|
סקס נוער
הקהילה הכי טובה ברשת, לדיונים, שאלות, בקשות ורעיונות בקשר לסקס, אהבה, יחסים, זוגיות וכל מה שנוגע לכך - תרגישו חופשיים וללא בושה.
איך? בקלות :-) תשובה מפורטת
|
|
איך? בקלות :-) תשובה מפורטת
פורסם לפני
4511 ימים
מאת MAGOZ
אין תגובות
עם שכיחות של 70-90% מהאנשים בקרב האוכלוסייה הכללית שנושאים הרפס, זו מחלה הרבה יותר נפוצה מאשר שפעת (לצורך השוואה: בשפעת נדבקים רק 10-12% אנשים כל שנה); זה נראה לך הגיוני/מציאותי ש70-90% מהאנשים לא מתנשקים ולא מעבירים בקבוקי שתיה וכוסות מפה לפה ולא מעבירים שפתונים ולא מעבירים שכטות של נרגילות/סיגריות/ג'ונטים ולא מעבירים סכו"ם מאחד לשני ושרקמות הפה שלהם מעולם לא באו במגע עם טיפות של א-ף אחד?... "הרפס" זה שם כללי למשפחה של וירוסים. בתוך המשפחה הזו קיים וירוס שנקרא herpes simplex (נקרא גם הרפס גניטלי), שמחולק לכמה סוגים. שני הסוגים הרלוונטיים לעניינו הם הרפס של השפתיים (HHV1) והרפס של איברי המין (HHV2), שאלה שני וירוסים שונים שההדבקה שלהם היא מקומית, כלומר: הרפס השפתיים הוא נפוץ במיוחד בגלל אופן ההדבקה (תיארתי בפיסקה הקודמת) ואילו הרפס של איברי המין הוא הרבה פחות נפוץ, משום שיש צורך ביחסי מין כדי להידבק בו וניתן למנוע זאת באמצעות קונדום (בדיוק כמו רוב המחלות המין האחרות). היות ואתם כן תתנשקו בדיוק כמו שכל זוג מתנשק (ואני מעריכה שכבר התנשקתם, אם אתם זוג ואתם בכיוון של יחסי מין מלאים), יתכן שבן זוגך נדבק ממך בהרפס השפתיים ויתכן שלא, יתכן שהוא בכלל נושא הרפס ללא ידיעתו ויתכן שלא. זה הימור שכמעט כל בני האדם לוקחים אותו משום שזה מחיר קטן יחסית לשלם עבור נשיקות שכלולות במערכת יחסים אינטימית בין בני זוג, משום שהרפס הוא מטרד קטן יותר מאשר לא להתנשק עם אף אחד לעולם ולא להעביר רוק במגוון הדרכים העקיפות שציינתי קודם לכן. כדי להקטין את הסיכוי של אדם להידבק בהרפס השפתיים, מומלץ לשמור על רקמות פה בריאות ותקינות ושלמות, כלומר - לא להעביר רוק באף אחת מהדרכים שציינתי מעלה מייד לאחר צחצוח שיניים משום שהצחצוח גורם לעיתים למיקרו-פציעות שלא נראות לעין (זו גם התווית מניעה למחלות מין נוספות שעוברות דרך הרוק), לא "לאכול" את השפתיים ולא לפצוע אותן בשום צורה וגם לא רקמות אחרות בתוך הפה, להשתדל לשמור על שלמות עור השפתיים (ז"א להשתדל שהעור לא יתייבש ולא ייסדק) וכו'. זה לא מונע הדבקה בהרפס השפתיים ב100% אלא מגדיל את הסיכויים למניעה (בהנחה שאדם לא נדבק קודם לכן). בחזרה להרפס איברי המין - גם כאן יש לשלמות העור תפקיד חשוב מאוד ובכל מקרה - חברו הטוב ביותר של האדם הוא הקונדום. אני חושבת שצריך להיות גלויים עם בני זוג בקשר לדברים כאלה, אבל צריך גם לקחת דברים בפרופורציה. כמעט אף אחד לא מדבר על הרפס השפתיים עם בן זוגו משום שכפי שכבר אמרתי, זו מחלה כל-כך נפוצה שרוב הסיכויים שלפרטנר הפוטנציאלי יש אותה ובכל מקרה עבור רוב האנשים זה מחיר קטן מאוד לשלם תמורת חיי מין מלאים (וחוץ מזה שהרבה מאוד אנשים לא נוהגים לשתף בני זוג במחלות מין בכלל, שזה עניין גרוע כשלעצמו כי זה מעיד על חוסר אחריות כלפי בן הזוג וסיכון הבריאות שלו ללא ידיעתו וגם על חוסר תקשורת בתוך מערכת היחסים). אם תחליטי לדבר איתו על זה, את מוזמנת לשלוח אותו לפה לפורום לקרוא את המידע הזה כדי שיבין במה מדובר, כדי ששניכם תוכלו להיות רגועים יותר. נ.ב הרפס השפתיים כשלעצמו לא נחשב כמחלת מין משום שמין אינו דרך ההדבקה הנפוצה ביותר של הוירוס הזה אלא דווקא, כפי שכתבתי, בהעברות רוק בדרכים תמימות לחלוטין. הוא נספר ביחד עם מחלות המין כשמדברים עליהן משום שכפי שכבר ציינתי, מדובר בקרוב משפחה מאוד קרוב של הרפס של איברי המין; לשניהם דרך הדבקה דומה (העברת נוזלי גוף), דרך פעולה דומה בגוף ודרך התבטאות דומה (בתקופות של התפרצות, שניהם מתבטאים באותו אופן, רק שאחד בשפתיים והאחר באיבר המין). תוקן על ידי MAGOZ 18/2/2010 12:16
|
|
|
|
אני בת 15 וחצי וגיליתי שנדבקתי בהרפס ממישהו כשלא השתמשנו בקונדום(למרות שהיה לו בכיס) נשארים עם זה כל החיים כאילו?או אפשר איך שהוא לטפל בזה? אולי הייתי חסרת אחריות כשלא שאלתי אותו אם יש לו מחלות מין או משהו אבל זה קרה ואי אפשר לשנות..
|
|
בתגובה ל: שאלה..... מאת: Antomyתקראי את מדריך מחלות המין שפרסמתי. המחלה הראשונה שכתבתי עליה היא הרפס ואת יכולה למצוא שם עוד כמה מחלות מין שחשוב לדעת עליהן. הרפס זו מחלה שאין לה מרפא ונשארים איתה כל החיים. ההתפרצות של הרפס אינה מיידית והוא גם לא מתפרץ אצל כולם, למרות ש70-90% מהאוכלוסייה נושאים אותו, אז יתכן שנדבקת הרבה לפני כן כשהעברת שכטה בסיגריה/נרגילה או ששתית "מפה לפה" מבקבוק/כוס או כל פעולה אחרת שאנחנו עושים ובה אנחנו מחליפים נוזלי גוף בלי לשים לב. לגבי זה שלא שאלת אותו אם יש לו מחלות מין - זה לא בהכרח יעיל לשאול מהסיבות הבאות: 1. יש כאלה שיש להם מחלות מין והם לא מודעים שהם נושאים אותן ולכן אם תשאלי אותם, הם בתום לב יענו לך שלא (פשוט כי הם לא מודעים שהם כן נושאים). 2. יש כאלה שמודעים שהם נושאים מחלה ומשקרים שהם לא, מכיוון שזה מביך להודות שכן וגם ברור להם שזה אומר שהם עשויים להפסיד אקט מיני כלשהו במקרה כזה. הדרך היחידה לדעת זה לבצע בדיקות מתאימות. פירוט במדריך שנתתי לך לינק אליו.
BONUM BONO NASCITUR
לא חותמים על כרטיס אדי! חותמים על חלופה מוסרית ומשפטית!ע"פ חוזר מנכ"ל משרד הבריאות, המרכז הלאומי להשתלות, י"ד אלול תשע"א, 13 ספט' 2011, מס' 24/11, ניתן לשלוח למרכז ההשתלות את הטופס הנלווה מטה שהוא הנוסח המאושר החוקי לתרומת איברים. מבחינת החוק הוא מחייב כצוואה חוקית ונותן את אותו כיסוי "ביטוחי" של כרטיס אדי. עותק של הטופס ניתן ורצוי לשאת בארנק בכל עת. נוסח הטופס שיש לשלוח: לכבוד: מרכז ההשתלות רח' נח מוזס 15, תל אביב 67442 שם משפחה: _______________ שם פרטי: _______________ ת.ז. _______________ כתובת: _______________ עיר: _______________ מיקוד: _______________ שנת לידה: _______________ טל: _______________ טל נוסף: _______________ בתקווה כי אוכל להציל חיים, אני מסכים בזה ותורם את איברי לאחר מותי, לצורך השתלה בלבד. תאריך: _______________ חתימה: _______________
מכיוון שכך, ניתן למלא את הטופס ע"פ ההוראות הנ"ל, וכאקט מחאתי לגזור את כרטיס האדי שלכם ולהודיע לעמותה שתבטל את רישומכם מטעמי אפלייה מגדרית: http://www.haaretz.co.il/opinions/topic-of-the-day/1.1575595תורמים דם http://www.trumatdam.co.il http://www.mdais.org/dam
AUDACES FORTUNA IUVAT - ממשיכים במאבק נגד חוק הביומטרי!!! http://no2bio.org/homeכשיש קשרים, לא צריך פרוטקציה. העיקר שהאוכל טוב והאנשים חמים.
|
|
בתגובה ל: תשובה מאת: MAGOZ אממ,נגיד שהכרתי בחור,אנחנו במין "ביחד" כזה כבר חצי שנה,ואני חושבת שאולי אני מוכנה לשכב איתו(הוא לא לחץ עלי אני החלטתי לבדי ושיטפתי אותו בהחלטה)אבל בגלל ההרפס אני חוששת וממציאה לו תירוצים כשהוא שואל על זה,להגיד לו שיש לי הרפס יהיה הדבר הנכון?
|
|
בתגובה ל: אוקי.. מאת: Antomy אבל זה בהנחה ששניכם אשכרה יודעים מה זה הרפס ו/או שגם תסבירי לו מה זה, ומה זה אומר, משום שללפחות 70% מהאנשים יש הרפס (יש מקורות שבהם כתוב שאפילו 90%, כנראה שזה תלוי איפה ביצעו את הסקר) רק שלא אצל כולם זה מתפרץ ואין אפשרות ריאלית להתגונן מפני הרפס (אם היה אפשר, סביר להניח שלא היינו מגיעים ל70% מהאוכלוסייה) משום שהוא עובר לא רק ביחסי מין אלא גם בנשיקה.
לגבי ה"מעין ביחד" - לא שאלת על זה ובכל זאת מצאתי צורך להתייחס - אני לא מעריצה גדולה של הגדרות, אני בעד לתת לדברים להתפתח טבעית וספונטנית, ובכל זאת אני מציעה לך לא להתחיל לשכב עם מישהו שאת לא בהכרח בטוחה בקשר שלכם. לא רק שזה עשוי להיות בריא לך עבורך רגשית ונפשית מאשר יחסים שאת לא בטוחה בהם, אלא שבנוסף מערכות יחסים קבועות מקטינות את הסיכוי להידבק בכל מיני מחלות מין (משום שיחסי מין מזדמנים עם פרטנרים לא קבועים מגדילים את הסיכוי להידבק במחלות מין, ואילו בזוג קבוע בד"כ שני בני הזוג נאמנים או לפחות מודעים לשימוש באמצעי מניעה אם הם מחליטים לקיים יחסי מין מזדמנים מחוץ לקשר).
שיהיה לשניכם בכיף.
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לפנות לכאן, ואת יכולה גם להפנות את הפרטנר שלך לכאן :-)
BONUM BONO NASCITUR
לא חותמים על כרטיס אדי! חותמים על חלופה מוסרית ומשפטית!ע"פ חוזר מנכ"ל משרד הבריאות, המרכז הלאומי להשתלות, י"ד אלול תשע"א, 13 ספט' 2011, מס' 24/11, ניתן לשלוח למרכז ההשתלות את הטופס הנלווה מטה שהוא הנוסח המאושר החוקי לתרומת איברים. מבחינת החוק הוא מחייב כצוואה חוקית ונותן את אותו כיסוי "ביטוחי" של כרטיס אדי. עותק של הטופס ניתן ורצוי לשאת בארנק בכל עת. נוסח הטופס שיש לשלוח: לכבוד: מרכז ההשתלות רח' נח מוזס 15, תל אביב 67442 שם משפחה: _______________ שם פרטי: _______________ ת.ז. _______________ כתובת: _______________ עיר: _______________ מיקוד: _______________ שנת לידה: _______________ טל: _______________ טל נוסף: _______________ בתקווה כי אוכל להציל חיים, אני מסכים בזה ותורם את איברי לאחר מותי, לצורך השתלה בלבד. תאריך: _______________ חתימה: _______________
מכיוון שכך, ניתן למלא את הטופס ע"פ ההוראות הנ"ל, וכאקט מחאתי לגזור את כרטיס האדי שלכם ולהודיע לעמותה שתבטל את רישומכם מטעמי אפלייה מגדרית: http://www.haaretz.co.il/opinions/topic-of-the-day/1.1575595תורמים דם http://www.trumatdam.co.il http://www.mdais.org/dam
AUDACES FORTUNA IUVAT - ממשיכים במאבק נגד חוק הביומטרי!!! http://no2bio.org/homeכשיש קשרים, לא צריך פרוטקציה. העיקר שהאוכל טוב והאנשים חמים.
|
|
בתגובה ל: כן, זה יהיה הדבר הנכון. מאת: MAGOZ כן אבל אם יש הרפס איך אפשר לקיים יחסי מין או בכלל להתנשק?
וכן אפשר לומר שאנחנו זוג קבוע,הוא נאמן לי ולא מסתכל לצד,והוא דואג ואכפתי ודיברנו על סקס,אבל הפחד הכי גדול שלי הוא שהוא יעזוב אותי כשהוא יגלה...
|
|
בתגובה ל: ... מאת: Antomyעם שכיחות של 70-90% מהאנשים בקרב האוכלוסייה הכללית שנושאים הרפס, זו מחלה הרבה יותר נפוצה מאשר שפעת (לצורך השוואה: בשפעת נדבקים רק 10-12% אנשים כל שנה); זה נראה לך הגיוני/מציאותי ש70-90% מהאנשים לא מתנשקים ולא מעבירים בקבוקי שתיה וכוסות מפה לפה ולא מעבירים שפתונים ולא מעבירים שכטות של נרגילות/סיגריות/ג'ונטים ולא מעבירים סכו"ם מאחד לשני ושרקמות הפה שלהם מעולם לא באו במגע עם טיפות של א-ף אחד?... "הרפס" זה שם כללי למשפחה של וירוסים. בתוך המשפחה הזו קיים וירוס שנקרא herpes simplex (נקרא גם הרפס גניטלי), שמחולק לכמה סוגים. שני הסוגים הרלוונטיים לעניינו הם הרפס של השפתיים (HHV1) והרפס של איברי המין (HHV2), שאלה שני וירוסים שונים שההדבקה שלהם היא מקומית, כלומר: הרפס השפתיים הוא נפוץ במיוחד בגלל אופן ההדבקה (תיארתי בפיסקה הקודמת) ואילו הרפס של איברי המין הוא הרבה פחות נפוץ, משום שיש צורך ביחסי מין כדי להידבק בו וניתן למנוע זאת באמצעות קונדום (בדיוק כמו רוב המחלות המין האחרות). היות ואתם כן תתנשקו בדיוק כמו שכל זוג מתנשק (ואני מעריכה שכבר התנשקתם, אם אתם זוג ואתם בכיוון של יחסי מין מלאים), יתכן שבן זוגך נדבק ממך בהרפס השפתיים ויתכן שלא, יתכן שהוא בכלל נושא הרפס ללא ידיעתו ויתכן שלא. זה הימור שכמעט כל בני האדם לוקחים אותו משום שזה מחיר קטן יחסית לשלם עבור נשיקות שכלולות במערכת יחסים אינטימית בין בני זוג, משום שהרפס הוא מטרד קטן יותר מאשר לא להתנשק עם אף אחד לעולם ולא להעביר רוק במגוון הדרכים העקיפות שציינתי קודם לכן. כדי להקטין את הסיכוי של אדם להידבק בהרפס השפתיים, מומלץ לשמור על רקמות פה בריאות ותקינות ושלמות, כלומר - לא להעביר רוק באף אחת מהדרכים שציינתי מעלה מייד לאחר צחצוח שיניים משום שהצחצוח גורם לעיתים למיקרו-פציעות שלא נראות לעין (זו גם התווית מניעה למחלות מין נוספות שעוברות דרך הרוק), לא "לאכול" את השפתיים ולא לפצוע אותן בשום צורה וגם לא רקמות אחרות בתוך הפה, להשתדל לשמור על שלמות עור השפתיים (ז"א להשתדל שהעור לא יתייבש ולא ייסדק) וכו'. זה לא מונע הדבקה בהרפס השפתיים ב100% אלא מגדיל את הסיכויים למניעה (בהנחה שאדם לא נדבק קודם לכן). בחזרה להרפס איברי המין - גם כאן יש לשלמות העור תפקיד חשוב מאוד ובכל מקרה - חברו הטוב ביותר של האדם הוא הקונדום. אני חושבת שצריך להיות גלויים עם בני זוג בקשר לדברים כאלה, אבל צריך גם לקחת דברים בפרופורציה. כמעט אף אחד לא מדבר על הרפס השפתיים עם בן זוגו משום שכפי שכבר אמרתי, זו מחלה כל-כך נפוצה שרוב הסיכויים שלפרטנר הפוטנציאלי יש אותה ובכל מקרה עבור רוב האנשים זה מחיר קטן מאוד לשלם תמורת חיי מין מלאים (וחוץ מזה שהרבה מאוד אנשים לא נוהגים לשתף בני זוג במחלות מין בכלל, שזה עניין גרוע כשלעצמו כי זה מעיד על חוסר אחריות כלפי בן הזוג וסיכון הבריאות שלו ללא ידיעתו וגם על חוסר תקשורת בתוך מערכת היחסים). אם תחליטי לדבר איתו על זה, את מוזמנת לשלוח אותו לפה לפורום לקרוא את המידע הזה כדי שיבין במה מדובר, כדי ששניכם תוכלו להיות רגועים יותר. נ.ב הרפס השפתיים כשלעצמו לא נחשב כמחלת מין משום שמין אינו דרך ההדבקה הנפוצה ביותר של הוירוס הזה אלא דווקא, כפי שכתבתי, בהעברות רוק בדרכים תמימות לחלוטין. הוא נספר ביחד עם מחלות המין כשמדברים עליהן משום שכפי שכבר ציינתי, מדובר בקרוב משפחה מאוד קרוב של הרפס של איברי המין; לשניהם דרך הדבקה דומה (העברת נוזלי גוף), דרך פעולה דומה בגוף ודרך התבטאות דומה (בתקופות של התפרצות, שניהם מתבטאים באותו אופן, רק שאחד בשפתיים והאחר באיבר המין). תוקן על ידי MAGOZ 18/2/2010 12:16
BONUM BONO NASCITUR
|
|
בתגובה ל: איך? בקלות :-) תשובה מפורטת מאת: MAGOZ תודה על ההסבר המעמיק,אני בהחלט ישלח לפה את בן זוגי (:
|
|
בתגובה ל: (: מאת: Antomyמעבר לעובדה שצריך להיות מוכנים רגשית ונפשית לעשות סקס (וחרמנות מרובה, זה לא בהכרח משהו שאכן גורם לכך שמישהו יהיה מוכן לעשות סקס, אחרת כבר מגיל 12 זה היה סבבה) צריך להכניס לחשבון המון גורמים לשקלול הכללי. בד"כ, לצערי, מי שרוצה לעשות סקס לא עושה את המתמטיקה הנכונה, למשל, בנות עושות את זה כדי לא להיות בתולות יותר, או כי כל השכבה לא בתולה והן לא רוצות להישאר אחרונות בעסק, או בגלל שהחבר לוחץ, או בגלל "מתנה" לגיוס או משהו דומה, או כי הן פוחדות שאם הוא לא ישכב איתן, הוא ישכב עם אחרות, או בגלל שהוא גבר וגבר צריך לזיין, או בגלל שהוא מאיים לעזוב אותן, או בגלל חרמנות נטו, או בגלל סתם סקרנות. הרבה פעמים, בחורה לא לוקחת בחשבון איך היא תרגיש אם הגבר גבר שהיא שוכבת אתו יבגוד בה, או יזרוק אותה כי הוא רצה רק לזיין אותה או אפילו הם ייפרדו אחרי 2 חודשים. צריך להיות מוכנה נפשית ופיזית לקיים יחסי מין, והאלמנט הנפשי לא פחות חשוב מזה הפיזי. כמובן, שאין תשובה חד משמעית על הגיל דיברתי פה עם בנות 15 שהיו יותר בוגרות מבנות 20+ מסוימות. אני מכיר בחורה בת 30 שכבר הייתה נשואה, שלא תשכב עם גבר אלא אם כן היא תאהב אותו (וכמובן שזה אומר אין סקס למשך חודשים ארוכים) וזאת למרות שהיא מאוד אוהבת סקס, ואני מכיר בנות 16 שהחליפו בתוך חודש מספר בני זוג בסטוצים ולא הייתה להן שום בעיה עם זה. במילים אחרות, זה דבר נורא אינדיבידואלי. אם מישהי באמת מסוגלת לעמוד בעניין, והיא נוקטת אמצעי הגנה מתאימים, אי אפשר לעצור אותה, ולא בטוח שצריך. אבל לחלק לא קטן, שעושה את זה כי הוא חרמן או מסיבות דומות לאלו שציינתי למעלה, היה עדיף לעצור ולא לקפוץ לסקס ועוד לא נכנסתי לעניין של איך סקס משפיע על מערכות יחסים, ועל היכולת לקיים או להגיע למערכות יחסים... אבל זה לפעם אחרת. לכן, 15 צעיר או לא? בעקרון צעיר, בתכל'ס נורא תלוי בבחורה, ובסיבות שלה, ובמוכנות האישית שלה. תוקן על ידי MAGOZ 17/4/2010 3:24
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|
מדריך: מחלות מין: מניעה, גילוי וטיפול.
23/2/2010
|
|
הרפס - הדבקה, מניעת הדבקה, וההשפעה שלו על קשר זוגי.
פירוט חשוב לגבי הרפס - הדבקה, מניעת הדבקה, וההשפעה שלו על קשר זוגי.
23/2/2010
|
|
האם הגודל קובע? - הכל על גודל איבר המין הגברי...
מהו בעצם איבר המין הגברי, איך הוא עובד, ממה הוא מורכב, ומה המטרה? מה עושה מי שיש לו איבר מין קטן? האם זה יגדל? האם זה משנה? האם הגודל קובע והאם בנות באמת מחפשות בנים עם זין גדול?
כל התשובות לכל השאלות אלו ואחרות, במאמר שלפניכם
20/12/2008
|
|
מדריך לארון התרופות הביתי - לגזור ולשמור
המדריך עוסק בעיקר באופן אחסון תרופות בבית (היכן מאחסנים אותן וכיצד) ותקופות אחסון מומלצות (לכל תרופה תאריך תפוגה משלה, שמתקצר מרגע פתיחתה) ונותן לנו כלים שימושיים מאוד שמטרתם למנוע מאיתנו לאחסן וליטול בטעות תרופות שהתקלקלו (ובכך להימנע מהרעלות) ולמנוע מאיתנו להיתקע בלי תרופה כשאנחנו באמת צריכים אותה (אם למשל חשבנו שיש לנו תרופה שאנחנו צריכים ובסוף מסתבר שתאריך התפוגה שלה חלף או שבכלל אין לנו אותה).
23/2/2010
|
|
"הֶיֶה נכון" לא רק בצופים - מדריך עזרה ראשונה
מחקרים מראים שניתן היה למנוע הרבה מאוד מקרי מוות פתאומיים, לו הציבור היה יודע להעניק עזרה ראשונה במקרים דחופים והיה מחונך להעניק אותה. אז... האם אתם יודעים מה לעשות כשמישהו לידכם מתעלף או אפילו חוטף התקף לב חס וחלילה? מה לעשות כשחולה סוכרת נכנס להתקף? האם אתם יודעים לטפל במקרי חנק ובכוויות?
23/2/2010
|
|
|  |