IQ של יהודי אשכנז
|
|
IQ של יהודי אשכנז
פורסם לפני
3781 ימים
מאת Xcode
סה"כ תגובות: 34
תגובה אחרונה לפני: 3105 ימים
פנייה לאלי,
ראיתי לפני כחודש נתונים שפרסמת לגבי רמת ה-IQ של יהודי אשכנז באירופה,ישראל,וארה"ב. הכי גבוה היה באירופה, אח"כ בארה"ב ואז בארץ.
מדוע לדעתך ה-IQ נופל בארה"ב ועוד יותר בארץ ? מה משפיע על זה ?
|
|
|
|
פנייה לאלי,
ראיתי לפני כחודש נתונים שפרסמת לגבי רמת ה-IQ של יהודי אשכנז באירופה,ישראל,וארה"ב. הכי גבוה היה באירופה, אח"כ בארה"ב ואז בארץ.
מדוע לדעתך ה-IQ נופל בארה"ב ועוד יותר בארץ ? מה משפיע על זה ?
|
|
בתגובה ל: IQ של יהודי אשכנז מאת: Xcode אשכנזיי ישראל הוא 100. אני לא חושב שיש נתונים לגבי מנת המשכל הממוצעת של היהודים האשכנזים באירופה [איפה באירופה? יש הרי הבדל בין מקום למקום] כיוון שכמעט ולא נשארו שם יהודים, בטח לא שורשיים [ישנם 'יורדים'].
בקשר לשאלה למה האייקיו הממוצע של יהודי ארה"ב גבוה מזה של היהודים האשכנזים בישראל, אין לי ממש תשובות לכך. יתכן שכמו שאמר אותו חוקר, אלה שהיגרו לארה"ב ממזרח ומרכז אירופה לפני 100 שנים, היו מלכתחילה בעלי נתונים גבוהים יותר. בארה"ב הרי ישנה סלקציה, והיא מקבלת רק את השאור שבעיסה, את הטובים והמשובחים ביותר. ישראל לעומתה מקבלת כל אחד שיש לו לפחות סב יהודי אחד. ככה שגוי רוסי לדוגמה, שיש לו סב יהודי-אשכנזי אחד, יכול לעלות ארצה והוא יתויג כ'חבר' בקבוצת ה'אשכנזים'. גם אשכנזים פחות איכותיים ופחות מוכשרים יתקבלו בישראל בשמחה, לעומת ארה"ב שתסרב לקבלם. יתכן שהתנאים הפחותים יותר בארץ [כמו גם ההשקעה הכספית בחינוך ובהשכלה] לעומת אלה של אמריקה, השפיעו גם הם בעניין. עם זאת, צריכים לעבור דורות רבים בכדי שתהיה השפעה על מנת המשכל, כיוון שמדובר פה בדבר גנטי-תורשתי.
חג שמח לכולם.
|
|
בתגובה ל: האייקיו הממוצע של יהודי ארה"ב הוא 115, כאשר זה של מאת: אלי צפון ללא תוכן
BONUM BONO NASCITUR
לא חותמים על כרטיס אדי! חותמים על חלופה מוסרית ומשפטית!ע"פ חוזר מנכ"ל משרד הבריאות, המרכז הלאומי להשתלות, י"ד אלול תשע"א, 13 ספט' 2011, מס' 24/11, ניתן לשלוח למרכז ההשתלות את הטופס הנלווה מטה שהוא הנוסח המאושר החוקי לתרומת איברים. מבחינת החוק הוא מחייב כצוואה חוקית ונותן את אותו כיסוי "ביטוחי" של כרטיס אדי. עותק של הטופס ניתן ורצוי לשאת בארנק בכל עת. נוסח הטופס שיש לשלוח: לכבוד: מרכז ההשתלות רח' נח מוזס 15, תל אביב 67442 שם משפחה: _______________ שם פרטי: _______________ ת.ז. _______________ כתובת: _______________ עיר: _______________ מיקוד: _______________ שנת לידה: _______________ טל: _______________ טל נוסף: _______________ בתקווה כי אוכל להציל חיים, אני מסכים בזה ותורם את איברי לאחר מותי, לצורך השתלה בלבד. תאריך: _______________ חתימה: _______________
מכיוון שכך, ניתן למלא את הטופס ע"פ ההוראות הנ"ל, וכאקט מחאתי לגזור את כרטיס האדי שלכם ולהודיע לעמותה שתבטל את רישומכם מטעמי אפלייה מגדרית: http://www.haaretz.co.il/opinions/topic-of-the-day/1.1575595תורמים דם http://www.trumatdam.co.il http://www.mdais.org/dam
AUDACES FORTUNA IUVAT - ממשיכים במאבק נגד חוק הביומטרי!!! http://no2bio.org/homeכשיש קשרים, לא צריך פרוטקציה. העיקר שהאוכל טוב והאנשים חמים.
|
|
בתגובה ל: האייקיו הממוצע של יהודי ארה"ב הוא 115, כאשר זה של מאת: אלי צפון אני זוכר היה איזה נתון באתר שהבאת שליהודים באירופה היה IQ 118 וזה המקסימום העולמי.
באופן כללי באירופה (במיוחד ברוסיה ובגרמניה) אפשר היה לראות במשך המאות האחרונות את ההשכלה,תרבות והקדמה של היהודים. בארץ בהחלט ניתן לראות ירידה מסוימת מאותה רמה (יש כבר הבדל אצל יותר מידי אשכנזים לבין הוריהם וסביהם שהקימו את הארץ), נראה לי הגורם העיקרי לכך הוא המנטליות הלבנטינית שמשתלטת על המדינה, מה אתה אומר ?
|
|
בתגובה ל: שנה טובה וחג שמח מאת: Xcode מבחינת ממוצע לאוכלוסית מוצא. מבחינת מדינות, דווקא האסיאתיות מן המזרח הרחוק ['הגזע הצהוב'] נמצאות בראש, עם אייקיו ממוצע של 107-110.
לא ידוע לי בנוגע ליהודי-אירופה השורשיים [אלו שלא עזבו לאחר המלחמה ונשארו שם עד היום] כיוון שלא נראה לי שיש הרבה כאלה. רובם הגדול היגר לישראל ולארה"ב.
המנטליות הלבנטינית אכן הורסת כאן כל חלקה טובה ומדרדרת אותנו לרמה של הארצות מסביב, אבל אני לא חושב שזה משפיע על האייקיו. מה שכן, התחזקות המנטליות הלבנטינית והתעצמות השליטה וההגמוניה המזרחית במדינה, גרמו לכך שדברים ששאפנו אליהם 'אתמול' ונחשבו בעינינו כחשובים ועילאיים, 'היום' נתפסים כדחויים ומוכפשים. החינוך, ההשכלה, הלמדנות, קריאת ספרים, הרצון ללמוד ולהתפתח, כל אלה ירדו מקדמת הבמה והפכו למשהו נלעג ובזוי. אז צאצאי העולים מאירופה, שבמקומות נרחבים בארץ כבר מזמן הפכו למיעוט, מנסים לעשות הכל על מנת לשרוד תחת מעמדם החדש. יש להם שתי ברירות: או לעבור למעוז אשכנזי גדול וחזק/או לרדת מהמדינה בכלל, או פשוט להתאים את עצמם אל הרוב השולט, להתיישר עמם ולקבל בלית ברירה את מרותם [כאשר המילה "אשכנזי" הפכה לשם גנאי, מה הם כבר יכולים לעשות?]. לצערי, חלק מהאשכנזים אכן בחרו לעשות זאת, כמו גם חלק גדול מהרוסים. כואב עד מאוד לראות את התהליכים הללו, בעיקר כאשר מדובר ביהודים שהם נצר למשפחות משכילות ומפוארות שיורדים לתרבות רעה ופשוט הורסים את עצמם, אבל מה כבר אני יכול לעשות נגד זה?
נ.ב - הגיבו בבקשה להודעתי בנוגע לרמת העברית של הישראלים של היום.
|
|
בתגובה ל: כמדומני, מנת משכלם של יהודי-ארה"ב היא הגבוהה ביותר מאת: אלי צפון יש המוני רוסים שחושבים שישראלי = מרוקאי גס,סתום וחסר תרבות ואם הם ישארו "רוסים גאים" וידברו רק רוסית ויתרחקו מכל מה שמסמל את ישראל אז הם יותר טובים. ובשורה התחתונה רוב האנשים הללו מתנהגים ו"מטפחים" מנת משכל לא רחוקה מזו של אותם מרוקאים, ומהווים את אחת השכבות הנמוכות במדינה.
|
|
בתגובה ל: אכן עצוב מאת: Xcode אני מדברת בתור רוסייה. רוסים כן שמרו על הרוסית שלהם, וכן רוב הרוסים עדיין מדברין רוסית ולדעתי דבר זה רק מוסיף. הרבה מהאוכלוסייה בארץ יודעים שפה נוספת חוץ מעברית ואנגלית. למה רוסית לא יכולה להיות אחת מהשפות הנוספות? אין סיבה לכך! שמרנו על הרוסית כי זו שפה נוספת, ושפה שחלקנו מורגלים אליה,שפת האם שלנו. הרוסים מהווים שכבות גבוהות ביותר בארץ, בדיוק כמו המרוקאים. ההבדל היחיד הוא שברוסיה האנשים יותר מקפידים על שקט ופה לא. אך הרוסים שגרים פה התשלבו מצוין ורובם לא ממש שקטים כיום. מה שחשוב הוא שכולנו ישראלים גאים! בין אם אנחנו רוסים , אשכנזים, מרוקאים וכו'..
|
|
בתגובה ל: רוסים מאת: koko15 ואין שום פסול בלדעת רוסית כשפה משנית, אך לרוב הרוסים בארץ היא עדיין השפה העיקרית שלהם, וזה התקבע ככה גם אצל הצעירים שעלו בתחילת שנות ה-90 כילדים בני 5-10 או אף נולדו פה. ברגע שמזהים אצל בן השיח את מאפייני המוצא כגון מבטא או פנים רוסיים, ישר עוברים לרוסית ולא יעזור שום דבר. אני לא מבין מה כל כך דוחה בעברית, הרי אם זו הייתה אנגלית אז בוודאי היו מאמצים אותה בשמחה. ובכן כולנו היינו מורגלים לרוסית, אבל יש תחושה שלעשות מאמץ קטן ולהרגיל את עצמך לעברית נחשב לגסות רוח ורעיות שלא מקובל בחברה. אם התמזל מזלו של עולה ואנשים הסובבים אותו הם צברים, העברית שלו תהייה ברמה טובה, אך אם לא, הוא עד יומו האחרון ישאר דובר בעיקר רוסית, עם עברית בסיסית ברמת ההישרדות, וכולם קיבלו את זה כמצב המובן מאליו.
|
|
בתגובה ל: בוודאי שעדיף לדעת יותר שפות מאשר פחות מאת: jackal אם אני מזהה ששפת אמו של מאן דהוא היא רוסית, זה טבעי שאדבר אתו רוסית, שהיא שפת אמנו המשותפת. אחרת זה יהיה פשוט מזוייף.
|
|
בתגובה ל: זה טבעי מאוד מאת: Astroo זה כל כך לא טבעי, למה לא שמעתי מרוקאים מבוגרים שמדברים ביניהם מרוקאית. ז"א אולי הם עושים כך בחדרי חדרים ואני פשוט לא יודע, למרות שלא סביר, אבל בכל אופן לא פפרהסיה. וכשמתרגלים (בעיקר לעצם הרעיון) תחושת הזיוף נעלמת.
|
|
בתגובה ל: אם לדבר שפה אחרת כיש שפת אם משותפת מאת: jackal יש אצלינו עובד יהודי שהוריו עלו ממצרים והוא יודע ערבית,הוא מדבר עם הערבים ערבית.
אתה לא חושב שזה טיפשי לנסות לכפות על מישהוא באיזה שפה לדבר?
מי שבוחר לדבר רק רוסית ולא ללמוד עברית זאת בעיה שלו והפסד שלו,אבל גם זכותו.
|
|
בתגובה ל: במקום העבודה שלי זה בדיוק מה שקורה מאת: Erens לדרוש ממישהו להתנהג בניגוד לאופיו, תרבותו וצו מצפונו, אם התנהגותו לא פוגעת בזולת, כמובן.
|
|
בתגובה ל: בוודאי שעדיף לדעת יותר שפות מאשר פחות מאת: jackal אני חושב שכאשר אתה מהגר לחו"ל חיי שם כמה שנים טובות כאשר אתה פגוש ישראלי מאוד נח לעבור לדבר בעברית,אפילו אם האנגלית שלך מושלמת.
|
|
בתגובה ל: ישראלים שהיגרו לחו"ל מתנהגים באותה הדרך מאת: Erens ויש גם הרבה אנשים שלא רק טעמים כלכליים השפיעו על החלטתם לעלות לארץ.
|
|
בתגובה ל: בוודאי שעדיף לדעת יותר שפות מאשר פחות מאת: jackalבקרב הדור הצעיר, השפה העברית הרבה יותר דומיננטית מאשר הרוסית. אלו שנולדו פה או/ו עלו בגיל ילדות כבר מתקשים להשלים משפטים ברוסית תקנית ועילגת כאחד. אני לא מבין על מה אתה מתלונן? בכל מקום שבעולם חברת מהגרים ממשיכה לדבר בשפת אמה. הדור המבוגר, דור המדבר, הוא 'אבוד' למעשה, אך הדור הצעיר מאמץ את שפת המקום וחלק מהמנהגים ומשתלב בחברה (למעט מקרים שיש איזושהי אידיאולוגיה, דתית למשל, שמונעת ממנו לעשות זאת). אותי יותר מטרידה העברית העילגת והרצוצה של הצברים מהדור השלישי והרביעי. אותי ממש מרגיזה ההלעזה, דחיפת מילים לועזיות, בעיקר אמריקניות, אל השיח בשפה העברית, תוך שינוי הדקדוק והתחביר והתאמתו אל מקבילו האמריקני. כשאני שומע איזה יאפי תל אביבי מדבר עם כזה וכאילו ושיו, ואוויוס, ואישיו, ואו-מי-גושש, אני נתקף בכאלו עצבים ויש לי חשק עז לשבור לו את הפרצוף ולצעוק לו: עברי, דבר עברית! מה שבהחלט נסלח לדור המדבר שמהגר למדינה כלשהי בגיל 60-70, לא מתקבל על הדעת כשדור שלישי-רביעי במדינה (ישראל, במקרה הזה) מדבר בשפה שבורה ורצוצה, תוך נסיונות מעוררי רחמים לחקות מדינה שנמצאת בקצה השני של העולם. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=54&MessageId=160686555אגב, מה דעתך על זה שאף אחד כמעט מהיהודים-הישראלים אינו דובר את שפתה הרשמית (השניה) של המדינה ושפתם של מאות מליוני שכנינו? על זה אין לך ביקורת?
|
|
בתגובה ל: בקרב רוב הרוסים בני ה-60 ומעלה אולי... מאת: אלי צפון אותי הכי הורג כאשר מישהו כותב עברית באותיות אנגליות, זה ממש שובר את העיניים. או שתכתוב בעברית או אם כבר באותיות אנגליות אז באנגלית.
|
|
בתגובה ל: בקרב רוב הרוסים בני ה-60 ומעלה אולי... מאת: אלי צפון בהחלט דוחה ומקוממת. פשוט מרתיח לראות את ההתבטלות העצמית הישראלית בפני מעצמה זרה, ותהא גדולה ועוצמתית ככל שתהיה. כל התופעה הזאות של אנגלית בשלטי חוצות יותר מעברית, או בכלל ג'יבריש בלתי קריא של אנגלית באיות עברי, רחמנא ליצלן. אינגליבריש הזאת, אגב, מאוד מרגיזה כשנתקלים בה. ועברית צרוצה ושגויה בפי צברים, שרבים מהם בטוחים שהעברית שלהם היא אות ומופת לכל עולה רק מעצם היותה שפת האם שלהם. בחברה הישראלית מורגשת אווירה של בוז וזלזול כלפי שפה העברית ותרבות העברית, כאילו זה משהו נחות בהשוואה לזה שבא מעבר לים. ישראל היא בהחלט לא אמריקה קטנה ולא איזושהי אחרת, אבל הרבה מאוד ישראלים מצטערים על זה. באמת נראה כאילו צריך להקים שוב את הגדוד מגיני השפה. מה אני רוצה מהעולים כשהאנשים שמטבע הדברים נחשבים למעוז העבריות מזלזלים בה ונוהגים בהתבטלות עצמית בפני פריץ זר. ובהחלט לישראלים לא יזיק לדעת גם ערבית, שהיא גם בעלת מבנה דקדוקי דומה.
|
|
בתגובה ל: תופעה הזו של אמריקניזציה מאת: jackal זאת הסיבה ששלטי חוצות או מודעות שונות רשומות גם בה. האמריקניצזיה משפיעה על כל העולם המערבי וגם על הרבה מדינות שלא נחשבות מערביות (אם כי בצורה מועטה יותר). סה"כ התרבות האמריקנית נערצת ע"י צעירים מרוב העולם המערבי כיום ולדעתי הישראלים לא מיוחדים במינם בעניין זה.
|
|
בתגובה ל: אל תשכח שאנגלית היא שפה רשמית במדינה מאת: Xcode היא בוטלה כשפה רשמית לאחר סיום המנדט, בשנת 1948. העברית והערבים נשארו רשמיות. הסיבה היחידה שהאנגלית מופיעה על שלטי חוצות, זה בגלל שהיא נחשבת בין לאומית. כמובן שיש גם את העניין של חיקוי מעצמה עוצמתית זרה שחלק מאזרחי המדינה רוצים להדמות לה באורחות חייהם.
לפעמים נוצרת התחושה שהמנדט הבריטי הוחלף במנדט האמריקני. ישראל נראית ומתנהגת כמו איזו קולוניה אמריקנית, ולא כמו מדינה עצמאית וריבונית.
בחיים שלי לא שמעתי את ניקולא סרקוזי מדבר באנגלית. בחיים לא שמעתי את הגברת אנגלה מארקל מדברת באנגלית. בחיים לא שמעתי את ולדימיר פוטין מדבר באנגלית. על השניים הראשונים, אף אחד לא יגיד שהם חסרי השכלה לא מפותחים. אבל כשעמיר פרץ הסתבך עם האנגלית שלו, כולם ליגלגו. אגב, לפי דעתי פרץ התנהג כמו אהבל גמור דווקא בגלל שהוא התעקש לדבר בשפה שהוא לא יודע. אם היה מתעקש לדבר בעברית, הוא היה מקבל (לפחות ממני) הערכה הרבה יותר גדולה.
ההתבטלות הזאת בפני אמריקה ותרבותה הנבובה, החלולה, השטחית והקלוקלת, גמו גם בפני מדינות ומעצמות אחרות, פשוט מוציאה אותי מדעתי. אנחנו העם העתיק ביותר העולם, עם השפה והתרבות הכי עתיקות (ולטעמי גם בין העשירות) שיש. למה לעזאזל אנחנו צריכים לאמץ תרבותיות ומנהגים אחרים תוך התנערות מוחלטת מאלו שלנו? מהיכן מגיעים רגשי הנחיתות הללו?
|
|
בתגובה ל: האנגלית היא בפירוש *אינה* שפה רשמית במדינת ישראל! מאת: אלי צפון גם מכל ההיסטוריה של העם היהודי, שיהודים תמיד היו מיעוט נרדף ובזוי ששש להידמות כמה שיותר לאוכלוסייה הסובבת, וגם עצם העובדה שאנחנו מדינה קטנה משתק לחלוטין אצל הרבה אנשים לא רק את גאוותם הלאומית אלא גם את השכל הישר. אמריקה של היום לא מתנהלת כמו רומי ואין לה שום רצון לעשות לנו סירוס תרבותי. אפילו בסוגיות הפוליטיות, עם כל הלחץ האמריקני, יש לישראל מרחבי תימרון, ומענייני התרבות שלנו פשוט לא אכפת להם. למי זה באמת אכפת, זה לנו, להיות צל חיוור של מישהו אחר במקום להיות עצמינו. כל זה מצער מאוד, הרי אם לרגע לא לשים לב לממדינו, אפשר לראות שאנחנו באמת עם עם התרבות והשפה עשירות מאוד.
|
|
בתגובה ל: רגשי הנחיתות האלה כנאה נובעים מאת: jackal אני באופן אישי די מחבב את השפה האנגלית, היא לדעתי יפה, נעימה לאוזן וקלה לדיבור ולביטוי. בגלל זה אני לא אתנגד לפרסומות ומודעות באנגלית, בנוסף זה עוזר לתקשר עם תושבי חוץ/תיירים. אין כאן שום רגש נחיתות או זלזול בשפה העברית או הרוסית שאני יודע, אלא פשוט שפה שמוצאת חן בעיני יותר מהאחרות.
|
|
בתגובה ל: האנגלית היא בפירוש *אינה* שפה רשמית במדינת ישראל! מאת: אלי צפון אני זוכר שתמיד שמעתי שאנגלית היא אחת מהשפות הרשמיות בארץ. ציטוט מויקי: "בישראל לא נחקק מעולם חוק הקובע את השפות הרשמיות, אולם, כמו חוקים מנדטוריים אחרים, גם החוק המנדטורי לגבי השפות המוכרות כרשמיות נשאר בתוקף. בחוק זה הוגדרו שלוש שפות רשמיות: אנגלית, ערבית ועברית. בחוק זה גם נקבע שכל הודעה רשמית תתפרסם באחד משלושה אופנים: באנגלית בלבד, בעברית ובערבית יחדיו, או בשלוש השפות יחדיו. עם הקמת המדינה הוכנסו תיקונים בחוק, כדי שרשויות המדינה יוכלו לבחור את השפה שבה תפורסם הודעה רשמית. באופן זה הפכה השפה העברית לשפה היחידה כמעט שבה מתפרסמות הודעות מטעם המדינה. עם זאת, בחוקים אחרים נקבע שהודעות אזהרה (למשל על אריזות של תרופות או שלטי אזהרה בכביש) יפורסמו גם בעברית וגם בערבית. מעמדה של האנגלית נשאר לא-ברור, אם כי נעשה בה שימוש נרחב בשלטי דרכים, במערכת החינוך, על גבי מטבעות ובולים ובהתכתבויות מסחריות ודיפלומטיות."
כך שהמסקנה שאין חוק ישראלי ברור לגבי שפות רשמיות והעניין נשאר פחות או יותר כפי שהיה בימי המנדט.
|
|
בתגובה ל: איך הגעת לזה ? מאת: Xcode או לכל הפחות את "עדיפותה".
בכל מקום שבדקתי, נאמר ונכתב שבמדינת ישראל ישנן רק שתי שפות רשמיות, עברית וערבית.
על כל פנים, האנגלית שדיברו כאן לפני קום המדינה הייתה בריטית, השפה שפולשת לכל תחום במדינה כיום היא "אמריקנית", ניב אחר ושונה של השפה האנגלית.
|
|
בתגובה ל: אל תשכח שאנגלית היא שפה רשמית במדינה מאת: Xcode לשלטי תעבורה או שמות רחובות. התכוונתי למות של חנויות ובתי עסק ושלטי פרסומת. כשספר קורא למספרה שלו "הייר דזיין" (נשמע מצחיק-:) ועושה לך ווייווז, זה עושה לישראלי הממוצע לוק של חו''ל (סליחה על הג'יבריש, זה רק דוגמה). אנשים לא מרגישים בבטן, שwaves באנגלית זה רק גלים ותו לא. בכל העולם מעריצים את התרבות האמריקנית, אך אצלינו התבטלות עצמית שוברת את כל השיאים.
|
|
בתגובה ל: בהחלט לא התכוונתי מאת: jackal שיכתוב אנגלית באנגלית ועברית בעברית.
|
|
בתגובה ל: תופעה הזו של אמריקניזציה מאת: jackal עכשיו הביקורת שלך מקבלת גוון הרבה יותר רציני.
נ.ב - אפשר לשאול מתי עלית ארצה, ואיך התפתח אצלך הלהט הזה לגבי השפה העברית?
|
|
בתגובה ל: מסכים איתך לחלוטין מאת: אלי צפון ובמרוצת השנים התחילו לעלות אצלי תהיות למה אחרי כל כך הרבה שנים בארץ השפה המקומית עבור מרביתינו היא עדיין שפה זרה ותו לא. אם שפת האם שלך היא רוסית, אז אין לך לא אפשרות ולא צורך שהעברית תתפוש מקום משמעותי בחייך. פשוט אין לה שימוש בלי לעשות שמיניות באוויר.
|
|
בתגובה ל: עליתי לפני 16 שנה מאת: jackal כמו שאמרתי, זה נכון אולי לגבי הדור היותר מבוגר. הדור הצעיר כבר עובר לדבר בעברית.
ולא רק אצל העליה הרוסית האנשים המשיכו לדבר בשפת אמם. גם דוברי היידיש והגרמנית המשיכו לדבר בשפתם עם יומם האחרון. העולים מארצות ערב דיברו בניהם בניבים שונים של הערבית, אבל בשל דיומה השלילי וקישורה אל אויבנו שמסביב, הם ניסו להצניע את הדיבור בה ולא לעשות זאת בפומבי.
גם מהגרים במקומות אחרים בעולם ממשיכים לדבר בשפתם, אין פה משהו מיוחד. ההבדל היחיד הוא שבעליה הרוסית של שנות ה-90 עלו מעל מליון עולים, יותר מחמישית מאוכלוסיית המדינה. אם היו עולים כמה עשרות אלפים בלבד, הם היו נטמעים הרבה יותר מהרבה באוכלוסיה וקרוב לוודאי שילדיהם (אלו שעלו בגיל צעיר, קל וחומר אלו שנולדו כאן) היו שוכחים במהרה את השפה הרוסית.
גם התקופה השתנתה. בשנות ה-50 שלטה כאן מדיניות "כור ההיתוך", שבמהלכה ניסו למחוק את תרבותם של העולים ארצה ולכפות עליהם מעין מנטליות ותת-תרבות "צברית", לא ברור מה היא בכלל. ניסו להפוך את "היהודי-הישן" המזרח אירופאי ל"יהודי החדש". עם הזמן הבינו שזו טעות והמדיניות השתנתה. היום כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, לדבר באיזו שפה שבא לו, להתלבש איך שמתחשק לו, לגור איפה שהוא רוצה, בהנחה שמצבו הכלכלי מאפשר זאת.
בתקופה ההיא היו דברים טובים, אך גם לא מעט דברים פחות טובים בהרבה.
|
|
בתגובה ל: בן כמה היית אז? מאת: אלי צפון ומה המסכנה שלך מזה שאני עליתי רק בגיל 16 המופלג?
|
|
בתגובה ל: IQ של יהודי אשכנז מאת: Xcode ליהודים שהיגרו מאירופה לארה"ב היה כבר בעצם החלטתם יותר שכל מאשר לאלה שהיגרו לכאן לארץ נחשלת ומדברית מטעמים ציוניים או דתיים. אני אישית מודה שהייתי תמים מדי כשעליתי לכאן מטעמים ציוניים, אך כבר אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורנית.
|
|
בתגובה ל: ההסבר הוא פשוט מאוד. מאת: אנאטוליו בארץ לרדת לדעתך ? ומה הגורם שה-IQ בארה"ב ירד ב-3 ?
|
|
בתגובה ל: אז מה הגורם בתכל'ס שגרם ל-IQ מאת: Xcode מדידת IQ היא לא עד כדי כך מדוייקת.
|
|
בתגובה ל: IQ של יהודי אשכנז מאת: Xcode בארה"ב החברה היא מאוד תחרותית, לכן מגיל צעיר הילדים היהודים נשלחים לבתי ספר פרטיים כדי להגיע בהמשך לאוניברסיטאות יוקרתיות יותר. אני חושב שאם מגיל 3-4 משקיעים בילד קצת יותר, אפשר להעלות הת ה-IQ שלו (או לפחות את האופן שבו הוא עובר את המבחן) בכ-15 נקודות.
|
|
בתגובה ל: אני חושב שההסבר הוא בתחרותיות נמוכה יותר מאת: Astroo ללא תוכן
|
|
|
 |
|