היום נארח בפורום 2 ילדים חמודים: ירון ונועה. "שלום לכם ילדים מקסימים! בני כמה אתם?" ירון:"9". נועה: "9". "אה, אתם באותו גיל. אתם גם מאותה כיתה?" "כן" "אתם משחקים אחד עם השני בהפסקות?" "כן" "איזה משחק?" "כדורגל, תופסת, מחבואים." "אתם אוהבים זה את זו?" "כן" הם מסמיקים. איזה חמודים. "קיימתם כבר יחסי מין?" "מה זה?" הם מסתכלים עלי במבוכה. "לא יודעים? הנה, אני אסביר לכם: ......."
מה לא עושים בשביל עוד רייטינג?? צילומים של הבנות מתקלחות בכפר המודחים – יש. צילומים חושפניים של בחור שהצטלם בעירום – יש. בחירה מי היא "התחת של המדינה" – יש. הורדות לסלולרי של "בקטעים שלא יכלנו להראות-מצונזר" – יש.
למה פשוט שלא נקרא לתוכנית במקום "הישרדות איי הפיליפינים"- "התפשטות באיי הפיליפינים"? בואו נתאר לילדים התמימים(יש עוד כאלה?) את סוד ביאתו של התינוק לעולם, אבל הפעם בלי 'השקר הגס' על חסידה שמביאה תינוק קטן עם חיתול, אלא פשוט נוותר על 'השקר' ונישאר רק עם הגס והגסויות ונתאר בפרטי פרטים (כמובן יחד עם אזהרה לשימוש באמצעי מניעה) איך באמת נוצר התינוק החדש והחמוד!
"באיזה גיל קיימתם יחסי מין בפעם הראשונה"? מדוע מכל השאלות בעולם שיכלו להישאל, נבחרה דווקא שאלה כזאת? חסרות שאלות? במחשבה של רגע, לא יכלו לשאול: "איזה טסט(בנהיגה) עברתם"? "כמה מכות וחבלות קיבלתם מתחילת המשחק?" "כמה פעמים נסעתם לחו"ל"?....
ערוץ 10, תתעלמו מהעובדה שהרבה מהצופים בתוכנית הם ילדים מתחת לגיל תיכון או צבא.... תתעלמו מהעובדה ששאלה כזאת היא חצופה ולא ברוח הצניעות , לא בשביל חרדים אלא עבור כל אדם שיודע צניעות מהי.... תתעלמו מהעובדה ששאלה כזאת מעוררת בילדים התמימים מחשבה ש"מי שעושה את זה כמה שיותר מוקדם-יוצא גבר(או אישה), ומי שממתין הוא סתם נקבה...".... יאללה, תדרסו אותנו הצופים ותפגעו בנו אנשים שרוצים וחשובה להם דרך הצניעות והמוסר, כי אתם חושבים ששאלה כזאת מטופשת, חצופה וחסרת ערכים תביא לכם עוד רייטרינג... נכון שהתוכנית בפני עצמה היא לא הכי צנועה... כל בגדי הים והגוף החשוף... אבל יש גבול!! לא צריך להזכיר שאלה כזאת בתוכנית טלוויזיה, תהא תוכנית חסרת צניעות שתהא-את זה לא שואלים!!
ולא רק זה. למסקנה מכל הגיחוכים והצחוק מטלכו "הנמושה" שרק בגיל 23 ידע מהו המעשה שמגדירו כ'גבר' ועד גיל זה נחשב כחנון חסר כריזמה ובלתי מוצלח, לעומת המבטים הנפעמים והמעריצים מול ההצהרה הכתובה של אותה גבריות שהתגלתה כבר מגיל 15 וחצי, 16 וכו', ניתן לומר בוודאות עצובה שמי שחושב על כבודה האמיתי של האשה והרצון להחשף לדבר כל כך אינטימי ומקשר רק עם אישה אחת, האישה שלו – הוא סתם חנון מכוער מלא זיפים! וכל שאר החבר'ה ה"קולים" שידעו כמה וכמה נשים עוד טרם התחתנו, וכשיתחתנו ויהיו עם 'האחת' הם יחשבו על 'הראשונה' ו'השניה' ו'השלישית' וישוו ביניהן, ואולי יתאכזבו ויחליטו שזה לא זה – הם הדמויות שראויות להערצה ויהוו מודל לחיקוי לכל צעירי הצאן!...
ערוץ 10, אתם לא רואים את ריבוי מקרי הגירושין בארצנו? אתם לא רואים את דמעתם של הילדים ששואלים "איפה אבא" ו"איפה אמא"? מתוך התוכנית האחרונה מאוד ברור לילד באיזה צד כדאי להיות כדי להיות נערץ, דבר שעם השנים יתברר שאולי גרם לו ולילדיו שנותרו בלי הורים ביחד, את הסבל המיותר הזה.
לקיים יחסים אינטימיים רק עם האישה שלך – זה המסר שצריך לעבור לנו ולילדינו. מתוך כבוד! מתוך התחשבות! מתוך רצון להשאר נאמן רק לאישה אחת ולאיש אחד! מתוך רצון לא להגיע למצב שחושבים על כל הנשים שהיו בעבר! האישה שלך היא האחת, הגבר שלך הוא האחד!
היום נארח בפורום 2 ילדים חמודים: ירון ונועה. "שלום לכם ילדים מקסימים! בני כמה אתם?" ירון:"9". נועה: "9". "אה, אתם באותו גיל. אתם גם מאותה כיתה?" "כן" "אתם משחקים אחד עם השני בהפסקות?" "כן" "איזה משחק?" "כדורגל, תופסת, מחבואים." "אתם אוהבים זה את זו?" "כן" הם מסמיקים. איזה חמודים. "קיימתם כבר יחסי מין?" "מה זה?" הם מסתכלים עלי במבוכה. "לא יודעים? הנה, אני אסביר לכם: ......."
מה לא עושים בשביל עוד רייטינג?? צילומים של הבנות מתקלחות בכפר המודחים – יש. צילומים חושפניים של בחור שהצטלם בעירום – יש. בחירה מי היא "התחת של המדינה" – יש. הורדות לסלולרי של "בקטעים שלא יכלנו להראות-מצונזר" – יש.
למה פשוט שלא נקרא לתוכנית במקום "הישרדות איי הפיליפינים"- "התפשטות באיי הפיליפינים"? בואו נתאר לילדים התמימים(יש עוד כאלה?) את סוד ביאתו של התינוק לעולם, אבל הפעם בלי 'השקר הגס' על חסידה שמביאה תינוק קטן עם חיתול, אלא פשוט נוותר על 'השקר' ונישאר רק עם הגס והגסויות ונתאר בפרטי פרטים (כמובן יחד עם אזהרה לשימוש באמצעי מניעה) איך באמת נוצר התינוק החדש והחמוד!
"באיזה גיל קיימתם יחסי מין בפעם הראשונה"? מדוע מכל השאלות בעולם שיכלו להישאל, נבחרה דווקא שאלה כזאת? חסרות שאלות? במחשבה של רגע, לא יכלו לשאול: "איזה טסט(בנהיגה) עברתם"? "כמה מכות וחבלות קיבלתם מתחילת המשחק?" "כמה פעמים נסעתם לחו"ל"?....
ערוץ 10, תתעלמו מהעובדה שהרבה מהצופים בתוכנית הם ילדים מתחת לגיל תיכון או צבא.... תתעלמו מהעובדה ששאלה כזאת היא חצופה ולא ברוח הצניעות , לא בשביל חרדים אלא עבור כל אדם שיודע צניעות מהי.... תתעלמו מהעובדה ששאלה כזאת מעוררת בילדים התמימים מחשבה ש"מי שעושה את זה כמה שיותר מוקדם-יוצא גבר(או אישה), ומי שממתין הוא סתם נקבה...".... יאללה, תדרסו אותנו הצופים ותפגעו בנו אנשים שרוצים וחשובה להם דרך הצניעות והמוסר, כי אתם חושבים ששאלה כזאת מטופשת, חצופה וחסרת ערכים תביא לכם עוד רייטרינג... נכון שהתוכנית בפני עצמה היא לא הכי צנועה... כל בגדי הים והגוף החשוף... אבל יש גבול!! לא צריך להזכיר שאלה כזאת בתוכנית טלוויזיה, תהא תוכנית חסרת צניעות שתהא-את זה לא שואלים!!
ולא רק זה. למסקנה מכל הגיחוכים והצחוק מטלכו "הנמושה" שרק בגיל 23 ידע מהו המעשה שמגדירו כ'גבר' ועד גיל זה נחשב כחנון חסר כריזמה ובלתי מוצלח, לעומת המבטים הנפעמים והמעריצים מול ההצהרה הכתובה של אותה גבריות שהתגלתה כבר מגיל 15 וחצי, 16 וכו', ניתן לומר בוודאות עצובה שמי שחושב על כבודה האמיתי של האשה והרצון להחשף לדבר כל כך אינטימי ומקשר רק עם אישה אחת, האישה שלו – הוא סתם חנון מכוער מלא זיפים! וכל שאר החבר'ה ה"קולים" שידעו כמה וכמה נשים עוד טרם התחתנו, וכשיתחתנו ויהיו עם 'האחת' הם יחשבו על 'הראשונה' ו'השניה' ו'השלישית' וישוו ביניהן, ואולי יתאכזבו ויחליטו שזה לא זה – הם הדמויות שראויות להערצה ויהוו מודל לחיקוי לכל צעירי הצאן!...
ערוץ 10, אתם לא רואים את ריבוי מקרי הגירושין בארצנו? אתם לא רואים את דמעתם של הילדים ששואלים "איפה אבא" ו"איפה אמא"? מתוך התוכנית האחרונה מאוד ברור לילד באיזה צד כדאי להיות כדי להיות נערץ, דבר שעם השנים יתברר שאולי גרם לו ולילדיו שנותרו בלי הורים ביחד, את הסבל המיותר הזה.
לקיים יחסים אינטימיים רק עם האישה שלך – זה המסר שצריך לעבור לנו ולילדינו. מתוך כבוד! מתוך התחשבות! מתוך רצון להשאר נאמן רק לאישה אחת ולאיש אחד! מתוך רצון לא להגיע למצב שחושבים על כל הנשים שהיו בעבר! האישה שלך היא האחת, הגבר שלך הוא האחד!
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק רק מס' הערות:
אני לא בטוחה שבני 9 ישאלו מה זה;)
אהבתי גם מאד את מלות הסיום:"מתוך כבוד" מתוך התחשבות".
אני באופן אישי חושבת שמוסד הנישואין("רצון להישאר נאמן רק
לאשה אחת ולאיש אחד")מנוגד להיותנו בניאדם.
בתור בניאדם אנחנו פוגשים רבים שמוצאים חן בעינינו ורבים
שפחות ולכן לתפישתי-מוסד הנישואין נוגד את נטייתו של אדם
להתחבר.אבל מניחה שתפישתי זו די נדירה..
ברור שכשזוג מחליט על חיי שותפות בדרך הקלאסית המקובלת אז
כדאי באמת שישמרו על נאמנות בתוך השותפות אבל נראה לי
שנאמנות זו מתקיימת באחוזים מעטים(לצערי).
בתגובה ל: אהבתי!!!! מאת: אלונה5
את בטח מבינה לפי מה שכתבתי שאני חולק עלייך בזה. מוסד הנישואין(שכולל גם התחייבות לאישה אחת ואיש אחד), בלי להכנס עכשיו לכל מעלותיו, הוא גם צורך נפשי של האדם. אדם שכל הזמן מחפש עוד מישהי ועוד מישהי ונמצא כל הזמן בחיפוש שלא מסתיים לעולם-יעזוב את אשתו(כי מחפש אחרת ולא שבע לעולם)וימצא את עצמו ביום מן הימים מתוסכל ומאוכזב, כאשר יראה את ילדיו גדלים בלעדיו, יזכר בימים שכל המשפחה היתה מאוחדת ושמחה, לבלי שוב. לאדם לא טוב לחיות לבד, בלי אישה קבועה ובלי ילדים ומשפחה מגובשת ומאוחדת.
האחדות הזאת בלי עוד גורמים מהצד, המשפחתיות הזאת, הנאמנות הזאת - תעמוד לכל בן אדם מרגע שהתחתן ועד 120.זה מאוד מאוד כדאי!
בתגובה ל: חחח... הייתי צריך להוריד ת'גיל? 8, 7? (; מאת: חמודונציק אני לאו דווקא מדברת על אדם שכל הזמן נמצא בחיפושים. ברור
שמי שכל הזמן בחיפוש ולא מצא את שחיפש-לא יהיה מרוצה ואפילו מתוסכל.
לגבי צורך נפשי של אדם..השאלה היא האם זהו צורך שהחברה מכתיבה???????????
שלא תבין לא נכון,אני ממש לא יוצאת כנגד מוסד(זה קשור לסוכנת?!;)הנישואין!!!!אני רק אומרת שעצם הקביעה שיחיו
שניים עד 100 כ20 ביחד -נוגדת לדעתי את טבע האדם(הרצון
להתחבר ואני מדברת בעיקר על רצון בתקשורת ומכאן הדרך עשויה
(לצערי)להיות קצרה עד שמגיעים גם לבגידה בבן/בת הזוג.
לדעתי אם תעשה סקר בין בחורים,תגלה שרבים קינאו בדרך חייו
של דודו טופז,למרות שאני מניחה שאולי תגיד שאם היה נשוי
סופו היה שונה.
"לא טוב היות האדם לבדו"-תלוי מי ומתי??
בכ"ז יש גם את משפט הנגד:"אדם בתוך עצמו הוא גר".
מאמינה שאדם שיש לו משפחתיות טובה ויציבה הוא אדם מאושר
יותר,אבל אין מוחלט בתפישות שלך או שלי כי כל אחד הוא
אינדיבודיאל והרב מוכתבים(לדעתי)עפ"י צו החברה.
מסכימה אתך שהאחדות המשפחתית מסייעת פעמים רבות(האם לדוגמא
ידעת מה הסיבה שבארץ מתאבדים פחות מארצות אחרות?-כך לפחות
היה עד לפני מס' שנים-בזכות המשפחתיות!!!!
אז אני לא נגד-רק אומרת שאם אדם יהיה רגע כנה עם
עצמו,מאמינה שיגיע למסקנות שונות מעט ממה שהנורמה מכתיבה.
איזה פלספנית,אה?!;-) אבל נראה לי אתה אוהב שמתפלספים
אתך;-);-)
בתגובה ל: אז ממש לא הצלחתי להבהיר את דעתי. מאת: אלונה5 אדם רוצה להתחבר ולתקשר עם אנשים(ונשים...) אבל הוא צריך לשים לעצמו מעצור. רצון להתחברות ותקשורת לא מצדיקים בשום אופן בגידה, ואני יודע שגם את סוברת כך (:
אנחנו לא חלוקים(נראה לי)במה שהצגתי, אלא בשאלה האם אדם רוצה בתוכו להיות עם אישה אחת או עם כמה התנסויות. לדעתך(לפי הבנתי) טבע האדם לחפש עוד "ריגושים" וחברויות ולכן הוא לא יהיה נאמן לאישה אחת, ולדעתי אכן האדם מחפש "ריגושים", "שינויים" וחברויות אבל בתוכו מבין שזה לא טוב ולא ראוי ולא... על חשבון בניית בית אמיתי,מאוחד ונאמן.
לגבי דודו טופז, לא נראה לי שהרבה קינאו בו והאמת שאם היה נשוי זה לא מספיק-צריך גם להפנים ולהרגיש זאת בלי לפזול. זוהי עבודה עצמית של האדם.
"אדם בתוך עצמו הוא גר" זה לא משפט נגד לפסוק שהזכרת "לא טוב היות האדם לבדו", אלא סתם משפט מתוך שיר, שנראה לי שמשמעותו שאדם חושב על טובת עצמו ומרגיש ברגשותיו שלו ולא כל כך של החבר. עדיין חשוב וטוב לחיות ביחד עם מישהי.
יפה כתבת לגבי המשפחתיות ומספר ההתאבדויות הנמוך! לא יודע אם זוהי הסיבה היחידה, אני מאמין שיש עוד(אמונה וכו') אבל נקודה יפה בהחלט העלית!!
משפחתיות היא לא רק נורמה חברתית שבגללה מתחתנים, אלא משהו רגשי עמוק שהאדם גם מבין את חשיבות הקשר עם אישה אחת בלבד, שיאהב, יכבד ויתן לה מה שיוכל!
בתגובה ל: נראה לי שכן הבנתי אותך מקודם מאת: חמודונציק אוי לי כי שכחתי את נושא האמונה!!!!!!!!!!!!! בעניין אחוז ההתאבדויות-ברור שזה גורם חזק.
מחר אגיב עוד על מה שכתבת,אבל בגדול..עשוי בטעות להצטייר
כאילו אני מצדדת בבגידה אז אני לא!
אני בעד שכל אחד יחיה כטוב בעיניו עם מינימום פגיעה באחר.
באמונה התמימה שלי של חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה,אני
מחבקת את התפישה שלך אבל בתפישת המציאות,לצערי אני מאמינה שתפישתך מוטעית.
וזה היה מבחינתי "מספיק";-)
לילה נפלא-אתה באמת חמוד אמיתי-מי שתזכה/זכתה בך תקבל/קיבלה אוצר:)
בתגובה ל: מכבדת את בקשתך מספיק להלילה ובהחלט כייף כאן אתך:) מאת: אלונה5 ללא תוכן
בתגובה ל: מכבדת את בקשתך מספיק להלילה ובהחלט כייף כאן אתך:) מאת: אלונה5 ולילה טוב שיהיה לך, ותאכלי הרבה הרבה דבש.
בתגובה ל: מסכימה איתך אם מה שכתבת, את כותבת מאוד יפה מאת: החתולה השורדת אני בכלל לא אוהבת דבש חחחח;-)
ולמה לא?!שיבוא קון בחלום אני אארח אותו יפה
(אבל רק בחלום;-).
לילה הכי טוב קאטקאטינה,מה היינו עושים בלעדייך?!:-)
בתגובה ל: וואוו קאטקאט תודה רבה-איזה כייף לי:-) מאת: אלונה5 ללא תוכן
בתגובה ל: אני שמחה שכיף לך מאת: החתולה השורדת ללא תוכן
בתגובה ל: וואוו קאטקאט תודה רבה-איזה כייף לי:-) מאת: אלונה5 ללא תוכן
בתגובה ל: מכבדת את בקשתך מספיק להלילה ובהחלט כייף כאן אתך:) מאת: אלונה5 חחח... תודה על המחמאה (: גם את אוצר - אוצר ממש(!) וגם אוצר של נפט... (:
את לא חייבת להאריך עוד בנושא, מה שבא לך. אני לא אאריך ואכתוב רק שהמציאות תלויה בנו. אם נחנך לחשיבות חיי המשפחה, הנאמנות והכבוד ההדדי כבר מגיל צעיר ביותר- יצאו הרבה משפחות נאמנות ושמחות לתפארת.
בתגובה ל: נראה לי שכן הבנתי אותך מקודם מאת: חמודונציק המשך התפלספות שלי:-)
-אכן טבע האדם לחפש "ריגושים"-אגב,לא הטבע שלי..
אני כמובן לא מצדדת בבגידה אך מאמינה שזה נובע,ביןהשאר,
מה"אילוץ" להיות מחוייבים לבן אדם אחד/אחת.
-לדעתי,דעותיך ואלה של שימשימי מעט יוצאות דופן במחוזותינו
(בכלל הגברים)ואני שמחה לראות שאלו הן דעותיכן וזה מחזק את
אמונתי שעדיין יש תקווה לעולם ערכי יותר/שפוי יותר.
-לגבי דבריי על אופן חייו של טופז טעיתי בהתנסחות-גברים רבים פינטזו על סגנון חיים כזה(לא בהכרח קינאו).
-לגבי נושא ההתאבדויות מה שמונע זאת פעמים רבות זו המשפחתיות ובהחלט האמונה!!!!
-המציאות בהחלט תלויה בנו,אבל כשיש ריבוי של ערוצי תקשורת
ה"בנו" הזה הולך מעט לאיבוד וכנראה זה גם מעט מפריע לך..
-"אדם בתוך עצמו הוא גר"-לדעתי המשמעות שנתת לשיר,ממש שגויה
.אני מבינה שהכוונה היא ש:לא משנה כמה האדם יהיה מוקף
בחברים ובאוהבים עדיין אדם בתוך עצמו הוא גר.
בבואו לתת דין וחשבון לעצמו או בפני בורא עולם או בקבלת
הכרעות קשות,פעמים רבות האדם מסתגר בתוך עצמו.
-ולסיום 2 שאלות:1.אם מותר לשאול האם אתה אדם שומר מצוות
(לא חייב כמובן לענות..).
2.חחחח,את חייב להסביר לי את תוספת הנפט שכתבת בברכת
הבוקר:)האם זה מתוך קריאת התגובות כאן?
סופ"ש נעים ושבת של שלום:-)
בתגובה ל: נראה לי שכן הבנתי אותך מקודם מאת: חמודונציק המשך התפלספות שלי:-)
-אכן טבע האדם לחפש "ריגושים"-אגב,לא הטבע שלי..
אני כמובן לא מצדדת בבגידה אך מאמינה שזה נובע,ביןהשאר,
מה"אילוץ" להיות מחוייבים לבן אדם אחד/אחת.
-לדעתי,דעותיך ואלה של שימשימי מעט יוצאות דופן במחוזותינו
(בכלל הגברים)ואני שמחה לראות שאלו הן דעותיכן וזה מחזק את
אמונתי שעדיין יש תקווה לעולם ערכי יותר/שפוי יותר.
-לגבי דבריי על אופן חייו של טופז טעיתי בהתנסחות-גברים רבים פינטזו על סגנון חיים כזה(לא בהכרח קינאו).
-לגבי נושא ההתאבדויות מה שמונע זאת פעמים רבות זו המשפחתיות ובהחלט האמונה!!!!
-המציאות בהחלט תלויה בנו,אבל כשיש ריבוי של ערוצי תקשורת
ה"בנו" הזה הולך מעט לאיבוד וכנראה זה גם מעט מפריע לך..
-"אדם בתוך עצמו הוא גר"-לדעתי המשמעות שנתת לשיר,ממש שגויה
.אני מבינה שהכוונה היא ש:לא משנה כמה האדם יהיה מוקף
בחברים ובאוהבים עדיין אדם בתוך עצמו הוא גר.
בבואו לתת דין וחשבון לעצמו או בפני בורא עולם או בקבלת
הכרעות קשות,פעמים רבות האדם מסתגר בתוך עצמו.
-ולסיום 2 שאלות:1.אם מותר לשאול האם אתה אדם שומר מצוות
(לא חייב כמובן לענות..).
2.חחחח,את חייב להסביר לי את תוספת הנפט שכתבת בברכת
הבוקר:)האם זה מתוך קריאת התגובות כאן?
סופ"ש נעים ושבת של שלום:-)
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק לקחת לי את הפה מהמילים. רק שעשית את זה בצורה יותר טובה.
אוייש כמה שאתה צודק, אוייש כמה שהפריע לי וצרם לי השאלה הדבילית הזאת, אני במקום חלק מהמתמודדים (יש כאלה שם שלא אכפת להם) הייתי כותב על הדף לא מעוניין לענות, ושיקפצו לי, מה יעשו ההפקה יגידו אתה חייב, אני יגיד לא רוצה...
ואז רוב הסיכויים שהשאלה הייתה יורדת מהפרק, הייתי מצפה מטלכו ריקי חנוך ועוד כמה שינהגו כך, למרות שנראה כי חלקם עשו כך, כי לא הראו את כל התשובות.
חבל, חבל, חבל, הם מותחים את החבל יותר מידיי, זה מעונה לעונה נהיה מכוער ומכוער יותר.
פעם הבאה בטח ישאלו באיזה צורה, איפה, וכמה פעמים וכו' בלי להרחיב ולפרט יותר מידיי. לא אני ולא ההפקה, בעונה אחרי זה יבקשו פירוט נוסף. עד שבסוף לך תדע מה יבקשו מהם לעשות או לעשות...
חלאססססססססססס.
מזל שזה לא העיקר של התכנית, רק חבל שדחפו את זה בפרומו של הפרק הבא.
אוייש כמה שאתה צודק במסר שזה משדר, המצב נהיה גרוע יותר ויותר, ואני צועק גיוועלד, מה יהיה איתנו, הגיל משנה לשנה, סליחה מחודש לחודש יורד ויורד..
ועוד יותר מרגיז מהכל זה אמירותיה של ליעד על טלכו, הלו מה קורה אתכם אתם שם בערוץ עשר, שכחתם שזה תכנית טלוויזיה???????????????????????????????????
ושוב תודה לך חמודונצ'יק שהעלת את הנושא הענייני והחשוב.
שבת שלום לך.
בתגובה ל: חמודונצ'יק.... מאת: שימשימון לא יכול להיות שתהיה עוולה כזאת ואף אחד לא יפצה פה.
דחפו את זה גם בפרומו? גיא אמר שהשאלות קשורות למשימת החסינות, מקווה שלא יעלה נושא זה שוב... איפה כל האנשים ש"אכפת להם" מחינוך הילדים? אנשי משרד החינוך....
בתגובה ל: זה נושא שחייבים להעלות אותו. מאת: חמודונציק תהיה שאלה, המספר שבו טלכו קיים.... פחות מספר הפעמים שריקי מדברת עם אמא שלה.. וכו'. מה זה נקרא אם לא לדחוף בכח..
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק ללא תוכן
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק אני לא ראיתי את התכנית, אבל מתוך דבריך הבנתי במה מדובר
אני חושבת שלקחת את הענין קצת רחוק מידי
לידיעתך, הילדים של היום יודעים איך מגיע תינוק לעולם, הרבה לפני שהוריו חשבו לספר לו לכל ילד כיום יש גישה לאינטרנט מגיל 0 לצערי, לכן הוא חשוף לכל המידעים ה"נחוצים" (כולל תמונות)....כך שלא ערוץ 10 הוא ש"יקלקל" את ילדינו...מלבד זאת, מאחר וזו תוכנית ערב, ההורים יכולים לשלוט בשלט הטלויזיה ועקב כך - במה יצפו ילדיהם ובמה לא. ומכאן אני מגיעה ל"ריבוי מקרי הגירושין בארצנו", כי מה שהילד רואה בבית, זה מה שיוביל אותו בעתיד...לדוגמא, אם אביו יכבד את אמו, קרוב לודאי שהבן יכבד את אשתו וכדומה.. ראה למשל את מקרי האלימות - אלה בד"כ אנשים שראו ו/או חוו אלימות בילדותם. עוד מילה קטנה לגבי "ילד-גירושין" אני סבורה שילד צריך לחיות בסביבה נעימה וחמה, לכן עדיף שיחיה עם אחד מהוריו, כשהוא (ההורה) מאושר, מאשר עם שני הורים מתוסכלים, עצבניים, כועסים היוצרים אוירה קשה בבית...
בתגובה ל: אני קצת מעל ל-18.....אפשר? מאת: mik10 אבל זו אחריות ההורים להגביל אותו בשעות, ובתכנים. יש אפשרות לחסום אתרים ספציפיים.
לעשות בקרה על הגלישה ואיפה גולשים. אינטרנט יכול לשמש גם כמטרה לימודית ועל כך ההורים צריכים לשים דגש.
כפי שאמרת, ההורים יכולים לשלוט בשלט, אבל הישרדות אין לה שם של תוכנית למבוגרים, ולכן ההורים נותנים לילדים שלהם לצפות. רק חבל ששאלה רדודה וטיפשית שכזו נשאלה במשחק.
בתגובה ל: לכל ילד יש גישה לאינטרנט מאת: קייזר סוזי האם את כהורה היית מסתמכת על ה"שם" שיש לתוכנית בהחלטתך למה לחשוף את ילדך?
BONUM BONO NASCITUR
לא חותמים על כרטיס אדי! חותמים על חלופה מוסרית ומשפטית! ע"פ חוזר מנכ"ל משרד הבריאות, המרכז הלאומי להשתלות, י"ד אלול תשע"א, 13 ספט' 2011, מס' 24/11, ניתן לשלוח למרכז ההשתלות את הטופס הנלווה מטה שהוא הנוסח המאושר החוקי לתרומת איברים. מבחינת החוק הוא מחייב כצוואה חוקית ונותן את אותו כיסוי "ביטוחי" של כרטיס אדי. עותק של הטופס ניתן ורצוי לשאת בארנק בכל עת. נוסח הטופס שיש לשלוח: לכבוד: מרכז ההשתלות רח' נח מוזס 15, תל אביב 67442 שם משפחה: _______________ שם פרטי: _______________ ת.ז. _______________ כתובת: _______________ עיר: _______________ מיקוד: _______________ שנת לידה: _______________ טל: _______________ טל נוסף: _______________ בתקווה כי אוכל להציל חיים, אני מסכים בזה ותורם את איברי לאחר מותי, לצורך השתלה בלבד. תאריך: _______________ חתימה: _______________
כשיש קשרים, לא צריך פרוטקציה. העיקר שהאוכל טוב והאנשים חמים.
בתגובה ל: אז מה אם אין לה שם של תוכנית למבוגרים? מאת: MAGOZ אז ההורים נותנים לילדים שלהם לצפות. על אחריותם להחליט אם להמשיך לתת להם לצפות או לחילופין, להבהיר להם לדוגמה שזה בסדר גמור ושבתולים והגיל זה לא נושא ללעג וזה לא כבוד גדול לאבד בתולים בגיל שתיים.
בתגובה ל: אני קצת מעל ל-18.....אפשר? מאת: mik10 ללא תוכן
בתגובה ל: מסכימה מיק עם כל מילה מאת: דרדסית ובלי קשר אהבתי כשהגעת סוף סוף עם ה"בלאגן השמח" של הכפר..
(בברכת המומולדת)סוף סוף באת:-)
בתגובה ל: גם אני:) מאת: אלונה5 ללא תוכן
בתגובה ל: אילייייייייי שבת שלום נשמונה מאת: דרדסית ללא תוכן
בתגובה ל: חחחח ועכשיו כבר שבוע טוב כפרונה:-) מאת: אלונה5 אני כבר לא יודעת היכן לכתוב מה אמא'להההההההההה
ירדתי לטיול עם הפאפי. ביי בינתיים.
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק אני חושבת שכלל התקשורת צריכה לשים לב למסרים שהיא מעבירה. לאזן את רוח הדברים שנאמרים.
יחד עם זאת, זו הנורמה החברתית. אולי זה יצא מפרופורציות, אבל זה לא בגלל השרדות או השאלה הספציפית שנשאלה. (מה שכן.. מסכימה שהערת הוידוי שהכניסו על טלכו מצד זיו אני חושבת הייתה מיותרת)
אני לא יודעת מה איתך... אבל אני בגיל 10 ידעתי איך מגיעים ילדים לעולם ;), ואפילו במסיבות פיג'מות צפו בסרטים שכאלה.
ואם כבר זה המצב, עדיף לדבר על זה באופן גלוי.. ולא לשמור כסוד, כי אז כשזה יוצא החוצה זה יכול להתפרץ לכיוונים שליליים.
אחלה של נושא לדיון!
בתגובה ל: פשש... איזו התייחסות מעמיקה.... מאת: ס א ג ה אין זה ובין הידע איך באים ילדים לעולם (חסידה זה ברור...) לבין שאלות של מציצנות וטעם רע. ושעוד משתמשים בזה ל"רדת" על אנשים. אני לא אהבתי. ושמחתי לראות שמרבית הגולשים סברו שזה היה מיותר וכשל של ההפקה.
בתגובה ל: פשש... איזו התייחסות מעמיקה.... מאת: ס א ג ה לכן הוא מקודם בעמוד הראשי כאן, וביקשתי שיקדמו אותו גם בנענע. הבעיה היא שבגלל שיש פה בקורת מובהקת על ערוץ 10 , אני לא בטוחה שיקדמו אותו שם בנענע.
גם אני בגיל צעיר, ידעתי שסיפור החסידה הוא כמו הסנטה קלאוס.
לגבי המשפט הראשון שלך :"אני חושבת שכלל התקשורת צריכה לשים לב למסרים שהיא מעבירה. לאזן את רוח הדברים שנאמרים."
זה מזכיר לי 2 דברים. 1. בתוכנית אמא מחליפה לפני 2 פרקים, אחת המשפחות הייתה בעצם אם חד הורית ובתה בת ה14 וחצי שנראית בת 17. בחלקים מהתוכנית הראו את הילדה עם החבר שלה בן ה-17 מסתגרת בחדר, ואף הראו שהוא ישן אצלה ואיתה המון פעמים.
רבאק, הילדה בת 14 וחצי, ובכל זאת הפקת התוכנית בחרה להראות את הדברים האלו בצורה שלא משתמעת ל2 פנים. שהדבר היחיד שהצופה קולט זה שהיא שוכבת עם החבר שלה. 2. הייתה כתבה איפשהו בטלויזיה לא מזמן על העיתוני נוער של פעם ושל היום, ועל התוכן שהשתנה.
פעם מעריב לנוער היה שם תמונת שער את הכל עובר חביבי, וגדולי המשוררים היו מפרסמים שם שירים שלהם, המדור הבלתי נשכח של איטו אבירם גם.. למי שזוכר. והיום, כוכבי כמעט מלאכים נמצאים על השער, ושאר העיתון מתמקד ברכילות, בצהוב, ובגדול.. בזבל!
בידה של התקשורת להחדיר תכנים חינוכיים, ולא עושים זאת.
בתגובה ל: באמת נושא מצוין מאת: קייזר סוזי הרי אם זה ערוץ שמתיימר לפנות לקהל רחב ככל הניתן ואם זה
ערוץ שבטוח בתכניו,הם אמורים לאפשר לדברים אלה להיאמר ולהיראות.
הרי זה ברור שמה שנאמר כאן זה כטיפה בים מתוך ריבוי דיעות שונות.
אני מאמינה שעדיין כלל צופי הישרדות חושבים שונה מהדיעה
הכללית הרווחת כאן,אלא אם הגיעו "ימות המשיח" וזו דיעת הרב.
האמת שאני הופתעתי מדעת הרב כאן-ממש הופתעתי.
וכאן אני מתחילה להגיע למסקנה שאנחנו כצופים נהנים מהאקשן,
מהצהוב אבל כשבודקים פנימה מה תחושת הלב ו"הבטן" מצב
העניינים מעט שונה לפעמים.
בתגובה ל: דווקא בגלל הביקורת המובהקת הם אמורים כן לקדם. מאת: אלונה5 נראה לי שיש לנו נטייה טבעית למציצנות, בכל זאת אוהבים לראות תוכניות ראליטי (האח הגדול, השרדות..), אולי יש כאלה שלא מרגישים נוח עם הנטייה הזו בגלל כל מיני סיבות (חינוך, דת..)..
וחשוב לדבר על זה על כל הצדדים של זה גם עם ילדים.. בגלל שזה כיום חלק בלתי נפרד מהחיים.
בתגובה ל: מקווה שלא הכללת אותי בדעת הרוב? :) מאת: ס א ג ה כלומר,אם ראה את מה שמציגים בתכנית אז שיידע גם מה דעת הוריו בנושא וכשיהיה בחור בוגר ו"חוקי";)יידע לסנן נכון בין מה שראה ובין מה שקיבל כחינוך מהבית-ובסופו של יום ייעצב את דעתו שלו.
אין ספק שאנחנו חברה מציצנית יותר,אבל תמיד רצוי שיהיה מינימום של פיקוח כדי שאכן עיצוב דעתו של הילד כאדם בוגר - לא יהיה מעוות.
מסכימה אתך שאין טעם לטייח דברים שקיימים,אבל עדיין אני כן בעד לעגל פינות יחד עם הבהרת דעת ההורה בנושא המדובר.
ומעל לכל,כאשר הילד שמע ומודע לתמונה המלאה של הדברים חשוב לדעתי לסמוך על חושיו הטובים להבחנה נכונה-גם אם אבחנה של ילד.
בתגובה ל: מסכימה אתך,וחשוב שתמיד לילד תהיה תמונה מלאה . מאת: אלונה5 מסכימה עם כל מילה.
ועצם זה שהילד יודע ורואה את התמונה השלמה ומאפשרים לו גם להחליט... מעבירים לו בזה מסרים נוספים לחיים. אחריות, שסומכים עליו, הגיון, הבחנה בין עיקר ותפל, בין טוב ורע, מוסר... מה שיכול לעזור לו להתפתחות קוגניטיבית ורגשית.
בתגובה ל: בדיוק! בדיוק! מאת: ס א ג ה ללא תוכן
בתגובה ל: איזה כייף להסכים אתך:-) מאת: אלונה5 ללא תוכן
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק הדס, אביגיל וכו'?
בתגובה ל: למה לא הראו את התשובות של כולם?? מאת: galia2009 את של ריקי גם לא ראיתי ונראה לי שגם היא אולי סירבה לענות או ביקשה לא להראות.אלא אם הראו..
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק בכל זאת יש ילדים קטנים שצופים בזה, לא מכובד ולא יפה לדעתי.
בתגובה ל: היה קצת מביך כשהוא שאל איזה גיל קיימו יחסי מין מאת: King4Fun שאמורים להיות ב- 9, גג 10 במיטה רואים תוכנית של אנשים ערומים עד שעה 11 בלילה. השאלות שנשאלו זה הרע במיעוטו במסכת הפרובוקציות של התוכנית. ודווקא היה מעניין, חבל שהורידו בעריכה את התשובות של כולם.
בתגובה ל: אני הייתי יותר מודאגת מכך שילדים מאת: galia2009 ללא תוכן
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק 1. אני לא מבינה מה אתה כל-כך בשוק ומופתע מזה שנשאלה שאלה כזו בתוכנית שבה ממילא המשתתפים ערומים למחצה עד ערומים לחלוטין ועורכים בה תחרות "התחת של המדינה". הישרדות זה פורנו בפריים טיים ואתה צופה בזה מרצון, אז מה הבעיה שצועקים שם Das ist gut, ja ?
2. אין שום קשר בין מה שאתה מתאר לבין אחוזי גירושין גבוהים ולבין נאמנות והתחשבות בין בני זוג ובטח שלא השוואות בין פרטנרים קודמים לבן/בת זוג נוכחיים...
...
מבלי לפגוע... נשמע שאתה בתול בן 17 בערך שחווה מספר דחיות כואבות במיוחד...
BONUM BONO NASCITUR
לא חותמים על כרטיס אדי! חותמים על חלופה מוסרית ומשפטית! ע"פ חוזר מנכ"ל משרד הבריאות, המרכז הלאומי להשתלות, י"ד אלול תשע"א, 13 ספט' 2011, מס' 24/11, ניתן לשלוח למרכז ההשתלות את הטופס הנלווה מטה שהוא הנוסח המאושר החוקי לתרומת איברים. מבחינת החוק הוא מחייב כצוואה חוקית ונותן את אותו כיסוי "ביטוחי" של כרטיס אדי. עותק של הטופס ניתן ורצוי לשאת בארנק בכל עת. נוסח הטופס שיש לשלוח: לכבוד: מרכז ההשתלות רח' נח מוזס 15, תל אביב 67442 שם משפחה: _______________ שם פרטי: _______________ ת.ז. _______________ כתובת: _______________ עיר: _______________ מיקוד: _______________ שנת לידה: _______________ טל: _______________ טל נוסף: _______________ בתקווה כי אוכל להציל חיים, אני מסכים בזה ותורם את איברי לאחר מותי, לצורך השתלה בלבד. תאריך: _______________ חתימה: _______________
כשיש קשרים, לא צריך פרוטקציה. העיקר שהאוכל טוב והאנשים חמים.
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק לא חשבתי שזה כזה טאבו.
אני גם לא חושבת שהמשתתפים בתוכנים חצי עירומים כמו שנאמר כאן בפורום, מה עירום בבגד ים? מה ככה לא אמורים ללכת לים? הצדקנות כאן קצת מוגזמת.
בתגובה ל: אותי מפתיע שהנושא הזה בכלל עלה כאן בפורום מאת: linor ;-)
מה??!לא ידעת שלים הולכים עם מעיל דובון ורק את הולכת עם בגד ים?!
לי נראה שיש כאן גם משתתפים שומרי מסורת שעפ"י חינוך מבית
מפריע להם העניין הזה-לגבי אחד לפחות אני בטוחה שזה כך.
אני אגב באופן אישי גם לחוף הים לא הולכת עם בגד ים סתם כי
לא בא לי.
גם אני הופתעתי מהדיעות כאן,אבל לא נראה לי שזו צדקנות אלא
שמעבר למה שאוהבים לראות ולצפות לפעמים קיימת מחשבה נוספת
שגם מאזנת את הצופה-בין מה שהוא רואה ובין מה שבאמת כייף לו
לראות.יש דברים שאת אומרת:מתאים לי לאללה ויש דברים שאת
אומרת זה נחמד לראות על האחר.
אגב,זה שליעד נמצאת עם בגד ים שלם-אני מאמינה שזו החלטה
מודעת ושוב בגלל קירבתה לנושא הדת.
בתגובה ל: חחחח ואת נראה לי נמצאת כאן כמו הילד שצעק:המלךעירום מאת: אלונה5 ללא תוכן
בתגובה ל: אותי מפתיע שהנושא הזה בכלל עלה כאן בפורום מאת: linor עיקר ההודעה הוא על השאלה החודרת פרטיות הזו, והעובדה שצחקקו על טלכו כי הוא ענה 23, כאילו המספר שהוא נקב זה נושא ללעג. זו שאלה שלא אמורה להשאל בשעת פריים טיים ואם כבר שואלים, שלא יראו את החלק שבו מצחקקים עליו כאילו הוא איזה פריק.
חוצמזה פספסת את הנקודה, הוא לא מדבר על עניין בגדי הים. הוא מדבר על ההגזמה שבה מראים אתזה. מושכים פרק שלם על מקלחת וקלוז אפים על הגוף שלהם תחת המים והסבון. גם בעונה הקודמת, כשמירית וגיא זכו בפרס של אמבטיה משותפת, זה היה כמעט סצינה אירוטית/רומנטית. ובהפקה החליטו שחשוב שכולם יראו במשך 2 דקות כיצד גיא מעסה ת הרגליים של מירית, ואיך הם מתמרחים אחד על השניה.
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק וואו זה נושא מורכב.
קודם כל, יצא לי לקרוא את תגובות החרים כאן ות'אמת אני שמחה, ואפילו יותר מזה, שיש אנשים, שערכים ומוסר לא מילים גסות בעבורם.
חינוך ילדים זה דבר הרבה יותר מורכב ותלוי בהרבה גורמים כאשר הראשי מהם הוא הבית עצמו, שמחנך את הילד לערכים.
גם אני הייתי בשוק מהשאלה, שנשאלה על ידי זוארץ. בהתחלה חשבתי, שלא שמעתי טוב, אבל מכיוון שבדיוק השבוע ניקיתי את אוזניי הבנתי, ששמעתי טוב מאוד. אהבתי את התגובה של ריקי למצלמה. בהחלט ההפקה יכלה לבחור שאלה אחרת לשאול, אך כנראה, שרצו ליצור עניין נוסף.
הפתיחות המינית, האניטימיות שהייתה בעבר בין 2 אנשים בלבד פתאום עוברת להיות נחלת הכלל, הליברליזם והמתירנות בקרב חברה היא תוצר של שנים רבות.
לא הישרדות ולא ערוץ 10 הוא האחראי למצב, שקיים בחברה הישראלית. התנהגויות מסויימות לאורך שנים הביאו לתוצאה שכל מותר, שהכל פרוץ מבחינה מינית.
אני מתגעגעת לימים, שהייתי ילדה קטנה, ימים בהם הכל היה יותר תמים, שילד היה ילד ושמבוגר היה מבוגר. זמן ועת לכל דבר. החיים בנויים משלבים שונים, ונדמה לי, שלילדים של היום אין סבלנות לגדול. הם רוצים לגדול בבת אחת.
אני אישית לא אוהבת את כל הפתיחות הזו גם בקרב המבוגרים. הייתי רוצה להשתייך לדור אחר. לדור, שהכבוד לאינטימיות הוא מאוד חשוב. לדור שמה שקורה בין 2 אנשים נשאר בין 2 אנשים ולא גולש לכל העולם.
הכל תלוי בנו כהורים. השינוי צריך להתבצע במעגל המשפחתי הגרעיני. אם המעגל הזה יודע להתאים את העברת המידע לגילו של הילד אזי נפיק את המירב ורק אז זה יתפשט בחברה כולה ויהיה חלק איטגרלי מתוכניות הטלויזיה.
אנחנו מרכיבים את החברה ואצלנו הפתרון.
דרדסית
בתגובה ל: אוקיי-נכנסת.אני מתחת ל-18 מאת: דרדסית ללא תוכן
בתגובה ל: אלכסון זה אסון חחחח.אפשר לקרוא בכל זאת.... מאת: דרדסית איך הצלחת לכתוב באלכסון?
ואת כותבת יפה מאוד
בתגובה ל: היי מה שלומך דרדסית? מאת: החתולה השורדת ללא תוכן
בתגובה ל: אוקיי-נכנסת.אני מתחת ל-18 מאת: דרדסית ללא תוכן
בתגובה ל: לא תאמיני מה קרה-אני חסרת מלים. מאת: אלונה5 הכל טוב?! בדקדת חום?! את מתחילה להדאיג אותי....
בתגובה ל: לא יכול להיות,שאין לך מחסני מילים מאת: דרדסית את לא מקפידה בנושא השרשור;-) (אותך לסוזי;)
בתגובה ל: חחחחחח מאת: אלונה5 משתפת אותנו במה שהיא חושבת על הישרדות.
בתגובה ל: למה היא צריכה להשתתף בשרשור ההימורים העיקר שהיא מאת: החתולה השורדת הדרדסונת.כל השאר נכתב בהומור.
בתגובה ל: לא לזה התכוונתי קאטקאט ואני הראשונה ששמחה שהיא כאן מאת: אלונה5 ללא תוכן
בתגובה ל: למה את מתייחסת אליי כמו שוטר... די עם זה:\ מאת: קייזר סוזי ללא תוכן
בתגובה ל: אחלה,ההומור שלי לא מספיק מוצלח.סורי אם זו הבנתך. מאת: אלונה5 אבל מלא פעמים אתם עוקצים אותי(כשאני לא כאן.. דברים בסגנון של "אותך לסוזי") לא אמרתי כלום, כי בהתחלה זה מצחיק, אחלה.. אבל אח"כ כבר לא.
בתגובה ל: את יודעת טוב מאוד שאת מאוד מצחיקה אותי מאת: קייזר סוזי הכל בדיחה אישית ביני ובין דרדסונת שבה אני צוחקת בעיקר על עצמי ולפעמים גם עליה..וברור לי שהיא יודעת שזה בהומור ובאהבה אז מקווה שתדעי גם את.
בתגובה ל: כתבתי לך מסר אישי,בכל אופן מתנצלת אם הובנתי לאנכון מאת: אלונה5 ללא תוכן
בתגובה ל: אוקיי-נכנסת.אני מתחת ל-18 מאת: דרדסית איך הצלחת לכתוב באלכסון?
את כותבת יפה מאוד
בתגובה ל: היי דרדסית מה שלומך? מאת: החתולה השורדת ניסיתי לעשות משהו אחד ויצא משהו אחר ואלכסוני חחחח. תודה רבה ממי
בתגובה ל: הכניסה לילדים מתחת לגיל 18 בלבד! מאת: חמודונציק תחילה אכתוב דבר שהצחיק אותי בפרק המדובר: שי ליגלג על טלכו ואמר-שאל(בערך טיטוט): "איך זה שטלכו רק בגיל 23 איבד בתוליו? אני כבר בגיל 24 הייתי אבא!!" אז שי היקר, לידיעתך הריון לוקח כ -9 חודשים, אז זה שאתה נהיית אבא בגיל 24 אז ניתן להבין מזה(ואני יודע, יש אפשרויות למנוע הריון, ובכל זאת) שגם אתה בגיל 23 איבדת בתולייך... פעם הבאה פשוט תבחר משפט אחר יותר ברור...
ועכשיו ברצינות וכתגובה. לא חשבתי שאצטרך עוד להבהיר את דעתי, אך נראה שכן-בשמחה! שמחתי לראות התגובות הרבות, גם כאלה שצידדו בדעתי וגם אלו שלא – "כשם שפרצופים שונים לבני האדם – כך דיעות שונות ומגוונות יש להם". קראתי את כל התגובות, ונראה לי שגם אלו שלכאורה לא הסכימו איתי – יסכימו איתי לאחר שאבהיר דעתי יותר. לא אזכיר שמות של מי שכתב והגיב, אך אשתדל להתייחס לכולם.
יש משפט-פתגם חכם: "שמע האמת ממי שאמרה"(עם מפיק ב-'ה'), שכוונתו שלא משנה מי הבן אדם שאמר ת'אמת, האם הוא "חילוני כבד" או "דתי כבד", האם הוא "סתם חילוני ממוצע" או "סתם דתי ממוצע", האם הוא יהודי או לא, האם הוא בן 7 או 70- אם הוא אומר אמת, תקשיב לו ואל תגיד "אה, בגלל שהוא כך וכך הוא סובר ככה, אם הוא היה אחרת היה סובר אחרת"... גם אם אחמדינג'אד יגיד לי שאסור לנהג לנהוג שיכור- אני אסכים איתו, כי זו האמת ולא משנה לי כרגע מה השקפותיו האחרות או שעוד שבועיים הוא יחוסל ע"י הדס וחבריה במוסד... לכן, מי ששאל מה מוצאי מבחינה דתית או שכתב שאני בטח בן 17 בתול(שאגב, לקחתי זאת כמחמאה-תודה) זה לא ממש קשור לעניין. יש קצת קשר, אני מבין, אבל בואו נתייחס לדברים שנכתבו ולא למוצא.
ברור שהילדים של היום יודעים מאיפה מגיע התינוק ואיך הוא בכלל נוצר מוקדם גם מגיל 9 שהזכרתי. כמובן שיש ילדים שנחשפים לזה גם בגילאים יותר מאוחרים(מן הסתם בציבור החרדי, ואני לא עושה הכללות). הילדים של היום נחשפים באינטרנט, בטלויזיה, בעיתונות וכו' להרבה פריצות ועירום מלא או חלקי , בעיקר למי שמחפש את זה ומה לעשות- הילדים סקרנים והרבה מחפשים גם את זה. התפקיד של ההורים הוא בין השאר לדעת במה הילדים עוסקים גם בשעות הפנאי שלהם ועם מי הם מתחברים, ובשעת הצורך להציב להם את התמרור האדום. זוהי לא חטטנות מצד ההורים, אלא דאגה כנה לשלום הילדים. לא חסרים מקרים שאם ההורים היו מתערבים ויודעים קצת יותר על ילדם-הם היו חוסכים טיפול בהתמכרות לסמים, כשלון בלימודים, פשע וגניבה, זנות ועוד. לצערי, יש הרבה הורים שחשבו שהילד הקטן בידיים שלהם ויעשה מה שהם אומרים (לטובה, לחינוך ולהתנהגות טובה) ולכן הם לא בדקו יותר מדי מה קורה איתו ואיפה הוא מסתובב, אך בגילאי הנערות הם פתאום רואים שהילד כבר לא מקשיב, הילד לעיתים אלים ומדבר בצורה חריפה ויותר מכך, ובגיל 30 הילד כבר לא בקשר טוב עם ההורים עם הרבה התמרמרות משני הצדדים. רק יחסית בזמן האחרון נחשפנו לרציחות נוראיות שבהן הנרצחת או "השותפה לרצח" היו בחברה לא טובה, שאם ההורים היו שמים לב לדבר לפני כן(כבר מגיל צעיר מאוד)מי יודע אם המצב היה כמו שהוא היום.
לגבי ערוץ 10, כמובן שאין לי תלונה רק עליו ספציפית, אלא על כמעט כל ערוצי התקשורת. בצאת שבת הסתכלתי באחת מרשתות התקשורת הגדולות ביותר ומה ראיתי שם? פרסומים על תמונות חושפניות במיוחד(!!)של בר רפאלי... חסרות דוגמאות של חוסר צניעות משווע? דבר כזה אני ארצה שילדי ילמד ויראה?
ברור שבתוכנית הישרדות יש חוסר בצניעות - כל בגדי הים הזעירים, לא ציפיתי לאחרת. מדובר על ים וחול, על שמש חזקה. אני חי בארץ ויודע מה שקורה בארץ ובעולם טוב מאוד. אני הולך לים ורואה בחורות עם בגדי ים , ורואה גם כשאני הולך ברחוב כמעט לבוש כזה(חצאיות מיני, מיני מיני, מיני מיני מיני וגופיות חושפניות ועוד), מי שחי בזה כמוני וכמו רבים אחרים על פי רוב כבר לא חושב על הקטע המיני שזה משדר (אגב, אני מאמין שיש דתיים שיראו ורואים כזה דבר ומיד הם נרתעים ונדלקות אצלם נורות שמהבהבות, כי הם לא רגילים לזה. האמת שאני מעריך אותם על כך. הם רואים בצניעות משהו בעל חשיבות עליונה וזה מאוד בולט להם חוסר הצניעות והלבוש הפרוץ). אני לא אומר למנהלי ומפיקי התוכנית להפסיק עם הלבוש החושפני הזה. אני כן אומר להפסיק עם הצילומים האירוטיים שבהם מתמקדים על חזה של מישהי, על מגע גופני בולט וחושני(מירית וגיא בעונה הקודמת לדוגמא) ועל הזכרה של דבר מיותר ולא קשור לכלום בפרק האחרון, שאלה של "מתי קיימתם יחסי מין לראשונה?".... בחורות לבושות בבגד ים וקצר, את זה יש גם ברחוב ובים, אני לא אגיד לאף אחת(אלא אם ממש יהיה מוגזם) להפסיק עם זה (למרות שגם עם הליכה חושפנית ברחוב אני לא מסכים בכלל, וזה נושא לפעם אחרת אולי). שתעשה מה שהיא רוצה. אבל שאלה כזאת, זה כבר להכניס סטירה לילדים, להורים ולחינוך. זה מעבר ללבוש מינימלי שלובשים בים ובתוכנית, זו כבר שאלה אישית ואינטימית מאוד, שלא ראויה להשאל!
זה שהראו את הגיחוך והצחוק בעקבות וידויו של טלכו, שעשה את הפעם הראשונה רק עם אשתו בגיל 23, מה זה אמור לסמל לילדים? שמי שמחכה עד גיל זה הוא חנון ראוי לצחוק ושזה לא מקובל?... שמי שמחכה לעשות זאת עם אשתו בלבד הוא סתם פראייר פרמטיבי?... שמי שעושה זאת בגיל צעיר הוא 'קול'?... שמי שעושה את זה בגיל צעיר הוא in ,והאחר הוא out? ... שכבר אין טעם בלחכות שהדבר הכל כך מקשר הזה, שמסמל גם ביחד, אחדות, שותפות, נאמנות ומשפחה יהיה עם האישה שמתחתנים איתה?... איפה הטוהר?... איפה הידיעה שאני איתך ורק איתך?...
אגב לשם הדוגמא, בחור שהיה 10 בחורות וקיים עם כל אחת מהן יחסים, הוא יהיה שקרן אם בבחורה ה 11 הוא לא ישווה ויחשוב איך היא היתה לעומת האחרות. לא חסרים משפטים שנאמרו כמו "את הבחורה הכי טובה שפגשתי" בהקשר זה. ויש לזה גם קשר ישיר לגירושין. נגיד הבחורה ה-11 היא הבחורה שאיתה הוא מתחתן. הכי מתאימה לו בהכל, חוץ מהקטע המיני. אז אם נוסיף לעניין שהבחור גם אוהב לפזול לנשים אחרות, לחשוב על היופי שלהן וכמה הן היו יכולות להיות טובות יותר מאישתו בקטע המיני(והוא הרי כבר התנסה בזה וראה שיש טובות יותר, וחושב עליהן לפעמים כשנמצא עם אשתו במיטה), זה יכול בהחלט לגרום לו לחשוב על עוד נשים כאופציה לקשר מיני, הבגידה יכולה להגיע(ולא חסרים מקרים לצערי) וגם בלי בגידה ממשית-כל המחשבות בראש שלו על נשים אחרות שאולי יותר טובות מאישתו יכולות לגרום לו לרצות לעזוב את אשתו ולמצוא בחורה ואישה טובות ממנה. וזוהי לא המצאה, אלו דברים שקורים לצערי במציאות. אנשים צריכים להבין שיש רק אישה אחת! אישה שאותה נכבד ונאהב, לה נתמסר ונהיה נאמנים, איתה נהיה מאוחדים, רק איתה נעשה – וזוהי ורק היא האישה שאיתה נתחתן!!
עוד אגב, ברור שילד ילמד להתנהג טוב ובנאמנות לאשתו אם הוא יראה זאת בבית הוריו! אם הוריו התנהגו יפה ובנאמנות, צפוי שכך גם הוא ינהג, וזה בדיוק מה שאני רוצה! שלא יכנסו להורים מחשבות על נשים או גברים אחרים, שיחיו טוב עם נשותיהם והגברים שלהן, ואז ממילא(עדיין עם השגחת ההורים) הילד יגדל גם הוא להיות בעל ואבא טוב. אכן לדעתי(מסכים מלכתחילה עם הדיעה שהוצגה בפורום) אם קרה חלילה ולצערי שההורים רבים כל היום וכועסים וצועקים ושום דבר לא הולך – שלטובת הילד ההורים צריכים להתגרש(אם ניסו באמת למנוע זאת בדרכי שלום ועוד). אך מה אני כתבתי? שברצוני למנוע לפחות חלק מהסיבות לגירושין-פזילה ומחשבה על אחרות קודמות, והרי טובה תרופה מונעת מחלה מתרופה שמטפלת במחלה!! אז גם כאן אם נמנע הפזילה והמחשבה על אחרות קודמות, אולי מנענו בכך חלק מהסיבות לגירושין.
לסיכום: 1.אין מקום לשאלות והתעסקות בדברים מיניים בתוכנית טלויזיה, בעיקר תוכנית שידוע שמלא צעירים וילדים צופים בה. 2.אין מקום לגחך ולצחוק על מי שרוצה להשאר בתול עד שיתחתן – יש רק להעריך אותו! 3.בגדי ים ולבוש מינימלי, יש כיום בחוף וברחובות. לא על זה התלונה אלא על התבטאויות ושאלות שאם הייתי שואל בחורה ברחוב היא היתה נותנת לי סטירה. 4.יש לכל אחד ולכל אחת לשמור על קיום יחסי המין אך ורק עם האישה והגבר שאיתם יתחתנו. זה יוסיף לאחדות, לטוהר, לשלום, לנאמנות, לשלווה, לכבוד ועוד של בניית הבית המשותף!!
יאללה, כתבתי מספיק. מקווה שהבהרתי הדברים, ומקווה שהצלחתם להגיע עד לכאן.
בתגובה ל: תגובה אחת להרבה תגובות מאת: חמודונציק דבר נוסף קטן: ברור שההורים צריכים להיות עם ילדיהם ולתת להם את כל הנוחות והפתיחות לדבר איתם על נושא המיניות. זה חשוב הן להורים והן לילדים! (:
בתגובה ל: כן. האמת אני לא אוהב לכתוב ארוך מדי מאת: חמודונציק ללא תוכן
בתגובה ל: נכון.♥♥:-) מאת: אלונה5 שוב נשארתי חסרת מלים.
את מתכוונת להתמיד בזה??!
בסוף אני אאפך לאילמת;-)
וברור לך שכשאת כותבת "חמודוני כנס" אז יש אני והחבר'ה באים
,נכון;-)
אני נהנית כל פעם מחדש לקרא את התגובות שלך,להכיר אותך יותר
ולשמוח לראות שיש כאן בהחלט אנשים כלבבי ואת יודעת שלך
שמור מקום של כבוד בין האנשים האלה.:-)
בתגובה ל: דרדסונתתתתתתתתת,לא תאמיני מה קרהההההההההההההה מאת: אלונה5 עליךךךךךךךךךךךךךךך. ברור, שכולם מוזמנים לקרוא את ההודעות שלי. אילוש, איזו מפרגנת את. אז מה אם כל אלונית שלך?! לא תופסת תחת על ההצלחה. כבוד
בתגובה ל: באבי אני מתה מאת: דרדסית ללא תוכן
בתגובה ל: באבי אני מתה מאת: דרדסית שהדבקת אותי עם הבאבי אני מתה.
בתגובה ל: רק זה מה שחסר לי.. עוד בובלילית. מאת: קייזר סוזי אבל בלעדי הבובילים לא היה מעניין בבית האח הגדול. השהות שלה ושל אבא בובליל בבית נתנה טעם. כל שניה, שהם על המסך זה צחוקים ושמחה בלב.
בתגובה ל: חחחחחח קראתי עד הסוף(חטאתי קצת באמצע;) מאת: אלונה5 האי-חטאים.....לא הפנמת עדיין? חמודון עובד כ"כ קשה ובסוף ...את חוטאת באמצא... נו באמת, מה יהיה בסופך?
בתגובה ל: את תמיד חוטאת באמצע...והרי אנו נמצאים בפרק מאת: mik10 ללא תוכן
בתגובה ל: חמודון בניגוד לך מבין אותי והוא חמודון אמיתי:-) מאת: אלונה5 אלא כדי שיבינו אותי, כיף?
בתגובה ל: מה שנכון נכון...ואני לא הגעתי לעולם כדי להבין מאת: mik10 ללא תוכן
בתגובה ל: לא רואה אותך ממטר ואני עם משקפת ומגדלת;) מאת: אלונה5 יש מצב שתראי שהכל נפלא וגם תראי ממטר
בתגובה ל: חחחחחחחח קבלי עצה - נסי ת'משקפיים של הדס ג'וניור מאת: mik10 תודה תודה תודה:-)
בתגובה ל: את תמיד חוטאת באמצע...והרי אנו נמצאים בפרק מאת: mik10 בוקר טוב לך! (:
בתגובה ל: תגובה אחת להרבה תגובות מאת: חמודונציק קודם כל- לעניין טלכו- לא ציינת, שגם לצד הגיחוכים והפליאה של חלק מהמתמודדים הנשים הצדיעו לו ומחאו לו כפיים ודי אהבו את העניין.
קירבה לדת ולמסורת יכולה בהחלט לעצב את התפיסה שלנו לגבי המון תחומים בחיינו וגן, כמובן, לתחום הסקס. יחד עם זאת, תפיסות שמרניות אינם נחלת הדתיים בלבד. בן אדם חילוני יכול להחזיק גם באותם תפיסות או בתפיסות דומות. אני יכולה לתת אותי בתור דוג' לבחורה מסורתית המחזיקה בהמון תפיסות חיים שמרניות.
מסכימה לעניין התכנים בכל תחנות הטלויזיה וברוב התוכניות. התכנים נמוכים ביותר, בלי טיפת מוסר וערכים. התכנים סובבים סביב פיקנטירייה של סקס ונותנים חותם, שפריצות מינית היא דבר טוב, שיש לקדם אותו. גם אני כמוך לא מתחברת לכך וחושבת, שיש לשנות המון בטלויזיה של היום.
מסכימה גם לעניין לבוש פרובוקטיבי של בחורות ברחוב, במקומות העבודה. בתור בחורה אותי זה הורג ויכול להוציא אותי מדעתי ואני לא מבינה לפעמים איך אפשר לצאת מפתח הדלת בלבוש כזה. הבעיה היותר מדאיגה היא שילדות בנות 12-15 ואפילו פחות מתנהגות, מתלבשות כמו נשים גדולות והן ניראות מבוגרות במס' שנים לפחות מגילן האמיתי. אין לי מושג איך הן עוברות את סף הדלת בלבוש מנימליסטי והוריהם לא אומרים להן כלום- לא עלינו.
לעניין יחסי מין עם בן/בת זוג אחד- אתה מתעלם מכמה עניינים מאוד חשובים. בעבר, אנשים היו מתחתנים בגילאים צעירים מאוד (בערך 18), כיום, גיל הנישואין עולה ועולה מדי שנה. הגיל הממוצע היום הוא 29-30, ולכן מה שהיה מתאים פעם היו כבר לא מתאים עוד.
לא מצפים מגבר או אישה, שמתחתנים בגיל 30, שיהיו נטולי אקסים וגם לא מצפים שיהיו בתולים. זו בכלל לא בושה לצאת עם בן זוג ולפתח מערכת יחסים יציבה, שתכלול גם סקס. אני יכולה לומר, שזה דבר, שמעמיק את האהבה ואת החוויה אשר בזוגיות. הרבה פעמים אנו לא יודעים מה יילד יום, לא יודעים עם מי אנו נתחתן ומתי. לרוב, אנו לא מכירים את החצי השני שלנו בגיל 25 וגם לא בגיל 30. הרבה פעמים אנו מכירים בני זוג והכל טוב ויפה, ואפילו מתכננים חתונה, אך בסופו של יום דברים לא יוצאים לפועל מאלף ואחת סיבות.
לא מסכימה עם הדוג', שנתת עם הזוג, שהבעל משווה את הסקס עם אישתו לסקס, שהיה לו עם בנות זוג בעברו. בד"כ לא מתחתנים עם מישהו, שאין לנו איתו חיבור בסקס. אני לא שוללת חתונה עם הבן זוג הראשון שלנו. אם זה קורה ומצליח אחלה. אולם, דווקא במקרים כאלה, ואחרי שנכנסים לשיגרת החיים, יכולות לחלוף בראש מחשבות של לא הספקתי לטעום דברים בחיי ושפיספסתי(אגב, זה לאו דווקא קשור בסקס. יכול גם להיות מצב, שלא הספקנו למצות טיולים בעולם, ריגושים, לימודים וכו'...), ודווקא כאן הסיכויים לבגידות יותר גבוהות.
כשטועמים "טעמים" שונים ואז מחליטים להתמסד עם בת זוג אחת אז זה גם מעיד מהו הטעם האהוב עלינו. ראינו, טעמנו, ניסינו ואותו/ה בחרנו מכולם. אנו יודעים יותר להעריך את האהוב שלנו, כי היו לנו נסיונות רבים בדרך. כששבעים כבר לא רעבים!!! במשך הזמן גם יודעים להעריך אוכל גורמה ולא סתם עוד פיתה עם חומוס (חולה על פיתה עם חומוס-אבל סתם בשביל הדוג').
זה באמת נושא מורכב ורחב.
עד כאן דרדסית
בתגובה ל: חמודוני כנס מאת: דרדסית אכן נושא מורכב ורחב. מסכים איתך במה שאת מסכימה, ולא מסכים איתך במה שאת לא מסכימה (: העיקר שיש הבנה בינינו! גם אי הסכמה שבאה מתוך כבוד וחברות,דיון מעניין, פורה, מרחיב אופקים ומחשבה - הוא מבורך!! אני שמחתי מאוד לקרוא כל התגובות כאן!!
בתגובה ל: שוב תודה לך ולכולם על ההתייחסות המעמיקה! מאת: חמודונציק ללא תוכן
בתגובה ל: שוב תודה לך ולכולם על ההתייחסות המעמיקה! מאת: חמודונציק ללא תוכן
בתגובה ל: בדיוק חמודון,כמו שדרדסונת אמרה הכל בחברותתתתתתתתתת מאת: אלונה5 זה מה שאת
בתגובה ל: יא מעתיקנית מאת: דרדסית ללא תוכן
בתגובה ל: חמודוני כנס מאת: דרדסית תוחלת החיים, שעלתה. בעבר, הגיל שבו היו עוזבים את העולם היה צעיר בהרבה מהיום. תוחלת החיים עלתה בגלל הקידמה הטכנולוגית והשתכללות הרפואה, ולכן יותר ויותר אנשים נפטרים בשיבה טובה. גם זה משפיע על מוסד הנישואין, ויוצא שגם אם התחתנו בגיל 30נבלה ונחייה את שארית חיינו עם בן זוג אחד למעלה מ-50 שנה וזה דבר כמעט בלתי אפשרי.
בתגובה ל: עוד פרט גדול וחשוב באותו הקשר ששכחתי מאת: דרדסית של חמודונצ'יק. ;-)
מאחלת לו ולך מכל ה♥ שיתגשמו כל החלומות שציירתם על לוח ה♥
בתגובה ל: עוד פרט גדול וחשוב באותו הקשר ששכחתי מאת: דרדסית פור הבאן סייק אני יודעת על נישואים בני 65 ועדיין נושמים...מאמא מיה
בתגובה ל: עוד פרט גדול וחשוב באותו הקשר ששכחתי מאת: דרדסית אפילו דרדסבא לא חושב כמוך בעניין הזה (:
לחיות עם בן זוג 50 שנה נראה לך בלתי אפשרי?? למה, הוא ימאס עלייך?? לא תרצו לראות עוד אותו פרצוף ותרצי לגוון??... לי זה נשמע ממש ממש מוזר, ואפילו נשמע מסוכן כדיעה אמיתית.
דרדסית, עם זה(ועוד) אני ממש לא מסכים. זוהי גישה מסוכנת ותבוסתנית מבחינת האמונה שהבן אדם מסוגל לאהוב לנצח!!! זוהי גישה שמזלזלת בבן אדם. מזלזלת ביכולת של האדם לשלוט בעצמו ובתאוותיו-תאוות ורצונות כמו לחקור עולם, לחקור אנשים, לצאת לטיול לבד בלי מישהו שינקץ מהצד. זוהי גישה שאומרת שמי שמתחתנים איתו יהיה בסופו של דבר מעמסה!!! מטרד!!! משהו שצריך להתרחק ממנו כדי לא לחסום את ה"ספייס" שלי!! ואת אומרת את זה עוד לפני שהכרת את אותו אחד שתתחתני איתו!! מה עם האמונה בעצמך שתוכלי לתחזק קשר לנצח?? למה לא להאמין בעצמך, ובבן זוגך??
אדם יכול לעשות כמעט הכל גם כשהוא נשוי.
אדם יכול לחקור עולם גם בגילאים מבוגרים יותר-עם בת זוגו, או עם חברים ואחר כך לחזור לבת זוגו האוהבת. אדם יכול לאהוב את אשתו לנצח- אם הוא ישקיע בקשר ולא ישכח שהאישה דורשת הרבה תשומת לב. לא סתם משווים ילד קטן לאישה. לילד קטן שרק מתחיל ללכת אומרים הרבה פעמים ביום: "איזה יופי!" "איך אתה כבר גדול!" "כל הכבוד!" מפרגנים מלא פעמים ביום כי מבינים שהוא זקוק לזה כדי להתקדם ולהתפתח. כך גם לאישה צריך לפרגן הרבה, להחמיא ולא לחשוב שהאהבה תשאר סתם מאליה. צריך להשקיע ואז בהחלט ניתן לחיות עם אותה אישה ועם אותו איש עד 120 שנה.
אני אישית מכיר עשרות אנשים שחיים ביחד כבר עשרות שנים והם מאושרים ביחד ולא חושבים להחליף את בן הזוג רק בגלל שנמאס להם מסיבה זו אחרת בן זוגם. ברור שיש לעיתים חיכוחים ומריבות, חוסר הסכמות וכו' , אבל הכל מתוך הבנה שכל אדם יש לו רצונות ומחשבות שונות, וזה לגטימי ובסדר גמור שיהיו אי הסכמות אבל האהבה והכבוד נשמרים.
אני אישית ממש בשאיפה שאחיה עם בת זוגי הראשונה לא רק 50 שנה אלא גם עד גיל 120!! כי אני יודע שאני מסוגל לאהוב מישהי, באמת מכל הלב. ואהבה ונישואים זה לא משחק-יש צורך להשקיע! צריך להקשיב גם בזמנים שלא תמיד קל להקשיב. יש לקנות מתנות ועוד כל מיני דברים קטנים מספר פעמים בשנה. לכתוב מדי פעם מכתבי אהבה(כן, גם בגילאים 60+). לעיתים יש לוותר על רצונות אישיים לטובת רצונות אישיים של הצד השני ועוד מלא מלא דברים קטנים.
להתייאש כבר מההתחלה?? לומר שאין סיכוי לנישואים ארוכים?? גישה שמאוד לא מוצאת חן בעיניי.
סליחה דרדסית, אבל פעם ראשונה שאני שומע כזאת גישה מיואשת כבר מההתחלה.
בתגובה ל: זה פרט גדול וחשוב דרדסית???... מאת: חמודונציק ללא תוכן
בתגובה ל: קראתי.עדיין נשארת חברה שלך מאת: דרדסית לצערי על גבי המחשב אפילו בכתיבת אלפי מילים לא ניתן לנהל דו שיח נורמלי, ולא ניתן תמיד לדעת מה רגשות ומה עמדת הצד השני. במיוחד בנושא כה מורכב. אני אישית כשרוצה להבהיר כוונתי בנושא חשוב, מעדיף לשבת עם החבר או החברה בכיף על הספה בסלון או לטייל בחוץ ולשבת על ספסל וכדומה, לדבר ואז הרבה יותר קל להבין מה הצד השני רוצה לומר ומה הצד שלי, ומהן הרגשות.
הכל בחברות, באמת , ומתנצל אם נראה היה שזה משהו אישי. ממש לא!!
בתגובה ל: אני שמח. מאת: חמודונציק אך הפרספקטיבה שלי שונה הראייה שלי רחבה יותר משלך, שלוקחת בחשבון גם את הדברים הפחות נעימים בתחום זוגי - מיק ניסחה זאת מצויין. ברור, שהשאיפה שלי היא לחיות בזוגיות נצחית ולשהקיע בה ולטפח אותה ועוד.....
בתגובה ל: אגב,אני רוצה בדיוק אותו הדבר כמוך מאת: דרדסית ללא תוכן
בתגובה ל: זה פרט גדול וחשוב דרדסית???... מאת: חמודונציק לא הייתי קוראת לגישה של דרדסית "מסוכנת ותבוסתנית" ומה הקשר לזלזול ביכולת האדם לשלוט בעצמו ובתאוותיו וכו'...
אני בטוחה שכאשר יגיע היום והיא תבחר את האחד - זה ייעשה בשאיפה ל"נצח" ובאותו זמן בידיעה ששום דבר אינו בטוח... (שהרי גם את חיינו אנחנו מבטחים כיום, מה שמוכיח שהכל יכול לקרות)
לא אהבתי, במילת המעטה, את "האישה דורשת הרבה תשומת לב"... נראה לך שכך אלוהים ברא אותנו הנשים (נזקקות)? האם הגבר לא דורש תשומת לב?
פרגון צריך להיות הדדי (וזה באותיות קידוש לבנה) אנחנו אוהבות לאהוב ולהיות נאהבות...
מרגיזה אותי ההשוואה של האישה לילד קטן!!!!!!!!!!!
הלו, אנחנו לא "ילד קטן" אנחנו בוגרות, חזקות, מפרנסות - בקיצור - בדיוק כמוכם, הגברים...
מה שאומר, שזוגיות היא שיתוף וכל מה שכלול במילה "שיתוף"...
בתגובה ל: כמה דברים על תגובתך לדרדסית מאת: mik10 ללא תוכן
בתגובה ל: לא התכוונתי בקטע השלילי אלא החיובי. לשני הצדדים. מאת: חמודונציק מסכים איתי לגבי שני הצדדים
בתגובה ל: כמה דברים על תגובתך לדרדסית מאת: mik10 ברור, שכל אחד רוצה ושואף להיות לנצח עם בן זוגו. אהבתי את כל התגובה שלך
בתגובה ל: כפרות עלייך מיק מאת: דרדסית ללא תוכן
בתגובה ל: עוד פרט גדול וחשוב באותו הקשר ששכחתי מאת: דרדסית ללא תוכן
בתגובה ל: חמודוני כנס מאת: דרדסית A compact handset as the name suggests, the HTC HD Mini is the suppliers most current creation. Renowned for generating remarkably functional Smartphones, HTC have managed to retain this within an impressively pocket friendly handset. Obviously the HTC HD Mini is usually a compact handset as the identify suggests. [url=http://www.bestaccessories.com.au/au7799-samsung-galaxy-note2-n7100-design-soft-case-cover-skin-shell-store-12341.html]Samsung Galaxy Note2 N7100 X Design Soft Case Cover Skin Shell[/url] Its pocket pleasant dimension tends to make it excellent for occupied, on the go sorts who're constantly to the move, and dont want to be interrupted by a bulky handset. The handset itself is completed within a glossy black colour scheme which appeals to style aware customers. The dimensions with the handset are 103x57.7x11.7mm and it weighs just 110 grams so it truly is at ease to hold and use. The constructed in digital camera boasts an spectacular 5 MP which operates at a pixel resolution of 2592x1944 pixels. Thus the normal from the photos is incredibly higher, plus the inclusion of capabilities such as autofocus help consumers in guaranteeing the top quality with the photographs will be the highest it can be. As expected from a modern day camera phone, this can also shot video as an alternate approach of image capture. This is at 25 frames per second (VGA excellent). A array of different connectivity characteristics maintain the HTC HD Mini linked in all however the most remote locations. Class ten GPRS & EDGE provide the initial connections to cellular networks in areas with little or no 3G coverage. In parts where 3G coverage is available, an internet connection is available via HSDPA at 7.2 Mbps along with HSUPA at 2 Mbps. Wi-Fi connectivity is provided which will allow a faster internet connection to get attained in areas where there is actually a signal provided by a wireless internet router. Micro USB will allow the handset for being linked to a computer for transferring media files and backing up get in touch with info etc, whilst the Bluetooth connection makes it possible for users to share files with buddies in the same area provided they have a compatible handset. The options with the HD Mini are certain to impress all method of customers. Entertainment followers will value the versatility with the media player which supports all of the popular formats of custom ipod cases each music and video files. The rising quantity of social networkers are well catered for with dedicated applications supplying direct access to Facebook and Twitter, so can keep in touch with family and friends about the go. Games as well as a radio player include for the capabilities to keep customers entertained. The working program of choice is Microsoft Windows Mobile six.5.three Expert, delivering a quick and smooth consumer interface. The spacious internal phonebook can shop a seemingly limitless variety of contacts. In addition, it has the Photocall attribute incorporated. This permits a photograph to be assigned to each and every speak to, that is then displayed every time that particular person call. A micro SD slot presents the possible to shop as much as 16 GB of information, dependent upon the size in ipad 3 cases review the memory card and that is put in. Inner memory as typical is 384 MB RAM and 512 MB ROM. The HTC HD Mini successfully combines a compact handset with an extensive list of characteristics. This tends to make for a cell phone which is sure to be popular. The Htc Hd Mini Is a great All Rounder
בתגובה ל: חמודוני כנס מאת: דרדסית Top rated Funds Paid For Broken iPod Touch Until finally not long ago a broken iPod touch meant only one point an addition towards the e-waste challenge and a further electronic gadget inside the landfill, but now we are able to reverse this problem and turn the broken iPod touch into money in our wallet to subsidize a replacement, and in some instances even use it towards an improve on what we currently had. The moment this is completed it is possible to obtain a quote for just how much you're going to get paid for performing this good deed to your neighborhood by minimizing the e-waste, and the way much you can place towards replacing your broken iPod touch. Fill out the details for shipping, plus the firm, providing you have selected the ideal web page to trade with, will ship off your packaging with prepaid postage and insurance coverage for you personally to return your broken iPod and await your payment. The course of action to complete this is certainly truly pretty uncomplicated, and is manufactured even improved with the fact that it doesnt expense a cent and may be accomplished fro the comfort of our personal property, as well as workplace. So how do we make the most of this procedure to flip our broken iPod touch into ipad 3 covers pink cash? Actually this aspect is much easier than breaking the iPod itself! The whole transaction can be accomplished on the web in a few basic measures only taking a few moments of the time; after all you might cool ipad 3 cases have had ample of an inconvenience together with your broken iPod touch, so to ease the soreness a straightforward approach is certainly essential. Going to a web-site which will permit you to trade your broken iPod touch with them would be the to start with ting, then examine the website over to be sure all your inquiries have answers. It is understandable that if you're studying this then you may well be feeling a little disappointed just now, but the information I am going to deliver you is sure to raise your spirits that broken iPod touch sitting about the side just isn't as useless when you may perhaps imagine, you'll be able to turn that in to cash to place in direction of your replacement, that means your accident will not be [url=http://www.bestaccessories.com.au/au2584-samsung-galaxy-iiis3-i9300-vines-style-hard-case-cover-skin-shell-store-12331.html]Samsung Galaxy S III/S3 I9300 Vines Style Hard Case Cover Skin Shell[/url] this kind of and accident after all. None of us would like to expertise the feeling of possessing a broken iPod touch, but reality is that these matters do happen, and once its done we are able to only make the most beneficial on the problem we're in, that is exactly where I'd prefer to provide this advice.
בתגובה ל: איפה? חיפשתי ולא מצאתי. מאת: חמודונציק כל היום זה היה שם, מקודם בנענע בקוביה של הפורומים בצד שמאל. עכשיו נכנסתי להעתיק לך וראיתי שהחליפו את זה למשהו אחר!
אבל זה היה..
בתגובה ל: חמודונציק אתה לא תאמין! מאת: יעל103 מעניין שהם שמו את זה... זה היה בעמוד הראשי של נענע או באתר התוכנית של הישרדות?
בתגובה ל: סבבה, בטח שמאמין לך. תודה על העידכון! (: מאת: חמודונציק הנה צילמתי לך! הדגשתי את הקידום שנמצא שם כרגע ולפני כן היה מקום השרשור שלך! הייתי בטוחה שראיתם את זה, רשמתי את זה כהערה בכלל!
חבל
בתגובה ל: בראשי של נענע, איפה שרשום פורומים מאת: יעל103 תודה יעל על העידכון ועל הצילום!! (: