The Return of Iljimae (בעברית: "שובו של אילג'ימה". הדרמה ידועה גם בשמות Iljimae Returns-"אילג'ימה חוזר" ו-Moon River) היא דרמת אקשן קוריאנית תקופתית-רומנטית בת 24 פרקים, ששודרה ברשת MBC בחודשים ינואר 2009-אפריל 2009. הדרמה זכתה לממוצע רייטינג סביר של 10.9% ופרקיה ניתנים להורדה באתר אסיה (ו- לדנה על התרגום המצוין! ).
תקציר העלילה (קופיפייסט מאתר אסיה): הדרמה, המתבססת על הקומיקס המקורי, מביאה את סיפורו של אילג'ימה, שהנסיבות מובילות אותו לשמש כמעין רובין הוד קוריאני, שגונב מהעשירים והמושחתים למען העניים והמדוכאים. (הערה: זו אינה סדרת המשך ל"אילג'ימה", אלא גרסה אחרת שמתבססת על אותו גרעין ראשוני. כל סדרה לקחה את הסיפור למחוזות שונים לחלוטין).
הדמויות/השחקנים בדרמה: אילג'ימה (ג'ונג איל וו, "49 ימים", "גברתי הנאווה", "הירח שמחבק את השמש", Flower Boy Ramyun Shop).
וול הי/דאל (יון ג'ין סו, Fugitive: Plan B, Twelve Men in a year).
מפקד המשטרה, ג'ו ג'ה מיונג (קים מין ג'ונג, "גבר עם כבוד", "אתנה", הופעת אורח ב-Reply 1994).
בק מה, אימו של אילג'ימה (ג'ונג היי יונג, "פניקס", "ממזרח לעדן", "האגדה על קאנג צ'י").
דעתי על הדרמה: מדובר בדרמה מצוינת, מרתקת וסוחפת, שמשלבת בצורה מעולה, הרבה אקשן משובח , סיפור היסטורי מעניין , עיסוק בעולם הפשע, בתככים ובפוליטיקה , הרבה רומנטיקה מקסימה ומשובחת , רגעים קומיים ומשעשעים , ורגעים דרמטיים, שחלקם מרגשים, חלקם עצובים ומצריכים טישו , וחלקם קשים לצפייה ומצריכים עצבים מברזל . היא היתה עשויה בצורה של ספר, שכל פרק בה נראה והיה עשוי כמו פרק מספר מותח במיוחד, כשברקע היתה קריינית (מעולה!) בתפקיד מספרת-על שנהגה להרבות בהערות אינפורמטיביות ואף משעשעות. הצורה הסיפורית הזאת שאפיינה את הדרמה, הפכה את העלילה למאוד קולחת וזורמת. התסריט עצמו היה מהודק, נטול חורים עלילתיים ועם הקפדה רבה על פרטים.
ג'ונג איל וו היה פשוט מעולה כאילג'ימה, רובין הוד הקוריאני, ש"יפה כמו בחורה" (ציטוט מהדרמה). הוא הביא איתו לתפקיד קסם ייחודי, הפליא בפעלולים ובתרגילי הלחימה הרבים שהפגין, נראה מדהים בכל מצב, ולדעתי, למרות שהוא (כמו אילג'ימה) "יפה כמו בחורה", הוא ניחן במידה לא מעטה של גבריות, אותה גם דאג להביא לתפקיד (וידוי: בעקבות הדרמה הזאת, הוא הפך לאחד השחקנים המועדפים עלי ). ושוב אציין זאת: החיוך שלו הוא משהו מיוחד .
השחקנית הראשית- יון ג'ין סו- היתה יפהפייה, חמודה ומקסימה, והפליאה בגילום 2 דמויות שונות לגמרי (ששתיהן, אגב, היו דמויות מעולות). הכימיה בינה לבין ג'ונג איל וו היתה מצוינת, ושניהם היו מקסימים ביחד . התסריטאים, להבדיל מדרמות קוריאניות רבות, גם לא קימצו ברומנטיקה בין 2 השחקנים הראשיים, וכך הצופים זכו לראות, בנוסף לנשיקות ארוכות, גם סצנות מיטה מקסימות ויפהפיות .
אילג'ימה ווול הי:
אילג'ימה ודאל:
גם 2 הדמויות המשניות, הבוגרות יותר (שהיו על תקן "זוג בפוטנציה")- מפקד המשטרה הרגיש ובעל לב הזהב, ג'ו ג'ה מיונג (שגם אהב וגם רדף, אחרי אילג'ימה), ובק מה, אימו של אילג'ימה- היו דמויות מעולות. קים מין ג'ונג גילם בצורה מצוינת ומשכנעת את דמותו של ג'ו ג'ה מיונג, וכך גם השחקנית ג'ונג היי יונג, שגילמה את דמותה של בק מה. הכימיה בין שניהם היתה טובה מאוד ומשכנעת.
אהבתי את כל רביעיית השחקנים הראשית (שהיתה בעיניי "רביעייה מנצחת")- כולם ביחד וכל אחד לחוד. הדינאמיקה בין ארבעתם היתה מצוינת ומאוד מיוחדת.
גם שאר השחקנים בקאסט (כולל אלו שגילמו דמויות מרושעות, ואף אכזריות). עשו עבודה טובה מאוד. חיבבתי במיוחד את דמויותיהם של בה סון דל (בגילומו של השחקן קאנג נאם גיל, שמוכר, בין השאר, מהדרמות "קפיטל סקנדל", "מי אתה?" ו"נשיקה מתוקה"), ושל בן טיפוחיו, הילד/הנער החמוד והממזרי, צ'ה דול (בגילומו של השחקן הצעיר לי היון וו, שמוכר, בין השאר, מהדרמות "המלכה סאן דוק", Gye Baek ו- The Equator Men), שהיוו סוג של אתנחתא קומית, ועם זאת, היו חלק מאוד אינטגרלי בדרמה הזאת.
ובתוך כל המצוינות הזאת, היתה גם נקודה חלשה אחת: דמותו של המרגל הסיני (בגילומו של השחקן פארק צ'ול מין, שלמיטב הבנתי מגלם דמות מעצבנת דומה, גם בדרמה "הלוחם בק דונג סו") שזכה לכינוי "יאצק". דמותו של "יאצק" היתה אמורה להוות אתנחתא קומית, אבל ברוב רובו של הזמן, "יאצק" היה מיותר ומעצבן עם התככים שלו, "יללות החתול" שלו, הקולניות שלו, השפם שלו, הרטייה (לקראת סיום הדרמה) על העין שלו, ועוד דברים מעצבנים ומרגיזים. והכי גרוע, שכמו יאצק המקורי מ"זהו זה", גם הוא היה נופל וקם...
סיום הדרמה, לשמחתי הרבה, היה טוב ומספק, בייחוד לאור העצב, הייסורים והזוועות שנראו בדרמה, ושהיו מנת חלקם של חלק מהדמויות.
בשורה התחתונה: למרות "יאצק", הדרמה היא מבחינתי מאסטרפיס, וזוכה לציון 10 גדול, עגול ויפה. אם לא צפיתם בה עכשיו, רוצו לצפות בה.
פתיח הדרמה (לא כולל ספויילרים!):
2 שירים יפהפיים שהופיע בפסקול הדרמה (ללא ספויילרים!):
ואת השיר הזה אני מקדישה לרביעייה הראשית של הדרמה- כמעט כל שורה בו מתאימה למה שעברו ארבעתם בדרמה ולמערכות-היחסים ביניהם (כן, יש פה רמז מספיילר טיפה. מודה באשמה).
שנקרא Obsessed (או Human Addiction). הסרט שמיועד לצפייה לבני 19+, יעלה לאקרנים בחודש מאי הקרוב.
iDana לשעבר
בתגובה ל: תמונות וטיזר לסרט החדש של סונג סונג-הון מאת: danarod אבל זה איכשהו הזכיר לי את הפרומו של "כפרה"...
ואני מבינה שה 18+ שלנו זה 19+ של קוריאה?
בכל מקרה, אני בטוחה שאורה תצפה בסרט, אז לפחות צופה אחת מובטחת להם...:)
אגב, סונג סונג הון חייל כאן, אז מן הסתם נראה אותו בסצינת אקשן כלשהי. לאחרונה אני צופה ב"אראנג ושופט השלום" עם ג'ונקי, מה שמעורר בי את התהיה הבאה:
האם ג'ונקי הופיע באיזה סרט/סדרה שבה לא הפגין את כישורי הקרב שלו? אפילו במייגירל הוא השתתף בקרב רחוב כדי להחזיר לנערה את התיק שחטפו ממנה. מעניין אם יש לו גם מאסטר באמנות לחימה והמפיקים לא מוותרים על הבעיטות הגבוהות שלו ומוסיפים לו סצינות קרב, או שיש פעמים שמסתפקים בו רק כשחקן האופי המדהים שהוא....
בתגובה ל: טוב, הרבה מהפרומו אי אפשר לדעת... מאת: zilpa
לפחות את חלקם ידענו כבר קודם:
1. סונג סונג-הון (להלן סונסי) נראה טוב במדים 2. סונסי נראה טוב במשקפי שמש 3. סונסי יודע לנשק 4. אורה תצפה בסרט הזה (אה, כבר כתבת את זה). 5. ואם בדירוג 19+ עסקינן (ועם אופן חישוב הגיל בקוריאה, ה-19 שלהם הוא בערך ה-18 שלנו), רוב הסיכויים שסונסי יחשוף את ישבנו בסרט הזה...
בתגובה ל: אפשר ללמוד כמה דברים מאת: danarod הציפייה תהרוג אותי מקוה שיתרגמו אותו מהר ככל האפשר .. כי את הקיסרית קי מתרגמים רק כעבור שבוע (ועוד יום לתרגום העברי שמתרגמת שושה הנפלאה מסאב איסט אסיה) , וזה פשוט משגע. סונסי שלי נראה טוב בכל מצב ,רק מחכה לראות עוד מצבים שלו בסרט הזה וחסר להם שלא יראו לי את מה שהבטיחו ....חחחחח כתבתי לו בפוסט שהראו אותו בטורקיה, שאני מאוד מאוכזבת שהוא לא הגיע אלינו בסה"כ שעה טיסה....ושהוא לא יכול לאכזב ככה מעריצה נאמנה בגילי. לא קיבלתי תשובה עדיין. התגעגעתי אליכן בנות יקרות
בתגובה ל: נכון , מצפה בכליון עיניים לסרט הזה מאת: kler181
שלא קפץ גם אלינו...
וגם אני התגעגעתי
התרגלנו לתרגום מהיר, אבל לפעמים צריך לחכות. הכתוביות לסדרה של מר גומות מגיעות בדיליי של שבועיים, כך שבינתיים אני מעסיקה את עצמי עם סדרות אחרות :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: נכון , מצפה בכליון עיניים לסרט הזה מאת: kler181 כדי לענות לך?...:)
אני בטוחה שהוא לא יאכזב אותך. וגם אני מקוה שהוא יגיע לישראל מתישהוא...(ושהשגרירות תהיה מעורבת בזה
בתגובה ל: טוב, הרבה מהפרומו אי אפשר לדעת... מאת: zilpa
לא ראיתי את כל הפילמוגרפיה שלו, אז אני לא יכולה לענות בוודאות. מה שכן, בסדרה The 101st Proposal הוא הופיע לתפקיד אורח קצרצר, שבו עד כמה שזכור לי הוא לא עשה הרבה (אבל הדחקתי את הסדרה המיותרת הזו...).
בכל אופן, לפי הדיווחים הוא שוקל השתתפות בדרמה תקופתית בשם Joseon Gunman, ואם הוא אכן יקבל את ההצעה, אז מסתמן ששוב יהיה אפשר לצפות בכישורי הלחימה שלו.
בתגובה ל: אה, ולגבי ג'ונקי מאת: danarod כאילו לא מספיק שהוא יפה כמו הציורים היפניים עם פנים משורטטים להפליא. כאילו לא מספיק שהוא שחקן מדהים. הוא גם אלוף לחימה אמיתי...מסתבר שהוא בדרגה 3 בטקוונדו, ובדרגה אחת בהאפקידו...
הבחור לוחם, חתיך, שחקן זמר ודוגמן. עכשיו רק נותר לשאול:
מי הזיווג הראוי לו???
(והוא נולד בבוסאן, אז זו עוד נקודה לזכותו, לא?
בתגובה ל: הג'ונקי הזה... מאת: zilpa
את מזכירה לי את ג'ני בזמנו :)
אגב, הנה סקירה שהיא הכינה פעם מזמן לכבוד יום הולדתו עם כמה פרטים ביוגרפיים שאולי יעניינו אותך:
אגב, לא שמעתי כלום על סדרת הריאליטי שהם כותבים עליה, אבל בזמנו שמו הועלה כמועמד לתכנית הווראייטי One night two days.
iDana לשעבר
בתגובה ל: בכיף :) ואם כבר ג'ונקי מאת: danarod מתארת בחור נורמטיבי לחלוטין...איפה האומלל המסטול שמעריץ את סבתא ואין לו אף אחד בעולם?...
יש כ"כ הרבה גרסאות סותרות לגבי שחקנים...כנראה שאת האמת יודעים רק הם...
בתגובה ל: הסקירה שלהם מאת: zilpa
רק הם יודעים את האמת לגבי עצמם. אבל במקרה הזה, אני נוטה להאמין יותר לסקירה המפורטת של ג'ני (בכל זאת, האהבה שלה לג'ונקי הובילה אותה למפגש מעריצים עם השחקן). אגב, הביוגרפיות לא ממש סותרות אחת את השנייה, רק שכל אחת מתמקדת בדברים אחרים.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אכן כך מאת: danarod אני מוקסמת , הולכת די לאט אבל המוסיקה שובה לב ומפצה על האיטיות בהלך העיניינים של הסיפור. אדוה המקסימה מתרגמת כמטאור וכבר הגישה לנו את פרק 3 .... אין על הבחורה הזו ... ממליצה עליה בחום במיוחד לאוהבי מוזיקה קלאסית
בתגובה ל: התחלתי לראות את "רומן סודי" 2 פרקים ראשונים מאת: kler181
אחרי שאזדכה על Golden Rainbow שלשמחתי מגיעה לסיומה ביום ראשון הקרוב (הגיע הזמן!). אם אדוה מתרגמת, אפשר ליהנות מהפרקים כמעט בקצב קוריאה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: תמונות וטיזר לסרט החדש של סונג סונג-הון מאת: danarod תודה דנה, אני מאד אוהבת את השחקן הזה, מחכה בקוצר רוח.
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
הקבוצה שהביאה לנו בעבר את רוב הכתוביות, מפסיקה לפעול מכיוון שעכשיו יש אופציות מהירות יותר (כדוגמת אתרי הסטרימינג החוקיים ועוד). אני אזכור לטובה את WITH S2 שאחראית לתרגום כ"כ הרבה סדרות שאהבתי :) פעם היינו צריכים להמתין יותר זמן לכתוביות (ימים ולפעמים גם שבועות), אבל היה שווה לחכות ל-WITH S2. כל פרק אצלם עבר תרגום, עריכה, תזמון ובדיקת איכות מדוקדקת, והם היו רגישים לכל הניואנסים הקוריאניים.
בכל מקרה, הכתוביות לסדרות הישנות יותר עדיין זמינות באתר שלהם, כמו גם הודעת הפרידה:
אולי זה סוג של פיצוי על העיכוב בשידור אחד הפרקים... ומן הסתם גם הרייטינג הנאה לערוץ כבלים (4% בממוצע) תרם את שלו :) בכל אופן, הסדרה תסתיים ב-5 באפריל עם 21 פרקים. בדרמבינס מביעים דאגה לשלומה של הכוכבת הראשית, סונג ג'י-היו, שגם עסוקה מסביב לשעון בצילומים המפרכים של תכנית הווראייטי Runing Man, שבה היא חברת צוות קבועה כבר כמה שנים. כמו שכותבים שם, הדברים שבחורה צריכה לעשות כדי לקבל חיבוקים מצ'וי ג'ין-היוק (אגב, אאל"ט הוא צריך להתגייס בקרוב, דווקא כשהקריירה שלו ממריאה).
בשבוע האחרון השלמתי את פרקי הסדרה שתורגמו עד כה (כלומר עד פרק 15). לא משמעותי לפניכם:
בפרק 14-15 הגיבור שר בקריוקי את השיר Should I Tell You That I Love You Again של קים דונג-ריול, שמאוד מתאים לסיטואציה. ביצוע לא רע, אבל אין על המקור...
אני מכירה את השיר הזה גם מהפסקול של Answer me 1994 (ומן הסתם הוא מופיע בעוד דרמות), ובקרוב אצטרך לתרגם אותו, כך שנראה לי שהתרגום של כרמית האחת והיחידה יעזור לי, כי אני הכי פחות אוהבת לתרגם שירים (מה גם שכל פעם מתרגמים אותם בצורה שונה, ולפעמים נטולת הקשר).
וזה הביצוע המקורי:
iDana לשעבר
בתגובה ל: הסדרה Emergency Couple תוארך בפרק אחד מאת: danarod שכאלה...לא היה לי מושג שהגברת כל כך עסוקה. היא שחקנית נפלאה. לעתים אני תוהה אם זו אכן מלכה אומללה מ"פרח קפוא".
נראה כי גם בקוריאה השמרנית, השתתפות בסרטים נועזים במיוחד לא פוגמת ביכולת של השחקנית להופיע בדרמות צנועות אחר כך...
לגבי צ'וי ג'ין היוק, אני באמת לא מבינה איך הוא לא התגייס עד עכשיו. אבל אם על סרטים נועזים סולחים - על אי גיוס לצד"ל אין מחילה. לא תהיה לנו ברירה אלא לחכות לו...
כמו שכבר אמרתי- אני רק מייחלת לכך שהם ישמרו על הרמה הגבוהה של הסדרה גם בהמשך. בדרך כלל שמאריכים סדרות נוטים למרוח- והסדרה הזו כ"כ טובה בעיני, שאני לא רוצה שיקלקלו אותה.
(הולכת לראות את פרק 16...:))
בתגובה ל: איזה כיף לקבל עדכונים מאת: zilpa
ותודה לכרמית - המתרגמת הזריזה והמעולה!
בכל אופן, נראה שהסדרה הולכת לכיוון יותר מלודרמטי לעומת ההתחלה. אבל אחרי הפרק ששודר היום בקוריאה (17) יש להם עוד 4 פרקים, וזה לא מעט, כדי לקשור את הקצוות ולהחליט מיהו הזוג האמיתי בסדרה.
וסונג ג'י-היו עשתה צרות צרורות למר גומות ב"גייבק", ועל זה אין מחילה מבחינתי הנה הוכחה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: צפיתי כבר בפרק 16 מאת: danarod מלודרמה זו לא מילה...
אני זוכרת שלאורך כל העליות והירידות במצבו של האבא, אמרתי לעצמי בסוף יהיה בסדר, והוא יחלים ויראה אותם מתחתנים, אבל איזה קול קטן לחש לי: "זלפה, בכל זאת, קוריאנים...לא בטוח שלא יהרגו אותו..."
יש פעמים שאני לא נהנית מלהיות צודקת.
בכלל, הפרק הזה לא בא לי טוב, והפרומו לפרק הבא גם לא ממש מבשר טובות...נראה לי שהולכים לקלקל לי את הסדרה החמודה הזו.
מה שכן, לפחות האמא גם התנהגה כמו בן אדם הפרק, וגם נראתה יפה בלי כל שכבות האיפור והתסרוקות המוזרות שהיא מסתובבת איתן בדרך כלל...
ונראה שמר גומות נהנה מאד מזו שלצידו. אני יכולה להבין למה לא מחלת לה:) (אני לא מוחלת לו שהלך להשתתף בסדרה כה נוראית, אבל זה כבר עניין אחר...:))
בתגובה ל: ספויילרים לפרק 16- זוג בשעת חירום מאת: zilpa
כשנכנסתי לפורום של סומפי כדי לבדוק משהו, כך שידעתי שהאב ימות בסופו של דבר :( אבל כמו שכתבו בדרמבינס, המוות הזה, עצוב ומיותר ככל שיהיה, אולי יהווה זרז למשהו חיובי בעלילה.
אני די כעסתי על הדמות שגילמה סונג ג'י-היו ב"גייבק", ולקח לי זמן להיפטר מהאנרגיות השליליות האלה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: אה, אני נתקלתי בספויילר מקדים מאת: danarod כל הפרק היה בסימן: יחיה או לא.. דוקא אורלי - כששוחחתי עמה על הפרק, טענה כי זה לא היה מלודרמתי אלא נראה לה אמיתי מאד. מאד מזכיר את האוירה של המתח וחוסר הודאות בבית החולים, יותר ריאליסטי מכל דבר אחר- ואני מוכנה לקבל את דבריה. (והיא גם הוסיפה: תכלס, למי אכפת מהדמות של האבא?...) מציאות של בית חולים איננה נעימה, ולפעמים אי הודאות מסתיימת רע. אבל לזכותה של השחקנית שכבר קיויתי שתצא לפנסיה- היא היתה מצויינת ונוגעת ללב בפרק הזה.(אני מדברת על האמא, כמובן)
אני מקוה שהסדרה הזו תנפיק מעכשיו הרבה יותר רגעים מחוייכים. לא בשביל לראות מתים בבית חולים התחלתי לראות את הסדרה הזו.
בתגובה ל: איזה באסה להסתפיילר על זה מאת: zilpa
בסדרה הזו ספויילרים לא כ"כ מפריעים לי, ולפעמים עדיף לדעת מראש מאשר להיסחב עם כל הנד-נד הזה.
למי אכפת מהאבא? מה זאת אומרת? גם אם הוא לא היה דמות שהכרנו יותר מדי, הרי שמותו משפיע באופן ישיר על הדמויות הראשיות כמובן. וכשצ'אנג-מין בוכה, אפילו אני, שלא מושקעת לעומק בסדרה, מרגישה איזושהי צביטה בלב... וכן, לעמוד מול מישהו יקר ואהוב שגוסס, כשאי אפשר לעשות כלום - זו סיטואציה אנושית וכואבת, שלמרבה הצער אפשר להזדהות איתה. וגם כשאתה רופא דגול וכל בני משפחתך רופאים, מגיע הרגע שזה לא עוזר.
ואת כבר למודת ניסיון ויודעת שהמשוואה של תסריטאים קוריאניים + לוקיישן של בית חולים, לא מבטיחה לך תוצאה שכולה חיוכים...
iDana לשעבר
בתגובה ל: נו, לא נורא... מאת: danarod לגבי מה שאמרתי לזלפה, כשאמרתי למי אכפת מהאבא, לא התכוונתי לדמויות בסדרה, ברור לי שכל הדמויות בסדרה מאוד אוהבות אותו. התכוונתי לכך שכדמות הוא לא היה ממש דמות קיימת, אנחנו לא יודעים למה הוא לא תמך בנישואי בנו לפני שש שנים בגלוי, למה הוא היה צריך לתמוך בגרושת בנו בהסתר. למה הדרך שלו לעמוד על שלו היא רק דרך בריחה. אנחנו אפילו לא יודעים למה הוא הזניח את בריאותו, כדמות הוא יותר השתקפות של איך שאר הדמויות רואות אותו ומה הוא היה בשבילן מאשר דמות בפני עצמה, ולכן כשהורגים דמות כזו, אז אני יכולה להצטער עבור אלה שאיבדו אותו, להצטער עבור הרופא גוק כי ברור לי שעכשיו מעמדו בסכנה גדולה, בעוד שלו האבא היה שורד הוא היה טורח (אני מקווה) להגן עליו, אבל אני לא יכולה להצטער על האבא כדמות שהייתי רוצה לראות עוד ממנה, ולראות לאן היא תתפתח, ונראה לי שאם הוא היה נשאר בחיים ולא היו מראים אותו מאותו הרגע עד סוף הסדרה לא הייתי מרגישה בחסרונו.
במובן מסוים חסרונו הוא סוג הקיום הבולט ביותר של הדמות הזו בסדרה (הנוכחות שלו הייתה מאוד חזקה כשאשתו הייתה מאושפזת והיא כל כך רצתה שהוא יבוא לבקר אותה או אפילו ישאל לשלומה והוא לא עשה זאת) כך שזה אפילו הגיוני מבחינתי שחסרונו הפך סופי ומוחלט יותר כי לדעתי הם לא ממש ידעו לאן לקחת את הדמות הזו כיוון שהיא לא ממש הייתה קיימת.
בתגובה ל: רק לדייק (ספוילר פרק 16 זוג בשעת חירום) מאת: אורלי
והוא באמת היה נוכח-נפקד, וחבל. אני חושבת שהיה לדמות שלו פוטנציאל שלא מומש, והייתי מעדיפה שהוא יקבל יותר זמן מסך ע"ח אשתו המעצבנת.
פרק 17 כבר יחכה לי למחר
iDana לשעבר
בתגובה ל: עכשיו זה מובן יותר מאת: danarod אני אהבתי, אבל אני חייבת להודות שאם קודם חשבתי שהרופא המסכן הזה צריך קצת הו ג'ין הי בחייו, אחרי שהם ישבו כמו שני נעבעכים בבית שלו, החלטתי שעדיף הו צ'אנג מין.
שהרופא ילך לחברתו היפה משכבר הימים.
ואני חייבת להודות שאני מקווה שהרופא המושחת והמעצבן הזה יקבל איזה עונש ראוי עד סוף הסדרה. הוא ממש מעצבן אותי. לגמרי הגיע לו הבוקס ההוא.
אחד הרגעים שיותר אהבתי זה שתי האלמנות- שרק אתמול כמעט משכו שיערות זו לזו, מדברות בכזו כנות ואצילות אחת לשניה. לפעמים הצער מוריד מסכות ואנשים מתעלים מעל היומיום...ולפעמים לא...
בתגובה ל: איך התרשמת מ-17 מאת: zilpa
זה נראה בעיקר כמו פרק שסוגר תהליכים, ומכין את הקרקע לקאמבק של הזוג. האמהות מתרככות, המנהל מבין שצ'אנג מין צריך את ג'ין הי יותר ממנו, וכנ"ל גם אה-רום. גם הפרומו רומז שג'ין-הי מוכנה להזדמנות שנייה, ורק צ'אנג מין צריך להפסיק להגיד לה ללכת כל הזמן.
עכשיו נראה לאיזה כיוון התסריטאים יחליטו ללכת בפרקים שנשארו. לא הגיוני שהם ייתנו לנו 4 פרקים של לאבי-דאבי, נכון? שלפחות לא ישמרו את זה לשתי דקות האחרונות או משהו...
וצ'אנג מין יפה גם כשהוא בוכה (וחולה):
מתנצלת על השטחיות, אבל אני ממש מתפעלת מהשיער שלו בסדרה... ומדי פעם יש לי גם פלאשבקים לגומיהו האבא המקסים :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: לא כ"כ התרשמתי האמת... מאת: danarod שהשיער שלו כגומיהו - ובכלל, דמותו כגומיהו, היתה המראה המושלם ביותר שלו. כנראה יפה לו חצי פנים ואיפור בעיניים...
גם הדגישו שם את הגובה שלו והגוף המרשים - דרך זויות הצילום
אגב, ב"יורשים" (ספויילר קל)
יש לו חברה שמישהו שלא יודע על כך מחזר אחריה בעקשנות. ואז כשההוא קולט שזה החבר שלה, הוא אומר: "כאילו בכלל יש לי סיכוי מולו..."
בתגובה ל: אני חייבת להודות מאת: zilpa
אבל בעקבות התפקיד המוצלח ב"אגדה של קאנג צ'י" שינה את דעתו. הוא שיחק בכמה וכמה סדרות לפני כן, אבל השם שלו בכ"ז לא היה מוכר והוא לא עמד בציפיות של עצמו... אין ספק שזו הייתה נקודת מפנה בקריירה שלו.
בתגובה ל: סיימתי את "שובו של אילג'ימה" . מאת: ההרצליינית ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית בסה"כ דרמה ממש חמודה. נכון, הפרקים האחרונים היו טיפה יותר חלשים אבל בסופו של דבר דרמה מומלצת. הדרמה עשתה לי חשק לראות דרמות נוספות עם חלק מהשחקנים בעיקר השחקן הראשי ששיחק את ראש הממשלה. לגבי השחקנית הראשית, הרגליים שלה עקומות(מעקבים כנראה)או שרק נדמה לי? בכל מקרה ממש נהניתי ועכשיו הפרויקט הבא, לסיים את מלך הדרמה.
בתגובה ל: סיימתי לראות את ראש הממשלה ואני מאת: milly12
ואני נהניתי מסדרות נוספות בכיכובו כמו Salaryman (מקורית ומעולה!), Giant הארוכה והקצת מייגעת בסוף, אבל בכ"ז שווה צפייה, וגם On Air (דרמה מעניינת, אבל גם היא עוסקת במאחורי הקלעים של תעשיית הדרמות, כך שאולי היא לא תתאים לך עכשיו). בקרוב הוא יככב בדרמה Triangle.
בזמנו נכתב כאן שליונה (השחקנית הראשית) יש רגליים של כדורגלן...
וכאן שני השחקנים זוכים בפרס הזוג הטוב ביותר (אאל"ט זה היה כשהדרמה אפילו לא הגיעה לאמצע...). הסרטון כולל גם ספויילרים ל"ראש הממשלה ואני", למי שעדיין לא צפה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: לי בום סו שחקן מצוין :) מאת: danarod כש-"2 טיפות מים/סינדרלה מן" שודרה בויוה, היו בפורום צופים שכל הזמן התלוננו על כך שיונה הרבה פעמים התהלכה בסידרה עם מכנס קצר, בגד שלא התאים לה, מפני לפי דעתם היו לה רגלי כדורגלן...
בתגובה ל: אני זוכרת את זה. מאת: ההרצליינית כל הכבוד על ההספק ועל הזיכרון...אין לי מושג איך את עושה את זה
את הפרקים של On Air הורדתי בעבר והם מחכים לי איפשהו אז נראה לי שממה שהמלצת אתחיל דווקא איתה. אני אמורה להתחיל מחרתיים את 14 יום (לאחר שאסיים את מלך הדרמות) ואני מפחדת שאם אראה במקביל את History of the Salaryman זה יהיה כבד מידי בשבילי כרגע. אני עדיין במצב רוח של קליל.
דרך אגב, איך 14 יום? אני הולכת לסבול?
בתגובה ל: דנה, (שוב) תודה מאת: milly12
וההסבר להספק ולזיכרון הוא שאני פשוט מכורה למלוכנסים...
Salaryman מופרעת במובן הטוב של המילה, ויש בה קטעים קורעים מצחוק, אבל גם קטעים רציניים. כדאי להיות בריכוז מלא כשצופים בה, ולא לוותר על הקטעים המעולים שמוקרנים אחרי כתוביות הסיום. תבחרי את העיתוי שמתאים לך לצפייה.
מקווה שתהני גם מ-On air. ולגבי "14 יום" - זו סדרה די מתוקתקת וקצבית. יש בה אקשן וסבל, אבל גם קטעים חמודים - בעיקר פלאשבקים לעבר וגם הסצנות של הילדה המתוקה מאזנות את הסדרה.
iDana לשעבר
בתגובה ל: בכיף :) מאת: danarod אני כבר רואה שאני הולכת לסבול ממנה. אוקיי, נראה בקצב של חצי פרק ליום
בתגובה ל: 14 יום לאחר 45 דקות מאת: milly12
או שבאמת אולי עדיף לחלק את הסבל למנות קטנות :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: את לא חייבת לסבול, את יודעת... מאת: danarod ללא תוכן
בתגובה ל: זהו שלא.... אני פולניה מאת: milly12 ללא תוכן
בתגובה ל: עכשיו זה רשמי: יהיה "היהלום שבכתר 2". מאת: ההרצליינית
נראה שהפעם הפרויקט ייצא לפועל, אחרי שהכוכבת סוף סוף הסכימה. נחכה ונראה מה תהיה התוצאה...
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
והכל בגלל הדרמה שסיימתי אתמול -The Last Match. לא ציפיתי שדרמה ישנה מ-1994 תסחף אותי כל כך, אבל זה מה שקרה. בימים האחרונים פשוט השארתי את כל הדרמות האחרות בצד. אפילו את מלאכת התרגום הזנחתי, וצפיתי בארבעת הפרקים האחרונים ברצף ביום חול, מה שממש לא אופייני לי. אתמול אחרי שסיימתי אותה, לא הצלחתי להירדם מרוב התרגשות והיום אני עדיין קצת מרחפת ממנה
ג'אנג דונג-ג'ון (וכל הצוות). מה עשיתם לי?
סקירה תבוא בימים הקרובים, אני מקווה :) (יש לי בראש עוד כמה סקירות לסדרות אחרות שראיתי לאחרונה... אבל זו תבוא כנראה קודם).
iDana לשעבר
בתגובה ל: יש לי קשיי ריכוז היום מאת: danarod ואיזה כיף לראות את הפרקים במרתון, בלי לדאוג יותר מידי לגבי מתי ישודר הפרק הבא...:)
מחכה לסקירות שלך כמובן...:)
בתגובה ל: tאיזה כיף שאת נהנית ככה מאת: zilpa וזה לא קורה הרבה... מקווה לכתוב לקראת הסופ"ש :)
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית The Return of Iljimae (בעברית: "שובו של אילג'ימה". הדרמה ידועה גם בשמות Iljimae Returns-"אילג'ימה חוזר" ו-Moon River) היא דרמת אקשן קוריאנית תקופתית-רומנטית בת 24 פרקים, ששודרה ברשת MBC בחודשים ינואר 2009-אפריל 2009. הדרמה זכתה לממוצע רייטינג סביר של 10.9% ופרקיה ניתנים להורדה באתר אסיה (ו- לדנה על התרגום המצוין! ).
תקציר העלילה (קופיפייסט מאתר אסיה): הדרמה, המתבססת על הקומיקס המקורי, מביאה את סיפורו של אילג'ימה, שהנסיבות מובילות אותו לשמש כמעין רובין הוד קוריאני, שגונב מהעשירים והמושחתים למען העניים והמדוכאים. (הערה: זו אינה סדרת המשך ל"אילג'ימה", אלא גרסה אחרת שמתבססת על אותו גרעין ראשוני. כל סדרה לקחה את הסיפור למחוזות שונים לחלוטין).
הדמויות/השחקנים בדרמה: אילג'ימה (ג'ונג איל וו, "49 ימים", "גברתי הנאווה", "הירח שמחבק את השמש", Flower Boy Ramyun Shop).
וול הי/דאל (יון ג'ין סו, Fugitive: Plan B, Twelve Men in a year).
מפקד המשטרה, ג'ו ג'ה מיונג (קים מין ג'ונג, "גבר עם כבוד", "אתנה", הופעת אורח ב-Reply 1994).
בק מה, אימו של אילג'ימה (ג'ונג היי יונג, "פניקס", "ממזרח לעדן", "האגדה על קאנג צ'י").
דעתי על הדרמה: מדובר בדרמה מצוינת, מרתקת וסוחפת, שמשלבת בצורה מעולה, הרבה אקשן משובח , סיפור היסטורי מעניין , עיסוק בעולם הפשע, בתככים ובפוליטיקה , הרבה רומנטיקה מקסימה ומשובחת , רגעים קומיים ומשעשעים , ורגעים דרמטיים, שחלקם מרגשים, חלקם עצובים ומצריכים טישו , וחלקם קשים לצפייה ומצריכים עצבים מברזל . היא היתה עשויה בצורה של ספר, שכל פרק בה נראה והיה עשוי כמו פרק מספר מותח במיוחד, כשברקע היתה קריינית (מעולה!) בתפקיד מספרת-על שנהגה להרבות בהערות אינפורמטיביות ואף משעשעות. הצורה הסיפורית הזאת שאפיינה את הדרמה, הפכה את העלילה למאוד קולחת וזורמת. התסריט עצמו היה מהודק, נטול חורים עלילתיים ועם הקפדה רבה על פרטים.
ג'ונג איל וו היה פשוט מעולה כאילג'ימה, רובין הוד הקוריאני, ש"יפה כמו בחורה" (ציטוט מהדרמה). הוא הביא איתו לתפקיד קסם ייחודי, הפליא בפעלולים ובתרגילי הלחימה הרבים שהפגין, נראה מדהים בכל מצב, ולדעתי, למרות שהוא (כמו אילג'ימה) "יפה כמו בחורה", הוא ניחן במידה לא מעטה של גבריות, אותה גם דאג להביא לתפקיד (וידוי: בעקבות הדרמה הזאת, הוא הפך לאחד השחקנים המועדפים עלי ). ושוב אציין זאת: החיוך שלו הוא משהו מיוחד .
השחקנית הראשית- יון ג'ין סו- היתה יפהפייה, חמודה ומקסימה, והפליאה בגילום 2 דמויות שונות לגמרי (ששתיהן, אגב, היו דמויות מעולות). הכימיה בינה לבין ג'ונג איל וו היתה מצוינת, ושניהם היו מקסימים ביחד . התסריטאים, להבדיל מדרמות קוריאניות רבות, גם לא קימצו ברומנטיקה בין 2 השחקנים הראשיים, וכך הצופים זכו לראות, בנוסף לנשיקות ארוכות, גם סצנות מיטה מקסימות ויפהפיות .
אילג'ימה ווול הי:
אילג'ימה ודאל:
גם 2 הדמויות המשניות, הבוגרות יותר (שהיו על תקן "זוג בפוטנציה")- מפקד המשטרה הרגיש ובעל לב הזהב, ג'ו ג'ה מיונג (שגם אהב וגם רדף, אחרי אילג'ימה), ובק מה, אימו של אילג'ימה- היו דמויות מעולות. קים מין ג'ונג גילם בצורה מצוינת ומשכנעת את דמותו של ג'ו ג'ה מיונג, וכך גם השחקנית ג'ונג היי יונג, שגילמה את דמותה של בק מה. הכימיה בין שניהם היתה טובה מאוד ומשכנעת.
אהבתי את כל רביעיית השחקנים הראשית (שהיתה בעיניי "רביעייה מנצחת")- כולם ביחד וכל אחד לחוד. הדינאמיקה בין ארבעתם היתה מצוינת ומאוד מיוחדת.
גם שאר השחקנים בקאסט (כולל אלו שגילמו דמויות מרושעות, ואף אכזריות). עשו עבודה טובה מאוד. חיבבתי במיוחד את דמויותיהם של בה סון דל (בגילומו של השחקן קאנג נאם גיל, שמוכר, בין השאר, מהדרמות "קפיטל סקנדל", "מי אתה?" ו"נשיקה מתוקה"), ושל בן טיפוחיו, הילד/הנער החמוד והממזרי, צ'ה דול (בגילומו של השחקן הצעיר לי היון וו, שמוכר, בין השאר, מהדרמות "המלכה סאן דוק", Gye Baek ו- The Equator Men), שהיוו סוג של אתנחתא קומית, ועם זאת, היו חלק מאוד אינטגרלי בדרמה הזאת.
ובתוך כל המצוינות הזאת, היתה גם נקודה חלשה אחת: דמותו של המרגל הסיני (בגילומו של השחקן פארק צ'ול מין, שלמיטב הבנתי מגלם דמות מעצבנת דומה, גם בדרמה "הלוחם בק דונג סו") שזכה לכינוי "יאצק". דמותו של "יאצק" היתה אמורה להוות אתנחתא קומית, אבל ברוב רובו של הזמן, "יאצק" היה מיותר ומעצבן עם התככים שלו, "יללות החתול" שלו, הקולניות שלו, השפם שלו, הרטייה (לקראת סיום הדרמה) על העין שלו, ועוד דברים מעצבנים ומרגיזים. והכי גרוע, שכמו יאצק המקורי מ"זהו זה", גם הוא היה נופל וקם...
סיום הדרמה, לשמחתי הרבה, היה טוב ומספק, בייחוד לאור העצב, הייסורים והזוועות שנראו בדרמה, ושהיו מנת חלקם של חלק מהדמויות.
בשורה התחתונה: למרות "יאצק", הדרמה היא מבחינתי מאסטרפיס, וזוכה לציון 10 גדול, עגול ויפה. אם לא צפיתם בה עכשיו, רוצו לצפות בה.
פתיח הדרמה (לא כולל ספויילרים!):
2 שירים יפהפיים שהופיע בפסקול הדרמה (ללא ספויילרים!):
ואת השיר הזה אני מקדישה לרביעייה הראשית של הדרמה- כמעט כל שורה בו מתאימה למה שעברו ארבעתם בדרמה ולמערכות-היחסים ביניהם (כן, יש פה רמז מספיילר טיפה. מודה באשמה).
בתגובה ל: The Return of Iljimae ( כלליים ביותר). מאת: ההרצליינית
היה כיף לקרוא :) כידוע, זו גם אחת הסדרות האהובות עליי ביותר, ובזכותה ג'ונג איל-וו נכנס לי חזק ללב אני מקווה שגם בעתיד הוא יופיע בסדרות משובחות כמו "שובו של אילג'ימה", שניכר שהושקעה בה מחשבה רבה בכל שלביה. בדיוק אתמול סיימתי לצפות בסדרה Golden Rainnbow בכיכובו. הוא היה מקסים שם, אבל הסדרה בכללותה הייתה די בינונית ומעצבנת. אבל אם יש משהו משותף בין הסדרות, זו הקשת בענן...
iDana לשעבר
בתגובה ל: על הסקירה המושקעת מאת: danarod אני ממש נדהמתי שבשנה אחת- 2009- הוא הופיע גם ב"שובו של אילג'ימה" המשובחת והאיכותית, וגם בפיאסקו "גברתי הנאווה" ... מקווה לטובתו שההופעה הפושרת שלו ב"גברתי הנאווה", לא קילקלה את הרושם העז שהשאיר ב"שובו של אילג'ימה".
והאמת היא, שהייתי שמחה לראות את כל רביעיית השחקנים הראשית בדרמות נוספות- כולם עשו עליי רושם מצוין. אני חושבת שמאז "קפיטל סקנדל" המצוינת, לא אהבתי רביעיית שחקנים ראשית בצורה כזאת...
בתגובה ל: הוא פשוט מקסים ! מאת: ההרצליינית
הוא הודה בזמנו שלא הצליח להבין את הדמות, ושאחרי ההתקדמות כשחקן שהשיג ב"שובו של אילג'ימה", הוא הרגיש סוג של נסיגה בעקבות "גברתי"... מאז כידוע הוא שיחק בתיאטרון ובסדרות נוספות (כולל המתזמן המקסים ב"49 יום"), אבל אני חושבת שב"שובו של אילג'ימה" זה היה התפקיד הכי מאתגר שלו, ומקווה שגם הסדרה הבאה שלו תהיה כזו. לטעמי יש לו כישרון וגם קסם אישי שמספיק לכמה שחקנים, ואני מקווה שמלהקי קוריאה והסוכנות שלו ימצאו לו תפקיד שיהלום את מידותיו הטובות :)
אם חיבבת כמוני את הרביעייה המובילה, אני ממליצה לך לנסות את Fugitive Plan B, שם משחקת יון ג'ין סו בתפקיד משמעותי. את קים מין-ג'ונג את יכולה לראות גם ב"גבר עם כבוד" החביבה למדי, וגם תפקיד האורח שלו ב-Reply 1994 חמוד ביותר (אני מקווה לסיים בקרוב את התרגום...).