שם הסדרה: Protect the Boss/להגן על הבוס ערוץ: SBS שנה: 2011 מס' פרקים: 18 תרגום לעברית: יש ז'אנר: קומדיה, רומנטיקה רייטינג ממוצע: 17.2%
שחקנים בולטים: ג'י סונג (Secret), צ'וי קאנג-הי (7th Grade Civil Servant), קים ג'ה-גונג (ד"ר ג'ין ובקרוב ב- Triangle), ואנג ג'י-היי (The Suspicious Housekeeper).
העלילה (מתוך אתר התרגום): צ'ה ג'י-הון הוא בחור נוירוטי, ילדותי וחסר תועלת בתפקידו כמנכ"ל חברת DN ששייכת לאביו. לג'י-הון יש יריבות ארוכת שנים בעבודה ובחיי האהבה עם בן דודו צ'ה מו-וון. לעומת ג'י-הון, מו-וון הוא מנהל מצליח, חרוץ ולכאורה מושלם, ולשניהם יש היסטוריה רומנטית עם סו נה-יון הסנובית. נו און-סול האמיצה והקשוחה נאבקת כדי למצוא עבודה במשרה מלאה, בגלל הרקע הלא מרשים שלה, ונכשלת בראיון עבודה אחרי ראיון. לאחר שהיא מראה למנהלי גיוס כ"א מי היא באמת באחד מראיונות העבודה, היא מופתעת לגלות שהיא נשכרה על ידי מו-וון כדי שתהיה מזכירתו של ג'י-הון. מערכת היחסים בין השלושה מסתבכת כאשר שני הבני דודים שוב שמים עין על אותה הבחורה...
התרשמות אישית: הסדרה הזו שימשה לי כפילר חביב, בזמן שחיכיתי לכתוביות בסדרות אחרות, אבל בסה"כ נהניתי ממנה יותר ממה שציפיתי. ג'י סונג כובש לב ומשכנע ביותר כמנהל הילדותי והמתוסבך שמתאהב מעל הראש. חיבבתי מאוד גם את הדמות הנשית הראשית הנמרצת והעקשנית, שלא מתייאשת גם מול מה שנראה בתחילה כבלתי אפשרי. המשניים היו סבירים פלוס, והייתה לי גם סימפטיה לאבא של הראשי – במיוחד בסצנות שבהן המנכ"ל הגדול נאלץ לעשות עבודות שירות שונות ומשונות למען הציבור. נהניתי גם מהסצנות של החברות הנשית בסדרה, במיוחד כשהברומנס בין בני הדודים לא היה משהו.
החלק שפחות אהבתי הוא כל הברברת העסקית, שגרמה לי לפיהוקים רבים ולהמרצה מקסימלית. נראה לי שקיצור היה משפר את הסדרה, אבל בסה"כ היה נחמד פלוס. ציון: 7
טריילר ארוך מתורגם לאנגלית:
פתיח + מאחורי הקלעים:
הערות שוליים: בזכות הסדרה הורדתי את השיר החמוד הזה, שג'י סונג מבצע באחת הסצנות בסדרה. השיר הזה רדף אחריי גם ב-Answer me 1994.
אין גבול לכמויות המוצרים, למרכיבים הייחודיים ולאריזות המגרות... על היעילות אפשר להתווכח :)
והנה עוד פוסט של בלוגרית ישראלית שמסכמת כמה רשמי טיפוח מביקור בקוריאה, ומציגה את רשימת הקניות שלה. זה בהחלט מעודד לראות שיש חברות שלא עושות ניסויים בבע"ח, וגם תורמות לסביבה:
ואני מנצלת את השרשור הזה כדי להעלות כמה סקירות מקוצרות לסדרות שראיתי בחודשים האחרונים וישבו לי על המוח - או היו שמורות על ה"ראשטופ" כמו שהייתה אומרת דלית :) מאחר שטרם המציאו את הדיסק און קי שמעביר את המחשבות מהראש למסך, זה לקח זמן. אולי עכשיו יתפנו לי כמה מגה-בייטים של זיכרון בראש. זה יעזור לי מאוד :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: אח, נפלאות הקוסמטיקה הקוריאנית מאת: danarod על מוצרי הקוסמטיקה שם, לא? אחרי שהסתובבנו יחד בכל כך הרבה חנויות שעוסקות בתחום.
אני בסך הכל מרוצה ממה שקניתי שם, אם כי למען האמת, עדיין לא נגעתי ברוב המוצרים שהבאתי...(ואת יודעת כמה הבאתי:))
בתגובה ל: יכולת לכתוב פוסט בעצמך מאת: zilpa
חוששתני שהפוסט שלי היה מתרכז בעיקר באריזות של סקין פוד ובדוגמנים המהממים... ומאחר שאנחנו לא מגיעות לקוריאה בכל יום, טוב שהכנת לך סטוק :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: אני מעדיפה להשאיר את זה למומחים :) מאת: danarod חלק מהדוגמנים לא נראו מהממים כל כך...יותר כמו נערים מחוצ'נים שחימצנו את השיער ועברו פוטו שופ. אבל למי אכפת? המוצרים טובים והו, האריזות של סקין פוד...
את אלה שפחות הדחקתי כנראה... זכור לי ששמחתי במיוחד לראות את ג'ונג איל-וו יקירי מקדם את אחת החברות (אל תשאלי אותי איזו...). כשראיתי את "שובו של אילג'ימה" ממש התלהבתי מעור הפנים שלו, אבל ב"ירח שחיבק את השמש", היה פרק שעל פניו הפציע חצ'קון בלתי ניתן לטשטוש. אבוי
iDana לשעבר
בתגובה ל: השרשור האסייתי מאת: ההרצליינית
שם הסדרה: We Are Dating Now ערוץ: SBS שנה: 2002 מס' פרקים: 16 תרגום לעברית: אין ז'אנר: רומנטיקה, קומדיה שחקנים בולטים: צ'ה רים (הו, מיי ליידי), סו ג'י סוב (מאסטרס סאן), קוון סאנג-וו (מלכת האמביציות), צ'וי יון-יונג (מלכת המשחק), לי אוי-ג'ונג (My Love By My Side)
העלילה: הו ג'ונג היא בחורה חמודה ונאיבית, שחולמת על אהבה גדולה, אבל איכשהו מסתבכת שוב ושוב עם הבחורים הלא נכונים. חוץ מההתלבטויות שלה בענייני רומנטיקה, לימודים ועבודה, אנחנו מכירים גם את משפחתה, שכוללת אח אוהב בילויים ורודף שמלות, ואת השכנים/חברים – חברתה הטובה והחנונית שמזכירה את בטי המכוערת, השכן החדש הרציני והחנון, והיריבה הרומנטית והמומחית לדייטים שהופכת לחברה.
התרשמות אישית: סדרה חמודה ונאיבית משהו, ממש כמו הגיבורה שלה. נהניתי ממנה בעיקר בזכות האווירה השכונתית-משפחתית, ובזכות השחקנית הראשית – צ'ה רים המקסימה ששדרגה את הדרמה בכמה רמות מבחינתי. הסיפור של המשניים (האח הבליין והחברה החנונית) התעלה במידה רבה על זה של הזוג הראשי לכאורה, וקצת חבל שהיוצרים השקיעו בו יותר מאשר במי שאמורים להיות הראשיים (הו ג'ונג והשכן), בעיקר לקראת הסוף. בכל מקרה, נשארתי עם טעם טוב מהסדרה הזו, ומה שהיה חסר על המסך השלמתי בדמיון. ציון: 8
קליפ (כולל ספויילרים) שמתמקד בדמויות של צ'ה רים וסו ג'י-סוב:
הערות שוליים: 1. אני מתכוונת לצפות בקרוב בסדרות נוספות של צ'ה רים, שהתברגה לרשימת השחקניות האהובות עליי (על הכונן מחכות לי האביב של דאל-ג'ה, הו מיי ליידי, ו-All about Eve). 2. מתברר שצ'ה רים הייתה נשואה בעבר לזמר לי סונג-הוואן, ששיר שלו הופיע בפסקול של "1994, עבור" ומככב חזק בפסקול שלי:
בתגובה ל: We Are Dating Now מאת: danarod שגם את כמוני, אהבת את הסידרה והתאהבת בצ'ה רים המקסימה. אני מאמינה שתאהבי גם את "האביב של דל ג'ה". גם שם משחקת החברה החנונית, בתור חברתה הטובה של הגיבורה. (אם כי בתפקיד שונה)
יופי של סקירה!
בתגובה ל: אני שמחה לגלות מאת: zilpa
חבל שהיא לא משתתפת ביותר דרמות בשנים האחרונות. ודאל-ג'ה בהחלט מקבלת אצלי עדיפות ברשימה :)
העדכון האחרון שקראתי לגבי צ'ה רים זה שהיא יוצאת עם השחקן הסיני Gao Zi Qi, וגם מצלמת דרמה בסין:
בתגובה ל: We Are Dating Now מאת: danarod בדיוק הורדתי אותה. תודה.
בתגובה ל: We are daiting מאת: rella ללא תוכן
iDana לשעבר
שם הסדרה: My Love From The Star / You Who Came From the Stars ערוץ: SBS שנה: 2013-14 מס' פרקים: 21 תרגום לעברית: יש ויש! ז'אנר: קומדיה, רומנטיקה, פנטזיה, מתח רייטינג ממוצע: 27% שחקנים בולטים: ג'ון ג'י-היון (הידועה גם בשם ג'יאנה ג'ון, "הגנבים"), קים סו-היון ("דרים היי"), פארק הא-ג'ין (My Daughter Seo Young), יו אינה (הגבר של המלכה היון), שין סונג-רוק ("תודה")
העלילה: צ'ונג סונג-יי היא הכוכבת הכי מצליחה בקוריאה, שמסתבכת בשערורייה ועוברת דירה. השכן שלה הוא דו מין-ג'ון, שהוא בעצם חייזר מסודר וקפדני, שנחת בקוריאה לפני 400 שנה, וחולם על הרגע שבו יוכל לחזור לכוכב שלו. המפגש בין השניים הופך להם את החיים...
התרשמות אישית: הפרק הראשון היה חביב למדי, אבל לא העיף אותי לשמים. איפשהו מהפרק השני ואילך, התחלתי ליהנות ממש ואף פצחתי במיני מרתון, עד שהדבקתי את קצב השידורים בקוריאה דאז. סדרה כייפית ודינמית, עם שחקנים מצוינים וכימיה נהדרת בין הראשיים. נכון שלא חקרו יותר מדי לעומק את נושא החייזריות, אבל העלילה קולחת ולא משעממת לרגע (לפחות אותי), ולצד ההומור יש בה גם לא מעט רגעים מרגשים ואף מותחים. ג'ון ג'י-היון פשוט שחקנית אדירה, וזה בולט במיוחד כשהיא מגלמת שחקנית שצריכה לעבור בין תפקידים, מצבי רוח והעמדות פנים. קים סו-היון פשוט מקצוען, ובשנים האחרונות נראה שיש לו מגע זהב בכל מה שקשור לבחירת תפקידים. הוא גם מצטיין במיוחד בסצנות בכי משכנע. אל תפספסו את הקטעים בסוף כל פרק, שמשדרגים ומוסיפים מידע או זווית חדשה ומשעשעת למה שקרה בפרק.
ציון: 8
טריילר:
הערות שוליים: עכשיו אני צריכה לראות את הסרט המצליח "הגנבים", בכיכובם של קים סו-היון וג'ון ג'י-היון. ראיתי את הסרט IL MARE בכיכובה, והיא הייתה נהדרת גם שם.
בתגובה ל: You Who Came From the Stars מאת: danarod רק דברים טובים, ואני שמחה לגלות שגם את נותנת לה "תו תקן". הבנתי שהמתח היה בלתי נסבל בין פרק לפרק, אז יהיה לי יתרון של צפיה מרתונית (מתי שיהיה לי זמן כמובן לכך..)
אני שונאת לחכות לפרקים. :)
בתגובה ל: שמעתי על הסדרה הזו מאת: zilpa
נהניתי ממנה ברמה של "מאסטרס סאן". מסוג הסדרות שהן אולי לא סופר מקוריות או משאירות חותם לחיים, אבל הן מלאות קסם וברק, וגורמות לי לשמוח שהקוריאנים והדרמות שלהם נכנסו לחיי :)
האמת היא שהתחלתי לצפות בה בערך כששודר פרק 16 בקוריאה, מתוך מחשבה שכשאגיע לפרקים האחרונים, זה יהיה במקביל לקוריאה... אבל סופשבוע + יום מחלה אפשרו לי להיסחף ולהשלים את הפרקים ששודרו מהר מהצפוי, כך שנאלצתי לחכות. בפרק האחרון זה הגיע למצב שאפילו לא יכולתי לחכות לתרגום הזריז של אדוה, וצפיתי בו עם כתוביות באנגלית...
ויחד עם זאת, יש משהו גם בציפייה לקראת, ולא רק בדבר עצמו :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: כן, היא ממש כייפית :) מאת: danarod ממש חמודה.
ואז נאלצתי להפסיק לראות דרמות כי אין מספיק זמן ביום...
אז סתם החלטתי להיכנס ולראות מה חדש...מתגעגעת...
בתגובה ל: ראיתי עד פרק 15 מאת: milly12
יותר מדי דרמות, פחות מדי זמן פנוי...
ברוכה השבה :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: בעיה מוכרת :) מאת: danarod אז יצא לי לראות את פרק 16 ורוב פרק 17. היה ממש ממש חמוד.
בתגובה ל: אכן, הרבה סדרות חדשות התחילו בשבוע שעבר מאת: danarod ו On City. האם יש את השנייה בתרגום לעברית?
בתגובה ל: אופס, התבלבלתי בין Air city מאת: milly12
השמות של הסדרות הקוריאניות באמת מבלבלים לפעמים :)
הנה קליפ לא מספיילר מדי מתוך הסדרה:
iDana לשעבר
בתגובה ל: את מתכוונת ל-On Air? מאת: danarod יש אותה מתורגמת?
בתגובה ל: שוב אופס... כן מאת: milly12
אם מישהו יחליט לתרגם אותה, הוא יעבוד קשה, כי יש הרבה דיאלוגים.
iDana לשעבר
שם הסדרה: Bridal Mask/ Gaksital ערוץ: KBS2 שנה: 2012 מס' פרקים: 28 תרגום לעברית: חלקי ז'אנר: דרמה, רומנטיקה, היסטוריה רייטינג ממוצע: 18%
שחקנים בולטים: ג'ו וון (Good Doctor), ג'ין סה-יון (Inspiring Generation), פארק קי-וונג (פול האוס 2), האן צ'ה-אה (Marry Him If You Dare), ועוד מס' רב של שחקנים, כפי שניתן לראות: http://asianwiki.com/Bridal_Mask_-_Korean_Drama
העלילה (בהתבסס על אתר התרגום): השנה היא 1930 וקוריאה נמצאת תחת כיבוש יפני. לי קאנג טו הוא כוכב עולה במשטרה היפנית ומטרתו היא לתפוס את גאקסיטל ("מסכת הכלה"), לוחם חופש מסתורי שעל פניו ישנה מסכה כזו (שבה נעשה שימוש בטקסים השאמניים). חייו מתהפכים כאשר הוא מגלה כי 'הלוחם במסכה' המסתורי הוא בן אדם יותר קרוב אליו משחשב, ובנוסף לכך הוא נפגש מחדש עם אדם יקר מעברו, שנמצא בצד השני של המתרס.
התרשמות אישית: הגעתי לסדרה הזו עם ציפיות גבוהות, ואולי הן היו בעוכריי. מדובר בהפקה מרשימה עם קאסט מרשים לא פחות ופוטנציאל גדול, אך העלילה לטעמי לוקה בחסר. בעיניי, הפרק הראשון והפרק האחרון הם הטובים והסוחפים ביותר, והיו בהם סצנות חזקות ומרגשות. לעומת זאת, פרקי האמצע סבלו לטעמי מרפטטיביות וחוסר אמינות במידה מסוימת – הן בסצנות האקשן והעינויים שחזרו על עצמן, והן בתהליך שעברו הגיבורים שהיה מוקצן מאוד. אני חושבת שהמועקה שחשתי במהלך הצפייה לא נבעה רק מתיאור האירועים ההיסטוריים הקשים, אלא גם מהגורמים שתיארתי לעיל. ניכר שג'ו וון ופארק קי-וונג השקיעו את כל כולם במשחק, ושניהם שחקנים מצוינים, ולמרות זאת התקשיתי להזדהות עם הדמויות שלהם רוב הזמן. השחקנית הראשית, ג'ין סה-יון, שהייתה רק בת 18 במהלך הצילומים, ספגה לא מעט ביקורת, אבל לדעתי היא עשתה עבודה סבירה פלוס. הבעיה העיקרית, כפי שקראתי באחד הבלוגים, היא שהדמות שלה פחות חשובה בזכות עצמה, ויותר בגלל מה שהיא מסמלת לשאר הדמויות. ציון: 6
טריילר:
הערות שוליים: הדבר הטוב היחיד שאני יכולה להגיד על היפנים בסדרה, הוא שהמדים הלבנים שלהם ממש מחמיאים לג'ו-וון...
בתגובה ל: Bridal Mask/ Gaksital מאת: danarod היי יש קישור לתוכנית טעם אישי בצפייה ישירה?
בתגובה ל: טעם אישי מאת: hofit ללא תוכן
iDana לשעבר
שם הסדרה: Soulmate/ נפש תאומה שנה: 2006 מס' פרקים: תלוי איך סופרים... שני הפרקים הראשונים בסדרה מתרחשים כל אחד בשעה אחת, ולמעשה, כל פרק מכיל 2 חלקים. כך שלמרות שטכנית קיימים 22 פרקים בסך הכל, במונחים של פרקים לצפייה קיימים רק 12 פרקים (מתוך אתר התרגום). תרגום לעברית: יש ז'אנר: רומנטיקה, קומדיה
שחקנים בולטים (רוב הדמויות נקראות ע"ש השחקנים במציאות): שין דונג-ווק ("כוכבים נופלים מהשמים"), לי סו-קיונג (Gold, Appear!), סה קאנג (Hometown Legends), צ'וי פיליפ (קפיטל סקנדל), ג'אנג מי אין-אה (I Miss You), אוטני ריו-הי (האגדה של קאנג צ'י).
העלילה: סיפורם של צעירים בעולם הדייטים ופגישות ההיכרות שלפני החתונה. חלקם מחפשים את הנפש התאומה, וחלקם פשוט מעדיפים לבלות וליהנות כמה שיותר בלי מחויבות כלשהי...
התרשמות אישית: שמעתי חוות דעת שונות ומנוגדות על הסדרה הזו. מצד אחד, היא לא הייתה משעממת ויומרנית כפי שהזהירו אותי, ומהצד השני, לא חשבתי שהיא גם כ"כ מקורית ושנונה כפי שטענו אחרים, וגם לא נזקקתי לחיתולים מרוב צחוק... אחרי שצלחתי את שני הפרקים הראשונים, שלא היו מעניינים במיוחד, זו התגלתה לי כסדרה חביבה למדי, שהשתפרה לטעמי ככל שהעלילה התקדמה. אז כן, היו קטעים מטופשים ואף מאולצים לדעתי, והסדרה לא נראית חדשנית במיוחד כיום, אבל היא בסה"כ קלילה ויש בה רגעים חמודים ומשעשעים. היא התאימה לי מאוד אחרי Bridal Mask, כשהייתי זקוקה למשהו אוורירי ולא מאתגר מדי. השחקן הראשי מתוק אמיתי, ואין ספק שהוא שידרג לי את חווית הצפייה. ציון: 7
סרטון מספיילר מהסדרה:
הערות שוליים: למרבה הצער, השחקן הראשי סובל מתסמונת נדירה שנקראת CPRS (Complex Regional Pain Syndrome) ומתאפיינת בכאבים חריפים שלא מצאו להם עדיין הסבר או טיפול יעיל, ולכן הוא שוחרר מהצבא ולא השתתף בדרמות בשנים האחרונות. אבל הוא לא אמר נואש ומקווה לקאמבק. http://www.dramabeans.com/2013/08/shin-dong-wook-hopes-for-a-comeback/
שם הסדרה: Spring Waltz/ ואלס באביב ערוץ: KBS2 שנה: 2006 מס' פרקים: 20 תרגום לעברית: יש ז'אנר: רומנטיקה, מלודרמה
שחקנים בולטים: האן היו-ג'ו (יופי של ירושה), סו דו-יונג (Friend, Our Legend), לי סו-יון (דונג יי), דניאל האני (סאם סון המתוקה), צ'וי סי-וון (מלך הדרמה) http://asianwiki.com/Spring_Waltz
העלילה (בהתבסס על אתר התרגום): הסיפור מתחיל באוסטריה, בערב ראש השנה החדשה. יון-יאנג מביעה משאלה בין המון חוגג - לפגוש את אהבתה הראשונה. באוסטריה היא פוגשת את פיליפ, המנהל של ג'ה-הא, פסנתרן מוכשר ועשיר בעל שם עולמי. בעברו, ג'ה-הא נולד וגדל כסו-הו, ילד עני שננטש על ידי אביו המהמר. בכפר שבו הוא ננטש חיה יון-יאנג, שהייתה ילדה חולנית. אמה חסכה כסף לניתוח עבור בתה, אך אביו של סו-הו גנב אותו. כדי שיון-יאנג תוכל לעבור את הניתוח, סו-הו מסכים להיות מאומץ על ידי זוג שאיבד את בנם... האם אהבתם תשרוד את כל התלאות שיעמדו בדרכם?
התרשמות אישית: אני מגדירה את הסדרה הזו כטלנובלית לייט, זורמת ברובה ולא מאתגרת במיוחד. היא יפה ומרשימה מבחינה ויזואלית, כיאה לאחת מדרמות "עונות השנה" של הבמאי שאחראי ל"סונטת חורף", "סתיו בלבי", "גשם של אהבה" ועוד. העלילה הקלאסית, בטעם של פעם, קולחת למדי, אך כפי שאמרו לפניי, ניתן היה לקצר את החלק הארוך יחסית שמוקדש לסיפורן של הדמויות בצעירותן. לטעמי גם הפרקים האחרונים היו מעיקים משהו, והקונפליקט הלעוס נמשך יתר על המידה, כולל סחיטה רגשית, הקרבה וכל מה שקשור בזה.
התפקיד הנשי הראשי תפור בהחלט על מידותיה הקטנות של האן היו-ג'ו, שמגלמת גם כאן את הגיבורה היפה וטובת הלב שכולם מתאהבים בה (ממש כמו ב"אילג'ימה", "יופי של ירושה", "דונג יי" וכו' שבאו אח"כ). לצדה מככב סו דו-יונג, שהחל כדוגמן וזה היה תפקידו הראשי הראשון. הוא בוסרי לעתים, אבל בהחלט חמוד. דניאל האני שיפר את הקוריאנית שלו בסדרה וגם מפזר ניצוצות של קסם. המשפט שהכי זכור לי מהסדרה הוא המשפט שאומרת הגיבורה על דמותו: "כשאני רואה את פיליפ עושה כושר, זה מרגיע את הלחץ שלי". ואני מאמצת בחום. המשנית עושה את עבודתה נאמנה ומצליחה להיות מעצבנת כנדרש.
אומרים שהפסקול רומנטי ויפה. אני די המרצתי, אז לא כ"כ נהניתי ממנו, אבל מה ששמעתי נשמע לי די קיטשי.
ציון: 6
פתיח הסדרה:
הערת שוליים: האווירה האביבית של הסדרה משתקפת גם בגרדרובה הירקרקה-צהובה של הדמויות. כמעט חטפתי פריחה...
ערוץ: KBS2 שנה: 2011 מס' פרקים: 8 תרגום לעברית: יש ז'אנר: מתח, ביה"ס רייטינג: 3-4%
שחקנים בולטים: סונג ג'ון (I need romance 3), קים וו-בין (היורשים), ג'ונג סוק-וון (על גג העולם), בק סונג-היון (אייריס 2), קים יונג-קוואנג (גשם של אהבה), לי סו-היוק (עץ עמוק שורשים), קוואק ג'ונג-ווק (Shut Up Flower Boy Band), הונג ג'ונג-היון (Dating Agency: Cyrano), אסום (Madam Bbaengduk), קים סאנג-קיונג (Call of the Country).
העלילה (מתוך אתר התרגום): בית הספר התיכון "סוסין", הידוע גם בכינוי "כלא", הוא בית ספר אליטיסטי למחוננים, שבו לומדים רק כאלה הנמנים על האחוזון העליון של הגאונים. ההישגים המבריקים שלהם הם תוצאה של מערכת ענישה חמורה ולחץ קבוע, עד לנקודה שבה תלמידים נמנעים מכל פעילות מחוץ ללימודים. שבעה תלמידים ומורה אחד נשארים בבית הספר לחופשת החורף, ואליהם מצטרף פסיכיאטר שנאלץ לתפוס מחסה איתם, לאחר שעבר תאונת דרכים סמוך לבית הספר, בעיצומה של סופת שלגים. בתקופה שבה כולם חוגגים את חג המולד, התלמידים מגלים כי המכתבים האנונימיים שנשלחו אליהם לא היו תוצאה של מעשה קונדס בלתי מזיק. בקרבם היה רוצח. השאלה הנותרת ללא מענה היא האם בני אדם נולדים מפלצות או הופכים לכאלה?
התרשמות אישית: מדובר במיני סדרה שזכתה לביקורות נלהבות, בהשתתפותם של כמה מהשחקנים החביבים עליי. ציפיתי למותחן שיפחיד אותי קצת בלילות הקרים, אבל זה היה עוד מקרה של ציפיות לחוד ומציאות לחוד. לא מצאתי בסדרה עומק פסיכולוגי, מסתורין או עניין. השחקנים עושים עבודה לא רעה, אבל ההתנהגות של הדמויות נראתה לי שרירותית רוב הזמן, וזהות הרוצח הייתה צפויה כבר מההתחלה. היו לי הרהורי פרישה, אבל מאחר שמדובר בסדרה קצרה, המשכתי עד הסוף שלא הביא עמו בשורה מבחינתי. מי יודע, אולי פספסתי משהו בגלל ההמרצה שהלכה והתגברה? ציון: 4
הערת שוליים: הרגע הזכור לי ביותר בסדרה הוא שזה שבו התלמידים נטולי החולצה משתובבים בשלג. לפחות היה קצת פאן סרוויס.
שם הסדרה: Protect the Boss/להגן על הבוס ערוץ: SBS שנה: 2011 מס' פרקים: 18 תרגום לעברית: יש ז'אנר: קומדיה, רומנטיקה רייטינג ממוצע: 17.2%
שחקנים בולטים: ג'י סונג (Secret), צ'וי קאנג-הי (7th Grade Civil Servant), קים ג'ה-גונג (ד"ר ג'ין ובקרוב ב- Triangle), ואנג ג'י-היי (The Suspicious Housekeeper).
העלילה (מתוך אתר התרגום): צ'ה ג'י-הון הוא בחור נוירוטי, ילדותי וחסר תועלת בתפקידו כמנכ"ל חברת DN ששייכת לאביו. לג'י-הון יש יריבות ארוכת שנים בעבודה ובחיי האהבה עם בן דודו צ'ה מו-וון. לעומת ג'י-הון, מו-וון הוא מנהל מצליח, חרוץ ולכאורה מושלם, ולשניהם יש היסטוריה רומנטית עם סו נה-יון הסנובית. נו און-סול האמיצה והקשוחה נאבקת כדי למצוא עבודה במשרה מלאה, בגלל הרקע הלא מרשים שלה, ונכשלת בראיון עבודה אחרי ראיון. לאחר שהיא מראה למנהלי גיוס כ"א מי היא באמת באחד מראיונות העבודה, היא מופתעת לגלות שהיא נשכרה על ידי מו-וון כדי שתהיה מזכירתו של ג'י-הון. מערכת היחסים בין השלושה מסתבכת כאשר שני הבני דודים שוב שמים עין על אותה הבחורה...
התרשמות אישית: הסדרה הזו שימשה לי כפילר חביב, בזמן שחיכיתי לכתוביות בסדרות אחרות, אבל בסה"כ נהניתי ממנה יותר ממה שציפיתי. ג'י סונג כובש לב ומשכנע ביותר כמנהל הילדותי והמתוסבך שמתאהב מעל הראש. חיבבתי מאוד גם את הדמות הנשית הראשית הנמרצת והעקשנית, שלא מתייאשת גם מול מה שנראה בתחילה כבלתי אפשרי. המשניים היו סבירים פלוס, והייתה לי גם סימפטיה לאבא של הראשי – במיוחד בסצנות שבהן המנכ"ל הגדול נאלץ לעשות עבודות שירות שונות ומשונות למען הציבור. נהניתי גם מהסצנות של החברות הנשית בסדרה, במיוחד כשהברומנס בין בני הדודים לא היה משהו.
החלק שפחות אהבתי הוא כל הברברת העסקית, שגרמה לי לפיהוקים רבים ולהמרצה מקסימלית. נראה לי שקיצור היה משפר את הסדרה, אבל בסה"כ היה נחמד פלוס. ציון: 7
טריילר ארוך מתורגם לאנגלית:
פתיח + מאחורי הקלעים:
הערות שוליים: בזכות הסדרה הורדתי את השיר החמוד הזה, שג'י סונג מבצע באחת הסצנות בסדרה. השיר הזה רדף אחריי גם ב-Answer me 1994.
בתגובה ל: Protect the Boss מאת: danarod הזו היתה משתדרגת פלאים באם היו מחליפים את השחקנית הראשית. יש לה קול מעצבן והיא מעצבנת אותי בכל תפקיד בו היא מופיעה (למרות שהדמויות שהיא מגלמת מעולות,
את ג'י סונג אי אפשר שלא לאהוב פה. הוא פשוט מדהים גם כשהוא מופיע בשיא טירלולו...
ואנג' ג'י היי, שמשחקת בד"כ כמרשעת - מופיעה פה כדמות חמודה, והחמידות יאה לה. מקוה שישבצו אותה לעוד תפקידים חמודים כאלה.
בתגובה ל: אני חושבת שהסדרה מאת: zilpa
וגם יכולתי להזדהות עם הדמות שלה בחלק מהסיטואציות (אם כי למזלי, אף פעם לא היה לי בוס כזה...). אגב, צ'וי קאנג-הי חגגה גם יומולדת אתמול אז
את ואנג ג'י-היי אני זוכרת בעיקר מ-Friend, Our Legend. אפשר להגיד שהיא הייתה הדמות הנשית הראשית (האמת היא שהגברים תפסו את רוב הפוקוס), והדמות שלה הייתה מורכבת, ולמען האמת לא ברורה לי עד הסוף (כמו כל הסדרה הזו...). עכשיו היא משחקת ב-Hotel King בתפקיד משני.
iDana לשעבר
בתגובה ל: Protect the Boss מאת: danarod ...שיחקה גם ב"פסטה". שיחקה שם את הטבחית המעצבנת עם העצבים הרופפים.
בתגובה ל: הבחורה השמנה שמופיעה באחת התמונות... מאת: ההרצליינית ללא תוכן
iDana לשעבר
שם הסדרה: Another Parting / Some Kind of Goodbye/ פרידה נוספת ערוץ: Dramacube שנה: 2014 מס' פרקים: 5 (אורך כל פרק הוא 10 דקות) תרגום לעברית: יש ז'אנר: פנטזיה שחקנים בולטים: סו אין גוק (Answer me 1997), ואנג ג'י-וון (I need romance 3)
העלילה (מתוך אתר התרגום): האנה היא זמרת העוברת משבר בחייה, ולהול, חייזר השואל את גופו של אדם הנמצא בתרדמת, יש משימה חשובה על פני כדור הארץ – לברר מדוע האנשים בוכים. מה יעבור על שניהם כשהם נפגשים ומחליטים לבלות את היום האחרון בחייהם ביחד?
התרשמות אישית: מדובר במיני סדרה קצרה במיוחד, שמזכירה קליפ אניגמטי ומלא אווירה. היא מתסכלת במידה מסוימת, כי היא נגמרת כ"כ מהר, ומשאירה סימני שאלה ודברים שנשארו על פני השטח, והיה אפשר לפתח בצורה מספקת יותר. מצד שני, יש בה גם משהו מסקרן ומושך, בעיקר בזכות השחקנים והכימיה ביניהם, והצילומים שיוצרים אווירה אמנותית וסוחפת. בכל אופן, סופה של המיני סדרה הזו השאיר לי טעם טוב, טעם של עוד, ויש מצב שאצפה בה שוב מתישהו. ציון: 8
קדימון לסדרה:
הערות שוליים: הסדרה הזו חיזקה את הערכתי לסו אין-גוק, שמוכיח את עצמו כשחקן מוכשר ורבגוני, ואני מחכה לראות אותו בדרמה הבאה שלו בערוץ tvN, הקומדיה הרומנטית High School King of Savvy.
בתגובה ל: Another Parting מאת: danarod ו- על הסקירות הקצרות אך הנהדרות. עשית לי חשק לצפות בדרמה או שתיים ממה שסקרת כאן.
בתגובה ל: כל הכבוד על ההספק ! מאת: ההרצליינית על ההספק והסקירות. נראה שסוף סוף עברת על כמה מהסדרות שחיכו לך המון זמן על הכונן...
(לא שזה משנה משהו, על כל סדרה שראינו יוצאות עשר שנשמע ששווה לבחון...)
בתגובה ל: אכן, כל הכבוד מאת: zilpa
אבל מצד שני, על כל סדרה שבאמת אהבתי, יש כמה וכמה שלא... צריך לשפר איכשהו את מערך הסינון :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: כל הכבוד על ההספק ! מאת: ההרצליינית
רק על סדרה אחת מכל הסקירות - זו הייתה You Who Came From the Stars שהיא הכי כייפית לטעמי :)
iDana לשעבר
בתגובה ל: Another Parting מאת: danarod האם את יכולה לשלוח לי במסר מהיכן הורדת את הסדרה פרידה נוספת בתרגום עברי. לא מצאתי. בתודה אלה
בתגובה ל: תודה על הסקירות מאת: rella ללא תוכן
iDana לשעבר
בתגובה ל: שלחתי לך מאת: danarod
לנסות להבין---- ממצב חקירת חשבון ,הלבנת כספים ו- או העלמת כסף, עברנו לשאלה אחרונה מבלי להמיר את העיניים מהמחשב אם אציע לך נשואים ---צ'ה?? "תעני לי כן ?? טוב , מזה ?? הקומפייטור הזה מממחושב הזה הוא כ"כ רציני אפשר להשתגע, אולי עכשיו ניראה קצת את השחקן הזה( לי סו צ'י כמובן),,, מוריד חליפה ביחד עם הנוקשות... ומספר כמה הוא התאהב בה.... מההתחלה, אבל הנוקשות הזאת לזרא-- לי. יש הסבר להתנהגות הזאת???, ( וכמובן שאני עוקבת אחרי הזוג הזה בעיקר, תודה
וכן זה מדור שאלות נכון?? לא חייבים לרכז גם את השאלה הזאת במיסגרתריבוע מסויים, אז יופי מחכה אם תהיה תשובה אשמח תודה. \
בתגובה ל: Wonderful Days ב- פרק 18 מאת: מאימאי10 לדרמות קוראניות,,, תודה רבה,
מזכרת תעוד מוקפדת לעולמי- עד ועוד ---בעברית....
דנה היקרה---
אין כמוך, יה אספנית, עכשיו מ--שכילית (לכלות)את סקרנותך הדרמה המצויה ,,עברה לארכיון ,חחחה. תענוג ,,ותודה. תענוג בעברית, מוצא חן בעיני מאד, תודה ,,מריאנה.
בתגובה ל: Wonderful Days ב- פרק 18 מאת: מאימאי10
נראה לי שאת יכולה לוותר על הסדרה. אהבתי למר גומות ידועה, אבל לצערי בסדרה הזו הדמות שלו ושל הראשית הכי פחות מעניינות. כל הסיפור שלהם מאולץ ולא משכנע, והכימיה ביניהם אפסית. היא בוהה כל הזמן והוא מתנהג בד"כ כמו רובוט... אני חושבת שאילו היו חותכים את הסצנות שלהם, לא הייתי מרגישה בחסרונם מבחינה עלילתית, והם עוד אמורים להיות הדמויות הראשיות!
הסיפור של אחיו הצעיר, המורה והתאומים הרבה יותר מעניין, למרות שטאקיון החתיך רחוק מלהיות שחקן השנה. גם כל הדינמיקה בין יתר בני המשפחה נחמדה ומצחיקה לרוב. בסיפור של הראשיים לכאורה גם אין טיפת הומור. מר גומות שלי מבוזבז כאן, אבל יש מספיק דברים אחרים בסדרה שמעניינים אותי בינתיים.
iDana לשעבר
בתגובה ל: אם את עוקבת בעיקר אחרי הזוג הזה מאת: danarod מצב שהדרמה תכלול משהו מהדומה ל "מאפיונר, בסדר אין לי בעיה עם זה לגמריי, אבל הדאגות אחרי המשפחתיות,(אני לא יכולה להתחבר,,, ) ממש לא ברגעים אלה, ואילו את הזוג הזה אני כן מאמינה שבפרקים האחרונים "יפשירו" לנו אותם, והוא עושה דווקא .
הוא החליט לצאת לקיצוניות """האימא של הקיצוניות """ככה ודווקא, ,,,,כזהוא הבחור ,,,אני מכירה אותו, וסולחת לו כמובן, חחחה זה ממש טיפוס והכרתי כאלה על באמת הכל ההפך, אז שיבושם לו ואני כן אראה אותו אבל אצחק לי על הבחירה שלו. טוב הורדתי מהלב. חחח.
בתגובה ל: ברור, וכמובן מזדהה איתך- לשנייה לא חשבתי שיש מאת: מאימאי10
גם אם הם יפשירו, התבשיל עדיין יישאר פושר במקרה הטוב לדעתי. אבל איך אומרים בטלנובלות, התקווה היא האחרונה שמתה
iDana לשעבר
בתגובה ל: שלחתי לך מאת: danarod את כל פעם מוסיפה לידע שלי דברים חדשים ואני ממש מודה לך מקרב לב. בהערכה, אלה
חג שמח לכולם, ולגבי הדרמה ניתקלתי בה ושאלתי היא מתח מושלם הידוע עליה דבר מה |? ישנם שם מ מלך הדרמה ועוד הרבה שחקנים מושלמים מכוערים ויודעים לשחק חחחה. תודה בכל זאת,, בי.
בתגובה ל: דרמה חזקה , דנה או הצוות מישהוא יודע עליה ? מאת: מאימאי10
היא נשמעת מסקרנת, ואני גם מחבבת את השחקן הראשי (יון סאנג-היון שזכור לי לטובה כאוסקה מ"גן סודי") ואת השחקן המשני (סונג דונג איל המלך מ"1997" ו-"1994"). הנה קישור לסיקורי הפרקים: