מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים
|
|
מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים
פורסם לפני
4521 ימים
מאת ערביXY
סה"כ תגובות: 109
תגובה אחרונה לפני: 4480 ימים
אני יודע שזה לא רלונטי מבחינתי היום אבל הרבה יהודים מן הימין מסבירים את זכותם על הארץ, ושאין זכות לאחר שיחיה בה כי הם חיים פה מלפני הערבים!!
מי הם הערבים? לפי ספר "מי אנחנו" של דר יוסי נגר מרישות העתיקות
""""עבודת הדוקטוראט כבר הושלמה ונתונים אנתרופולוגיים רבים וחשובים הלכו והצטברו לכלל מסה קריטית גדולה ומשמעותית. חדור התלהבות, התחלתי לרכז את התוצאות כולן בספר שמטרתו לפרסם לקהל הרחב ולחברי הארכיאולוגים את כל הידוע לי על אוכלוסיות ארץ ישראל, מרגע שדרך האדם הראשון על אדמתה. במהלך הכתיבה, ששילבה בין היסטוריה וביולוגיה, אנתרופולוגיה וארכיאולוגיה, שמתי לב לחוט מקשר בין הפרקים השונים, שעיקרו המשכיות האוכלוסיות מאז ועד היום. לימוד הביולוגיה של אוכלוסיות ארץ ישראל כנושא חוצה תקופות היסטוריות, נתן לי את היכולת לעקוב אחר כל אוכלוסייה מרגע הופעתה על במת ההיסטוריה ואילך, שיטת כתיבה שבזכותה הצלחתי, בפעם הראשונה, להסיק מסקנות נועזות על מוצאן של אוכלוסיות ישראל כיום, צאצאיהם של אותן אוכלוסיות עתיקות. מי הם השומרונים ומי הם הפלסטינים? מי הם הבדואים ומי הם היהודים? על שאלות אלו ואחרות, ועל הקשרים ההיסטוריים והביולוגיים שביניהם, עונה הספר "מי אנחנו?" , ספר יחיד במינו, תוצאה של מחקר ארוך-טווח, המוגש בשפה קולחת וברורה לקורא הסקרן. בין המסקנות המעניינות נמצא כי הבדואים הם צאצאים ישירים של תקופות קדומות בארץ ישראל, אוכלוסייה שנפוצה מסוריה ועד צפון ערב ובתקופה הכלקוליתית הייתה אחראית לאחת התרבויות המפוארות מהעבר – התרבות הע'אסולית. במהלך תקופות הברונזה התיישבה בארץ ישראל אוכלוסייה חדשה, שהיגרה לכאן ממסופוטמיה, הלא הם הכנענים ובתוכם אבות העם הישראלי, ומכאן המקור לסיפורי "אברהם אבינו" כפי שהועלו מאוחר יותר על הכתב בספר התנ"ך. האוכלוסייה הבדואית, אגב, לא נעלמה, אלא המשיכה להתקיים במדבריות שמסביב תוך שהיא מחליפה זהויות ושמות עד ימינו. בין השאר, נטען כי השומרונים אינם אלא צאצאי שבטים ישראליים שישבו באזור ההר, וחובר תרשים זרימה מורכב המתאר את מוצאם המגוון של ערביי ארץ ישראל המכונים כיום בשם פלסטינים. וכך, תוך כדי קריאת הספר עם סיומו, אני חוזר ומבין את תרומתו החשובה של אותו "לוחם" להבנה העמוקה של אוכלוסיות ארץ ישראל כולן. הוא, השמור טוב יותר מכל שלד אחר שנמצא עד היום, היה בעצם "הכנעני הראשון", הנציג הקדום והמובהק ביותר לאוכלוסייה חדשה שחדרה לארץ ישראל בראשית תקופת הברונזה. אותה שיחת טלפון מארכיאולוג מתלהב, אותה נסיעה חפוזה למדבר שעשיתי כסטודנט צעיר, היו הבסיס לתיאוריה מדעית רחבת היקף, סיפור עתיקותן של אוכלוסיות ישראל. """"
"" ערביי ישראל - מאוכלוסיות שונות לעם אחד
בתקופת הברזל, אחרי הכיבוש האשורי, התגבשה בארץ ישראל אוכלוסייב שהייתה מורכבת בעיקר מצאצאי הכנענים, הפלשתים ושבטים ישראליים. מאז, ניתן לעקוב ברצף אחר אוכלוסייה זו שמהווה את הגרעין שסביבו נבנתה בתהליך שנמשך מעל אלף שנה האוכלוסייה הנוכרית של ארץ ישראל בתקופה הרומית והביזנטית. לגרעין זה נספחו במשך השנים קבוצות אוכלוסייה נוספות ונטמעו בתוכו. מאז הכיבוש הערבי (במאה שביעית לספירה) השתלבה בקבוצה זו אוכלוסייה ממוצא ערבי (בדואים), שמהווה כיום כשליש מהאוכלוסייה. למעט הפלשתים ומעט קבוצות שונות שהיגרו לישראל מרחבי העולם המוסלמי במאות השנים האחרונות, היו מרבית האנשים שהסתפחו לגרעין הכנעני אוכלוסיות שמיות מקומיות, דומות מאוד לאוכלוסייה הכנענית המקורית. ניתן לשרטט את התהליך בקווים כלליים באופן הבא:""
וכאן יש דיאגרמה שממנה מבינים שמרכיב הערבים: כנענים, פלשתים, קבוצות קטנות אשוריות ואחרות (נוכרים פגאנים) +פיניקים ויוונים = נוכרים נוצרים + קבוצות אוכלוסייה מרחבי העולם המוסלמי והמדינות השכנות + ערבים(בדואים) + יהודים = ערביי ישראל (פלסטינים) כיוון שהאוכלוסייה הלא-יהודית בארץ ישראל עד הכיבוש הערבי לא התגבשה כעם ולא ניתן להגדירה בשם, נאלצנו לכנות אותם כ"נוכרים". מאז הכיבוש הערבי הפכה אוכלוסיית ארץ ישראל הנוכרית לערבית בתרבותה ובשפתה, כחלק אינטגרלי מהסביבה הערבית. עם צמיחת הלאומיות הערבית המדינות השכנות החלו גם ערביי ישראל להתבדל כישות אתנית עצמאית שלה סממנים לאומיים ככל עם אחר. בידול זה תפס תאוצה במאה ה-20, עד כדי דרישה להקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית ואפילו יצירת פזורה פלסטינית בעולם הערבי, כלומר: שמירת הזהות הלאומית גם במסגרת תרבותית דומה להפליא.
|
|
|
|
אני יודע שזה לא רלונטי מבחינתי היום אבל הרבה יהודים מן הימין מסבירים את זכותם על הארץ, ושאין זכות לאחר שיחיה בה כי הם חיים פה מלפני הערבים!!
מי הם הערבים? לפי ספר "מי אנחנו" של דר יוסי נגר מרישות העתיקות
""""עבודת הדוקטוראט כבר הושלמה ונתונים אנתרופולוגיים רבים וחשובים הלכו והצטברו לכלל מסה קריטית גדולה ומשמעותית. חדור התלהבות, התחלתי לרכז את התוצאות כולן בספר שמטרתו לפרסם לקהל הרחב ולחברי הארכיאולוגים את כל הידוע לי על אוכלוסיות ארץ ישראל, מרגע שדרך האדם הראשון על אדמתה. במהלך הכתיבה, ששילבה בין היסטוריה וביולוגיה, אנתרופולוגיה וארכיאולוגיה, שמתי לב לחוט מקשר בין הפרקים השונים, שעיקרו המשכיות האוכלוסיות מאז ועד היום. לימוד הביולוגיה של אוכלוסיות ארץ ישראל כנושא חוצה תקופות היסטוריות, נתן לי את היכולת לעקוב אחר כל אוכלוסייה מרגע הופעתה על במת ההיסטוריה ואילך, שיטת כתיבה שבזכותה הצלחתי, בפעם הראשונה, להסיק מסקנות נועזות על מוצאן של אוכלוסיות ישראל כיום, צאצאיהם של אותן אוכלוסיות עתיקות. מי הם השומרונים ומי הם הפלסטינים? מי הם הבדואים ומי הם היהודים? על שאלות אלו ואחרות, ועל הקשרים ההיסטוריים והביולוגיים שביניהם, עונה הספר "מי אנחנו?" , ספר יחיד במינו, תוצאה של מחקר ארוך-טווח, המוגש בשפה קולחת וברורה לקורא הסקרן. בין המסקנות המעניינות נמצא כי הבדואים הם צאצאים ישירים של תקופות קדומות בארץ ישראל, אוכלוסייה שנפוצה מסוריה ועד צפון ערב ובתקופה הכלקוליתית הייתה אחראית לאחת התרבויות המפוארות מהעבר – התרבות הע'אסולית. במהלך תקופות הברונזה התיישבה בארץ ישראל אוכלוסייה חדשה, שהיגרה לכאן ממסופוטמיה, הלא הם הכנענים ובתוכם אבות העם הישראלי, ומכאן המקור לסיפורי "אברהם אבינו" כפי שהועלו מאוחר יותר על הכתב בספר התנ"ך. האוכלוסייה הבדואית, אגב, לא נעלמה, אלא המשיכה להתקיים במדבריות שמסביב תוך שהיא מחליפה זהויות ושמות עד ימינו. בין השאר, נטען כי השומרונים אינם אלא צאצאי שבטים ישראליים שישבו באזור ההר, וחובר תרשים זרימה מורכב המתאר את מוצאם המגוון של ערביי ארץ ישראל המכונים כיום בשם פלסטינים. וכך, תוך כדי קריאת הספר עם סיומו, אני חוזר ומבין את תרומתו החשובה של אותו "לוחם" להבנה העמוקה של אוכלוסיות ארץ ישראל כולן. הוא, השמור טוב יותר מכל שלד אחר שנמצא עד היום, היה בעצם "הכנעני הראשון", הנציג הקדום והמובהק ביותר לאוכלוסייה חדשה שחדרה לארץ ישראל בראשית תקופת הברונזה. אותה שיחת טלפון מארכיאולוג מתלהב, אותה נסיעה חפוזה למדבר שעשיתי כסטודנט צעיר, היו הבסיס לתיאוריה מדעית רחבת היקף, סיפור עתיקותן של אוכלוסיות ישראל. """"
"" ערביי ישראל - מאוכלוסיות שונות לעם אחד
בתקופת הברזל, אחרי הכיבוש האשורי, התגבשה בארץ ישראל אוכלוסייב שהייתה מורכבת בעיקר מצאצאי הכנענים, הפלשתים ושבטים ישראליים. מאז, ניתן לעקוב ברצף אחר אוכלוסייה זו שמהווה את הגרעין שסביבו נבנתה בתהליך שנמשך מעל אלף שנה האוכלוסייה הנוכרית של ארץ ישראל בתקופה הרומית והביזנטית. לגרעין זה נספחו במשך השנים קבוצות אוכלוסייה נוספות ונטמעו בתוכו. מאז הכיבוש הערבי (במאה שביעית לספירה) השתלבה בקבוצה זו אוכלוסייה ממוצא ערבי (בדואים), שמהווה כיום כשליש מהאוכלוסייה. למעט הפלשתים ומעט קבוצות שונות שהיגרו לישראל מרחבי העולם המוסלמי במאות השנים האחרונות, היו מרבית האנשים שהסתפחו לגרעין הכנעני אוכלוסיות שמיות מקומיות, דומות מאוד לאוכלוסייה הכנענית המקורית. ניתן לשרטט את התהליך בקווים כלליים באופן הבא:""
וכאן יש דיאגרמה שממנה מבינים שמרכיב הערבים: כנענים, פלשתים, קבוצות קטנות אשוריות ואחרות (נוכרים פגאנים) +פיניקים ויוונים = נוכרים נוצרים + קבוצות אוכלוסייה מרחבי העולם המוסלמי והמדינות השכנות + ערבים(בדואים) + יהודים = ערביי ישראל (פלסטינים) כיוון שהאוכלוסייה הלא-יהודית בארץ ישראל עד הכיבוש הערבי לא התגבשה כעם ולא ניתן להגדירה בשם, נאלצנו לכנות אותם כ"נוכרים". מאז הכיבוש הערבי הפכה אוכלוסיית ארץ ישראל הנוכרית לערבית בתרבותה ובשפתה, כחלק אינטגרלי מהסביבה הערבית. עם צמיחת הלאומיות הערבית המדינות השכנות החלו גם ערביי ישראל להתבדל כישות אתנית עצמאית שלה סממנים לאומיים ככל עם אחר. בידול זה תפס תאוצה במאה ה-20, עד כדי דרישה להקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית ואפילו יצירת פזורה פלסטינית בעולם הערבי, כלומר: שמירת הזהות הלאומית גם במסגרת תרבותית דומה להפליא.
|
|
בתגובה ל: מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים מאת: ערביXY מאת שמואל אמיר
"" והארץ היתה שוממה..
האפולוגטיקה הציונית נולדה יחד עם התנועה הציונית עצמה. לא קל היה להסביר לעולם (ואפילו ליהודים) שמותר לבוא לארץ נושבת ולדרוש אותה כולה ליהודים. בתחילה טענו שפלסטין היא ארץ ריקה, שוממה ולא מיושבת. בפיו של זנגויל "תנו לעם בלי ארץ את הארץ בלי עם!". קוו הגנה זה היה בשימוש שנים רבות. וולטר לקוור למשל, בספרו "תולדות הציונות", עדיין כותב "פלסטינה לפני המנדט הייתה במצב של ניוון מוחלט, פרובינציה עזובה..". גולדה מאיר טענה עוד בשנות השבעים שאין בכלל עם פלסטיני. אלא שהטיעון הזה, שהיה מוכר מפיהם של כל המתנחלים הלבנים בעולם ומן הספרות האימפריאליסטית ,יצא בינתיים מן האופנה. וכאן הופיעה הגברת ג'ואן פיטרס בספרה (1984) המוזכר למעלה ע"י גאיי עם טיעון חדש: אמנם היו כאן פלסטינים אבל חלק גדול באו מבחוץ בתקופת המנדט הבריטי, למצוא פרנסה בארץ שפותחה ע"י היישוב הציוני. המסקנה ברורה - אין להם זכויות של עם ילידי מול פולשים - הם עצמם מהגרים כמו היהודים. הספר התקבל בארה"ב בתרועה גדולה ע"י המיינסטרים הציוני. בינתיים הוכח שספר זה הוא ברובו זיוף וחסר ערך. הזיופים והסילופים של הספר נתגלו כאשר הופיע בהוצאה בריטית. הכינויים לספר מצד העיתונות היו "מצחיק וחסר ערך", "דיס אינפורמציה" , "מגוחך". גם בארץ הוא בוקר קשות: "דבר" (לתשומת הלב של רן, איש מפלגת העבודה) השווה את הספר "לניסיונות תעמולה לא מכובדים של העבר". אבישי מרגלית כתב על "רשת שקרים". "הארץ" דיווח שבקונגרס בינלאומי על הדמוגרפיה הפלסטינית שהתקיים באוניברסיטת חיפה, למעשה כל המשתתפים גיחכו את התיזות הדמוגרפיות של פיטרס ..ופרופ' יהושוע פורת האשים אותה שהיא עושה דיסקרדיטיזציה ל עניין הציוני!. יוצא שלחזרה המאוחרת לטיעוני פיטרס של כמה גולשים כמו רן ואבנר אין הרבה טעם. בכל זאת אביא רק כמה עדויות להפרכה טיעוני ההגירה הפלסטינית. רן כותב שב- 1883 היו בארץ רק 100.000 ערבים. הוא מסתמך גם על פרופ' שלמה אבינרי "שבעצם לאורך כל תקופת האימפריה העותומנית כמעט ולא הייתה פה אוכלוסייה ערבית קבועה אלא נוודים".
בעניין זה כותב פרופ' יוסף גורני (כידוע אינו פוסטציוני ר"ל) : הארץ באמצע המאה ה - 19 או בסופה לא הייתה, כמובן, ריקה. אוכלוסייתה מנתה באמצע המאה ה- 19 כ- 400.00 תושבים, רובם מוסלמים סונים. בארץ התקיימה חברה מוסלמית מסורתית, שהייתה בעיקרה חברה חקלאית. בין 70 ל- 80 אחוזים בערך מן התושבים היו בכפרים והתפרנסו מן החקלאות ואילו 20 עד 30 אחוזים חיו בערים השונות. (יוסף גורני. מראש-פינה ודגניה ועד דימונה. אוניברסיטה משודרת. משרד הביטחון , ההוצאה לאור.(1983). כלומר לא 100.000 ב- 1883 אלא 400.000 עוד באמצע המאה, לא נוודים אלא דווקא חקלאים, תושבים קבועים. על התפתחות כלכלית נמרצת בפלסטינה באמצע המאה ה - 19 אפשר לקרא אצל גדעון שפיר (1996 הוא מתאר התפתחות זו גם כיסוד גם להתיישבות היהודית לאחר מכן. and the origins of the Israeli-Palestinian conflict' 1882-1914 University of California Land,Labor
גם ברוך קימרלינג ויואל מגדל מתארים התפתחות זו וכותבים שהאוכלוסייה הערבית גדלה ב70% בין 1870 ומלחמת העולם הראשונה.. מספרי האוכלוסייה הערבית מוערכים אצלם כ- 350.000 ב- 1870 , 600.000 ב - 1914 ו 1,290,000 ב - 1947 . הם מעריכים את ההגירה הערבית בתקופה זו כ10%" ואת הגידול הטבעי של האוכלוסייה כגבוה ביותר במזרח התיכון ( 20:1,000). אם מפעילים מספרים אלה על גידול האוכלוסייה הערבית בזמן המנדט מגיעים בערך למספרים של הפלסטינים ב1947. עניין ההגירה ערבית היה עניין שולי לחלוטין. Palestinians, the making of a people, Harvard University Press, 1993
שאלת ההגירה הפלסטינית מוזכרת גם בועדות בריטיות שונות בתקופת המנדט. כל הדוחות מציינים את האופי הזמני של התופעה, והמספר הנמוך של אנשים המעורבים בזה. פרטים על כך אצל נורמן פינקלסטיין.Image and Reality of the Israel-Palestine Conflict. Verso, 1995 הספרות עלה תקופה העותומנית היא היום עשירה למדי - ומאוד מעונינת. בספרם של קימרלינג ומגדל מסופר על מרד פלסטיני עוד ב1834 . הם רואים במרד זה את התחלת התנועה הלאומית הפלסטינית. יכולתי עוד להוסיף כהנה וכהנה. מי שמתעניין בנושא ולא מוכן להסתפק בתעמולה מופנה לספרים שהוזכרו כאן. ועוד הערה - התכחשות לעבר הפלסטיני ושלילת הזכויות הפלסטינית מביא לאטימות מוסרית.
|
|
בתגובה ל: הגירות ערבים לארץ ישראל במאה ה19-20 מאת: ערביXY בכל מקרה ברבע הראשון של המאה ה-19, היו בארץ-ישראל המערבית 250,000 תושבים, מהם כרבע הם יהודים ונוצרים [1]. הגידול באוכלוסייה הערבית מאז - ועד התחלת הפעילות הציונית, היה כ-30%. לעומת זאת, בשנים 1947-1870 – גדלה אוכלוסיית הארץ הערבית בכ-270%[2]. ישנם הסברים רבים לריבוי מהיר שכזה, המצדדים בקיומה של הגירה ערבית מאסיבית לשטחה המערבי של פלשתינה מביאים כראיה את הדוח של הוועדה האנגלו-אמריקנית. ב-1945 ועדת החקירה האנגלו-אמריקנית מצאה כי היישוב היהודי גדל מ-84 אלף תושבים ב-1922 לכדי 554 אלף תושבים. גידול זה, נקבע בדוח, הנו פרי העלייה היהודית. בדוח עצמו נרמזת האפשרות להגירה ערבית המונית מהארצות השכנות. [3]
את ההגירה הערבית מסכם המזרחן ד"ר יובל ארנון-אוחנה: "הגירתם של שבטים בדווים לארץ-ישראל הייתה תופעה קדומה וקבועה, אולם נערכה באינטנסיביות רבה במיוחד במאות השמונה-עשרה והתשע-עשרה. וכן רוב שבטי הבדווים חדרו לארץ במאות אלה. רובם הגדול הגיעו מהמזרח ומהדרום. בין אלה הראשונים היו למשל שבטי מטה הענזה (ביניהם אל-ג'דעאן, דהאם ובני צקר), שנאחזו בעבר-הירדן ובבקעת הירדן (הע'ור), או בני זיידאן שנאחזו בגליל. אלה גם אלה הגיעו לארץ-ישראל דרך עבר-הירדן מחצי האי ערב. גל גדול של שבטים הגיע ממצרים, במיוחד בתקופת מוחמד עלי [אמצע המאה ה-19]. ביניהם היו ערב אל-סעאידה – באזור חיפה. בין תושבי בקעת הירדן היו שבטים נגרואידיים, שהגיעו גם הם, ככל הנראה, מהדרום. לעומתם היו שבטים וקבוצות אוכלוסין שהגיעו מהצפון, כגון תוכמנים, חוראנים, בושנאקים (בני בוסניה), וכן שבטים בדווים כגון ערב אל-שקיראת שנאחזו בסביבות חיפה, ערב אל-זביידאת – באזור שפרעם, וכן ערב אל-עראמשה, ערב אל-שמאליה וערב אל-הייב, שחדרו לגליל העליון דרך הואדיות החוצים אותו, ונאחזו בו. שבטים בדווים כגון התעאמרה, נאחזו גם בשיפולי הרי יהודה, באזור בית לחם וכן באזור חברון. עם זאת[...] רוב אוכלוסיית השבטים הבדווים העדיפה את המישורים הפתוחים של החוף, יזרעאל, חרוד, בית-שאן והירדן" [4]
"מספר היסטוריונים מציגים ראיות לאי-קיומה של תודעה קולקטיבית של עם פלסטיני עד לתחילת ההתיישבות הציונית, ואף מאוחר מכך. אחד ממצדדיה העיקריים של גישה זו הוא יהושפט הרכבי, והיא מתבטאת גם בדברים שאמרה ראש ממשלת ישראל, גולדה מאיר: "כשאני הגעתי לארץ, לא היה עם פלסטיני". הראיה העיקרית היא שבימי שלטון האימפריה העות'מאנית הייתה ארץ ישראל מחולקת בין כמה מחוזות אשר אף אחד מהם לא השתרע בתחום ארץ ישראל בלבד ואף אחד מהם לא הוגדר על ידי האימפריה העות'מאנית כ"פלסטיני". חלק מהפלסטינים הגיעו לארץ ישראל לאחר תחילת ההתיישבות הציונית ולמעשה אינם נמצאים בשטחה יותר זמן מהיהודים. על פי ההערכות המבוססות על סיכום מתקופת מסע נפוליון בארץ ישראל היו בתקופה זו (תחילת המאה ה-19) פחות מרבע מיליון תושבים משני עברי הירדן. כמו כן ועדת פיל מצאה בשנת 1936 כי הגידול במספרם של הערבים בשטח המנדט הבריטי היה גדול בהרבה מהצפוי על פי הריבוי הטבעי וכי ערבים רבים הגיעו בעקבות העבודה שנמצאה בשפע אצל הבריטים ואצל העולים היהודים."
|
|
בתגובה ל: אהבתי את המקורות שלך... בכל מקרה.. מאת: respecta1 יא חביבי, אתה מביא לי "מקור אמין" שמסתמך על גולדה מאיר?! ועוד כתוב "גולדה מאיר אמרה" פחחח לא נראה לי שקראת את מה שכתבתי, הוזכרו מקורות לאחוזים ולשיעור הגדילה הגבוה אצל הפלסטינים דוגמא לכך, שלפי הידע שלי היינו כ 100 אלף פלסטינים שנשארו בתוך ישראל וקיבלו אזרחות היום אנחנו מליון ומשהו אתה מציג 97 שנה של גידול 270% פחחח, יש לי דוגמא של היום, מה אחוז הגדילה שלנו מאז 48?! לא 100 שנה כמו שאתה אמרת אלא 60 שנה אחרי קום המדינה
דוגמאות לחוסר האמינות של מחקרך, אני מכיר כמה חמולות שהם ידועות היום הזידאנים הזכרתי אותם בדיון של "האם היה םה מדינה פלסטינית" ומהם בא דאהר אלעומר (חלקם הגדול ושל תומכיהם גורשו על ידי אלג'זאר בסוף המאה ה18) ומהמקור שלי, מהמאמר של יואב קרני יש תמונה של מבצר שבנו מאז המאה ה17, מאז 1650, איך זה בא להגיד מאה 18 גם בנו סקר היו מאז שנלחמים עם הזידאנים ונהיים שליטים אבל אלה, גם שאר השבטים או שנלחמים עד שמעיפים אותם, או שמתמזגים עם האוכלוסייה המקומית
ובדיון של "מי חי פה קודם" הבאתי לך ממחקר גיניטי אנטרופולוגי היסטורי..... את אחוז בדואים אלה שזה 30% מהאוכלוסיה המקומית
|
|
בתגובה ל: תקרא את מה שיש לי עוד פעם מאת: ערביXY בכל מקרה צמיחה כזו מין הסתם לא יכולה להיות בלי הגירה המונית.. בנוסף לועידות הבריטיות שדיברו על התופעה הזו.
ומה הקשר גולדה מאיר? זה מזכיר את המשפט של גולדה מאיר אתה בעצמך טרחת להזכיר אותו כמה פעמים.
לא הבנתי את הפסקה השניה שלך, ובכל מקרה גם לפי המאמר שכל המידע שלך מסתמך עליו הוא בן לנוודים מחצי האי ערב.
|
|
בתגובה ל: תקרא את מה שיש לי עוד פעם מאת: ערביXY סתם הבאת ציטוט של אחד שאומר שהבדואים הם שליש מהאוכלוסיה הפלסטינית.
|
|
בתגובה ל: ואיזה "מחקר גיניטי אנטרופולוגי היסטורי" בדיוק? מאת: respecta1 ואני לא מתכוון להתוכח עם אדם שאפילו לא קורא כתוב בהתחלה שהבדואים של היום הם צאצאים של הע'אסולים שהם צאצאים של האדם הקדמון וכשהוא מדבר על שליש, הוא מדבר על שליש ממוצא ערבי או בדואי ולא ממוצא כנעני או יהודי או פיניקי....
|
|
בתגובה ל: או שלא קראת כלום, או שלא הבנת מאת: ערביXY הוא לא מביא שום ראיות לכך אלא סתם מחליט שזה כך.. איזה מין מאמר זה בדיוק?
חחחחחח ועכשיו רק שליש ערביים? אז מה קרה לכל "חלק מהאומה הערבית" של כמעט עד 67', ומה קרה עם "פלשתינה זו המצאה של הציונים, אנחנו תמיד היינו חלק מסוריה הגדולה" וכו' וכו'..
|
|
בתגובה ל: אז כתוב.. מאת: respecta1 סתם מחליט?! מה אתה צוחק עלי זה ד"R מרשות העתיקות שהספר שלו נמצא אצלי זה לא מאמר חביבי, יש לי את הספר שאתה יכול לקרוא תחפש שמו מי אנחנו של יוסי נגר
יש כל מיני סוגים של לאומיות לאומיות ערבית מאוחדת התחילה עם שאר העולם אחרי מסעות נפוליון ובכיבושים של מוחמד עלי במאה ה 19 לאומיות "אזורית", באה אחר כך התנועה הלאומית הפלסטינית מתחילה ב1920 ג'מאל עבד אלנאסר היה לאומן ערבי מצרי שקרא לאחדות ערבית למשל ואכן הוא היה נשיא של מצריים וסוריה ביחד גם עיראק כמעט מצטרפת אין בזה שום בעייה האם זה אומר שאין לאום מצרי נפרד מהסורי?!
יש גם תנועות איסלאמיות, שלא מאמינות בפלסטין ולא במצריים הכל זה המצאת המערב יש אומה אחת איסלאמית האם זה אומר שאני לא שונה מהפקיסטנים ומהאפגנים?!?
|
|
בתגובה ל: מה הבעייה מאת: ערביXY אין איך להגיב לסתם הצהרות הצהרות משוגעות...
בכל מקרה, התנועה הלאומית הפלסטינית התחילה ב1920? על מי אתה עובד? תמצא לי איש אחד ב1920 שקרא לעצמו פלסטיני. אם הייתה הולך לערבי שהיה בארץ ב1920 וקורא לו פלשתיני לבטח היה נותן לך מכות על העלבון. מה זה.. הרי "פלשתינה זו המצאה של הציונים" חח... לא היה שום לאום פלשתיני לא הייתה תרבות ואין מוצא אתני..ורק בשנות ה70 בכלל יצאה הגדרה "מי זה פלסטיני" (כל מי שגר בארץ לפני 1947, מלבד היהודים) אז על מה מדובר בכלל..
|
|
|
בתגובה ל: שקרי הימין מאת: ערביXY מדובר על ראשית התעוררות לאומית איסלמית שאין לה קשר או חצי קשר לישראל בארץ התחילה התעוררות לאומית כתגובת נגד לציונות שהתבטאה בעיקר בפיגועים ופעילות פדאיון שים לה שהמונח פלשתינאי ככתוב בויקי: ... אך בפועל החל מתחילת שנות השלושים החלו לקום מפלגות לאומיות ערביות (מרביתן טרם הגדירו עצמן כפלסטיניות). לא היה להם שום מאפיין של עם ובוודאי לא של "פלשתינים" ובכלל.... מהות הדיון היתה כפי שאתה ציינת מי היה פה קודם.
|
|
בתגובה ל: מה אתה מקשקש בקומקום מאת: שרידובדבנית אם היית קוראת אחד מהקטעים שכתבתי , רק אחד, היית מבינה את העניין או שתקראי את ""מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים "" או מי הם ערביי ארץ ישראל או שניהם
|
|
בתגובה ל: שקרי הימין מאת: ערביXY 'הוועד הפועל הערבי' לבין פלסטינים? אלה היו ראשי הערבים בארץ אבל מה הקשר בינם לבין פלסטינים? הם לא ראו את עצמם כפלסטינים, ואף אחד אפילו לא העלה את שם הזה פלסטינים.
והנה זה כתוב גם אפשר לראות את זה גם בין המשפטים גם שם למרות שרואים זה מוטה משהו... "החל מתחילת שנות השלושים החלו לקום מפלגות לאומיות ערביות (מרביתן טרם הגדירו עצמן כפלסטיניות)"
|
|
בתגובה ל: איזה שטויות.. מה הקשר בין מאת: respecta1אכן, עד היום יש תנועות לאומיות ערביות בארץ שלא מאמינות בקוי הבריטים, אלא מאמינים באחדות האומה הערבית, זה מה שכתוב כאן: "" למרות הייחוד בתנועה הלאומית הפלסטינית נשארה עד לתחילת שנות ה- 20 חלק מהתנועה הלאומית הערבית שקראה לאיחוד הערבים במדינה ערבית עצמאית. הערבים הפלסטינים אמצו את דגל המהפכה הערבית, המנונה ופעילויותיה שמקורם בסוריה. "" ודיברתי קודם על המדינה הסורית המצרית העיראקית שכמעט איחדו עד היום , זה אומר שאין הבדל בין מצרי לעיראקי?!? היתה תודעה וייחוד לעם הפלסטיני מאז שהיו לערבים שמסביב, אבל עד היום כל התנועות הלאומיות, מאמינות בקשר עם הערבים תנועות איסלאמיות, מאמינות בקשר אחיד עם כל המדינות המוסלמיות ללא קשר מי ערבי ומי לא עד היום תנועת בל"ד ,תנועה ערבית לאומית,קוראת לקשר הזה עם המדינות הערביות כמו שתנועות מצריות ערביות קוראות לקשר עם סוריה לוב וכל המדינות הערביות אחדות ערבית ויש אחדות איסלאמית בקשר לייחוד העם הפלסיטיני, זה לא סותר שהם חלק מהעם הערבי, עד היום, הפלסטינים כמו רוב העמים הערביים ישמחו אם יעשו אחדות ערבית עם המדינות מסביב, בהתחלה כמו איראופה למשל עניין הלאום הולך ומתעלם באירופה למשל, היום מדברים על אחדויות אני עוד פעם מבקש ממך לקרוא את מה שהבאתי בהתחלה בסוף מסבירים לך היות העם הפלסטיני עם, וזו עובדה שאין שום ויכוח עליה היום הפלסטינים ובני הפלסטינים הפליטים בכל העולם מגדירים את עצמם ממוצא פלסטיני תשמע, מבחינתי זה ויכוח של שטות למה זה בכלל חשוב מתי בדיוק, זה ברור שתודעת לאום פלסטיני התחילה ב1920, גם הוקמה התנועה הלאומית הפלסטינית, הרבה קבוצות אחרות קראו לאחדות הערבית כך אותי לדוגמא, אני כפלסטיני, יש לי את המבטא הערבי השונה, אזור גיאוגרפי\פוליטי מיוחד, למשל ירדן מבחינתי מדבר במצריים מדברים אחרת ממש, וחם מדברי שם בלבנון לך תלמד מה עשו לפלסטינים אני בן הגליל והכרמל זה אני אני פלסטיני וזו עובדה כשלפי מה שלמדתי, לאום גם יכול להיות פשוט עניין של בחירה, אני בוחר להיות פלסטיני אני לא בוחר את הקשר עם המדינות הערביות או האיסלאמיות כמו הרבה אחרים אני בוחר את הקשר עם הגליל והים התיכון
|
|
בתגובה ל: אהבתי את המקורות שלך... בכל מקרה.. מאת: respecta1מאסיבית של ערבים לאחר/בעקבות העליות הציוניות הראשונות, אז פתאום נזכרו אוסף שבטים ללא שום קשר בינם לבין עצמם שישראל היא "פלשתין" הארץ היא שלהם והיהודים סתם "פולשים קולניאליסטים". בכל מקרה, השאלה הזו לא רלוונטית מאחר וכיום יש כאן 2 עמים ואם נגיד הערבים היו כאן קודם, זה לא אומרשאנחנו נלך מכאן או נפעל באופן כזה שיתן להם עדיפות. זה ממש כמו להגיד, הכיבוש הוא פשע ולכן על ישראל לקבל בהבנה את הטרור, נראה להם? בחיים לא!
על מדינת ישראל לחתור להפרדות אמיתית(קווי 67 אינם מהווים הפרדות אמיתית בין העמים), חד צדדית אם אין ברירה מן הפלשתינים לפי עקרון 2 מדינות לאום ל2 עמים, הפרדות על פי מפתח של רציפות טריטוריאלית ודמוגרפית תוך פינוי חלק גדול מן ההתנחלויות וחילופי שטחים מאוכלסים ביחס של 1:1 - גושי ההתנחלויות הגדולים לישראל - וואדי ערה המשולש והשכונות הפלשתיניות במזרח ירושלים לפלשתינים, במקביל כמובן לא להזניח את ייהוד הגליל והנגב. זה אינו מהווה פתרון של שלום/פתרון הסיכסוך מאחר ואין שום פתרון לסיכסוך הישראלי-פלשתיני(אלא אם הפלשתינים ידחפו למציאות של הכרעה צבאית הדומה למה שהיה ב1948 ואז הם פשוט לא יהיו כאן יותר). הערבים/פלשתינים מתנגדים לקיומה של מדינת לאום יהודית כאן בארץ ישראל ואין זה משנה על איזה חלק ממנה או גודל השטח, כך זה היה לפני 100 שנה ויותר וכך זה גם היום - דבר לא השתנה ואין שום עדות או הוכחה לשינוי. פתרון זה רק מביא לניהול אופיטימלי של הסיכסוך שכאמור ימשיך כל עוד ישראל קיימת וכל עוד הערבים/פלשתינים ימשיכו ללכת עם הראש בקיר, למציאות של כמעט שקט מלא תוך השקעת מינימום משאבים ומאמצים ובמקביל פותח דלת/אפשרות לפלשתינים להחכים יום אחד, להכיר במציאות ולסיים מצידם את הסיכסוך. מציאות זאת רק תחזק ותבטיח את קיומה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי לא רק לעתיד הקרוב אלא גם הרחוק. סיום הכיבוש במובן של שליטה על עם אחר זה קודם כל אינטרס עליון של מדינת ישראל, זה יחזק את הרוב היהודי במדינת ישראל ויחלק את משאבי המדינה באופן יעיל יותר, מה שגם יקל על הלחימה בטרור שצריכה להיות אגרסיבית ונחושה ובכלל על תחזוק ביטחון המדינה.
|
|
בתגובה ל: מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים מאת: ערביXY יואב קרני, הזכרתי אותו קודם, עיתונאי ציוני, ונגד זכות השיבה, עסק בגלי צהל בידיעות אחרונות ועוד, והיום בגלובס כותב מואשינגטון:
"" ספק אם גולדה מאיר שמעה אי פעם את שמו, כאשר העשירה את עולמנו בחיווּי המפורסם שלה, ב-1973, "הפלסטינים? לא שמענו עליהם עד 1967". היא לא ידעה, שמאתיים שנה קודם, ב-1767, ד’אהר על עומר עמד בראש מדינה פלסטינית, שבירתה היתה עכו, ורוב חלקי ארץ ישראל היו כלולים בה.
עד כמה יכלה מדינתו של ד’אהר להיחשב ל"פלסטינית"?
ההיסטוריוגרפיה הציונית של ארץ ישראל העדיפה לתאר את ד’אהר כשייח' בדואי. היתה בזה מידה של אמת, מפני שאביו אומנם היה בדואי מחצי האי ערב. כמו רבים אחרים בארץ ישראל, הוא לא היה יכול לטעון לשורשים עמוקים. אבל הוא נולד בארץ, והוא חי בה, ורוב נתיניו היו בני הארץ וילידיה. באותו מובן הוא היה פלסטיני, גם אם יש מידה של אנכרוניזם בעצם השימוש במושג הזה לתיאור אדם שחי במאה ה-18.
מדינתו של ד’אהר בוודאי לא היתה "מדינה לאומית" – אבל בזמן ההוא לא היו מדינות לאומיות בשום מקום. ד’אהר היה שליט אפקטיבי, כונן בטחון ושלום, איפשר התאוששות כלכלית כל כך מסיבית, עד שהנציג הצרפתי בצידון התלונן עליו כי הוא נעשה "עשיר מדיי וחזק מדיי". חיטה מן הגליל עזרה למלא בימים ההם את מחסני הדגנים של פאריס. בכל רחבי הים התיכון נודעה לתהילה הכותנה של ארץ ישראל, שניתן לה השם "כותנת עכו", על שם עיר הנמל שבה נרכשה.
היסטוריונים ישראליים, לא פלסטיניים, כותבים על ד’אהר ובני משפחתו, שהם "בנו חומות, בתים ומסגדים בכפרים שונים בגליל ובכרמל… הוסיפו מבצרים רבים… בריכות וטחנות-מים" ("היסטוריה של ארץ ישראל", בהוצאת כתר ויד יצחק בן צבי).
ד’אהר ביצר את טבריה, הקים שווקים בבירתו עכו – ויסד עיר נמל אחת ששמה חיפה. הוא יסד אותה במובן הזה, שתחילה הורה להרוס עד היסוד את חיפה הישנה, ולהקים אותה מחדש כשניים-שלושה קילומטרים דרום-מזרחה משם. אילמלא הרס וּבָנָה, חיפה היתה אולי מתנוונת ונעלמת. הֶשׂגים כאלה, לאורך תקופה ארוכה, ואגב רווחה ושלום, מַקנים לד’אהר את הזכות להיחשב לראש הרשות הפלסטינית הראשונה.
הרבה לפני שמישהו שמע על האמנה הפלסטינית, יצחק בן צבי, הנשיא השני של ישראל וחוקר עתיקותיה, הודה, כי ד’אהר עשה נסיון של 35 שנה "להקים מדינה ערבית עצמאית בארץ ישראל". בעיני בן צבי, "הכשלון היתה בלתי נמנע, הואיל והמרד לא נשען על גורם ציבורי אובייקטיבי, על מעמדות השואפים והמוכשרים לעצמאות מדינית". אבל מן הלאו אתה שומע את הכן.
כאשר בן צבי כתב את הדברים האלה, מדינת ישראל לא הגיעה אפילו אל חצי גילה של מדינת ד’אהר אל עומר. מכל האבות המייסדים והאמהות המייסדות של הציונות, בן צבי היה מן המעטים שידעו, כי דווקא היו פלסטינים, והיו להם עצמאויות, והם ניסו פעם אחר פעם לבסס את אַדנוּתָם על הקרקע שֶעָלֶיהָ ישבו. אחרי מדינתו של ד’אהר קמה מדינה פלסטינית שניה, תחת שלטון הברזל של אחמד אל-ג'זאר. וזה קרה עוד בזמן שבכל ארץ ישראל לא היה אפשר למצוא 10,000 יהודים. עשרת אלפים.
|
|
|
בתגובה ל: איזה שטויות.. מאת: respecta1 אני קראתי ספרי היסטוריה לא ויקפדיה שטות
המאמאר שהבאתי מסתמך על יצחק בן-צבי והיסטוריונים יהודים שחיו בתקופה ההיא
דאהר אכן שלט על הגליל והכרמל רוב חייו (הוא זה שבנה את חיפה אז איך אתה אומר שהוא שלט רק על הגליל) אבל ב6 שנים האחרונות הוא משתלט על כל פלסטינה חוץ מירושלים (שלא יהיה לו בעיות יותר רציניות עם התורכים) שזה מעזה עד צידון וימינה אל תוך הירדן
יואב קרני אומר: ""ד’אהר על עומר עמד בראש מדינה פלסטינית, שבירתה היתה עכו, ורוב חלקי ארץ ישראל היו כלולים בה. ""
לך לישון עם ויקפדיה
|
|
בתגובה ל: אתה מביא לי ויקפדיה?! מאת: ערביXY בכל מקרה, אם לפיך ד’אהר על עומר היה פלסטיני, הרי זה מוכיח את טענותי.. מדובר בשיח בדואי בן למהגרים.. מה הקשר בינו לבין פלסטינים? הוא היה מושל מחוז, גם על שטויות כאלה תתחילו לבנות אתוסים?
|
|
בתגובה ל: אז יואב קרני אמר חחחחח.... מאת: respecta1 אז מה הבעייה שלך פלסטיני זה חייב להיות בעל גנים מסויימים?! איזה שטות זו?! יהודים שחיו בצרפת היה להם לאום צרפתי יש לך בעייה אמיתית עם גנים
לכן, אתה מוזמן לקרוא את התגובה האחרונה שלי (מי הם ערביי ישראל?)
|
|
בתגובה ל: לא מבין מאת: ערביXY קודם תמצאו היסטוריה משותפת אחרי זה תנסו לחפש קשר אתני..
מה הקשר בין ד'האר הזה ל"מדינה פלסטינית" הוא היה מושל אזורי חזק שאין לו שום קשר לארץ אלא סתם בן לנוודים מחצי האי ערב. להגיד שזו הייתה או איי פעם הייתה מדינה פלסטינית, זו שטות מוחלטת.
|
|
בתגובה ל: איזה גנים ואיזה בטיח. מאת: respecta1 גם יצחק בן-צבי מדבר שטויות?! הוא נולד בארץ, ורוב נתיניו היו ילידיה
"קודם תמצאו היסטוריה משותפת אחרי זה תנסו לחפש קשר אתני.." מה זה השטות הזו אני מדבר על גיניטיקה וגם היסטוריה והכל מוסבר אתה קורא בכלל?
|
|
בתגובה ל: שטות מוחלטת מאת: ערביXY והיסטוריה? אכן המצאת אחת..
אכן הוא נולד בארץ ורוב נתיניו היו ילידיה? אבל מה הקשר? גם יש כמה צלבנים שנולדו בארץ ונתניהם היו ילידה, נו ו?
|
|
בתגובה ל: ואיפה בדיוק דיברת על גנטיקה? מאת: respecta1 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ואיפה בדיוק דיברת על גנטיקה? מאת: respecta1 דיברתי על הגרעין הגנטי המשותף, הכנעני גם פעם רצו לקרוא לפלסטינה כנען אבל השם הרומי נדבק
תשמע, כמו שאמרתי לאורך כל ההיסטוריה היו הגירות, גם האירופאים היו נוודים, וזה לא בעיה כל עוד אתה לא מבצע טבחים ומגרש זה בסדר
לאומיות בכלל התחילה במאה ה19 אצל ערבים בסוף המאה ה20 זה ממש לא משנה מה התערובת הגנטית של הקיימים באיזור באותה תקופה יעני, יש מצריים ויש לאום מצרי חזק חלק טוב מהמצריים הם לבנים, כמו הקובטים שהם ממוצא יווני שחדרו אל מצריים ואין בזה שום בעייה כמו שאין שום בעייה שבין המצרים הרבה ממוצא ערבי כמו הפאטמים ששלטו שם ממש אין בעייה ואחד ממתחילי הלאום המצרי היה יהודי גם אין בעייה
בקשר לדאהר, הוא מאווד שונה מצלבנים, לדאהר היה בדיוק אותה תרבות של המקומיים אבא שלו היה בעל המון אדמות כאן והפך לחוקר מיסים כך נולד הבן-אדם איך אתה משווה אותו לצלבנים הוא היה חלק בלתי נפרד מכל העם שהיה כאן כי לא היתה הפרדה בין פלסטינים לסורים לא היה מה שנקרא לאומיות בעולם היתה כולה אמפריה איסלאמית אחת גדולה
תחשוב על זה
|
|
בתגובה ל: דיברתי מאת: ערביXY אין שום "גרעין גנטי כנעני" אין שום מחקר כזה, אין שום דבר שקרוב לזה..
לא רצו לקרוא ל'פלשתינה' כנען.. אלא פעם קראו לארץ ישראל כנען, אבל אחרי כיבוש הארץ ע"י יהושוע בן נון (והשמדה טוטאלית של הרבה מהעמים ששכנו פה) השם כמובן הלך.
מה התערובת הגנטית לא משנה? אתה הרי מדבר פה כל היום על כך שיש לפלסטינים מוצא אתני בארץ, רק במשפט הראשון דיברת על כך - פתאום זה לא משנה? תרבות? הוא היה בדואי, תרבות שונה ביותר מאשר תרבות ערבית רגילה.. בנוסף לכך שחלק לא קטן מהשוכנים בארץ היו נוצרים ויהודים. אין שמץ של הבדל בינו לבין הצלבנים - מה הקשר פלסטינים וסורים? הוא בא מחצי האי ערב בכלל. אבל צודק מהבחינה הזו שכמובן שלא היו פלסטינים הארץ הייתה ריקה ברובה והשוכנים בארץ היו כמעט כולם מהגרי עבודה ובדואים.
|
|
בתגובה ל: אז דיברת על דברים ללא ביסוס. מאת: respecta1 אתה מוכיח שאתה לא קורה היו 10 אלפי יהודים ואמרתי וכתוב במאמר הבן-אדם היו 300 אלף ערבים ומה אתה מסתלבט אבא שלו היה חוקר המיסים של צידון מה תרבות שונה, הוא נולד בעראבה וחי עם כל הכפריים אבא שלו בכלל היה פאודל אכן ממוצא בדואיף אז מה
אני אכן דיברתי על גיניטיקה, אבל זה לא מכתיב עם זה לא קשור לזה בכלל אתה זה שקופץ ואומר שאין פלסטינים למרות שזו עובדה
הגנים באים להסביר שרוב הערבים הם צאצאים של עמים שונים שחיו פה לפני היהודים לפני שהיהודים כבשו את הארץ ממצריים
והבדואים עוד מלפני שהכנענים באו מעיראק בכלל מאז האדם הקדמון
גניטיקה לא קשורה בכלל להתהוותו של עם, אל תבזבז את זמני אבל כן יש גרעין גנטי של רוב, שהיו הנוכרים מימי השלטון היהודי הבאתי לך דוגמא ברורה כשמש מצריים, שיש בה אנשים ממוצא יווני ומצרי וערבי ואפילו יהודי ולא יודע מה עוד, אבל יש לאום מצרי משותף ואחד, ומתפארים בתרבות המצרית הקדומה עכשיו לא ילכו ברחוב לשאול, מה הגנים שלך, בשביל לבדוק אם הוא זכאי לחיות שם זה רק אנשים כמוך חשוב להם ולכן אני אומר לך שכל העמים שחיו כאן לפני היהודים, וגם חלק טוב מהיהודים שחיו כאן הפכו לערבים
וכמובן יש פולקלור ולבוש פלסטיני מיוחד זה גם לא אומר שאינם חלק מהאומה הערבית או אולי האיסלאמית תלוי בראיית כל בן-אדם
|
|
בתגובה ל: אתה לא קורה כלום מאת: ערביXY מדובר בשנת 1767 לא 1880..... מה זה גר בערבה? הוא היה בדואי, זו תרבות שונה הערבים. אז מה? אז אין שום קשר בינו לבין מה שהכותב המאמר הפתטי הזה מנסה לטעון זה מה.
שום "גנים" לא הסבירו " שרוב הערבים הם צאצאים של עמים שונים שחיו פה לפני היהודים " לא היה שום מחקר כזה, אלה הבלים. מוצא אתני ועוד איך קשר להתהוות של עם, ללא מוצא אתני משותף עם זה לא עם, אלא אומה.. סתכל במילון.
"עכשיו לא ילכו ברחוב לשאול, מה הגנים שלך, בשביל לבדוק אם הוא זכאי לחיות שם"
מה הקשר? מין הסתם יש התערבבויות וכו' כמו שהיה ליהודים בגולה (פחות מ12 אחוז) אבל ככלל עדיין יש רקע אתני משותף.
ואין לך ולא שמץ של ביסוס לכך "שכל העמים שחיו כאן לפני היהודים, וגם חלק טוב מהיהודים שחיו כאן הפכו לערבים"
חח וטוב מהיהודים? לפני היהודים כל מה שהיו פה זה כמה ערי מדינות ואת הפלישתים.. בני ישראל הקימו פה את מלכות ישראל ממלכה שהייתה מעצמה אזורית ולא היה בארץ משהו כזה
עוד משהו חסר ביסוס מפיך, אני כבר הפסקתי להתפלאות מכאלה.. אני יתפלא אם תגיד משהו שבעל ביסוס.
|
|
בתגובה ל: חחחחח 300 אלף ערבים? על מה אתה מדבר.. מאת: respecta1 זה ממקורות של יהודים ישראלים וציונים
יואב קרני אמר "" בדמוגרפיה של המאה ה-18. שלוש מאות אלף בני אדם ישבו בארץ, והיהודים היו בקושי שלושה אחוזים, בערך כמו חלקם באוכלוסיית ארה"ב כיום.
ומי היה הַשַליט הראשון של הארץ, שהושיט להם את ידו בידידוּת, והזמינם להתיישב בגבולות מדינתו? ד’אהר אל עומר. בזכותו התבססה הנוכחות היהודית בטבריה, ויהודים שרו לו שירי הַלֵל. אחד המקורות החשובים ביותר על ימי שלטונו הוא "ספר זִמרַת הארץ" מאת הרב יעקב בֵּירַב מטבריה. חָמִיו של בירב, הרב חיים אבולעפיה, הוזמן על ידי ד’אהר לחדש את היישוב היהודי בטבריה.
""
תשמע אל תמציא מעצמך אני למדתי קורס באקדמיה על הלאומיות והדת בעולם הערבי לאום יכול להיות עניין של גנים משותפים, או תרבות משותפת לאום יכול להיות הימצאות באיזור גיאוגרפי, או פשוט בחירה של עם
לאומיות בכלל התחילה במסעות נפוליון, הוא האמין שאסור לפצל בעם האיטלקי לפי דת או מוצא , למשל רצה להכניס את היהודים לכלל האיטלקים
אז אל תבוא להגיד שבלי מוצא אתני משותף אין חאום אתה מעייף אותי
ובטח שהכל מבוסס כל מה שכותב ד"ר יוסי נגר מבוסס, בספר שלו מסביר את כל ההוכחות והוא דיבר על הוכחות
תגיד, קראת או לא?!
|
|
בתגובה ל: כל מה שאני כותב מאת: ערביXY של הגירה והגירה שלילית.. אם מה18 שהיו כביכול 300 אלף איש.. בהתרבות מין הסתם באותו גודל פחות או יותר. ועד סוף המאה ה19 נהיו רק 500 אלף.. זה גם מראה שהייתה הגירה שלילית ושהשבטים שחיו פה היו בעיקר מהגרים בדואים ונוודים. וגם מראה שבתקופות שדיברנו לא רק שהייתה הגירה אלא הגירה המונית.
|
|
בתגובה ל: כל מה שאני כותב מאת: ערביXY אמרתי שאין עם. ההבדל בין עם ללאום שלעם יש רקע אתני מסוים, אם למדת על לאומיות היית אמור ללמוד את זה בשיעור הראשון.
|
|
בתגובה ל: ולא אמרתי שאין לאום. מאת: respecta1 קודם כל בויקפדיה כתוב שמגדירים את עצמם כעם פלסטיני, זה אומר שאנשים יכולים להגדיר את עצמם כעם פלסטיני, אני לא זוכר את מה שאתה אומר, יש מילים של קבוצה של אותו מוצא אתני, אבל זה לא לאום הוכחה לכך היא שאומרים העם המצרי העם האמיריקני!! אז תפסיק לקשקש
ובקשר למספרים, אכן הם לא מתרבים הרבה, וזה בעיקר בגלל האסונות הטבעיים, שתי רעידות אדמה... ומחלת המלאריה בתקופה הזו, שגורמת להרבה מתים גם אם הגירה השלילית, זה לא אומר כלום, הפלסטינים כמו שמוכח אחרי קום מדינת ישראל, מתרבים מהר, יכול להיות שחלק יצאו אין בעייה
אבל מהמקור שכתבתי מרשות העתיקות והוא ספר חדש , כתוב שכשקבע ששליש מהערבים הם אוכלוסיה זרה, מסתמכים על מחקרים גנטיים מודרניים זה הוכחה
|
|
בתגובה ל: ולא אמרתי שאין לאום. מאת: respecta1 האם קראת את מה שציטטי כאן:
""עם ראשית הציונות החלו ערביי ישראל להתגבש כנגדה כיישות לאומית נפרדת. במשך שנים רבות היו ששללו את דבר קיומו של עם פלסטיני כעם נפרד מהעמים הערביים שסביבו. אולם, תהליכים כגון התגבשותם של הערבים בישראל סביב נושא לאומי מאחד (המאבק בציונות ובכיבוש הבריטי) ובייחוד הקמתן של מדינות ערביות לאומיות במזרח-התיכון שאוכלוסייה זו לא נכללה בתוכן, הגדירו אותם במובהק כעם נפרד.""
או כאן: "" כיוון שהאוכלוסייה הלא-יהודית בארץ ישראל עד הכיבוש הערבי לא התגבשה כעם ולא ניתן להגדירה בשם, נאלצנו לכנות אותם כ"נוכרים". מאז הכיבוש הערבי הפכה אוכלוסיית ארץ ישראל הנוכרית לערבית בתרבותה ובשפתה, כחלק אינטגרלי מהסביבה הערבית. עם צמיחת הלאומיות הערבית המדינות השכנות החלו גם ערביי ישראל להתבדל כישות אתנית עצמאית שלה סממנים לאומיים ככל עם אחר. בידול זה תפס תאוצה במאה ה-20, עד כדי דרישה להקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית ואפילו יצירת פזורה פלסטינית בעולם הערבי, כלומר: שמירת הזהות הלאומית גם במסגרת תרבותית דומה להפליא. ""
|
|
בתגובה ל: עם פלסטיני מאת: ערביXY להתגש כנגדה.
כישות לאומית אחרת? "פלשתינה זו המצאה של הציונים, תמיד היינו חלק מסוריה הגדולה" רוב הזמן הערבים שהיו פה ככלל כמובן שלא רצו מדינה, אלא רצו להתחבר לסוריה. לא היה פה אף פלסטיני אחד לפני תחילת שנות ה70, ספק אם היית יכול למצוא אדם אחד בכל הארץ שהיה קורא לעצמו פלסטיני. אז לפני? עוד ראייה לכך היא העובדה שאם הם היו ישות לאומית נפרדת אז לא הייתה אמורה להם בעיה להתנגד לפחות דיפלומטית לשליטת המצריים על הרצועה ושליטה הירדנים על הגדה המערבית. ושוב, זה בלי להכנס לעובדה שרק ב1966 רק הוציאו איזה שהיא הצהרה משעשעת על "מיהו פלסטיני" (כל מי שהיה פה לפני 47 מלבד היהודים)
להגיד שזה מגובה במחקרים גנטים, זו שטות גמורה.. אין שום מחקר גנטי בנושא הזה ואם היה אתה יותר ממוזמן להביא.
הייתה הגירה רבה, הייתה הגירה שלילית רבה - לא היה אף אחד בארץ הזו כגרעין.. זה שקר מוחלט.. גם יהודים היגרו לפה חזרה משאר המזרח התיכון.. כך גם חוקרים מערביים שהיו בארץ תיארו אותה במאה ה18 ה17 וה16... כשוממת ברובה והמעטים שחיים בה הם כמעט כולם מהגרי עבודה.
|
|
בתגובה ל: אכן עם ראשית הציונות הערבים שהיו בישראל החלו מאת: respecta1 גם היהודים שהיו פה נקראו פלשתינים הסברתי לך 150 פעם, אנחנו חלק בלתי נפרד מהעולם הערבי אבל גם לנו היה עצמאות פלסטינית, מאז המאה ה 18 ואני הולך לכתוב הודעה על עצמאויות פלסטיניות בשבילך
אתה עוד פעם אומר שאין מחקר גיניטי
שאלה האם קראת את מה שכתבתי ב "מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים"
או ב- ""מי הם ערביי ארץ ישראל "" ?!?!
מדובר במחקר גינטי מודרני מרשות העתיקות , אולי תקרא, ואל תפספס מילה
|
|
בתגובה ל: מחקר גינטי מאת: ערביXY שיוביל לשם של הפרויקט שבו בדקו את זה או שם של אחד החוקרים או כל דבר.......
ספק אם תמצא כי ספק רב אם יש מחקר גנטי שכזה.
נכון גם היהודים שהיו פה נקראו "פלשתינים" מפי זרים.. כי לארץ קראו "פלשתינה"
חחחחחחח עצמאות. כל מה שהיה זה איזה בדואי ששלט מטעם האימפריה העותנאמית (הם אלה שמינו אותו) על המחוז הזה.
לקרוא לזה עצמאות שלא לדבר על עצמאות פלשתינית זו בדיחה מגוכחת לגמרי..
|
|
בתגובה ל: איזה שטויות.. מאת: respecta1 ויקפדיה אנגלית טיפה יותר אמינה זה מה שכתוב ""Dhaher was able to temporarily extend his rule along the coast as far south as Jaffa and as far north as Sidon""
לפי הספרים זה לא יפו אלא עד עזה ואפילו אלעריש המצרית ושולט בעג'לון הירדנית
|
|
בתגובה ל: מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים מאת: ערביXY היום ברור שחיים פה יהודים וערבים, ושרובם מתכוונים להמשיך לחיות כאן - כלומר המצב לא הולך להשתנות. (ובינינו, שששששש, שאף אחד לא ישמע: לא הייתי רוצה שהמצב ישתנה.)
|
|
בתגובה ל: מה זה משנה, בעצם.. מי חי קודם? מאת: Harkonnen כמו שהסברתי, במאה הזאת אפילו הבחור מהטרקטור אם המשיך לחיות אף אחד כאן לא יכול לגרש אותו ולא לשלול תעודת זהותו (למרות שהוא לא ערבי ישראלי יעני מצביע לרשות הפלסטינית ואין לו דרכון ישראלי) ונתתי דוגמא דרום אפריקה, בסוף הלבנים חיו במדינה אחת עם הרוב הלבן
את דיון מי חי פה קודם נולד להבהיר לאנשי הימין שיש לי זכות יותר מהם לחיות כאן
(בינינו, לא הייתי רוצה להוסיף עוד מליוני פליטים, גלגל ההיסטוריה יסתובב)
|
|
בתגובה ל: אף אחד לא ייצא מכאן מאת: ערביXY הצחקת לי את הקורקבן עכשיו. מכיוון שגם אתה כערבי יודע שהתנ"כ שלנו, היהודים הוא ספר אמת אז מאיפה אתה מביא לי ציטוטים עכשיו ? יהודים היו לפני הערבים, כרונולוגית, מוחמד היה עדיין בשא"ש כשחיו פה יהודים. אז הכריחו אותנו לצאת לגלויות וחזרנו. ורק ככה בשביל להוכיח לך אחרת - המשפחה שלי לא עזבה מעולם את ארץ ישראל לשום גלות שלי והיא מתייחסת לארץ עוד מימי בית המקדש. אתה יכול לקחת את המאמרים המלומדים שהבאת שמתחילים בנקודת זמן שנוח לך ולדחוף אותם למגרסה הקרובה , אם אין מגרסה פח זבל יהיה גם טוב
|
|
בתגובה ל: תקשיב טוב אדון ערבי XYZ מאת: שרידובדבנית (ויש לציין שזה לא ממש כך - הוא סובל פה ושם מ"אי דיוקים") זה מצדיק את העוינות ואת האטימות שנתקלים בה התושבים הערבים כאן?
|
|
בתגובה ל: גם אם נניח שהנראטיב הציוני נכון במלואו מאת: Harkonnen בתור בן אדם יש מעט מאד אנשים שמעוררים בך אנטי מיידי כנ"ל לגבי ערבים כשמתייחסים אליהם כפרטים. ככלל, כל ההפגנות האלה עם הדגלים הפלשתינאים, האיומים להציף את הארץ בנחשולי דם של שהידים לא מעוררים בי רצון כלשהו להתייחס אליהם אחרת. פרעות תרפט, פיגועים, ועוד פעילויות נפלאות כאלה לא יגררו שום יחס אוהד צ'טערת
|
|
בתגובה ל: סליחה ? מאת: שרידובדבנית נתחיל מזה שנתקלתי לא פעם באנשים - משכילים וחביבים מאד בדרך כלל - שכל ערבי מעורר בהם תחושת אנטי מיידית. גם אם ברור שאין ולא יהיה לאותו ערבי שום קשר לפיגועים. מה אם אספר לך שהיו למשל מי שהתנזרו מהסדרה "עבודה ערבית" כי השפה הערבית עוררה בהם "בחילה"? ומה? בשפה הערבית קיימות רק מילים כמו "אינתיפאדה" ו"איטבח אליהוד"? בזה מתעסקים לדעתך רוב הערבים מהבוקר עד הערב?
בכלל, כמה פעמים נתקלת ביהודים שבאמת התעניינו במה שקורה בחדרי החדרים של האוכלוסייה הערבית? שמכירים לדוגמה סדרת טלויזיה שצעירים ערבים גדלו עליה? (לא, לא משהו שיש לו קשר ולו העקיף ביותר לציונות או לאנטי-אמריקניזם..)
ולמען האמת, הכוונה שלי לא היתה להתייחסות לערבים כפרטים מצד פרטים יהודים ולהיפך - אף על פי שראינו עכשיו שגם היחס הזה רחוק מלהיות מזהיר.... התכוונתי ליחס מצד מוסדות המדינה הרשמיים. כל צעיר ערבי שגדל על סיפורי הזוועה של התעמולה הפלסטינית, שמציגה את הציונות כתוכנית שטנית - מגבה די מהר את הדעות הקדומות שלו ע"י שלל של עובדות. כמובן שיש גם צד שני לכל הסיפור, ומעשי הטרור הם רק חלק ממנו - אבל העובדות הן שגם לערבים לא ממש קל כאן, וגם להם יש בטן מלאה ובצדק.
|
|
בתגובה ל: סלחתי.... מאת: Harkonnen ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: עדיף בטן מלאה מבטן מפוצצת מאת: שרידובדבנית עובדה שרובם עם בטן מלאה ולא מחפשים לפוצץ אותה... (ועכשיו בתקופת הצום של ברמדאן המשפט הזה בכלל מתלבש יופי.....)
|
|
בתגובה ל: סלחתי.... מאת: Harkonnen ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: סלחתי.... מאת: Harkonnen שלא תהיה לאנשים בעיה עם אנשים מהלאום שמתפוצצים להם במסעדות ובאוטובוסים? באותה מידה אני בחיים לא אצפה שהערבים פה יאהבו יהודים.. כשיש מלחמה אפילו לא משנה איזה מי וההיסטוריה שלה מין הסתם תהיה איבה רבה בין הצדדים. אם למישהו השפה שמדבר המחבל המתאבד עושה בחילה.. גם אם מדבר אותה המוכר בסופר מרקט אפשר להבין זאת. גם לא נתקלתי בהרבה יהודים שבאמת התעניינו מה קורה בחדרי חדרים של האוכלוסיה האמריקאית אירופאית אפריקאית או כל מדינה ולאום אחר למען העניין.. אם כבר בנוגע לערבים יש כנראה הכי הרבה התעניינות... אין לזה ולא קשר לטענות שאתה מנסה לא בהצלחה רבה להעלות.
מוסדות מדינה רישמיים? ואיזה יחס בדיוק? אתה יותר ממוזמן לפרט.
|
|
בתגובה ל: נו ו? מה אתה מצפה? מאת: respecta1 אני מצפה - למשל - שכשמישהו נכנס לדוגמא לויכוח עם בחור/ה ערבי/ה, ובהנחה שהמטרה הסופית של הויכוח היא להגיע בסופו של דבר לאיזושהי הבנה הדדית של הראייה הקיימת בכל צד (איזה מניע אחר יכול להיות לכל אחד מהצדדים להיכנס בכלל לויכוח?), אז בקיצור, אני מצפה מהיהודי שנכנס לויכוח, להקשיב בכובד ראש לטענותיו של הערבי. גם אם בשמיעה ראשונה הן נשמעות מופרכות מן היסוד, ובעיקר שונות מאד מכל מה שמוכר בסביבה הציונית החמה והבטוחה. אני מצפה מהיהודי להימנע משימוש ב"טיעוני פלא" כלומר טיעון שיכול לכאורה לסתור את כל מה שיאמר הערבי במשך כל חייו (למשל הטיעון שהופך את כל הערבים לצאצאי העמלקים.... אחלה טיעון שבעולם - אי אפשר לערער עליו, לך תוכיח שסבא של סבא שלך לא היה עמלקי..).
מה לעשות, נכחתי בהרבה ויכוחים שכאלה, וברוב המקרים הורגשה נימת זלזול והתנשאות דווקא מהצד היהודי - דווקא זה שמתיימר להיות "נאור יותר". נאורות למען האמת לא מסתדרת לי עם טיעוני פלא פסאודו-מדעיים...
ישנם עוד דברים שהייתי מצפה לראותם מתגשמים, אבל אני אוהב להתחיל בקטן.
|
|
בתגובה ל: תקשיב טוב אדון ערבי XYZ מאת: שרידובדבנית "יהודים היו לפני הערבים, כרונולוגית" את בכלל קוראת את מה שאני כותב?! או חוזרת על דברי התורה שאולי לא קראת הרבה כמוהם
אני בכלל אומר שיש לי יותר גנים יהודיים מאשר יש לך לפחות תקראי את מה שכתוב שם
הערבים כאן הפכו לערבים, כמו שהמצרים הקדומים הפכו לערבים יללא תלכי למצרים להגיד שהיהודים היו שם לפני הערבים ואללא גם יהודים היו בעיראק לפני ערבים
בבקשה תקראי את מה שכתוב, זה טוב לקרוא תורה כל היום, אבל לא מספיק בשביל ויכוח כאן
|
|
בתגובה ל: כרונולוגית?! מאת: ערביXY יאלה תחזור בתשובה יא אחי......... מה לעשות גם את זה מחקרים גנטים סותרים.. עשו מחקרים כבר בעבר על קשרים גנטים בין קבוצות לאומיות.. לקחו יהודים ערבים (וכורדים טורקים ועוד הרבה..) והקשר הכי קרוב של היהודים היה דווקא עם הכורדים.
ובכל מקרה גם בלי גנטיקה אתה מבין שאתה כותב פה דברים ללא שמץ של ביסוס? אין שום ראייה או ביסוס היסטורי לכזה דבר.
|
|
בתגובה ל: חחחח אז עכשיו אתה יהודי מומר? מאת: respecta1 תראה לי את המחקר שאומר שאין ואם אכן הקשר הוא לכורדים אז זה בגלל שהמוצא שלך הוא מהכוזרים
|
|
בתגובה ל: קשר יהודים ערבים מאת: ערביXY"מקובל לחשוב, בשל סיפור הגר וישמעאל, שהערבים הם הקרובים לנו ביותר מבחינה גנטית. ממחקר שנכתב ע"י פרופ' אריאלה אופנהיים וד"ר מרינה פיירמן, מהאוניברסיטה העברית, ופורסם בדצמבר 2000 ב"כתב העת האמריקני לגנטיקה" מתברר שהעם הכורדי הוא הקרוב אלינו ביותר מבחינה גנטית. המחקר התבסס על DNA של מדגם של 1847 גברים יהודים אשכנזים, ספרדים וכורדים, וכן תורכים, כורדים, ערבים, רוסים, פולנים ובלרוסים. מהממצאים התברר שלשני העמים יש אבות משותפים, שחיו בחלק הצפוני מערבי של הקשת הפוריה, כלומר, צפון מערב-עירק. חלק מתושבי אזור זה נדדו דרומה בעידן הפרה-היסטורי והתיישבו בחוף במזרחי של הים התיכון. אם נזכור את העובדה שאברהם בנדידתו מאור בדרום-מזרח מסופוטמיה, לכיוון ארץ כנען חנה בצפון מערב-עירק, כפי שמעידה העובדה שהערים חרן ונחור אותרו באזור זה, ושלבן, קרוב משפחה של יצחק, חי בצפון מערב-עירק ובנותיו לאה ורחל נישאו ליעקב, הרי יש לנו עדות מקראית לקרבה בינינו ובין העם הכורדי השוכן בצפון מערב עירק. גם כתובות שנתגלו בארכיונים עתיקים באזור מעידים על שבטים בעלי מנהגים דומים לרבים ממנהגי האבות המתוארים בתנ"ך " http://www.omedia.co.il/Show_Article.asp?DynamicContentID=16439&MenuID=851&ThreadID=1014022מאמר מקיף על הפיקיציה הכוזרית - המחקרים הגנטים בסוף במאמר.
|
|
בתגובה ל: בבקשה המחקר.. מאת: respecta1 1847 גבר?! זה המחקר שלך?! על 9 סוגי אנשים לפחות, יוצא שהם בדקו בערך 200 מכך סוג אולי בדקו איזה 100 ערבים, כשאפילו הערבים מתחלקים, תשמע, המחקרים האלה פוליטיים 100%, שטות, בספר שלי שיצא ב2003 כול המחקרים שלך ידועים לסופר, הוא גם דיבר על הכוזרים, הוא אמר שאין קשר, אבל דיבר על קשר רציני בין ערבים נוצרים ליהודים, הוא אומר שזו הוכחה על רצף מחיה באיזור, ועל התנצרות והתיהדות היהודים, כשהמוסלמים יש להם גנים יותר מעורבים אני מדבר על מחקר רציני, שמבדיל בין ערבי נוצרי לאחר, שמחלק את הערבים לסוגים, אתה בה להגיד לי מחק שטות פוליטי של 1847 בן אדם
אני סומך על הספר שיש לי כי הוא באמת מקיף, וכל המחקרים שלך מודעים לו, ומדבר מהרבה כיוונים אנטרופולוגים היסטוריים וגנטים...... למרות שהוא יהודי ישראלי אני מקבל את מחקרו, לכן אין לי בעייה שהיהודים לא קשורים לכוזרים
אבל הנה מאמר על מחקרים שאומר אחרת ,מחק של הקשר עם הכוזרים, סליחה שהוא לא מתורגם לעברית
The purpose of this post is NOT to say that converts r NOT Jews…. They r Jews as well. This post is just shades some facts on gentic findings & logical conclusion...
------
Proper Definition A JEW ??????
--- Stark reality is, Nobody really knows........
A Muslim is a one who believes in the Koran, Torha , Bible and uniqness of God, his messengers and prophets and observes the day day to life following the Koran as main ground, regardless of race and nationality. A Jew is ........... ????? Everyone has different answers.... However, one common and widely-concluded conclusion in simple terms is : A Jew is a guy whos Mom is herself a Jew ..... i.e. Jewishness is propagated through motherhood.....
=====================================================
A JEW IS A GOD'S CHOSEN PPL, or THE DESCENDENT OF THE 12 TRIBES i.e. PART OF THAT LEGENDARY COVENANT...
---
**** Medieval Kingdom of Khazaria, 652-1016:
Over a thousand years ago, the far east of Europe was ruled by Jewish kings who presided over numerous tribes, including their own tribe: the Turkic Khazars. After their conversion, the Khazar people used Jewish personal names, spoke and wrote in Hebrew, were circumcised, had synagogues and rabbis, studied the Torah and Talmud, and observed Hanukkah, Pesach, and the Sabbath. The Khazars were an advanced civilization with one of the most tolerant societies of the medieval period.
Khazars are the ones who prevented the Arabs in their persuit of Islamization of Europe....
Conversion to Judaism was en mass :
++ Ahmad ibn Fadlan, in his travellogue (c. 922):
"The Khazars and their king are all Jews."
++ Ibn al-Faqih (c. 930):
"All of the Khazars are Jews. But they have been Judaized recently."
++ Khazar King Joseph, in his Reply to Hasdai ibn-Shaprut (c. 955):
"After those days there arose from the sons of Bulan's sons a king, Obadiah by name. He was an upright and just man. He reorganized the kingdom and established the Jewish religion properly and correctly. He built synagogues and schools, brought in many Israelite sages, honored them with silver and gold, and they explained to him the 24 Books of the Bible, Mishnah, Talmud, and the order of prayers established by the Khazzans. He was a man who feared God and loved the law and the commandments."
++ Abd al-Jabbar ibn Muhammad al-Hamdani, in The Establishment of Proofs for the Prophethood of Our Master Muhammad (c. 1009-1010):
"One of the Jews undertook the conversion of the Khazars, who are composed of many peoples, and they were converted by him and joined his religion. This happened recently in the days of the Abbasids....
++ Khazar King in Reply to Hasdai ibn-Shaprut:
Joseph then proceeds to provide a genealogy of his people. Though a fierce Jewish nation- alist, proud of wielding the 'sceptre of Judah”, he cannot, and does not, claim for them Semitic descent; he traces their ancestry not to Shem, but to Noah's third son, Japheth; or more precisely to Japheth's grandson, Togarma, the ancestor of all Turkish tribes. “We have found in the family registers of our fathers,”Joseph asserts boldly, “that Togarma had ten sons, and the names of their offspring are as follows: Uigur, Dursu, Avars, Huns, Basilii, Tarniakh, Khazars, Zagora, Bulgars, Sabir. We are the sons of Khazar, the seventh . . .”
POINTS TO NOTE :
-- Khazar kingdom welcomed all Jews from all over the world and also used to heavily mix with them through intermarrige and cultural sharing...
-- After the destrunction of this vastly powerful kingdom by their neighbours, many of this Khazars migrated into different surrounding areas and gradually mixed with the locals, germinating even more Mixed bred case results....
**** Jews of Ethiopia :
Another Jews society who R NOT in ANYWAY linked to the Israeli 12th tribes ......... And thus have no right or part in the covenant...
THE ABOVE TWO EXAMPLES OF KHAZAR JEWS AND ETHIOPIAN JEWS PERFECTLY SHOW THAT, A JEW DOESN'T MEAN GOD'S CHOSEN PPL i.e the descendents of 12 tribes... THERE CAN BE JEWISH CONVERTS AS WELL.....
=========================
ASHKENAZI ORIGIN:
There are several facts to be considered :
++ Genetic Testings : The 'Y-Chromosome' ,,,,
I. University College London study, 2002 II. Ariella Oppenheim's study, 2000 III. Michael Hammer's study, 2000
..... And many other similar testings....
Key Findings :
1. Around 68%-70% Ashkenazi 'Y-Chromosome' matches that of the Middle Eastern population (Note that it is NOT 100%)... 2. The rest matches to the Non-Jewish European neighbours. 3. At the time of formation of these Ashkenazis,,, The founding fathers in most cases was of Middle Eastern origin and Mother was in almost all cases (According to the these researchers) NOT from Middle Eastern origin.
The QUESTION : This 'Y-chormosome' is passed down from Father to Son, unchanged. It is NOT inherited from Mother, But when these Ashkenazis are asked about their Jewishness, they will say, 'we ALL have come from Middle Eastern 12 tribes' .... But according to the widely accepted definition of a Jew, Jewishness is inherited through Mother NOT from Father, and these studies have shown, the Moms are NOT of Middle Eastern origin ....
Now the Ashkenazis faster go change the definion of Jewishness ....
BUT ........
There is also a recent test done from a Slightly diffferent View point :
/*
"Multiple origins of Ashkenazi Levites: Y chromosome evidence for both Near Eastern and European ancestries"
[Here, we show that the Ashkenazi Levite microsatellite haplotypes within this haplogroup are extremely tightly clustered, with an inferred common ancestor within the past 2,000 years. Comparisons with other Jewish and non-Jewish groups suggest that a founding event, probably involving one or very few European men occurring at a time close to the initial formation and settlement of the Ashkenazi community, is the most likely explanation for the presence of this distinctive haplogroup found today in >50% of Ashkenazi Levites.]
*/
From the above, woteva those levites, cohens, rubens all these baseless preist class may signify after all these years .... The point is, the latest research showing even the founding fathers of mojority of the Ashkenazis are not totally Middle Eastern.... Note that these ancestors might had been pagans at the time of formation, later only adopted judaism ......
All these genetic testings (And there are plenty more) showing that there was DEFINITLY heavy intermixing between Israelitz with other European/Turkik ppl .... and this mixing gave birth to this group of Ashkenazis ....
FURTHER, AS THE KHAZARS WERE THE MAIN AND LARGE JEWISH CONTINGENT IN EASTERN EUROPE.... AND AS THEY WERE HEAVILY DISPERSED ALL OVER THE EUROPE, MAINLY IN POLAND, HUNGERY AND BELARUS,,,, THEY WERE ALSO A MAJOR CONTRIBUTOR ALONG WITH OTHER EUROPEANS IN THE SUDDEN POPULATION GROWTH OF THESE ASHKENAZIS... AS RESEARCHES SHOWED, >50% OF THEIR LEVITE GROUP OF FOUNDING FATHERS MAY NOT OF MIDDLE EASTERN... THIS GROUP SPECIFIC 50% MINUS THE THE OVERALL 70% MAKES THE OVERALL PERCENTAGE TO GO DOWN SOME MORE ...
This is a known controversial and hertbreaking issue among the Zionist Jews .... to counter this, they tried to come up with this Research :
"3.5 million Ashkenazi Jews 'traced to four female ancestors'"
[A total of 3.5 million (Roughly around 39%) Ashkenazi Jews are descended from just four "founding mothers" who lived in Europe at least 1,000 years ago, according to a study by Israeli geneticists.
The four women were part of a small group which founded the Ashkenazi community, established in Europe after migration from the Middle East, and was ultimately descended from Jews who migrated to Italy in the first and second centuries AD.]
The year says atleast 1,000 years, and it may well be more than 1,000 ! The point to note here is,,, Again it is only roughly 39% NOT 100% or even close to that ... and further done by Izraelitz themselves ....
SO, EVEN IF WE TAKE GENETIC STUDIES, IT IS NOT AT ALL CLEAR THAT HOW THESE ASHKENAZIS CLAIM THAT THEY R ALL DIRECTLY FROM THE 12 TRIBES AND THUS THEY R GOD'S CHOSEN PPL.... THEY R ALWAYS HAVING MIXED RESULTS ...
AND IF THEY HAVE MANAGED TO FOUND THE MOTHERS OF ONLY 39% .... THEN WOT ABOUT THE REST ??? AS THEIR MOMS R NOT FROM THOSE FOUNDING JEW WOMEN.... R THEY NOT JEWS ????? Or they r waiting to find out the remaining 5/6 Moms and Few other Middle Eastern Dads to make the total 100% on all sides????? Pathetic really their attempt to force their Jewish root !
Another worrying point is, They have found a number of Khazar reminicient which can be used for Gentic testing with the Ashkenazis,, HOWEVER, THEY NEVER DID TAHT, AND NEVER TOOK ANY INITIATIVES
|
|
בתגובה ל: אז הנה עוד מחקר מאת: ערביXY תחלס זה מראה את כל העניין שלך. אתה לא מחפש את העובדות, אתה מחפש את ה'עובדות' שיתאימו לדעה שלך
לא קראתי את כל זה ( מהקטע השיקרי על האשכנזים לא היה צריך להוסיף יותר.. האחוז של גנים שהם לא יהודים בקרבם היה פחות מ12 אחוז נשים או גברים..הוא כמובן לא מזכיר את זה ומנסה לטעון "לא 100 אחוז")
בכל מקרה, אתה יותר ממוזמן ללכת ללמוד סטיסטיקה. כך עושים סקרים.. אתה לא הרי חושב שהולכים ושואלים עשרות ומאות אלפי אנשים בכל סקר נכון? זו תורה שלמה שגם אני למען האמת לא מבין אותה אבל אתה יכול ללכת לראות סקרים שהם מדגם מייצג של כמה וכמה מדינות ע"י גופים גדולים שאחוזי הטעייה שלהם הם 5 אחוז למרות ששאלו במקרה הטוב כמה עשרות אלפים. שוב אני לא מומחה אבל בשביל למצוא קשר גנטי (שבכל העמים שיש הרי ברוב העם יש בו שכזה..) ספק אם צריך לקחת יותר ממדגם מייצג של 200 איש.
אז מה אם הוא מקיף - גם הספר של שלמה זנד 'מקיף' ועדיין יש הוכחות גנטיות חד משמעיות שסותרות לחלוטין את כל השטויות שהוא המציא והתפלסף שם עליהם. ואני בטוח שספר של 170 עמודים הוא מקיף חחח..
חיפשתי בגוגל ובקושי מצאתי דברים על האיש מלבד אתרים שהספר שלו מוצע למכירה.. כנראה זה אומר משהו..
|
|
בתגובה ל: אז תחליט הם כן או לא? מאת: respecta1 אני שמעתי שממזרח אירופה הם כן אפילו את הקטע של האנגלית אני לא קראתי, כי זה לא ישנה בויכוח, זה גם לא ישרת אותי שזה יוכח, אגב זה היה איזה יהודי בהתחלת המאה שהוכיח את זה
השאלה אם המדען של רשות העיתיקות לא מוצא חן-בעיניך אז מי כן?! השטויות של כל מיני אתרים ציוניים ימיניים?! "המדענים" של הימין?!
170 זה מה שהוא מוכר לאנשים ובחלק טוב מהם הוא רק מסביר על המחקר שלו, איך הוא עושה אותו, אני בטוח שבחדר שלו יש יותר מ 170 עמודים הה
|
|
בתגובה ל: כרונולוגית?! מאת: ערביXY יהודים היו כאן לפני הערבים. נקודה. ההסיטוריה שאתה מביא פה מתחילה בנקודת זמן שנוחה לך לציין/לצוטט. ההיסטוריה לא מתחילה אתמול ולא שלשום ולא במסעות ההרג של המוסלמים. ארץ ישראל לעם ישראל - ככה כתוב בתורה, ותקן אותי אם אני טועה אבל אפילו בקוראן כתוב שהתורה היא הבסיס והקובעת בכל מקרה של ספק אין לי מושג אם יש לך גנים יהודים, רק שלהיות מומר זה לא כזה כבוד גדול ביהדות.
|
|
בתגובה ל: ואתה ? אתה קורא מה שאני כותבת ? מאת: שרידובדבניתתשמעי אני לא מתוכח עם דתיים אלוקים הבטיח לך את ארץ הקודש כי אמא שלך יהודייה מה אני יכול להגיד לך?! אז תעשי טבחים, ותגרשי אנשים!! פעם התווכחתי עם דתי, התחיל להגיד לי אתם הישמעלים, וישמעל חטא, ו-ו-ו מה איכפת לי?!? אני בכלל אינני צאצא של ישמעל גם לא איכפת לי מהקוראן תהני עם התורה שלך אבל תבדקי את זה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3525421,00.html
|
|
בתגובה ל: אף אחד לא ייצא מכאן מאת: ערביXY זאת דווקא לא בעיה כל כך גדולה.
לפי חוק מותר לשלול אזרחות ממחבלים,מה שדרך אגב לא ייחודי למדינת ישראל אלא תקף בעוד מדינות "נאורות ומתקדמות".
אם תעבור בגוגל על כמה מקרים שקרו באנגליה הפרו-פלסטינית שזרקה איזה שייח מעפן שהטיף לג'יאהד נגד הכופרים או בארצות הברית שהטיסה כמה מהגרים שנחשדו בפעילות טרור.מדינות כמו גרמניה,ספרד וצרפת שכלאו מהגרים ובני מהגרים שנתפסו מתכננים פעולות טרור ובסוף המאסר יזרקו מחוץ לגבולות המדינות בהן הם גרו,אתה תבין מהר מאוד שישראל היא אחד המקומות היחידים בעולם שעדיין לא פועלת נגד רוצחים ומתכנני רצח מהסוג של הטרקטוריסטים שאתה מדבר עליהם..
האם אתה יודע מה עושות תימן,ערב הסעודית או מצרים לחשודים בפעילות טרור נגד המדינות הללו?
חיסולים או העלמה של אנשים כמו בימי המשטר הקומוניסטי ברוסיה זאת התשובה של מדינות ערב,ככה שיש למחבלים שחיים בשטח מדינת ישראל מזל שאנחנו רחמנים בני רחמנים ואם לומר את האמת אז גם מטומטמים ומרשים למחבלים ולמשפחותיהם להשאר בארץ.
עונש מוות למחבלים ולמי שיש בעיה ש'ישרב מן בחר ע'זי' ![/emoticons/8jc8__cool.gif אירי_בשמש]()
|
|
בתגובה ל: תתפלא לשמוע ,אבל לזרוק מכאן מחבלים מאת: mike00 אם הם יושבים בכלא או קבורים בבית קברות למחבלים - די ברור שמרשים להם להישאר...... :-) אפילו עומדים על כך שהם יישארו.....
בני משפחותיהם זה כבר סיפור אחר.
|
|
בתגובה ל: איפה ראית שמרשים למחבלים להישאר בארץ? מאת: Harkonnen למה לא זורקים אותם מכאן?
למה שיקבלו לימודים על חשבוננו ותנאים של בית מלון ?
מה רע באיזה מרתף חשוך ושלילת אזרחות במקום?
עונש מוות למחבלים ולמי שיש בעיה ש'ישרב מן בחר ע'זי' ![/emoticons/8jc8__cool.gif אירי_בשמש]()
|
|
בתגובה ל: ומה קורה לאלה שיושבים בכלא ומשתחררים? מאת: mike00 אלא אם כן הם ישראלים - וכאלה אין הרבה לשמחתי ואני מניח שגם לשמחתך. אולי האוכלוסיה הערבית בישראל אינה ציונית ואפילו עויינת את הרעיון הציוני - אבל מכאן ועד ייצור שיטתי של מחבלים שמצדיק שלילת אזרחות כמו שאתה אומר - הדרך ארוכה מאד..
|
|
בתגובה ל: מגורשים לרשות שייצרה אותם, לא? מאת: Harkonnen תגיד עופר,כמה מחבלים ישראלים אתה חושב שנתפסו בישראל?
ואני לא מדבר על אלה שתיכננו או דיברו על זה אלא על כאלה שביצעו או עזרו לבצע..
|
|
בתגובה ל: לא ממש.... מאת: mike00 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אין לי מושג. אולי סדר גודל של 300 בכל שנות המדינה? מאת: Harkonnen ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: כמה מהם גורשו מישראל? מאת: mike00 כלומר פושעים/בוגדים. הם מטופלים בתוך מדינת האם שלהם שהיא ישראל. מה ציפית? שישכנו אותם למשל בבתים של משת"פים שהועברו לישראל?
ודרך אגב, האומדן שלי היה נכון או מופרז?
|
|
בתגובה ל: לאן רצית שיגורשו? מדובר בישראלים מאת: Harkonnenבזמנו(לפני תהליך השלום והקמת הרשות הפלסטינית)ישראל היתה מגרשת מחבלים ללבנון או ירדן,עכשיו סוף סוף יש להם "מדינה" משלהם למה שלא יעברו לשם? אני בטוח שבתחומי הרשות ישמחו לקבל לוחמי חופש שמכירים מקרוב את מדינת ישראל,האבטחה במקומות ציבוריים וכו'.. וזה רעיון בכלל לא רע לעשות חילופי אוכלוסיה בנוסף לחילופי שטחים,משת"פים לישראל מחבלים לפלסטין ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/xhg5___.gif 108108108]() האומדן שלך היה די קרוב למציאות,בזמנו הבאתי רשימה של כל הפיגועים שנעשו על ידי ערבים ישראלים,הייתי צריך 3 הודעות כדי להכניס את כל השמות והארועים.. דרך אגב,בזמנו גם הבאתי רשימה של כל הפיגועים שבוצעו על ידי תושבי הרשות שנישאו לאזרחיות ישראליות וקיבלו אזרחות ישראלית או היתרי שהייה חוקיים בארץ,גם היא לא היתה קטנה.. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/9c38___.gif 111111]() לסיום,אין לי שום בעיה עם ערבים ישראלים או עם תושבי הרשות,יש לי בעיה רצינית עם מחבלים ולא משנה איפה הם גרים שרוצים לפגוע במדינת ישראל או אזרחיה.
|
|
בתגובה ל: ומה קורה לאלה שיושבים בכלא ומשתחררים? מאת: mike00 היהודי שבגד במולדת והעביר מידע לחיזבאללה וקיבל רק 11 שנים בפנים...
|
|
בתגובה ל: כנראה פספסת את הכתבה על הבחור מאת: הקוסמת הם הפקירו את המשת"פ הישראלי שלהם, שסיכן את חייו בסביבה ציונית עויינת - והעדיפו להילחם על שחרורו של רוצח ילדה קטנה. גזענים דגנראטים עלובים.
|
|
בתגובה ל: אפשר לתפוס על זה טרמפ ולעשות יח"צ שלילי לחיזבאללה מאת: Harkonnen תחכה קצת עופר, אני בטוחה שנסראללה יחטוף כמה חיילים בשביל לשחרר אותו:)
|
|
בתגובה ל: מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים מאת: ערביXY יוסי נגר- רשות העתיקות
"" במונח ערבים השתשמנו עד כה כדי לציין קבוצת אוכלוסייה מוגדרת, בעלת מוצא משותף,שמרביתה חיה במסגרת שבטית במדבריות שמדרום וממזרח לישראל.אולם מאז הכיבוש הערביהשתלטו השפה הערבית,המנהגים והדת המוסלמיתעל החלק הארי של תושבי ישראל שהיו עד אז בעיקר נוצרים ממוצא מקומי, ואלה החלו לכנות עצמם בשם ערבים, כמו גם עמים רבים אחרים במזרח-התיכון
תקופה זו מתאפיינת בשינויים ניכרים בהרכבה של אוכלוסיית ארץ ישראל, אחרי תקופה ארוכה מאוד בה ישבה בארץ אוכלוסייה ממוצא ישראלי וכנעניבעיקר.העדויות בדבר המשכיותה של האוכלוסייה האבטוכטונית בישראלעם הכיבוש הערבי רבות. עם זאת, להבדיל מכיבושים קודמים שאחריהם לא נותרה בישראל אוכלוסייה זרה משמעותית, הפעם היגרה לישראל שמצפון למדבר אוכלוסייה גדולה ממוצא ערבי שעל פי מחקרים גנטיים מודרניים יש המעריכים אותה בשליש מהאוכלוסייה הערבית בארץ כיום.מניין הגיעו תושבים אלה? חלקם, לפחות, היה מבני השבטים הערביים שכבשו את הארץ, אך חלק גדול יותר היה ככל הנראה מבין הנוצרים ממוצא ערבי (צאצאי הנבטים) שישבו אותה שעה בעיקר בנגב, בסיני ובעבר הירדן המזרחי, שרובם המכריע קיבל על עצמו די מהר את האיסלאם (בדואים נוצרים מעטים בלבד שרדו עד היום,כולם מתגוררים בירדן). יש להניח שהגירה זו הייתה אחת הסיבות לנטישתן של ערי הנגב הגדולות. אם בתחילה עדיין חיו בארץ תושבים נוצרים ויהודים רבים, הרי שמאז המאה ה-13 הפך האיסלאם לרוב. מתקופה זו ואילך הפכו הערבים החיים בישראל חלק אינטגרלי מהאיפריה הערבית הגדולה ולא הגדירו את עצמם כלאום נפרד. במשך הזמן נספחו אליהם ונטמעו בהם קבוצות אוכלוסייה רבות נוספות, בעיקר נרחבי האמפריה העות'מנית, כמו למשל סורים , בדואים, ותושבים מאיזור הקווקז (צ'רקסים). אחת הקבוצות המעניינות כוללת תושבים שכונו בעבר בשם "יושבי הביצות": אנשים שמוצאם מסודןוהתיישבו באיזור הכפר ג'יסר אלזקרה שבמישור החוף. תושבים אלה נטמעו באוכלוסייה הערבית המקומית, הם מהווים כיום מרכיב גדול בקרב תושבי הכפר ומיעוטים גם בכפרים נוספים באזור ואדי ערה. קבוצה מעניינת אחרת הם שבטי הע'וארנה, שלהם מורפולוגיה מעניינת במיוחד. הע'וארנה הם שבטים תורכמנים אך ישנם גם ע'וארנה ממוצא סורי ואחר. מאז המאה ה-18 הם מוזכרים בעמקים הצפוניים, אך שלדים בעלי אותה מורפולוגיה ייחודית נמצאו לאחרונה גם בבית הקברות של כפר עאנה, כפר ערבי באיזור אור יהודה שניטש ב-1948. אף שבמהלך מאות השנים האחרונות התקיימה הגירה לארץ ישראל ממדינות ערב השכנות וכפרים חדשים נוסדו, הייתה אוכלוסיית הארץ קטנה יחסית. מאז המאה ה-19 התגבר זרם ההגירה לישראל ממדינות ערב הסמוכות ואוכלוסיית הערבים בה גדלה מאוד. עם ראשית הציונות החלו ערביי ישראל להתגבש כנגדה כיישות לאומית נפרדת. במשך שנים רבות היו ששללו את דבר קיומו של עם פלסטיני כעם נפרד מהעמים הערביים שסביבו. אולם, תהליכים כגון התגבשותם של הערבים בישראל סביב נושא לאומי מאחד (המאבק בציונות ובכיבוש הבריטי) ובייחוד הקמתן של מדינות ערביות לאומיות במזרח-התיכון שאוכלוסייה זו לא נכללה בתוכן, הגדירו אותם במובהק כעם נפרד. הערבים הנוצרים................................""
|
|
בתגובה ל: מי הם ערביי ארץ ישראל מאת: ערביXY "אף שבמהלך מאות השנים האחרונות התקיימה הגירה לארץ ישראל ממדינות ערב השכנות וכפרים חדשים נוסדו, הייתה אוכלוסיית הארץ קטנה יחסית. מאז המאה ה-19 התגבר זרם ההגירה לישראל ממדינות ערב הסמוכות ואוכלוסיית הערבים בה גדלה מאוד." מתוך המאמר עצמו.. חח שיהיה... הוא רק לא הזכיר במאמר הגירה שלילית.. באותה מידה שהשבטים האלה באו חלקים מהם בהמשך היגרו הלאה..
|
|
בתגובה ל: מי הם ערביי ארץ ישראל מאת: ערביXYhttp://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=TAZ10שים לב לקטע הבא : לסיכום, אפנה אותכם לספר חביב ומלא הומור. שמו "מסע תענוגות בארץ הקודש " הוא נכתב ע" י סופר בשם סמואל לונגהורן (הידוע בכינויו מרק טווין) ב 1867. הוא סייר בישראל לאורכה ולרוחבה . הוא לא ראה כאן לא פלסטינים, לא בוסתנים מוריקים, לא כפרים ערביים, לא ערים שוקקות. כלום. הוא ראה ומתאר עזובה, ביצות, כולרע, קדחת, חולות . " ארץ הבכא" כך הוא כינה את ארץ ישראל . כל מה שיש כאן, גן העדן הזה הנקרא ישראל – בנה הגניוס היהודי. אין פלא שאתם הערבים ואחייך חומדים אותו !
|
|
בתגובה ל: ותגיד ליוסי נגר הזה שילך ויקרא גם כאן מאת: שרידובדבנית כל מה שכתוב אצלך מודע 100% למדענים ולכותבים שאני מצטט מהם בגלל זה אני לא מביא שום מקור ערבי יוסי נגר גם מדבר על תוכן התורה בספר שלו
והנה עוד חלק מהמאמר של יואב קרני
"" מאורעות הרבע האחרון של המאה ה-18 פתחו את הארץ לפני המערב, ובסופו של דבר גם לפני יהודי המערב. "המערב לא הפגין עניין כזה במזרח הערבי-מוסלמי מזמן מסעי הצלב של המאה ה-12 וה-13", כותב תומס איידינופולוס בספרו על "תולדות פלשתינה מנפוליאון עד בן גוריון". "בתחילת המאה ה-19 באו החיילים, כוהני-הדת והמיסיונרים; באמצע המאה באו בעקבותיהם הגַלָאים, הארכיאולוגים וּמסַרְטְטֵי המפות; והם מצידם סללו את הדרך לציירים, לצלמים, לתיירים, לאנשי העסקים".
כמעט בן לילה גילה המערב עד כמה עלובה היא פלשתינה, עד כמה מזוהמת ומעופשת, עד כמה לקויה היא ממשלת הארץ. הסופר הצרפתי שאטובריאן כתב, כי "בטַיֶלְךָ ביהודה, לבך מתמלא בחילה עמוקה".
המיסיונר הבריטי ווֹקֶר נתקל ב"ערבים העלובים, הנבערים מדעת, הפראים למחצה, עם כַּפריהם המטוּנפים וּמאוּרוֹתיהם המגוּנוֹת". כיאה לרומנטיקון אירופי עם הזיות משיחיות, ווקר הכריז, כי ערביי הארץ אינם יכולים להיות "היורשים הראויים ובעלי הזכויות למיליוני הנתינים הנבונים, המעוּדָנים, התרבותיים להפליא, שעליהם משלו למופת דויד ושלמה בימי זוהרם".
ב-1842 נכתבה אולי הטיוטה הבריטית הראשונה של מה שתיוודע לימים כ"הצהרת בלפור": קולונל צ'ארלס צ'רצ'יל, בן לאחת ממשפחות האצולה המפורסמות ביותר של אנגליה, הביע את דעתו, כי יש להטיל על היהודים להַחיוֹת את ארץ ישראל ואת מזרח הים התיכון, ובתמורה אפשר ש"ישיגו ריבונות לפחות על פלשתינה". ""
|
|
בתגובה ל: אני יודע מאת: ערביXY אבל רק תסביר לי למה אתה טורח לצטט לי כל מיני סיפורים מהמאה 12 וה13 לפני זה ההיסטוריה לא נחשבת בעיניך ?
|
|
בתגובה ל: יופי מאת: שרידובדבנית לכן פתחתי את דיון מי חי פה קודם ששלא קראת ממנו כלום כנראה
|
|
בתגובה ל: בטח שכן מאת: ערביXY ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אז מה אתה אומר ? מי היה פה קודם ? מאת: שרידובדבנית לפי הספר שלי, מוכח, גנטית ואנטרופולוגית ע"י רשות העתיקות, שהבדואים הם צאצאים של האדם הקדמון בבקשה תקראי את מה שכתוב למעלה
אבל בכדי שלא תתעצבני אני יכול להסכים ששני העמים באים מאותו מקור זה טוב בשבילך?! כנענים, ערבים, אראמים, פיניקים, יהודים...!!
|
|
בתגובה ל: תשובת מי חי פה קודם... מאת: ערביXY למה אתה לא מסוגל לענותץ לי על השאלה הכי פשוטה ? בשביל מה כל הניסיונות האלה להמציא יש מאין ? מי היה פה קודם ?
|
|
בתגובה ל: ומה עם דינוזאורים ? מאת: שרידובדבנית תשמעי, הדת הדרוזית נוסדה לפני האיסלאם, אני עכשיו אלך להילחם בדרוזים כי האיסלאם בא לכאן לפני הדרוזים?! זה נקרא טיפשות
אם מחר אני מאמץ את הדת והשפה ההנדוסית, אז המוסלמים יגידו לי אנחנו חיים כאן לפניך?!
זה כמו שהיהודים ילחמו המצריים כי מה שנקרא היום "ערבים" בא אחרי היהודים
בעצם, אין סורים אין מצריים אין סודנים, כולם שייכים למכה
תשמעי, אני לא אמשיך את הדיון אם לא תקראי את מה שכתבתי בראשית הדיון על מה את מתוכחת אם לא קראת?!
ותגידי אז על מה את לא מסכימה היהודים באו מעיראק הערבים הם צאצאים של הכנענים שכמו היהודים באו מעיראק גם צאצאי הע'אסולים שחיו בין סוריה לצפון חצי האי ערב וצאצאי פיניקים ויהודים ויוונים ............
מה לא מובן?!
|
|
בתגובה ל: הכנענים והע'אסולים כמובן מאת: ערביXY כי מה שהבאת אינו רלוונטי בארץ ישראל היו עמים שאינם קיימים היום. המוסלמים שהיו רובם עובדי אלילים חיו בכל מיני מקומות בטרם הגיעו לכאן. כאן חיו עשרת השבטים, כאן היה בית המקדש, כאן נולדו לי ילדיי - כאן ! אז כשאתה שואל מי היה כאן קודם לא משנה מה תצטט - עובדה אחת פשוטה, היהודים חיו כאן קודם ! זה שההיסטוריה מבחינתך מתחילה כמו שכתבתי במאה ה12 עדיין לא משנה את העובדה הזו. היהודים היו כאן קודם הדיון הזה יסתיים ברגע שאראה אותך כותב : היהודים היו כאן קודם.
נ.ב. מילה אישית - איני מכירה אותך ואין לי דבר אישי נגדך, אם הרוחות מתלהטות זה רק בגלל נושא הדיון. אני מתנצלת אם אתה חש נפגע , כאמור אין בזה משהו אישי נגדך
|
|
בתגובה ל: קראתי והספיק לי מאת: שרידובדבנית אני בכלל לא מדבר על המאה ה 12 ולא המאה ה7 שבה באו המוסלמים אני מדבר על הנקודה שכשבאו המוסלמים, לא ביצעו טבחים כמו הנכבה ולא כמו הביזנטים, אלא קיבלו את היהודים והנוצרים שרובם מתאסלמים והיום באה יהודייה להגיד למוסלמי שהיא חיה לפניי כשיכול להיות את צאצא של כוזרים שהתגיירו
את יכולה להסביר את "אינם קיימים בכלל" ?!
אני אוהב להתוכח, והתוכחתי הרבה גם עם ימינים ממש קיצוניים, ואנחנו מתוכחים היסטוריה וגיניטיקה כך שלא יהיה שום דבר אישי להפך
|
|
בתגובה ל: אינם קיימים היום!! מאת: ערביXYאני מניחה שקרב חייבר אומר לך משהו, גם החששיאניםוהיום : http://www.pmw.org.il/heb/news/i207525.htmlואני לא שום צאצאית של שום כוזרים. הניסיון הפאתטי הזה לומר שלפני הכוזרים לא היו יהודים ... משעשע אותי ולשאלתך המשפחה של אבא שלי היתה גרה בטבריה, צפת, יבנה ירושלים חברון ויפו
|
|
בתגובה ל: בטח, ממש דת של רודפי שלום מאת: שרידובדבניתתשמעי, גם יהודים לוקחים את המשפט קם להורגע השקם להורגו, כמסביר דתי טוב לנכבה שהיתה ולעוד אחת אולי כך גם באיסלאם, אתה יכול להיות קיצוני ולהפוך את האיסלאם לדת קיצונית, או מתון למשל, ספרד כשהיתה מוסלמית, היהודים חיו שם בתור הזהב, הם חיו כמו שהערבים כאן לא יחלמו אף פעם לחיות בגלל המדיניות הישראלית הגזענית בעיקר בזמן הזה המדע באיסלאם פורח את יכולה לקרוא למשל על אבן-רושד ועוד מאות מדענים מוסלמים עד שקורה מהפכה, כשמוסלמים קיצוניים עולים, והמצב משתנה, ונהיה שלטון גזעני כמעט כמו ישראל היום כלפי הערבים עד שהאירופאים זורקים את כולם החוצה אני לא יודע איפה באמת ההורים שלך גרו, אבל נניח ירושלים.... הנה קטע מימי סלאח אלדין בזמן המלחמה הצלבנית, כשהיהודים גורשו בזמן הצלבנים יעני ,להגיד חיו ברצף זה שקר, האיסלאם זה שהותיר ליהודים לחזור "" הקטע שלפניך נכתב בין השנים 1105-1128, לאחר מסע הצלב הראשון. וכך כותב המחבר, אברהם בן רב חייא הנשיא: "וכמו כן היו מלכי ישמעאל נוהגים עמנו מנהג טוב והרשו לישראל (=ליהודים) לבוא אל הבית ולבנות בו בית תפילה ומדרש, והיו כל גָלוּיוֹת ישראל הקרובים אל הבית עולים אליו בחגים ובמועדים ומתפללים בתוכו... [וכך] נהגו כל ימי מלכות ישמעאל, עד שפשטה על הבית בעת הזאת מלכות אֱדוֹם הָרְשָעָה (=הנוצרים) והסירה את מלכות ישמעאל מעליו... כי מיום שגברו אלו הרשעים על הבית לא הניחו [ל]ישראל (=ליהודים) לבוא בתוכו. אף איש אחד יהודי אינו נמצא בירושלים בימים האלה (אחרי כיבוש הצלבנים)." © ש' אסף ול"א מאיר (עורכים), ספר היישוב, הוצאת מוסד ביאליק, תש"ד-1944, כרך ב עמ' 20. "" נניח ההורים שלך היו מהקהילה היהודית בשפרעם או טבריה אז, אחרי שיצאו הוזמנו על ידי השליט המוסלמי דאהר אלעומר לחזור לשם אבו עמאר עומד על חומות דיר חנא, ומהרהר בדמוגרפיה של המאה ה-18. שלוש מאות אלף בני אדם ישבו בארץ, והיהודים היו בקושי שלושה אחוזים, בערך כמו חלקם באוכלוסיית ארה"ב כיום. ומי היה הַשַליט הראשון של הארץ, שהושיט להם את ידו בידידוּת, והזמינם להתיישב בגבולות מדינתו? ד’אהר אל עומר. בזכותו התבססה הנוכחות היהודית בטבריה, ויהודים שרו לו שירי הַלֵל. אחד המקורות החשובים ביותר על ימי שלטונו הוא "ספר זִמרַת הארץ" מאת הרב יעקב בֵּירַב מטבריה. חָמִיו של בירב, הרב חיים אבולעפיה, הוזמן על ידי ד’אהר לחדש את היישוב היהודי בטבריה.
|
|
בתגובה ל: קראתי והספיק לי מאת: שרידובדבנית אם את אומרת שאת חיה כאן מאלפי שנים איפה?! איזה עיר?!
|
|
בתגובה ל: ומה עם דינוזאורים ? מאת: שרידובדבנית דת הדרוזים אחרי האיסלאם כמובן
|
|
בתגובה ל: ותגיד ליוסי נגר הזה שילך ויקרא גם כאן מאת: שרידובדבנית ראיתי אותו איזה מאה פעם הגבתי עליו איזה 20 כתב אותו איזה אחד שסיים אולי כתה ה כל פעם אני מתוכח ב YNET ב FACEBOOK מלאא שטויות אם תרצה אמצא לך אחת מהתגובות שלי עליו אני אחפש לך מלא שטויווווווות
|
|
בתגובה ל: מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים מאת: ערביXY אפילו את ההיסטוריה העכשיו מנסים לשנות ולא מצליחים לתעד , שיצליחו לתעד את מה שהיה פעם?
למה נוח העלה שני חמורים לתיבה? למהההההה?
|
|
בתגובה ל: לעולם לא נדע מי היה כאן קודם מאת: מוחמד גם יהודים כוללים קבוצות בעולם שהתגיירו גם הערבים, כוללים המון תרבויות קדומות שהתערבבו, שחלק מהם זה יהודים שהתנצרו או התאסלמו
השאלה... האם הימין הקיצוני יסכים איתך?! יגידו שאתה כמו כל הערבים באים ממכה, אין תרבויות אחרות שהפכו לערבים צריך להחזיר את הערבים למכה מה תגיד לאלה?!
|
|
בתגובה ל: אני יכול להסכים מאת: ערביXY מצביעים על כך שהתחלת האינושות הייתה באפריקה.
את אנשי הימין אני אף פעם לא מנסה לשכנע , אותם אי אפשר לשכנע , הם חונכו וגדלו על משהו מסוים ,ובשבלם כפירה במשה שגדלו וחונכו עליו זה כמו להטיל ספק במי האבא והאמא שלהם .ולכן בויכוחים איתם אני רק מביע את דעתי ולא מנסה לשכנע אותם במשהו
|
|
בתגובה ל: לעולם לא נדע מי היה כאן קודם מאת: מוחמד שאתה לא מאמין לכתוב בתורת ישראל היא דבר ה' ?
ולא איחלתי לך קודם - אני מאחלת לך חג שמח ( או המקבילה שלו בערבית לראמאדן) ומקווה שהצום עובר עליך בנחת
|
|
בתגובה ל: מה אתה אומר מוחה ? מאת: שרידובדבנית אני לא כופר בדת משה . אני מאמין .
|
|
בתגובה ל: מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים מאת: ערביXY הכתבה שהבאת מוכיחה שהלאומיות הערבית היא נטע זר בארץ ישראל.
קודם כל השפה העברית היא שפה כנענית מקורית של ארץ ישראל.
כידוע שפת הפיניקים(כנענים) היא השפה הכי קרובה לעברית.
אין שום הוכחה שמישהו דיבר ערבית בארץ ישראל עד לפני האיסלאם.
מסקנה: הערבים צריכים לחזור לשורשים העבריים\כנענים שלהם.
|
|
בתגובה ל: הכתבה שהבאת מוכיחה שהלאומיות הערבית היא נטע זר מאת: Hannibal כמו שהאיסלאם הוא נטע זר היסטורית באינדוניסיה, ובקפקאז וב...............................
האם זה אומר שצריך להחזיר את האיסלאם למכה?!
אגב הגירות קטנות של ערבים היו מאז ימי הכנענים, על ידי הנבטים שהם ערבים שחיו ממזרח לנהר ירדן, השפה הערבית כמו העברית התפתחו מהאראמית.... יש אראמים בסוריה האם זה אומר שצריך להחזיר את השפה הרשמית כאן לאראמית?!
|
|
בתגובה ל: הכל בחירה מאת: ערביXY האלפבית הפיניקי הוא הכי עתיק בעולם. מהאלפבית הפיניקי התפתחו כל האלפביתים בעולם. כולל האלפבית העברי העתיק שהוא כמעט זהה לפיניקי. איך אתה אומר שהעברית והערבית התפתחו מארמית - למרות שהם קרובים מאוד- אם אין שום הוכחה לכך.
ע"פ העובדות שיש בידנו היום, השפה השמית הקדומה ביותר היא האכדית ואבלהית. האכדים שהגיעו מצפון מערב מסופוטמיה(צפון סוריה) שיפרו את כתב היתדות השומרי....בכתב היתדות הזה השתמשו לאחר מכן אלפי שנים.
לאחר מכן באה השפה האשורית הקדומה ואחר כך אוגריתית ופיניקית...שניהם שפות כנעניות. מואבים, אמונים, ואדומים....שפתם הייתה כנענית.
השפות הצפון מערב שמיות (LEVANT) סוריה,לבנון, ישראל ועבר הירדן....הן שפות כמעט זהות. שפות שהן זהות לשפה העברית.
כך שאין שום הוכחה למה שאתה אומר ---------------------- הנבטים באמת היו ערבים, הם גם עזרו לרומאים להחריב את ירושלים. הם דם הקימו את העיר פטרה. מליקוס(מליק) מלך הנבטים שלח 6000 חיילים לעזור לטיטוס להחריב את ירושלים.
הערבים גם מוזכרים בתנ"ך...והם מוזכרים באופן נאה....לא כמו שהקוראן מזכיר את היהודים. --------------------------------
יש אראמים(SYRIACS) בסוריה. העם הזה הוא העם המקורי של סוריה, התרבות והשפה שלהם היא השפה המקורית של הארץ הזאת. לדעתי כמובן שהשפה שלהם (ארמית) צריכה להיות רשמית. לפחות היא צריכה להיות רשמית כמו הערבית בישראל. אבל כאן אנחנו רואים את הגזענות הערבית....זה לא יקרה בתווך הקרוב.
הבעייה היא שהערבים בישראל ובכל המזרח התיכון מתנהגים בגזענות כלפי עמים אחרים וכלפי התרבות ושפה שלהם. שהם התרבות והשפות המקוריות של האזור הזה.
----------------
אתם רוצים לאומיות ערבית?....אין בעיה רק אל תשכחו מה המקורות שלכם
|
|
בתגובה ל: אין שום הוכחה למה שאתה אומר מאת: Hannibal אז איך הערבית והעברית כך זהים?! יש מקורות משותפים, שאולי צריך לחזור אליהם
תשמע, אני בכלל אמרתי את זה ואת עניין האראמים בסוריה, כי התכוונתי שזה לא משנה,יעני בציניות אנשים לא רוצים לחזור לשפה שהיתה להם לפני 4000 שנה, ולא לפי הקשר הגיניטי ----------------------------------------------- הערבים כאן הם 20% מהאוכלוסייה, האראמים בסוריה הם אולי כפר או שניים, זה כמו לבקש שפה צ'רקסית רשמית כאן ------------------------------------------------- זה מצחיק שאתה מדבר כאילו אין גזענות רשמית בישראל --------------------------------------------- מבחינתי זה לא משנה מקור של אף אחד, לא מה מקורי ולא מה המקור שלך, הלאומיות התחילה במאה ה19 ו20 כש-פה היו ערבים ומקור של אנשים לא נותן שום ליגיטימזציה לאף אחד להחליט מי צריך לחיות איפה, או איך
|
|
בתגובה ל: זה לא משנה מאת: ערביXY הארמים בסוריה הם לא כמו "כפר צרקסי"....הם רבים מאוד למרות שהמשטר בסוריה מנסה להסתיר את זה. בעירק האשורים והחלדאים קרוב למיליון. למה השפה שלהם היא לא שפה רשמית כמו בישראל? וזה לא 4000 שנה.....הם מדברים בשפה הזאת עד היום. זה נקרא CULTURAL GENOCIDE ---------------
אין פה שום קשר לגנטיקה....ונכון מאוד שאתה מציין את זה. אין עם בעולם שהוא "נקי" מבחינה גנטית. אבל אנחנו מדברים פה על שפה מקורית ותרבות. -----------
מה שמצחיק הוא שהערבים בארץ ישראל מכנים את עצמם "פלסטינאים"....שהוא שם בכלל יווני. זה שם של עם שהוא בכלל לא שמי(SEMITIC) אפילו הקוראן לא מזכיר שם כזה.
|
|
בתגובה ל: אני מסכים איתך....אבל מאת: Hannibal אכן נכון השם פלשתיני מוזר וכתבתי עליהם למעלה בדיון מי חי פה קודם אבל מוזר שבא לפני 2000 שנה, נדבק על כל האיזור יעני מאז הפסיק השם להיות שם של עם שפלש והפך לשם האיזור, הערבים כשכובשים את המקום, מאמצים את השם פלשתין מהרומים
סיפרה לי מישהי שלימדה אותי קורס של לאומיות ודת בעולם הערבי שהיה ויכוח להפוך את השם לכנען או משהו כזה, כמשהו כנגד התנועה הציונית אבל השפ פלשתינה נדבק על המקום והערבים אימצו אותו
אני לא חושב שיש בזה איזשהי בעיתיות או אירוניה
|
|
בתגובה ל: השם פלשתיני מאת: ערביXY הרי פלשתינה הוא אזור גאוגרפי...לא שם של עם כלשהו. הפלשתים מתקופת הברזל ....אלה שהקימו את העיר עזה, אשקלון, אשדוד...בכלל לא היו שמיים. אנחנו היהודים והערבים עמים שמיים. לא רק בגלל אברהם שבא ממסופוטמיה( ארץ המולדת של העמים השמיים)....אלא גם בגלל השפה השמית.
לעומת זאת הפלשתים באו מאחד האיים היוונים ....הם נקראו בעבר PELASGIANS. בכרוניקות המצריות העם הזה מוזכר כאחד מ"גוי הים"....הם אלה שפלשו מהאיים היוונים לאיזורים נרחבים של המזרח התיכון. אלה שהשמידו את האימפרייה החיתית וממלכת החורים. לא סתם היוונים והרומאים קראו לאיזור הזה פלשתינה ....על שם אחד העמים שלהם אלא מה!
2600 שנה העם הזה כבר לא קיים. מאז כיבושיו של נבוכדנאצר מלך בבל והכיבושים האשוריים.
אנחנו אפילו לא יודעים באיזה שפה הם דיברו. למרות שבירור לא שפה שמית!
וגם ע"פ כל העובדות שיש בידינו כיום ...הפלשתים בסך הכל שלטו רק ברצועת חוף קצרה בין עזה ליפו.
אני גם קורא ספרות של הסטוריונים וגיאוגרפים ערבים מימי הביניים. אף לא אחד מהם מזכיר עם ששמו פלשתיני. שלא תגידו שזו מזימה ציונית.
עד כדי כך שאפילו הקוראן לא מזכיר את העם הזה....למרות שמזכיר במפורט את דוד המלך.
|
|
בתגובה ל: הרי פלשתינה הוא אזור גאוגרפי...לא שם של עם! מאת: Hannibal אכן שם של המקום, אבל כשעלה בעולם המושג לאומיות במאה ה 19 וה20 האנשים פה קיבלו אותו כמגדיר אותם כאנשים שחיים באיזור הגיאוגרפי הזה וכתבתי את זה בדיון חדש של העצמאויות הפלסטיניות
אתה קורא לערבים מימי הביניים, ואני קורא למדען ישראלי וספרו יצא ב2003 והוא אומר שהפלישתים התמזגו עם המקומיים באיזור עזה וזה כתוב בראש הדיון
|
|
בתגובה ל: העם פה קיבל את השם מאת: ערביXY ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים מאת: ערביXY ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים מאת: ערביXY היהודים חיו פה כיהודים, כעם כבר לפני 3000 שנה, אומנם היו פה גם עמים אחרים, לכאורה אבות אבותיהם של הערבים אך אין קשר בינם לבין הערבים של היום יותר מאשר נגיד יש קשר בין כל בני האדם לאדם הקדמון.
לגבי הזכות אני טוען כזה דבר, ליהודים יש זכות על הארץ וגם לערבים יש זכות על הארץ כל אחד ממניעים וסיבות אחרות, אף אחד הוא בעליו הבלעדיים של הארץ, אף אחד אינו יליד יותר מהשני אך אם צד אחד פועל נגד הצד השני מתוך תחושה שהוא הוא היליד והבעלים ואילו לשני אין זכויות והוא מפסיד אז הוא עלול, בסופו של דבר לא לממש את הזכות שלו, זכות זה לא דבר שעומד בפני עצמו, זה לא משמים ולא קדוש, זה נובע ממקום מסויים וזה יכול לא להתממש בנסיבות מסויימות, עובדה שהיהודים לא מימשו את הזכות שלהם 2000 שנה, את האמת גם הערבים לא באמת מימשו אותה, הארץ כאן בקושי עברה שינויים ב2000 השנה שהיהודים לא היו בה כמעט, השינויים הם לא באמת שינויים, כן נבנו ישובים כפרים וכו' אך זה לא שינוי מהותי כל למשל השינויים שעברו באותו זמן על יבשת אירופה.
על מדינת ישראל לחתור להפרדות אמיתית(קווי 67 אינם מהווים הפרדות אמיתית בין העמים), חד צדדית אם אין ברירה מן הפלשתינים לפי עקרון 2 מדינות לאום ל2 עמים, הפרדות על פי מפתח של רציפות טריטוריאלית ודמוגרפית תוך פינוי חלק גדול מן ההתנחלויות וחילופי שטחים מאוכלסים ביחס של 1:1 - גושי ההתנחלויות הגדולים לישראל - וואדי ערה המשולש והשכונות הפלשתיניות במזרח ירושלים לפלשתינים, במקביל כמובן לא להזניח את ייהוד הגליל והנגב. זה אינו מהווה פתרון של שלום/פתרון הסיכסוך מאחר ואין שום פתרון לסיכסוך הישראלי-פלשתיני(אלא אם הפלשתינים ידחפו למציאות של הכרעה צבאית הדומה למה שהיה ב1948 ואז הם פשוט לא יהיו כאן יותר). הערבים/פלשתינים מתנגדים לקיומה של מדינת לאום יהודית כאן בארץ ישראל ואין זה משנה על איזה חלק ממנה או גודל השטח, כך זה היה לפני 100 שנה ויותר וכך זה גם היום - דבר לא השתנה ואין שום עדות או הוכחה לשינוי. פתרון זה רק מביא לניהול אופיטימלי של הסיכסוך שכאמור ימשיך כל עוד ישראל קיימת וכל עוד הערבים/פלשתינים ימשיכו ללכת עם הראש בקיר, למציאות של כמעט שקט מלא תוך השקעת מינימום משאבים ומאמצים ובמקביל פותח דלת/אפשרות לפלשתינים להחכים יום אחד, להכיר במציאות ולסיים מצידם את הסיכסוך. מציאות זאת רק תחזק ותבטיח את קיומה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי לא רק לעתיד הקרוב אלא גם הרחוק. סיום הכיבוש במובן של שליטה על עם אחר זה קודם כל אינטרס עליון של מדינת ישראל, זה יחזק את הרוב היהודי במדינת ישראל ויחלק את משאבי המדינה באופן יעיל יותר, מה שגם יקל על הלחימה בטרור שצריכה להיות אגרסיבית ונחושה ובכלל על תחזוק ביטחון המדינה.
|
|
בתגובה ל: לא רלוונטי ולכן לא משנה אך למען הדיוק ההיסטורי מאת: יובל27 כמו שאמרת כזה לא אמור ללהיות רלוונטי בסכסוך אפילו בחמאס לא טוענים שהפלסטינים הערבים הם בעליה הבלעדיים!!! לא מאמינים שהיהודים שחיו כאן לפני 1917 היו חלק מתושבי המקום, ויש להם זכות כמו שיש לערבים באותו זמן מאמינים כמו שאתה אמרת שאין לעם אחד זכות בלעדית, וזה בדיוק בעיית הפלסטינים או כל הערבים עם הצהרת בלפור!!!!
אחרת לא היו בעיות כל כך, להפך, הפלסטינים נהנו מ"המהגרים החדשים" בהתחלה
לכן אתה צודק שאין בלעדיות, אבל בדיוק נגד זה נלחמו, נגד בניית "המדינה היהודית" על אדמותיהם, ו"מדינה יהודית" דבר שהפחיד אותם ובצדק
|
|
בתגובה ל: זכות הפלסטינים לא נקבעה לפי גנטקה מאת: ערביXY יש בלעדיות על ארץ ישראל/פלשתינה.
הצהרת בלפור עסקה בדבר אחד ואחד בלבד שהו הזכות של היהודים להקים לעצמם בית לאומי בארץ ישראל, זה הכל, לא דובר על כל ארץ ישראל, לא דובר על זה שלערבים אין זכויות על הארץ.
מתן הגדרה עצמית זה מדינה יהודית, מדינה אחרת זו לא מדינה יהודית וזה בעצם לא שווה כלום, יהודים לא באו לכאן להתחלק במדינה, להתחלק בארץ כן, לא במדינה, שים לב, יש הבדל בין מדינה לארץ.
הערבים לא הסכימו שליהודים תהיה הגדרה עצמית, לא אז ולא היום. הבעיה היא לא בחלוקת הארץ, הערבים רוצים בחלוקת המדינה וזה לעולם לא יקרה.
|
|
בתגובה ל: מי חי פה קודם?! ערבים\יהודים מאת: ערביXYhttp://www.pmw.org.il/ צריך להיכנס לספריית הווידאו ולקטע תחת הכותרת: Denying Israel's Right to Exist and Anticipating its Destruction יש שם סרט על יאפא שיגרום לכם הנאה רבה - סרט לכל המשפחה. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e258d92a1b.gif סמיילי_צוחק]() כל הרעם מפלסטין, כוחותינו מתקדמים בכל הנמליות - חיפא, עכא, יאפא, אסדוד, קיסריה, אסקלן, ע'זה - 10 נמלים בסה"כ הוקמו בסה"כ ע"י יורדי הים הערבים-כנענים.
|
|
בתגובה ל: בטח הערבים, בייחוד הערבים-הכנענים מאת: אהרן תמוז ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בטח הערבים, בייחוד הערבים-הכנענים מאת: אהרן תמוז ואם תגיד מה מצחיק...
|
|
בתגובה ל: אשמח אם תתן קישור ישיר מאת: ערביXY שלא רק שאתם מספרים לעצמכם סיפורי בדים, אלא שאתם גם מאמינים בהם.
|
|
|
 |
|