|
דתיות גאות
דתיות גאות
ברוכות הבאות לביתן של הלסביות הדתיות. הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירהבין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
|
|
|
ב"ה נ נח נחמ נחמן מאומן היי נשים יקרות , מה שלומכן? אז...מה אתן מרגישות כלפי הנשיקה הראשונה שלכן..? הייתה אם בן או עם בת? איך הרגשתן אחרי?לפני? אשמח לשמוע מכן ,סי'יה:)
|
|
בתגובה ל: שאלה לדיון-הנשיקה הראשונה(זו ההודעה הנכונה:) מאת: לב דבש ממש לא היתה רלוונטית לרבי נחמן. ושלך?
|
|
בתגובה ל: הנשיקה הראשונה שלי מאת: הויז קפוא ב"ה נ נח נחמ נחמן מאומן היי הויז יקרה מה שלומך?? בוקר טוב! רבי נחמן נמצא תמיד בכל מקום:) אז מה זה אומר לגבי הנשיקה שלך? מתי היא הייתה?:) יום קסום מותק!
|
|
בתגובה ל: היי הויז יקרה!:) מאת: לב דבש מה הסיבה שאת כותבת בכל תחילת הודעה את הסיסמא של ברסלב? מה זה נותן?
|
|
בתגובה ל: אני אנצל את ההזדמנות ואשאל - רק ממקום של סקרנות: מאת: פרידם היי פרידם יקרה מה שלומך? אני כותבת את זה(לעיתי קרובות מאוד) כי זה נותן לי מרגוע ,וכוח. שאיני יכולה להסביר מעיין חיבוק גדול ללב , שוואלה ,אני גם לסבית וגם דתיה ,ולא רק דתייה אלא מאוד התקרבתי לעניין רבנו נחמן , שבוודאי את יודעת שבסיס תורתו ,הוא אהבה ושמחה שבלב ומסביב. וזה ממש לא סיסמא של ברסלב ,עייני מעט במקור "המשפט" הזה , ולא פעם הייתי במצבים אפילו "רק" של עצבות פנימית שזה נתן לי המון כוח ,ושמחה ומרגוע ,לפחות בשבילי:) אור ואהבה לב דבש
|
|
בתגובה ל: היי פרידם יקרה לשאלתך:) מאת: לב דבש לכי על זה.
|
|
בתגובה ל: היי הויז יקרה!:) מאת: לב דבש מרגיש לי קצת פורנוגרפי... אבל אם זה מה שמדליק אותך מי אני שאתערב...
|
|
בתגובה ל: בכל זאת מאת: הויז קפוא פרונוגרפי?מה קשור ,אשמח להסבר:) לילה טוב
|
|
בתגובה ל: היי הויז ההודעה הייתה מיועדת אלי? מאת: לב דבש ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: נחמן מציץ לי בנשיקה הראשונה?!?! מאת: הויז קפוא חחחח מצחיקה:) פורנוגרפי?אפילו לא קרוב לזה , התכוונתי שרבנו נמצא בכל מקום ,בכל זמן ,בכל רגע אפילו שלך עם עצמך. לזה הכוונה. נ.ב - רבי נחמן נפטר מן העולם מלפני הרבה זמן. ואתמול הייתה ההילולה שלו..:) שיהיה יום קסום!לב דבש
|
|
בתגובה ל: הנשיקה הראשונה שלי מאת: הויז קפוא אם היה לזה המשך או שזה שימח אותך זה בטח היה רלוונטי. שהרי אם הנר דולק אפשר לתקן, ומצווה גדולה להיות תמיד בשמחה!
הנשיקה הראשונה שלי הייתה בגיל 12 עם בן וזה היה איכס.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple
Toto, I have a feeling we're not in Kansas anymore.
|
|
בתגובה ל: למה להיות מקובעים? מאת: alla_allaאין לפחד כלל, וכל העולם כולו גשר צר...
|
|
בתגובה ל: למה להיות מקובעים? מאת: alla_alla בהחלט מסכימה איתך! גם את מקורבת לרבנו?:)
|
|
בתגובה ל: היי alla!:) מאת: לב דבש לצערי או לשמחתי, מבנה האישיות שלי מונע ממני להיות מקורבת לרב, רבנית (חיים או מתים) או כל אישיות אחרת. אני אנטיחסידית מטבעי.
בנוגע לנשיקות, אני מסתכנת בזה שיעיפו אותי מהפורום או מבת קול, אבל בכל זאת אגיד את המסקנה שלי: מילא סקס עם גברים, זה עוד איכשהו. אבל להתנשק אתם זה מגעיל. באמת. תתנשקו רק עם בנות.
|
|
בתגובה ל: לא מאת: alla_alla היי יקירה , אני לגמרי מבינה אותך , ואני יודעת ומאמינה בכל ליבי שאם זה לא היה הדרך של ברסלב ששבת אותי ,זה פשוט לא היה. מה שכן ,רבנו נפטר , גם שקרוב פה זה הגדרה מעט שונה ,זה רוחני ולא פיזי ,נכון שיש לו תלמידים ושיעורים והכל ,אבל אני כרגע מתקדמת לאט לאט ,שזה ללמוד בעצמי את דרכו ,להרגיש אותו בכל נגיעה שלי בדברים , ואני מקווה שב"ה גם לשמוע רבניות וכאלה(מאותה סיבה שלך אני נרתעת לעשות את זה) ,והכי חשוב זה לשמוח על הזכות שנפלה בחלקי להכיר את הדרך של השמחה והאהבה של נ נח נחמ נחמן מאומן.בגלל זה גם תמיד אני כותבת נ נח נחמ נחמן מאומן ולא רבי...זה מרגיש לי יותר קרוב בלי תארים ,משהו אישי יותר:)
בנוגע לנשיקות ,נראלי שנשיקה עם בת היית עבורך חוייה מתקנת:)חחח
אוהבת מכל הלב לב דבש
|
|
|
בניתי סוכה לבד, שנה שלישית. סוכה כשרה. שכונה חרדית... כולם גברים.. ורק אני אישה. ושלי צנועה, קטנה, אבל זוהרת. כי היא פשוט עדות לזה שאפשר. פשוט אפשר.
אולי לכן החגים האלה מרגישים לי שמחים במיוחד.
|
|
בתגובה ל: אני לא מפסיקה להתפעל מזה. מאת: Hפידוסיתאם לא צירפת תמונה??? מהר לצאת, לצלם, ולשים בפורום!! סחתיין עלייך יקירתי, למרות שאני לא מופתעת לרגע מהצלחתך... ושאלה קטנה: בשכונה החרדית שלך, כולם גברים ורק את אשה? אין עוד נשים חוץ ממך?! אז איך זה שאני לא שומעת ששולחים לך הצעות שידוך כל הזמן?? זה לא מעלה בך תהיות לגבי העדפותיהם של כל אותם גברים מדוברים...? ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e268a0aa55.gif סמיילי_מגלגל]() שתזכי לקיים את המצווה הכי שווה מכל המצוות (לענ"ד), ותהיה לך שמחה אמיתית, כזאת שבאה מבפנים, בכל ימי החג (וגם אח"כ, אם כבר). ממני, שמצפה להזמנה רשמית לבוא ולראות את הפלא הצנוע, הקטן, אך הזוהר ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e27adac2ee.gif סמיילי_פטיש]() (סמיילי פטיש, לכבוד הסוכה)
|
|
בתגובה ל: אני לא מפסיקה להתפעל מזה. מאת: Hפידוסית אני בטוחה שזה מעורר הערצה בקרב גברברי השכונה והנשים (שלא מעיזות לקנא בך על החופש שלך).
חג שמח באמת. (אני עובדת בחול המועד ובערב החג (למשל עכשיו) כך שזה קצת הורס את החג. אבל נו, שיהיה).
|
|
בתגובה ל: כל הכבוד לך! מאת: פרידם שמחה לשמוע שאני לא היחידה בארץ חוץ מרופאים ואחיות וכבאים, שעובדת השנה כל ערבי חג ומועד ושבת ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/mw1a__rqgv_215(1).gif כוכבים]() . אוףףףףףףףףף. לפחות עכשיו אני עובדת מהקומה השנייה בבית של ההורים שלי ואבא שלי צלצל באינטרקום מלמטה שהוא הכין לי קפה. רק שיהיה בריא!
|
|
בתגובה ל: גם אני מאת: alla_alla אני עובדת בעיקר בערבי חג / שבת ובמוצאיהם.
יאללה, הסוכה גמורה ולעבודה.
|
|
בתגובה ל: גם אני מאת: alla_alla
|
|
בתגובה ל: אני לא מפסיקה להתפעל מזה. מאת: Hפידוסיתבחצאית. זה כבר כבוד! (והולכת בעצמי לקיים את המצווה עם זוגתי, ולעיניהם הנדהמות של תושבי השכונה - ללא מגע יד גבר)
|
|
בתגובה ל: תכף תגידי לי שעשית את כל זה מאת: נוסעת סמויה התחילה לפני קצת יותר משבוע כאשר סבא שלי (היקר שיח') התקשר לשאול האם אני רוצה שיקנה לי אתרוג. וכך בתוך רשימת האחים, הגיסים ושאר גברי המשפחה ישב לו אתרוג אחד מוסמן בשמי :-)
(תודה סבא, ונדמה לי שמגיעה גם תודה לציפור קטנה שלחשה לו רצוי לספור גם אותי).
|
|
בתגובה ל: השמחה של החג הזה מאת: נוסעת סמויה בכלל אין לי סבא.
בקיצור, זאת היתה הודעה של זוגתי (ואני יודעת שאני אשמה, כי בגללי היא החליפה ניק במחשב שלה).
|
|
בתגובה ל: השמחה של החג הזה מאת: נוסעת סמויה ומרגשת מאוד
|
|
בתגובה ל: השמחה של החג הזה מאת: נוסעת סמויה חוץ מזה שזה מקסים, באמת! אבל הופתעתי נורא. עד שקראתי את ההודעה למטה. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/zbv2__040.gif ס63]() בדיוק לפני יומיים דיברנו על זה שאין שום מצב שאתן שתיכן תתבלבלו בניקים. טעינו. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/6kdc__good.gif ס36]() אז ממש יש לך ארבעת המינים משלך? תמיד? מגניב.
|
|
בתגובה ל: אני לא מפסיקה להתפעל מזה. מאת: Hפידוסית חן חן, קבלי צל"ש ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/xfxq__w7x7_th_zan(1).gif אצבעלמעלה]() . אפילו בעלי מקטר בטירוף על זה שהוא בונה כבר סוכה שנייה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/0sxe___.GIF חושב]() (אבא שלי קצת מושבת אז הוא בונה עכשיו את הסוכה של הוריי).
|
|
בתגובה ל: אני לא מפסיקה להתפעל מזה. מאת: Hפידוסית בשנים האחרונות האחריות על קישוט הסוכה מוטל עלי או על אחותי (אנחנו לא מקשטות יחד כי מרוב מריבות הסוכה תעלה באש).
השנה האשה הצטרפה אלי ל"תזיזי קצת ימינה... אמרתי קצת! לא הרבה! יופי. עכשיו טיפה למעלה... עוד קצת.. מצוין".
נעץ.
כיף לשתף אותה ככה. כיף שההורים יודעים שהיא באה ושמחים שהיא עוזרת. כיף שאמא שלה מתקשרת לשאול "אם יום כיפור זה יום עצוב אז למה לובשים בגדי חג?", כיף שאמא שלה מתלהבת מהשטרודל ששלחתי לה (חמות או לא חמות?), כיף שאמא שלי ראתה אותי עושה כפרות לאשה (ואחותה) ורוותה נחת.
נכון, אני לא "חלק" (בהתאם להודעה שכתבתי בנושא) אבל מערבבת ומתערבבת ולא מאפשרת לשכוח את החיים האחרים שבחרתי בהם. ולהפוך אותם למקסימום לגיטימיים במסגרת הקיימת.
|
|
בתגובה ל: אני לא מפסיקה להתפעל מזה. מאת: Hפידוסיתבעיקר בגלל שהשכונה שלי מלאה בבנות שוות במיוחד :) תודה לרוני 2060, ולסמוקיה, שבלעדיהן לא היתה השמחה שורה (ולא היה אפשר) קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: אני לא מפסיקה להתפעל מזה. מאת: Hפידוסית פורום. לחברות בבת קול.. להודעה הראשונה שלי אי שם בסוכות שנה שעברה. אח.. הסטוריה. א גוט מויעד!
|
|
בתגובה ל: אגב, יום הולדת שמח ל.. מאת: Hפידוסית היותי כאן. בפורום דתיות גאות. לא למה שהשתמע..
|
|
בתגובה ל: התכוונתי שמלאה שנה ל.. מאת: Hפידוסיתאומנם לא נשגב מבינתנו להעמיד סוכה אבל אין ספק שתמיד הטאצ' האחרון הוא שלנו.אם היית מזמינה אז גם היינו רואות לך! חג ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/nxrk__Cake_01.gif Cake_01]() שמייח
![/emoticons/if0m__rose2_bloomingA.gif פרח]() צבעונית
|
|
בתגובה ל: התכוונתי שמלאה שנה ל.. מאת: Hפידוסית שנזכה לעוד הרבה שנים מאושרות :)
|
|
|
על הגבול בין התנועה הקונסרביטיבית לאורתודוקסיה ועיצוב מחדש של הגבולות ביניהן... מה דעתכן? (והיה עצוב לקרוא שבחזון של הרב גולינקין מה שמחבר בין הקונסרבטיבים השמרניים והאורתודוקסים המודרניים הוא חוסר הקבלה של הומוסקסואלים - מקווה שזה רק בגלל שהוא לא מכיר מספיק טוב את החלקים הליברליים של האורתודוקסים).
|
|
בתגובה ל: רק הפרקטיקה שונה.... מאת: אנה ק הדתי בישראל, הוא טיעון מכריע. מעבר לזה אני משתדלת להיות "עיוורת" בכל הנוגע לזרמים. כל הסיפור הזה של המגע עם הפן ה"רבני" והממוסד של הדת הוא קשה ולא פתור מבחינתי. ולכן אני משתדלת להתעלם ממנו. אני מקיימת דו שיח עם העולם המחשבתי וההלכתי היהודי ולא עם רב זה או אחר תהיה סמיכתו אשר תהיה. בפועל זה הופך אותי אורתודוכסית. זה העולם המחשבתי וההלכתי שגדלתי עליו, ולכן עם זה אני מנהלת דיאלוג ולאור זה חיה. דרך אגב הכתבה לחלוטין התעלמה מתוך המגוון של הפרקטיקות בתוך התנועה הקונסרבטיבית. לאקס אורתודוכסים שחשוב להביא את האופציה לתודעה, קל למכור את הקונסרבטיביות בתור דתיות הלכתית (כמו שאורתודוכסים רגילים לה) + שוויון לנשים. בפועל לא מתחייב שקהילה קונסרבטיבית מסוימת אכן מקיימת תפילה המבוססת על נוסח התפילה האורתודוכסי, ובאותה מידה לא מתחייב שמדובר בקהילה "שוויונית". מפליא לגלות, אבל יש קהילות קונסרבטיביות שאין בהן שוויון לנשים. ואם אנחנו כבר בענייני שוויון - כמה מיושבות הפורום הביעו בעבר רצון (ואולי אף פעולה ממשית) להצטרף להפגנה של קולך, תמורה ואחותי נגד האפליה של מזרחיות בבית יעקב בעמנואל. הנה פרק ההמשך
|
|
בתגובה ל: אני מודה שמבחינתי הטיעון של ההישארות בזרם המרכזי מאת: אור__ הוא מסורתי. לא מסורתי כמו קונסרבטיבי, אלא כמו זה שעושה קידוש ולמחרת הולך לכדורגל. זה היה למען הדיוק, אם כל כך חשוב לך להשתייך לזרם המרכזי. ולמען הפיהוק אני אגיד שאת יכולה להתעלם מהפן הרבני והממוסד של הדת, רק כי את רחוקה מהזרם המרכזי ולא שייכת אליו למעשה וגם שכל ה"דיאלוג" הזה, מתנהל בקבוצות מאד שוליות כי מי בדיוק ב"זרם המרכזי" האורתודוקסי משתף אותך בדיון פרשני והלכתי?
|
|
בתגובה ל: הזרם המרכזי הדתי בישראל מאת: פוליטאה והזרם המסורתי הישראלי כמו שאת מגדירה אותו מתייחס להלכה האורתודוכסית ולא לשום הלכה אחרת כנקודת התיחסות (וזה גם הטיעון של הרב בני לאו, למרות שאני לא מבינה בדיוק למה להפוך את המסורתיים למגדירי הזרם המרכזי. זה הזכיר לי מידי את מסעודה משדרות הטלוויזיונית. מישהו צריך לכתוב פעם על אשכנזים שמשעבדים את עצמם למזרחי המדומיין)
משתפים אותי בדיון ההלכתי או לא, זה כבר לא עיקר ענייני. תחושת ההשתיכות שלי לזרם המרכזי היא רגשית, והיא קשורה קשר הדוק לדת שינקתי בבית ההורים שלי ומהסבים והסבתות שלי. וממה שלמדתי. ולכן אני יודעת (גם מתוך התנסות פיזית ממש) ששינוי בנוסחים מסוימים של תפילה (יהיו השינויים פמיניסטיים ככל שיהיו) פוגמת לי ביכולת להתפלל. זה מרגיש לי שזה מוציא את התפילה שלי מתוך כלל ישראל. אין לי שום בעיה להיות שוליים. זה אפילו המקום שנוח לי להיות, אבל לא מחוץ לגדר. שינוי בנוסחי תפלה שיהודים מתפללים עוד מימי המקדש, וקבעו כעיקר תפילה מרגיש לי סוג כזה של חציית גבול.
|
|
בתגובה ל: איזה כיף לראות אותך פה :) מאת: אור__ אני לא הופכת אותם לזרם המרכזי(ובזה אני משתדלת שלא להיות אשכנזיה עם פנטזיות רומנטיות), הם פשוט הרוב, מספרית. מדובר בסוג האמונה והפרקטיקה הרווחת ביותר בקרב היהודים במדינת ישראל.
לכן, לפחות במובן הפשוט של רוב ומיעוט, את לא שייכת לזרם המרכזי. באשר לעניין הרגשי, מה אני אגיד לך? רגשית, גם אני שייכת לזרם המרכזי(ובתחושה שלי אני שייכת לזרם המרכזי הרבה יותר ממך) כי מה יותר מרכזי מהזרם שלי? מה יותר מרכזי מהזרם שבנה את המדינה במו ידיו (כלומר ידי הדודים אשר בעמק, אבל זה נחשב), שהגדיר את הציונות? כלל ישראל, לפחות כלל ישראל הציוני, זה אני (עם ההשקפות שלי ההיסטוריה שלי). זה עובד בשבילך? רגשית, אני לא מבינה איך סוג כזה של תחושת שייכות עוד מתפקד במסגרת הרפרטואר הרגשי של מישהי כמוך או כמוני. הדאלוג שלך הוא מונולוג, כי מה שאת מכנה "הזרם המרכזי", הוציא אותך מחוץ לגדר ואינו עומד להפוך את החלטתו בעתיד הנראה לעין. תחושת השייכות שלך קיימת בתוך בועה, שהיא במידה רבה מוגנת וקיימת בזכות קהילות רדיקליות יותר או פחות ששינוי נוסח תפילה למשל, הן חלק מהפרקטיקות היסודיות שלהן.
[1] על פי האורתודוקסי הסביר שהכיפה אצלו תמיד על הראש ולא בכיס.
|
|
בתגובה ל: מתייחס כן, שומר מצוות[1] ממש לא. מאת: פוליטאה_ נראה לי שאנחנו משתמשות במונחים זהים לדברים לחלוטין שונים. מזרחים או אשכנזים 95% מבתי הכנסת בישראל מתפללים את אותה התפילה, בחלק העיקרי שלה. שמונה עשרה וקריאת שמע וברכותיה וכו' זהה.
יש משמעות עצומה לקהילה בתוך התפילה היהודית. חשבתי על הנושא הזה לעומק לפני שהתחלתי לגדל את ביתי בדיוק לאותו המקום הקשה והמעורר שאלות של עזרת נשים. לתחושתי, אם הייתי מגדלת אותה בתוך בית כנסת קונסרבטיבי הייתי יוצרת אצלה קרע מהמסורת והריטואלים הדתיים הכי בסיסיים של המשפחה המורחבת שלה. בתחושה שלי - הייתי מגדלת אותה בתוך בועה שאיננה רלוונטית ליהדות המשפחתית שלי. ומה זה שייכות אם לא קודם כל השייכות למשפחה , לחמולה ודרך זה לעם כולו.
שייכות זה עניין של מידה, כמו שכתבתי לפרידם, אנחנו שונות ולכן תמיד נהיה שוליים, אבל יש הבדל גדול בין שוליים לבין להיות "לא שייכת". לצערי הביוגרפיה שלי סיפקה לי את ההיכרות האינטימית גם עם השלב הזה. מאוד הזדהיתי עם מה שאמרה אליס שלוי, שאולי אם היא היתה מחכה עוד כמה שנים, חציית הגדר הזאת היתה נחסכת ממנה. לשמחתי זכיתי לזמן שבו אני שוליים הגיוניים, ולא חיזרית מן המאדים
|
|
בתגובה ל: מי מוציא אותי ומאיפה? מאת: אור__ חוץ מבחגים ואולי בערב פסח.
זה מה שאת לא מבינה, לקהילה, אולי יש משמעות בתוך התפילה. לתפילה, בכלל אין את המשמעות שאת מייחסת לה עבור הקהילה (בגדול המסורתית). הטקסט עצמו ונוסח הטקסט המדויק רחוק מלשאת את אותה חשיבות שיש לו בזרם האורתודוקסי. הוא לא חלק כל כך חשוב מהפרקטיקה של הזהות והשיכות הקהילתית והאמונית. זאת טעות אורתודוקסית נפוצה (בעצם לא רק אורתודוקסית. מאד אנושי לחשוב שכולם כמונו ורואים את הדברים דרך העיניים שלנו). הקהילה תתנגד לשינוי בטקסט בגלל הנטיה השמרנית ובגלל ההתבטלות בפני הזרם האורתודוקסי[1]. העם כולו, לא נראה לא חושב ולא מרגיש כמו החמולה שלך. תרדי מזה. האתוס האורתודוקסי אומר שאנחנו שייכים זה לזה דרך שימור הטקסט, אבל זה לא פחות מלאכותי או מופרך מהאתוס החרדי למשל שאומר שאין שום שינוי בהלכה עוד מלפני היות הלכה. שייכות זה דבר יותר מורכב. שינוי טקסט פמיניסטי אולי יצרום לך (וזה בסדר להתנגד באופן אישי מהמניע האסטתי הזה), אבל זה רחוק מלהיות מה שיגדיר את שיכותך לאומה.
בזכות נשים שחצו את הגדר, המרכז התקרב אליך (קצת). בלעדיהן, לא היו לך "שוליים הגיוניים". לכחות כמה שנים זה פשוט לחכות שמישהי אחרת תעשה את זה במקומך (שזאת בחירה שאני רחוקה מלגנות, אבל בכל זאת ראוי לקרוא לילד בשמו).
מנסיון חיי הקצר קצת קשה לי להבין איך מגדלים ילדות לעזרת נשים, במיוחד כשאין לך בן זוג. ילדים לא יושבים בשקט במקום אחד. הם רצים באופן כללי ובמיוחד להיכן שיש עניין והתרחשות. בראש השנה, שתחייה התעקשה לכת לבית הכנסת בשני הימים. בראשון אבא שלי נאות ללות אותנו והיה קצת עם הילדות בעזרת גברים. ביום השני נמאס לו. הקטנה כמובן רצתה להכנס לחדר היפה והמעניין, היכן ששרים ויש שופר. היא כבר יודעת שאסור לה להכנס לשם וגם שאמא לא יכולה להכנס. אחת החוויות הראשונות שלה מבית כנסת היא של מניעה ואיסור (וזה לא בא ממני, כן. אני כל הזמן שידלתי לאופציה השפויה: גן המשחקים הסמוך). ואצלנו זה עוד הרבה יותר מוקדם מהחוויה שרבות כאן (כולל אני) עברו של גרוש מעזרת הגברים עם ההתבגרות, בגיל שכבר אפשר להסביר שלא לומר, לתרץ.
[1] בארה"ב למשל, המצב הפוך. יהודים שחשוב להם הקשר עם המסורת המשפחתית והדתית שלהם, אבל לא מוכנים להפרדה של גברים ונשים פונים לזרמים מתקדמים.
|
|
בתגובה ל: כן, בתי כנסת ריקים מאת: פוליטאה_ שיש לי. אני מחוברת לחלוטין לסיפור הזה של הקדושה של הטקסט והשימור שלו. אני לא מפסיקה להתפעל מהמעמד הזה שבו קהילה שלמה זקנים וילדים עומדים ומתכוונים יחד אל ספרי תורה מגולגלים. נעמדים על הרגלים כשחושפים אותם או מרימים אותם לאוויר, ומנשקים אותם כשהם חולפים במעבר.
זה מלאכותי, קהילה שלמה מקבלת את זה ומשמרת את זה במודע, אבל זה לא מופרד. יש לזה קיום חוצה עדות לאורך מאות שנים. הנוסח יכול להשתנות מבית כנסת לבית כנסת אבל זאת אותה האורינטציה.
הפכתי לשוליים הגיוניים גם בזכות נשים שחצו גדרות וגם בזכות נשים שנשארו בתוכם ושינו קצת קצת דור אחרי דור. אף אחת לא שוכבת על הגדר בשביל אלה שיבואו אחריה. כל אחת נאמנה לצו ליבה בהתאם לאפשרויות הבחירה שלה באותה התקופה. אני בחרתי פעמיים, פעם כ"חיזרית" ופעם כ"שוליים", ובאף אחת מהתקופות האלה שינוי בעומק הטקסט של התפילה דיבר אלי. יש בכך השטחה וביטול של זרמים תת קרקעיים ביהדות. העובדה שהיהדות האורתודוכסית מטמיעה לתוכה שינויים באיטיות מייצרת עומק וריבוי של קולות. קצת מוזר לי פתאום לקבל טקסט "נקי" מהתנשאות על הגויים ומשוביניזם. זאת לא הדת שלי, הטקסט כולל בתוכו גם את הקהילות שלא הייתי חולמת או מדמיינת להתפלל איתם.
|
|
בתגובה ל: מתייחס כן, שומר מצוות[1] ממש לא. מאת: פוליטאה_הוא ולא אף אחד אחר. כשזרם אחר ניסה להשתלב, בעטו אותו החוצה, ע"ע תימני כנרת
|
|
בתגובה ל: אני מודה שמבחינתי הטיעון של ההישארות בזרם המרכזי מאת: אור__ באירופה עד אמצע-סוף המאה ה-19 כל יהודי (כמו כל אחד אחר) היה חייב להשתייך לקהילה דתית מוכרת. לכן כל היהודים היו חייבים להיות שייכים לאותו וועד קהילה ולתת לו מיסים. אופי הוועד כולל האידיאולוגיה הדתית השלטת נקבע לפי הקהילה (בבחירת הוועד) וכמובן שהוועד היה בוחר את המשרתים בקודש (וגם אחראי על אספקת שירותי דת וכאלה).
בסוף המאה פתאום היה חופש. בערך באותו זמן היו הרבה מקומות בעיקר במרכז אירופה בהם הרוב היה מה שאנו מכנים היום רפורמי (אבל אז כמובן לא היה זרם כזה והם גם היו מתונים בהרבה). פשוט כי כולם היו חלק מהזרם היהודי. אלא שעם האפשרות הפוליטית לא להיות חלק מוועד הקהילה החליטו חלק ממה שלימים יכונה "אורתודוקסים" להיבדל מרוב הקהילה ולהקים לעצמם קהילה דתית נפרדת (לא מוכרת).
בראש המתבדלים היו החת"ם סופר בהונגריה והרש"ר הירש בגרמניה. הרבה רבנים חשבו שפיצול הקהילה הוא תגובה דתית מוגזמת ואף מחו כנגד האיסור "לא תתגודדו".
אבל אצל אורתודוקסים כמו אצל אורתודוקסים המתפצלים מנצחים...
כך למעשה קמו הזרמים ביהדות. ועל כך כותבת הגמרא כמה פעמים:
"תנו רבנן לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת לא כאלישע שדחפו לגחזי בשתי ידים {ולא כיהושע בן פרחיא שדחפו ליש"ו הנוצרי בשתי ידים}" (סנהדרין ק"ז ב', למשל).
אולי היום אנחנו חוזים בראשיתו של תיקון כמו שקרה לחסידים ולמתנגדים???
חוץ מזה אני איתך. גם אני מבינה שאיפשהו המיינסטרים הדתי נמצא באורתודוקסיה. למיטב הבנתי ביחס לכלל ישראל הוא נמצא בשולי האורתודוקסיה. ובניגוד לפורשים החרדים אני איני מזלזלת במיקומו של כלל ישראל. הוא לא נראה לי עובדה דתית מקרית. אבל אולי זה בגלל שחונכתי ברצינות שא-להים מתגלה אלינו מתוך ההסטוריה ומתוך כלל ישראל...
|
|
בתגובה ל: אני מודה שמבחינתי הטיעון של ההישארות בזרם המרכזי מאת: אור__כמה מגעילה אותי ההתנהגות של בית יעקב, פשוט לא יאמנו הגזענות והחוצפה של האנשים האלה, ועוד יותר מדהימה הרכנת הראש של המזרחים. אגב1 - הדף המקושר נפתח תחילה כשהכתבה עצמה מוסתרת (מצומצמת)והטוקבקים גלויים, כמה מהם לא פחות מעניינים מהכתבה. אגב2 - נזכרתי בחיוך בשני פאנלים חברתיים שנכח בהם איציק ספורטא (אחד מהחתומים על האתר). לאיש, איך לומר, יש אישיות יוצאת דופן
|
|
בתגובה ל: רק הפרקטיקה שונה.... מאת: אנה ק מותר לי להתעניין מה העמדה פה כלפי התנועה הקונסרבטיבית?
מעולם לא שמעתי/קראתי בנושא יותר מידיי, אבל מה שזכור לי ממה שסיפרו לי בילדות, זה שיש כאן הרבה מעבר לשיוויון ומעמד האישה. ככל הידוע לי- הקונסרבטיבים מתייחסים אחרת להלכה. כמו המנהג ליסוע לביהכנ"ס בשבת, ובכתבה מוזכרת גם אפשרות של כלי נגינה בשבת. הדברים הללו בעצם נוגדים את ההלכה, וכאן המקום הבעייתי לדעתי, או הקושי שלי לקבל את הקהילה. גם העובדה שנשים מתחזנות, היא בניגוד ל- קול אישה ערווה.
האישה שלי שואלת אותי כל הזמן מה הבעיה עם הקונסרבטיבים, ואיך אני מסוגלת לפסול אותם כקהילה כשאני בעצמי משוייכת לקהילה שמתמודדת עם חוסר קבלה. אין לי כ"כ תשובות... מישהי יכולה להאיר את עיניי?
|
|
בתגובה ל: נצל"ש- מאת: רוניאחת העמדות החשובות של התנועה היא ההלכה המקורית, כלומר בלי הפרוש הרבני שבא אחרי התלמוד, הם רוצים לחזור מבחינה הלכתית לימי התלמוד, ולכן הנסיעה בשבת לבית הכנסת אם הוא רחוק מהבית עדיפה על אי הליכה לבית הכנסת. התנועה גם דוגלת בהתפתחות והתקרבות לאדם, היא רואה את האדם במרכז ולא את ההלכה במרכז. כדיא לעקוב אחרי ה- שו"ת של התנועה, כי אכן צודקת בת הזוג שלך, אי אפשר לפסול מה שלא מכירים...
|
|
בתגובה ל: התנועה הקונסרבטיבית מאת: סברה בעולם הגדול (לא, אני לא מתחנפת, היא לא נוהגת לקרוא כאן. זו סתם תובנה שהגעתי אליה בחלוף הזמן...)
תודה על הלינק, אני מניחה שעכשיו אני יודעת מעט יותר.
אחד מהדברים שנאמרו שם היא שלקהילה הקונסרבטיבית מגיעים אורתודכסים שלא מסתדרים עם הנוקשות... במילים אחרות, הקונסרבטיבים יותר מתירנים/מתפשרים. אז זה אולי יותר נח, אבל ממש לא יותר נכון. לא יודעת, ככה זה מתפרש אצלי לפחות.
|
|
בתגובה ל: בת זוגתי אכן צודקת כמעט תמיד מאת: רוני היא אמרה שמי שימשיך להתקיים יהיו האורתודוכסים והרפורמים, הקונסרבטיבים בגלל ההמצאות שלהם באמצע ילכו ויעלמו.
מה שקרה השנה בהרבה קהילות רפורמיות, הוא העובדה שהרבה קהילות רפורמיות חגגו יומיים ראש השנה, זה דבר נדיר שכן הם תמיד ציינו יום אחד בלבד...
|
|
בתגובה ל: נצל"ש- מאת: רוני הטיעון הזה מעצבן אותי.
אני לא חושבת שזה שלא מקבלים אותי אומר שאני צריכה לקבל כל דבר בעולם.
זה רע בעיני לפסול דברים בלי סיבה ובלי להכיר. זה רע בעיני לפסול אנשים בשל פערים בהשקפת העולם וכו' וכו' ובהחלט ניסיון החיים שלי כאן צריך ללמד אותי יותר סובלנות כלפי בעלי דעות אחרות משלי ובחירות אחרות משלי. אבל מותר ורצוי בעיני שיהיו לי דעות על מה נכון ומה לא נכון. ואני בהחלט יכולה לפסול את תפיסת העולם ודרך החיים של אחרים. לא, אני לא חושבת שאני יותר טובה מהם, למעשה יש לא מעט אנשים שאני מעריכה עד מאד ומאידך לא מסכימה בערך עם כל בחירותיהם בחיים. ככה זה אנחנו מכבדים אחד את השני ופוסלים בלי להתבלבל את הבחירות אחד של השני (ולא משנה האם הפסילה היא במילים מנוגד להלכה / חסר טעם / אנרכוניסטי / לא מוסרי / ברברי / וכו'). וזה שלא מקבלים אותי לא משנה כאן בכלל.
ולגבי הקונסרביטיבים - אין לי כל בעיה איתם ומבחינות רבות החלוקה לזרמים היא הטרגדיה של האורתודוקסיה. אישים כמו ר' שאול ליברמן והרב שכטר הם בהחלט חלק מהעולם היהודי שלי, ולא משנה לאיזה תנועה הם השתייכו. אבל שמירת שבת (והלכות אחרות) הן הבסיס של היהדות שלי, הרבה יותר משאלות תאולוגיות אלו ואחרות. מבחינת תפיסת העולם יתכן שלא קיים כלל פער ביני לבין עמדות התנועה הקונסרבטיבית. למעשה אני זוכרת קורס במבוא לתורה שבע"פ בברוריה שהייתי בו בשוק מהעמדות ה"כופרות-קונסרבטיביות" שלומדו בו. אבל בתכלס (ותקנו אותי אם אני טועה), עם כל החשיבות של ההלכה בתנועה הקונסרביטיבית, היא לא בדיוק common practice. וכאן הפער בין הקהילות עצום.
|
|
בתגובה ל: בלי ממש קשר לקונסרבטיבים מאת: אנה קניתן לפסול בחירות/דרך חיים של אחרים, אך יחד עם זאת רצויה מאוד סובלנות כלפי דיעות אחרות משלי. באשר לסובלנות, בהחלט אפשר לומר שלמדתי על כך לא מעט מאז הבנתי כי אני משתייכת לקהילה שמתמודדת עם כ"כ הרבה. אבל לצערי, ובכנות, עדיין יש לי עוד הרבה מה ללמוד נראה לי. באשר לחלק השני של תגובתך, אני לגמרי מסכימה. חג סוכות שמח
|
|
בתגובה ל: בלי ממש קשר לקונסרבטיבים מאת: אנה ק בכלל לא משמעותי.
כואב לי מאוד החינוך הדתי האליטיסטי "שלא סופר" את המסורתיים בתוך העולם הדתי. אפשר להגיד בדיוק ההפך - היהדות הקונסרבטיבית משכילה לקרב ולשמור בתוך הקהילה גם את מי ש"לא בסדר" הלכתית.
|
|
בתגובה ל: אני חוששתל שדווקא כאן ההבדל הקהילתי מאת: אור__ הצבעת בדיוק על נקודה שאני מרגישה שקצת טייחתי ואני מסתובבת איתה מאז שכתבתי את ההודעה הקודמת.
האם יש דרך לשמור על נורמה ברורה של חיוב ומחוייבות לשמירת מצוות, וגם להכיל את אלו שבוחרים בחייהם בפועל להתחייב רק לחלק מהמכלול. וזו שאלה שאני מניחה שהיא קודם כל חינוכית. האם ניתן לחנך להכרחיות של השמירה על ההלכה, ולמחוייבות חסרת אפשרות בחירה* - בלי לפסול, להדיר ולזלזל באלו שדווקא מרשים לעצמם לבחור אלו הלכות לקיים. בעולמנו המורכב, דווקא הקרובים לפעמים מציבים אתגר גדול יותר מהרחוקים ששונותם כה ברורה. אני מניחה שאין ממש "תשובה" אלא מן איזון עדין, עם הרבה כבוד ואנושיות (ושמחה ומתעודדת מהפעילות לאחרונה למען הממ"ד).
* ותהיה מי שתגיד שזו כמובן אשליה, וכולנו בוחרים מה לקיים ומה לא. נראה לי שבכל זאת יש הבדל גדול מבחינת התפיסה העצמית של הבחירה, ומודעות זו משמעותית ויוצרת מציאות.
|
|
בתגובה ל: מצאת מקום כאבי מאת: אנה ק (האמת שבסעודת החג בעודנו מצטופפות לנו בסוכה, מנסות למצוא מעט אוויר מרגיע מהלחות שנחתה עלינו פתאום באמצע הסתיו) שלמעשה היא ושתי בנותיה נוצריות.
אביה יהודי, והיא עלתה ארצה מכוח חוק השבות לפני כך וכך עשורים, והיא נסתה להתגייר, והקשו עליה כמקובל, ובאיזהשהוא שלב היא פשוט וויתרה. היא עשתה צבא, והיא מופלית כאן "ומסומנת" כמקובל, ובזה פחות או יותר נגמר מבחינתה העניין. אחיה לעומת זאת היגר לארה"ב, והשתלב בקהילה רפורמית. היום הוא בדרך לשמירת שבת (כהלכתה להפתעתי הרבה), לומד תורת המוסר באופן שבועי ומקיים מסורת מזה שנים. שניהם נולדו לאותה האמא :)
אני לא מקבלת את ההנחה שלך שצריך לשמור על נורמה של שמירת מצוות על ידי הדרה של אלו שמוותרים במודע על מצוות אלו ואחרות. הרבה פעמים דווקא מי שמוותרים במודע, מחזקים מאוד את הנורמה הבסיסית "צריך לשמור הכל", ומכריזים על עצמם כמי שצריכים להשתפר, בעוד מי ששומרים על מה "שצריך" כדי להשאר "דתיים" מערערים על הנורמה ומציעים לה אלטרנטיבות. ועל המצב הזה הרב לאו משחק, את המשחק הלוגי, המעגלי, התוקע, שעייפתי ממנו לחלוטין: השיח הרדיקלי הדתי צריך להרכין ראש כדי לא לאבד את "המסורתיים" ולעומת זאת כאשר בוחנים את החברה הדתית, המסורתיים אינם כלולים בה ולכן השאלה מיהו דתי תוכל תמיד להשאר - הרב בני לאו ומי שדומים לו. במילים "איזון עדין" גלומה ההנחה שיש מי, בשר ודם שמאזן, ואני חושבת שזה בדיוק המקום שבו "האיזון העדין" האחר, זה שבין אלוקים ואדם התערער. הוויתור על האשליה, וההכרה שבאמת כולנו בוחרים יום יום שעה שעה אילו מצוות לשמור תחזיר את השיח הדתי להיות שיח שבין אישה לאלוקיה ולא בין אישה לבין מי שמסתכל עליה.
|
|
בתגובה ל: מצאת מקום כאבי מאת: אנה ק בוודאי שכולן (כולל החרדיות שבחרדיות) בוחרות מה לקיים ומה לא. אבל להיות אורתודוקסי, בין השאר זה לבחור בהתכחשות מוחלטת לזה. אין כוונתי להכחשות לזה שאת לא מקיימת את כל המצות, אלא לחיים, במוצהר, על פי המחוייבות לקיימן והצורך להשתפר בכך או לפחות ההצהרה על כשל במקומות שאת אינך מקיימת את ההלכה כלשונה. מי שבוחר בהצהרה לקיים רק חלק (ללא הגישה המתבטלת המחוייבת להשתפרות והתחזקות), או לחילופין בוחר במודע ובהצהרה במסורת ובפולקלור, או מצביע על כך שאצל כולם, כולל האורתודוקסים מדובר בסך הכל בסדרה של נורמות, התנהגות מקובלות והצהרות אפנה, חלקיות, משתנות ואקלקטיות במידה רבה, שומט את השטיח מתחת לאתוס האורתודוקסי. לכן האורתודוקסיה יכולה לשאת רק סובלנות על בסיס אישי כלפי חברים בזרמים אחרים, אבל לא פלורליזם דתי אמיתי, זה לא יקרה.
ואור יקרה, אם עיקר השיח הדתי שלך הוא בינך לבין אלוהים ולא עם ההתחיבויות המשפטיות והקהילתיות (המשקפות ללא עוררין את רצון האל בעולם), אז את לא אורתודוקסית (שזה בסדר גמור ואפילו מצויין). שיהיה לך אום ויום כתום ואל תשכחי להשאיר תשעה שקלים תשעים ותשע ביציאה.
|
|
בתגובה ל: רק הפרקטיקה שונה.... מאת: אנה ק יש לי חברה שנסעה השנה לשליחות בארה"ב באחת הקהילות הרפורמיות שם, והייתה לנו בהחלט שיחה מעניינת ומרחיבת דעת בנושא. ניסיתי באמת לחשוב לעצמי מה משאיר אותי באורתודוקסיה, אולי באמת אוכל להרגיש תחושת בית בקהילה קונסרבטיבית? אולי אני שוללת מהר מדי אופציה ריאלית וטובה לי? אבל אני חושבת ש(לפחות בנוגע אליי) עוד לא הגעתי למקום ממצה, למקום של מיאוס מאיפה שאני נמצאת, למקום שמאלץ אותי לחפש אלטרנטיבות. אולי להיפך - היהדות האורתודוקסית הליברלית הנמצאת בתהליכי התפתחות היא סוג של אתגר, ללכת עם ולהרגיש בלי :)
|
|
בתגובה ל: נושא בהחלט חשוב ומעניין מאת: רות אחת ללא תוכן
|
|
|
כמה אנחנו נלחמות כדי להרגיש "מקובלות" בסביבה שלנו? כמה אנחנו מבקשות שההורים יקבלו את מי שאנחנו, על זהותינו המינית, אבל לא רק? כמה חשוב לנו להיות שייכות לקהילה מסוימת, לעדה? למגזר? לקבוצה? לפורום?
שנים שחתרתי להגיע למקום הזה, גם אם עשיתי את כל הדרכים הלא נכונות, והגיע הרגע שהרגשתי רגועה, שלווה, "מקובלת", עם כל השוני שאני מביאה איתי. במיוחד בקרב בני משפחתי.
ופתאום, בבום, אני מבינה ששימחתי מוקדמת מידי. נכון, הם מקבלים (חלקם גם יודעים על זוגתי), הם שם בשבילי, אני תמיד רצויה אצלם בבית (בעוד היו זמנים שזה לא היה כך) ואני מרגישה נח להרים טלפון בכל עת. כבר לא מרחיקים את האחיינים ממני בטענה ש"את מקלקלת אותם"... אני נחשבת לדודה הכי קולית, הכי כיפית, הכי גזעית, זו שכולם יכולים לדבר איתה על כל דבר מבלי לשמוע ביקורת קלאסית של אנשים שלא מסוגלים לחשוב קצת אחרת., זו שמספרים לה על הסיגריה הראשונה, על הרישיון לרכב כשאסור, על אהבה אסורה...
אבל בשיחת טלפון לאחת מאחיותיי על מנת לנסות ולפתור פער כואב של שנים ששתינו סוחבות, כששתינו כועסות, כששתינו לא סולחות... יוצאת כל האמת החוצה. האמת שאני היטחתי בה, על אירועים שהיא פגעה בי והיא אפילו לא זוכרת... וגם האמת שלה, על כך ש"גנבתי" לה את הילדות, כי השוני שלי תפס את כל המשפחה סביבי, בגלל שתמיד משכתי אש, בעוד אף אחד לא ראה אותה.
ואז, כשאני מרוסקת, לא מסוגלת לדבר מרוב כאב, כשכל הזכרונות הקשים צפים ועולים, כשהשיחה מגיעה למקומות כל כך קשים, היא מספרת שבעלה לא בא אל ההורים שלי - בגללי, וגם אח שלי, זה שכולם גאים בו, מעדיף שלא להגיע. "את אומרת מה שאת רוצה, לא שומרת על הגבולות המקובלים שלנו, לא בוררת מילים, מביאה סיפורים מעולמות שלא נוגעים לנו... את מביאה משהו שהם לא רוצים לקחת בו חלק".
בום.
פתאום אני קולטת שלמרות כל ההשתדלות שלי, האיפוק שאני חשבתי שעומדת בקריטריונים, הנסיון שלי לכבד גם מה שלא מקובל עלי - בעצם לא עומד במבחן המציאות. אני לא שייכת. אני לא באמת חלק.
הגבולות שפעם היו לי ברורים כל כך - הטשטשו, הקווים שפעם לא הייתי מעיזה לחצות - כבר לא נחשבים לקווים, הרגישות שהייתה לי, כמי שגדלה במסגרת מאד ברורה - כבר לא קיימת.
אני לא שמה לב ומגישה לשולחן כשהחזיה השחורה נראית מתחת לחולצה לבנה. זה באמת לא תופס אצלי שום מקום. אבל מתברר שכל האחיות שלי, בשיחת ועידה לילית, דיברו על כך שהבחורים שלהן לא יכולים לשבת איתי שבולחן שבת אצל ההורים, בגלל שאני לא צנועה. כאילו בכוונה הגעתי עם החזיה השחורה להורים. כאילו אין לי חזיות בצבעים שלא נראים. כאילו בדווקא.
ראבאק! אני הולכת עם כיסוי ראש רק בשביל לכבד אותם. אני שומרת על כל גדרי הצניעות בשבילם (ובשבילי), אני סותמת את הפה כל כך הרבה פעמים!
ובסוף, סופרים לי את החזיה השחורה שבאמת לא צרמה לי.
אני אשמה. ברור. אני לא רגישה מספיק. איבדתי "את זה". אין לי את מה שברור כל כך.
ועכשיו, שוב אני מרגישה לא חלק.
אני אף פעם לא אהיה חלק. הם צודקים שהחזיה השחורה לא צנועה. אני צודקת שזה לא בראש מעייני. הם צודקים שהם לא רוצים להגיע. אני צודקת שאני משתדלת מספיק ואני לא יכולה לשים לב להכל.
כולנו צודקים. כולנו חכמים. כולנו נבונים.
אבל אני? לא יכולה לנצח בכל החזיתות. ומערב יום כיפור כל מה שאני רוצה זה לחזור לבית שלי, לאישה שלי, להגיד להם שאני צריכה זמן לעצמי ולחזור לפרידם של פעם - רחוקה, לא קשורה, לא חלק.
אין לי כח להתאמץ כל הזמן. להשתדל כל הזמן, ובסוף? בסוף לא להצליח.
|
|
בתגובה ל: קבלה ושייכות מאת: פרידם זה כואב להשתנות, וכואב להיות שונה בטח מול האנשים הכל כך קרובים וחשובים לך. בצורה מוזרה עד כמה שהשבת שיקפו לך שאת "רחוקה" זה מגיע מתוך מקום של קירבה. את בדיאלוג קרוב עם המקום שבו גדלת והתחנכת. את בוחנת את מי שאת היום אל מול מי שהיית פעם. זאת סיטואציה לא אפשרית במצב של נתק - או ריחוק משמעותי. לכן יש משמעות גדולה לכל הוויתורים ההדדיים שאתם עושים כמשפחה.
|
|
בתגובה ל: חיבוק גדול מאת: אור__ כל דבר כזה זורק אותי כל כך רחוק, למרות שזה ילדותי.
|
|
בתגובה ל: קבלה ושייכות מאת: פרידם שבהם אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. על משהו צריך לוותר - על העוגה או על השלמות. אין לי הרבה מה לומר לך, מלבד שמבחוץ נראה שהקצוות לא ממש מתחברים, ועל משהו תצטרכי לוותר. ולכאוב. ולהתאבל. להרגשתי, אם את כבר לא שמה לב לקודים, כבר עשית את הבחירה. אבל מה אני יודעת?
|
|
בתגובה ל: חוששתני שזה אחד מהמקרים מאת: נוסעת סמויה שמשהו "השתבש" אצלי ברגישות לקודים - איבדתי את האפשרות להרגיש (ולהיות) חלק.
|
|
בתגובה ל: קבלה ושייכות מאת: פרידם פוסט נפלא כתוב ברגישות , עושה כואב. מאחלת לך שנה טובה ומתוקה ושהבחירות שלך, למרות הקושי יביאו לך אושר ושמחה.
|
|
בתגובה ל: הגעתי מהעמוד הראשי מאת: שרידובדבנית ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: קבלה ושייכות מאת: פרידם את מכירה את זה שמקבלים מכה בשן הקידמית ואז כל משקה, חם או קר, מעביר בך צמרמורת? אחרי כמה משקאות כבר לא מרגישים את זה.
לפעמים הקבלה שלנו, או הכאילו-קבלה נעשית כדי לקבל שקט תעשייתי מאשר מתוך קבלה אמיתית. ברור שמהמקום שאת/אני באות לא יקבלו אותנו, בכלל. הם הרי לא מקבלים דברים הרבה פחות משמעותיים, דברים שלאחרים נשמעים טריוויאלים כמעט. במסגרת "שלנו" זה מה יגידו, מה יאמרו, זה לא מקובל. זה לא השביל שלהם שאת סוטה אליו.
גם אחרי שנים רבות שאני כבר לא תחת חסותם - הם לא מקבלים אותי, לא משנה מה אעשה, לא משנה באיזו הופעה צנועה ככל שתיהיה אגיע. תמיד אהיה שונה.
וחכי כשזה מגיע לאירוע משמח שאת עושה, רק השאלות והחקירות סביב הסגנון, הכשרות, המחיצות, שמבחינתי ברור שאעשה הכל מהדרין כדי שהם יוכלו להיות שם - מוציאות לך את הרוח מהמפרשים ואת שואלת את עצמך בשביל מה כל זה (במיוחד כשטורחים אפילו לתחקר את המשגיח). ככה זה במסגרת הזו, ברגע שיצאת ממנה את כבר לא חלק, הם לא סומכים, הם גם לא יסמכו, לא משנה מה תגידי, לא משנה מה תעשי. אולי כלפי חוץ זה נשמע נורא, אכזרי, לא רגיש ובלתי שפוי בעליל, אבל את יודעת שזו המציאות. לצערי, לצערינו.
ואוף כל כך.
אבל במהלך השנים שתיתי הרבה, אחרי כמה משקאות כבר לא מרגישים את הכאב החד הזה בשן.
ולמדתי להקהות רגשות, ולמדתי שלמרות שהם לא מקבלים ולא יקבלו - אני אעשה את המאמצים שלי, אני אעשה את המקסימום מבחינתי ומי שרוצה שיבוא ומי שלא - לא.
פרידם, המסגרת הזו שלחצה אותך ואותי וגרמה לנו לצאת משם, זו אותה מסגרת שייחודית להם, המסגרת שהם בטוחים בה, זו אותה מסגרת ששומרת עליהם, שמגדירה את הגבולות שלהם שלא יסטו לעולם שאינו "שייך" להם, שמזכירה להם שהם שונים. זו מסגרת שטובה להם.
אבל זו לא המסגרת שלך.
ברגע שתפנימי את זה ותשכילי לנסות לקרב בין המסגרות, לשתות מים בלגימות קטנות, זה יכאב פחות.
זה מתסכל, אבל לא בלתי אפשרי.
ורק תזכרי איזו כברת דרך עשית... איפה היית פעם ואיפה את היום...
~חיבוק ענק~
|
|
בתגובה ל: להקהות את החושים מאת: ירושלמיתאחת שתטעי, שאני אוכל להגיד לך שזה לא בדיוק ככה.
אבל זה בדיוק ככה. אבל בדיוק.
כשאני שואלת את אמא שלי מה להביא איתי לחג, אז היא מבקשת מה שהיא צריכה ומיד מזכירה: אבל עם הכשר "שלנו", כן?
לא סומכים עלי בכל מה שקשור לענייני דת. אני, שבשביל כל מצוה שאני עושה, בשביל כל הלכה שאני שומרת - אני קורעת את כל המידות שלי, את כל הרצונות האחרים שלי, כי אני מאמינה באמת למרות ועל אף הכל - אותי בודקים בשבע ציציות.
זה מעליב. אני מנסה להעביר הלאה ורוב הזמן אני מצליחה אבל יש רגעים שזה עומד לי בגרון.
אבל ירושלמית, אני במובן מסוים כן רוצה להיות חלק. אני לא רואה מקום אחר שאני רוצה להשתייך אליו. ויותר מזה, עם כל הכאב שבדבר - אני מבינה אותם.
אני תמיד אהיה שונה. זה ברור לי. אני שמחה שאני שונה - זה נכון לי יותר מכל דבר אחר, אבל המחיר לפעמים כבד עלי.
|
|
בתגובה ל: הייתי רוצה שלפחות הפעם לא תדייקי, מאת: פרידם אחותי שאלה אותי לפני כשנתיים אם אני שומרת שבת. בלי להתבלבל,היא פשוט הניחה.וזה באמת היה מעליב. אני לגמרי מבינה את העלבון. אנחנו מדברות בטלפון כל שבוע ואם כן הייתי מפסיקה לשמור שבת הייתי אומרת לה.אבל היה לה ברור שאי אפשר לחיות ככה,גם וגם. אם אנחנו לא כמוהם או בדיוק כמו שהיינו- מיד מניחים שעברנו לצד השני.
אני מודה שגם אני חטאתי בצעירותי בשימת סטריאוטיפים,וקפיצה למסקנות, לקח לי זמן להפסיק להרים גבה ולצקצק בלשוני כשראיתי בנות שהכרתי, שעברו מלבישת חצאיות למכנסים.
פרידם,סביר להניח שאחת הסיבות לכך שאת הדודה המגניבה היא בגלל שאת באה מ"הצד השני" יש גם יתרונות למחיר שאת משלמת. מקווה שאם הזמן הם ילמדו לראות שלמרות שאת חיה אורח חיים אחר את עדיין מאד מקפידה בחלק מהדברים שחשובים גם להם.
|
|
בתגובה ל: קופצים למסקנות מאת: חמדת השקד שההקפדה היא מזמן לא רק על הלכה, אלא על "הלכות חברתיות", אלו שמקובלים, אלו שאליהם כולם רגילים.
כשאתה לא יכול להבין את הקודים או לקבל אותם (ואף מתנגד לחלק מהם) - זה הופך אותך אוטומטית למישהו שגם לא עומד בהלכות הדתיות, אלו שנקיות מקביעות חברתיות.
על זה כואב לי יותר מכל.
|
|
בתגובה ל: הייתי רוצה שלפחות הפעם לא תדייקי, מאת: פרידם אחותי שאלה אותי לפני כשנתיים אם אני שומרת שבת. בלי להתבלבל,היא פשוט הניחה שלא.וזה באמת היה מעליב. אני לגמרי מבינה את העלבון. אני ואחותי מדברות בטלפון כל שבוע ואם כן הייתי מפסיקה לשמור שבת הייתי אומרת לה.אבל היה לה ברור שאי אפשר לחיות ככה,גם וגם. אם אנחנו לא כמוהם או בדיוק כמו שהיינו- מיד מניחים שעברנו לצד השני.
אני מודה שגם אני חטאתי בצעירותי בשימת סטריאוטיפים,וקפיצה למסקנות, לקח לי זמן להפסיק להרים גבה ולצקצק בלשוני כשראיתי בנות שהכרתי, שעברו מלבישת חצאיות למכנסים.
פרידם,סביר להניח שאחת הסיבות לכך שאת הדודה המגניבה היא בגלל שאת באה מ"הצד השני" יש גם יתרונות למחיר שאת משלמת. מקווה שאם הזמן הם ילמדו לראות שלמרות שאת חיה אורח חיים אחר את עדיין מאד מקפידה בחלק מהדברים שחשובים גם להם.
|
|
בתגובה ל: קופצים למסקנות מאת: חמדת השקד ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: להקהות את החושים מאת: ירושלמיתאחת וכמה חכמת חיים יש בה... נכון, במידה מסויימת יש בה, בנסיגה הזאת צעד אחד אחורה(או קדימה, תלוי את מי שואלים..)משהו שלוקח מאיתנו את אותה הגנה ידועה לכבוד, של קהילה סגורה ומוגנת... אבל באמת כשרוצים ללכת הלאה, כל המעטפת מתנפצת, ואתה חשוף. חשוף לביקורת, לשאלות, לחיצים מאשימים,להטלת ספק, למבטים נוקבים. אולי לכן אני ככ פוחדת מהקור הנושב שם בחוץ... אבל פרידם, ראיתי גם את התגובה שלך על הרצון המהותי, האבסלוטי להשאר חלק מהם.. ואני, באופן אישי מאמינה בכל ליבי, שאכן ישנו מקום כזה... אבל כמו בצפיפות גדולה, גם כאן, היא תמצא רק עם הרבה מרפקים ועמידה איתנה. תצליחי, ותשתמשי בחיבוק שאני משאירה לך פה, הוא גדול, והוא מעומק הלב. א גוט יום טיב.
|
|
בתגובה ל: איזו הודעה מרגשת... מאת: Hפידוסית כמה אפשר להילחם על האמת שלי? כמה אפשר להאבק? כמה אפשר לעמוד, שוב, מול כולם ולצעוק את האמת האבסולוטית שהיא רק אחת ושכל השאר זה זבל חברתי?
די. אין לי כח יותר.
כשעוד גרתי אצל ההורים הייתי חייבת להילחם כל רגע, כל שניה. מאז עזבתי - הרצון להילחם ירד משמעותית. יש לי פינה משלי, יש לי אישה שמקבלת אותי במאה אחוז, יש לי את החברות שלי שבלי מילים יודעות על מה אני מדברת. אז למה אני עוד נשארת שם?
כי זו המשפחה שלי. כי היא חשובה לי. כי חברים זה לא משפחה. כי הם עמדו לצידי ברגעים טראגיים ותמכו בהחלטה שלי, גם אם היא נגדה לחלוטין את דעתם (כגון: גירושים).
אי אפשר גם (משפחה) וגם (להיות שונה) ועדיין להיות יחידה אחת?
חג שמח, יקירה.
|
|
בתגובה ל: מרפקים? מאת: פרידםאני, שכ"כ מעריצה אותך על כל דרך החתחתים שעברת נדהמת לשמוע שבכל זאת יש איזו נישה שמנסים להתגלץ' אליה ולדוג' לא מגיעים להוריך... אני כל הזמו אומרת האם המשפחה עצמה לא רוצה או שמפחדים מה השכנים יגידו ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/kdo2__167.gif אקסהיביציוניסט]() אז נראה לי שאת נורא רגישה ומפחדת ללכת שלוש צעדים אחורה...ואני מבינה אותך ואת הדאגה אבל באמת אני חושבת שכדאי לנסות לחיות בשלום מצד אחד ומצד שני לדבוק בדרכך כי חזיה שחורה מתחת לחולצה לבנה זה לא סופהעולם ויאללה שירגיעו! אני מבינה את הרצון בשייכות הזאת אבל שייכות שלך היא לא רגילה כי בחרת בדרך אחרת ונראה אותם/ן יום אחד בקונפליקט הזה! מאמינה שתתגברי! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/50j6__1008_011_52_1068.gif פרחים]() נשיקות
|
|
בתגובה ל: איזו הודעה מרגשת... מאת: Hפידוסית כשמפסיקים להרגיש בחזיה שכולם רואים חוץ ממך זה אף פעם כבר לא יהיה להיות ממש ממש "חלק". נדמה לי שרובנו עברנו את זה.
זה לא אומר שאין מקום בתוך הקהילה בכלל. זה רק אומר שהמקום הופך להיות הרבה הרבה פחות מיינסטרימי. ונכון, לפעמים (אבל לא בהכרח!) מהשוליים נדחקים אפילו ממש החוצה.
זה קר אבל זה גם פותח את עולמן המופלא של הספקות והבקורת. בזכות המבט "מבחוץ" פרידם כבר יכולה להבחין בין גופי ההלכה ל"זבל חברתי". עוד שנתיים של מבט מבחוץ היא תראה כמה גופי ההלכה ו"זבל חברתי" זה דברים מעורבבים לפעמים לבלי הפרד.
מין הסתם מזה בדיוק היא ומשפחתה גם יחד מפחדים. אבל עושר המבט והמורכבות שהיא תמצא הם, לפחות בעבורי, פיצוי לא מבוטל. אין דבר בעל ערך שאין לו מחיר.
ולעולם הדעת אינה דטרמיניסטית. גם מי שגילה שהלכה וחברה זה דבר מעורבב מאוד יש לו בחירה חופשית להחליט מה הוא עושה עם שתיהן. הדעת רק מגדילה את הבחירה ומעמיקה אותה. וכידוע מרבה דעת...
מועדים לשמחה
|
|
בתגובה ל: קבלה ושייכות מאת: פרידם הודעה מרגשת באמת ואני חייב להגיב
אולי אין לך כח להתאמץ אבל אולי תחפשי עוד כח בתוכך ותתאמצי יותר ויותר כדי שאולי יום אחד הם יסירו עין מזה שאת שונה
או שפשוט תהיי מי שאת ותגידי להם שיקבלו אותך איך שאת שונה וזהו
אבל תראי להם שאת הערכים הדתיים לא זרקת לאיזה בור וקברת
תראי להם שאת עדיין אוכלת מה"כשר שלהם" שאת שומרת שבת
ושאת צמה בכיפור
ולמה הם צודקים שהם לא רוצים להגיע ושהחזייה השחורה לא צנועה??
מה את אשמה שאת פשוט רוצה להיות חופשיה וללבוש מה שאת רוצה לעשות מה שאת רוצה??
|
|
|
ללא תוכן
"התנהגותנו היא פועל יוצא של החלטותנו ולא של התנאים בהם אנו נתונים. יש לנו היכולת להכפיף רגשות לערכים, בידנו היוזמה והאחריות לגרום לדברים שיתרחשו."
סטיבן קובי
|
|
בתגובה ל: כשהנשמה מאירה, גם שמיים עוטי ערפל מפיקים אור נעים. מאת: נשמה לחורף.
מבחינתי, שמים עוטי ערפל מפיקים אור נעים בכל מצב. תודה.
|
|
בתגובה ל: וזו הזדמנות לומר משהו על היחס המפלה של הרב קוק מאת: נוסעת סמויה הכול בעניין של אורות, שהרי בחורף מ-1 בנובעמבער למניינם חייב להדליק אורות וגו', על פי חוקי המדינת ישראל-התחלתא דגאולה, שנאמר דינא דמלכותא דינא. ועל כך מסופר במקורותינו, בבדיחותא דמערכזניק, "אורות, אורות! - לקחתי, לקחתי...". אם כן, למדנו בהווי' כי אין השמים עוטי ערפל מפיקים די אור נעים ללא אורות. (עזבו אני לא שפויה היום ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/pjm6__xis9_th_crazy(1).gif ראשבקיר]() ...)
|
|
בתגובה ל: טענתך שגויה, כי אינך מכירה דייך את תורתו של ראי"ה מאת: alla_allaנראה לי שהייתן מסתדרות היטב. לכל מי שאהבה, ולמי שעוד לא הכירה את פירוש הרקט
|
|
בתגובה ל: וזו הזדמנות לומר משהו על היחס המפלה של הרב קוק מאת: נוסעת סמויהללא תוכן קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: כשהנשמה מאירה, גם שמיים עוטי ערפל מפיקים אור נעים. מאת: נשמה איזה כיף לעצב אייקונים! ברוכה הבאה ועכשיו החזרת אותי לזמן של סעודה שלישית ולימיי כרכזת נוער כשהיינו שרים ביחד עם שירונים של היישוב...
"כמו שמש שזורחת, כמו צל אשר נופל, בואי ואראה לך מקום שבו עוד אפשר לנשום"
|
|
בתגובה ל: |ברוכהבאה| מאת: פשוט_אני
|
|
בתגובה ל: אוי, זה לא יצא בכותרת אז- מאת: פשוט_אני החג הזה למדתי המון. על עצמי. בעצמי. התרתי ספק, התמלאתי שמחה. מומלץ.
"התנהגותנו היא פועל יוצא של החלטותנו ולא של התנאים בהם אנו נתונים. יש לנו היכולת להכפיף רגשות לערכים, בידנו היוזמה והאחריות לגרום לדברים שיתרחשו."
סטיבן קובי
|
|
בתגובה ל: אוי, זה לא יצא בכותרת אז- מאת: פשוט_אני תסתכלי בעמוד של הוספת האייקונים.
|
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: קצת קלאסיקה מאת: פשוט_אני ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שירים לשבוע החדש מאת: alla_allaדווקא עכשיו... יש שלב שכבר לא מרגישים והולכים רק עם השכל?
|
|
|
בתגובה ל: בלי אופטימיות... מאת: פרידם ובכלל, איפה השמחה? מקווה שתקיימי את הכתוב "ושמחת בחגיך" ושיתקיים בך הכתוב "והיית אך שמח"
|
|
בתגובה ל: שירים לשבוע החדש מאת: alla_allaקצת פחות האמת, עד כניסת החג לא נשאר הרבה זמן לחפש את שמחת החג. מקווה למצוא אותה עם כניסתו. ובינתיים - שיר לערב חג. עצוב אמנם, אך כל כך יפה.. וקצת מתאים לי, ללבד של היום וחצי הקרובים. (מוקדש לך, שכל נשמתי רק אלייך לדעת שאלה חייך שעודך, שאולי...)
|
|
בתגובה ל: עוד שעתיים וחצי מאת: תה ירוקומאוד מקווה שעבר עליך חג משמח.. למרות הכל.. ואם תרצי הקדשה אישית של שיר זה ולפגוש את גברת אלוני ב"לייב" היא נמצאת כל חול המועד ב"נחלת בינימין" שרה ומרויחה יפה את לחמה.. איך נפלו גיבורים איך?!:) אחותי.. שיהיה לך וליקירתך מועדים לשמחה וזמנים לששון!!
"לו הייתי עץ או פרח הייתי מרגישה את הזרימה החרישית של האביב.." ![/emoticons/hpfh__37.gif 338]()
|
|
|
לסלוח, לא לסלוח? איך אפשר?
כל שנה הזכרתי לעצמי כמה אנשים שנשבעתי לא לסלוח להם לעולם. אנשים שהפנו לי גב ודווקא ברגעים שהכי הייתי צריכה אותם הם לא היו שם בשבילי, השאירו אותי להתמודד לבד. כל שנה, במשך שנים, הזכרתי לעצמי לא לשכוח ולא לסלוח.
השנה אני צועדת ליום הכיפורים אחרי חשבון נפש ארוך עם עצמי, אחרי תובנות שהגעתי אליהם בעזרתו של חבר ותיק שגרם לי לחשוב אחרת, להבין אחרת, להסתכל על החיים אחרת.
אני סולחת גם לא*נשים שפגעו בי וניסו להוציא דיבתי רעה, אני סולחת לאנשים שלא ידעו את האמת והאמינו להשמצות, אני סולחת לכולם. אני לא כל כך סולחת לעצמי, כי יכלתי לשנות את הכל עוד קודם.
ואתם, אבא ואמא, לא ידעתם ולא תדעו, אבל השנה, לראשונה, אני סולחת גם לכם.
על הכל.
|
|
בתגובה ל: סליחה מאת: ירושלמיתאחת פעמים אנחנו שוכחים שאם פגעו בנו, זה גם בגלל חוסר ידע... לפעמים לא היינו פתוחים מספיק כדי למנוע את הפגיעה... ואם כך איך אפשר לא לסלוח... ובכלל סליחה היא דבר אנחנו צריכים להתרגל לבקש... ובגאוה האישית שלנו אנחנו חושבים שאם לא נתנצל מחד או נסלח מאידך אנחנו חזקים, קוליים... אין חולשה בהתנצלות ואיך חולשה בסליחה... להיפך
אז מכל מי שפגעתי בה, ביודעין ושלא ביודעין. כל מי שזלזתי בה אני מבקשת סליחה...
ועוד דבר, גם אני רוצה אייקון משלי... איך עושים את זה?
|
|
בתגובה ל: איך אפשר לא לסלוח? מאת: סברה בעולם הגדול שאדם שפגע בי בכוונה תחילה (אין הרבה כאלה אבל יש כמה, לא אנשים קרובים ויקרים ללבי, אלא סתם מכרים) צריך לפחות להתחרט קצת כדי שאשמח לסלוח לו. סליחה אם אני רעה, דווקא בד"כ אין לי בעיה לסלוח ואני לא נוטרת. אבל יש קטעים שבהם אם אתה סולח מהר מדי, אתה פשוט לא מעריך את עצמך.
|
|
בתגובה ל: אני חושבת מאת: alla_alla זה אולי לא בסדר, אבל אני לא סובלת מחוסר הערכה עצמית, אני פשוט לא מאמינה בביזבוז אנרגיה, אני גם לא מחממת את הבית יתר על המידה... לדעתי כעס וטינה הם רגשות שליליים שלוקחים הרבה אנרגיה, אני מעדיפה לחייך אם רק אפשר... אני גם חושבת שאם רובנו היינו עסוקים יותר בדברים חיוביים, החיים היו קלים יותר, ואולי כבר היה שקט מסביב... גמר חתיממה טובה וסליחה על כל הפגיעות אם היו כאלה...
|
|
בתגובה ל: אישית אני לא שומרת טינה לאף אחד מאת: סברה בעולם הגדול הכעס לפעמים מסדר את המוח ונותן לחשוב הרבה יותר ברור ונכון. חברתי הפסיכולוגית שיצא לה לעזור לי בכמה עיתות משבר קשים, אמרה שאם הייתה גלולה שגורמת לאדם להתעצבן, הייתה רושמת לי לקחת אותה פעם בשבוע. אני יודעת שזה נשמע אבסורד, אבל זה כנראה אישי מאוד.
|
|
בתגובה ל: אצלי מאת: alla_alla ואכן לפעמים כעס הוא דבר קתרזי, הוא משחרר כשמוציאים אותו החוצה... ואני מקווה שלזה את מתכוונת כי אם את אוגרת בפנים זה לא טוב. מזה זמן אני עוקבת אחרי דברים שאת כותבת, ואני חושבת שאני חשה את הכאב שבדבריך הרבה יותר מאשר את הכעס. אני מקווה שהשנה החדשה תביא לך רוגע, שלווה, איזון והרבה פחות כאב... אי אפשר להמנע מכאב לחלוטין, ואני מאמינה שכאב מלמד אותנו להתמודד עם דברים שקורים לנו, אבל אפשר כמה שפחות... נכון?
|
|
בתגובה ל: מקווה שעבר עליך צום מועיל... מאת: סברה בעולם הגדול כמה שפחות כאב בשנה הזו - אני קונה בשתי ידיים.
מה שהבחורה ההיא התכוונה זה שכאשר אני כועסת (כן צריך גם להוציא) אני מפסיקה להרגיש אשמה וכאלה.
|
|
בתגובה ל: עדיף בהחלט מאת: alla_alla מעניין שאת אומרת שכשאת כועסת את מפסיקה להרגיש אשמה, אני דוקא מרגישה אשמה חזקה כשאני כועסת או פורקת כעס.
לפני כמה שנים נסעתי ברחבי ארה"ב בטיול עם האקסית שלי, חברה והבת שהיתה אז בת 6 בערך. הילדה סובלת מADHD ואמא שלה (שהיא בעצם סבתא שלה - סיפור ארוך ומיגע) התנגדה לתרופות, אחרי בערך שלושה שבועות של טיול שבהם הייתי מאוד סבלנית לילדה, היא קיבלה התקף זעם, אני לא זוכרת על מה, ובשלב מסויים לא יכולתי לשאת את ההשתוללות, וכעסתי עליה, ואף הרמתי את הקול, אחרי שנרגעתי, בכיתי, הרגשתי כל כך רע אם התגובה שלי... אם לאמר את האמת זה עדיין מציק לי...
|
|
בתגובה ל: זה מאוד מעניין מאת: סברה בעולם הגדול נשמע כמו חידת הגיון מסובכת...
|
|
בתגובה ל: איך אמא שלה היא סבתא שלה? זה מעניין... מאת: פשוט_אני האמא/סבתא: אמצה את הבת שילדה בתה בת החמש עשרה... התינוקת נולדה עם תלות בסמים... ואם הביולוגית לא רצתה אותה. הסבתא לא רצתה שהתנוקת תמסר למשפחה אומנת ואמצה אותה. הדבר התאפשר בגלל שהיולדת היתה מתחת לגיל שבו היא יכולה להחליט לבד. הסיבה שהילדה סובלת מתופעות של ADHD היא הסמים שאמה הביולוגית לקחה לפני ובזמן ההריון. היום, האם הביולוגית מעורבת בחיי בתה, בת ה10, היא בוגרת אוניברסיטה, ועובדת לפרנסתה... סוף די טוב לסיפור מאוד עצוב. סיפור שקיים בחברה הלא יהודית באמריקה באופן די תדיר...
|
|
בתגובה ל: את רוצה לנסות לפתור? או שעדיף שאני אסביר... מאת: סברה בעולם הגדול ולחשוב שזה רק סיפור אחד שהסתיים בטוב מתוך אלפי סיפורים כאלו... לפעמים אני קצת מבולבלת מהעולם הזה, הבטיחו לי שיש כאן הרבה טוב, ובכל יום אני מגלה מחדש איזה רוע בל יתואר נמצא כאן.
|
|
בתגובה ל: וואוו, איזה סיפור... מאת: פשוט_אני והסיפור הזה דוקא די טוב לא?
בכלל אם היינו מחפשים את הטוב ומפסיקים להשקיע אנרגיה בדברים רעים, בשנאה, בקנאה וכדומה היה הרבה יותר טוב כאן.
|
|
בתגובה ל: את רוצה לנסות לפתור? או שעדיף שאני אסביר... מאת: סברה בעולם הגדול ובחברה הכן יהודית אין ילדות שנכנסות להריון בגיל חמש עשרה?
(צרם לי קצת, מודה)
|
|
בתגובה ל: סליחה? מאת: קימונו לא התכוונתי להשמע גזענית אם לזה התכוונת. אבל זו בעיה ידועה מאוד כאן בארה"ב צעירות בגיל העשרה נכנסות להריון וחלקן גם מסוממות... עצוב אבל עובדה ואין הבדל בין הזגעים, מה שכן יש הבדל במצב כלכלי חברתי...
|
|
בתגובה ל: בתפוצה שבה אני נמצאת זה קורה מעט מאוד בקרב היהודים מאת: סברה בעולם הגדול ובכל מצב סוציואקונומי. נערות בנות 15 שנכנסות להריון יש בכל פלחי האוכלוסיה. תוכלי למצוא הפרעות קשב וריכוז בכל מיני מדינות שונות מגוונות, גם בתפוצה שבה אני נמצאת, ללא הבדל דת, גזע ומין.
אני שמחה שהמשפחה שסיפרת עליה מצאה פיתרון משפחתי מוצלח ואם זה עובד היטב לכל שלושת הדורות, אז מה טוב. אבל בוודאי תסכימי איתי שזה לא קשור להיותם לא יהודים או כן יהודים.
חג שמח!
|
|
בתגובה ל: סמים יש בכל מקום מאת: קימונו ובכל זאת יש עיסוק די מעמיק בבעיה של הריון גיל העשרה בארה"ב, זה לא קשור כל כך למצב סוציו-אקונומי, ובכל זאת התופעה נפוצה הרבה פחות בקרב האוכלוסיה היהודית... בעניין הפרעות קשב וריכוז לא יודעת למה הבנת שאני חושבת שהיא נפוצה יותר בקרב קבוצה זו או אחרת... מה שכן הילדה שעליה דיברתי, סובלת מADHD בגלל הסמים שלקחה אמה הביולוגית...
|
|
בתגובה ל: את באופן כללי צודקת מאת: סברה בעולם הגדול (לא בהקשרים הללו, בכל אופן). סומכת עלייך שאת מכירה את המספרים יותר טוב ממני.
חג שמח!
|
|
בתגובה ל: אינני עוסקת בסטטיסטיקה מאת: קימונוהנה כתבה מ CBS בנושא
|
|
בתגובה ל: סליחה מאת: ירושלמיתאחת ומכירה באופן מינימלי את תהפוכות ליבך לגבי הורייך אבל אני בטוחה שאת מרגישה מזוככת והשנה שלך כבר התחילה בשמחה אחת ומאמינה שהיא תהיה שמחה אחת גדולה עבורך וסובביך
חיבוק!
|
|
בתגובה ל: סליחה מאת: ירושלמיתאחת אני יודעת (גם אם רק מעט) כמה קשה לך לסלוח להורים, שלא היו שם בשבילך. גלי לי איך פתאום מגיעה ההחלטה הזו לסלוח...
הלוואי וזה יקל מעלייך את המעמסה, שהרי גם ככה החיים של אף אחת מאיתנו לא קלים.
את ראויה להערכה!
|
|
|
 |
|
|  |