הסיפור מתחיל כמה שנים אחורה כאשר הרכבתי לאימי מחשב חדש. (אולי 3-4 שנים). לקחתי חלקים מפה, הרכבתי חלפים משם והפלא ופלא נולד לו מחשב חדש אשר שימושו העתידי, יועד בעיקר לגלישה באינטרנט, קצת וורד וסוליטר. המפרט הצנוע כלל מעבד פנטיום 4, במהירות-1.7 GHZ, אשר שודרג קלות לאחר מכן ל 2-גיגה. 512 מגה זכרון, דיסק קשיח צנוע של 20 גיגה, ולוח אם עם כרטיס מסך משולב של Sapphire. המחשב מריץ חלונות איקס פי והוא מחובר לאינטרנט האלחוטי שבבית. אני חייב לציין שמעולם לא היו לי בעיות חומרה עם המחשב, למעט כמה פרמוטים (טוב נו, זה עדיין וינדוס). והתעסקויות פה ושם. שום וירוס לא נמצא ושום רוגלה לא השתלטה על דף הבית. המחשב עבד תקופה ארוכה כמעט ללא התערבות מצידי למעט פעולות תחזוקה כלליות שדרושות לכל מחשב שצבר קצת ותק. הגיע היום (לא מזמן), ואימי התחילה להתלונן שהמחשב איטי לה. אז מה עושים? ישר מתחילים לחפש מי אשם. בברירת מחדל אני אשם בכל מה שקורה בבית שקשור במחשבים. אני מתחזק, מתקין, משדרג ומתפעל את כל מערך המחשוב בבית שכולל, 4 מחשבים נייחים, ועוד מספר ניידים שמחוברים כולם לרשת האלחוטית דרך נתב שגם אותו אני כמובן מתפעל. (הוא גם נמצא בחדר שלי ליתר נוחות). אז מאיפה מתחילים? יש כל כך הרבה גורמים שיכולים להשפיע על ביצועי המחשב שקשה לדעת ולהצביע על הסיבה המדוייקת עד שלא בודקים לעומק את הנושא. ואת זה התחלתי לעשות היום על ידי כך, ששאלתי את עצמי האם לא הזנחתי קצת את המחשב והנחתי שהוא יעבוד במצב תקין לנצח. את השאלות הבאות כל אחד שמריץ מחשב עם מערכת הפעלה וינדוס איקס פי (לא יודע לגבי ויסטה) צריך לשאול את עצמו לפני שזורקים את המחשב לפח וקונים חדש. להלן הקושיות : אולי לא ניקיתי קבצים זמניים וקוקיס? אולי האנטי וירוס מכביד? אולי איזה וירוס או רושעה חדרו למחשב? או אולי הוא בכלל זומבי-(כן, יש כזה מושג באבטחה של מחשבים). אולי צריך לאחות את הכונן הקשיח, אולי צריך לבדוק האם המעבד לא מתאמץ יתר על המידה וצריך לנקות אבק. אולי זה בכלל קשור לדרייברים או שיש יותר מידי עומס על המערכת, מה שאומר שיש יותר מידי שרותים שרצים או עולים בהפעלת המחשב, והרשימה עוד ארוכה. כן, חייו של חובב מחשבים יכולים להיות קשים. אבל החלטתי לתקוף את הבעיה מהשורש. (root בלינוקס למי שמכיר :-) ). קמתי מוקדם ב9:00 בבוקר (נו, לי זה מוקדם :-) ). והתחלתי לעבוד. דבר ראשון זה להתקין אנטי וירוס נורמלי (היה פעם AVG). אני בחרתי בנוד32- עקב נסיון העבר שלי איתו וההנחה הכללית של יודעי דבר שזהו אנטי וירוס מעולה. (לבנתיים הורדתי את גרסת הנסיון ל30 יום). כמובן שוידאתי לעדכן את מקורות התוכנה לוודא שאני מוגן כהלכה. לאחר מכן ניקיתי קבצים זמניים וקבצי מערכת ישנים. קוקיס ושמוקיס גם הם נוקו, סריקה מלאה של המחשב בעזרת האנטי וירוס בוצעה, ולאחר מכן הורדתי, התקנתי וסרקתי את המחשב לגילוי רושעות,רוגלות,ופושעות על ידי SuperAntiSpyware. ליתר ביטחון עדכנתי גם לגרסאות החדשות של - Adaware ,SpyBot, ו Spyware blaster שמציעות הגנה לא רעה נגד מזיקים. לאחר מספר שעות של צפיה בתהליך הסריקה האופייני לתוכנות הללו, שזה אומר לצפות בשמות הקבצים שנסרקים רצים על גבי המסך במהירות. (מישהוא אמר מטריקס?) סוף סוף הסתיים התהליך וכמו שציפיתי, חוץ מכמה קבצי קוקיס סוררים לא נמצא דבר. הדבר הבא שעשיתי הוא לנקות את המערכת (כולל הרגיסטרי) על ידי CCleaner ולבסוף דפרגמנטציה לדיסק הקשיח עם Defragler. לקינוח השתמשתי (לראשונה) בתוכנה מבית מיקרוסופט שנקראת BOOTVIS שאמורה לשפר את זמן האתחול של המערכת.(אני חייב לציין שלא הרגשתי שיפור או שינוי לאחר הפעלתה). וממש לפני שסגרתי את המחשב שקצת ינוח גם הסרתי כמה תהליכים מרשימת התהליכים הפעילים שעולים עם הפעלת המחשב והדובדן שעל הקצפת היה לשדרג לאימי את הדפדפן לאקספלורר 7 (היא לא תסתדר עם משהוא אחר לבנתיים, עד שאלמד אותה לעבוד עם פיירפוקס). זהוא. אפשר לנשום לרווחה. למחשב שלום. ונראה לי שהבעיה נפתרה ואם לא אז לפחות המצב השתפר. רק ימים יגידו האם יורגש שיפור משמעותי או שצריך לחתוך ולנתח את החולה תחת הרדמה כללית (פירמוט והתקנה מלאה של כל המחשב).
תודה על ההקשבה, ותודה שבחרתם במיקרוסופט. אנחנו לא ממש יודעים למה, אבל תודה. :-)
ולסיום הנה סרטון מדליק שנתקלתי בו אמש מאוחר בלילה.
הסיפור מתחיל כמה שנים אחורה כאשר הרכבתי לאימי מחשב חדש. (אולי 3-4 שנים). לקחתי חלקים מפה, הרכבתי חלפים משם והפלא ופלא נולד לו מחשב חדש אשר שימושו העתידי, יועד בעיקר לגלישה באינטרנט, קצת וורד וסוליטר. המפרט הצנוע כלל מעבד פנטיום 4, במהירות-1.7 GHZ, אשר שודרג קלות לאחר מכן ל 2-גיגה. 512 מגה זכרון, דיסק קשיח צנוע של 20 גיגה, ולוח אם עם כרטיס מסך משולב של Sapphire. המחשב מריץ חלונות איקס פי והוא מחובר לאינטרנט האלחוטי שבבית. אני חייב לציין שמעולם לא היו לי בעיות חומרה עם המחשב, למעט כמה פרמוטים (טוב נו, זה עדיין וינדוס). והתעסקויות פה ושם. שום וירוס לא נמצא ושום רוגלה לא השתלטה על דף הבית. המחשב עבד תקופה ארוכה כמעט ללא התערבות מצידי למעט פעולות תחזוקה כלליות שדרושות לכל מחשב שצבר קצת ותק. הגיע היום (לא מזמן), ואימי התחילה להתלונן שהמחשב איטי לה. אז מה עושים? ישר מתחילים לחפש מי אשם. בברירת מחדל אני אשם בכל מה שקורה בבית שקשור במחשבים. אני מתחזק, מתקין, משדרג ומתפעל את כל מערך המחשוב בבית שכולל, 4 מחשבים נייחים, ועוד מספר ניידים שמחוברים כולם לרשת האלחוטית דרך נתב שגם אותו אני כמובן מתפעל. (הוא גם נמצא בחדר שלי ליתר נוחות). אז מאיפה מתחילים? יש כל כך הרבה גורמים שיכולים להשפיע על ביצועי המחשב שקשה לדעת ולהצביע על הסיבה המדוייקת עד שלא בודקים לעומק את הנושא. ואת זה התחלתי לעשות היום על ידי כך, ששאלתי את עצמי האם לא הזנחתי קצת את המחשב והנחתי שהוא יעבוד במצב תקין לנצח. את השאלות הבאות כל אחד שמריץ מחשב עם מערכת הפעלה וינדוס איקס פי (לא יודע לגבי ויסטה) צריך לשאול את עצמו לפני שזורקים את המחשב לפח וקונים חדש. להלן הקושיות : אולי לא ניקיתי קבצים זמניים וקוקיס? אולי האנטי וירוס מכביד? אולי איזה וירוס או רושעה חדרו למחשב? או אולי הוא בכלל זומבי-(כן, יש כזה מושג באבטחה של מחשבים). אולי צריך לאחות את הכונן הקשיח, אולי צריך לבדוק האם המעבד לא מתאמץ יתר על המידה וצריך לנקות אבק. אולי זה בכלל קשור לדרייברים או שיש יותר מידי עומס על המערכת, מה שאומר שיש יותר מידי שרותים שרצים או עולים בהפעלת המחשב, והרשימה עוד ארוכה. כן, חייו של חובב מחשבים יכולים להיות קשים. אבל החלטתי לתקוף את הבעיה מהשורש. (root בלינוקס למי שמכיר :-) ). קמתי מוקדם ב9:00 בבוקר (נו, לי זה מוקדם :-) ). והתחלתי לעבוד. דבר ראשון זה להתקין אנטי וירוס נורמלי (היה פעם AVG). אני בחרתי בנוד32- עקב נסיון העבר שלי איתו וההנחה הכללית של יודעי דבר שזהו אנטי וירוס מעולה. (לבנתיים הורדתי את גרסת הנסיון ל30 יום). כמובן שוידאתי לעדכן את מקורות התוכנה לוודא שאני מוגן כהלכה. לאחר מכן ניקיתי קבצים זמניים וקבצי מערכת ישנים. קוקיס ושמוקיס גם הם נוקו, סריקה מלאה של המחשב בעזרת האנטי וירוס בוצעה, ולאחר מכן הורדתי, התקנתי וסרקתי את המחשב לגילוי רושעות,רוגלות,ופושעות על ידי SuperAntiSpyware. ליתר ביטחון עדכנתי גם לגרסאות החדשות של - Adaware ,SpyBot, ו Spyware blaster שמציעות הגנה לא רעה נגד מזיקים. לאחר מספר שעות של צפיה בתהליך הסריקה האופייני לתוכנות הללו, שזה אומר לצפות בשמות הקבצים שנסרקים רצים על גבי המסך במהירות. (מישהוא אמר מטריקס?) סוף סוף הסתיים התהליך וכמו שציפיתי, חוץ מכמה קבצי קוקיס סוררים לא נמצא דבר. הדבר הבא שעשיתי הוא לנקות את המערכת (כולל הרגיסטרי) על ידי CCleaner ולבסוף דפרגמנטציה לדיסק הקשיח עם Defragler. לקינוח השתמשתי (לראשונה) בתוכנה מבית מיקרוסופט שנקראת BOOTVIS שאמורה לשפר את זמן האתחול של המערכת.(אני חייב לציין שלא הרגשתי שיפור או שינוי לאחר הפעלתה). וממש לפני שסגרתי את המחשב שקצת ינוח גם הסרתי כמה תהליכים מרשימת התהליכים הפעילים שעולים עם הפעלת המחשב והדובדן שעל הקצפת היה לשדרג לאימי את הדפדפן לאקספלורר 7 (היא לא תסתדר עם משהוא אחר לבנתיים, עד שאלמד אותה לעבוד עם פיירפוקס). זהוא. אפשר לנשום לרווחה. למחשב שלום. ונראה לי שהבעיה נפתרה ואם לא אז לפחות המצב השתפר. רק ימים יגידו האם יורגש שיפור משמעותי או שצריך לחתוך ולנתח את החולה תחת הרדמה כללית (פירמוט והתקנה מלאה של כל המחשב).
תודה על ההקשבה, ותודה שבחרתם במיקרוסופט. אנחנו לא ממש יודעים למה, אבל תודה. :-)
ולסיום הנה סרטון מדליק שנתקלתי בו אמש מאוחר בלילה.
The Matrix Runs on Windows
בתגובה ל: הרומן הארוך שלי עם המחשב של אימי. מאת: SciFiFan דבר ראשון שאתה צריך לעשות זה לקנות לעצמך מקלדת חדשה, איך אפשר להסתדר עם מקלדת בלי הכפתור enter?
אכן עשית את כל הפעולות האפשריות בערך. יש לי עוד כמה הצעות למרות שכיסית כמעטט הכל. 1. למחוק את תוכן התקיה prefets (יש לי הרגשה שאני טועה בשם, לא יכול לבדוק כרגע כי אני לא על איכס פי) 2. לשדרג לSP3 במידה ולא עשית את זה, הוא נותן זריקת מרץ למחשב. 3. יש טוויקים שמזרזים את הXP, פעם העלתי בפורום חומרה בנענע את מיטב הטוויקים, אחפש את השרשור מאוחר יותר. 4. לבטל את כלי השחזור הלא יעיל שחוץ מחממה לוירוסים הוא לא עושה שום דבר, אהה כן גוזל קצת משאבים על הדרך.
בתגובה ל: כמה מוכר לי :) מאת: clutchless 1: לא מכיר תקייה כזאת. מה הפונקציה שלה?
2:שכחתי לציין שהמחשב אכן משודרג לחבילת השרות-3.
3:לא מכיר טוויקים כאלו. יש לך לינק לאתר או מדריך טוב?
4:דווקא את כלי השחזור הזה אני דיי אוהב. (וגם יצא לי להשתמש בו מספר פעמים על המחשב המדובר). זה עוד רשת ביטחון שאני שמח שיש לי. עד כמה שהתחליפים הרבה יותר יעילים, לא אכפת לי שמנגנון השיחזור יסרור במערכת. עם וירוסים אני יודע להתמודד יפה מאד ככה שאני לא דואג.
בתגובה ל: לא הבנתי את הבדיחה על המקלדת? :-) מאת: SciFiFan 1. קצת קשה לי לקרוא הודעות ארוכות, אני מהעצלנים ששונאים לקרוא. הודעות ארוכות שלא מופרדות לפסקאות, כמו זו שאתה כתבת פשוט עושות לי חררה.. :) יש אנשים שקשה להם לקרוא כשהכל ככה בגוש אחד.. תתחשב גם בנו. (נראה אותך גורם ל"fuck politics" לקרוא את ההודעה הזאת)
2. סבבה
3. מנוע החיפוש של נענע התחרבן, אני לא מוצא את ההודעה המדוברת. חבל, עשיתי סדר והבאתי רק טוויקים טובים. באתרי טוויקים הכל מופיע יחד וצריך להתחיל לברור- במה כדאי להשתמש ובמה לא. פשוט תכתוב בגוגל tweak xp, אתה תקבל מספיק תוצאות. רוב הטוויקים סתם דבילים אבל יש כמה ממש נחמדים. חלקם קשורים להאצת המערכת וחלקם סתם לתיקון כל מיני דפקטים קטנים ואני אתן דוגמא. אם עכשיו תכנס לתיקיה של סרטי וידאו גדולים האיכספי יתחיל לטעון אותם לצורך תצוגה מקדימה. גם לוקח לו שעה לעשות את זה והוא סתם תוקע את המחשב וגם בסופו של דבר לא בטוח שיצליח להציג את הסרטון. אז יש פקודה נחמדה לבטל את האופציה המעיקה הזאת regsvr32 /u shmedia.dll
4. אני אישית מעולם לא עשיתי שימוש בכלי השחזור. באמת יוצא לך להשתמש בו? אני לא משתמש בתחליפים, פשוט מגבה את כל החומר החשוב שלי על דיסק וכל החומר שאמור לשרוד פרמוט לא נמצא במחיצה הראשית מלכתחילה ככה שאם אני צריך לפרמט, כל התהליך כולל התקנת התוכנות לא יקח יותר מכמה שעות.
ותתפלא אבל וירוסים שמתנחלים בתיקיות המוגנות של שחזור המערכת יכולים להיות מאוד עיקשים, גם למשתמשים מנוסים לפעמים יהיה קשה להפטר מהם.
יש פה עוד אנשים שיוצא להם להשתמש בשחזור המערכת בXP? משום מה לא עשיתי בו שימוש (יעיל) אף פעם, בפעמים הבודדות שניסיתי להשתמש בו הוא לא פתר את התקלה שבגללה פניתי אליו מלכתחילה. האם לדעתכם גיבוי של הרגיסטרי יספיק במקום זה?
בתגובה ל: אמ.. מאת: clutchless 1: לקחתי לצומת ליבי. לא יחזור שנית.
2: סבבה אגוזים.
3: אעשה חיפוש בגוגל כמו שהצעת ומקסימום אתיעץ עימך.
4: יצא לי להשתמש בו מפעם לפעם. בעיקר בגלל שאני פזיז ולפעמים כשאני מתעסק אני עושה טעויות שמאד קל לתקן עם כלי השחזור. לי הוא נוח ויעיל. אני מניח שגם גיבוי לרגיסטרי ותוכנות יעודיות יעשו את העבודה, אני גם אף פעם לא משאיר חומר חשוב לא מגובה בשום צורה. Peace and Love
בתגובה ל: באמת מצטער על ההודעה הארוכה. מאת: SciFiFan אין ממש מה להתייעץ למרות שאשמח לעזור.
ליד כל אחד יש הסבר מה הוא עושה ואתה מחליט אם אתה צריך אותו או לא. למשל האופציה שאני המלצתי לבטל (תצוגה מקדימה), אולי אתה כן מוצא בה שימוש.
יש אתרים שזה מחולק לפי קטגוריות, גש לקטגוריה של שיפור מהירות. למען האמת הרבה טוויקים פשוט לא מתאימים אחרי SP3 משום מה. או שמיקרוסופט הכניסו את זה כבר למערכת או שהם פשוט שינו את דרכי ההגעה. אחרי התקנת SP3 אני כבר לא עושה שימוש נרחב בטוויקים.
בתגובה ל: בקשר לטוויקים מאת: clutchless הוא עובד מצויין כרגע ואין לי שום כוונה להרחיק לכת ולנבור בהגדרות וטוויקים בשביל שלאמא שלי יעלה הסוליטר במילי שניה יותר מהר.
המחשב עובד יפה לגילו ואמא שלי תצטרך להסתדר עם העובדה שהוא קצת מיושן.
אולי אבנה לה מחשב חדש לאחר שאראה איזה חלפים אצלי קיימים ועובדים ומה צריך להשיג או לקנות. את המחשב האישי שלי שקרס אני לוקח לחנות שממנה קניתי להחליף ספק כוח, אני רק מקווה שזה הדבר היחידי שהלך ולא נדפק גם הלוח אם.
בתגובה ל: לא נראה לי שאשחק עוד עם המחשב מאת: SciFiFan למרות שהכל הפיך. כל טוויק שאתה עושה אתה יכול גם לבטל. אבל לא שווה את המאמץ בשביל הסוליטר של אמא.. :)
אנשים צריכים ללמוד שספק כוח זה אחד החלקים החשובים במחשב, צריך לקנות אחד איכותי. אנשים מזלזלים בספק הכוח וברוב המחשבים יש ספק גנרי. אם יש לך ספק נורמאלי עם הגנות, סביר להניח שהמחשב שלך בסדר. אם הוא גנרי ב-100 שקל, הייתי חושש מאוד במקומך לגורל הלוח ויתר רכיבי החומרה. אגב, במידה ונשרפו לך חלקים, אל תבדוק על מחשב חדש איזה חלקים עובדים ואיזה נשרפו. פעם רכיב שרוף שהרכבתי לבדיקה שרף גם את לוח האם.
בתגובה ל: צודק לגמרי מאת: clutchless הספק הוא של Thermaltake (לא הכי מצטיין אבל בטח לא גנרי). לוח האם של DFI ומעבד של AMD64BIT, זכרון-RAM של סמסונג וכרטיס המסך הוא רדאון של חברת Sapphire. (אני יכול לרשום מפרט מלא אבל לא חושב שיש צורך).
כפי שאתה רואה שום רכיב במפרט שלי אינו גנרי ובתקופה שקניתי את המחשב הוא גם לא היה זול במיוחד למרות שהקפדתי לבחור חלפים בעלי עלות\תועלות טובים. למעט הכרטיס מסך שהוא דגם מיוחד של רדאון להמהרה, שבזמנו היה מציאה. הכרטיס הוא X800GTO2 שלאחר המהרה תיפקד ככרטיס X800XT-PE שעלה משמעותית הרבה יותר ונחשב לכרטיס HighEnd בזמנו.
אם זה מעניין אותך אז הסיבה לכך שהכרטיס שלי כל כך מיוחד הוא שעל ידי שינוי ביוס קל אפשר לפתוח לו עוד שני צינורות עיבוד ולהמהיר אותו למהירות מטורפת. (יחסית לאז כמובן). הוא יצא במהדורה מוגבלת ונחטף מהחנויות. הוא הורכב רובו מליבות מתקדמות יותר שלא עברו את בדיקת האיכות במפעל ואז שנמכו אותם לכרטיסים מסורסים יותר כגון x800 רגילים. אך בעלי פוטנציאל ההמהרה שדיברתי עליו.
בכל מקרה ספקים גנרים זה לא בבית ספרנו. (לפחות לא במחשבים האישיים שלי שאני קונה לבד).
בתגובה ל: את המחשב שלי בחרתי בקפידה. מאת: SciFiFan אני בדיוק החלפתי מחשב.
השקעתי בספק, לוח אם ומארז. (גם במסך אבל אני לא מכליל את המסך במפרט של מחשב) כל היתר בינוניים מינוס. 2 ג'יגה זיכרון פשוט של קינגסטון, כרטיס מסך 9500 של ג'יגה בייט.
אני לא גיימר והכרטיס הזה מספיק לי, הקפיצה במחיר ממנו ל9600 לא באה בחשבון מבחינתי (מה גם שאם כבר הייתי מוסיף ל9600, בתוספת זניחה אפשר לקחת כבר 9800). זיכרון אולי אוסיף בהמשך, בטח אם אעבור לויסטה.
בתגובה ל: אוהב את הראש שלך.. :) מאת: clutchless ללא תוכן
בתגובה ל: אתה מזכיר לי את מקגייוור מאת: שרידובדבנית לפחות יהיה טעים, גם אם הוא לא ממש יצטיין בחישובי נקודה צפה. :-)
בתגובה ל: הרומן הארוך שלי עם המחשב של אימי. מאת: SciFiFan עבור המחשבים של הילדים שלי. אני מודה, מאז ווינדוס 98 אני כבר לא נהנית לתפעל מחשבים כמו פעם. אני מתגעגעת לשורת הפקודה הכל יכולה. היה לי, עדיין יש לי בעצם, ספר של פיטר נורטון עם כל מה שצריך בפנים כדי להחזיק ולתחזק מחשב. מאז ווינדוס 98 אני מתקשה לעמוד בקצב, ועד שאני קונה כרטיס מסך חזק יותר לבן שלי, הוא כבר לא מתאים ללוח האם הישן, ואז צריך להחליף את לוח האם, ואיתו את המארז... די התייאשתי להתמודד עם זה לבד ואני מעדיפה להיעזר בשירותי אנשי מקצוע. אבל עדיין, אם משהו קורה למחשבים בבית: אמאאאאאאאאאאאאאאאאאא! המחשב שלי לא בסדר!!!!!!!!
בתגובה ל: פעם גם אני הייתי ככה מאת: מוניקה אמא שלי צועקת. אאאאאאאאאאאאאאאאאאאיתן, המחשב שלי לא בסדר. או שאח שלי מתלונן שאין אינטרנט או שאני משחק עם הראוטר.
אוי וי זמיר, ימי וינדוס 98 העליזים. מישהוא אמר Blue Screen of Death? נוסטלגיה. :-)
בתגובה ל: הרומן הארוך שלי עם המחשב של אימי. מאת: SciFiFan לך לזיכרון וירטואלי ותן לו כמה שאתה יכול (מקסימום 4 ג'יגה נדמה לי).
"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" (ז.פ.)
"עדיף אלף מקנאים מאחד מרחם" (ז.פ.)
"דמוקרטיה - שני זאבים וכבשה אחת מצביעים על מה לאכול לארוחת הצהריים" (לא ידוע)
הפשרות של היום - הן הנורמות של מחר אין ייאוש בעולם כלל! אני תינוק שנשבה, או מיי גוד!
בתגובה ל: תגדיל את הSWAP FILE מאת: Ja Tomer אגדיל ואראה האם ישנו שיפור לטובה.
בתגובה ל: באמת לא חשבתי על כך מאת: SciFiFan אני טוען שלא תרגיש בשום הבדל.
אולי תפתור לנו את הויכוח על גודל הקובץ המדובר.
בתגובה ל: דווח לנו בבקשה אם יהיו שינויים מאת: clutchless כאשר כל הרעש וההמולה תסתיים אשב לעבוד על המחשב של אימי פעם נוספת ואנסה גם להגדיל את מחיצות הדיפדוף. לא בטוח שיעזור אבל אני אדווח אם יש כל שינוי.
בתגובה ל: תגדיל את הSWAP FILE מאת: Ja Tomer אני לא נוהג לשחק בגודל הקובץ, את הסיבות לכך אתה כבר יודע מהדיון הקודם על העניין. בגלל שאני לא מתעסק איתו אני פחות בקיא במגבלותיו.
אז תגיד לי, מגבלת הקובץ היא ב-XP או רק בשל מערכת הקבצים FAT שבה יש מגבלת גודל לקובץ בודד (4 ג'יגה)? כי יש לי הרגשה שאם אנחנו משתמשים בNTFS (רובנו המוחלט כמובן) אז לא תהיה מגבלת גודל לקובץ גם ב-XP.
נראה לך שיש בזה משהו או שזו המגבלה ואין דרך לשנות אותה?
בתגובה ל: תגיד תומר מאת: clutchless אתה צודק, ההגבלה נובעת מהFAT.
ככל הנראה זו הגבלה היסטורית של XP. אני אנסה להגדיר לדיסק הקשיח בעבודה קובץ החלפה יותר גדול, נראה מה יקרה :)
"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" (ז.פ.)
"עדיף אלף מקנאים מאחד מרחם" (ז.פ.)
"דמוקרטיה - שני זאבים וכבשה אחת מצביעים על מה לאכול לארוחת הצהריים" (לא ידוע)