|
לכולן: מחר בשידור חוזר בחצות ורבע ולחופשיות בעלות עניין: היום ביומן בערוץ הראשון בשמנה בערב.
תתראין שם אחת שאני מחבבת במיוחד ועוד כמה לסביות מצויינות שאני מחבבת גם. אם מישהי יודעת ויכולה לגזור ולשמור, אני מודה לה מראש.
|
|
בתגובה ל: כתבה על לסביות דתיות וחרדיות מאת: פוליטאההתבקשתי על ידי פעילים בעמותת תהל"ה להקליט את הכתבה, והעליתי אותה לאינטרנט. אני מקווה שזה בסדר מבחינתכן... יוצאות מהארון - לסביות דתיות (אתר פליקס)
|
|
בתגובה ל: בעקבות הכתבה שאוזכרה בה גם "בת קול" מאת: yuvalyhttp://www.iba.org.il/media2/ זה הלינק!ישר כוח לכל המראוינות! גאה ,שאני חלק מכן:)אור ואהבה לב דבש
|
|
בתגובה ל: הקדמת אותי אבל בכל זאת..:) מאת: לב דבש של הכתבה הספציפית במקום לנסות לצפות במהדורה כולה.
כתבה מאוד מרשימה, אגב, בהצלחה לכל המשתתפות בה וגם לכן.
|
|
בתגובה ל: הקדמת אותי אבל בכל זאת..:) מאת: לב דבש נכנסתי ללינק..לא הבנתי על מה לוחצים..אפשר הסבר?:(מחכה...רוצה להיות גאה כמוך..וסקרנית לראות את הכתבה..:P..נ.ב. את גולשת בתפוז בצט?הניק שלך מוכר לי..
|
|
בתגובה ל: היוש:) מאת: דMעה Wל געגועבלינק שנפתח לך את בוחרת את "שידורי טלויזיה" אח"כ "תוכניות מוקלטות" ואז "יומן" יש לך אפשרות לשבת לראות את כל היומן או פשוט לדלג לדקה ה-41:00 שבו מתחילה הכתבה הרלוונטית. תודה גדולה לכל המייצגות אותנו בכבוד.
|
|
בתגובה ל: הסבר טכני מאת: ירושלמיתאחת תודה רבה...אגיב כשאראה..
|
|
בתגובה ל: הקדמת אותי אבל בכל זאת..:) מאת: לב דבש כתבה חשובה, והשאלה אם היא שודרה גם ביום חול, או רק צולמה ביום חול.... כתבה כזו יכולה לעזור לרבות שעדיין מחפשות למצוא את הדרך לחיים טובים ואמיתיים יותר... ועכשיו לספרים בחזרה
|
|
בתגובה ל: בעקבות הכתבה שאוזכרה בה גם "בת קול" מאת: yuvaly ישר כוח למרואיינות. באמת.
(כואב הלב על הבחורה שכתבה שם לרב שרלו...)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple
Toto, I have a feeling we're not in Kansas anymore.
|
|
בתגובה ל: כתבה מעולה מאת: alla_alla לכל המפרגנות המסמסות המתקשרות המטקבקות הכותבות הממיילות
תודה רבה על כל הפירגון ואהבה.
נ.ב ולא תודה למטריד שניסה "לפתח איתי סוג של קשר"
|
|
|
בתגובה ל: בעקבות הכתבה שאוזכרה בה גם "בת קול" מאת: yuvaly ללא תוכן
"רציתי לחלום על מישהי דמיונית..."
|
|
בתגובה ל: כתבה על לסביות דתיות וחרדיות מאת: פוליטאה לנשים שתורמות את זמנן ומרצן מסכימות להיחשף ולספר את הסיפור שלהן יישר כח גדול
שבוע טוב חמדת השקד וdlb
|
|
בתגובה ל: כתבה על לסביות דתיות וחרדיות מאת: פוליטאה קצת מוזר לי שההתייחסות לנושא מצד התקשורת עדיין כל כך ראשונית, כאילו לא עברו כבר כמה שנים וכמה כתבות על "לסבית ודתיה איך זה אפשרי?" אבל מסתבר שזה עדיין עניין רציני.
יצאתן יפות ורהוטות, ואפילו הייתי מרוצה מהרב שרלו (אם הוא ימשיך בקצב הזה, בכתבה הבאה הוא כבר יגיד שהוא מעודד נשים שפונות אליו לממש את הזהות הלסבית שלהן).
תודה למתראיינות, ייצגתן את העניין בכבוד. וכמו שאומרים במחוזותינו - שכוייח!
|
|
בתגובה ל: צולם ביום חול מאת: נוסעת סמויההוא הגיע לתקרת הזכוכית שלו, לדעתי. זה שהוא אומר שאם היא תרצה "לחיות בשולי החברה הדתית" עם אישה, לא יסכלו אותה, את זה לא צריך להיות חדשן גדול כדי לומר. אבל לממש את הלסביות - אין מצב. אולי בדור הבא של רבנים. אבל הוא אחלה, הרב שרלו. אין לי טענות. גם רבנים הכי מתקדמים לא יכולים לפסוק משהו שהציבור לא יקבל ולא יהיה מוכן לקיים. במיוחד כשמדובר בנושא רגיש, טעון ובעייתי הלכתית. הוא סתם יביא על עצמו חרמות אם הוא יפסוק משהו בסגנון, יהרוס את חייו ואת הקריירה שלו ותו לו, וזה לא יתקבל, כולם יחשבו שהוא התחרפן או מתחנף לחילוניים. צריך להתחיל משינוי התודעהשל כל הציבור, ורק אז יבוא המענה גם מצד הרבנים הנאורים.
|
|
בתגובה ל: צולם ביום חול מאת: נוסעת סמויהאלא לעניין ההלכתי שעומד מאחורי זה. לבדוק האם מותר להתראיין לתוכנית שתשודר בשבת היה לא פשוט. זה המעט שהם היו חייבים לעשות.
|
|
בתגובה ל: לא קשור להתייחסות התקשורת לנושא מאת: פרידם לטיפול של הכתב בנושא כולו. פתאום הוא גילה שיש לסביות דתיות והן כאן והן גם לסביות וגם דתיות, ואיך בכלל כל זה מסתדר וכו'. כאילו מעולם לא נשמע דבר התופעה מעל דפי הארץ, ערוץ 1, ערוץ 10, ערוץ 2, ידיעות אחרונות וברחבי האינטרנט.
|
|
בתגובה ל: התכוונתי יותר מאת: נוסעת סמויה הצחיק אותי נורא בסטריאוטיפיות שלו. הוא לא האמין שאשה חרדית יכולה לדבר עם גבר, ולהראות טוב, ועוד כמה דברים נורא בסיסיים. הוא פשוט לא נתקל מעולם בחרדית אחד על אחד.
אולי בגלל זה הוא גם היה מופתע כל כך לנוכח הפתיחות והשיחה הקולחת.
כשאני אעשה כתבה על לסביות חרדיות-דתיות (אינשללה, מתישהו)זה יהיה פחות מופתע עם דגש על הקונפליקט שלא הודגש מספיק בכתבה.
|
|
בתגובה ל: לא קשור להתייחסות התקשורת לנושא מאת: פרידם פוליטקאים, אנשי ציבור ורבנים חרדים מתראיינים מידי שבוע לתכניות שהם לא רוצים לדעת (אבל יודעים) שישודרו בשבת. בלי שאלות, בלי לכתוב "צולם ביום חול" ובלי לעשות צימעס.
|
|
בתגובה ל: לא שואלים ולא מספרים מאת: פוליטאה_ ואני לא אדע על זה.
לא איכפת לי מה אחרים עושים. איכפת לי להיות שלמה עם עצמי ואלוקי.
אם זה אומר לשאול שאלת רב בעניין, גם אם הכתבה נורא דחופה ויכול להיות שלא אוכל לקחת בה חלק בגלל זה - אז כך יהיה.
סדרי העדיפויות שלי, כנראה, שונים. וכמו שאמרתי: "אני קודם כל חרדית ורק אחר כל כל השאר".
להיות חרדית, מבחינתי, זה כבר מזמן לא שייכות חברתית, אלא שייכות דתית.
|
|
בתגובה ל: הם יכולים באותה מידה לחפף גם בשמירת שבת מאת: פרידם ולכן זאת האחריות שלך ולא של אף אחד אחר, כולל לא כתב ערוץ 1
|
|
בתגובה ל: בסדר גמור מאת: פוליטאה_ אבל אם הוא רוצה את עזרתי ובשביל כך נדרשת איזשהו מעשה פשוט מצידו - אז הוא אדיוט אם הוא לא יסכים.
|
|
בתגובה ל: ברור מאת: פרידם נראה לי שעדיף ככה. גם שאלת רב צריך לדעת כיצד לשאול ולא נראה לי שהכתב היה מצליח לעשות בכוחות עצמו את הברור ההלכתי וגם לקבל תשובה שתאפשר את קיום הראיון.
|
|
בתגובה ל: בורות טיפשות או השגחה עליונה מאת: פוליטאה_ אני עשיתי את כל העבודה ההלכתית והכתב הוסיף את השורה המתבקשת של "צולם ביום חול". כולם מרוצים.
:)
|
|
בתגובה ל: זה בדיוק מה שנעשה. מאת: פרידם הבנתי את שורשה של אי ההבנה
|
|
בתגובה ל: לא קשור להתייחסות התקשורת לנושא מאת: פרידם את באמת חושבת שמכל החוקים דווקא על השבת בורא עולם יתעכב במקרה שלכן ?
אני האמת לא מצליח להבין את הדינסונאס הקוגנטיבי העמוק שאתן חיות בו .
אני תמיד מאמין בכוחות גדולים ממני אבל לא דווקא בגריסת כזאת או אחרת .אתם הוכחה חיה שכול החילונים צודקים כי אין דרך בעולם שההתורה מקבלת נשים כמוכם כחלק ליגטימי בדת היהודית .אפילו בור ביהדות חילוני יודע זאת . יהדות מאמינה בקשר בין גבר ואישה ופרו ורבו ולא בלסביות רב שרלו רב מונטה קרלו זה בכלל לא אישו .
|
|
בתגובה ל: השבת זה מה שמטריד אותך ? מאת: וויר VIR וגם העובדה שיש א*נשים כמוך, שחושבים שהם יכולים לחפף על ימין ועל שמאל, גם בדברים שהם הבסיס ליהדות, רק משום ש"אלוקים לא קטנוני".
הוא לא. וגם אני לא.
נראה לך שלא היה לי פשוט יותר לעשות מה שאני רוצה? אבל אם בחרתי ללכת בדרך מסויימת - אני אלך איתה עד הסוף.
זכותך להאמין במה שתרצה אבל אל תזלזל בזכותם של אחרים ללכת בדרכם.
"כל החילונים צודקים" אתה כותב. האמנם? זוגתי לסבית, והיא חילונית, והרבה פחות מקובלת בסביבה הקרובה אליה בגלל נטייתה בעוד אני חרדית ומקובלת יותר. אז מי צודק? האם בכלל יש דבר כזה *כל* XXXX צודקים? מאיפה אתה יכול להכליל מאות אלפי א*נשים רק משום שאתה חושב משהו?
|
|
בתגובה ל: כן. השבת מטרידה אותי. מאת: פרידם נו באמת .שוב איך אתם חיות עם הדיסונאונס הקוגנטיבי העמוק הזה שנקרא לסביות דתיות ,רק באמת אלוהים יודע או שהיא בכלל יודעת . זה לדעתי אחלה נושא למחקר אקדמי בתחום הפסיכולוגיה ...
|
|
בתגובה ל: מקובלת ?? מאת: וויר VIR תמהני אם לא היו ממשיכים להוציא להורג היום הומואים ולסביות חילוניים.
|
|
בתגובה ל: השבת זה מה שמטריד אותך ? מאת: וויר VIR ולדעת מי 'צודק' ומי 'לא צודק'? אני לא אוהבת כשמנסים למצוא הוכחות לכך שאוכלוסיה מסויימת צודקת או לא. לכל אחד יש את החשבונות שלו עם בורא עולם, ואישית- האמונה שלי לא בנויה על בסיס של הגיון פורמלי. היא בנויה על בסיס של א מ ו נ ה.
"כמו שמש שזורחת, כמו צל אשר נופל, בואי ואראה לך מקום שבו עוד אפשר לנשום"
|
|
בתגובה ל: צולם ביום חול מאת: נוסעת סמויהשאת שטחי הממלכה של הערוץ הראשון צריך לכבוש בנפרד... (עזבי אותך מכמה כתבות נעשו ונכתבו בעיתונות הפרטית, כתב הערוץ הראשון יצא למשימה וחזר כשסרטי ההקלטה מגולגלים בין שיניו) ;-) תודה גדולה לכל המרואינות יצאתן חזקות ומרשימות, אנושיות ומלאות בחיות. ואיפה אביגיל? צריך גבאית שתברך את כל העוסקות בצרכי ציבור באמונה
|
|
בתגובה ל: נראה לי מאת: אור__גם את קהל היעד של הערוץ הראשון צריך לכבוש בנפרד... ומכאן זה אולי מסמן אפילו סוג של התקדמות.... (ואולי יוכנס לאפסון בארון הסרט ההומופובי האחרון ששודר שם) יופי של כתבה ותודה לנשים שהתראינו חזקות ואמיצות! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/mzik__a7cm_(1).jpg חרצית]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/mzik__a7cm_(1).jpg חרצית]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/mzik__a7cm_(1).jpg חרצית]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/mzik__a7cm_(1).jpg חרצית]()
|
|
בתגובה ל: כתבה על לסביות דתיות וחרדיות מאת: פוליטאה תודה לכל החמש שהתראיינו, היתה כתבה מעולה שבעיני הצליחה באמת לתת תמונה טובה של מה זה להיות "לסבית ודתיה". גם הגיוון של הנשים, גם ההתמודדויות השונות, והאפשריות השונות, גם הקשיים, וגם השמחה. היה פשוט מצויין. וגם הרב שרלו שימח אותי, נדמה לי או שהוא אמר שזה לא בעצם אסור ושאחת האופציות שעומדות בפני לסבית דתיה היא להקים משפחה לסבית (במחיר של חיים בשולי החברה הדתית)?
("יעל", את גם כותבת פה? התרגשתי מאד ממה שספרת).
|
|
בתגובה ל: כתבה על לסביות דתיות וחרדיות מאת: פוליטאה (ובמיוחד בכתבה הזו, שגם חרדיות התראיינו) אני מרגישה תחושת החמצה.
איך אפשר בכמה דקות לספר על חיים שלמים, ועוד של 4 נשים? ועוד של לסביות? ועוד לסביות שמתמודדות עם עולם שלם מסביב ועושות בחירות קשות כל כך?
איך?
(וגם שואלת את עצמי איזה עוד חרדית עברה על פני היום ובעצם היא לסבית...)
|
|
בתגובה ל: אחרי שאני רואה כתבה כזו מאת: פרידם כאילו הסיפור לא מספיק סופר. וחבל שבחרו לשדר את הכתבה הזו דווקא בשבת.
יישר כח למשתתפות האמיצות!
|
|
בתגובה ל: אחרי שאני רואה כתבה כזו מאת: פרידם ולכן אין על מה להצטער.
בשבילך הלבטים האלה הם מרכז החיים, בשביל רוב הציבור (במיוחד זה שצופה בטלויזיה בערב שבת), זו ארץ לא נודעת. החשיבות והתרומה הגדולה ביותר של כתבה כזאת היא בעצם הפקתה ושידורה - עצם החשיפה. הפרטים ורמת הדיון הם עניין משני לחלוטין.
סך הכל המסרים העיקריים בכתבה עברו באופן חד וברור:
יש לסביות במגזר החרדי, כאלה שמבינות ומקבלות את העדפתן וזהותן ולא נלחמות בה. אי אפשר להתעלם מקיומן.
הן לא מוותרות על חיי הדת החרדים וזה חלק לא פחות חשוב ודומיננטי בחייהן.
גורם הקונפליקט הבוער ביותר הוא חברתי: דחיה, השתקה, התעלמות, אלימות.
כל הכבוד למרואיינות.
|
|
בתגובה ל: אי אפשר וגם לא צריך מאת: פוליטאה_ גם אם לא מעניין אותי מה הם חייהם של נשות הכדורגלנים - אני עדיין אשמח לראות כתבה בנושא ושגם תסביר לי מה הקושי להיות אשה כזו (בהתאם לכתבה ששודרה בערוץ 2 אתמול ותשודר בעוד 2 פרקים). בגלל שהכתבה היתה מזעזעת - עברתי לערוץ המוזיקה.
נושא הכתבה היה: הקונפליקט בין זהות לדת. לי זה היה חסר. גם לעוד הרבה א*נשים חילונים, שבורים בעולם החרדי (כמו הבימאי) זה חשוב להתקרב יותר ולהבין.
|
|
בתגובה ל: לא מסכימה איתך. מאת: פרידם מי קבע שזה הנושא?
א. אני דווקא התרשמתי שנושא הכתבה היה לסביות דתיות באשר הן.
ב. הקונפליקט, אם ממש מחפשים אותו, כבר מקופל בתוך הכותרת "לסבית דתייה" ומספר בעצמו את הסיפור של עצמו. הבחורה שהתראיינה וסיפרה שהיא רואה את עצמה מתחתנת עם גבר בעתיד נגעה בלב ליבו של הקונפליקט. כך גם זו שסיפרה על הגירושים. לא צריך להתאמץ הרבה בשביל להבין שזה קונפליקט בין זהות לדת.
חוץ מזה - כל הכבוד למתראיינות המאוד מאוד אמיצות, אלה שנחשפו ואלה שהתראיינו בחושך. כן תרבנה.
|
|
בתגובה ל: לא מסכימה איתך. מאת: פרידם בתור אחת שהייתה שם, אני לא מסכימה איתך. אני לא חושבת שצריך להאכיל את הצופים בכפית ולהראות להם אחד לאחת את גורמי ותוצאות הקונפליקט הזה.
לי נאמר שזו כתבה (במקור נאמר סרט תיעודי, אבל לא נתקטנן...) על לסביות דתיות*.
ועכשיו צא ולמד!
מי הן אותן נשים ומה הן מרגישות וחושבות, נראה לי הרבה יותר חשוב מאשר לדון על עצם העניין עצמו.
אני מאמינה (תרתי משמע) כי סיפור אמיתי, כן ופתוח יכול לעורר הזדהות והבנה הרבה יותר מאשר דיון אה-לה פופוליטיקה על ה"הקונפליקט בין זהות לדת".
*וכידוע זו הגדרה פתוחה ביותר.
|
|
בתגובה ל: אחרי שאני רואה כתבה כזו מאת: פרידם משתמשת במילה החמצה, אבל אם לשלב בין דעתך כאן למה שנוסעת סמויה כתבה קודם - חבל לי שהידיים שמטפלות בנושא אינן מיומנות בדר"כ. הכתבים מקדישים חלק מהזמן לנסיון להבין את הפלא, ממש כאילו הם הראשונים שעושים כתבה בנושא, והיכולת להציג את המורכבות של התמונה נפגמת באופן מסוים. מהבחינה הזאת הייתי שמחה לראות כתבה שבנתה אחת "משלנו".
אבל אין ספק שזו כתבה טובה וחשובה מאד, גם בגלל התוכן וגם בזכות הבמה האיכותית, ואין לי מילים לתאר כמה אני מעריצה את הנשים שהסכימו להתראיין. מעריצה אותן ומודה להן. כולן ללא יוצא מן הכלל היו רהוטות ומקסימות.
|
|
בתגובה ל: לא יודעת אם הייתי מאת: זוהר דרומי גם רוב הצופים נפגשים לראשונה עם הפלא....
|
|
בתגובה ל: כתבה על לסביות דתיות וחרדיות מאת: פוליטאה הייתה כתבה מוצלחת, ח"ח למתראיינות.
|
|
בתגובה ל: כתבה על לסביות דתיות וחרדיות מאת: פוליטאהאתחיל מהטריוויאלי, אעבור לעובדות ואסיים בנימה אישית ראשית, תודה לכל מי שהיתה מעורבת בתקומת הכתבה – בין בפרונט ובין מאחורי הקלעים (כולל אלו שסרבו בנימוס להתראיין. באמת) – על הנכונות וההתייגסות ועל ההתייצבות בהתראה מאוד קצרה. תודה גם על כל הפידפקים פה ושם וגם אי-שם. שנית, לכל מי שפניתי כדי לבקש שתשתתף בכתבה הסברתי שמדובר בכתבה ליומן של ערוץ 1 שהדגשתי שהיא תשודר ביום שישי בערב ובשידור חוזר במוצ"ש בחצות. במסגרת הטיעונים לעונש ספרתי להן שהכתב הוא במקור איש במאי של סרטים דוקומנטרים (כך הוא מציג את עצמו) ולכן יש לשער שהוא יבוא לכתבה הזו מכיוון הסיפורים האישיים והקונפליקטים [1] בניגוד לרוב הפעמים שבהן פשוט מעמתים אותנו עם חסידי אומות עולם בהקשר של מצעדי הגאווה. כשלעצמי, בחרתי לשתף פעולה למרות שזה משודר בשבת ומפספס, מבחינתי, את קהל היעד שלי בגלל שזה משודר גם במוצ"ש. אחת המרואיינות האחרות ביררה בדרכה והתראיינה רק לאחר שקבלה היתר גם כשהיה חשש שההיתר יגיע לאחר שהתוכנית תשודר. חשוב לי לציין בהקשר הזה שהכתובית "צולם ביום חול" הוכנסה לכתבה לא כתוצאה ממשא ומתן על שיתוף פעולה מצד מרואיינת כלשהי. דובר על זה כבר בשיחת הטלפון הראשונה עם הכתב וזה הגיע מצידו כדבר שהוא מובן מאליו. חשוב לי לציין גם את הרב שרלו בהקשר הזה. למיטב ידיעתי, כשהרב שרלו הסכים להתראיין הוא פשוט לא שאל מתי התוכנית תשודר. למיטב הבנתי, זה הפתרון ההלכתי המקובל על פוליטיקאים ואנשי ציבור דתיים. אני רושמת את זה לזכותו של הרב שחשב שהנושא מספיק חשוב כדי לא לברר מתי זה ישודר ולא להכשיל את האפשרות שלו לקחת בזה חלק. אחרית, גם אם הכתב לא יאתגר את הפוליצר הוא לפחות לא יותר טיפש או בור מהצופים שלו. כך שמאוד סביר בעיני שמה שהוא לא ידע לפני הכתבה לא ידעו גם הצופים ופליאתו, על כן, לא הפליאה אותם. אגב, אותי זה גם לא מפליא – אני עצמי פגשתי לראשונה לסבית דתיה (חוץ מזו שמציצה אלי מן המראה) רק לפני שש שנים. ולכן חשוב שכתבה כזו תעשה על ידי מישהו שאיננו מן המילייה כדי שיציף את הדברים שבעינינו הם טריוויאליים אך לא בעיני שאר העולם. באשר לערוץ 1. בואו נתחיל מזה שהיוזמה הגיעה מהכתב של היומן וזה יכול להסביר למה היא שודרה בערוץ 1 וביום שישי. נמשיך מזה שהערוצים המסחריים משדרים היום רק ריאליטי מהסוג הרדוד יותר (אם מישהי רוצה להשתתף ב"השרדות 3" אפשר לארגן לה אודישנים על המשבצת של הלסבית) ואם נגיד את זה בעדינות, לא נראה לי שאנחנו מעניינות אותם. שלא לדבר על זה שהפידבקים מוכיחים שהשמועות על מותו של הערוץ הראשון היו מוקדמות. [1] להבנתי, אין סיפור בלי קונפליקט וזה תופס לגבי חדשות/קולנוע/פרוזה/תיאטרון ועוד אוהבת אתכן בת-עמי batami@gmail.com
|
|
בתגובה ל: לבקשת בת עמי אני מציבה פה את תגובתה: מאת: עינבל "חשוב שכתבה כזו תעשה על ידי מישהו שאיננו מן המילייה כדי שיציף את הדברים שבעינינו הם טריוויאליים, אך לא בעיני שאר העולם" - מסכימה מאוד. וישר כוח.
|
|
בתגובה ל: לבקשת בת עמי אני מציבה פה את תגובתה: מאת: עינבל ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: כתבה על לסביות דתיות וחרדיות מאת: פוליטאה ללא תוכן
|
|