דתיות גאות
ברוכות הבאות לביתן של הלסביות הדתיות. הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירהבין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
קצת צורם לי..
|
|
קצת צורם לי..
פורסם לפני
2745 ימים
מאת שיר-לי
סה"כ תגובות: 10
תגובה אחרונה לפני: 2741 ימים
טוב האמת שמאוד צורם לי.. אדם גדול נפטר לפני יומיים ולו הודעה אחת על כך?! מרגיש לי מעין זלזול נוראי. אולי לא כולם הצליחו להתחבר לדבריו אולי לא עשה לכם רשרוש בלב במהלך כהונתו כרב.. אבל בעיני זה פוגע שאפילו מילה אחת לא נרשמה.
אשתף אותכן בדעתי האישית על הרב עובדיה ואולי מדברי תוכלו להבין את תחושת האכזבה שאני חשה מהפורום שלא לומר מהארגון..
נולדתי לתוך משפחה שבבית לא שואלים את הרב לכל תהיה בליבו של איש. לרוב יודעים את ההלכות ואת הדינים וכשממש צריך אז שואלים את הרב בנושאים כבדים ועמוקים. ואולי בגלל זה לא יכולה לומר שהערצתי את הרב הזה או רב אחר.. כי הכל בא מבית אבא. במהלך השנים נתגלה אדם שהתאים להיות הרב הראשי של הספרדים.. לפני כן רוב האוכלוסיה הדתית היתה הולכת על פי רב קהלתי או על פי דעותיו של רב אשכנזי.. ונוצר עם הזמן שינוי.. מוכרחה לציין שלא אהבתי את ההתחרדות של הקהילה הדתית שבה חייתי.. בנ"ע וכוי.. אבל היה ברור לי שהרב עובדיה הוא איש גדול בעיקר על פי מעשיו במהלך השנים ולפי הסיפורים של אנשים שפגשו אותו. ולכן קבלתי בהבנה גמורה שישנם רבים שהולכים אחריו באש ובמים.. בהחלט הערכתי את מעשיו, את דרכו, ובעיקר את השינוי הגדול שיצר עבור הקהילה הספרדית. את ההתרות והחסדים שעשה עבור אלמנות ויתומים.. ופחות יחסתי חשיבות לכל הדעות מסביב אודות המילים שיצאו מהקשרם בתקשורת..
אולי זה רק אני שקצת קשה לי עם לכתו של אדם גדול.. אולי זה רק תחושה אישית של אובדן של אנשים משמעותיים רבים מדי בשנה האחרונה. ואולי זה רק אני הקטנה שמקווה שישנה תכלית עמוקה מזו עבור כולנו..
|
|
|
|
טוב האמת שמאוד צורם לי.. אדם גדול נפטר לפני יומיים ולו הודעה אחת על כך?! מרגיש לי מעין זלזול נוראי. אולי לא כולם הצליחו להתחבר לדבריו אולי לא עשה לכם רשרוש בלב במהלך כהונתו כרב.. אבל בעיני זה פוגע שאפילו מילה אחת לא נרשמה.
אשתף אותכן בדעתי האישית על הרב עובדיה ואולי מדברי תוכלו להבין את תחושת האכזבה שאני חשה מהפורום שלא לומר מהארגון..
נולדתי לתוך משפחה שבבית לא שואלים את הרב לכל תהיה בליבו של איש. לרוב יודעים את ההלכות ואת הדינים וכשממש צריך אז שואלים את הרב בנושאים כבדים ועמוקים. ואולי בגלל זה לא יכולה לומר שהערצתי את הרב הזה או רב אחר.. כי הכל בא מבית אבא. במהלך השנים נתגלה אדם שהתאים להיות הרב הראשי של הספרדים.. לפני כן רוב האוכלוסיה הדתית היתה הולכת על פי רב קהלתי או על פי דעותיו של רב אשכנזי.. ונוצר עם הזמן שינוי.. מוכרחה לציין שלא אהבתי את ההתחרדות של הקהילה הדתית שבה חייתי.. בנ"ע וכוי.. אבל היה ברור לי שהרב עובדיה הוא איש גדול בעיקר על פי מעשיו במהלך השנים ולפי הסיפורים של אנשים שפגשו אותו. ולכן קבלתי בהבנה גמורה שישנם רבים שהולכים אחריו באש ובמים.. בהחלט הערכתי את מעשיו, את דרכו, ובעיקר את השינוי הגדול שיצר עבור הקהילה הספרדית. את ההתרות והחסדים שעשה עבור אלמנות ויתומים.. ופחות יחסתי חשיבות לכל הדעות מסביב אודות המילים שיצאו מהקשרם בתקשורת..
אולי זה רק אני שקצת קשה לי עם לכתו של אדם גדול.. אולי זה רק תחושה אישית של אובדן של אנשים משמעותיים רבים מדי בשנה האחרונה. ואולי זה רק אני הקטנה שמקווה שישנה תכלית עמוקה מזו עבור כולנו..
"כל מאן דעביד רחמנן לטאב עביד"
|
|
בתגובה ל: קצת צורם לי.. מאת: שיר-לי אצלנו בבית הרב עובדיה הוא הרב שעל פיו יישק דבר.. אחים שלי היו בהלוויה וכולם עשו קריעה.. אבל אני הייתי מלווה בחתונה של חברתי הטובה. אחי הצדיק (זה שכתבתי עליו כאן בפעם הראשונה) התקשר אליי קצת אחרי ששמענו, שמעתי בקולו איך הוא מתאמץ ואומר לי: "התפקיד הכי קשה היום (שלשלום) זה התפקיד שלך וזה לשמח את הכלה" הוא אמר לי "שימו מוזיקה בפול ווליום ואל תפסיקו לשיר, תגידי לה שאנחנו חושבים עליה ואנחנו איתה". זו דרכו של הרב, זה מה שהרב רוצה.
כמו שרשמת, אכן יש לנו יותר מידי אבדות של רבנים גדולים יש הרגשה כאילו הקב"ה בונה לו שם בית דין או אוסף מניין
אני לא חושבת שזה שלא נכתב כאן משהו זה היה מזלזול, פשוט
|
|
בתגובה ל: שנשמע רק בשורות טוב מאת: מי_לי כמו ניחום אבלים שלא תמיד יודעים מה להגיד ואיך..
|
|
בתגובה ל: לא יודעים מה לרשום ואיך לרשום מאת: מי_לי אז לא הייתי מעלה אותם בכלל.. אבל מכיון שבפטירתם של רבנים ממגזרים אחרים כן היו תגובות על האובדן לכאן ולכאן והפעם יש שתיקה שבעיני מבזה את המקום שנקרא ונחשב כ-פורום דתי.. כן הייתי מצפה למקום של אזכור גם אם הוא קטן ושולי.. לדעתי זוהי נקודה למחשבה..
|
|
בתגובה ל: קצת צורם לי.. מאת: שיר-לי הרב עובדיה הוא מגדולי הפוסקים של הדור. אני מתקשה לחשוב על מישהו שטביע חותם כמוהו - על מישהו מדורנו שאי אפשר ללמוד הלכה בלי להתייחס לכתביו.
לא מתחברת לסיפורים שמסתובבים היום עליו כצדיק. אמנם אין סיבה לדיכוטומיה אבל ההערכה שלי אליו ואל גדולתו נמצאת במקום אחר. יש הרבה שדואגים ליתומים ולאלמנות, וסיפורי ניסים גם לא חסר. אבל גדולתו בתורה היא משהו ייחודי.
יש הרבה בדרכו, הן בהנהגה והן בפסיקת הלכה שאני מקבלת ומקווה ללמוד ממנו. ואת הדיון על אותם נקודות מחלוקת לא מעטות - נשמור לשבוע הבא...(אני גם לא באמת מרגישה צורך להתעסק בכך. הוא לא רבי המובהק ואני לא מחוייבת לפסקיו, ואני בוודאי לא במקום לשפוט ולבקר אותו. אני יכולה לבחור למה להתייחס).
חבל על דאבדין דלא משתכחין, עצוב על דור שמאבד את גדוליו.
(וחבל בעיני שהתייחסות לרב היא תחת הכותרת של צרימה. את יודעת, זה לא הפורום הכי פעיל בעולם, ואני מניחה שלכולנו יש גם חיים מחוץ לפורום ועוד מקומות שבהם ניתן היה להתייחס. אם את רוצה עיסוק בנושא פה פשוט תעלי אותו במקום לשאול ולהתעצבן למה אין התייחסות)
|
|
בתגובה ל: קצת צורם לי.. מאת: שיר-לי וכמו שאנה אמרה, אם הפורום היה פעיל אולי זה היה מפריע..
|
|
בתגובה ל: זה לא רק את, אל תדאגי (= מאת: boom170 זה צורם לי כי מדובר באדם שמגיע ממגזר שלי. וזה מכעיס עוד יותר כי זכור לי שכן היתה התיחסות כאשר רבנים ממגזרים אחרים כן קיבלו איזה אזכור אודות לכתם מהעולם. איני יודעת מה מתרחש במקומות אחרים אך כשגדול הדור של קבוצה מסויימת הולך מעולמנו לעולם אחר נוצר איזה חור עצום קל וחומר שרבים יחסו לו חשיבות כאבא שלהם.. אזם המסייע להם להגיע להחלטות.. כמו שאני רכשתי לאבא שלי יחס של כבוד ושמחתי על כל תובנה שקבלתי ממנו וכל ברכה היתה בעיני זכיה במליון דולר. אז כרגע כשהוא חסר.. זה מרגיש לי צרימה עמוקה על ההתעלמות מאיבוד המשענת שהיתה לכ"כ הרבה אנשים באוכלוסיה הדתית.. אולי שכחתי שהפורום קצת ישן ופחות פעיל מבעבר.. ואולי חיפשתי מקום לשמוע ולהשמיע את הצד האישי שלי אודות הפטירה של הרב. איך זה נוגע אלי.. מזה אומר בעצם?! אנה יקרה אולי הייתי קצת חסרת סבלנות בענין התזמון. אבל חושבת שישנם זמנים בכל מקום שצריך להתעורר ולעורר ולהבין ששתיקה אינה יפה לכל דבר.
|
|
בתגובה ל: אגיב לשניכן.. מאת: שיר-לי ומבחינתי.ההבדל ברור. אני קצת מסתבכת להגדיר למה, אבל במשפט אחד- הרב עמיטל הנהיג אחריו אלפי תלמידים שיודעים לקבל ולהכיל. גם אותנו וגם אחרים.
|
|
בתגובה ל: מה שזכור לי רק הודעות לזכרו של הרב עמיטל מאת: boom170 את הרב עמיטל הכרתי אישית, ומבחינות רבות אני רואה בו מורה דרך - שככל שאני לומדת את תורתו אני מבינה כמה דברים שנראים לי מובנים מאליהם מגיעים ממנו. אני חושבת שגם על הרב ברויאר כתבתי, דווקא בגלל שהוא פחות מוכר והאבל לא היה אבל ציבורי כמו על הרב עובדיה, כיוון שיש לי אליו באופן אישי הערכה גדולה רציתי להתייחס. לא הייתי מצפה ממישהי אחרת להתייחס - בשביל זה אני התייחסתי... יש לי כבוד רב לרב עובדיה, אבל הוא לא משפיע אישית* על החיים שלי. אני לא חושבת שהיה אפשר לפספס את מותו ואת האבל הגדול. על כן לא בוער לי לכתוב עליו. גם כפי שרמזת היחס שלי אליו מורכב הרבה יותר, ומלבד הערכה יש ביקורת. אשמח אם כאלה שמרגישות אליו קשר אישי ישתפו.
* כמובן שיש לו השפעה עצומה ברמה הציבורית. אבל זה כבר סיפור אחר.
|
|
בתגובה ל: עבורי ההבדל ברור אבל אחר מאת: אנה ק ובהחלט אשמח לשמוע ולקרוא חוויות של נשים שישתפו אותנו בקשר שלהם עם הרב עובדיה זצ"ל במהלך חייהם.
|
|
|
 |
|
|