Monstar פורסם לפני
2672 ימים
מאת danarod
אין תגובות
הדרמה המוזיקלית Monstar שודרה בערוצי הכבלים (tvN, Mnet, KM, OnStyle) בין החודשים מאי-אוגוסט 2013, ויש לה 12 פרקים בני שעה ו-20 דקות בממוצע (מדי שבוע שודר פרק אחד). קראתי באחד הבלוגים ששם הסדרה אמור להיות "הכוכב שלי" בצרפתית (אבל אני הייתי בטוחה שזה מעין משחק מילים שמשלב את המילים Star ו-Monster...).
דמויות/שחקנים מרכזיים:
מין סה-יי (האן יון-סו – זה היה תפקידה הראשון בעולם הדרמות, וכיום היא משחקת ב-Potato Star)
יון סול-צ'אן (יון ג'ון-היונג מלהקת Beast, שיחק בסדרה Salamander Guru)
העלילה: יון סול-צ'אן הוא סולן להקת הבנים הפיקטיבית המצליחה Men in Black. לאחר תקרית לא נעימה עם מעריצה טורדנית, מנהליו מחליטים שהדרך הטובה ביותר לשקם את תדמיתו היא לשלוח אותו לספסל הלימודים לתקופת צינון. בבית הספר הוא נאלץ לחלוק שולחן עם התלמידה היחידה שלא שמעה עליו – מין סה-יי, שחזרה לקוריאה אחרי כמה שנים בניו-זילנד, שם חיה במקום מבודד ובעיקר דיברה עם הכבשים. נשיא הכיתה, התלמיד המצטיין ג'ונג סון-וו, חולק עבר משותף עם סול-צ'אן וסה-יי, וגם את האהבה למוזיקה. במהלך הסדרה הם וחבריהם יתבגרו ויתגברו בעזרת כוחה של המוזיקה, וילמדו משהו על אהבה, חברות, סליחה, תחרותיות, שיתוף פעולה והגשמת חלומות.
התרשמות אישית: נהניתי מאוד מהסדרה החמודה והמרעננת הזו, שכוחה הגדול הוא ברגעים הקטנים והאנושיים, ובביצועים המוזיקליים המוצלחים שהוסיפו הרבה קסם. יש בה רגעים משעשעים לצד רגעים דרמטיים ואפילו מותחים, ובכל זאת הטון הכללי שלה הוא רגוע למדי, ואני מצאתי את עצמי נהנית מהרגיעה ומהזרימה העדינה הזו של העלילה.
חיבבתי מאוד את הדמויות הראשיות (ובכלל) שהתפתחו בצורה מעניינת במהלך הסדרה, תוך כדי שהצופים מכירים אותן יותר לעומק ולומדים על העבר שלהן, וכמובן נחשפים להתמודדות שלהן בהווה עם סיטואציות שונות ומשונות. לשחקנים המרכזיים אין קילומטרז' ארוך מדי במשחק, וגם אם לעתים הם היו קצת בוסריים, בסה"כ הם היו טבעיים ואמינים מאוד, שרו וניגנו בהרמוניה והכימיה ביניהם הייתה טובה ומשכנעת. ראויה לציון במיוחד השחקנית הראשית, שזה הניסיון המשמעותי הראשון שלה בשירה ובמשחק, ועשתה עבודה טובה מאוד לטעמי. היא מצאה חן בעיניי כבר מהרגע הראשון.
הביקורת העיקרית שלי על הסדרה היא שהפרקים ארוכים מאוד – 80 דקות זה יותר מדי בשביל טווח הריכוז והקשב שלי... לדעתי היה עדיף שבמקום לשדר פרק אחד בשבוע, היו משדרים שני פרקים בני 40 דקות כ"א. באופן מעשי – זה מה שעשיתי, כשהעדפתי לצפות בפרק בחלקים. ראיתי שחלק מהצופים טענו שהסוף הוא אנטי קליימקסי בעליל, אבל אני דווקא אהבתי אותו וחשבתי שהוא מספק ומתאים לרוח הכללית של הסדרה, שכאמור הייתה שלווה למדי.
טיזר:
פתיח הסדרה:
הנה כמה דוגמיות מוזיקליות שאהבתי מתוך הסדרה:
Nocturne – השיר היפהפה הזה הופיע גם בפסקול הסדרה Bichunmoo
הסדרה Alone in Love שודרה ברשת SBS בין החודשים אפריל-מאי 2006, ויש לה 16 פרקים. הסדרה זכתה לרייטינג ממוצע של 13.5% ולמספר פרסים, כמו: פרס הדרמה הטובה ביותר, השחקנית הטובה ביותר, פרס על המוזיקה ופרסים לשחקנים החדשים וכו'. העלילה היא עיבוד לרומן היפני Love Generation.
העלילה: יון און-הו ולי דונג-ג'ין התגרשו לפני שנתיים אחרי משבר בנישואיהם, אבל הם עדיין ממשיכים לשמור על קשר ולהיפגש לעתים קרובות. הסדרה נפתחת כשהם נפגשים לארוחה זוגית ביום נישואיהם, כדי לנצל את כרטיס ההנחה שהם מקבלים מדי שנה מהמלון שבו נישאו... במפגשים התכופים, הם מתעדכנים האחד בחייו של השני, עוקצים זה את זה ואפילו מנסים להכיר זה לזה בני זוג פוטנציאליים. למרות הפרידה, ברור לעין שיש להם רגשות האחד כלפי השנייה, ויש גם דברים לא פתורים שלא נאמרו ביניהם. החברים הקרובים עדיין מאמינים שיש להם סיכוי לחזור. האמנם?
דמויות/ שחקנים:
יו און-הו (סון יה-ג'ין, "טעם אישי", Shark, "רגע בלתי נשכח")
לי דונג-ג'ין (גאם וו-סונג, "המלך והליצן", King Geunchogo)
גונג ג'ון-פיו – חברו הטוב של דונג-ג'ין (גונג היונג-ג'ין, Dal Ja's Spring, Fugitive: Plan B)
התרשמות אישית:
הסדרה הזו זורמת לאטה, רוב הזמן על מי מנוחות, ומציגה רגעים קטנים ויומיומיים, פיסות חיים שמשלימות את הפאזל מהעבר (באמצעות פלאשבקים מההיכרות וחיי הנישואים של הזוג), ובונות את ההווה והעתיד של הדמויות. לא תמצאו כאן מלודרמה סוערת, סיפורי סינדרלה, חמות מרושעת או קליף האנגרים מותחים, אלא דרמה אנושית, צנועה וריאליסטית.
הסדרה הזו מציגה את הדרך שעוברים בני הזוג הפרודים - על תחושת הכישלון, ההתמודדות עם הבדידות, החזרה לשוק הדייטים (שיש בה גם הרבה רגעים משעשעים), הניסיונות לבנות זוגיות חדשה (מה שמזמן לא מעט שחקני משנה שמתארחים בסדרה) ועוד.
אני מודה שבתחילה היה לי קצת קשה עם הקצב האטי יחסית בשילוב עם דיבורים לא מעטים (מה שלא איפשר לי להמריץ יותר מדי). אבל ככל שהסדרה התקדמה, חיבבתי יותר ויותר את הדמויות הראשיות, הייתי סקרנית לדעת מה יעלה בגורלן, ובעיקר רציתי שיהיה להן טוב – בין אם ביחד (כך קיוויתי) ובין אם בנפרד.
מילה טובה מגיעה לשחקנים הראשיים הנהדרים. סון יה-ג'ין הפכה לאחת השחקניות החביבות עליי, וגם כאן היא הייתה מצוינת, טבעית ומשכנעת. גם גאם וו-סונג היה מעולה, עם כל הניואנסים הקטנים שגרמו לדמות שלו להיראות כ"כ אמינה ועגולה. שחקני המשנה עשו עבודה טובה גם הם, והשלימו את האנסמבל המוצלח בסדרה הזו.
קליפ מהסדרה שמשקף את האווירה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: Alone in Love מאת: danarod אני זוכרת את הראשי מהסרט "המלך והליצן" בו הוא גילם תפקיד מצוין ומרשים. היא היתה פארק קה אין הקלולסית ב"טעם אישי", כך שאין ספק שעל השחקנים אפשר לסמוך. לגבי העלילה...נשמעת קצת תמוהה אם בסופו של דבר הזוג ימצא עצמו עם בני זוג אחרים, אבל אצל הקוריאנים אין לדעת...
בתגובה ל: נשמעת סדרה טובה מאד מאת: zilpa
וזה חלק מסוד קסמם בעיניי :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod
האם מר גומות יחזור לדרמלנד בתחילת 2014? על פי הדיווחים, הוצע ללי סו-ג'ין להשתתף במלודרמה של התסריטאית לי קיונג-הי ("בין שתי נשים", "תודה", Sorry I Love You ועוד) לצדה של קים הי-סון (Faith). שום דבר עדיין לא סגור. אז נכון שלא אהבתי את הדרמה האחרונה של התסריטאית, אבל מצד שני יש לה כמה דרמות מהעבר שאהובות עליי מאוד. ובכל מקרה - אני עם מר גומות באש ובמים לאחרונה הוא חזר לאור הזרקורים על תקן נער המזוודות בווראייטי Grandpas over flowers וזכה לתגובות חיוביות :)
ונעבור לעוד אחד מיקיריי שנעדר יותר מדי זמן מהמסך - ג'ונג איל-וו שקיבל הצעה להשתתף בדרמה המשפחתית Gold Rainbow לצדה של UEE ("הלהקה"). אם יש שחקן שיכול לגרום לי להתמיד בצפייה של 50 פרקים (או לפחות לנסות) זה המתזמן ברזומה של התסריטאית יש את הסדרה May Queen שזכתה לביקורות די מעורבות לפי מה שראיתי, אבל הבמאי שימש כעוזר במאי בסדרות מוערכות כמו "דאמו" ו"סאם סון" (וגם ביים את I do, I do).
iDana לשעבר
בתגובה ל: חדשות ליהוק (לא סופיות) מאת: danarod נזכרתי כמה אהבתי איך שהוא היה אומר את זה לדמות הנשית הראשית ב-"49 ימים", בכל פעם שהיא היתה אומרת לו שהוא "מלאך המוות".
ודרך אגב: הוא חוגג מחר (9.9) 26 שנים של חיוך מושלם על פני כדור הארץ . !
תוקן על ידי ההרצליינית 8/9/2013 12:4
בתגובה ל: "דה סקד'יולללר" . מאת: ההרצליינית
הלוואי שיהיו לו המון סיבות לחייך את החיוך היפה הזה
iDana לשעבר
הוט פתחו לי חינם את ערוץ ויוה פלוס כלקוח ותיק לפני חודש... ביום חמישי האחרון סוף, סוף, הגיע הזמן, הודיתי להם ...
"רוחות של חורף" וואו - מה זה ? אני כולי באטרף על הסידרה הזו ...
ניסיתי לדלות פרטים דרך אתר ויוה - מה אומר - לא הבנתי כלום, "היו כמה פארודיות על הסידרה" זה טוב? אולי רע? ממילא למדתי שמשם לא תבוא הישועה, אז אני פונה אליכם ...
מישהו יכול לתת לי פרטים על השחקן המשגע והמוכשר (הבנתי שהוא שחקן קולנוע) .. בכלל קצת פרטים על הסידרה ... כנראה שלא לטעמכם אם לא ציינתם אותה ובכל זאת, אותי היא שבתה לגמרי - וואו איזו סידרה !
תודה מראש טלי.
בתגובה ל: שאלה על "רוחות של חורף" מאת: taly10
אני חושבת שהיא מדהימה מבחינה ויזואלית, אבל העלילה לא הייתה לטעמי. בניגוד אליי, היו הרבה שאהבו את הסדרה והיא גם זכתה לרייטינג נאה יחסית במשבצת השידור שלה. בד"כ כשיש פרודיות בקוריאה (ובכלל...), זה אומר שהיצירה המקורית מצליחה מאוד.
הוא בן 32, החל כדוגמן והשתתף בכמה וכמה סדרות וסרטים, כולל הסרט התקופתי הנועז Frozen Flower (שמתורגם גם לעברית, אם את מעוניינת). אורה, שתרגמה את הסרט, בוודאי תשמח לספר יותר על השחקן שהיא מכנה "אפולו" :) הוא השתחרר מהצבא ב-2011 (יש שירות צבאי חובה לגברים בדרום קוריאה), ו"רוחות של חורף" זה הפרויקט הראשון שלו מאז השחרור.
כאן את יכולה לראות ראיון מתורגם עם השחקנים, לקראת שידור הסדרה:
אגב, בת זוגו היא השחקנית קים מין-הי. התמונה הזו צולמה ב-2001 (הרבה לפני שהם הפכו לזוג), ומה שמדהים - שהוא נראה אז והיום כמעט אותו דבר (לפחות בעיניי).
iDana לשעבר
בתגובה ל: צפיתי בסדרה במקביל לשידור בקוריאה :) מאת: danarod
דווקא העלילה בדיוק לטעמי (קראתי תקצירים), אני אוהב.
שוב תודה.
בתגובה ל: צפיתי בסדרה במקביל לשידור בקוריאה :) מאת: danarod התיאורים שלך והדרך שבה את סוקרת את הסדרות היא מאוד מיוחדת ומעניינת ...גם אם אפילו תרגמתי את הסרט ואני קוראת לו "אפולו" כי יש לו את הגוף הכי מושלם שראיתי בין הגברים הקוריאנים..אני בחיים לא אצליח לתאר ולסקר ברמה שלך , לכן ,תמיד אשמח להעביר לך את השרביט , כי את עושה את זה נהדר מתוקה. ואת עושה לנו חשק עז לרוץ ולראות כל דרמה/סרט שאת מתארת ומסקרת...ועל כך , אלף תודות לך.
בתגובה ל: דנהלה יקירתי , לא נותר לי הרבה מה להוסיף על דברייך מאת: kler181
חשבתי שאולי יהיה לך מה להוסיף בתור מומחית לאפולו
ננצל"ש ונשים עוד סרטון של הבחור היפה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: קומאו אורה מאת: danarod אז הנה זה למי שלא יודע....המבקרת היא Girlfriday‘s
בתגובה ל: ידעת שבדרמהבינס יש אינדקס רייטינג? של סדרות מאת: kler181
אני די חורשת על האינדקס הזה, ותמיד מחכה לציונים החדשים ולעדכונים. לרוב הן מתמצתות את הביקורת החיובית/שלילית בצורה שנונה ומהנה לקריאה, גם אם לא תמיד אני מסכימה כמובן :)
iDana לשעבר
הפרקים החדשים כבר באתר - השבוע מותחים ומרגשים במיוחד צפייה מהנה, סוף שבוע רגוע, חתימה טובה וצום מבורך
וברוח החג הקרב - ג'ו וון = דר' פארק שי-און קנה פטיש אולי הוא יעזור לנו לבנות סוכה?
ואולי הוא יקבל עזרה מ'היונג'
חג שמח
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
הסדרה Friend, Our Legend שודרה ברשת MBC בקוריאה בין החודשים יוני-אוגוסט 2009, ויש לה 20 פרקים. מדובר בעיבוד לסרט Friend מ-2001, שנחשב בזמנו לסרט הקוריאני המצליח ביותר (עד שסרטים אחרים שברו את השיא כמובן). במאי הסרט, Kwak Kyung Taek, ביים גם את הסדרה, שלא זכתה להצלחה המקווה, ורשמה רייטינג ממוצע של 7.7%. אגב, בקרוב מתוכנן סרט המשך, שייקרא באופן מפתיע Friend 2, ויככבו בו יו או-סונג (Faith) ששיחק בסרט המקורי, ג'ו ג'ין-מו (Gabi) והשחקן הצעיר קים וו-בין (School 2013).
ג'ונג סאנג-טק (סו דו-יונג, Invincible Lee Pyung Kang)
קים ג'ונג-הו (לי שי-און, "1997 עבור", Shark)
צ'וי ג'ין-סוק (מין ג'י-היי, "טעם אישי")
פארק סונג-אה (בה גו-רין, "49 ימים")
מין און-ג'י ( ג'ונג יו-מי, "הנסיך בעליית הגג")
העלילה (כולל ספויילרים): זהו סיפורם של ארבעה חברי ילדות, החל משנות השבעים בערך ועד שנות התשעים: ג'ון-סוק הכריזמטי, בנו של בוס במַאפְיָה; דונג-סו השתקן, בנו היחיד של קברן; סאנג-טק הרציני, תלמיד משקיען וחרוץ; ג'ונג הו, הליצן שבחבורה שאף פעם לא סותם את הפה. במהלך מופע בית ספרי, החברים מכירים את חברות להקת Rainbow: ג'ין סוק החזקה והעצמאית, שבה (כמעט) כולם מתאהבים, סונג-אה החברותית ואון-ג'י המפונקת. השנים חולפות, וכל אחד מהחברים הולך בדרך משלו בחיים, כשדרכיהם מצטלבות לעתים. ג'ון סוק יורש את מקומו של אביו כמנהיג בארגון הפשע, ואילו דונג-סו מגיע לעמדה בכירה בארגון הפשע המתחרה. סאנג-טק, שהפך בינתיים לעיתונאי חוקר וג'ונג-הו, שפתח עסק עצמאי, רואים איך חבריהם הטובים עומדים משני צדי המתרס, ומנסים למנוע את ההתנגשות הבלתי נמנעת...
התרשמות אישית:
עוד לפני הצפייה, קראתי ביקורות תמוהות על הסדרה בנוסח "זו הפעם הראשונה שפרשתי מסדרה כי היא טובה מדי", "אהבתי מאוד את הסדרה, אבל לא הייתי ממליץ עליה לאף אחד מחבריי", ולחילופין "לא אהבתי את הסדרה, אבל אני ממליץ עליה". כאילו, מה הקטע?
בנוסף לכך, גונבה לאוזניי השמועה שההתחלה של הסדרה הזו מבלבלת את הצופה ומתבהרת רק בהמשך. אבל לטעמי, היא לא רק מבלבלת, היא ממש מתסכלת! הקפיצות המרובות בין הזמנים השאירו אותי תוהה, וגרמו לי להרגיש ממש סתומה ולא מבינה מה מתרחש על המסך. אם זה היה קורה רק בפרק הראשון, ניחא, אבל זה נמשך לפחות עד הפרק הרביעי. בכל פעם שחשבתי שאני מבינה איכשהו את רצף האירועים, נחת עליי קטע מהעתיד ששוב שמט את הקרקע מתחת רגליי, וגרם לי להרגיש שנפלתי בטעות על הפרק הלא נכון. אני מבינה שזו הבחירה האמנותית של הבמאי בפרקים הראשונים, אבל הבחירה הזו גרמה לי להרהורי פרישה מוקדמים מהסדרה, וחשבתי אפילו לצפות קודם בסרט כדי להבין. אבל בסופו של דבר השלמתי את הצפייה בסדרה, והגעתי לסרט אחר כך (בדיעבד אני לא בטוחה שזה סדר הצפייה האידיאלי, אבל על כך בהמשך).
אז מה המטרה של הבמאי כשהוא מראה לנו כבר מההתחלה מה יקרה בהמשך, ובעיקר איך הסיפור הזה ייגמר? כפי שכתבו בבלוגים השונים, הרעיון הוא לא לגרום לצופים לתהות מה יקרה, כי את זה הם יודעים כבר מהדקות הראשונות. הרעיון הוא לגרום להם להתמקד בשאלה איך זה קרה ולמה. אני מתארת לעצמי שצופים קוריאניים רבים כבר הכירו את עלילת הסרט המצליח, והסדרה אפשרה להתעמק עוד יותר במערכות היחסים ולהרחיב את היריעה. אני לא בטוחה שההרחבה הזו שירתה תמיד את העלילה.
נקודות החוזק של הסדרה טמונות לדעתי בבימוי ובצילום המרשימים, שמזכירים חוויה קולנועית, ויחד עם זאת משמרים את תחושת החספוס והאותנטיות. הצבעים השולטים היו צבעי אפור, שחור ולבן, והם הלמו מאוד את העלילה. הסדרה הזו בהחלט מצליחה לשחזר את העבר ולהביא איתה את רוח התקופה. יש בסדרה הזו רגעי ברומנס חזקים ורגעים קטנים של החיים לאורך הילדות והנעורים, עם המשפחה, החברים והסביבה הקרובה. החיבור הרגשי שלי לסדרה לא היה עמוק ורציף, אבל בכל זאת היו רגעים מרגשים וסצנות שבהן הייתי ממוקדת ומרוכזת במסך.
נקודות החולשה של הסדרה היו לדעתי הזגזוג בין הזמנים וחוסר הקוהרנטיות, במיוחד בפרקים הראשונים, ואני בטוחה שזה גם פגע ברייטינג. לטעמי גם הקדישו יותר מדי זמן לעלילות שפחות עניינו אותי – כמו דגש מוגזם על ענייני המאפיה והפוליטיקה, שגרמו לי לפהק ולהמריץ ככל יכולתי. למרות רוחב היריעה ומספר הפרקים הלא מועט, עדיין נותרתי עם סימני שאלה לגבי הדמויות, במיוחד לגבי הדמות המסוגרת של דונג-סו, ובמקרים לא מעטים לא הצלחתי להבין את התנהגותן והתפניות החדות והתמוהות שביצעו.
לגבי השחקנים, יש הטוענים שזה התפקיד הטוב והמרשים ביותר בקריירה של ביני, אבל אני לא הצלחתי כ"כ להתחבר לדמות ולמשחק שלו. משהו היה חסר לי, ואני לא יודעת עד כמה זה קשור לכתיבת הדמות או לטכניקת המשחק שלו. בכל אופן, אין ספק שהוא נראה שונה בסרט מבחינה פיזית ולא כ"כ דומה לעצמו. אני חושבת שזו הסדרה הראשונה שבה הצליחו לגרום לו להיראות פחות אטרקטיבי...
לשם השוואה, העדפתי את ג'אנג דונג-גון ("כבודו של ג'נטלמן") שגילם את הדמות המקבילה בסרט, למרות שגם שם נשארתי עם סימני שאלה. אבל בגדול, שחקני הסדרה עשו עבודה טובה ומשכנעת, והתרשמתי במיוחד מקים מין-ג'ונג. היה מעניין לראות גם את לי שי-און בתפקידו הראשון, וגם כאן הוא נאמן לטייפ-קאסט המוכר והחביב כליצן שבחבורה. לעומת זאת, לא כ"כ שמחתי לראות את לי ג'ה-יונג, ששוב גילם גנגסטר מעצבן כמו ב-Piano (וגם קפץ לתפקיד אורח ב-Master's sun. אני רואה את השחקן הזה יותר מדי בזמן האחרון).
כמה שעות אחרי שסיימתי את הסדרה, צפיתי בסרט, וכאמור, זה כנראה לא סדר הצפייה המומלץ. מאחר שהכרתי את העלילה היטב, אי אפשר להגיד שהייתי מרותקת למסך, והיו סצנות זהות לחלוטין בסרט ובסדרה. יחד עם זאת, אני חושבת שהסרט הרבה יותר קוהרנטי, ממוקד ומובן. אין בו קפיצות מבלבלות, והעלילה נעה לפי רצף הזמן. מצד שני, היו עלילות שפותחו בצורה מעניינת ומספקת יותר בסדרה, בעיקר אלו הקשורות במערכות היחסים הרומנטיות ואחרות (אבל היו גם קווי עלילה שהייתי שמחה לקצץ בסדרה). מבחינתי, הדבר האידיאלי היה ליצור סדרה באורך ביניים שתשלב בין נקודות החוזק של הסדרה והסרט.
כרזת הסרט
פתיח הסדרה:
טיזרים:
הסרט Friend זמין לצפייה ביוטיוב (תרגום באנגלית):
iDana לשעבר
בתגובה ל: Friend, Our Legend מאת: danarod לסדרה שללא ספק בלבלה אותך.
אני תוהה אם הגשם זה בגלל היורה שהיה אתמול או כי זו סדרה מעוננת חלקית?:)
נראה לי שהיא לא בדיוק תהיה לטעמי, הסדרה הנ"ל, ואם מדובר בצפיית "חובה", אז נראה כאילו אפשר להסתפק בסרט- לא? (אם כי מי היה מאמין שנעדיף את הפרסי מג'נטלמן דיגניטי, על פני היון בין?
בכל מקרה, עצם העובדה שהצלחת לסיים אותה למרות המדיניות החדשה של נטישת סדרות, מעידה שיש בה משהו. מקוה שתחושת הבלבול תתיישב עם הזמן ותמצאי תשובה נחרצת יותר לגבי הסדרה.
בתגובה ל: איזו סקירה מושקעת ורצינית מאת: zilpa
וגם הצבעים שלה קודרים למדי. אולי זה סוג של מוטיב. אפשר לראות את זה גם בתחילת הקליפ המספיילר הזה:
תראי, מאז שינוי המדיניות שלי נטשתי רק 4 סדרות, כך שאני בכ"ז משתדלת לתת צ'אנס. אבל אין ספק שבדרמה הזו היו לי הצעות ייעול לתסריטאים
סגנון המשחק של ביני בדרמה היה מאופק מאוד, כך שזה הקשה עליי להתחבר לדמותו, שגם כך היא לא דמות סימפטית במיוחד. לג'אנג דונג גון יש סגנון משחק יותר אקספרסיבי לטעמי, במיוחד בעיניים. בכל אופן, אחרי שקראתי קצת על הסדרה, אני חושבת שאני מבינה קצת יותר את הדמות - ספויילר כללי לפנייך (אבל בכל מקרה אני לא חושבת שהסדרה תהיה לטעמך):
הסדרה מראה תהליך די מדכדך, שבו הדמות הולכת ומאבדת תקווה, ובעקבות כך הולכת ומידרדרת מבחינה מוסרית ורגשית :(
ועוד משהו קטן שרציתי להוסיף לגבי הדמות הנשית הראשית. במהלך הסדרה שלושה מהחברים היו מאוהבים בה בצורה כזו או אחרת, וזה הזכיר לי שיר ישן של דני רובס שנקרא "שלושה" (וגם בו יש גשם...):
שלושה נגעו בך, אנשים שידעו ואהבו אותך. שלושה פגעו בך, את חלקם כבר שכחת וחלק לא נסלח. אחד כתב לך שירים, אחר נכנע לך, אחד קינא ליופיך, אחר הראה לך נס שלושה רצו בך, את נתת להם להיכנס.
קולות של בית, רעשים של רחוב, את מקשיבה עכשיו. אחד בתכלת בעינייך צולל, אחר משפיל עיניו. שלושתם נגעו בך בפנים בתוך חייך בלחישות שליבו בלחייך אש, תחילה הרעם, בסופם הגשם מלחש. בסופם הגשם מלחש.
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש המון גשם בסדרה מאת: danarod והשיר של דני רובס יפה- ולהפתעתי לא מוכר לי...בזמנו אהבתי אותו מאד, אבל עם השנים וסיפורי האהבה והבגידה האינסופיים שלו נעלמה אהבתי אליו. ובכל זאת, יש לו כמה שירים משמעותיים שמלווים את הפסקול של חיי. וגם האחרון שיצא מקסים.
בתגובה ל: אבל לא גשם של אהבה, אני מבינה:) מאת: zilpa השיר שלו שהכי נוגע בי הוא השיר "מכתב קטן" שמצאו בכיס של אחיו לאחר שנהרג במלחמה .. אני תמיד בוכה בשיר הזה
לא באתי לדכדך אבל זה נתבקש
בתגובה ל: זה מה שקורה כשלא קוראים את כל התגובות..חחח מאת: kler181
ובדיוק במוסף החג של ידיעות היה פרויקט שבו ביקשו מאמנים לכתוב עוד בית לשיר ידוע שלהם, ודני רובס הוסיף עוד בית ל"מכתב קטן". ומה שהוא כתב בהקדמה לשיר גם עצוב מאוד. אני מעתיקה לכאן ומקווה לבשורות טובות:
"מכתב קטן", נזכר דני רובס, "נכתב ביום האחרון של השבעה על מותו של אחי, יואב. הוא שירת בסטי"לים ונפטר ממחלה בגיל 21. זו הייתה טראומה גדולה. השיר נכתב על רקע מכתב שאחי קיבל מחברה שלו. לקח לי הרבה זמן, 12 שנה בערך, עד שהקלטתי את השיר. הוא זכה לתגובות רבות. אנשים זיהו את תפיסת האובדן והכאב. את הבית החדש לשיר, בעקבות פנייתכם, כתבתי במהלך השבעה על אבי, שנפטר מאותה מחלה שממנה מת אחי. מאז שאחי נפטר, הוא כבר לא היה אותו בנאדם. הבית הזה הוא סגירת מעגל בשבילי, ונכתב ממקום יותר משפחתי".
וזה הבית שנוסף לשיר:
מכתב קטן לאיש שכבר איננו כאן ובו תמונה שכמו הקפיאה את הזמן שנינו מחייכים למצלמה כשהמשפחה הייתה שלמה מה אומרים? הכל שביר, הכל נסדק מתי מרפים ואיך סוגרים את המרחק? השלם חזק מהקרעים האלה שבחוץ וגם ההם שלא רואים...
(הפכנו את השרשור הזה לשרשור דני רובס. עכשיו הוא צריך לשיר משהו בקוריאנית...)
iDana לשעבר
בתגובה ל: זה מה שקורה כשלא קוראים את כל התגובות..חחח מאת: kler181 ללא תוכן
בתגובה ל: אבל לא גשם של אהבה, אני מבינה:) מאת: zilpa
השיר "שלושה" לקוח מתוך האלבום "בגוף ראשון" (זה שיצא אחרי הפרידה והחזרה המתוקשרת לאשתו). בזמנו חרשתי עליו. וגם אצלי, חלק מהשירים של רובס הם עדיין חלק משמעותי בפסקול חיי. זה אחד האהובים עליי:
iDana לשעבר
בתגובה ל: יותר בכיוון של גשמי זעף... מאת: danarod אני מאד אהבתי את "ושם עמדנו בשתיקה", "אני בא הביתה מהלילה", "ומחר הוא יחזור" "עוד מעט יהיה כבר אור בחוץ" "רכבות" "פנים ושמות" וכמובן- את מכתב קטן. (אורה, אני כל כך מבינה מאיזה סיבה את אוהבת אותו. חיבוק ענק.) גם הבית האחרון שהוא הוסיף העלה דמעות בעיני.
אח, איך הוא שר. (ואיך הוא נראה פעם...)
בתגובה ל: תיארתי לעצמי:) מאת: zilpa
לא מזמן הוא התארח באולפן ווינט ושר את השיר הראשון שלו שהושמע ברדיו - אני בא הביתה מהלילה...
ופעם מזמן היה לו זקן שלא ממש החמיא לו... אבל השיר יפה :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש המון גשם בסדרה מאת: danarod תודה על השיר הנוגע ללב ...אני הולכת לחפש אותו אני מאוד אוהבת את דני רובס ולאחרונה הוא שר שיר מאוד מרגש לאישתו . (לא מפסיק להתרגש ממך)
תקשיבי למילים
בתגובה ל: דנה'לה , אני מגלה בך צדדים שלא הכרתי,..איזו פואטית מאת: kler181
מעניין שאת וזלפה שמתן את אותו שיר (אגב, שמעתי אותו לראשונה באוטו של זלפה...). Great minds think alike וכל זה :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: זו לא אני, זה דני מאת: danarod אוהבת אתכן בכל ליבי
בתגובה ל: איזה נשמות טהורות אתן,זכות גדולה להיות חברה שלכן מאת: kler181 ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: איזה נשמות טהורות אתן,זכות גדולה להיות חברה שלכן מאת: kler181 ללא תוכן
הדרמה המוזיקלית Monstar שודרה בערוצי הכבלים (tvN, Mnet, KM, OnStyle) בין החודשים מאי-אוגוסט 2013, ויש לה 12 פרקים בני שעה ו-20 דקות בממוצע (מדי שבוע שודר פרק אחד). קראתי באחד הבלוגים ששם הסדרה אמור להיות "הכוכב שלי" בצרפתית (אבל אני הייתי בטוחה שזה מעין משחק מילים שמשלב את המילים Star ו-Monster...).
דמויות/שחקנים מרכזיים:
מין סה-יי (האן יון-סו – זה היה תפקידה הראשון בעולם הדרמות, וכיום היא משחקת ב-Potato Star)
יון סול-צ'אן (יון ג'ון-היונג מלהקת Beast, שיחק בסדרה Salamander Guru)
העלילה: יון סול-צ'אן הוא סולן להקת הבנים הפיקטיבית המצליחה Men in Black. לאחר תקרית לא נעימה עם מעריצה טורדנית, מנהליו מחליטים שהדרך הטובה ביותר לשקם את תדמיתו היא לשלוח אותו לספסל הלימודים לתקופת צינון. בבית הספר הוא נאלץ לחלוק שולחן עם התלמידה היחידה שלא שמעה עליו – מין סה-יי, שחזרה לקוריאה אחרי כמה שנים בניו-זילנד, שם חיה במקום מבודד ובעיקר דיברה עם הכבשים. נשיא הכיתה, התלמיד המצטיין ג'ונג סון-וו, חולק עבר משותף עם סול-צ'אן וסה-יי, וגם את האהבה למוזיקה. במהלך הסדרה הם וחבריהם יתבגרו ויתגברו בעזרת כוחה של המוזיקה, וילמדו משהו על אהבה, חברות, סליחה, תחרותיות, שיתוף פעולה והגשמת חלומות.
התרשמות אישית: נהניתי מאוד מהסדרה החמודה והמרעננת הזו, שכוחה הגדול הוא ברגעים הקטנים והאנושיים, ובביצועים המוזיקליים המוצלחים שהוסיפו הרבה קסם. יש בה רגעים משעשעים לצד רגעים דרמטיים ואפילו מותחים, ובכל זאת הטון הכללי שלה הוא רגוע למדי, ואני מצאתי את עצמי נהנית מהרגיעה ומהזרימה העדינה הזו של העלילה.
חיבבתי מאוד את הדמויות הראשיות (ובכלל) שהתפתחו בצורה מעניינת במהלך הסדרה, תוך כדי שהצופים מכירים אותן יותר לעומק ולומדים על העבר שלהן, וכמובן נחשפים להתמודדות שלהן בהווה עם סיטואציות שונות ומשונות. לשחקנים המרכזיים אין קילומטרז' ארוך מדי במשחק, וגם אם לעתים הם היו קצת בוסריים, בסה"כ הם היו טבעיים ואמינים מאוד, שרו וניגנו בהרמוניה והכימיה ביניהם הייתה טובה ומשכנעת. ראויה לציון במיוחד השחקנית הראשית, שזה הניסיון המשמעותי הראשון שלה בשירה ובמשחק, ועשתה עבודה טובה מאוד לטעמי. היא מצאה חן בעיניי כבר מהרגע הראשון.
הביקורת העיקרית שלי על הסדרה היא שהפרקים ארוכים מאוד – 80 דקות זה יותר מדי בשביל טווח הריכוז והקשב שלי... לדעתי היה עדיף שבמקום לשדר פרק אחד בשבוע, היו משדרים שני פרקים בני 40 דקות כ"א. באופן מעשי – זה מה שעשיתי, כשהעדפתי לצפות בפרק בחלקים. ראיתי שחלק מהצופים טענו שהסוף הוא אנטי קליימקסי בעליל, אבל אני דווקא אהבתי אותו וחשבתי שהוא מספק ומתאים לרוח הכללית של הסדרה, שכאמור הייתה שלווה למדי.
טיזר:
פתיח הסדרה:
הנה כמה דוגמיות מוזיקליות שאהבתי מתוך הסדרה:
Nocturne – השיר היפהפה הזה הופיע גם בפסקול הסדרה Bichunmoo
דואט לארבע ידיים:
דואט לגיטרה אחת:
Don't Make Me Cry- Cover
iDana לשעבר
האופק בהיר, הסדרה בדרך ל'האנוק'
הקדימון כבר מתורגם לעברית פרטים בדף הפייסבוק של הקבוצה
רק עוד כמה ימים.... ונזכה לפרק ראשון, מתורגם לעברית
תיכף קופצים למים - יש למה לצפות
Jerusalem Sights & Scents
힘내 이스라엘! 아자 아자 화이팅!!
מדריכה ישראלית בספרדית פורטוגזית ואנגלית גם
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]