|
גם כאן יש פערים עצומים, אוכלוסיה גדולה מאוד מתחת לקו העוני, האבטלה האמיתית כ-20%. כ-50% אחוז מהשכירים עניים, כל חודש מעלים את מחירי הדלק ואין תחבורה ציבורית. דירת שלושה חדרים בשיכון מסריח בפתח תקווה עולה כמו שתי וילות במיאמי.
|
|
בתגובה ל: האם התסריט של תוניסיה/מצריים אפשרי בישראל? מאת: Astroo מה שיכול להיות, לכל היותר, זה שיחליפו את ביבי בבחירות [הבאות?] במישהו יותר סוציאל-דמוקרטי.. הבעיה היא שהסוציאליזם בישראל הולך יד-ביד עם השמאל הקיצוני, מה שמונע מאנשים נורמטיבים להצביע לו.
יש יותר סיכויים שאת ביבי [מתי שיגיע זמנו] יחליף ליברמן.. ואני ממש לא בטוח שהוא יהיה יותר טוב..
נ.ב - מה דעתכם על שלי יחימוביץ'?
|
|
בתגובה ל: לא מאמין.... מאת: אלי צפון הכי גרוע שיכול לקרות למפלגת השלטון, זה שהיא לא תרכיב את הקואליציה הבאה, אבל אז יש לה שתי אופציות - 1. להצטרף לקואליציה כמו שעשה ברק, 2. לחכות באופוזיציה שנתיים-שלוש ולחזור לשלטון (כי ב-20 השנים האחרונות אף מפלגה לא זוכה פעמיים רצוף).
לכן הם מרשים לעצמם להתעמר באזרחים
|
|
בתגובה ל: לא מאמין.... מאת: אלי צפון ולא את ישראל ביתנו. ליברמן הוא "רוסי" מבחינתם וזאת מפלגת "רוסים". לדעתי יותר מידי עולים מחבר העמים במפלגה אחת גורמים למחשבות בקרב הצברים כאילו זאת מפלגת עולים ולא חושבים ברצינות אם להצביע לה.
|
|
בתגובה ל: לצערנו הרבה יעדיפו את קדימה על פני הליכוד מאת: Xcode מה אתה חושב שיקרה אז?
במה לפי דעתך הוא יהיה שונה מהאחרים?
במקרה הטוב הוא יהיה "ביבי מספר 2".. ובמקרה הרע, הוא יהיה עוד יותר גרוע..
|
|
בתגובה ל: נניח שליברמן יעלה לשלטון... מאת: אלי צפון לגבי כלכלה לא ידועה לי דעתו, לדעתך הוא גם ימצוץ מיסים ?
|
|
בתגובה ל: הוא עדיף על פיצי וכו' מאת: Xcode תהיה בטוח שתשלם יותר מיסים.
אם כל הנזק שהוא עשה בתור שר חוץ אני מפחד לחשוב מה הוא יעשה בתור ראש ממשלה.
אפילו אם רק יאיים בתור ראש ממשלה כמו שהוא יודע לאיים בתור שר,התוצאה יכולה להיות מפחידה,אתה מדמיין מה יקרה אם מחר מובארק נופל האחים המוסלמים עולים לשילטון.ואז ליברמן בתור ראש ממשלה מכריז שצריך להפציץ אסואן?
|
|
בתגובה ל: ברגע שהוא יפציץ את טהארן או אסואן מאת: arikvx המוסלמים לא מפחידים אותך...
|
|
בתגובה ל: מעניין שליברמן מפחיד אותך אבל טהראן והאחים מאת: Xcode ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: השילוב ביניהם באמת פחיד מאת: arikvx אז לא עדיף מנהיג שידע איך לפרק להם את הצורה במקום מישהו שישב בחיבוק ידיים ויתיר את דמנו ?
|
|
בתגובה ל: אם כבר אויבים מסוכנים כל כך מאת: Xcode נראה לי שהוא יותר מתמחה בייצוגם של בעלי הממון והשמעת סיסמאות פופוליסטיות
|
|
בתגובה ל: מניין לך שליברמן יידע איך לפרק... מאת: Astroo לדעתך הוא מאפיונר אחד גדול ? אם זה תלוי בו הוא לא היה מוריד מיסים ?
|
|
בתגובה ל: נו, הערכה. מאת: Xcode אבל אני רואה שמפלגתו בעיקר עוסקת בקידום האינטרסים של הטייקונים. בנוסף, לא השיג שום הישג משמעותי עבור קהל בוחריו העיקרי (וזו כבר לא הקדנציה הראשונה שלו בממשלה).
|
|
בתגובה ל: לא מאמין.... מאת: אלי צפון שבאמת מצדיקים את המשכורות שהם מקבלים.היא פרלמנטרית מצטיינת, השאלה איך היא תתפקד בתור ראש מפלגה במידה ויבחרו בה לראשות העבודה.
|
|
בתגובה ל: שלי יחימוביץ היא אחת מהח"כים היחידים מאת: arikvx להתנגד מהאופוזיציה כאשר אין עליך שום אחריות, זה דבר אחד, אך כאשר אתה נמצא בשלטון ותלוי בהרבה גורמים אחרים, זה כבר סיפור אחר לגמרי. לא בטוח שהיא תצליח [אם בכלל תרצה] להוציא לפועל את האג'נדה הסוציאלית שלה.
קח גם בחשבון שמבחינה מדינית-בטחונית היא שמאלנית מובהקת למדיי. תאר לך שמצרים תיפול בידי האחים המוסלמים ותהיה לנו פה "איראן" ממש מעבר לגדר [הלא קיימת]. איך היא בדיוק תתמודד איתה ועם כל שאר האיומים?
תאר לך למשל שתהיה פלישה המונית של סודנים, אריתראים וסתם מצרים שבורחים מהכאוס בארצם, מה בדיוק היא תעשה? לא שביבי עושה משהו, אבל תמיד יכול להיות גרוע יותר...
|
|
בתגובה ל: האם התסריט של תוניסיה/מצריים אפשרי בישראל? מאת: Astroo הציבור כאן לא כל כך אלים (הרוב) וגם לא מוכן להפסיד ימי עבודה\לימודים ואני מדבר גם בשם עצמי.
|
|
בתגובה ל: האם התסריט של תוניסיה/מצריים אפשרי בישראל? מאת: Astroo ברגע שיגיעו מים עד נפש,אז פשוט יפרצו מהומות ספונטניות כמו במצרים והשילטון יפול.אז יעלה מנהיג שבאמת איכפת לו מהעם ולא בובה של בעלי ההון שכרגע שולטת בישראל.
|
|
בתגובה ל: כן בהחלט מאת: arikvx כשהעלו את גיל הפנסיה לרמה הגבוהה בעולם - הם לא הגיעו. העלו את מחיר המים פעמיים - לא הגיעו. הכניסו את שעון החורף באמצע הקיץ - לא קרה כלום. מוצרי החלב יקרים פי שתיים מבאירופה ומתייקרים כל חודשיים. ועכשיו מעלים את מחירי הדלק חודשיים רצוף לרמה הגבוהה בעולם.
|
|
בתגובה ל: ומתי המים יגיעו עד נפש? מאת: Astroo בצרפת כאשר השילטון פוגע באזרחים אפילו קצת,אז יוצאים להפגין. במצרים יוצאים להפגין רק כשהמצב מגיע לזה שאין לחם בבית.ישראל נמצאת איפשהוא באמצע אנחנו לא כל כך שונים משאר העמים.למרות שאנחנו כנראה קרובים יותר למצרים מאשר לצרפת.
|
|