|
דתיות גאות
ברוכות הבאות לביתן של הלסביות הדתיות. הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירהבין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
ואולי, אין בי את היכולת -
|
|
ואולי, אין בי את היכולת -
פורסם לפני
1305 ימים
מאת לב דבש
סה"כ תגובות: 14
תגובה אחרונה לפני: 1304 ימים
לקבל אהבה. פשוטה . כנה. אוהבת. זוגית. בעיקר זוגית. ומהלב. השנים עוברות - והתהליך הפוך חזרה לארון. להשתיק הכל - כי ההתמודדות רבה מדי. והחיים ׳קצרים׳ מדי, להתמודד מול כל העולם. ואשתו. ואחותו. ואבי אביו. אז אני עוסקת בהכל - מלבד עצמי. הכל חשוב. אז אני מזניחה את המראה, ואת הבריאות ודוחה את הזמן. מאכילה את עצמי סרטים, שהלב שלי שבור - שבחרתי לא להתעסק בו חודשים, מאז הפעם האחרונה שהוא נשבר. אז עוד תחבושת, ועוד יוד להגליד את הכל. אבל מה אם אני, פשוט לא מאמינה שמגיעה לי אהבה. ומה נשאר בסוף הלילה ? עוד געגוע. עוד כאב ועוד ציפייה. ויש לי הכל, הכל מהכל ב״ה. ואני מודה לאלוקים על כל הניסים שעשה עמדי ב״ה. באמת ובתמים. ומה עם אהבה ? הדדית ? פשוטה וטובה. זוגיות אמיתית. לא בכאילו ולא באולי. ועם אישה. וכי אדם ואישה חוברו בצלע, ומה עם אישה לאישה ? ומה אם אני פשוט - לא מאמינה, יותר באהבה ? 
|
|
|
|
לקבל אהבה. פשוטה . כנה. אוהבת. זוגית. בעיקר זוגית. ומהלב. השנים עוברות - והתהליך הפוך חזרה לארון. להשתיק הכל - כי ההתמודדות רבה מדי. והחיים ׳קצרים׳ מדי, להתמודד מול כל העולם. ואשתו. ואחותו. ואבי אביו. אז אני עוסקת בהכל - מלבד עצמי. הכל חשוב. אז אני מזניחה את המראה, ואת הבריאות ודוחה את הזמן. מאכילה את עצמי סרטים, שהלב שלי שבור - שבחרתי לא להתעסק בו חודשים, מאז הפעם האחרונה שהוא נשבר. אז עוד תחבושת, ועוד יוד להגליד את הכל. אבל מה אם אני, פשוט לא מאמינה שמגיעה לי אהבה. ומה נשאר בסוף הלילה ? עוד געגוע. עוד כאב ועוד ציפייה. ויש לי הכל, הכל מהכל ב״ה. ואני מודה לאלוקים על כל הניסים שעשה עמדי ב״ה. באמת ובתמים. ומה עם אהבה ? הדדית ? פשוטה וטובה. זוגיות אמיתית. לא בכאילו ולא באולי. ועם אישה. וכי אדם ואישה חוברו בצלע, ומה עם אישה לאישה ? ומה אם אני פשוט - לא מאמינה, יותר באהבה ?
|
|
בתגובה ל: ואולי, אין בי את היכולת - מאת: לב דבשהתגעגעתי לכתיבתך...ועלו בי כמה תובנות...החיבור בין שתי נשים אוהבות הוא קודם כל נפשי ...אבל למיטב היכרותי הישנה וגם המתחדשת של לסביות בגילאים שונים..רובנו רוצות אשה נאה בין זרועותינו... אני בטוחה שכאשר את מפנטזת זה לא רק על היופי הפנימי של מישהי.. על כן לעניות דעתי,אם מתגעגעת את לזוגיות עם אשה אוהבת, עלייך להכין את הכלי לשם כך...הווה אומר לעשות את עצמך כמה שיותר נאה ונסיכה עבורה...את במיטבך...כמובן שקודם כל פנימית..לאהוב את עצמך..לחבק את עצמך..לדעת בוודאות שמגיע לך אהבה טובה... וכן לתת בדיאטה ובכושר..זה בריא ..משחרר אדרנלין..מאפשר לקנות בגדים יפים ולהקרין לעולם אני אשה שטוב לה עם עצמה...או בדרך לשם... ואור נמשך לאור..כשאת מאירה לעולם תגיעה במהרה האשה המאירה לך בחזרה..שמשדרת בדיוק אבל בדיוק ,על אותו התדר שלך.. הבעיה היא שנשים מתישהו שוברות תלב אחת לשנייה...אנה ק. דארלינג אני יודעת שאת לא מסכימה טפו טפו יש לך זוגיות ממושכת..אבל סטטיסטית..בנות אוהבות לא מחזיקות שנים רבות יחד..גג שנתיים שלוש...אולי זה השתנה ואני עתיקה מדי..לא בעניינים...חחחח..ממה ששמעתי יש הרבה שישו ושמחו אצל נשים מתקשות להינעל על האחת ויחידה..על מחוייבות..
|
|
בתגובה ל: לב דבש יקרה עד מאד מאת: רזיאל אך חייבת להיות כנה. זה בעיקר ׳העציב׳ אותי לקרוא את תגובתך. המילים הכתובות שהעלתי אתמול, מדברות על משהו עמוק יותר מאשר שייח על מראה או על לב שבור.
הזנחת המראה או הבריאות אינה לוקחת את הדברים שלי לקיצון. וכן אני מאמינה, שאהבה מתחילה ונגמרת בלב של האדם, ולא ביופי החיצוני שלו. ולכן מילותיי, נבעו משם מחוסר היכולת שלי להבין או להאמין שמגיעה לי אהבה, טובה ובריאה.
בכל מקרה, תודה על תגובתך. אשמח שנעורר את השייח. יום מעולה. :)
|
|
בתגובה ל: רזיאל, תודה על תגובתך. מאת: לב דבש צריך להשלים עם הפאקינג בנות האלה. אף אחת לא יציבה... בנות בקשר לסבי שוברות את הלב שוב, ושוב, ושוב .. בסוף לומדים קצת "הגנה עצמית".. בקשר האחרון שהייתי שאני עדין בשלבי גמילה ממנו.הייתי עם משהי סופר יציבה שהיתה נשואה לאישה 6 שנים שמעתי בלי סוף כמה זה היה יפה בהתחלה ורע כל כך בהמשך. חברה נוספת מ"היציבות" אמרה לי החזקתי את הקשר בשיניים בגלל הילדה ובסוף היא בגדה בי. לקינוח הלכתי להתייעץ עם פסיכולוגית לסבית עמדתי כפסיעה מגרושין היא למדה אותי דרכי נועם תקשורת וכו' ואמרה לי קחי בחשבון יש לך יציבות ואת יודעת מה זה לסביות? תספרי לי גיחכתי לעצמי אז כמה זמן הבת זוג שלך? התחצפתי לשאול. שנתיים פאקינג שנתיים ןאת פסיכולוגית מבוגרת סיירסלי. זהו לב דבש צר לי אני לא מהאופטימיים מה שכן יכול לעזור לך תחשבי על מה את לא מוותרת בבת זוג רשימת עקרונות משלך ופשוט כשהמשהי חורגת תעיפי אותה לקיבינימט או לעזאזל או לכל מקום שתרצי מקום שתלך ולא תחזור(:
|
|
בתגובה ל: לב דבש יקרה עד מאד מאת: רזיאל אני בשלוף חושבת על תריסר זוגות שיחד כבר מעל עשור, ועוד חמש עשרה זוגות (צעירים) שביחד יותר משלוש שנים. זוגות שנישאו או ילדו ילד יחד (כלומר היו בזוגיות רצינית. לא חוכמה לספור כל אחת שעברה לגור עם מישהי תוך יומיים ואחרי חודשיים נפרדו) ונפרדו אני יכולה לחשוב על חמש. אז אולי זו לא סטטיסטיקה מייצגת, אבל ככה זה בחברה הלסבית שבה אני חיה (וכן, זו סטטיסטיקה פחות טובה מאשר בעולם הסטרייטי שסביבי). קשה לדבר על לסביות שחוגגות חתונת זהב כי לפני חמישים השנה העולם היה מאד אחר ואי אפשר היה להקים משפחה עם אשה (אם כי יש לאמא שלי בת-דודה שהיא ובת הזוג שלה חגגו השנה שלושים וארבע שנים ביחד). בע"ה בשנים שיבואו...
ומעבר לזה אני מצטרפת לאמירות על הצורך לטפח את האור הפנימי, וגם ה(עור) החיצוני...
|
|
בתגובה ל: ואולי, אין בי את היכולת - מאת: לב דבשגם אני, כמו אנה, מאמינה לגמרי באהבה בין שתי נשים. רואה סביבי הרבה זוגות כאלה ועובדת כדי שגם אני אזדקן עם אשתי (כמו שכל זוג צריך, לא משנה מה הרכבו המגדרי). בשנים שחיכיתי לה שתגיע, לא אהבתי כשאמרו לי "גם אני פעם לא האמנתי, אבל בסוף היא הגיעה". זה לא עודד אותי בכלל. ובכל זאת, אני לא מצליחה להתאפק מלומר לך את זה... אבל נראה לי שזו לא אמירה של "תחכי ובסוף זה יקרה", אלא של "תאמיני, ובזכות זה, בסוף זה יקרה". כי מגיעה לך אהבה ומגיע לך שתדאגי לך עד שהנכונה תגיע ותדאגו אחת לשניה (:
|
|
בתגובה ל: זה אפשרי מאת: תחיה נס זה מקום של איפוק של ויתור לא לברוח כשיש קושי אלא להתמודד מקום של כנות ועוד כמה דברים
|
|
בתגובה ל: זה לא עניין של אמונה מאת: Still love זוגיות מוצלחת תלויה בכל הדברים שכתבת ולא במספר המגדרים המרכיבים אותה(:
|
|
בתגובה ל: ואולי, אין בי את היכולת - מאת: לב דבשנגעת לי ללב בכתיבה הישירה שלך. מרגש וקצת כואב לקרוא כי את כזאת מדהימה ומגיעה לך אהבה טובה והדדית. אהבה בריאה! ונשמעים קצת הדי ייאוש מהמילים שכתבת. וחבל. א. כי אין שום ייאוש בעולם כלל ב. אני רוצה לומר לך שלפני האמונה באהבה, *חייבת* להגיע האמונה בעצמך! וזה בטח יישמע קלישאי ונדוש מה שאומר עכשיו,אבל מסתבר שאין מנוס, (וזאת תזכורת לכולנו) **תאהבי את עצמך!** תחבקי את עצמך בהשקעה ויחס! שימי לב אל הנשמה.. כי האהבה העצמית מקרינה החוצה ומושכת אלייך אור חוזר. זה מתחיל טכני כמו אימון, עבודה.. זאת בעצם הכשרת קרקע לקליטת אהבה מבחוץ. חיבוק מכאן ותפילה שבעזרת השם תזכי לקשר אוהב הדדי ויציב.. אמן
|
|
בתגובה ל: ואולי, אין בי את היכולת - מאת: לב דבשבע"ה שהמציאות תלמד אותך אותך. ובנתיים כפי שכתבו לך, תאהבי את עצמך, תדאגי לעצמי, תמצאי את הטוב בחיים שלך כפי שהם -ללא תלות באדם אחר. כי את אדם שלם בפני עצמו, ובע"ה זה מה שתביאי איתך לזוגיות... מקווה שתבואי בקרוב לספר לנו על אהבה טובה והדדית, ותמשיך...
|
|
בתגובה ל: לא קל מאת: אנה ק תאהבי את עצמך".. הלב דבש הזו נראה לי חולה על עצמה תראו איזה כינוי היא שמה.. לאהוב את עצמה זה תחליף לאהבה?! ומאיפה לכן לדעת שהיא לא אוהבת את עצמה לא מוצאת את הקשר בין אהבה עצמית לחיפוש זוגיות
|
|
בתגובה ל: לא הבנתי תקטע שחוזר על עצמו מאת: Still love לדעתי תבדקי..
גם מאין לך שהיא חולה על עצמה? צורמת הצורת ביטוי שלך..
בכל אופן, לא אני המצאתי את הקשר בין אהבה עצמית להצלחה בזוגיות ואני לא מדברת על אגו נפוח או לטפח נרקסיזם.. אלא על מצב שתיכנסי לקשר כשיש לך די ביטחון באישיות שלך, בטוב.. וכן, גם במראה החיצוני! אין מצב שתחווי זוגיות בריאה אם לא עשית עבודה על קבלה ואהבה עצמית.
|
|
בתגובה ל: ואולי, אין בי את היכולת - מאת: לב דבשאשמח לכמה דגשים - מעולם לא הרגשתי צורך לעוף על עצמי, כמו גם צורך להמעיט בערכי. ב״ה יש לי מן הטוב ומן השפע, הנפשי, הבריאותי והפיזי. תודה לאל, על הכל. :)) גם שכתבתי שאני מזניחה את הבריאות או את המראה, מבחירה כזו או אחרת בזמן האחרון - אין זה אומר שאני לא אוהבת את עצמי או את איך שאני נראית. בדיוק כמו שלא עפתי על עצמי :) יש התמודדות עם דברים, כמו כולנו ומי שמכירה אותי מפה - גם מבינה את המקום ממנו הדברים נכתבו. בכוונה גם בחרתי במילים - איני יכולה לקבל אהבה, ולא איני נאהבת ויש הבדל עצום. יש פה אקט של בחירה. חוויתי שברון לב בעבר ושיתפתי, ורוב הכתיבה שלי נובעת ממקומות של ׳שריטה וכאב׳ ולא רק ׳שמחה׳, החיים הם לא שחור או לבן וכל אחת כותבת ממקום שנכון לה. לגבי בחירת הניק, איני יודעת אם ההתייחסות הייתה צינית אז פחות אתייחס לזה. אוהבת את עצמי כן, מתמודדת עם דברים בוודאי, אך רחוקה מלעוף על עצמי. :)
|
|
בתגובה ל: תודה לכולן על התגובות והשייח - כמה נקודות. מאת: לב דבשמאמינה באהבה, מאוד. למרות ואולי בזכות הכל. מאמינה שזוג נשים יכולות להקים בית, שמבוסס על אמונה, אהבה, כנות ופשטות. וליצור משפחה. מורכב ומסובך אין ספק, אך אפשרי. ׳אהבה מנצחת הכל׳. גם ברגעים הלא פשוטים, מחזיקה במשפט הזה. :))
|
|
|
 |
|
|  |