|
סיקור חלקי בתקשורת ברוסית, הגדרת המפגינים כ"ילדים של עשירים" בבלוגים והיעדרות מההפגנות. האם העולים חוששים מהמחאה? http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1237634.htmlנתקלתי בלא מעט טענות כלפי עולים מברה"מ לשעבר שהם מלאים בדחייה מהקומוניזם ולכן מתרחקים פוליטית מכל דבר אדום. לדעתי הטענות הללו מכלילות ומזלזלות ומתייחסות לרוסים כאל המונים בורים שמצביעים מתוך חרדה. מה דעתכם על הכתבה הזו ועל מקומם של הרוסים במחאה בכלל? האם יש דבר בטענות שרוסים מגבשים דעה על סמך דחייה של סוציאליזם מכל סוג שהוא?
אני תפוח, אתה תפוח, כולנו תפוחים! "...להגיד גדולתו של מלך מלכי המלכים, הקדוש ברוך הוא, שאדם טובע מאה מטבעות בחותם אחד, וכולן דומין זה לזה, מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא טובע את כל האדם בחותמו של אדם הראשון, ואין אחד מהם דומה לחברו. לפיכך לכל אחד ואחד לומר, בשבילי נברא העולם..."-מסכת סנהדרין פרק ד',ה' http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=741664
|
|
בתגובה ל: הצבע האדום מבריח את יוצאי ברית המועצות מהמחאה מאת: yonatan31 לכן הם לא באים למחאות.לרוסים אכן יש דחייה מסוציאליזם וככלל הם מעדיפים לעבוד קשה ולא להתחנן למדינה שתתן להם קיצבאות.
חוץ מזה שמרבית הרוסים רואים את ישראל כתחנת רכבת עד שיהגרו למדינה מערבית(ואני לא רואה בכך כל רע,אף אחד לא רוצה לחיות בחור במזרח התיכון,במיוחד אחד כזה שהכלכלה בו היא שבטית ואם אתה לא מהשבט הנכון אז תחנק)
|
|
בתגובה ל: הרוסים רגילים לחיות בדיקטטורה מאת: Erens אולי עלית מאחת מרפובליקות אסיה, ששם תמיד היתה דיקטטורה, אז אתה רגיל לזה. רוסיה בין השנים 1985 ל-1999 (עלייתו של פוטין) היתה מדינה דמוקרטית לכל דבר. במידה רבה אף דמוקרטית יותר מישראל של היום.
|
|
בתגובה ל: דבר בשם עצמך, ולא בשם ה"רוסים" כולם מאת: Astroo בשנת 91 הקומוניסטים ניסו לעלות לשלטון בהפיכה צבאית.זה לא בדיוק סממן של מדינה דמוקרטית.
איך אתה מסביר את הנהירה של הרוסים אחרי ליברמן? ובכלל את האדישות הפוליטית שלהם?
לרוסים היו סיבות טובות מאוד להתארגן פוליטית כדי להגן על זכויותיהם(הכרה בתארים אקדמיים,פנסיות מברה"מ לשעבר,אכיפה של חוקי עבודה,אפלייה במגזר הציבורי,נידוי חברתי של העלייה הרוסית,חוקים גזעניים שאוסרים עליהם להתחתן בארץ,כפייה דתית).
|
|
בתגובה ל: אני ממוסקבה מאת: Erens וזה דווקא מוכיח שכבר ב-91 העם ברוסיה היה רגיל לדמוקרטיה.
ענית בעצמך מדוע רוסים נוהרים אחרי ליברמן. רק שהוא לא נתן מענה כמעט לאף אחת מהבעיות שלנו.
|
|
בתגובה ל: ניסו לעלות, אך לא הצליחו מאת: Astroo לפעמים מפלגתו מדברת קצת על נושאים חברתיים אבל צריך להיות אידיוט כדי לחשוב שמפלגה כמו שלו תעשה משהוא למען מצביעיה.
הרוסים הם עדר בדיוק כמו המזרחים מצביעים למי שהכי דופק אותם.
|
|
בתגובה ל: ליברמן רץ רק עם נושאים בטחוניים מאת: Erens בעקבות המחאה החברתית הנוכחית. כי הוא מזוהה עם בעלי ההון, וגם התבטא בזילזול כלפי המחאה. חברי הכנסת של ישראל ביתנו בכנסת הנוכחית עסקו כמעט באופן בלעדי בלובינג של טייקונים למיניהם.
|
|
בתגובה ל: אני חושב שליברמן הולך לרדת חזק מאת: Astroo העולים מרוסיה הפכו להיות בדיוק כמו המזרחים,מצביעים לבריון שצועק הכי חזק.בזמן שאותו בריון עסוק בלגנוב מהם.
|
|
בתגובה ל: הצבע האדום מבריח את יוצאי ברית המועצות מהמחאה מאת: yonatan31מעניין אחי افلامالعابسكس
|
|