ברוכות הבאות לביתן של הלסביות הדתיות. הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירהבין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י לא חיפשתי דירה אבל העניין הוא שעברה לידי הצעה לדירת 3 חדרים, שאני לא רוצה לפספס . זה מתאים ל2 שותפות אז מי שנראה לה שזה יכול להתאים מוזמנת ליצור איתי קשר בהקדם האפשרי כי אני צריכה לתת תשובה בקרוב מאוד מאוד. פרטים נוספים במסר אישי/טל'
הכניסה היא בערך בתחילת יולי. הדירה שווה ביותר, באמת.
לא חשבתי להציע בפורום, אבל אמרו לי שזה רעיון טוב שזו תהיה מישהי מהקהילה הפורטוריקנית. אבל אני לא מכירה מישהי כזו, אז התפשרתי על קהילת הדתיות הגאות
מה אתן אומרות? כדאי?
בתגובה ל: מחפשת שותפה דתיה לדירה בירושלים מאת: ש י ר י ללא תוכן
"יש חברה, היכן שא'פחד לא מפריע, בעומק הים, ומוזיקה בשגאתו,אני אוהב את האדם, אבל את הטבע יותר.." (לורד ביירון)
בתגובה ל: מה פשר ההתפשרת?! מאת: world בהומור. מה יהיה עם הבדיחות שלי?
אבל בכל זאת יש משהו מאחורי זה. משהו כלשהו
אי שם באיזור ה-.........
בתגובה ל: זה נאמר מאת: ש י ר י שהבנו את הבדיחה, אני חושבת שגם השאלה של "וורד" הייתה בהומור :)))))))))
דווקא מעניין אותי אם תמצאי כאן שותפה... בכלל חשבתי שאולי צריך לעשות לוח כזה של "מחפשת שותפה לדירה" "דירה להשכרה" וכל היתר. אולי באתר?
The pure and simple truth is rarely pure and never simple
Toto, I have a feeling we're not in Kansas anymore.
בתגובה ל: לא רק מאת: alla_alla נראה לך שיש לי תיקווה? (;
לוח דירות/דרושים/מכירות/מסירת חפצים/תרומות באתר יכול להיות אחלה רעיון. נראה אם יש מה לעשות בנידון..
בתגובה ל: המצב קשה מאת: ש י ר י
יש תקווה
בתור אחת שעברה דירות מהיום למחר
:)
"יש חברה, היכן שא'פחד לא מפריע, בעומק הים, ומוזיקה בשגאתו,אני אוהב את האדם, אבל את הטבע יותר.." (לורד ביירון)
בתגובה ל: מחפשת שותפה דתיה לדירה בירושלים מאת: ש י ר י ללא תוכן
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י בלי חשש מביקורת ופתיחות - שרגא בר און
בתגובה ל: על חינוך דתי מאת: אנה ק במבט על החינוך הדתי לאומי בארץ ועל החינוך הדתי לא חרדי בגולה, שבו אני מעורבת, אני מוכרחה להסכים עם כל מילה של מר בר-און. החינוך הדתי הוא סגרטיבי מיום ליום, הוא נוקשה ויוצא קוטביות בחברה הדתית, החלשים מתחרדים ומתנגדים לכל השכלה חילונית אקדמאית, ופונים לישיבות החרדיות ומפסיקים לעבוד החזקים לעומתם עוזבים את הדת והופעים לשגרירים רעים.
Love is the difficult realization that something other than oneself is real Iris Murdoch
בתגובה ל: מפרגנים ל"ואהבת " מאת: ציפור דרור דמיינו לכן לשנייה, שהייתה לנו מגישת חדשות כמו יונית לוי, רק לסבית מוצהרת. ודמיינו לכן שבניגוד להרבה אנשים מה"קהילה" האחרים, היא לא היתה נדחקת לנישה של "דוברת הקהילה" מצד אחד, אך מצד שני היא לא הייתה מתפשרת על המראה החצוני שלה או הדעות שלה, כדי שיהיו נוחים יותר לקהל הסטרייטי. בארה"ב הם לא צריכים לדמיין, כי יש להם את רייצ'ל מדאו. שדרנית רדיו ומגישת טלויזיה שידועה בדעתנות שלה, שנמצאת בפריים טיים. אני אישית מאוד התרשמתי מהגישה שלה, שמשלבת הומור עם אינטלגנציה.ופשוט כל כך כיף לי לראות על המסך מישהי שנראת כמו נשים שאני מכירה בעולם הלסבי. פה היא מספרת בתוכנית אירוח איך היא יצאה מהארון (היא פירסמה הודעה בלוח ההודעות בקולג'!)
וזה חלק ממלחמת התעמולה בעד הנישואים הגאים - היא די יורדת על הקמפין הנגדי
Love is the difficult realization that something other than oneself is real Iris Murdoch
בתגובה ל: מצאתי מודל לחיקוי חדש מאת: ציפור דרור ומה שמיוחד בה, הוא החיוך, היא מחייכת ללא סוף, משום מה המגישות הישראליות לוקחות את עצמן בכל כך הרבה רצינות שהן ממעטות לחייך. ואגב היא לא פרסמה הודעה בלוח ההודעות של הקולג', אלא הדביקה הודעות בשרותי הבנות במעונות הסטודנטים...
ובענין נישואי גאוה? לפני שנה במהלך מצעד וארועי הגאוה כאן בפיטסבורג, חתמה מועצת העיר וראש העיר, על הכרה בשותפות חד מגדרית, לפני שבוע הייתי בעירה בשם ניו הופ, לרגל ארועי הגאוה שם, ובשבועון של פילדפיה פורסם שפנסילבניה שהיא אחת מ13 המדינות המקוריות של ארה"ב מכירה בשותפות חד מגדרית. לדעתי, הכרה זו, הרבה יותר טובה מהלחץ להתיר "נישואי גאוה". אישית אני מאמינה בשותפות ולא בנישואין...
בתגובה ל: היא אכן מקסימה... מאת: סברה בעולם הגדול אישורו בשבוע שעבר את הצעה 8, סופית. כלומר, לא יהיו יותר נישואי גאים בקליפורניה (זוכרים את הסרטון המקסים שהוצב בפורום כמה פעמים בעבר- "don't divorce us"?).
מה שמוזר הוא שאלפי הזוגות שהספיקו להנשא בפרק הזמן שקדם להקפאה - ישארו נשואים. מה אשמים אלה שלא הספיקו להשתחל לחלון הזמנים המצומצם? ואיך אפשר לנהל ויכוח עקרוני רב חשיבות על תיקונים לחוקה לעומת בחינה מחדש שלה, או מה שלא יהיה הדיון המשפטי שם (לא קראתי הכל, אבל למי שמעוניינת יש כאן ניתוח של הנושא), ובה בעת להשאיר על כנן את תוצאות אותה החלטה מערערת-יסודות כ"כ...
בתגובה ל: ובינתיים מאת: זוהר דרומי עקרוני ואמיתי, יש עניין לטאטא את הנושא מתחת לשטיח, וכך כדי לא ליצור מרידה אמיתית, אלה שהספיקו זכו וכמו שאומרים הילדים: ראשון זוכה שני בוכה...
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י ללא תוכן
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: שתחייה מכה שנית מאת: פוליטאה אני דורשת לפחות ספירה מדויקת של הפעמים שבהם שתחיה מכה !
(במיוחד שעכשיו כולם יודעים שיש לכן זמן...)
:)
בתגובה ל: מה זו העצלות הזאת? מאת: אור__ ומסורת את אמורה להעריך, לא?
היא תמיד מכה שנית
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: שתחייה מכה שנית מאת: פוליטאה של בת עמי.
בתגובה ל: שתחייה מכה שנית מאת: פוליטאה איפה זה התפרסם?
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י כתבה חיובית וחביבה בהארץ
בתגובה ל: הורות להומואים באמצעות פונדקאות מאת: אנה ק אבל חביבות זה שם התואר האחרון שאפשר להצמיד לפרוצדורה הזאת.
לכאורה, אין לי זכות דיבור כי יש לי רחם משלי ועוד אחד שרובץ כאן לידי ולא לקח לי יותר מעיפעוף כדי לפסול על הסף את אופצית ההורות המשותפת עם גבר או זוג גברים. להומואים, אין את הפריוולגיה הזאת ואופצית האימוץ הולכת ונסגרת עליהם, אם לא נעלמה כבר סופית.
אבל מצד שני, הייתי בהריון וגם ראיתי מקרוב מספיק נשים אהובות מאבדות לדעת את עצמן ואת שפיותן בהשפעתם המבורכת של ההורמונים ונציגי האלוהים עלי אדמות הלא הם הגניקולוגים מומחי הפריון (גם קראתי על זה מספיק כדי לפרנס כמה תכניות תחקירים ואיזה פרק או שניים של תיקים באפלה).
פונדקאות זה הליך בעיתי, זה לא סחר חליפין בין שווים. זאת בעיה סבוכה, אין לי עמדה נחרצת, אבל פונפוני עידוד בהקשר הזה מעצבנים אותי ועוד יותר מעצבנת אותי עו"ד רוזנבלום שמין הראוי שתתפייט קצת פחות על כל מיני צריכם "עמוקים ואמיתיים" ועוד פחות על הורות וילדים כדרך להשתלבות קהילתית.
בתגובה ל: חיובית מילא מאת: פוליטאה במיוחד החלק על רוזנבלום.
אני תוהה אם היתה לי פחות רתיעה לפונדקאות אילו היא היתה ללא תשלום. האם זה היה מאזן קצת יותר את מערכת היחסים בין זוג הגברים שיכולים להרשות לעצמם להוציא למעלה מ-200 אלף דולר בשביל ילד, לבין האישה שמן הסתם לא שייכת בדיוק למאיון העליון.
בתגובה ל: הכול נכון מאת: נוסעת סמויה לגבי הפונדקאות בהודו. לפי מיטב הבנתי, מתייחסים אל הנשים שם כמו רחמים מהלכים. מכריחים אותן להתנתק ממשפחתן כל תקופת ההריון,לאכול לפי דיאטה קפדנית, ומונעים מהן פעילות פיזית. מתוך 2,500 דולר, העלות הכוללת של התהליך, האשה מקבלת 500 דולר. (זה מידע שיש בכתבות שהתפרסמו לאחרונה ב"ידיעות" ו"רואים עולם"). כמו כל דבר שקשור ביחסים קולוניאליסטיים כאלה, בתמורה למחיר מחיר הזול יש מחיר מוסרי לא נמוך.אך מצד שני, זה לא אומר שאי אפשר לעשות את הפונדקאות בצורה אחרת. ראיתי פעם סרט תיעודי מקסים על אשה שהחליטה להיות אם פונדקאית לזוג הומואים מתוך בחירה אידיולוגית- היא אמרה שהיא רוצה לחלוק את האושר שבגידול ילדים עם אלה שלא מסוגלים. בסיום הסרט היה טקס מרגש בו היא חתכה חבר, שמסמל את הקשר שלה עם התינוק, ומסרה אותו לזוג. היו יחסים של כבוד וידידות בין הפונדקאית לזוג, ולמרות שלא הכל הלך חלק בסה"ך הרושם היה חיובי. והערה שלישית - לפחות במאמר ב"הארץ" נתנו קול למבט ביקורתי למי שטען שהנסיון להביא ילדים לעולם הוא חלק מהנסיון "לרכך" את הקוויריות.
בתגובה ל: לדעתי הבעייתיות נובעת מיחסי עולם ראשון -שלישי מאת: ציפור דרור לא במקרה זה זול כל כך שם, אין פיקוח ואין שמירה על זכויות מינימליות.
אבל גם בארה"ב הפונדקאיות שייכות בדרך כלל למעמד סוציו-אקונומי נמוך, ובמקום למכור את השיניים שלהן כפי שהיו עושות בצרפת של "עלובי החיים" הן מוכרות את הרחם שלהן. יש כאן בעיה, ואני באמת לא יודעת מה התשובה. בטח לא בארץ.
בתגובה ל: לדעתי הבעייתיות נובעת מיחסי עולם ראשון -שלישי מאת: ציפור דרור 25,000 דולר כמובן (שמתוכן 5,0000 מגיעים לפונקאית) וחבל, לא חבר.
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י שימו לב לתרומה הצנועה של אביגיל לרשימה "100 סיבות לחוש גאווה בתל אביב"
בתגובה ל: ובמסגרת חודש בגאווה מאת: ציפור דרור :)
לכל מי שנזקקת לקיצורי דרך....
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י או סתם חולקת איתכן את השמחה לי על יוזמה ברוכה
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י למישהי יש מושג באיזה בנק הכי שווה לפתוח חשבון עו"ש חדש, אם אתה עצמאי קטן?
The pure and simple truth is rarely pure and never simple
Toto, I have a feeling we're not in Kansas anymore.
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י חברותי היקרות שבוע טוב.
בשמחה רבה ייערך השבוע מפגש בת קול ראשון בבאר שבע. המפגש ייערך בדירה פרטית, כך שאין לחשוש מחשיפה במקום ציבורי.
כבנותיו של אברהם אבינו, אנו שמחות תמיד לקיים מצוות הכנסת אורחים- כמובן שבנות קול משאר אזורי הארץ מוזמנות אף הן. (אני יודעת שזה נשמע תמוה, אך מדדתי וגיליתי כי המרחק מתל אביב לבאר שבע לא עולה על המרחק מבאר שבע לתל אביב )
בתגובה ל: צפוניות... יש משהו בסביבה הערב? מאת: world
מישהי באה?
יש מצב לטרמפ?! :)
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י שלום לכם ,
אני פונה אליכם בבקשת עזרה . לפני כשנה וחצי אימי חלתה בסרטן ,היא עברה 3 ניתוחים , 7 אשפוזים ,כימותרפיה .ולעשות את הסיפור שלי קצר , נכון לעכשיו אני קונה לאימי המון תרופות שהם מחוץ לסל הבריאות , הסכומים של תרופות פשוט מטורפים - לחודש מגיעים לכמה אלפי שקלים . נכון להיום – אימי לוקחת 43 כדורים ליום + זריקות פעמיים בשבוע כדי להמשיך לחיות ,כדי להמשיך להחזיק מעמד .
אני בת יחידה , אבא שלי נפטר לפני 14 שנה.
בגלל ההוצאות הגדולות על תרופות של אימי, הגענו למצב מאוד קשה , שאפילו אין לנו אוכל בבית . כל האחריות על אימי נופלת אלי. אני נואשת ומבקשת מכם עזרה .
אני צריכה להחזיק את אימי בחיים , כמה שניתן ולהילחם עד הסוף . כל שקל ייתן לאימי עוד שעה ועוד יום של חיים . המצב מאוד קשה,ואני נלחמת כל יום מחדש . אני לא יכולה לעמוד בהוצאות המטורפות של תרופות שמחזיקות את אימי בחיים . גם אם יש אפשרות להפיץ את הקישור בין החברים , אולי ללימודים , לעבודה ?
מספיק שיתנו שקל אחד כל אחד , זה ייתן לאימי עוד יום של חיים.
איך אני אומרת , אני צריכה לעמוד ליד הקבר שלה , שהיא תדע שאני עשיתי את כל 100 אחוז שיכולתי בשבילה .
הפחד הכי גדול שלי , שאימי תמות רק בגלל שלא היה לי כסף לקנות לאימי תרופות שהיא צריכה . בבקשה , אל תתנו לאימי למות .
אם יש צורך , אני אשלח לכם מסמכים רפואיים של אימי , לפי בקשתכם .
אם זה ייתן לאימי עוד יום של חיים , אז התברכנו ... השם יברך אותכם ואת כל בני משפחתכם . תודה רבה לכם , מכל הלב . בשמי ובשם אימי
לא מזמן נסעתי עם אימי לאיזה בדיקה, והיא הסתכלה לי לעיניים ואמרה לי : איזבלה , כשאני לא יהיה -
יהיה לך יותר קל " .
איך אני מגיבה לזה ? אני פשוט נואשת מבקשת את עזרתכם.
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: בקשה נואשת להציל חיים של אימי מאת: ISKABELKAK אז קודם כול איחולי החלמה לאימך. אל יאוש נשמע שאת עושה ותעשי למען אימך הכול, כול מה שביכולתך לתת ולעניק לה. אני מתארת לעצמי שמאוד קשה לך,אולי יהיה אפשרי לעזור לא רק כספית אלה להכין אוכל,לנקות את הבית וכו'...היכן אתם גרים?
בתגובה ל: היי מאת: -קשת- תודה רבה לך על האיכפתיות ועזרתך . כל הדברים כמו נקיון , וכלים ולנסוע כל פעם עם אימי לבדיקות וכו" , גם זה הכול נופל עלי .
ואני לוחקת את כל האחריות על עצמי גם על הדברים האלה .
תודה רבה בכל אופן על ההצעה המרגשת ,
בברכה . איזבלה ( בת של רימה , חולת סרטן)
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י "פעימות" ו"המרכז העירוני לקהילה הגאה" בתל אביב-יפו, מזמינים אתכן/ם להינשא בגאווה-סדנא לזוגות לקראת מיסוד הזוגיות, שבה נעסוק במגוון היבטים של זוגיות גאה. הסדנא תועבר על ידי אנשי מקצוע: יובל אגרט, מטפל זוגי ומשפחתי, עו"ד איילת טרסר, סיגל דבח, עורכת טקסים.
ההרשמה לסדנא הקרובה בעיצומה!
מתי? יום שישי 26.6.09, ד' בתמוז תשס"ט, בשעות 9:30-15:00 איפה? המרכז העירוני לקהילה הגאה, גן מאיר (טשרניחובסקי 22א' ת"א-יפו) כמה? 200 ₪ לזוג, כולל כיבוד. הסדנא בהרשמה מוקדמת בלבד.
על מנת להבטיח את איכותה של הסדנא, מספר המקומות מוגבל. הזדרזו להבטיח את מקומכם/ן.
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י דיווח על כנס בנושא פמניזם ברשת.
ולחובבות הדתות באשר הן - כתבה על התפתחות עסקי החלאל. השאלה היא מתי יאחדו כוחות ונראה משפחות יהודיות דתיות ומשפחות איסלמיות נופשות יחד בשמחה במלונות ללא דיסקוטקים, עם ברכות נפרדות, וחדרי תפילה. דתיי כל העולם התאחדו!
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י שלום לכן אם תוכלו לסייע בהפצת ההזמנה זה יהיה נחמד וחשוב
ביום חמישי הקרוב 18/6 יש מפגש מיוחד של ארגון הו"ד עמותת תהל"ה והורי להט"ב דתיים שתכלול הצגה ודיון בנושא התמודדות של הומואים והורים דתיים עם הנטיה והיציאה מהארון בשעה 19.30 במרכז הגאה בת"א עלות 30 ש"ח הנחות לסטודנטים צעירים וחיילים
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י מצטטת הודעה קבלתי מרחל עזריה, נראה שלא צריך להכביר במילים על חשיבות העניין:
שלום לכם,
המהלכים לבחירת רב ראשי לעיר ירושלים עולים מדרגה ; לאחר שבועיים אינטנסיביים של טלפונים לבתי כנסת ציוניים במטרה שיגישו את מועמדותם לוועדה הבוחרת את הרב הראשי, קרוב ל-100 בתי כנסת נענו לקריאה שלנו והגישו מועמדות! כל הכבוד לעוסקים במלאכה ולכל המתנדבים של "ירושלמים" שפעלו באינטנסיביות: דובי, מנוחה, יהודה, ענבל, שושנה, תרזה, תהילה, רועי... כל הכבוד לכם!
אנחנו מגיעים אל השלב בו לכם כציבור יש חלק חשוב ומרכזי:
ביום ראשון הקרוב, ה-21/6 בשעה 19:15, נקיים כנס באולם מועצת העיר ירושלים. מטרת הכנס היא לתת לראש העיר ברקת רוח גבית בבואו לבחור את הרב הראשי ולחזק את החלטתו למנות רב ראשי ציוני. הנוכחות של כל אחד ואחת מכם היא חשובה: חשוב שתגיעו לכנס, כדי שברקת יראה עד כמה גדול הוא המשקל של הציבור הציוני בעיר ירושלים. את הכנס אני אנחה, וינאמו בו ראש העיר ניר ברקת, ח"כ נחמן שי, הרב רפי פוירשטיין, ד"ר אביעד הכהן ומשה יפה. את הכנס אנו מארגנים יחד עם תנועת "נאמני תורה ועבודה" שפעלו איתנו לכל אורך הדרך וכן בליווי ובסיוע של הארגונים "קולך", "עיתים" ו"פנים".
נוכחותכם חשובה!
מצפה לראותכם,
רחל עזריה.
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י רוצות חופשה הכול כלול בספרד?
(אגב, ידעתן שישראלים בני עדות המזרח יש עדיפות בקבלת אזרחות ספרדית על פני ישראלים אשכנזים כי הם מפרגנים למזרחיים שהם מצאצאי המגורשים)
בתגובה ל: לוח מודעות מאת: ש י ר י לוקאל פטריוטיזם ותרבות קלאסית. שניהם בעיקר תחביבים של טיפוסים ארכאים ופתאטים כמוני. וזה קורע:
בתגובה ל: שני נושאים הקרובים לליבי מאת: פוליטאה ודי משעשע לראות כמה לסביות דומות בכל העולם (או שזו רק הים תיכוניות המתעתעת) ולכולן קוראים אקטיביסטיות :)
(יכול להיות שזו קנאה לסבית כלל עולמית באקטיביות ההומואית)