|
דתיות גאות
ברוכות הבאות לביתן של הלסביות הדתיות. הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירהבין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
החברים והארון
|
|
החברים והארון
פורסם לפני
4410 ימים
מאת alla_alla
סה"כ תגובות: 13
תגובה אחרונה לפני: 4409 ימים
לאחרונה אני יוצאת מהארון בפני כל מיני אנשים קרובים אליי, חברות טובות וכאלה. (מתישהו גם תור המשפחה יגיע, אני מניחה). אחת החברות הטובות שלי, שסיפרתי לה לפני שבוע, כתבה לי אחרי זה מכתב.
האמת היא שדי חששתי מהעניין הזה, מה באמת היא הולכת לכתוב על זה, כי היא בהחלט בחורה דתית במלוא מובן המילה. לא לייט ולא נעליים. ובעלה הוא החברותא של בעלי. והתגובה הראשונה שלה אחרי שסיפרתי לה הייתה "אוי ואבוי" או משהו כזה.
אבל המכתב היה כל-כך מקסים, והוא ממש מציב מראה על המצב של הומוסקסואל בארון, רק מבחוץ, מהצד של החברים שלו. רציתי להביא ציטוט קצר... היא כתבה על כך שתמיד הרגישה שאנחנו חברות טובות מאוד, אבל כאילו לא "עד הסוף". שיש משהו רגשי שחסר. ואלה דבריה: "...הרגשתי שמשהו לא עד הסוף מחובר שם. ולפי דעתי זה היה כל הסיפור - כי שיש איזה משהו של הסתרה - זה כמו אבן שעוקפים אותה כל הזמן משמאל ומימין, ואז ההליכה לא זורמת וקצת נתקעת. אז אני חושבת שהרגשתי את ה"אבן" הזו בצורה לא מודעת, אפילו שלא ידעתי על קיומה, ועכשיו בעיניי היא הוסרה..." ואז היא כותבת שהיא שמחה על כך שגיליתי לה, והיא שמחה שאני לא מנסה להכחיש את עצמי יותר.
למה אני מביאה לכן את זה, מלבד הרצון לחלוק משהו מרגש )ולהשוויץ בחברות הפתוחות והנהדרות שלי...) אולי כדי להתפעל שוב מכך ש*האמת* היא דבר כל-כך טוב וחשוב, וכמה הכנות חשובה, וכמה שהחברים, גם אלה שאנחנו חוששים קצת מהתגובה שלהם, בסופו של דבר יכולים להעריך את ההתעמקות של החברות, הנובעת פשוט מ*גילוי כן של אמת*. אולי, כשאתה לא אתה - אתה גם לא ממש חבר.
|
|
|
|
לאחרונה אני יוצאת מהארון בפני כל מיני אנשים קרובים אליי, חברות טובות וכאלה. (מתישהו גם תור המשפחה יגיע, אני מניחה). אחת החברות הטובות שלי, שסיפרתי לה לפני שבוע, כתבה לי אחרי זה מכתב.
האמת היא שדי חששתי מהעניין הזה, מה באמת היא הולכת לכתוב על זה, כי היא בהחלט בחורה דתית במלוא מובן המילה. לא לייט ולא נעליים. ובעלה הוא החברותא של בעלי. והתגובה הראשונה שלה אחרי שסיפרתי לה הייתה "אוי ואבוי" או משהו כזה.
אבל המכתב היה כל-כך מקסים, והוא ממש מציב מראה על המצב של הומוסקסואל בארון, רק מבחוץ, מהצד של החברים שלו. רציתי להביא ציטוט קצר... היא כתבה על כך שתמיד הרגישה שאנחנו חברות טובות מאוד, אבל כאילו לא "עד הסוף". שיש משהו רגשי שחסר. ואלה דבריה: "...הרגשתי שמשהו לא עד הסוף מחובר שם. ולפי דעתי זה היה כל הסיפור - כי שיש איזה משהו של הסתרה - זה כמו אבן שעוקפים אותה כל הזמן משמאל ומימין, ואז ההליכה לא זורמת וקצת נתקעת. אז אני חושבת שהרגשתי את ה"אבן" הזו בצורה לא מודעת, אפילו שלא ידעתי על קיומה, ועכשיו בעיניי היא הוסרה..." ואז היא כותבת שהיא שמחה על כך שגיליתי לה, והיא שמחה שאני לא מנסה להכחיש את עצמי יותר.
למה אני מביאה לכן את זה, מלבד הרצון לחלוק משהו מרגש )ולהשוויץ בחברות הפתוחות והנהדרות שלי...) אולי כדי להתפעל שוב מכך ש*האמת* היא דבר כל-כך טוב וחשוב, וכמה הכנות חשובה, וכמה שהחברים, גם אלה שאנחנו חוששים קצת מהתגובה שלהם, בסופו של דבר יכולים להעריך את ההתעמקות של החברות, הנובעת פשוט מ*גילוי כן של אמת*. אולי, כשאתה לא אתה - אתה גם לא ממש חבר.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple
Toto, I have a feeling we're not in Kansas anymore.
|
|
בתגובה ל: החברים והארון מאת: alla_alla שני, את צודקת, בין חברים צריכה להיות כנות, ואם הם לא מקבלים אותך כמו שאת הם לא חברים אמיתיים... בסוף דבריך הזכרת לי את דבריו של הרבי מקוצק: אם אני אני כי אני אני, ואתה אתה כי אתה אתה אז אני אני ואתה אתה ואנחנו שני אנשים. אבל אם אני אני כי אתה אתה ואתה אתה כי אני אני אז אני לא אני ואתה לא אתה... וזה רע...
שיהיה לך קל גם בהמשך עם המשפחה ועם שאר החברים...
|
|
בתגובה ל: החברים והארון מאת: alla_alla גדול הוא חברות כאלו! איזו תגובה מקסימה, כנה ומכילה. הלוואי ותפגשי בתגובות חמות רבות רבות (זה מאזן קצת את הטמפרטורה במקרה של תגובה צוננת)
|
|
בתגובה ל: מזל מאת: עינבל אני בינתיים כל-כך סלקטיבית בקאמינגאאוט, שלא נתקלתי באף תגובה צוננת. זה עוד יגיע, אני יודעת.
|
|
בתגובה ל: תודה מאת: alla_alla הכי טובה לעשות את זה. (אותנו פשוט שפכו החוצה מהארון כך שלא היתה הזדמנות לתהליך בריא כזה) והלוואי הלוואי שלא יגיעו תגובות מסוג אחר...
|
|
בתגובה ל: תודה מאת: alla_alla שהיו מעדיפים להשאר במתכונת הישנה, במקרה הזה אני מצטערת בעיקר בשבילם...
|
|
בתגובה ל: תמיד יהיו כאלה מאת: זוהר דרומי שאלה אצלי יהיו בעיקר במעגל השני. ולכן האובדן הוא לא גדול כל-כך, גם אם מישהו מהם יקבל את זה נורא קשה וירצה לנתק.
פשוט עם השנים בחרתי די בפינצטה את האנשים שקרובים אליי באמת. אני לא מדברת על מישהי משירות לאומי שאני מדי פעם מדברת איתה ברמה של "מה שלום הילדים". אלה שקרובים אליי היום, באמת ממש מחוברים אליי בלב ונפש, והם אנשים מיוחדים ונדירים. ורובם כבר יודעים. אולי באמת אני צריכה לסיים את הסיבוב הראשון הזה. יש לי עוד כמה חברות שלא יודעות, ואחר כך נראה מה עם המשפחה והמעגל השני.
|
|
בתגובה ל: החברים והארון מאת: alla_alla מהארון.
כל הכבוד לה, ואיזה יופי בשבילך שרווח לך.
|
|
בתגובה ל: החברים והארון מאת: alla_alla הציטוט שהבאת מציג באופן יפה ומעניין את הדברים כ"כ נכון לטעמי.
תודה ששיתפת אותנו.
מאחלת שזה ייתן לך כוחות להשלים את ה"חסר" מול אנשים נוספים.
|
|
בתגובה ל: החברים והארון מאת: alla_alla לגלות שאנשים שאת אוהבת הם כאלה מדהימים ואפילו מפתיעים לטובה.
אולי זה נשמע מצחיק. אבל אני שמחה שיש לנו הזדמנות לבחון את הקשרים שיש לנו בחיים באמת. איך הם מחזיקים דברים שלא ברורים מאליהם.
אני לא בטוחה שהיתה לי הזדמנות שכזאת אצל רוב הא/נשים שיצאתי בפניהם. הרי הם גם ככה "פתוחים". דוקא המקומות בהם גיליתי אנשים מדהימים זה אילו שלא ציפיתי מהם, כי אני יודעת שבדר"כ הם לא מקבלים שונות. או לפחות חשבתי שלא.
את לא צריכה להשוויץ שיש לך חברות פתוחות, אלא שיש לך חברות מקבלות ואוהבות. זה ממש מחמם את הלב.
|
|
בתגובה ל: זה כל כך משמח מאת: smookya זה ממש מעניין... לא חשבתי על זה ככה, אבל באמת המקום של החבר'ה החילוניים בעניין הוא כאילו הרבה יותר פשוט - ומצד שני, כשיש קבלה בצד הדתי, זה הרבה יותר מדהים ומרגש.
|
|
בתגובה ל: החברים והארון מאת: alla_alla מדהים בעייני מילותייה של חברתך:) חיבוק אלייך וב"ה יהיה טוב יותר לב דבש
|
|
בתגובה ל: החברים והארון מאת: alla_alla זה ממש עושה טוב על הלב לראות עד כמה אנשים מסוגלים להבין ולקבל שונות.
ואני מקווה שתמשיכי לקבל כאלו תגובות מדהימות גם מהמשפחה ומשאר החברים.
|
|
|
 |
|
|  |