|
דתיות גאות
ברוכות הבאות לביתן של הלסביות הדתיות. הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירהבין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
נשים שמנות בקהילה ובכלל-פתח דיון
|
|
נשים שמנות בקהילה ובכלל-פתח דיון
פורסם לפני
2341 ימים
מאת לב דבש
סה"כ תגובות: 13
תגובה אחרונה לפני: 2328 ימים
מוצאי חג הסוכות,חג שכולו לב,מעט לפני חצות, ואני בעיקר תוהה למה כ"כ לא פשוט למצוא זוגיות כשאת אישה בעלת עודף משקל לא קטן,לא קטנטן,גדול. לא מלאה,לא באמצע,פשוט שמנה. ולא שחסר בך משהו,את יפה,חכמה,מוכשרת, אינטלגנטית,ובכללי בנאדם עמוק וכ"כ לא שטחי. ואני לא מדברת רק בשמי, אלא בשם חברות-מכרות וכיוצא בזה.אז למה לי כאישה שמנה,וכאישה בכלל, חשובה הפנימיות והלב של הבנאדם,פחות מהחיצונית, למה אני לא ישפוט בן אדם,לפי חיצוניות ואחפש אחר הרגש,העומק. למה לי מתמלא הלב שהזוגיות שאני מבקשת לעצמי מתחילה בלב טוב, אוזן קשבת,אשת שיחה וכ'ו.ואני לא אומרת שיופי או משיכה לא חשובה,אדרבא אני גם לא אומרת שאני נראית פחות טוב מאישה רזה,ועדיין לא משנה כמה בא לי או לחברותיי למשקל זוגיות ואהבה זה לא מגיע לרוב,בגלל דברים כ"כ שטחיים, מבלי רגע להסתכל עלי,על מי אני מה אני ועל הלב שיש בי או בכל אישה אחרת,שמנה. מעניינ אותי לשמוע מה אתן חושבות על זה:))לילהטוב:))
|
|
|
|
מוצאי חג הסוכות,חג שכולו לב,מעט לפני חצות, ואני בעיקר תוהה למה כ"כ לא פשוט למצוא זוגיות כשאת אישה בעלת עודף משקל לא קטן,לא קטנטן,גדול. לא מלאה,לא באמצע,פשוט שמנה. ולא שחסר בך משהו,את יפה,חכמה,מוכשרת, אינטלגנטית,ובכללי בנאדם עמוק וכ"כ לא שטחי. ואני לא מדברת רק בשמי, אלא בשם חברות-מכרות וכיוצא בזה.אז למה לי כאישה שמנה,וכאישה בכלל, חשובה הפנימיות והלב של הבנאדם,פחות מהחיצונית, למה אני לא ישפוט בן אדם,לפי חיצוניות ואחפש אחר הרגש,העומק. למה לי מתמלא הלב שהזוגיות שאני מבקשת לעצמי מתחילה בלב טוב, אוזן קשבת,אשת שיחה וכ'ו.ואני לא אומרת שיופי או משיכה לא חשובה,אדרבא אני גם לא אומרת שאני נראית פחות טוב מאישה רזה,ועדיין לא משנה כמה בא לי או לחברותיי למשקל זוגיות ואהבה זה לא מגיע לרוב,בגלל דברים כ"כ שטחיים, מבלי רגע להסתכל עלי,על מי אני מה אני ועל הלב שיש בי או בכל אישה אחרת,שמנה. מעניינ אותי לשמוע מה אתן חושבות על זה:))לילהטוב:))
|
|
בתגובה ל: נשים שמנות בקהילה ובכלל-פתח דיון מאת: לב דבש לב דבש היקרה, אני מאמינה שאין נכון להשליך דברים שקורים לנו בחיים על נסיבות טבעיות כלשהן... (ולא אומר שאני לא נופלת לזה גם מדי פעם) אבל האמת היא שכל מה שקורה לנו בחיים הכל הוא מאת ד' מכוון אלינו והכי לטובתנו, כך אדם מאמין צריך לדעת. תראי לדוגמא, אני רזה וגם אני לא מוצאת זוגיות. "לא כל הנוצץ זהב הוא" יש לנו לפעמים נטייה להאמין שכל מה שיש לאחר ולנו אין הוא כלי שמשרת אותו יותר... תביני שזה שאין לך, לי זוגיות או כל דבר אחר, לא תלוי בכלום מהעולם הזה, רק מאת ד' וכמובן בטיפה השתדלות מצידנו, אם את עושה השתדלות, עשית את שלך, ויש סיבות אחרות שזה לא מגיע, לפעמים כי זה לא זמן טוב בשבילנו מסיבות שאולי לא ברורות כרגע אבל תביני בקרוב או לא אף פעם, לפעמים ייסורים מכפרים וכו'.. בכוונה לא נכנסתי לדיון של מה דעתי על שמנות וכו', כי אני בטוחה שזה לא העניין, כבר ראיתי זוגות של שמן ורזה, גבוה ונמוך, בהיר והכהה מאוד ועוד, כשזה צריך לקרות, זה קורה עם האדם הנכון ובזמן הנכון. רק תפילה. בהצלחה
|
|
בתגובה ל: נשים שמנות בקהילה ובכלל-פתח דיון מאת: לב דבש את יודעת מה אני חושבת? לדעתי דורש הרבה אומץ לפתוח דיון כזה אחרי כל הדיון הזה על לסביות ויופי ולי נראה שעולם הלסביות לא שונה מעולם הסטרייטים בכל הנוגע לסטריוטיפים ועל פי רוב לפחות במה שנוגע לאוונטה אנשים נתקעים על החיציוניות ולא ממש מחפשים מעבר ולי באופן אישי זה ממש כואב!! אך אני מברכת אותך שתימצאי את אותה אחת שזה לא מעניין והיא רואה אותך בשביל מי שאת :) שבת שלום יקירתי ומועדים לשימחה.
|
|
בתגובה ל: נשים שמנות בקהילה ובכלל-פתח דיון מאת: לב דבש אני רזה אך אחותי לא מלאה אלא שמנה, אחותי המקסימה, היפה, המיוחדת , הבן אדם עם הלב הגדול והמכיל ביותר, היא נשואה באושר, עם ילדים, אבל היא עברה.... ואני זוכרת שמישהו דחה אותה באלגנטיות בגלל המשקל, נפגעתי בשבילה והיא אמרה לי- מי שצריך להכנס לחיים שלי הכנס ומי שלא- לא, ואם זה מישהו שדוחה אותי בגלל המשקל הוא לא שווה התייחסות וכאב מצידי... לי אישית שומן לא מפריע, אישה שמנה לא דוחה אותי, להפך, בעיני בשמנות יש משהו אמהי, רגיש ומכיל... ואין ספק שהפנים בעיני עולה עשרת מונים על החוץ, הרבה יותר חשוב לי עומק וטוב מיופי, אם הוא מתווסף- מה טוב.... בעלי שמנמן ומקסים.... מאחלת לך שתגיע בקרוב מאוד הנסיכה על הסוס הלבן, שתאהב אותך כמו שאת....
|
|
בתגובה ל: נשים שמנות בקהילה ובכלל-פתח דיון מאת: לב דבש בס"ד
אפתח ואומר שאני לא חושבת שנשים שמנות הן מכוערות, אבל כן חלק מההבניה החברתית שאנו נמצאים בתוכה אומרת ששמן זה פחות יפה. באופן אישי אני אגיד לך, שאני חושבת שכולן בעולם צריכות לעשות פעילות גופנית ולשמור על תזונה טובה, בלי קשר למשקל שלהן. כמובן שכששומרים על תזונה טובה ופעילות גופנית, בדרך כלל יורדים במשקל. זה לא סוד שעודף משקל הוא לרוב לא בריא. אפשר להגיד שלא תמיד במחלות קרדיו-ווסקולריות, ולא תמיד בסוכרת, ולא תמיד בשבץ מוחי.. נכון לא תמיד, אבל בסיכון הרבה יותר גבוה. משהו שאפשר לומר עליו תמיד הוא העומס על השרירים והמפרקים. אז נכון שזה קשה לרדת במשקל, אבל אני לא חושבת שפשוט צריך "לקבל" את עודף המשקל באהבה ולחיות איתו. זו דעתי, וזו הדרך שלי לחיים. יש לי חברים\ות שמנות\ים ואני אוהבת אותם. אבל אני יודעת שלדרך החיים שלי ולאורח החיים שלי, אורח החיים שלהם לא מתאים. בלי קשר בכלל למשיכה או לא.
לגבי משיכה, אני מכירה לא מעט נשים ואנשים שנמשכים לבחורות שמנות. אני מאמינה שעם החברה שאנו נמצאים בה, זה פחות נפוץ, אבל קיים.
מראש אני מתנצלת אם פגעתי במישהי באופן אישי, אני יודעת שהנושא טעון. במידה ופגעתי במישהי אני אשמח שתאמר לי במה.
|
|
בתגובה ל: נשים שמנות בקהילה ובכלל-פתח דיון מאת: לב דבש את שואלת למה דווקא לך חשובים יותר הפנימיות, הרגש והעומק ולא לשאר בנות או אנשים? התשובה דומה בפשטותה לתשובה לשאלה למה אנשים שמתמודדים עם קצוות ומציאויות חיים לא שגרתיות- חושבים יותר, עמוקים יותר ומחפשים אחר הדברים הללו. זו מציאות פשוטה שכאב, אובדן, מציאות חיים חריגה וחסכים מביאים את האדם לחפש משמעות אמיתית יותר לחייו. לרוב, וזו כמובן הכללה, אנשים שמציאות החיים שלהם 'פגומה' באיזה אופן חריג מהמקובל, הם אנשים חושבים יותר, רגישים יותר, מודעים יותר.
אני חושבת שעל פניו הייתי מאמינה שלאישה שמנה שמחפשת קשר עם נשים יהיה קל יותר למצוא זוגיות מאשר לאישה שמחפשת קשר עם גברים, כי נשים באופן כללי נוטות להעריך יותר עומק ופחות מראה חיצוני. גם באופן ספציפי יותר- נשים בעלות נטייה מינית שונה מהמקובל, אני מאמינה שלרוב יהיה בהן את העומק והיכולת לראות באדם שממול מעבר לרק מראה חיצוני. הדיון על סטיגמת הלסביות המכוערות עדיין נמצא פה בעמוד הראשון בפורום, והוא די משקף את הלך הרוח פה- יש לנו בהחלט טעם שונה קצת ממה שהרוב הסטרייטי מכתיב.
בכל אופן, זה בטח לא קל להיות חריגה. לסבית/שמנה/יתומה/חוזרת בשאלה/רווקה מבוגרת/עקרה ועוד אינסוף מציאויות חיים 'פגומות'. ההתמודדות היא התמודדות- צריך רק לקחת אותה למקום הנכון, למקום שמצמיח אותך וגורם לך להיות אדם טוב יותר.
|
|
בתגובה ל: גם אני אפתח, אבל מכיוון אחר מאת: אחות_קטנה זמני פרסום הפוסטים פה לא מעודכנים! יש פה בעיה באג'נדה, כנראה שעם כל הבלבול עם שעון החורף בסמארטפונים, השעות פה קיבלו פוסט טראומה או משהו.. :)
|
|
בתגובה ל: נשים שמנות בקהילה ובכלל-פתח דיון מאת: לב דבש תודה לכולן על התגובות:))קראתי את כל התגובות בקפידה ואני חושבת שיש דברים שהתפספסו ויש כאלה שפחות.. :)) אתחיל מזה שמעולם לא אמרתי ששומן זה בריא,מעולם לא רמזתי לזה,זה לא סותר את הקבלה שלי לעצמי או הופך את החשיבה שלי ש"שמן זה טוב ובריא". יותר מזה ואני מתייחסת לתגובתה של "הגברת בצהוב",לא העלתי את זה שאני עושה או לא עושה פעילות גופנית, אגב אני נלחמת יום-יום במשקל שלי גם דרך פעילות גופנית, כי אני חושבת שזה לא בריא ועדיין מקבלת את עצמי ואת המלחמה הזו. לא הזכרתי את זה בהודעה הראשונה,כי אני לא חושבת שזה רלוונטי,שלהזכיר את זה מכניס את זה למקום השיפוטי,החברתי. כמו שלדעתי את עשית,אולי לא במתכוון,אבל ככה זה יצא. יש נשים שמנות,שעדיין אוהבות את עצמן,אך בוחרות בלנסות לשנות את חייהן,הן בפעילות גופנית והן ברבדים אחרים, הרי שומן הוא לא רק משקל,הוא הרבה יותר מזה, ועדיין הדרך לרזון עוד ארוכה, אז לבוא ולהגיד שזה לא מתאים לאורח החיים שאת מחפשת זו הסתכלות צרה בעייני,זה כוללניי בעייני,כי נכון שאת רואה מול העיינים אישה שמנה,אך את לא רואה את הדרך או את האורח חיים שהיא מנסה או לא מנסה לסגל לעצמה. אמשיך בזה, וזה בתגובתי "לחרדית ביישנית", שלא השלכתי את הדברים שקורים לנו בחיים על נסיבות טבעיות כלשהן, ברור לי שמציאת בן/בת זוג לא פשוטה ומכלילה בתוכה לא מעט רבדים, בכתיבתי התייחסתי לאירועים ספצפיים של היכרות שנפסלה מראש, מהיותי או מהיות חברותיי למשקל,שמנות. גם מכתחילה לא התייחסתי לזה שהכל משמיים וכיוצא בזה. ובמאמר מוסגר אני יגיד אם כבר הדיון התפתח למקום של "ידיי שמיים" לא סתם כתוב שמצוות/עבירות של בנאדם לחברו קודמות לבן אדם למקום, התחושה הזו שלא משנה כמה לב יש בך ו"דחו" את ההיכרות איתך רק מהיותך שמנה,פוגעת. ויותר מזה, וזה בתגובתי ל"אחות קטנה" אני חושבת שעצם ההסתכלות של החברה על זה כ"פגום" "חריג","יוצא מן הכלל" יוצרת את הבעייתיות מכתחילה. אני באמת תוהה למה רק אנשים שלא עלינו, חוו אובדן וכיוצא בזה,או נפגעו מהחברה בשל איקס סיבות, או במילים אחרות למה רק פגיעות יכולה להביא לעומק?לרגישות?למה מציאות חיים מסויימות נחשבות "פגומות"? אני לא חושב שבהכרח שרק אדם שחווה דברים יוכל להיות רגיש יותר/עמוק/מכיל יותר,מצד שני יש בזה משהו, השאלה או התהייה היא למה זה ככה? למה רק פגיעות תוביל לצמיחה?לעומק? ואני חושבת שהתשובה טמונה בחברה שעוטפת אותנו, חברה של פוסטרים,סיסמאות כושלות ושטחיות,לא מעט שטחיות. תודה לכולן על התגובות, על התגובות המחבקות וגם על אלו שגרמו לי להרהר,זה היופיי בלפתוח דיון ושייח עם נשים שונות ובעלות ראייה ודעה שונה:))מצטערת אם פגעתי במישהי בתשובתיי,במידה וכן אשמח לדעת,ערב נעים:))
|
|
בתגובה ל: תודה לכולן על התגובות,וזו התשובה שלי..:)) מאת: לב דבש קודם כל אקדים ואומר שאני לא בטוחה שהיית צריכה לשלוח את תגובותייך למגיבות בפורום עצמו לכולם ולא באופן אישי. נראה שיש משהו לוחמני בדברייך, כל אחת מאיתנו הקדישה זמן והתאמצה למענך כדי לנסות לתת לך אולי עוד זווית ראייה או הזדהות וכדו' ומרגיש שהתגובה שלך לתגובותינו תוקפנית משהו... ובכל מקרה, שאלת, אני אענה. דבר ראשון בפוסט הראשי שהעלת, אם שמת לב בעיקר שאלת הרבה "למה"?! למה אם אני שמנה דוחים אותי וכו', אז אני עניתי לך שלדעתי, הדחייה היא לא בגלל השומן, אלא בגלל יד המכוונת מלמעלה, שכנראה זה לא לטובתך, אז אצל רזות פוסלים בגלל דברים אחרים ואין סתירה בכך שזה פוגע ואני מסכימה ומבינה אותך... להאמין שרק את מחפשת לב טוב, אוזן קשבת, הכלה, נתינה וכדו' וזה מה שחשוב לך ולאחרים לא, אני לא הייתי בטוחה.. אני מכירה הרבה אנשים שזה בראש סדר העדיפויות שלהם אבל אני חושבת שאת יכולה להבין לבד שאם אין מינימום של משיכה ולא משנה כרגע מאיפה זה בא, אז לאן זה ילך? מזכירה שוב שיש המון זוגות של שמן ורזה, כהה ובהיר וכו'. מוכיחים לך שכשזה צריך לקרות, זה קורה בלי שום הפרעה מצד השומן, העור הכהה מידי, הנמיכות וכדו'. אני רואה בדבריי, עידוד, חבל שגם את לא רואה זאת כך... שיהיה לך בהצלחה.
|
|
בתגובה ל: תודה לכולן על התגובות,וזו התשובה שלי..:)) מאת: לב דבש המראה החיצוני הוא הדבר הראשון שרואים. אני רואה את זה כמבחן ראשון, ודרך מצויינת לסנן את מי שלא רלוונטי לזוגיות שלך. מי שכבר בשלב המפגש מחליט ש"זה לא זה" בגלל המראה (וזה לא משנה אם מדובר בעודף שומן או רזון מוקצן, אף ארוך/ קצר / עקום, צבע עור/ שיער/ עיניים וכו') חסך לך הרבה כאב לב בהמשך. אני מכירה מישהי שנלחמת בעצמה, שלעולם לא תפסול אדם בגלל המראה. היא כבר בת 35, ורווקה. יוצאת עם בחורים הרבה זמן, כדי באמת להכיר, כדי להיות בטוחה שהיא לא חתכה קשר שיכל להצליח. אבל היו המון מקרים בהם יצאה עם בחור שכבר בהתחלה יכלה לדעת שלא תהיה כאן משיכה בגלל עניין המראה. היא הכירה אותו לעומק, גילתה שהבחור מקסים ונהדר, אבל משהו בקשר היה נעדר, ואת אותו המשהו היא יכלה להגדיר מוקדם מאוד לו היה לה האומץ. במקום זה הקשר נגרר לחודשים, והיא נסתה בכל מאודה לעורר את מה שהבחור שלפניה לא עורר בה. חבל היה על הזמן של שניהם.
אישית אני אדם מלא. יופי בעיני היא תוית עם תאריכי תפוגה. הריונות משנים את המבנה הגופני, וגם לרזות ולחטובות יש עקבות לאחר לידה, קמטי זקנה, רפיון כללי. (אגב, זה משהו שגורם לי לשמוח בחיים הסטרייטים שלסבית כמוני בחרה. נשים צעירות הן יפהפיות, הרבה יותר מגברים, אבל, מה לומר, במבחני הזמן, השנים החולפות עושות חסד עם המין הגברי הרבה יותר משהן חסות על הנשים)
דווקא לשמנות כמונו, יש יתרון. מראש את מסננת (למרות שנראה כאילו הם אלו ש"חתכו" את הקשר...) את אלו שלא יצמח כלום מקשר איתם. אלו שישארו אחרי המבט הראשוני, יהיו גם אלו שידעו לכבד את הפנימיות שלך, ושהסיכוי לקשר זוגי אוהב איתם גבוה יותר. לפעמים אני מרחמת קצת על החטובות והנאות שאמנם תמיד ימצאו דייט, אבל יקח להן הרבה יותר זמן לברר האם זו אהבת אמת.
אנו נפגש בסוף דרכים ושאלות, נפגש בתום ימים רבים בתום הרבה לילות.
|
|
בתגובה ל: תודה לכולן על התגובות,וזו התשובה שלי..:)) מאת: לב דבש דחייה כואבת, ולא משנה באיזו צורה היא מגיעה. אני מזדהה איתך ומבינה אותך, ודקירת כאב מופיעה כשאני חושבת על כך שמישהו לא רוצה בך ו'שופט' אותך רק לפי מראה חיצוני. אבל, נעמומה כתבה כל כך נכון- המראה החיצוני הוא פשוט סינון ראשוני למי יכול להתאים לך בזוגיות. לא קל להיות רגשית במקום הזה, אבל זה מעיד יותר מכל על עומק ובגרות.
מעבר לזה, חשבתי שוב על מה שכתבתי לך. זו סוגיה רחבה, והדברים צריכים הרבה התבוננות. אבל בגדול אני חושבת שכולם, כל אחד ואחת מאיתנו צריכים עומק, הקשבה, הכלה, רגישות וכו'. מה שכן, העולם יכול להתחלק בין אלו שצריכים אותם, לבין אלו שגם נותנים אותם לאחרים. נכון שלרוב אלו שחווים סבל או חסר קיצוני יודעים יותר לתת ולהשתמש בהם, אבל זה בפירוש לא אכסיומה. לכל אחד יש את הבחירה אם רק להצטרך אותם, או גם לתת אותם. כל אחד יכול לתת- לא רק כאלה עם מציאויות חיים 'פגומות' במיוחד- הרי כולנו פגומים במידה כזו או אחרת, זו תבנית העולם, ולכן לכל אחד ואחת בעולם יש את הפוטנציאל והחובה [!] למצוא בעצמו את מה שצריך כדי לתת אותם לאחרים- ולא רק להתבוסס במקום שצריך ורוצה אותם לעצמו. התשובה לשאלה למה רק חסר מוביל לצמיחה נמצאת במעשה הבריאה. ה' ברא אותנו חסרים, וזו המהות שלנו כבני אדם- המקום החסר שמאפשר את מציאות הבחירה וההתקדמות.
הלוואי ואזכור להפנים את זה יותר ויותר...
|
|
בתגובה ל: תודה לכולן על התגובות,וזו התשובה שלי..:)) מאת: לב דבש בס"ד
אתחיל ואומר שלא חשבתי לרגע שאת חושבת ששומן זה טוב ובריא. אני ממש שמחה, ולא רק בשבילך, גם בשבילי שאת עושה פעילות גופנית זה ממש חשוב לי! את צודקת בדבר אחד, שייתכן ואישה שמנה תהיה במצב בו היא בתהליך של הבראת הנפש והגוף, ואז זה בהחלט יכול להסתדר עם אורח החיים שלי. זו נקודה שלא נגעתי בה, תודה. אך אני חולקת עליך בדבר להכניס את עניין הבריאות והפעילות הגופנית להודעה זה משהו בהחלט חשוב. אני הבנתי מההודעה שלך בצורה הכי פשטנית "אני שמנה, למה אנשים לא פשוט מקבלים ואוהבים אותי ככה?" שזו גישה נכונה מבחינה אנושית, מבחינה עצמית, קצת קשה לי לקבל את הגישה של "אני שמנה ואין לי מה לעשות" לאו דווקא מה קורה בפועל, האם יורדת במשקל, האם אוכלת בריא, האם עושה פעילות גופנית.. בעיניי חשובה נורא המודעות. ולכן חשוב להכניס את זה להודעה, בכל אופן. דבר שני, הצגתי פה דעות חברתיות שלאו דווקא משקפות את דעתי. אני מודה שאני קונקרטית, אבל זו הייתה שאלה קונקרטית, לכן להתיפיף מסביב לשאלה האמיתית ולומר "אין חשיבות בכלל למראה, והכל זה הנפש והאופי.." זה לא משהו שמתאים לי לעשות. בהצלחה! הילה.
|
|
בתגובה ל: נשים שמנות בקהילה ובכלל-פתח דיון מאת: לב דבש ונשארתי בלי הרבה מילים.
את כמובן צודקת, אבל בדברים האלה לצדוק לרוב לא עוזר הרבה.
אני חושבת שבסופו של דבר אצל רוב האנשים הפנימיות היא החשובה, וגם אם בהתחלה החיצוניות משפיעה כאשר מכירים זה פחות משנה.
לצערי קשה למצוא זוגיות (כקריעת ים סוף...). מקווה שהאחת הנכונה כבר תגיע.
חורף טוב, טוב לראות אותך פה.
|
|
|
 |
|
|  |