ברוכות הבאות לביתן של הלסביות הדתיות. הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירהבין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
אתמול בערב יצאתי לי להליכה ספורטיבית קלה באוויר הירושלמי הצח. בעודי צועדת בכביש העובר ליד מאפיית אנג'ל, הולכת לי מכיוון קרית משה בואכה בית הכרם, ראיתי דוס צעיר מהלך בדרך מולי. בהכירי את מנהג הדוסים לובשי השחורים עם נשים, כמובן שלא הקדמתי לו שלום. לעומת זאת, הבחור הצעיר מצא לו לנכון לברך אותי בדרכו הלא שגרתית: "שיקסע!" הטיח בי הדוס החביב, כאשר חלף על פני בדרכו לאן שלא יהיה.
ואני, שמזג סביר לי בדרך כלל (גם אם טיפונת חם), לא אמרתי כלום. נאדה. שום תגובה (למרות שבלבי רצון עז היה להניף למולו אצבע משולשת).
מה אתן אומרות נשות הפורום היקרות? האם במקרה כזה, בו בירושלים הפסיאודו-חילונית (מדובר בפאתי שכונת בית הכרם, השם ישמור!) מעז בחור חצוף שכזה לומר לי בפרצוף את דעתו החרדית עלי, ראוי לשתוק, או להגיב? ניסיתי לנחם את עצמי בכך שבעצם הדבר נובע מהעובדה שה-ם מ-פ-ח-ד-י-ם (ציטוט מפי ב. נתניהו), שהרי השלטון נשמט מידיהם רק לאחרונה, ומדובר בהפגנת שרירים נואשת למראה החופש המאיים למגר כל חלקה טובה של כפיה דתית בעיר. אבל, מצד שני, לא יכולתי שלא לחוש את אותה תחושה בלתי נעימה בעליל, ההולכת וצוברת תאוצה בשנים האחרונות, שהעיר שלי הולכת ונשמטת לי מבין הידיים. שאם במרחק חמש דקות הליכה מהבית שלי, רחוק מאד ממעוזי החברה החרדית בעיר מרשה לעצמו מישהו לבקר אותי ולהעליב אותי (וזה בלי להזכיר את מכולת האשפה שהוצתה במרחק 2 דקות הליכה מהבית שלי במהומות מצעד הגאווה של 2006), אז העתיד לא נראה יותר מדי ורוד..
שבת שלום לכל השיקסע'ס בפורום
בתגובה ל: שיקסע! מאת: תה ירוק בתור אחת שעברה לא מזמן לי-ם, מעיר הבועה והחופש ת"א אני מוכרחה לציין שההתלבטות שלי לגביי איפה אני אחיה את שארית חיי עולה במלוא חריפותה, לאור סיפור כזה.
אין ספק שירושלים מדהימה, ואני עדיין נהנית למצוא את עצמי בכניסה לעיר מכביש מספר 1, בדרך הביתה ומהליכות ברחובות העיר. אבל, מפריע לי שהאוכלוסיה ברחוב מסביבי לא מאוד מגוונת, מפריע לי שאני מפחדת ללכת בבגדים מסוימים שבת"א לא היו מעוררים שום תגובה ומפריע לי שאני מוכנה לקבל את זה.
סיפור כמו זה רק מזכיר לי שהעולם הדתי עדיין לא הגיע למקום שהוא מוכן לקבל את החופש של בני אדם באשר הם לחיות את חייהם כראות עינהם כדבר טבעי. ואין ספק שאמירה מעליבה מסוג זה כלפיי מישהי היא העדות לכך (מה היה קורה אגב אם כן הייתה תגובה מצידה, או שהיא הייתה פוגעת בו מיוזמתה?). וכן, אני מסכימה איתך תה ירוק שזה נובע מהפחד שלהם מהחופש של האחר, אבל רוב הרדיפות הדתיות בהיסטוריה נבעו מתוך הפחד של הרודפים. ולכן, אותי אישית זה לא באמת מנחם.
אין לי תשובה לגביי איפה אני אהיה בשארית חיי, בינתיים אני אמשיך לחלק את זמני בין שתי הערים החביבות עליי. אבל אולי עכשיו כשנבחר ראש עיר חילוני יש סיכוי לשינוי, או שאני סתם מפנטזת?
בתגובה ל: עתיד ורוד תרתי משמע מאת: taramaclay איזה גיוון באוכלוסיה חסר לך בירושלים?
חילונים? דתיים סרוגים? חסידים? ליטאים? חרדים ספרדים? מוסלמים? נוצרים קתולים? נוצרים אורתודוקסים? נוצרים פרוטסטנטים? אשכנזים? ספרדים? אתיופים? רוסים? צברים?
איזה חתך אוכלוסיה לא מוצא ייצוג כלשהו ברחובות העיר הזו?
אפשר להגיד על ירושלים הרבה דברים רעים צודקים, אבל גיוון באוכלוסיה זה אחד היתרונות המובהקים של העיר.
בתגובה ל: אני חייבת לשאול מאת: נוסעת סמויה הכוונה שלי היא לא ליצור פה ויכוח על אוכלוסיית ירושלים כן או לא מגוונת. אני בטוחה שעובדות את יודעת יותר טוב ממני.
אני דיברתי על ההרגשה הפרטית האישית שלי כשאני הולכת ברחובות ירושלים. אולי זו הרגשה שתשתנה כשהחיים שלי יהיו ממוקדים בי-ם, ואולי לא, אבל זה המצב כרגע.
שבוע טוב
בתגובה ל: נוסעת, תרשי לי להבהיר מאת: taramaclay את ההרגשה הפרטית את צריכה לשנות!
סיורים רגליים במקומות הנכונים יבהירו לך את הכוונה שלי
בתגובה ל: מי מדבר על עובדות? מאת: נוסעת סמויה ושאלה לגביי האייקונים (הבאמת מרשימים) את מי אמור לייצג השטן...?
בתגובה ל: רוצה לקחת אותי לסיורים במקומות הנכונים? מאת: taramaclay ללא תוכן
The pure and simple truth is rarely pure and never simple
Toto, I have a feeling we're not in Kansas anymore.
בתגובה ל: יש לי כמה מועמדים... מאת: alla_alla ללא תוכן
בתגובה ל: מועמדים או מועמדות...? מאת: taramaclay ללא תוכן
בתגובה ל: ללא הבדלי גנדר... מאת: alla_alla ללא תוכן
בתגובה ל: אני חייבת לשאול מאת: נוסעת סמויה בסוג האוכלוסיה בעיר, לא בהכרח מאפשר תחושת גיוון קיומית :)
בסרט "גוואעלד" של אביגיל ונטעלי שראיתי לא מזמן, שובץ הנאום המשותף של שלושת מנהיגי הדתות הגדולות נגד המצעד בירושלים. זה היה מאוד מגוון אנושית ואופנתית - אבל מאוד אחיד במסר.
ירושלים מאוד מאוד יקרה לליבי, אבל אני מאחלת לטרה שלא תאבד את תחושת המחנק שמלווה אותה בכניסה לעיר הנצח, שלא תתרגל למרחב המאוד מצומצם שירושלים מאפשרת לנשום בו.
בתגובה ל: שיקסע! מאת: תה ירוק אף פעם לא לשתוק. קודם כל בשבילך, בשביל הביטחון האישי שלך, ואח"כ בשביל המרחב הציבורי. ואודרי לורד החכמה כבר אמרה (ויש גם סטיקר שחברה הכינה למצעדים לפני שנתיים וחצי): Your silence will NOT protect you!
לגבי תגובות מילוליות אפשריות, עדיף שלא אפרט פה, כי יש לי תחושה שאוצר המילים שלי למקרים כאלו קצת בוטה עבור הפורום. הפיוזים שלי קצרים מאוד לרוב.
בתגובה ל: שיקסע! מאת: תה ירוק להווי ידוע ששיקסע'ס נהנות יותר
בתגובה ל: עזבי, זה מקנאה מאת: פוליטאה ללא תוכן
בתגובה ל: זה לא הבלונדיניות שנהנות יותר? מאת: Phoenix הייתי נכנסת כאן לפלפול פסבדו-פרוידיאני על המשיכה לשיקסעס, הפרי האסור, של תלמידי ישיבה צדיקים, אבל למזלם, יש לי שבת להכין.
בתגובה ל: השיקסעס הן בד"כ בלונדיניות מאת: alla_alla תלוי איפה את מחפשת שיקסעס...
בתגובה ל: בלונדיניות? מאת: אנה ק באסיה זה לא שיקסעס אמיתיות. מי מדבר שם יידיש????
בתגובה ל: שיקסע! מאת: תה ירוק ביקשה צדקה, נתתי צדקה. עד פה בסדר? בסדר. ביקשה שאני אקרא פסוקים כלשהם, סירבתי בנימוס. עד פה בסדר? לדעתי בסדר. התעקשה, סירבתי, התעקשה, סירבתי, התעקשה, נשברתי. לקחתי את החוברת שלה והודיתי לה בכוונה לעצור את השיחה המיותרת הזו כמה שיותר מהר. בחיי שהייתי נחמדה במשך כל הזמן הזה, ובחיי שהיא לא הייתה ראויה לזה.
בתגובה היא חייכה אלי חיוך של ניצחון והפטירה משהו בנוסח "בעזרת ה' תחזרי בתשובה" בטון של "אלוהים ייתן לך רפואה שלמה, משוגעת".
עשרה קבין של פסיכים שמרשים לעצמם יותר מדי ירדו לעולם, בתשעה מהם כבר נתקלתי.
בתגובה ל: אותי עצבנה איזו דוסית צעירה השבוע בירושלים מאת: פרפרה מזל שהיא לא נתקלה בי... חחח
"רציתי לחלום על מישהי דמיונית..."
בתגובה ל: שיקסע! מאת: תה ירוק לא נעימה ,ממש גועל נפש של דפוסי התנהגויות החרדים האשכנזים בי-ם מנהלים שם . אני זוכרת את עצמי תמיד חששתי ללכת ברחובות י-ם שמא יזרקו לעברי דברים דבר שמאוד ידוע במיוחד ב-100 שערים. אין צורך אפילו בטיפונת של העלבות מהנחותים האלה. הלוואי שיצא מתישהוא מחאה אמיתית נגדם כי את לא המקרה הראשון שחווה חוויה כזו!
"חלומות מיוחדים קל להגשים. החלומות הפשוטים הם אלו שקשים להגשמה.." מיכאל שיינפלד - "מים שאין להם סוף"
Some way all the love that we had can be saved Whatever it takes we'll find a way...-"To Love You More"Celine Dion
וזה יבוא אתה תראה..הידיים הקפוצות יתארכו.. והלב השומר לא להפגע יפעם..בקצב רגיל..-ריטה"מחכה"
זהבית
בתגובה ל: שיקסע! מאת: תה ירוק שבוע שעבר דוס מירושלים דווקא עשה לי "BOOOOOOOOO, והתבאס שהוא לא הצליח להקפיץ אותי
"רציתי לחלום על מישהי דמיונית..."
בתגובה ל: אהבתי את הכתיבה שלך מאת: דמיiנית אני הייתי עושה לו חזרה, חזק באוזן ובטוח הוא היה קופץ..
לאישה המהממת המככבת גם במציאוּת וגם בחלומות (שלי) - יום הולדת שמח!
מאחלת לך שנה נפלאה של גאווה גדולה וסיפוק.
אוהבת אותך המון המון, איזה כיף שאת כמו שאת וכמה מזל יש לי.
קוּף שלך.
בתגובה ל: מזל טוב קאליסטו ! מאת: קימונו שמחתי מאד להכיר אותך קצת יותר לאחרונה, מאחלת לך עוד המון סיבות למסיבות השנה
בתגובה ל: מזל טוב יקירתי מאת: זוהר דרומי יש סיכוי לראות אותך בשמיים...
בתגובה ל: מזל טוב קאליסטו ! מאת: קימונו קאליסטו יקרה!
אלפי ברכות חגיגיות שמחות ומאושרות
נשלחות אליך מאיתנו (הינשול בדרך)
שהשנה תביא איתה המון פתיחות מחשבתית לסובבים אותך
גלי קבלה אהבה וחיבוקים.
בעיקר הרבה הרבה מזל-טוב!! בכל דרך שתפני אליה.
מקוות לראות אתכן בקרוב :)
נ' וד'
בתגובה ל: מזל טוב קאליסטו ! מאת: קימונו עם סמיכות תאריכי לידה מצמררת?
קאליסטו יקרה שתהיה שנה של שמחה ואהבה, של חום והרבה הרבה כיף!
בתגובה ל: רגע - יש כאן עוד מקרה של זוגיות מאת: אור__ ואם סופרים גם את התאריך העברי וגם את הלועזי, הרי שהשנה חגגנו תוך 11 יום ארבע פעמים יומולדת. כיף גדול.
האם יש עוד זוג כזה ואני לא ידעתי? האם במקרה שמותיהן הפרטיים של בנות הזוג דומים קצת לשלנו?
~קשת~ ~קשת~
בתגובה ל: אכן, ח' ימים. מאת: קימונו זה מאוד מאוד קרוב רק 5 ימים בין התאריכים העיבריים
יש עוד? מעניין באמת.
בתגובה ל: מזל טוב קאליסטו ! מאת: קימונו טוב.
בתגובה ל: מזל טוב קאליסטו ! מאת: קימונו שתהיה שנה נהדרת שבה הכול יחליק בפשטות לאיפה שאת רוצה שיהיה. המון המון אהבה, שמחה והגשמת משאלות.
כיף לנו מאד שאת חברה שלנו
נ"ס וא"ק
בתגובה ל: מזל טוב קאליסטו ! מאת: קימונו הרבה אושר ושמחה! (איזה כיף, כמה בנות בת-קול חוגגות לאחרונה..כל יום אני פותחת את הפורום ורואה הודעת יומולדת חדשה :)
"כמו שמש שזורחת, כמו צל אשר נופל, בואי ואראה לך מקום שבו עוד אפשר לנשום"
בתגובה ל: מזל טוב קאליסטו ! מאת: קימונו יום הולדת שמח
מאחלת לך לחגוג כל יום בחייך כאילו היה יומולדת
בתגובה ל: מזל טוב קאליסטו ! מאת: קימונו הרבה שנים של אושר האבה וכיף!!!
בהצלחה בהכל:)
אני:)
בתגובה ל: מזל טוב קאליסטו ! מאת: קימונו מזל טוב! הרבה בריאות ואושר!:) והרבה שמחה ואהבה אמן:)
בתגובה ל: מזל טוב:) מאת: לב דבש איזה כיף לי...
בתגובה ל: תודה לכל המברכות מאת: קאליסטו גם אנחנו רוצות לברך...
קאליסטו היקרה, הרבה מזל טוב! שיהיה רק אושר ושמחה כל הזמן..
וגם לך קימונו שהיה לך ממש לא מזמן.. מתי רואים אותך כבר?!
בתגובה ל: רגע רגע רגע!!! מאת: נעמונת נראה לי שהגיע הזמן לפנים שמעבר לניק.. לא?
שתצליחי בכל, שליבך יתמלא בשמחה, לעולם אל תפסיקי ללמוד וללמד, לעזור ולתת מעצמך כמו שרק את יודעת, יקרה שלי...
מזל טוב!
ולסיום...:
אוהבת.
קבצים מצורפים:
"כמו שמש שזורחת, כמו צל אשר נופל, בואי ואראה לך מקום שבו עוד אפשר לנשום"
בתגובה ל: מזל טו-אוב ל ש י ר י!! מאת: פשוט_אני זר ברכות לבביות ליום הולדתך... בלה בלה בלה בלה...חחחח בקיצור אאחל לך דבר אחד ויחיד ומיוחד במינו , I wish you what you wish for yourself~:) תרגום -אאחל לך מה שאת רוצה לאחל לעצמך:) סורי אם יש שגיאות מומלדת שמח מלא אהבה ואור, חיבוקי דובוני לב דבש:)
בתגובה ל: לשירי הכי הכי!:) מאת: לב דבש את המשפט שאמרת "תאהבי אותה דרכך ולא אותך דרכה" תותחית!
בתגובה ל: אני עדיין זוכרת מאת: ש י ר י ללא תוכן
בתגובה ל: מזל טו-אוב ל ש י ר י!! מאת: פשוט_אני ללא תוכן
בתגובה ל: מזל טו-אוב ל ש י ר י!! מאת: פשוט_אני המון מזל"טים!!!!
מי יתן שתראי רק טוב ושמחה בדרכך!!! שתזכי להתחדש בכל יום... ושתצליחי בכל אשר תפני...
איימן!!!!!!!!!
בתגובה ל: מזל טו-אוב ל ש י ר י!! מאת: פשוט_אני שתהיה לך שנה נהדרת, מלאה באור ובשמחה...
בתגובה ל: מזל טו-אוב ל ש י ר י!! מאת: פשוט_אני שתהיה שנה חלומית מרגשת ושמחה! תצליחי ותהני מכל מעשה ידיך.
שאהבה תגדל ותתחזק.
בתגובה ל: מזל טו-אוב ל ש י ר י!! מאת: פשוט_אני המון מזל טוב ושמחה.
~אין לי אייקונים מתאימים~
בתגובה ל: מזל טו-אוב ל ש י ר י!! מאת: פשוט_אני ברכות ואיחולים לרוב.
בתגובה ל: מזל טו-אוב ל ש י ר י!! מאת: פשוט_אני לתימניה שהקפיצה לנו את המלווה מלכה בניגוניי גיטרה להפליא!
מזל טוב! מזל טוב! מזל טוב! הרבה שנים של אושר ובריאות ושמחה! שמחות שאת פה איתנו!
בתגובה ל: מזל טו-אוב ל ש י ר י!! מאת: פשוט_אני אתן מקסימות!
המחשב שלי בתיקון, ואני לא ממש יכולה להכנס בזמן הקרוב אבל ב"ה..
שבוע טוב!
א.
בתגובה ל: תודה לכולכן (: מאת: ש י ר י נראה לי שבלי מחשב זה יכול להיות אפילו משובח יותר !
"סטיות - אלה דברים כמו בלט על הקרח והוקי על הדשא, ולא הומוסקסואליות". האימרה האנטי-הומופובית הזו מיוחסת לפאינה רנבסקיה (פלדמן), שחקנית רוסיה-יהודיה http://en.wikipedia.org/wiki/Faina_Ranevskaya מפורסמת ביותר, אחת השחקניות הגדולות בברה"מ באותה התקופה. אמירה נוספת שלה, עוד יותר בוטה, להגנת ההומוסקסואלים, נשמעת בערך כך: "זכותו של כל אחד להחליט מה הוא עושה עם התחת שלו". התבטאויות כאלה היו, בלשון המעטה, נדירות ומסוכנות מאוד באותה התקופה. כל אחד אחר ודאי היה נענש על אמירות כאלה, אבל הפרסום הרב של פאינה רנבסקיה והערצת הקהל והצופים, כנראה, הגן עליה מרדיפות. אבל עדיין, היה לה אומץ לא נורמלי, לדעתי. היא הייתה ידועה בחוש הומור מדהים, בלשונה החדה, ביושר מוגזם ואפילו בנטיה להיות בוטה משהו, ובכך שלא חששה להשתמש בביטויים חריפים כדי ללגלג על תופעות או אנשים שלא נראו לה.
ישנם רמזים קלושים לכך שהיא הייתה, אולי, ביסקסואלית, כלומר, היו שמועות על רומנים שלה עם נשים (במקביל לרומנים עם גברים). היא מעולם לא נישאה, ולא כתבה בספר הזכרונות שלה יותר מדי פרטים על חיי הזוגיות שלה. יחד עם זאת, ידוע על ידידותה הקרובה עד מאוד עם אנה אחמטובה, משוררת רוסית גדולה של ראשית המאה ה-20, שהייתה ביסקסואלית ללא ספק, והיו לה רומנים מתועדים עם נשים, אחד מהם אפילו הוזכר בשירה "פואמה ללא גיבור".
רוצות לכתוב על גיבורות (או גיבורי) תרבות אחרות שאתן מעריכות, שכבר בחצי הראשון של המאה העשרים הביעו דעות אנטי-הומופוביות בנחרצות ובאומץ? קדימה, זה המקום...
בתגובה ל: "הומוסקסואליות זו לא סטיה..." מאת: alla_alla
אישה מצחיקה ומדהימה בעיניי, שמצליחה להביא למסך את הרבה כיף והומור. ולהיות תמיד הבוצ' הכי מגניבה!
והשילוב הכי מעולה של 2 הנשים הייפות האלה: ג'ניפר גרנר שקשור מאוד כמו שכבר אמרתי לזהותי המינית:) ואלן דג'נרס.. ממש ללקק את המסך!
תהנו!
תהייתי מדוע אף אחת לא העלתה את זה כאן , אחרי הכל אנחנו נשים , אחרי הכל הנושא הועלה לפורום יותר מפעם אחת:) לענינו , אתמול צוין יום השנה הבינלואמי לאלימות נגד נשים מה דעתכן?מה את חושבת על כל זה? אשמח לשמוע תגובות ,חיבוק דובי ,לב דבש:)
בתגובה ל: יום השנה הבינלאומי נגד אלימות בנשים - מאת: לב דבש באחת ההודעות שלה בפינת הגבאית.
הייתי בצעדה שלשום, היה עגום כרגיל. מעט מדי נשים, מעט מדי סטרייטיות (ומישהי כבר תהתה פעם מה יקרה אם יום אחד הלסביות תפסקנה לבוא לאירועים הללו...), מעט מדי תשומת לב תקשורתית, מעט מדי רעש. וחצי מהדוברות מעל הבמה, כרגיל (סליחה אבל זה ממש עצבן אותי) ממשיכות לדבר רוב הזמן בלשון זכר רבים, כאילו שאי אפשר פעם אחת בשנה באירוע המסויים הזה לדבר ברבות, וממשיכות לאזכר בהכרת תודה מתרגשת את הגברים הבודדים שהואילו בטובם ובאו לאירוע הזה... די כבר! הצעדות וההפגנות הללו אמורות לחזק, אמורות לשנות משהו, ובמקום זה שוב יצאתי עם תחושת תסכול ואפס מעשה. הייתי פעם אחת רוצה לראות של טים של כל גבר שלישי פוגע, במקום של כל אשה שלישית נפגעת. זה ישקף נכון יותר את המציאות, לדעתי.
* כאן נמחקה פסקה הקוראת להקמת מיליציה חמושה *
בקיצור, עוד הפגנת נגד הנגד עברה ושוב זה הרגיש די חסר משמעות. וסליחה, באמת, אם יש פה מתנדבות של מרכזי הסיוע שהתאמצו ועבדו בשביל האירוע הזה. אבל ככה זה הרגיש.
לפחות בדרך חזרה לאוטו ראינו על קינג ג'ורג' את הקשקוש ההזוי המצ"ב על קיר צדדי והוספנו חתימה מתאימה למטה. קצת הפיג את התסכול.
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: אור הזכירה את זה מאת: אופירי לא הבנתי למה חתמתן על זה , אם זה אומר שמרכזי הסיוע הרסו את החיים? או שלא הבנתי ועמך הסליחה. אני דווקא נהניתי שמעתי הרצאה של שעתיים וחצי , ואצלנו דיברו בלשון נקבה תקפו את מי שצריך , ולא מיהרו להגן על הגבר היחידי שהיה:) זה לא היה דרך מרכז סיוע , אך גם מעניין מאוד! תתעודי:) איך הנושא הזה קשור אלייך?אם זה לא נוח לענות ,בכייפ:) נראה שהנושא טעון אצלך ולכן אני שואלת ,סי'יה מותק:) ונעים מאוד אני זו לב דבש ,אני לא חושבת שאנחנו מכירות , יש מישהי שאני מכירה אבל זה שם המשפחה שלה לא שמה הפרטי האומנם?
בתגובה ל: אור הזכירה את זה מאת: אופירי אני שמחה לראות שהיא טופלה כראוי
בתגובה ל: נתקלתי בכתובת הזה לא מזמן מאת: זוהר דרומי אם אתן לא בעד הכתובת הזה , אז למה חתמתן עליה? אופ שמישהי תסביר לי בבקשה:)
בתגובה ל: אני לא מבינה.. מאת: לב דבש תסתכלי מתחת לקו, הן חתמו עליה "משה קצב"
בתגובה ל: אור הזכירה את זה מאת: אופירי לוותר על המצעד הזה.
משתי סיבות:
אחת - נראה לי שהשינוי התודעתי כבר מחלחל ברמה כזאת שלא צריך את הצעדות האלה של קומץ "הפמיניסטיות". עדיף להשאיר את המצב כמו שהוא עכשיו - כולם נגד הטרדה ופגיעה מינית - ואף אחת לא פמיניסטית :)
שתיים - הצעדה כצעדה היא לא סיפור הצלחה. המרכזים יכולים להיות גאים בפעילויות אחרות שלהם. אולי עדיפה חשיבה דרווניסטית במקרה הזה. אותי זה קצת מקומם כשמגייסים אותי על רגש כל כך משמעותי לכזה דבר. נדרשתי ממש להחלטה מאוד מושכלת כדי לא לצאת מהעבודה מוקדם ולהגיע. הפער בין תחושת התסכול מהצעדה לשינוי האדיר שהתחולל בחברה בפועל - לא מוצדק בעיני.
וחוצמזה - לא בטוחה בכלל שאם כל אישה שלישית נפגעת זה אומר שכל גבר שלישי פוגע. אבל גם כל גבר עשירי זה די נורא. מעניין אם פעם טרחו לבדוק את הסטטיסטיקות מהצד הזה
בתגובה ל: ואולי הגיע הזמן מאת: אור__ נכון, הצעדה ככלי למחאה ולשינוי היא מיותרת, אבל אני בכלל לא בטוחה שהיא מיותרת עבור הצועדות.
אני כבר כמה שנים לא מגיעה, כי זה באמת מסובך מבחינתי, אבל זה לא עולה לי בכל כך הרבה יסורים.
מצד שני, בנעורי, היא היתה לי מאד חשובה, חלק ממה ששיך אותי לקהילה הפמינסטית וחלק מטווית הקשרים בתוך הקהילה הזאת (וכמובן הנעורים רוצים תמיד לצעוק ולבעוט ולחסום קצת את הכביש וזה חשוב).
כאן המקום לשים את כל האירועים המשמעותיים בחייכן שדורשים מעורבות של הקהילה. שמחות, דאגות, תקוות ועצב. הכל כאן.
מוצאי שבת קודש, פרשת תולדות.. עשיו ויעקב, יעקב ועשיו... רק מי שהיה עד למפעל השליחות האדיר מבית מדרשו של האבי מליובאויטש, יבין איזו מכה אנושה הלמו בנו פועלי הטרור האיומים האלה. כל ילד וילדה חב"דיים גדל על השאיפה הבלתי מתפשרת לצאת לשליחות, לעזוב את הבית החם, הכשרות, הבית כנסת, המקווה, לעזוב את החברים הידידים, השמחות המשפחתיות,, וללכת.. ללכת הרחק לערים שונות ומשונות ולשהות שם חיים שלמים בעבור יהודי שייקלע לשם וירצה עזרה, שיזדקק לשרותי דת, שירצה יד מושטת. ככה שולחו לשם הטובות בחברותיי, כולן מפוזרות אי שם ברחבי העולם, אוסטרליה, סין, מרוקו, איטליה, נאפל, איפה לא??? שם הן מגדלות את ילדיהן, באהבת ישראל שאין קץ לה, ברחמים ושמחה שאין להם גבול..
אז מה זה תגידו לי? מה זה הרעש הזה של הפצצות, והגז המדמיע, והיריות, שם בליבו של הבית החם הזה לכל פונה..? וגבי ורבקי היו דוגמא ככ יפה לסמל הזה שנקרא "שליח".. מחוייכים, נדיבים, אופטימיים,(על אף שרק לפני זמן איבדו את מענדי שלהם,בן ה3 במחלה קשה..) והם אינם. והטלפונים, והחשש,והפחד שנשמע בקולן של החברות... מלמדים אותנו מגיל אפס להאמין שמה שה' עושה הכל לטובה.. מה זה הטוב הזה? מה?
ה', ייקום דמם? האמנם?
בינתיים רק כואב לי נורא. ועצוב, פשוט עצוב.
בתגובה ל: שלוחי מצווה ניזוקו. מאת: Hפידוסית ישר חשבתי עלייך, ועל החברות שלך שבשליחות אי שם.
חשבתי שזה בטח מאד קשה. רוצה לשלוח לך חיבוק שמקווה שינחם ויחזק במעט.
קטונתי מלהבין את משמעות הדברים, אבל רק לאחרונה למדתי להפנים את העובדה שהכל זה לטובה. ושוב ושוב מוכיחים לי שאכן זה כך.
כאב ועצב הם חלק בלתי נפרד מהחיים, משום מה. אין לי תשובה באשר ללמה זה כך.
אבל אני חושבת התמונה הגדולה יותר היא חיובית, ואופטימית. קחי צעד אחורה ותנסי להסתכל על הכל ביחד. תראי שאני צודקת :)
חיבוק נוסף
שבוע טוב
בתגובה ל: שלוחי מצווה ניזוקו. מאת: Hפידוסית זה כל מה שיש לי להגיד כרגע. נ נח נחמ נחמן מאומן
בתגובה ל: שלוחי מצווה ניזוקו. מאת: Hפידוסית יש סוג של תום חיובי בבתי חב"ד. סוג של שמורת טבע של אנשים טובים ועוגיות קינמון ביתיות. כבר שלוש שנים שאני מקבלת הודעות מחב"ד בייגינג. כל פעם אני תוהה למה אני לא שולחת מייל שכבר אין ממש סיבה לעדכן אותי, וכל פעם שמחה בכל זאת להתעדכן במה שקורה שם. ביום חמישי חיכתה לי בתיבה הודעה שבקשה להתפלל בשביל שליחי חב"ד בבומבי.
שהקב"ה ישלח תנחומים למשפחות, וכוח לאנשים הטובים להמשיך.
ברוך דיין האמת.
בתגובה ל: שלוחי מצווה ניזוקו. מאת: Hפידוסית ולא מוצאת כל-כך.
עד הרגע האחרון קיוויתי שהם חיים.
נו, שיבוא כבר, המשיח.
בתגובה ל: שלוחי מצווה ניזוקו. מאת: Hפידוסית שלא יכול להיות שא*נשים מדהימים כאלה (אני לא מכירה אישית, אבל בעיניי, כל אדם שעוזב את ביתו, ארצו ומשפחתו כדי לקיים שליחות שהוא מאמין בה כל כך בארץ זרה ועובד בשבילה 24/7 - הוא אדם מדהים) ישלמו בחייהם, ועוד בצורה מזעזעת כל כך.
בשבת שאלתי את אבא שלי איך זה יכול להיות, הם הרי עשו כל כך הרבה למען יהודים.
היתה לו רק תשובה אחת: מי שמקדש שם שמים בחייו - שמח לקדש במותו.
הם, הרב ואשתו, הגיעו אל המקום הגבוה ביותר, בחייהם ובמותם.
הי"ד.
בתגובה ל: כל הזמן אמרתי לעצמי מאת: פרידם לא מתחברת לי בהקשר הזה. קידוש שם שמיים או לא - שני חיים צעירים נגדעו וילד קטן נשאר בלי הורים. זה נורא. לפחות בני משפחתם מתנחמים ברעיון הזה, גם זה משהו.
בתגובה ל: המילה "שמח" מאת: זוהר דרומי אבל אל תתפסי אותי במילה אם לא דייקתי, (ובוודאי אף אחד לא שמח למות, גם לא על קידוש ה').
אני לא ביום של שימת לב לדקויות (יותר נכון, בקושי מתפקדת).
בתגובה ל: צודקת, מאת: פרידם רוח הדברים הובנה לגמרי. אני מקווה שהשבוע הקרוב יביא עימו שיפור במצב הרוח וכוחות מחודשים.
אם את רוצה, אני יכולה לכתוב למסר אישי.
רק רציתי להגיד שלדעתי להיפרד ממישהי כי היא כן שומרת או לא שומרת שבת, קצת טיפשי. זה באמת פער שניתן לגישור. אם כל יתר התחומים היו בסדר - זה ממש לא בוגר ולא רציני.לא שזה יעזור לך כרגע, אבל כנראה שזה לא היה זה אם זו הסיבה לפרידה...
בתגובה ל: זה סיפור נורא ארוך. מאת: alla_alla שמירת שבת היא סוגיה שמעלה על פני השטח נושאים כמו חופש, מרחב אישי בתוך הזוגיות, סדרי עדיפויות, ועוד כמה עניינים מהותיים. גם אם הסוגיה האקטואלית היא שבת, עדיין הבעיות שהיא מעלה אמיתיות, ואינן טפשיות בכלל.
rr-rr, לא חוויתי מימי פרידה כמו שאת עוברת עכשיו, אז אין לי ממש מה לייעץ או להציע, חוץ מלהזמין אותך לשתף פה ולפרוק. זה עוזר כמעט תמיד...
שבת שלום
בתגובה ל: אני לא חושבת שזה טפשי מאת: נוסעת סמויה מהמקום שלי, אני חושבת על כמה קשה למצוא זוגיות לסבית טובה, אז השיקול של שמירת שבת הופך ללא כל-כך מהותי. רק עוד עניין שבו צריך למצוא פשרה שטובה לכולם. כלומר, בעיניי, אהבת אמת היא עניין נדיר. אם במקרה הבחורה חילונית (דתית), שווה להתפשר על המון דברים כדי לא לאבד אותה. אלא אם כן יש בעיות נוספות, כמובן. אני לא אומרת שהבעיה טיפשית, אני אומרת שיש משהו לא רציני בהתנהגות של אדם שפוסל בן זוג אוהב (בת זוג אהובה לצורך העניין) בגלל סוגיית השבת.
בתגובה ל: לא יודעת מאת: alla_alla קודם כל, לא נראה לי שאנחנו מדברות על פסילה של בני אדם, או בני זוג לצורך העניין, אלא על פסילה של זוגיות עם אופי מסוים (שכולל את אופי בת הזוג ונושאים כמו המשפחה שלה, הדת והאמונה שלה, כמה היא עצבנית כשהיא קמה בבוקר וכו').
אהבה זה דבר גדול, מדהים, נפלא. אבל אהבה לבד לא תמיד מספיקה להחזיק זוגיות. זוגות נפרדים גם כשיש אהבה, זה קיים, ובמקרים כאלה השיקולים להיפרד גוברים על האהבה. במקרה של שמירת שבת, יכול להיות שעבור מישהי העובדה שהיא צריכה כל שבת לוותר על הרבה דברים קשה לה כל כך שהיא בוחרת להיפרד על אף האהבה. עבורך זה לא שיקול מהותי, אבל אני יכולה להבין שעבור מישהי אחרת זה שיקול מהותי מאוד, זה משהו שנוגע לאספקטים רחבים בחיים שלה. תוסיפי לזה שהמישהי האחרת הזו יכולה להיות במקום כל כך שונה מהמקום שלך שהיא בוחרת לא להתפשר על הדברים האלה לטובת האהבה. זה בכלל לא טפשי ולא לא-רציני להחליט על פרידה כשחיי היום יום מורכבים יותר מהצפוי. זו בחירה אולי שונה ממה שאת היית עושה בסיטואציה דומה, אבל בהחלט לא טפשית.
בתגובה ל: ובדיוק בנקודה הזו אני חולקת עליך מאת: נוסעת סמויה כשאת מציגה את זה ככה, זה בהחלט נראה רלוונטי, אני מודה. אם כי עדיין, קשה לי לדמיין את עצמי בסיטואציה שבה זה יהווה שיקול. אולי גם רואים את הדברים אחרת בגילאים שונים ובמצבים שונים. אצלי יש רשימה של 20 פרטים של מה שצריך להיות בה, לפני שמגיעים לנושא הדת. אבל יתכן שבגיל צעיר יותר זה הרבה יותר מהותי.
בתגובה ל: ובדיוק בנקודה הזו אני חולקת עליך מאת: נוסעת סמויה בשבת פתאום קלטתי, שאולי השתמע מדבריי שאני חושבת שאהבה יכולה לפתור כל קושי או כל משבר בזוגיות. אז לא, אני ממש לא חושבת ככה (אולי אני רומנטית ותמימה, אבל לא עד כדי כך). אני רק חושבת שאהבה גדולה, כפי שמבטאת כאן בעלת השרשור, היא *סיבה* מצוינת להשתדל לפתור כל משבר וקושי בזוגיות. הרי אתן מסכימות שהיה הרבה יותר נחמד אילו השרשור הזה לא היה עוסק בפרידה, אלא בבקשת עצות לפתור את הקושי של השוני בשמירת המצוות? ויש כאן בפירוש כמה זוגות שהיו יכולות לתרום מהניסיון שלהן בנושא. אז אולי זה לא טיפשי, להיפרד בגלל ההבדל הזה, אבל בעיניי זה ממש *חבל*. (בתור מישהי שכרגע מנסה לפתור בעיות בזוגיות למרות חוסר אהבה, אני בטוחה שאם הייתה אהבה, הייתי עושה את זה בהרבה יותר התלהבות ורצון...)
בתגובה ל: הערה קטנה אך חשובה מאת: alla_alla בדיוק מהמקום הזה - יש כל כך מעט לסביות בעולם, ואהבה זה דבר כל כך נדיר גם ככה, ואז מתחיל להסתחרר לו מעגל של המון המון דברים שמועמסים על הקשר בלי לחשוב פעמיים.
כי אם את מוכנה ללכת כל כך רחוק בשביל הקשר הזה - כמו להעמיד בסכנה את כל הקשרים על המשפחה והסביבה שלך, אז מה זה רק עוד נושא פעוט כמו שמירת שבת (נושא שאצל זוגות סטרייטים נחשב לחתיכת פער להתגבר עליו).
אני מאוד מאוד מקווה שאצל הצעירות הדפוס הזה ילך וידעך ילך ויעלם. (ואז כנראה שגם נשמע כבר קצת פחות על אהבות גדולות מהחיים, ונתחיל לשמוע קצת יותר על שידוכים "שעונים על הציפיות" של שתי הצדדים. בקרוב בימינו. אמן)
אלה - בתור הצד הדתי, אם לבת הזוג שלך היה מאוד חשוב שתחללי איתה שבת ביחד, כחלק מאופי הקשר והבית שהיא רוצה לחיות בו (טיולים עם המשפחה בשבת, מסיבות - מה שהיא רוצה ואוהבת), האם גם אז זה נראה לך טריוויאלי אל מול אהבת אמת?
בתגובה ל: הרבה נשים מגיעות לזוגיות לסבית מאת: אור__ נושא שחשוב וצריך לדבר עליו, לעבוד עליו ולמצוא פיתרונות שיענו על הצרכים של שני הצדדים. קוראים לזה עבודה על זוגיות. אחד הקטעים, ללא ספק, בגללם הזוגיות ההומולסבית היא הרבה פחות יציבה, סטטיסטית, הוא חוסר מוכנות להישאר ביחד למרות הפערים, ולעבוד על הזוגיות "עד שיצא עשן לבן", דבר שאצל סטרייטים לפחות בחברה הדתית הוא ברור מאליו. הקלות הבלתי נסבלת של פירוק הזוגיות ההומולסבית היא בעיניי משהו שלילי ביותר, היא סף תסכול נמוך מדי שנלמד ממקום לא נכון. יש לי חברות סטרייטיות דתיות שנישאו לבחורים חילוניים, ולא מזמן לימדתי כלה דתייה שנישאה לבחיר ליבה החילוני. אני לא חושבת שאצלם הפער קטן יותר, אבל גם חברותיי שנשואות כבר מעל 10 שנים, וגם הזוג הצעיר שעבדתי אתו וניסיתי לעבד אתם ביחד את החוויה של טהרת משפחה, כפי שכל אחד מהם רואה אותה, כדי לבנות דגם משותף שטוב לכולם - לכול המשתתפים הסטרייטיים במערכה היה ברור שעובדים על הזוגיות, וגם על הנושא הזה, ולא עוזבים-מפרקים-בורחים-מחפשים מישהי חדשה יותר מתאימה. וזה כשמדובר בבחורה סטרייטית, שיכולה למצוא בקלות שידוך דתי כמה שהיא רק רוצה. אז אני לא מבינה למה שונה הדין לגבי הלסביות, כשהמבחר של לסביות דתיות הוא גם ככה בערך 100 בנות, ואין שום מנוס מלפתח כאן תרבות של זוגות מעורבים חזקים ומתחשבים, כי מה כבר הסיכוי למצוא מישהי שגם תאהב אותי, שגם אני אוהב אותה וגם שהיא דתייה? אני לא מדברת על אלה שביחד מהאולפנה, כן... ובנוגע להנחה שכששני אנשים מתאימים נישאים בשידוך הגיוני וללא אהבה, אז הכול נהדר - ובכן, ממש לא. מניסיון שלי. לא מאחלת לאף אחת, באמת. הכול אפשר לפתור. *הכול*. היום אפילו אלימות פותרים בסוגי טיפול שונים. חוץ מהנקודה הזו. שאני פשוט לא אוהבת את האיש. ולא אוהב. אז פרופורציות. אהבה היא הסיבה, היא לא האמצעי, אבל כשאין סיבה, כל האמצעים המשוכללים ביותר לא יעזרו.
בתגובה ל: זה היה נראה לי מאת: alla_alla הוא הכללה גסה עד למאוד.
וזה תיאור שחוטא להרבה מאוד אמיתות אחרות. מה שניסיתי לכתוב קודם ואולי הייתי צריכה להשתמש ביותר מילים כדי להבהיר את עצמי, זה שמכיוון שזה כזה לא נורמטיבי להיות בקשר לסבי, הרבה פעמים אנחנו עוטפות את הקשרים שלנו בגוונים מיתיים, ברומנטיקה גדולה מהחיים. בקבוצה הראשונה שממנה קמה בת קול, (את מוזמנת גם לדפדף בפורום בנענע לעמודיו הראשונים כדי להתרשם עוד מהאווירה) לכולן היו אהבות של "פעם בחיים". עוצמת חיבור כל כך גבוהה, שאין אף אחת אחרת או אף אחד אחר כדי לברוח אליהם, שום דבר בכלל לא ישווה ובכלל לא בא בחשבון אל מול האהבה הגדולה הזאת. וככה גם הסביבה מוכנה לבלוע את זה יותר, אי אפשר להתעלם מאהבה כל כך גדולה, כנראה שזה באמת מה שהקב"ה רצה. להרבה מאוד מהנשים הבת זוג הופכת להיות הכל: היא המשפחה הכי ראשונית (גם תחליף להורים ולפעמים לאחים ולאחיות - שגם אם הם מקבלים את בסוג של מאבק או סלילת דרך מולם כל הזמן והשותפה שלך לתהליך הזה היא בת הזוג), היא החברה הכי טובה, המאהבת, השותפה לחיים ועוד ועוד.
זאת מעמסה בילתי נסבלת לקשר. כל קשר. והכל נובע ממחשבת "האין ברירה" שעומדת ביסוד דברייך. לצערי ה"אין ברירה" הזה הוא גם חלק מהמציאות, אבל צריך ללמוד להניח את התפיסה הזאת בערבון מוגבל. כל אחד מהזוגות הסטרייטים שתיארת ידע כהנחת יסוד - שיש לו ברירה. קשר עם חילונית הוא לא "המוצא היחידי" העומד לרשותו. וזה היסוד וההבטחה לשפיות. מנקודת בחירה שכזאת, לקיחת אחריות שכזאת - אפשר לעבוד על כל קשר.
כשאת מוצאת את עצמך בדיוק באותה הסיטואציה רק שנכנסת אליה מתוך הנחה ש"אין ברירה" - המצב אחר לגמרי. כי באיזהשהוא שלב את מגלה שיש ברירה, וכנראה שהיתה כזאת כל הזמן.
ורק בקטנה לסיום - אולי הלסביות הדתיות חיבות "להתפשר" ולדעת לגשר על פערים כדי להיות בקשר עם חילוניות. החילוניות ממש לא זקוקות לזה. כל הקהילה הלסבית עומדת לרשותן (פחות 100 נשים... וגם זה בערך). הלך המחשבה שלך מעמיד אותך מראש בעמדת נחיתות קשה. והתוצאות של זה הרסניות. אני כותבת רק על מה שאני מכירה היטב :)
בתגובה ל: אני חושבת שמה שכתבת על הפירוק המהיר של הקשר מאת: אור__ אני גם באה מהמקום הזה, ולומדת לא לחשוב ככה, וזה קשה. זה בהחלט מובן לי והבעייתיות היא ברורה.
העניין שהעלית הוא חשוב מאוד, כן. אבל אני רוצה לומר שאני מכירה גם את החברה הלסבית הכללית (יותר נכון הרוסית-הישראלית). אז אני גם רואה את העניין משני צדדים. לפחות. גם שם, תאמיני לי, מחפשים אהבה. וגם שם מוכנים ללכת רחוק כדי לחפש אותה - ואולי יהיה סיכוי שהאהבה הזו גם תישאר. דווקא העליתי בפורום שם פעם את שאלת הדת, במקביל לשאלות הילדים ולעוד עניינים שלגביהם יכול לקום צורך להתפשר ולחפש דרך טובה לכולן ולעבוד על זה. והאמת היא שהופתעתי מהתוצאות לטובה. יש משהו פתוח בקשרים בין נשים שמזמן לעבוד על הבעיות, לדבר עליהן ולפתור אותן, ורצוי לנצל את זה, עד שיש לנו איזה יתרון, אה?
וגם את הצד של להיות בזוגיות ללא המטען הרומנטי המושמץ אני מכירה. וזה לא נחמד.
ומה שכתבתי בנוגע ליציבות הזוגיות ההומולסבית זו סטטיסטיקה, ולא "הכללה גסה". זה משהו ידוע לכולן וזה נאמר באוזניי לא פעם גם בשיחות שלי עם חברות "בת קול". נכון שכל סטטיסטיקה היא הכללה גסה :), אבל העובדה שמבחינת היציבות אני רואה הרבה יותר קשרים מתפרקים אצל הלסביות, מאשר אצל הסטרייטים (ולא מדובר בילדות בנות 18, אלא בנשים מעל גיל 30), היא מדאיגה. לפחות אותי.
לגבי עמדת נחיתות, חייכתי לי בעצב. עמדת נחיתות יותר נחותה משלי בעולם הלסבי גם ככה לא תיתכן, הבנתי את זה היטב בחודשים האחרונים - אם נודה על האמת. ואני בכלל לא בטוחה שאני רוצה להיות שם, במקום הזה של מישהי שמחפשת זוגיות לסבית. ככה שההערה אולי מחכימה, אבל לא רלוונטית לגביי. הלוואי וכל הבעיות שלי היו מסתכמות בשאלה - מה עליי להרגיש בקשר לזוגיות עם בחורה חילונית. באמת הלוואי.
בתגובה ל: אני חושבת שמה שכתבת על הפירוק המהיר של הקשר מאת: אור__ אך עם מידה של נכונות שהולכת ומסתדרת.
אני זוכרת באורטודייקס או איך שלא קראו אז לקבוצה הזו לפני 10 שנים ויותר: נשים בנות 35+ עם משכי קשר של מקסימום 3-3.5 שנים. נדמה לי שלמעט זוג אחד שאפילו לא גר ביחד אין שום זוג שהיה אז ועדיין יחד.
כמובן שעם הקבלה החברתית וההכרה שיכולים להיות לנו ילדים באה גם התייחסות יותר מחוייבת לקשר (ק"ו כשהם ישנם)
חוץ מזה אני ממש מחבבת את תחושת האהבה הגדולה מהחיים. את הזכרון שבשביל האהבה הזו הייתי מוכנה לוותר על משפחתי, קהילתי וכו' וכו'. כבר למדתי שזה שטויות ואשליה. כבר למדתי שיש ולכן כנראה תמיד היתה ברירה. ובכל זאת זו התחלה מקסימה ויש לי מקום חם בלב לעוצמה הזו.
אל תבטלי בגלל פשרות. בכל קשר ישנן בסופו של דבר המקומות שצריך לעבוד עליו קשה.
בתגובה ל: אני חושבת שמה שכתבת על הפירוק המהיר של הקשר מאת: אור__ יש זוגות סטרייטיים רבים שבהם האישה היא החברה, המאהבת, המשפחה היחידה והרעיה ואם הילדים ושותפה ועוד (למשל, לבעלי אין הורים ויש אח שאתו הוא ביחסים מוזרים מאוד, בקושי יש לו 2 חברים שגם אתם הקשר די רופף, ובמשך 4 שנים הוא היה מובטל - אני די האדם היחיד בחייו. נכון שזה קשה מאוד אבל זה קיים גם אצל הסטרייטים והם לא בורחים כל שנתיים לחפש להם מישהי חדשה). בכלל, זו מעמסה בלתי נסבלת, אולי, של המבנה המונוגמי והגרעיני של המשפחה בתקופתנו, להבדיל מהשבט שחיינו בו בשנות קדם, ועל זה אפשר לדבר שעות. במיוחד זה הופך לבלתי נסבל דווקא כשיש ילדים.
ובהמשך לדבריה של הויז, גם אני מכירה זוג מקסים שהן יותר מ-10 שנים ביחד, ומה שמיוחד שם שמדובר בבנות שמוכנות לדבר זו עם זו על הבעיות עד אור הבוקר כל יום, עד שימצאו פיתרון. אין להן פחות בעיות, המשפחות שלהן לא קיבלו אותן בקלות ועד היום לא מקבלות, שתיהן לבדן בארץ בלי משפחה, וכו'. אני יודעת את כל זה ממקור ראשון, הן בעצמן מודות שזה "הסוד" שלהן - העבודה הקשה. אחת מהן עובדת סוציאלית במקצועה, אז בת הזוג שלה מתבדחת שהיא כל הזמן מחדדת עליה את הכישורים המקצועיים שלה.
בתגובה ל: ועוד, לגבי מעמסה מאת: alla_alla העומס שמוטל על נשים בזוגיות הטרוסקסואלית, גם בתסריטים פחות דרמטיים ממה שתארת, הוא באמת הרבה פעמים בלתי נסבל.
אני לא חושבת ששימור זוגיות שכזאת, צריכה להיות סוג של אידאל, נהפוכו. אני סכימה מאד עם כמעט כל מה שאור אמרה כאן. כשצד אחד או שניהם (לא בטוחה מה יותר גרוע), משליכים את כל עולמם על קשר זוגי זה הרסני עד למאד ומהווה מעמסה של צפיות לא ראליות, רגשות אשם ותחושת אחריות לא פרופורציונלית, שמשתקת את הזוגיות ואת בני הזוג. בניגוד לאור, אני לא מאשימה בכך את המצב של הזוגיות הלסבית בתוך עולם הומופובי. אני חושבת שהנטיה לטוטאליות כזאת בקשר היא תוצאה של אשיות לא בוגרת (והרבה פעמים, באופן טבעי, פשוט בקשרים של אנשים צעירים מידי, הבעיה היא שזה דפוס שנוטה להשתמר). גברים רבים אכן בוחרים שלא להתבגר באספק הזה של חייהם, לא לקחת אחריות על קשרי המשפחה והחברה שלהם וגם על הקשר הזוגי עצמו ולהעמיס הכל על זוגתם. אם זה הדפוס של הזוגיות ואין הכרה בעצם הבעיה ונכונות לפתור אותה (וזה כרוך בויתורים מפליגים ומאמץ גדול מאד עבור מי שמורגל או מורגלים להיות הצד המתיילד של הזגיות הזאת), אז השימור שלה בכל מחיר רחוק ממשהו שצריך להעלות על נס ורצוי לשקול ברצינות לסיים אותה.
בתור לסבית שקילומטראז' לא מבוטל של שיחות לתוך הלילה מאחוריה, אני לא מתלהבת מהן יותר מידי. בדרך כלל זה מנגנון לשיכוך כאבים סימפטומטי ומריחת שכבה עבה של רציונליזציה, שלא טומן בחובו נכונות אמיתית לשינוי.
אז נכון, בכל קשר יש הרבה עבודה, אבל אם מרגישים שהעבודה היא דחיפת סלע במעלה ההר, אז אולי כדאי לחפש עבודה אחרת.
כמו שאמרה הויז (וזאת תחושה, אין לי על מה להתבסס) היציבות של קשים בתוך הקהילה היא בעליה מתמדת. מצד שני, היציבות של קשרים בעולם ההטרוסקסואלי, כפי שמתבטאים בשיעורי הגרושים, הם גם בעליה. אני לא חושבת שזה רע בהכרח. אנחנו משתנות, יש לנו צרכים אחרים ואנחנו לא בהכרח מוכנות לחיות כמו שבנות דמותנו היו מוכנות לחיות פעם. זה שינוי חיובי. כמו כן, ההבנה ששום החלטה (מלבד האחריות לקטינים) אינה נצחית ושזוגיות היא דבר שהוא בהחלט בר סיום ואינו מובן מאליו, זה לא דבר רע. פרידות הן תמיד כואבות, אבל לא תמיד הנסיון למנוע אותן הוא הדבר הנכון לעשות. לפעמים זה חלק מהדינמיות של החיים. זו דרכו של עולם. אני לא חושבת שצריך לדאוג מזמניותם של קשרים יותר משצריך להלחם נגד סופיותם של החיים. הפחד משינוי הוא טבעי כמובן, אבל צריך לקחת אותו בפרופורציות.
בתגובה ל: אני אנסה להזהר מאת: פוליטאה ולא אחלוק עליה. אני כן עדיין מחזיקה באידאל של קשר אחד לכל החיים, ולא ממהרת להיפרד ממנו, למרות שמעשית זה כנראה כבר די אבוד לי. אבל - בתנאי - שזה קשר של אהבה.
והביטוי "לשמר בכל מחיר" הוא מעט דמגוגי - לא מדובר ב"כל מחיר" אלא במחיר של טיפול, עבודה, קבלת יעוץ ושינוי. דחיפת סלע במעלה ההר - כן, אני עדיין עומדת על זה שהייתי מוכנה לדחוף סלעים מאוד כבדים במעלה ההר למען אהבת אמת, והמחיר היה שווה בעיני (ודחפתי סלעים כאלה, יש לציין... לא שיצא מזה בסוף משהו אבל זה כבר עניין אחר). השאלה היא האם אני מוכנה כרגע לעשות את זה בשביל קשר שאין בו לצערי אהבה ולא תהיה בו - זו השאלה שאני מתמודדת אתה כרגע. (בדיוק חזרתי מפגישה עם הפסיכולוגית שלנו, כולי מפורקת לרסיסים...)
מעניין היה לשמוע את נקודת המבט שלך על השיחות בין בני הזוג - אני הרגשתי שזה האפיק היעיל היחיד שלנו לפתור בעיות (ואני כוללת כאן גם את הקשר שלי עם חברתי לשעבר!), והכול החמיר בעצם כש*לא* דיברנו עליהן. אבל אולי אפשר לדבר - ואפשר לדבר. ונכון גם שלפעמים לא מספיק לדבר.
בתגובה ל: אני אנסה להזהר מאת: פוליטאה כל אהבתי
בתגובה ל: הרבה נשים מגיעות לזוגיות לסבית מאת: אור__ הי! את דורכת פה על מטען של אלפי שנות רומנטיקה סטרייטית שגדלתי עליה!
שידוכים שעונים על הציפיות? פחחח!!!!!1
בתגובה ל: פחות אהבות גדולות מהחיים??? מאת: נוסעת סמויה ללא תוכן
בתגובה ל: פחות אהבות גדולות מהחיים??? מאת: נוסעת סמויה שכל השאלה היא, מאיזה כוס את בוחרת לשתות
:)
שתקתי רק אני
ואלוהים המשיך להעדיף גברים,לבנים,סטרייטים והולכי תלם
וכולן העדיפו את אלוהים כולן וגם אני כי לא ברעש ה',כי בקול דממה דקה
אלה R (מבקשת רק עוד קצת,לגחך עם עדי אשכנזי על פוליטיקאים ואידיאליסטים שמוקים.. אבל מגחכת בעיקר על עצמי כמה אני גרועה בלהאמין)
סתם,הזכרת לי
בתגובה ל: ובחיפוש אחר השקט מאת: עיר קטנה למה בחרת ב"עיר קטנה"?
בתגובה ל: אפשר לשאול מאת: זוהר דרומי אז ככה: יישוב קטן-שבד"כ יש בו קהילה מסודרת אחת-יש לו את ההנהגה שלו שדואגת לצרכים הספציפיים הנוגעים לכל החברות/ים בו
עיר גדולה-יש בה כלמיני צרכים וכלמיני קולות ויש בה עירייה,ומועמדים לראשות העירייה שמנסים להתחנף לכל גווני האוכלוסיה וגם בבחירות לראשות הממשלה-עטים עליה
אבל עיר קטנה-יש בה בעצם את כל הצרכים שיש גם בעיר גדולה, אבל היא לא ממש מעניינת אף אחד.. היא בעצם מסמלת מכלול צרכים שלא באים על סיפוקם.. (סתם הסבר שלי,נטול ידע כלשהו,עימך הסליחה)
אז ככה זה כשאת מופלית לרעה על רקע היותך לסבית(שכחתי איך נשמע קולה של אימי..) ומגזר המוצא שלך תקוע בהפליות על רקע עדתי("רבנים קבעו-את רוצה לשנות את זה?"-אז מה זה בכלל פמיניזם בשבילו?ושלא נדבר על לסביות..) ושאת הדתיות החילונית-לא מעניין שומדבר מלבד:"זה החוק-מה תעשי תשני אותו? ו"היית חרדית?חרדים הם פרזיטים ששונאים את המדינה".. (ולכן אני קמה בשש-ללימודים וחוזרת-בחצות-הלילה-מהעבודה-באותו יום) ושאת מקבלת שכר מועט-כי את אישה
נראה לי יותר מידיי דברים שצריך לסדר ואני החלטתי שעדיף לתת למי שיש בידה/ו לפחות נקודת "זכות" מיינסטרימית אחת-לפעול נגד קיפוח מיינסטרימי אחר..
אז אני מאמצת את מודל העיר הקטנה,שחבל לה להתאמץ,כי ממילא יש לה מעמד נמוך מידיי מכדי שייסתכלו עליה
למרות שמידי פעם המוח שולח אותות מצוקה-ואז אני פותרת אותו באיזו שיחה בה אני מתפקדת כעו"דית של עצמי- רק שבסיומה אני נזכרת שהתובעת משוללת הזכויות היא אני- ואז אני רוצה רק לנוח(ולראות עדי אשכנזי)
וכדי לא לסיים בדיכאון: שוצי שלי (שגדלה לתפארת)מרווה אותי רוב נחת- יש לה העדפה ניכרת לחתולות(נקבות)שצבען שחור או יותר נכון-היא נחשבת למתעבת חתולים מושבעת אבל כשזה מגיע לחתולות שחורות-היא שוכחת מזה לגמרי.. (יש מצב שזה בגלל שהיא מתגעגעת לאחותה ז"ל) אני מעדיפה לחשוב שכשהיא הייתה עוברית אמא שלה לחשה לה שתאמץ אותה שוחרת שוליים,שולית במיוחד.. מתה עליה :)
לילה טוב!
בתגובה ל: כן-ותשובה כדי להתחמק מש"ב מאת: עיר קטנה ששוצי עדיין איתך, אנחנו חושבות עליכן ונזכרות בימים שכול המשפחה עוד היתה יחד. הקטנצי'ק שלנו עדיין שובב עוד לא מוכן להיפרד מתקופת הילדות שלו ובעיקר משגע את מושי הקשישה הנירגנת..
מקווה שעיר קטנה הניק החדש ימלא אותך בשלווה ונחת. אני בטוחה שמשתקף ממנה נוף מדהים,שמשכיח את כל הדאגות.
נטע
בתגובה ל: כן-ותשובה כדי להתחמק מש"ב מאת: עיר קטנה למרות (ואולי בגלל) חוסר האונים שעולה ממנו :)
חשבתי קצת על העניין, דווקא משום שנגעת בנקודה מוכרת - כמי שבאמת גדלה בעיר קטנה, לא ידעתי מה המשמעות של זה עד שלא יצאתי החוצה, לעולם הגדול, או במילים אחרות - עד שהתבגרתי. למעשה לא היתה משמעות לעובדה שאני נערת העיר הקטנה (ואישה-ומזרחית-וממעמד כלכלי בינוני מינוס ועוד כהנה וכהנה) עד שהיה לי למה להשוות. נכון שבטלויזיה נחשפים עולמות "אחרים", אבל כשכולם מסביבך דומים לך, זה העולם שאתה חווה כאמיתי, ולכן שלם עם מה שיש ולא מתעסק במה שאולי חסר (יש לי הרגשה שהילדים של ימינו לא יבינו על מה אני מדברת). בהמשך לזה, ואגב ניקים- באופן מסוים העיר הקטנה היא בדיוק כמו הזוהר הדרומי. אותה תופעה שמיימית מופלאה שמושכת המוני אנשים לחפש אותה בצפון הכדור שלנו, קורית גם בדרומו. רק שעליה אףחד לא שמע. אף אחד כמעט לא מגיע לשם ממילא. אם השמיים נצבעים ביופי מדהים באנטארקטיקה ואיש אינו רואה זאת, האם יש לזה משמעות? האם זה קרה בכלל? והעיר הקטנה, האם לחיים הרוחשים בה אין ערך מחוץ להקשר ההשוואתי? קהל הקוראות העצום (כל השלוש) ודאי נזעק עכשיו - ודאי שכן! איזו ראייה אינפנטילית, מי אמר שכדי לראות ערך בחייך אתה צריך לוותר על שאיפות לעתיד או על עשיית צדק? זה נכון, ולכן, בשורה התחתונה והתלושה לגמרי מהמציאות - במקרים מסויימים עדיף היה אם נקודת המבט הילדותית היתה משתמרת גם בבגרותנו. אולי החיים היו פחות מתסכלים... בינתיים, (וסליחה לכל המנהיגות והלוחמות שביננו, אני מדברת בעיקר על עצמי) אם נלמד איך לא לפחד מהזוהר (הדרומי) שבנו, זו תהיה התחלה טובה.