים היו אז. אז להפוך למשרתת זה עוד טוב לעומת הגורל המצפה לקמילה עם המכתב.כפי שקמילה אמרה לסנטיאגו אם מאשרים את מכתב השחרור בלי הירושה הואמתבטל והיא נמכרת במכירה פומבית שוב וזה יכול להיות לכל החיים ולאדון אכזר יותר ואם גם המכתב מתבטל אז היא עוברת בירושה לליסבטה שכבר פיתחה שינאה אליה ותדאג להפשיל אותה בכל הזדמנות ולהתנכל לה. כך שמשרתים למרות מעמדם לא מאבדים את החופש המינימלאי, עבדים כן, וקמילה עלולה לאבד את זה בגלל אותו מכתב שזה שבכלל וואסקו חשב מה לעשות איתו ולא השמיד אותו או רץ לתת אותו לקמילה כבר מראה אותו בעור מכוער ולא היו חסרות לו הזמנויות כשהוא היה פיכח ולא שיכור כשהמכתב עוד היה בידיו.
![http://img832.imageshack.us/img832/1627/antibahuan01s.png]() מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
|
|
בתגובה ל: היי היי מקסיקוהיא לא קוריאה מאת: EVGLEVכאשר ריקרדו נכנס לביתו החדש הוא לא מצא את ידיו ורגליו וחיפש נואשות אנשים שיסכימו לבוא לביתו לעבוד כמשרתים, גם קלודיטה הרכלנית אם זכרוני אינו מטעני תפוטר בפרקים הקרובים מביתה של קמילה וממש תתחנן בפניה שתמשיך להעסיק אותה, כך שלעבוד כעבד זה עדיין לא לאבד את החרות. עבד שנקנה בכסף זה כבר סיפור אחר וגורלה של קמילה אם תחזור לידיה של ליסבטה יהיה רע ומר.
|
|
בתגובה ל: בהחלט ,עבד אינו משרת, מאת: אנהההה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בהחלט ,עבד אינו משרת, מאת: אנהההה אבל היו תקופות שבהם היה מותר לאדון להרוג את העבד, זה כמו לזרוק רהיט, הוא רכוש לכל דבר. במכירה הפומבית בהחלט ראינו שהאנשים היו כחפצים הן בידי המוכרים והן בידי הקונים. ובעצם את אנחל האח של קלאודיו הרגו כי להעביד קשות אדם חולה זה בהחלט הריגה. בכל מיקרה לאדון אין מחוייבות כלפי העבד ורצח עבדים אולי במאה ה-18 כבר לא חוקי, או שפשוט לא הראו לנו את האשונים הכי אכזריים או שפשוט לא משתלם כלכלית. אבל גם זכות החיים של העבד בהחלט בידי האדון,גם אם האדון יעדיף לו להרוג אותו על איזו רשלנות אלא להסיק אותו במשימות מסוכנות שבהן יסכן את חייו.
בהחלט לא ברור מה יותר גרוע עבור קמילה, להיות שפחה של ליסבטה ודודתה המכשפה שמיקרה הטוב תשפילנה אותה בכל הזדמנות ויטילו עליה את העבודות הכי שחורות ובמיקרה הרע תמכורנה אותה לאיזה אדם שידוע כמתעלל בנשים. או להימכר שובבמכירה פומבית בלי לדעת מי יהיה הקונה וכן יש אנשים גרועים מטימטאו ואפילו אנשים גרועים מחורחה. ואז המרבה במחיר הוא הזוכה בלי קשר. זה יכול להיות אדם נחמד שרק רוצה שינקו לו את הבית ויכול להיות איזה סרסוס, הכל פתוח. כך שלא ברור מה יותר גרוע המכשפות או המכירה הפומבית.
![http://img832.imageshack.us/img832/1627/antibahuan01s.png]() מדוע כלב זו קללה. כלבים נאמנים וטובים. להגיד על אדם שהוא כלב זה כמו להגיד עליו שהוא מלאך.
|
|
בתגובה ל: כן, ואני לא יודע אם במאה ה-18 עדיין מאת: EVGLEV על העבדות בארה"ב וגם על הצמיתים ברוסיה הצארית שמצבם לא היה טוב יותר. זה נשמע מפלצתי, אבל העבדים והצמיתים היו רכוש לכל דבר ולכן אם הצמית או העבד מתו בידי בעליהם הונח על ידי הרשויות אוטומטית שזה היה בשוגג ולא בכוונה תחילה (רצח) כי למה שאדם יחבל ביודעין ברכושו? זה היה ההגיון שהנחה אותם.
|
|
בתגובה ל: אני זוכרת שלמדתי על זה גם בשיעורים מאת: asole שהרי משפחתה הם צמיתים של אציל. וחורחה האציל המקומי צריך לאשר את החתונות והוא רוצה את זכות הלילה הראשון. כך שגם בתור צמיתים שהם חופשיים לנהל עסקים אך עדיין אין להם זכויות וואסקו וריטה מחו על כך שסנטיאגו יצא להגן על קמילה מהנבלים שבאו לקחת אותה לבלות לילה ראשון עם חורחה, כי הוא אלה החוקים והוא צריך לכבד את זה. כך שגם צמית או איכר שאי אפשר למכור אותו עדיין זכויותיו נרמסות. בעיקר עם אצילים כמו חורחה שגם צריך לאשר חתונות וכך הוא מעודכן ויכול למנוע את החתונה עם מונעים ממנו את הלילה הראשון. כך שדווקא הירושה של קמילה והיותה אלמנה של עשירה שיפרו לא רק את מעמדה הכלכלי אלא גם את מעמדה המשפטי. כך שגם אם היא תיפול לידי אדם טוב לב שייתן לה מכתב שחרור. עדיין אובדן הירושה ע"י ביטול הנישואין מוריד אותה להיות צמיתה של אותו חורחה שכבר מחכה להזדמנות לאחר שבאותו לילה ראשון לא עמד לו והוא לא הצליח לממש את הזכות הזאת.
|
|
בתגובה ל: כן ראינו שגם לפני המכירה מצבה של קמילה לא היה טוב מאת: EVGLEV לחשוב שאנשים קונים אנשים , לחשוב שאדם קונה את החירות של אדם אחר זה ממש בלתי נתפס זה מחריד. לחשוב מה זה עושה לנפש האדם , נורא, אסקניו למשל לקח לו המון זמן להתרגל לעובדה שהוא אדם חופשי,זמן ארוך לאחר השחרור הוא עוד התנהל כעבד אפילו לא היה מסוגל לשבת באותו השולחן עם קמילה, הסידרה הזאת עוסקת בנושא קשה כל כך.
זה נכון שלא ברור מה יהיה קשה יותר לקמילה להימכר מחדש או להישאר כעבד תחת שתי המכשפות , אבל, גם ליסבטה יכולה למרר לה את החיים בגדול.
|
|
בתגובה ל: כל ענין העבדות מחריד אותי, מאת: אנהההה"וילסון המוזר". העלילה שלו די מזכירה את הסיפור של "הזר" (וגם קצת את "הכל או כלום"...): רוקסי, שפחה שחורה בדרום ארה"ב שנחשבת שחורה למרות שהיא נראית לגמרי לבנה אבל 1/16 דם שחור בעורקיה הופך אותה אוטומטית לשפחה, יולדת בן מאדם לבן בזמן שגבירתה אף היא יולדת בן ויורש. אותה גבירה מתה וגם בעלה ומי שבעצם יגדל את היורש הקטן הוא הדוד שהוא גם איש עשיר וחשוב ונטול ילדים אחרים, כך שהיורש הקטן הוא בעצם יורש כפול אלא שיום אחד רוקסי מחליפה בעריסות בין שני התינוקות הדומים (שניהם לבנים, כאמור) ובן השפחה גדל לגזע האדונים בעוד שהיורש האמיתי גדל כעבד. לבנה של רוקסי שהוטבל כואלט דה שאמברס (היא בחרה את השם כי הוא נשמע לה מפואר, מזכיר את עיניין השמות ב"הכל או כלום". זו בעצם בדיחה, כי ואלט דה שאמברס זה בעצם "משרת הלשכה" או משהו כזה) קוראים מעתה טום דריסקול ולטום דריסקול האמיתי קוראים שאמברס. "שאמברס" המסכן לא רק שחי כעבד, גם הוא בעצם היה שני אצל "אמא" שלו רוקסי שהעריצה את בנה-אדונה, פינקה אותו והתייחסה אליו כאל. גם ההורים המאמצים שלו פינקו אותו ולא הטילו עליו בכלל משמעת והוא הפך להיות אישיות מאוד מאוד שלילית בעוד ש"שאמברס" היה בחור טוב אבל פשוט מאוד, שלא להגיד קצת אידיוט. מכאן ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/x7fx__Spoiler_6_B.gif Spoiler_07]() לסוף הספר, למרות שלדעתי זה לא הורס את חווית הקריאה יותר מאשר אם אספר לכם שבטלנובלה X הזוג הראשי מתחתן בסוף וחי בעושר ובאושר, אבל על אחריותכם... זה בעצם סיפור בלשי משפטי שבו אנחנו יודעים מראש מה הפשע ומי הפושע אבל עדיין מעניין לגלות כיצד חושפים זאת. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/tr95__Spoiler_15.gif Spoiler_15]() בסופו של דבר, כשהכל מתברר מחזירים את טום דריסקול ושאמברס למקומם הראשוני. למרות שטום המזוייף רוצח ולפי הדין היה צריך לתלות אותו, הוא מעתה כבר לא בן אדם אלא סחורה ולכן מוכרים אותו כעבד. באופן פרדוקסלי זה הציל את חייו אם כי לאחר שהוא ימכר במורד הנהר חייו כבר לא יהיו שווים הרבה. שאמברס הופך לאדון טום דריסקול, אבל השינוי הפתאומי לא משמח אותו בבכלל. הוא לא מרגיש בנוח כאדם לבן, קשה לו עם כל הגינונים, הוא מרגיש רדוף וחסר מנוחה בקרב הלבנים ורוצה רק להיות עם חבריו העבדים במטבח, היכן שלא מרשים לו להיות מתוקף מעמדו. במובן מסויים, הוא נדפק פעמים. זה ספר מדהים כי הוא בעצם קורא תיגר על כל ההפרדה הגזעית שהייתה קיימת בארה"ב גם אחרי ביטול העבדות ובעצם, היא קיימת בצורה מסויימת גם היום. טום רע כי חינכו אותו רע (כמו שחואנה חינכה את הרוזן מגאוורה) לא בגלל שהוא "שחור" (והוא בעצם רק 1/32 שחור...), שאמברס טוב אבל אהבל כי הוא גודל ככה, בהזנחה טוטאלית. מצחיק שבשם הפוליטיקלי קורקט לא מלמדים בבתי ספר את הספרים של מרק טווין כי הם מלאים בכינויים כמו "ניגר"...
|
|
בתגובה ל: זה מזכיר לי ספר של מרק טווין מאת: asoleאני בכלל לא מכירה את הספר הזה של מרק טווין, לא נראה לי שקראתי גם משהו מלבד טום סויר והקלברי פין....איפה ניתן להשיג את הספר הזה?
|
|
בתגובה ל: איזה סיפור יפה! מאת: Angelica אגב, גיליתי לאחרונה שהוא היה גם הכי אוהד יהודים שיש, קראתי תשבוחות שהוא כתב על העם היהודי וכנראה שאיזו יפיפיה כשרה למהדרין עשתה לו טובה גדולה מאוד או שהוא היה על סמים פסיכדליים. הוא גם ביקר בארץ ישראל ב-1869 וסבל כל רגע אבל כתב על זה ספר מסעות שהיה לרב מכר קונטרוברסלי.
לי יש את התרגום בסדרת "כתרי" לנוער של כתר, סדרה משובחת של קלאסיקות רבות וטובות. באותה הסדרה יצא גם הספר תום סוייר בלש ובשחקים. זה ספר משנות השבעים ככה שיש מצב שתרגמו אותו שוב. באנגלית הוא נקרא Pudd'nhead Wilson.
|
|
בתגובה ל: זה מזכיר לי ספר של מרק טווין מאת: asoleללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בפרקים אלה הוא נותן הרגשה מאת: אנהההה התכוונתי כמובן שקמילה תחזור להיות עבד ולא משרתת, ברור שיש הבדל בינהם וגדול.
|
|
בתגובה ל: תשוקות-משפחה מהגיהנום. מאת: אנהההה לגבי האב, הוא די חלש, אך בסךהכל לא שמתי לב אצלו בינתיים לתכונות אופי שמקשות לקמילה את החיים, חוץ מההתרפסות. ריטה ממש חצופה שהיא מתלוננת כאילו קמילה ביימה את מותה ועכשיו אין לה שום זכויות. חוץ ממסמך וסקס וכעת הריון אין לה שום דבר והיא תובעת על סנטיאגו בעלות כמו על עבד ולא על בעל. ואסקו ממש מגעיל איך שהוא משתמש ברצון של סנטיאגו להיות עם קמילה למרות שהוא נשוי לריטה כתירוץ שמקנה לו זכות לבגוד באינס כי הרי סנטיאגו אחיה לא קדוש אז גם לו מותר. ונעלב על קמילה ורוצה לסחוט כנקמה. והאמת קמילה כבר מחתה על כך שהוא שיקר לגבי המצרכים שנהרסו ברעידת אדמה. כך שייתכן והיא לא הייתה נותנת לו כסף ככל שירצה, באיחוד כשהמטרה להרשים את אורסולה כשהוא התחייב לפני אינס וקמילה שהוא יהיה עם אינס כדי למנוע את הבושה, אז בוודאי שקמילה לא הייתה נותנת לו כסף על אורסולה ועל בתי בושת. ולאינס הוא אומר בפנים לאחר שמבטיח להיות בעל טוב הוא אומר לה בפירוש שיבלה עם חברים וגם עם זונות. אין לב לבן אדם. אינס כל כך אוהבת גם אותו וגם את בנו, והוא אומר לה את זה ככה כאילו מדובר בחלוקת ממתקים לילדים: אני אבלה עם זונות.
גם אני אוהב את הדמות של קמילה, עד שאיפלו המראה החיצוני שלה, או ליתר דיוק של השחקנית שהפעם לא יפה במיוחד, לא מפריע לי להזדהות איתה עם דמותה למרות השחקנית שלא נראית לי לא מוכשרת אלא דווקא פחות יפה מדמות ראשית טיפוסית בעיקר כשלפי העלילה היא אמורה להיות יפיפיה.
|
|
|
 |
 |
אנחנו גם בטוויטר! |
 | מי ומי ב"שובל של שקרים"
|
|
 | מי ומי ב"הלוחמת"
|
 | מי ומי ב"בזמן שישנת"