Master's Sun פורסם לפני
3128 ימים
מאת danarod
אין תגובות
הסדרה Master's Sun שודרה ברשת SBS בקוריאה בין החודשים אוגוסט-אוקטובר 2013, ויש לה 17 פרקים. זוהי קומדיה רומנטית-על טבעית מבית היוצר של האחיות הונג ("אהבה גדולה", "החברה שלי") שזכתה לרייטינג ממוצע של 20.7%. הסדרה תורגמה לעברית באחד האתרים, תחת השם "השמש שמאירה על האדון".
העלילה (כולל ספויילרים קלים): גונג שיל, לשעבר מלכת הכיתה שנודעה בכינוי "השמש הגדולה" (משחק מילים עם שמה), הפכה לבחורה סהרורית שמתקשה להחזיק בעבודה קבועה. בעקבות אירוע בעברה, היא החלה לראות רוחות רפאים, שלא רק מפחידות אותה אלא גם מבקשות/דורשות שתעזור להן לסגור עניינים לא פתורים. בלילה גשום אחד, היא פוגשת את ג'ו ג'ונג וון, מנכ"ל קר ושאפתני של מרכז קניות ענק, ומגלה במקרה שנגיעה קלילה בו מעלימה את רוחות הרפאים המאיימות. הוא מצדו לא ממש מתלהב מהבחורה המוזרה שנדבקת אליו, אבל מסתבר שהכישרון המיוחד שלה יכול לעזור לו לפתור פרשה מסתורית מן העבר.
התרשמות אישית: בסדרה הזו התחלתי לצפות בקצב קוריאה, אי שם בחודש אוגוסט. היא הייתה אמורה להסתיים לפני הנסיעה שלי לקוריאה, אבל בעקבות שינויים בלוח השידורים והוספת פרק מעבר למתוכנן, יצא שסיימתי את הסדרה רק אחרי שחזרתי לארץ (וגם ספיילרתי לעצמי את הסוף, מול הטלוויזיה במלון). חוויית הצפייה שלי הייתה מקוטעת והסדרה גם לא טרייה כ"כ בזיכרוני (אני סנילית ורואה ארבע דרמות במקביל בימים אלה), אבל בכ"ז רציתי להקדיש לה כמה מילים – כי הדרמה עצמה חמודה ומרעננת, וללא ספק אחת המהנות שיצא לי לראות בזמן האחרון.
הסדרה מפגישה בין שני שחקנים אהובים עליי – סו ג'י סוב ("קין והבל", Sorry I love you) וגונג היו-ג'ין ("אהבה גדולה", "פסטה"), הידועה גם בכינוי אוליב. ברזומה שלה אפשר למצוא כמה קומדיות רומנטיות, ואילו הוא התמחה בעיקר בתפקידים קורעי לב במלודרמות וטרגדיות. היא הייתה טבעית ומצוינת כהרגלה, הוא הראה יכולות קומיות מרשימות, והשילוב ביניהם היה מוצלח ביותר. הכימיה המופלאה שהשניים ייצרו הייתה מבחינתי הדלק שהניע את הסדרה, גם כשהעלילה נחלשה קצת. אבל לאורך רוב הדרך, היה כאן שילוב לא רע בין הקשת העלילתית המרכזית (תעלומות מעברם של הגיבורים) ובין המקרה השבועי (או הדו שבועי) של רוח הרפאים התורנית, שהייתה זקוקה לעזרתה של גונג שיל. גם אם היו כמה קלישאות מוכרות מבית היוצר של האחיות הונג, והתרופפות מסוימת לקראת הסוף – בכ"ז נהניתי מאוד והקסם שבסדרה בהחלט פעל עליי את פעולתו.
מילה טובה מגיעה גם לשחקני המשנה המוצלחים ברובם, ובמיוחד לסו אין-גוק, שחביב עליי מאוד עוד מימי Answer me 1997. המשנית הייתה קצת גנרית וחסרת ייחוד לטעמי – השחקנית הייתה בסדר, אבל הדמות לא הייתה כתובה בצורה מעניינת במיוחד לדעתי. וכאמור, היו לי השגות כאלה ואחרות – אבל בשורה התחתונה מדובר בסדרה מוצלחת, שמשלבת גם פסקול כייפי ביותר.
אגב מתוך הסדרות מ-2013 שמופיעות בתמונות, אחת כבר משודרת בערוץ ויוה - "האגדה של קאנג צ'י", ובתחילת ינואר תחליף אותה "קולו של הלב" (I hear your voice), גם היא מבציר 2013. רובן גם תורגמו לעברית באתרים השונים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod
הסדרה Master's Sun שודרה ברשת SBS בקוריאה בין החודשים אוגוסט-אוקטובר 2013, ויש לה 17 פרקים. זוהי קומדיה רומנטית-על טבעית מבית היוצר של האחיות הונג ("אהבה גדולה", "החברה שלי") שזכתה לרייטינג ממוצע של 20.7%. הסדרה תורגמה לעברית באחד האתרים, תחת השם "השמש שמאירה על האדון".
העלילה (כולל ספויילרים קלים): גונג שיל, לשעבר מלכת הכיתה שנודעה בכינוי "השמש הגדולה" (משחק מילים עם שמה), הפכה לבחורה סהרורית שמתקשה להחזיק בעבודה קבועה. בעקבות אירוע בעברה, היא החלה לראות רוחות רפאים, שלא רק מפחידות אותה אלא גם מבקשות/דורשות שתעזור להן לסגור עניינים לא פתורים. בלילה גשום אחד, היא פוגשת את ג'ו ג'ונג וון, מנכ"ל קר ושאפתני של מרכז קניות ענק, ומגלה במקרה שנגיעה קלילה בו מעלימה את רוחות הרפאים המאיימות. הוא מצדו לא ממש מתלהב מהבחורה המוזרה שנדבקת אליו, אבל מסתבר שהכישרון המיוחד שלה יכול לעזור לו לפתור פרשה מסתורית מן העבר.
התרשמות אישית: בסדרה הזו התחלתי לצפות בקצב קוריאה, אי שם בחודש אוגוסט. היא הייתה אמורה להסתיים לפני הנסיעה שלי לקוריאה, אבל בעקבות שינויים בלוח השידורים והוספת פרק מעבר למתוכנן, יצא שסיימתי את הסדרה רק אחרי שחזרתי לארץ (וגם ספיילרתי לעצמי את הסוף, מול הטלוויזיה במלון). חוויית הצפייה שלי הייתה מקוטעת והסדרה גם לא טרייה כ"כ בזיכרוני (אני סנילית ורואה ארבע דרמות במקביל בימים אלה), אבל בכ"ז רציתי להקדיש לה כמה מילים – כי הדרמה עצמה חמודה ומרעננת, וללא ספק אחת המהנות שיצא לי לראות בזמן האחרון.
הסדרה מפגישה בין שני שחקנים אהובים עליי – סו ג'י סוב ("קין והבל", Sorry I love you) וגונג היו-ג'ין ("אהבה גדולה", "פסטה"), הידועה גם בכינוי אוליב. ברזומה שלה אפשר למצוא כמה קומדיות רומנטיות, ואילו הוא התמחה בעיקר בתפקידים קורעי לב במלודרמות וטרגדיות. היא הייתה טבעית ומצוינת כהרגלה, הוא הראה יכולות קומיות מרשימות, והשילוב ביניהם היה מוצלח ביותר. הכימיה המופלאה שהשניים ייצרו הייתה מבחינתי הדלק שהניע את הסדרה, גם כשהעלילה נחלשה קצת. אבל לאורך רוב הדרך, היה כאן שילוב לא רע בין הקשת העלילתית המרכזית (תעלומות מעברם של הגיבורים) ובין המקרה השבועי (או הדו שבועי) של רוח הרפאים התורנית, שהייתה זקוקה לעזרתה של גונג שיל. גם אם היו כמה קלישאות מוכרות מבית היוצר של האחיות הונג, והתרופפות מסוימת לקראת הסוף – בכ"ז נהניתי מאוד והקסם שבסדרה בהחלט פעל עליי את פעולתו.
מילה טובה מגיעה גם לשחקני המשנה המוצלחים ברובם, ובמיוחד לסו אין-גוק, שחביב עליי מאוד עוד מימי Answer me 1997. המשנית הייתה קצת גנרית וחסרת ייחוד לטעמי – השחקנית הייתה בסדר, אבל הדמות לא הייתה כתובה בצורה מעניינת במיוחד לדעתי. וכאמור, היו לי השגות כאלה ואחרות – אבל בשורה התחתונה מדובר בסדרה מוצלחת, שמשלבת גם פסקול כייפי ביותר.
פתיח הסדרה:
מקבץ צילומים משעשעים מאחורי הקלעים:
ראיון מתורגם עם עליית הסדרה:
השיר האהוב עליי מהפסקול:
iDana לשעבר
בתגובה ל: Master's Sun מאת: danarod עשית לי חשק לצפות בה.
בתגובה ל: עושה רושם של דרמה ממש מדליקה. מאת: ההרצליינית ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: אכן... את רק צריכה מקום פנוי על הכונן מאת: danarod וכל הפרקים של "שובו של אילג'ימה" כבר הורדו אליו :-).
נ.ב. אתמול גיליתי שיש קצת מקום פנוי על הכונן החיצוני הישן (קצת יותר מ-10 GB), אבל זה עדיין לא מספיק להורדת סדרות קוריאניות שלמות. אולי לסרטים או למיני-סדרות קצרות.
בתגובה ל: שמחה להודיע שמיום חמישי, יש כונן חיצוני חדש :-). מאת: ההרצליינית ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: תתחדשי ותהני :) מאת: danarod רק חבל שבימים הקרובים הוא הפסיק לעבוד... בימים הקרובים אקח אותו לחנות שקניתי אותו ממנה, כדי שיבדקו לי אותו...
תוקן על ידי ההרצליינית 1/1/2014 21:38
בתגובה ל: עושה רושם של דרמה ממש מדליקה. מאת: ההרצליינית ללא תוכן
בתגובה ל: Master's Sun מאת: danarod גם אני זרחתי מול המסך בתחילת הדרמה, ואין ספק שזו הדרמה החביבה עלי ביותר מבית היוצר של האחיות הונג. אוליב מעולם לא נראתה טוב יותר ויכולות המשחק שהפגינה היו מרשימות ביותר. ספוליירים עד לסוף- ראו הוזהרתם
בפרקים האחרונים היו שתי התפתחויות ממש מיותרות בעיני, 1. עם כניסתה של הדמות שהיא כביכול הולכת עמה לחפש את עצמה. מה זה השטות הזו? זה גם לא שבאמת הראו מה הסיור הזה הביא, או פיתחו שם איזה סיפור בין השניים...כך שזה היה אידיוטי.
2. כל הקטע בו היא מנסה להיות עשירה כדי לכבוש אותו. נו, באמת. הבחור כבר נפל שדוד לרגלייך. למה העינוי המטומטם הזה? היית אמורה להיות המצטיינת של הכיתה, לא? לפחות הסצינה האחרונה על הגג היתה חמודה והשאירה אותי עם חיוך- וסך הכל היו שם הרבה יותר דברים חיוביים, אז הסדרה הזו בהחלט הצליחה לגרום לי לחבב את אוליב והאחיות הונג ברמות שלא הכרתי קודם.:)
בתגובה ל: קומאו על סקירה מעולה! מאת: zilpa
לגבי הסעיף הראשון, דווקא יכלו לפתח שם משהו מעניין. היה פוטנציאל אבל הוא לא מומש. כמו סתם רעיון שנזרק לאוויר ולא באמת התקדמו איתו. לגבי הסעיף השני - הוא נשמע טפשי ומיותר בכל מקרה.
אבל גם ברגעים הפחות מוצלחים, הייתי מוקסמת מהכימיה בין הראשיים, וגם נהניתי פשוט לבהות בסו ג'י סוב מבין הסדרות של האחיות הונג, הדרמה הזו ממוקמת אצלי במקום הראשון, מקדימה במעט את "החברה שלי". אם כבר אנחנו בענייני סופשנה ודירוגים, זה הדירוג האישי שלי למידת ההנאה שלי מהסדרות של ההונגיות:
1. מאסטר'ס סאן 2. החברה שלי 3. הונג גיל דונג 4. אהבה גדולה 5. הלהקה
ועדיין לא צפיתי ב"חברה שלי היא גומיהו", "ביג", Couple or Trouble ו-Delightful Girl Choon Hyang מבית היוצר שלהן. יום אחד אולי אגיע גם אליהן...
iDana לשעבר
לי סו-ג'ין יככב לצדה של קים הי-סון (Faith) בדרמה המשפחתית Wonderful Season שתעלה בחודש פברואר ברשת KBS בקוריאה. זו סדרה מבית היוצר של התסריטאית והבמאי שאחראים ל"בין שתי נשים". נקווה לטוב - אבל בכל מקרה אני עם מר גומות באש ובמים, עד הסוף הטוב, הסוף המר
iDana לשעבר
בתגובה ל: מר גומות חוזר לדרמה-לנד מאת: danarod אני מקוה שהדרמה הזו לא תימשך מאה פרקים בסופם כולם ימותו באופן משונה... והוא נראה מעולה בתמונה. כנראה הסבים עשו לו טוב...
אגב, בקוריאה לא ממש ראינו אותו, נכון? אני מניחה שמי שמסתובב שם עכשיו זוכה לאוברדוז של לי מין הו והחבר'ה מהיורשים...
בתגובה ל: זו בהחלט סיבה למסיבה מאת: zilpa
סוג של חילול הקודש למלך סאן המכובד אבל למה כבר אפשר לצפות ממדינה שבה תיבות אורז א-לה התיבה שהנסיך סאדו מת בה, הפכו לאטרקציה תיירותית משעשעת...
הדרמה החדשה היא דרמת סופשבוע אז יש סיכוי שהיא תהיה ארוכה למדי - מקווה שלא מייגעת מדי. ואין ספק שהסבים עשו טוב ליקירי :) מה שכן, דובר על זה שהוא ישתתף אולי בעונה השנייה של Grandpas Over Flowers, ועכשיו לא בטוח שהלו"ז יאפשר את זה.
בימים אלה משודרת בקוריאה גרסת הסבתות - Noonas Over Flowers. הפעם נער המזוודות הוא המאמי הלאומי לי סונג-גי. הנה תמונה של שני הסנג'רים בטקס MNET ASIAN MUSIC AWARDS שנערך לא מזמן.
ופרומו של הסבתות:
iDana לשעבר
בתגובה ל: היי, ראיתי אותו על גרביים! מאת: danarod אני לא זוכרת....
אני מקוה שתיעדת...אני זוכרת את ספיי מופיע על כל גרב ותחת כל עץ רענן.
בתגובה ל: ראית אותו על גרביים? מאת: zilpa על שלושה יסודות --תיכון אג'נדה , על דנה שהעירה --את המסך, על זילפה ודנה: ברוכות הבאות;ועל העצלות שלי,, וכבר יש חמישים ואחת כניסות, בנוסף אני אבכה לדורות ואצטער ואבקש סליחה מכל החברים והחברות בפורום הזה שאני כ"כ מכבדת ואוהבת. שלא ידעתי להתחבר"?? שחשבתי- לי שצריך שוב להרשם – ולשלם- חחחה, ובסוף מתברר שהכל קלי- קלותטוטו".
בתדריך לעצמי-- אני אספר קודם כל שראיתי די הרבה ,חלק בחפיף וחלק בשידור חוזר --אפילו במסך 42-48 איניצ'לאח...
אבל אף אחד לא צלח,
להוציא –"גבר מאוהב" כיוון שהוא הקרנה חוזרת על מסך- נורמלי, וזה כבוד גדול- להאן טה סאנג, (סונג סאונג הון) הנסיך-נסיכה שלי וכמו ש- כרמית כתבה במקור ה- גנגסטר עם לב הזהב, עם שביל בצד ו- החתולה הפראית,,(מרלנה פבלה ) דומות ומזכירות שזה – לא אמיתי. הלוא היא המישנית Chae Jung-An
כרגיל התאהבתי במישנים למינהם יד ימינו-Kim Sung-Oh(Secret Garden) והמאהבת החתלתולית,
את הראשית- הייתי מעיפה בבעיטה ורודה, אבל לא שאלו אותי—
וכן,, פעם שנייה . אפילו ש -דנה העבירה אותה למחלקת ההשמטות אני לא יכולתי להתיק עיני מהמאמי הזה (להעתיק להתיק מה ?) והנה הגיעה הודעה חשובה לצופים קוראים והמאזינים הרדומים הגיע מאפיונר אחר לשעבר הלוא הוא--
אני כולי מורשמת ומונשמת מהאדון בלי הטורבן – על הראש ,אבל בכל זאת העמידו לו קצת את השיער ככה כמו אני אוהבת, ובשבילי חזר אדון "הנאהבים" ואי ואי איזה צהלה.(מתי פורים)??
אני יודעת שאסור לי לצהול, אבל אני מאד מאושרת מהפרויקט החדש , שוב לגבי הבן זוג שלו- זה מ "הירושה נוצצת" החמוד העולמי הזה ו -הדרמה קאנגה צ'י, הוא --באמת לא היה מזיק לו בכלל להשאר עם הפאה והתסרוקת של "האגדה", מזה הקאסח גז---הזה או ניראה הולך למילואים או לטירונות או סתם נירדם לו הספר על הראש מזה ?
מה הם עוד לא קלטו שבגלל שהם יפים כ"כ ולא יודעים לשחק, הם צריכים לפחות את השיער לסדר. טוב בצחוק. הם יודעים לשחק,
גונבה אלי שמועה שמלך הדרמות בא למישכננו בתרגום ויוה – בוא נראה מישחק מהו ?? אדון אנטוני ככה לא זילפה ?? חחחה. אז מה ראיתי?? התגלמות הכסף, החורף הזה הנושבת,,,, אצלנו נושב יותר, וגם ברד וגם שלג עלאק, מלכת השאיפות ,פקיד דרגה 7 בשרות אזרחי, תודה רבה. השכן מהדלת ליד, כרגע, ממשיכה בהורדה,-- את הדרמה של נטלי "אימפריה הזהב "מושלם בעיני מורידה את סקנדל נתראה,,, מורידה את Road Number One
וזה בגלל הערות שקראתי בפורום השכן, ממש מסקרן, אני מתה על פוליטיקה וכיבוש אתם יודעים, לגנוב גבול, לחפור מינהרות לראות את השואה מזוית אחרת להזיז הצידה- להתנהג בחרפה, ממש נורא. מי יודע אם יהיה לי את הסטומאק(קיבה) לראותה. מה שכן אני שוב מנסה את הראשי הזה שעד היום לא מצאתי דרמה אחת שלו שיכולתי להעביר בהנאה. על טעם וריח.... ועכשיו החלטתי להוריד את קין והבל ולהנות ממנו – מקוה.
So Ji Sub כמה דרמות יש לו-מהסוף להתחלה:
Master's Sun שונאת דרמות רפאיים והיא המטוררלת שכבר קיבלה אצלי ניקוד גבוה ב "דינג דונג", חוץ מהמראה הלה—ג'ין הארלו- "סוזן הייורט" לורן באקול" ו -ריטה פאבונה, שער חום שקד ,גולש, עיני שקדים איזה יופי של פוסטר אלא שאין דימיון בין הרצוי ובין המצוי,,, סורי- לא פוגעת באף ציפור לב של אף אחד מהחברים אני פשוט אוהבת אותה רק עם דינג דונג. לבינתיים ניראה—
Ghost נו... מערבון אלקטרוני, תודה יש לי אלקטרוני בבית לא מאמינה ב סיידר רק בתפוחי עץ מיץ== סיידר.
Cain & Abel, סוף סוף התפנתי להוריד אותה- אז צ'ו אין, שימצא את עצמו גוסס במדבר וכפצוע קשה חכם ומוכשר יואהב יתאהב ויתאהבו בו. זה לטעמי, וגם שתי הראשיות האן ג'י מין , וכמובן החדשה בחיי, החתולה הפראית המישנית הנלחמת על חייו של גבר מאוהב, Chae Jung-An Chae Jung-An
איזה שחקנית מהממת, והיא מופיעה כרגע אצל ראש הממשלה ואצל" גבר -מאוהב" ובקיצור עושה חייל – אהבתי.
בתגובה ל: חסרתם, חזרתם, חזרנו, מה?? סקירה. מאת: מאימאי10 לא תאמינו הברקים הפילו את המחשב, מכההההההה נמשיך עוד מעט וזהו, אז החתולה הפראית מופיעה ב- פריימינסיטר, וגם זאת מ גשם צהוב, סגול, לאו ריין, סינדרלה מאן, אוש איזה אנמית זאת , אבל כאן ניראה 2 הפרקים המדובר בדמות ססגונית מטורללת עליזית, מבדחת מפדחת, נראה לי שאוסיף עוד אחת לראזומה הככ מצומצם שלי.
יש בטח עוד המון לספר, שמחה כולם כאן טסה ביום א' ל-- יוון , מקוה המטוס לא יפול, נשיקות .מרי
בתגובה ל: חסרתם, חזרתם, חזרנו, מה?? סקירה. מאת: מאימאי10
עשית לי סחרחורת :) נסיעה טובה ומקווה שתהני שם ממזג אוויר נעים ככל האפשר :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: כמה דרמות סקרת כאן מרי... מאת: danarod זמן בקוריאה רבתי, סליחה אני חושבת שאני קטנה גמדה לידכן, וכן רציתי להשויץ, ממש לא-- כאילו רציתי לספר שלא ישבתי בלי מעשה, אלא שאני צריכה דרמה כמו לי סו ג'י שנקוה שלא יאכזב, כל היתר היה להיות בעניינים, לא חייבים לראות הכל, ובמיוחד שהטעם שלי מאד מאד נו ---"מאופק", חחחחה ,נשיקות דנה ולהתראות. מרי.
בתגובה ל: חסרתם, חזרתם, חזרנו, מה?? סקירה. מאת: מאימאי10 כמו תמיד, ההודעות שלך הורסות
נראה שהצלחת לראות ים של דרמות לאחרונה. ועכשיו את נוסעת לך ליון. מאחלת לך נסיעה טובה- ותחזרי בקרוב ובשלום!
בתגובה ל: ברוכה השבה, מרי מאת: zilpa וכן אני אוהבת בלחוץ ובעיקר בתי תוכניות מראש בלהפתיע את עצמי אחרת מצ'עממם. נשיקות.
בתגובה ל: ראית אותו על גרביים? מאת: zilpa
אבל את יכולה לדמיין איך זה נראה. ערימת גרביים ושאר מרצ'נדייז דחוקים וצפופים, וביניהם הדיוקן המוכר של המלך סאן. לא משהו שעשה לי חשק לצלם או לקנות. וכמו שאמרתי - זילות של כבוד המלך!
iDana לשעבר
בתגובה ל: לא, לא תיעדתי מאת: danarod שאני שמחה עליו זה שאני מתעדת המון. אחרי הכל, עם הזמן הזכרונות נשכחים אבל התמונה נשארת...:) מצד שני, צילמנו כל כך הרבה שטרם החלטתי מה אני מתכוונת לפתח...(כן, אני בעד פיתוח בדרך הישנה...) אתמול למשל הסתכלתי בתמונות שלי ליד האדמירל לי/יי עם המזרקות...
בתגובה ל: אם יש משהו מאת: zilpa ללא תוכן
בתגובה ל: בטל אדמירל וניזכרת ב רואוד נאמבר 1 חחחה נסיעה טוב מאת: מאימאי10 ללא תוכן
ראיתיה, ואני מחכה לה מחדש בקוצר רוח,שבוע טוב שיהיה.
תוקן על ידי ההרצליינית 15/12/2013 20:51
בתגובה ל: ואם הידיעה נכונה נכונה לנו דרמה אנטונית מאד, מאת: מאימאי10
אולי עכשיו יהיה לי תמריץ...
נסיעה טובה מרי! נראה שאג'נדה עוברת איזשהו עדכון או טיפול טכני, אז עדיף לא לכתוב יותר מדי בשלב זה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: עדיין לא צפיתי ב"מלך הדרמות" מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: עדיין לא צפיתי ב"מלך הדרמות" מאת: danarod ואם יצא לך, אז בתרגום ויוה בודאי שעדיף...:)
בתגובה ל: בהחלט כדאי! מאת: zilpa
הפרקים כבר שמורים אצלי מזמן על הכונן :)
iDana לשעבר
Carmit Rb לפני 5 דקות · ..
בנות, הודעה חשובה!! שלא תגידו לא ידעתי לא ראיתי אני מודיעה כאן שהחלטתי לקחת על עצמי לתרגם את הדרמה Emergency Man and Woman הדרמה מתחילה בחודש הבא. אז לא לפנטז עליה דה-קו-יה. שבוע נפלא וחמים לכולן
בתגובה ל: הודעה מאד משמחת מ כרמית מאת: מאימאי10
אבל גיגלתי וראיתי שצ'וי ג'ין היוק - הלא הוא אבא גומיהו מככב בה. את השחקנית הראשית אני לא כ"כ מחבבת (יש לי חשבון לא סגור איתה מאז "גייבק"), אבל שיהיה.
כל הכבוד לכרמית ותודה על העדכון :) מתי אספיק לראות את כל הסדרות, זו כבר שאלה אחרת שאין לה פתרון באופק...
iDana לשעבר
בתגובה ל: נראה לי שזו פעם ראשונה שאני שומעת על הסדרה הזו... מאת: danarod למרות שביורשים הוא לא ממש בולט...אני חושבת שהגומיהו הכי מתאים לו, עם הפוני לצד. על חצי פנים, ושחור בעיניים...
בתגובה ל: אבא גומיהו זה סיבה מספיק טובה...:) מאת: zilpa ולא בכינור שלישי או רביעי או עשירי... נקווה שגם בלי השחור בעיניים והקוקו הוא יתבלט לטובה :)
iDana לשעבר
כשמרפרשים כל הזמן את האתר של הכתוביות (למרות שהעדכונים בטוויטר, ובכלל לא צריכים לרפרש!), ולא מבינים למה הכתוביות השבוע מתעכבות כ"כ :( אז מה אם מדובר בפרק של שעה וארבעים דקות? ולמה דווקא השבוע הייתה (כנראה) איזו תקלה טכנית שעיכבה את מתרגמי ויקי החרוצים? אני רגילה לקבל את מנת הכתוביות שלי כבר בשבת בבוקר בד"כ :( לא נשאר לי אלא להציץ שוב בפרק הגולמי שמחכה על המחשב שלי מאתמול בלילה, ולהצטער בפעם המי יודע כמה שרמת הקוריאנית שלי שואפת לאפס גם אחרי כל שנות הצפייה...
מרפרשת עוד פעם. עדיין אין כלום :(
וכן, אני מדברת על הכתוביות לפרק 18 של Answer me 1994. בסופ"ש הבא הסדרה נגמרת, ואז כנראה יתחילו ייסורי הגמילה האמיתיים. קשים חייו של המכור
iDana לשעבר
בתגובה ל: איך יודעים כשמכורים לסדרה? מאת: danarod מאוהבת לחלוטין? זו אגב הסיבה, שאני מעדיפה לראות את הפרקים אחרי שכולם כבר על הכונן...לא אוהבת להיות במתח. אז מה, 1994 יותר טובה מ"1997?" באותה רמה? והאם זה אומר שיהיה לנו תרגום פרוייקט חדש שלך? נראה לי שבהחלט יש למה לצפות!:)
בתגובה ל: אז אני מבינה שאת מאת: zilpa
יש בזה משהו מאוד כייפי לעקוב משבוע לשבוע, ויש לי תחושה שאילו הייתי מחכה שיצטברו הפרקים, הייתי מספיילרת לעצמי את הצורה... חוצמזה שהסדרה במהותה לא משאירה את הצופים במתח עצום משבוע לשבוע. אני פשוט רוצה לבלות זמן איכות עם הדמויות החביבות עליי :)
יש הרבה דמיון בין 1994 ל-1997. הטאץ' החמים וההומוריסטי בולט בשתי הסדרות (ואגב, השחקנים של 1997 קפצו לביקור ב-1994 וזה היה קורע!). אני חושבת ש-1997 הייתה יותר מהודקת ומבריקה. ב-1994 הפרקים ארוכים יותר, הקצב אטי יותר ויש פחות קפיצות בזמנים - יש לזה יתרונות וחסרונות כמובן מבחינת פיתוח הדמויות והסיפור. לסדרה מתוכננים 21 פרקים, ומצדי היא הייתה יכולה להימשך עוד ועוד... מקווה שהיוצרים ימשיכו לחזור לשנים עברו, כי אני אוהבת את הטאץ' שלהם והם עדיין לא מיצו את הפורמולה לטעמי :)
לגבי תרגום, אני לא יודעת. נראה מה אחשוב וארגיש בסוף הסדרה. אני די עצלנית בתקופה הזו, ויש כ"כ הרבה דיאלוגים בסדרה הזו והחורף מקפיא לי את האצבעות...
iDana לשעבר
בתגובה ל: מכורה לסדרה, מאוהבת בדמויות :) מאת: danarod ...זה שגם בדרמה הזאת, דמויותיהם של השחקנים סונג דונג איל ולי איל האווה, קיבלו את שמות השחקנים בחיים האמיתיים! ממש כמו ב-1997.
בתגובה ל: ומה שהכי מצחיק ... מאת: ההרצליינית אני במקום הבמאי/תסריטאי הייתי מחתימה אותם גם לסדרות הבאות...
iDana לשעבר
בתגובה ל: הם פשוט אדירים :) מאת: danarod ודרך אגב, איך גו אה רה בדרמה הזאת? כי אני זוכרת, שלא ממש אהבת אותה ב"מי אתה?" (בניגוד אליי)...
בתגובה ל: הם באמת שחקנים מעולים. מאת: ההרצליינית
היא עשתה שינוי תדמית רציני לקראת התפקיד הנ"ל, כולל שינוי הפריזורה שהיה רעיון שלה. אם ב"מי אתה" היא הזכירה לי בובת פורצלן שברירית, כאן נראה שהיא לא מהססת להתלכלך בשביל התפקיד, פשוטו כמשמעו... הנה כמה דוגמיות:
עכשיו נשאר לי רק לקוות שהדמות שלה תעשה את הבחירה הרומנטית הראויה (לטעמי כמובן). מתנהלים קרבות קשים בעניין בין הצופים...
תרגום סדרות מקוריאה: מלך האפייה: חובת צפייה [30/30] עוד פרוייקט הושלם דרגה 7 בשירות הציבורי / סוכן זוטר: הושלם [20/20] Faith רופאה שליחת האלים: הושלם [24/24]
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: danarod אחרי קאנג צ'י וההתבוננות בשחקן הראשי שמגלם שם את הרשע, הרגשתי שאני צריכה לראות אותו בתפקיד אחר. היות והסדרה החדשה בכיכובו היא "עוזרת הבית החשודה" שגם זכתה לתרגום מהיר על ידי אדוה החרוצה, באחד האתרים המיפים אותנו לאחרונה (וטוב שכך!) פניתי לסדרה הזו.
מה אומר? ההתחלה היתה מצויינת. עוזרת בית מגיעה לביתו של אלמן עם ארבעת ילדיו הסובלים. ראינו כבר את מרי פופינס. וצלילי המוזיקה. האומנת החדשה מביאה איתה חיוך ושמחה לבית שהעצב שורה בו, מצילה את המצב ומתחתנת עם האבא.
רק שפה, נראה כאילו מישהו החליט להפוך את הסיפור הידוע לסיפור בו העוזרת עושה כל מה שהיא לא אמורה לעשות כדי לשפר את מצבה של המשפחה. מעבר לעובדה שהיא לא מחייכת ומתנהגת ברובוטיות אמיתית (למרות שהעיניים שלה לא פעם מדברות- זו הפעם הראשונה שאני רואה את השחקנית הזו בדרמה, וצ'וי ג'י וו אכן שחקנית מעולה)) היא נותנת לילדים לטעות את כל הטעויות האפשריות, ומתנהגת בעצמה בצורה שמסכנת את שלמות המשפחה כולה.
גיבור הסדרה, האבא המוכר כאיש הרע מ"האגדה של קאנג צ'י", הלו הוא השחקן המצויין לי סאנג ג'ה, הופך פה לאדריכל נעבעך אמיתי, שנאמן לעצמו ולאמת שלו עד מאד, אך עושה כל שגיאה אפשרית מול ילדיו וגם במקום העבודה שלו. הילדים עצמם שבו את ליבי במשחק המצויין שלהם. ואין ספק שהסדרה בעלת פוטנציאל ענק. אבל לצערי, למרות הפוטנציאל, היא התפספסה לי קצת. היו יותר מידי חזרות על הבעות פנים והתנהגויות מסויימות, ובמובן מסויים- אני חושבת שאם היו הופכים את הסדרה הזו לסרט- היא יכלה להיות מהודקת ומוצלחת הרבה יותר. ואם לא סרט, גם לקצר אותה ל-16 פרקים היה עושה איתה חסד. אבל בשורה התחתונה, זוהי סדרה רגישה מאד, שמאבחנת דקויות ביחסים בין בני אדם, ויש לה גם מימד טראגי וקומי- ואינסוף יציאות מהשבלונות. שווה צפיה.
בתגובה ל: עוזרת הבית החשודה מאת: zilpa
אני זוכרת שזפזפנו לסדרה הזו כשהיינו בקוריאה... צ'וי ג'י-וו קצת מפחידה אותי עם הכובע הזה ואם הסדרה קצת ארוכה מדי, זה לא משהו שהמרצה קלה לא יכולה לפתור אנחנו באמת זוכים לשפע סדרות מתורגמות בזמן האחרון, כמעט בזמן אמת במקביל לשידורן בקוריאה, וקשה לבחור מה לראות קודם...
אני סיימתי היום את "כדורסל" (המתורגמת אף היא לעברית), ובכל פעם שאני נזכרת בסצנת הסיום, אני נתקפת בפרצי צחוק בלתי נשלטים
iDana לשעבר
בתגובה ל: עוזרת הבית החשודה מאת: zilpa ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: וכמובן על הסקירה :) מאת: danarod ואכן יציאה מהשבלונה מאפיינת את הסדרה הזו. היו רגעים ששפשפתי עיניים ושאלתי, רגע- הם באמת עושים את זה???? ונשמע ש"כדורסל" הסתיימה באופן שכיף לסיים בו סדרה. הצחוק יפה לבריאות...
בתגובה ל: בכיף:) מאת: zilpa
היא שזה היה אחד הסופים הכי מגוחכים שיצא לי לראות, אם לא המגוחך מכולם... אבל אם היוצרים גרמו לי לצחוק כך, אולי הם עשו משהו טוב, גם אם זו לא הייתה כוונת המשורר :)
אגב, השבוע שמעתי דווקא על סקירה מחקרית שקובעת שהצחוק לא תמיד יפה לבריאות... לפעמים הוא עלול להיות מסוכן:
ונתקלתי בסקירה על עוזרת הבית החשודה. רפרפתי היישר אל השורה התחתונה (כדי לא לספיילר יותר מדי. מתישהו אולי אצפה בסדרה). נראה לי שהביקורת שם די מסתדרת עם מה שכתבת:
Verdict: 6/10 – a promising start, but then a long winding road to the end. Nevertheless, a weirdly watchable drama.