על הנהגים שבינינו ללמוד בע"פ, בקרוב הבחינה.
|
|
|
|
בתגובה ל: על הנהגים שבינינו ללמוד בע"פ, בקרוב הבחינה. מאת: jonsterבמקום לנהוג במהירות המותרת,,כחוק,,אתה משדל לשנן בע"פ מיקום מצלמות מהירות?,, ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e2883788f6.gif סמיילי_עיניים]() יאנו עד למצלמה אתה נוהג במהירות 160 קמ"ש לוחץ על הברקסים בהתקרבות למצלמה,,עובר אותה,,ושוב לוחץ על דוושת ההאצה עד המצלמה הבאה? ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e27adac2ee.gif סמיילי_פטיש]() התאונה המחרידה שקרתה הבוקר בטבריה,אני מניח שהיה שילוב של נסיבות,גם בעיה במערכת הבלמים,מבנה הכביש,וגורם משטרתי אף ציין מהירות גבוהה,,!!! חבל על הילדה "שעפה" מהרכב שנישארה ללא משפחה.!! אולי גם למזלה שלא היתה חגורה כי מספר הנוסעים היה מעל המותר,!!! בקיצור ,,לא מומלץ לדעתי,,,!!!
|
|
בתגובה ל: ,,ישראלי ממוצע,,, מאת: BENO1952aאני לא עובר את ה90. פעמים בודדות שזה קורה, אני ממש לא מוטרד מהמצלמות, אפילו ה- wase שלי מדווח לי כל הזמן על מצלמות ואני מתעלם ממנו. אבל צ'מע יא בנו, יש רוצחים על הכבישים וזה לא צחוק בכלל!!!
|
|
בתגובה ל: אתה יודע מה מצחיק פה בנו? מאת: jonster יש לי בחילה מלעמוד בתורים.. אני תמיד עומד בצד, אנשים נדבקים אלייך מכל כיוון חודרים לפרטיות ומדברים בטל' ליידך בקולי קולות. אני לא מחנך יותר אף אחד, פשוט למדתי להכיל.. וגם לא בא לי איזה סכין בבטן.. ת'יודע (-:..
|
|
בתגובה ל: הזילות של הישראלים נמצאת בכל מקום!!!! מאת: jonster מבדיקה ראשונית של המכונית עולה כי הבלמים היו שחוקים מאוד, למרות שהרכב עבר טסט לאחרונה. "עובדתית ישנה בעיית בלמים. רפידות הבלמים נמצאו גמורות וגם הדיסקים גמורים. זה לא קורה בנסיעה אחת", אמר סגן ניצב יוסי חתוקאי, מפקד אגף התנועה בצפון.
|
|
בתגובה ל: בנו מאת: jonsterשאתה נוסע "במהירות כזו שיש עוד באפשרותך לשלוט איך שהוא ברכב בזמן תקלה או צורך לבצע סטיה כל שהיא לצורך מניעת תאונה עם אחר או עצמית". זה בעצם הכי חשוב,, ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e258d92a1b.gif סמיילי_צוחק]() ,לנהוג גם לפי תנאי הדרך.!! אני תמיד טענתי שמי שנוהג על הכבישים בישראל הוא "אמיץ" מול כל תרבות הנהיגה-- "והתרבות האחרת" הקיימת כאן בשנים האחרונות !! לגבי עניין הזילות וכל היתר,,החברה הישראלית הפכה להיות בשנים האחרונות "למפלצת" שיש לה בכל יום פרצוף חדש. היום בבוקר דיון בערוץ 10 עם מומחים ופסיכולוגיות לגבי "הזוועה" של אינוס ילדה בת 11 ע"י ילדים בני שנה עד 3 גדולים ממנה. פדופיל חדש,,ועוד "מנעמים"..!! במקרה של התאונה הבוקר,,ואני מניח שיתגלו עוד פרטים בחקירה,[השאלה באם נדע על כך] או האם ציבור הנוהגים יקח זאת לתשומת ליבו "ויחכים" כתוצאה מכך ולא יחפף או יחפפו בשבילו בדיקות תקינות של הרכב,,ועוד,, קשה היה עוד יותר לו חו"ח התאונה הבוקר היתה "לוקחת" איתה עוד קורבנות שעברו בדרך לתומם,,!!! כל טוב והמשך לנהוג כך,,
|
|
בתגובה ל: ,שמח ידידי לקרוא ,, מאת: BENO1952הכל מתחיל בכיתה א' ובבית העיקר שיש גת
|
|
|
בתגובה ל: ,שמח ידידי לקרוא ,, מאת: BENO1952מהירות כמעט ולא גורמת לתאונות, היא גורמת לאחוז מאוד זניח של תאונות. התאונה היום היתה נמנעת אם הרכב היה עובר טיפולים בזמן כמו שיצרן הרכב ממליץ. הרכב שלי עובר טיפול כל 15K כמו שעון. הוא כבר מעל גיל 10 ועדיין לא עושה בעיות (טפו טפו טפו) גם אם תהיה בעיה, אין סיכוי שהיא תהיה בלמים שחוקים. התאונה אולי היתה נמנעת עם נהג שיודע לנהוג ולא רק לנסוע. אפשר לעצור רכב גם בלי בלמים, אם היו לו 4 דקות להיות עם המשטרה על הקו איך לא הצליח להוריד הילוכים לאט לאט, להעזר בבלם הים ואפילו להתחכך בגדר הבטיחות אם היתה שם כזו? אז במקום לחשוב כמו המדינה רק על מהירות (כי זה מה שמכניס כסף, לא מה שמונע תאונות) נתחיל לחשוב על נהיגה נכונה, כולל חינוך מגיל צעיר, התנסות בספורט מוטורי (אפילו קארטינג משפר את האינסטינקטים מאוד) וחיוב בחוק לעבור קורסים לנהיגה מתקדמת לאחר צבירת נסיון על הכביש (נניח אחרי שנתיים) ושיפור תשתיות (גם בפריפריה, לא רק במרכז הארץ) וגדרות בטיחות סופגות אנרגיה גם אם הן עולות יותר... אולי רק אז נראה פה ירידה בכמות התאונות ובמספר ההרוגים.
|
|
בתגובה ל: אין פה קשר למהירות מאת: clutchlessאילו כל הנהגים היו נוסעים נאמר בשני נתיבים במהירות 200 קמ"ש ולא סוטים מניתיבם ,,יתכן,!! אילו נהג נכנס לצומת באור אדום מפני שהוא נוסע "מהר" ואומר לעצמו שהוא יעבור אותה,,ושניה לפני התחלפות האור ברמזור לירוק נכנס לצומת נהג "שמכיר את הצומת" ויודע כמה זמן לוקח לרמזור להתחלף לירוק ,,,והרי לך תאונה עם 5 הרוגים מינימום,,!!! אילו הנהג שנוסע אחריך נוסע במהירות גבוהה ומשמאלך יש רכב בנתיב ,,תהיה צפוי לדעת שהרכב הנ"ל יגיע למרחק מזערי ממך ,,יחתוך" לנתיב השמאלי ויעקוף אותך,,!!במזל יצאת מפגיעה או מהתרחשות תאונה,!! וכל זאת בגלל שהנהג שעשה זאת נהג על פי חוק?במהירות סבירה?האט את מהירותו בהתקרבות אליך? לא עקף אותך בפס לבן כי נסע מהר ובטוח שעוקף אותך תוך שניה אף על פי שאין לו שדה ראיה? נהג שהורג הולך רגל בעיר ,,במעבר חציה זה בגלל שהוא נסע כחוק?ובמהירות המותרת? ,,הצחקת אותי,,!! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e258d92a1b.gif סמיילי_צוחק]() התוצאות הסופיות של תאונות הקשורות למהירות גבוהה הן פי כמה וכמה יותר קשות מאשר נסיעה במהירות נמוכה,"סבירה" המאפשרת לך לשלוט ברכב,,!!! למנוע או להימנע מתאונה שקשורה דווקא לא בך כנהג אלא כתוצאה מהתנהגות נהג אחר על הכביש,!!! הלעיטו אותך במשך השנים באינפורמציה "סטטיסטית" שאין לה שום דבר וחצי דבר למציאות,!!!--כמו עם --"עם סגולה"-- ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e258d92a1b.gif סמיילי_צוחק]() בקשר לתאונה שהיתה,, אם הממצאים באמת נכונים אזי כל מה שאתה מציין היה יכול להציל את המשפחה,,מיומנות הנהג מצב הרכב, גדרות בטיחות וכיוצא בזה במציאות אין דבר כזה,!!!אתה בטח כמו נהגים רבים אם לא 95% מהם שמצדיק לעצמו נהיגה במהירות מעל המותר בכל קטע כביש,,עירוני ובין עירוני,,!!! וכל זאת אני כותב לך מניסיון של "שוטר מתנדב" במתנ"א שפלה,,במשך 4 שנים!! אתה יכול לברר עלי אם תרצה,,אם תרצה שנות פעילות אני אכתוב לך,, כל טוב לך,,
|
|
בתגובה ל: ,,אתה טועה--ובגדול !!! מאת: BENO1952מהירות גבוהה מתייחס גם למצב הדרך,, אם לכאורה יש תמרור המציין מהירות נסיעה בקטע הדרך,,אין זה אומר שצריך לנהוג בדרך על פי התניית התמרור,,!! ברגע שנהגת אפילו במהירות המצוינת ואיבדת שליטה,או לא לקחת סיבוב כיאות ונפלת לתהום,, כי לא הייתה גדר בטיחות,,ולא היו לך מיומנויות של נהג מרוצים,,ולא 15 כריות אויר,,ולא למדת בכיתה א' על קרטינג והיית עמוס מידיי,,משמע שנהגת במהירות גבוהה..!!!
|
|
בתגובה ל: ,נ.ב. מאת: BENO1952נצטרך לחיות ולהשלים עם הרוגים בכביש. למה? קשה ללמד ולהדריך ולחנך 7 מילון אזרחים. תקנו אותי על זאת: נדמה לי שלו הנהג היה מוריד הילוך ל1 ומכבה את המנוע המנוע היה עוצר את הרכב בעצמו. אנסה זאת בקרוב בירידה בשבת כדי לא לגרום לתאונה. בוקר טוב
|
|
בתגובה ל: תגובה לט פופולרית מאת: erinot היה יכול בהחלט למנוע את התאונה המחרידה,, לא ברור באיזו מהירות הוא נהג-- פרט עלום ולא בטוח שידעו על כך לעולם[ במידה ויש סימני בלימה על כביש-ניתן לחשב את מהירות הנהיגה] להוריד הילוכים,להשתמש בבלם היד משיכה, שחרור,משיכה ושחרור,,חיפוש נקודת חיכוך עם מעקה בטיחות,,עד לעצירה מוחלטת,,!!! כיבוי מנוע לא יועיל במקרה זה ולא רצוי כלל !!,,כי הוא נעשה ע"י מפתח ההנעה והיות שכיום ברוב הרכבים החדשים ,מערכת ההגה היא הידראולית,,משמע שיש משאבת שמן והיא מונעת חשמל.סגרת מנוע-- סגרת חשמל,!! ההגה הופך להיות קשה לתפעול לא להוציא מפתח בשום פנים ,,ההגה יכול להינעל!!!!ולא יאפשר תמרון כלל,,!!!! יש דיון כרגע בערוץ 10 על פרטים ראשונים בחקירה, וצוין שהנהג לא הצליח להיכנס לעקומה חדה בכביש עבר למסלול הנגדי,,פגע במעקה הבטיחות,,עבר אותו והידרדר לתהום,,!! תזהר בניסוי,,ותעשה אותו לבד,,כן? בלי מלווים,,!!!!
|
|
בתגובה ל: מיומנות הנהג, מאת: BENO1952 מהירות נמוכה אינה מקטינה את התאונות יש מחקרים שטוענים להיפך מפני שהנהג בשאננות ולגבי התיאור של בנו של כניסה לצומת במהירות גבוהה אני אתן דוגמא קיצונית בכוונה, טייסים במטוסים טסים מהר אז מה קראנו שם על תאונות בכמות כזו????? רכב מודרני בנוי למהירות ולשליטה בביצועים במהירות גבוהה, השליטה של הנהג היא הקובעת, ואצלנו בארץ לא מלמדים לנהוג וגם לא לתפעל רכב אצלנו מלמדים לקבל רישיון וזהו!! אני מסתובב רבות בחו"ל וראה בהרבה מקומות את ההבדלים הן בתרבות הנהיגה והן ובעיקר את השליטה ברכב, יש מדינות שמחייבות מבחן לנהיגת חירום בקיץ ובתנאיי גשם (כביש רטוב), ואצלנו מה??? אפילו החלפת צמיג לא מחייבים את מקבל הרישיון!! ועל ה"בדיקות" של האכב והגינות המוסכים לבדיקות לא ארחיב הכול ברור, תרבות הסמוך והאתנן. פתרונות יש אך אין מי שיקדם, תפקיד שר תחבורה נחשב ירוד, אז מה הפלא? פתרון ראשון מיידי לדוגמא - בדיקת תקינות רכב לפחות פעמיים בשנה רק באחריות היבואן!! ומצד שני רישיון היבואן יהיה תלוי בסטטיסטיקת התקינות, ואז רבותי יבדקו בלמים, נוזלים והכול. ויש עוד אבל אין מי שיוביל את 12 השבטים שנקראים ישראלים
|
|
בתגובה ל: אז ככה מאת: jba-1 יש נהגים שבעצם אסור להם לנהוג, גם מסיבות בריאות.
היה לי שכן, היה בגלל שמת, חולה סכרת, עם בעיות לבביות, כל פעם הורידו לו אצבע, והיה נהג מונית. הכיצד ? הכיצד לא שללו לו את הרשיון ? קראתי על נהגים רבים בשרות הצבורי שנוהגים, למרות שלפי החק אסור להם לנהוג.
|
|
בתגובה ל: אספקט אחר מאת: רוניט מכיר אחת שהייתה מאושפזת במחלקה פסיכיאטרית. 100 אחוז חסרים לה דרייברים בראש. והיא נוהגת. איפה משרד התחבורה. איפה משרד הבריאות. . מכיר שני נהגים שעברו אירוע מוחי. הם נוהגים. זה רע.
|
|
בתגובה ל: לא מכיר את כל הנהגים אבל מאת: erinot כולנו מכירים, ואני שואל אז מה עשיתם לטובת מדינה! דיווחתם למשטרה? התלוננתם? ניסיתם לשנות? אני מניח שלא (חוץ מרוניט, אין כבר על מי להתלונן) אז מה הפלא? אם כול אחד יעשה את החובה האזרחית נראה אחרת, רק מחאה לא עוזר צריך גם דוגמא אישית זהו לנושא מבחינתי
|
|
בתגובה ל: אז ככה מאת: jba-1 שכדי לשנות באמת צריך לעשות צעדים שאת התוצאות שלהם יראו רק בעוד שנים רבות. הבעיה היא שכל אחד דואג לקדנציה שלו ולא ירצה להשקיע משאבים בלי לראות תמורה מיידית.
*להשקיע עכשיו מליונים על חינוך שאת תוצאותיו תראה רק בעוד עשור? *להשקיע בתשתיות שבקדנציה הנוכחית יהוו הוצאה כספית בלבד ואת התוצאות תראה בעוד כמה שנים? *לאכוף עבירות מסוכנות שיצריכו הרבה כוח אדם ויניבו מעט כסף כי קשה לאכוף? (כמו למשל אי מתן זכות קדימה, עבירות מהירות בעיר באיזורי בתי ספר וגני ילדים, חצית פס לבן, נהיגה במהירות שלא בהתאם לתנאי הדרך, עקיפה מימין, עבירות רמזור וכו')
יותר קל להנפיק דוחות מהירות בסיטונאות בשטח כביש ישר ולא מסוכן שכולם נוסעים בו מעל המהירות המותרת.
|
|
בתגובה ל: תגובה לט פופולרית מאת: erinot כשתדומם מנוע תאבד שליטה על ההגה ועל הבלמים.
הוא אכן יכל להוריד הילוכים אבל מכיוון שמדובר ברכב אוטומטי ההילוך לא היה יורד אלא אם המהירות היתה יורדת לטווח הסל"ד המותר בהילוך הנמוך יותר. גם להכניס למצב חניה לא היה עוזר, זה היה כמו להעביר לניוטרל.
היה צריך להעביר להילוך 1 במוט ההילוכים (ההילוכים היו יורדים לאט לאט) בינתיים היה צריך להרים את בלם היד (לא להרים ולשחרר אלא להרים ולהשאיר מורם) ולשחרר את בלם היד רק אם היה מגיע לסיבוב כדי לא להסתחרר בסיבוב, מיד אחרי הסיבוב למשוך שוב את בלם היד.
יכול להיות שהבלמים התחממו בשל שימוש רב בירידות. אולי היו חוזרים לתפקד אם היו מתקררים. בכל מקרה בירידות ממושכות כמו אלה של הכנרת מומלץ להשאר בהילוך נמוך כדי לא לאבד את הבלמים. ברכבים החדשים יש דיסק מאוורר כך שהוא מתקרר טוב יותר והבלמים ממשיכים לתפקד.
|
|
בתגובה ל: ,,אתה טועה--ובגדול !!! מאת: BENO1952אתה מייחס עבירה של רמזור אדום למהירות? מה הקשר בין מהירות לעבירת רמזור? אני נוסע מהר ולא עובר ברמזורים אדומים. "אילו נהג נכנס לצומת באור אדום מפני שהוא נוסע 'מהר' " לא, הוא נכנס לצומת באור אדום כי הוא לא ציית לרמזור, לא כי הוא נוסע מהר! במדינות אירופאיות רבות מותר לנסוע מהר בהרבה מישראל אז תאשים את המהירות בזה שנהגים שם יחצו באדום? וכמובן שנסיעה מהירה היא בהתאם לתנאי הדרך, לא אמרתי שצריך לנסוע מהר כשלפניך רכבים שנוסעים לאט, כמובן שרק אם הדרך מאפשרת. אתה מתאר מצב שהתנועה זורמת במהירות מסוימת ונהג נוסע במהירות גבוהה יותר ואז מזגזג. ברור שזה לא מצב שאפשר לנסוע מהר. תיארת גם מצב של נסיעה מהירה בכביש עירוני אז תשכח מזה, אני מתכוון לדרכים מהירות ולא לתוך שטח עירוני. אתה גם מכניס לי עבירות של פס לבן והשד יודע מה- מה הקשר ביניהן לבין מהירות? לא טענתי אף פעם שמותר לחצות קו לבן, טענתי רק שמהירות בלבד לא גורמת להרבה תאונות. מסכים איתך רק על זה שאם כבר התרחשה תאונה אז המהירות משפיעה על התוצאות. לא מסכים שקשה לשלוט ברכב במהירויות שנחשבות גבוהות ביחס לישראל. אם יכולת לשלוט על סוסיתא במהירות 80 קמ"ש אז על רכב מודרני אתה יכול לשלוט באופן טוב יותר במהירות כפולה! וגם 90 שנים כמתנדב במתנ"א לא יועילו לך כי במתנ"א מאכילים את השוטרים שמהירות היא השטן. מומחי רכב ועובדות ממדינות נאורות יותר (אירופה) מראות ההפך.
|
|
|
בתגובה ל: ,,ישראלי ממוצע,,, מאת: BENO1952תוקן על ידי המוחק 26/5/2012 13:10
בעל תואר ראשון במדעי החברה והרוח באוניברסיטה הפתוחה בודר קורס קידום אתרים בנשיא טכנולוגיות.
|
|
בתגובה ל: נמחק! מאת: איתי שממה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: נמחק! מאת: איתי שממה ללא תוכן
|
|
|
 |
|