הי אבי
|
|
הי אבי
פורסם לפני
3564 ימים
מאת avinadavitkon
אין תגובות
הברהמות שלי לא אוכלות כל כך הרבה, לדעתי, לפחות בבגרות. המטילות הלבנות אוכלות יותר. כמובן, הן לא מטילות כל יום, אבל בעונה, הן מטילות ביצה כל יומיים. האיפה היא, נגיד, שבסוף עונה תמכור, נניח, 4 פרגיות ברהמה, ב500 ש"ח - אז כיסית את האוכל של העונה ללהקה קטנה.
חישוב: 150 גרם תערובת כפול 10 תרנגולות = 1.5 ביום. כלומר 45 ק"ג בחודש - כ90 ש"ח. כ1200 ש"ח בשנב
אבל - כשמגיעים לעשר תרנגולות כמות הביצים בהתאם - נניח שיש לך לאחר שנה-שנתיים טיפוח (שלוש) 10 מטילות (אם תשאיר את הנקבות), בסביבות 150-160 ביצים בשנה, כלומר יש לך 1500 ביצים. 1אפילו אם רק תאכל אותן, ולא תמכור אפרוחים-פרגיות, הרי שכיסית כמעט את כל ההוצאות בביצים.
זה לוקח זמן, אבל אפשרי ולא מופרך כלל. צריך תנאים טובים, לשמור על בריאות העופות, לדעת כמה לגדל מראש למכירה/השארה (מספיק להדגיר 40 ביצים בשנה לצורך זה!)
מה דעתך?
|
|
|
|
את הברהמה בצבע המיוחד הזה ואת המודרן אינגליש גיים? אשמח לכל מידע... קבצים מצורפים:
"גם אוויל מחריש-כחכם יחשב"(משלי) מגדל פליימות' רוק,סרהמה,מודרן גיים,קצת תוכים,ברווזים,יונים,ועכברים,הרבה עכברים טרמפיסטים.
|
|
בתגובה ל: יש למישהו בארץ?? מאת: מושונוש2 אם אני אראה ברהמות יפות כאלה בכל צבע שהוא אהיה מאושר
|
|
בתגובה ל: כן, בחלומות הסבתא בצאת הכוכבים מאת: avinadavitkon ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אל תיהיה קטן אמונה.. מאת: smarady ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אל תיהיה קטן אמונה.. מאת: smarady ... תוך שנה יהיו לך כאלה :) גם בפקינים שנה שעברה היינו בקרשים ...
מגדל בדימוס :)
|
|
בתגובה ל: אם מישהו יקים את מועדון הברהמה מאת: pekinclub עד החורף, בעזרת ה' יתברך כבר תהיה להקת באף יפה, וב"ה גם לייט. זו התחלה לא?
ועכשיו למקצה השיפורים: מי מביא ביצים של ברהמה, מי?
|
|
בתגובה ל: הולך...איך מתחילים? מאת: avinadavitkon ראשית , מנקים הכל ... :) הלהקה היפה הופכת למטילות ולדוגרות ...
נו , להמשיך ???
|
|
בתגובה ל: איך מתחילים ? אתה לא תאהב את התשובה שלי ... מאת: pekinclub להמשיך?
אני מודיע לכבודו שהברהמות שלי, ב"ה לא יביישו את הגזע. עם זאת, בהחלט אפעל להשביח אותם.
|
|
בתגובה ל: רשע מרושע מאת: avinadavitkon וחוצמיזה , זה רק אם אתה רוצה מה שמשה שלח בתמונות... ואני באמת רשע מרושע :)
|
|
בתגובה ל: זה אתה ביקשת ... מאת: pekinclub תקשיב מתוק
אולי תהיה בן אדם, ובמקום לקנטר אותי, תרים אלי יום אחד טלפון: אבינדב, בא לגנות, מחכה לך תבנית ביצים :)
הרי זה מה שאני הייתי עושה עבורך :-) לא?
אגב, אני חושב שבאמת אני הולך להתמקד בברהמות. לדעתי עונה על כל הקריטריונים החשובים שאני רואה אותם מנסיוני הקצר (ולא מהודעות בפורומים):
1. יפה 2. אופי יותר עדין מפקין 3. מאוד נוח עם אנשים וילדים 4. מגוון מופעים רחב ומרשים ביותר 5. כאמור, עוף בריא וטוב - הוא בע"ח נהדר 6. אמהות ודוגרות מעולות אך לא אובססיביות 7. מאוד שקט יחסית 8. קשוח למדי 9. ביצים חומות ומאוד מאוד טעימות (קוקוריקו, זה בשבילך) 10.יש גרסת בנטם מתוקה אי שם בחו"ל...
|
|
בתגובה ל: אופייני לקוראי העיתון המסויים שלך... מאת: avinadavitkon ננסה בפעם הבאה להביא לך משהו ...
|
|
בתגובה ל: אופייני לקוראי העיתון המסויים שלך... מאת: avinadavitkon לי למשל תקציב מוגבל, אני מחשב את התערובת שהן מקבלות בערך לפי כמות הביצים שהן נותנות .. ומשתדל שלפחות יהיה איזה שהוא איזון... כדי שלאישתי לא תהיה עוד נקודה רעה נגד הלול...
|
|
בתגובה ל: השאלה אם הם לא אוכלים בהתאם לגודל שלהם... מאת: avi5199 הברהמות שלי לא אוכלות כל כך הרבה, לדעתי, לפחות בבגרות. המטילות הלבנות אוכלות יותר. כמובן, הן לא מטילות כל יום, אבל בעונה, הן מטילות ביצה כל יומיים. האיפה היא, נגיד, שבסוף עונה תמכור, נניח, 4 פרגיות ברהמה, ב500 ש"ח - אז כיסית את האוכל של העונה ללהקה קטנה.
חישוב: 150 גרם תערובת כפול 10 תרנגולות = 1.5 ביום. כלומר 45 ק"ג בחודש - כ90 ש"ח. כ1200 ש"ח בשנב
אבל - כשמגיעים לעשר תרנגולות כמות הביצים בהתאם - נניח שיש לך לאחר שנה-שנתיים טיפוח (שלוש) 10 מטילות (אם תשאיר את הנקבות), בסביבות 150-160 ביצים בשנה, כלומר יש לך 1500 ביצים. 1אפילו אם רק תאכל אותן, ולא תמכור אפרוחים-פרגיות, הרי שכיסית כמעט את כל ההוצאות בביצים.
זה לוקח זמן, אבל אפשרי ולא מופרך כלל. צריך תנאים טובים, לשמור על בריאות העופות, לדעת כמה לגדל מראש למכירה/השארה (מספיק להדגיר 40 ביצים בשנה לצורך זה!)
מה דעתך?
|
|
בתגובה ל: הי אבי מאת: avinadavitkon הייתי נותן לה לדגור לפחות פעם בעונה על ביציה, וגם חבל להציף את השוק באפרוחים, בסוף ימכרו ברהמות לבשר
|
|
בתגובה ל: למען בריאות העוף מאת: אורי בר הברהמה הארצישראליות הפכו לעופות שכיחים הן בפינות החי,הן אצל מגדלים והן בשווקים,וזה מצויין כל עוד מדובר בברהמה ולא בבררה!
עדיין,כשיוצא לנו להעיף מבט בפורומים מחו"ל,לבנו נחמץ קמעא יש איזשהו מן כמו חסך פנימי ואז באים אותם ההרהורים האם לזה יחלנו?האם לזה קיווינו ושאפנו?
איתי אשר הרים כפפה בנושא עופות הבנטם בארצנו הסביר שבוע שעבר למה הוא בחר ללכת דווקא על הקו הפליין(בפקינ'ס) ולא באיזשהו קו אחר. כי את השאר הוא טען יש בארץ.האמנם?!
האם מישהו נתקל בתרנגולות מסוג פקין או ברהמה שעומדות על כל הקריטריונים האפשריים, בארץ?
השוק מוצף וזו עובדה שאין להתווכח עליה,השאלה במה?
|
|
בתגובה ל: עופות מאת: HitThat ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: הי אבי מאת: avinadavitkon זה מה שהן אוכלות בפועל או שזו הנחיה מאיזה מדריך?
|
|
בתגובה ל: מאיפה הנתון של 150 גרם תערובת ליום ? מאת: avi5199 עוף בנטם: כ80 גרם ביום עוף רגיל - כ120 עוף גדול 150
לתרנגולות יש יכולת זלילה אין סופית כמעט, אבל אפשר בפירוש לתת להן כמה שהן צריכות, ולא יקרה להן כלום....
לגבאי הצפת השוק:[ לדעתי השוק לא מוצף. כמה ברהמות גזעיות ראיתם, ואפילו באיכות בינונית? יש מעט, וגם זה במחירים גבוהים.
אנחנו לא נציף את השוק כל כך מהר, מכמה עשרות אפרוחים בעונה מכל מגדל. אנחנו מדינה של שבעה וחצי מליון בני אדם עם מודעות הולכת וגוברת לטיפוח בעלי חיים.
עדיין, אם נביט ב90% מפינות החי נראה בלאדי ובלאדי, אולי כהמ משי וחצי פקין
אני חושב שראינו בפורום הזה כמה ברהמות יפות - נכון, לא רמת תערכוה שמגודלת בהיצע העצום של אירופה - אבל - שימו לב! אפילו בארה"ב הענקית מתלוננים שאין להם את האיכות והמגוון האירופאי.
בפורום של BACKYARD POULERTY כמדומני, הם מתקשים למצוא...ברהמה גולד...
אז לא הכל מושלם בחו"ל, אלא שוודאי במדינות של עשרות-מליונים בעלי מסורת של מאות שנות-טיפוח ניתן למצוא את הטופ של הטופ
|
|
בתגובה ל: הנתונים בספרות הן: מאת: avinadavitkon נתחיל ליצא לאמריקה!
:)
|
|
בתגובה ל: הנתונים בספרות הן: מאת: avinadavitkonהוא אתר פורומים בנושא עופות נוי שמשתייך לאוסטרליה והסביבה.אולי התכוונת לאתר הפורומים המפורסם מארה"ב הלוא הוא THE CLASSROOM@THE COOP שם ישנו שרשור ארוך העוסק בהשבחת עוף הברהמה ובין היתר מסופר על פרוייקט לדעתי לא פחות חשוב. אודות בחור שמשתמש ביוזר ביג מדיסון מאוהיו אשר טיפח ברהמות במופע הסילבר לייסד.כמובן שהוא נעזר בהצלבה עם תרנגולות מסוג הקורניש http://www.feathersite.com/Poultry/CGA/Cornish/BRKCornish.htmlובנוסף ישנו בחור אחר (בסוף אותו השרשור) מניו זילנד אשר מנסה ל"ייצר" מחדש את הברהמה,בכל אפן בארצו,ושאני אומר מנסה לייצר זה לא שהוא החליט לערבב כמה מופעי צבע של ברהמה ולערבבם יחד על מנת לייצור צבע שונה בתכלית מהקיים או צבע נדיר, אלא ממש קם בקר אחד והחליט לייצור את העוף הברהמה מחדש! מאפס! ממש בחור סוריאליסטי עם זאת אפשר לאמר פרקטי עד כדי ייאוש. דיי מצחיק מה שהולך שם,למרות שאישית לא הייתי מתנגד לכמה ברהמות במופע הסילבר לייסד לעצמי,או לייסד כלשהו... http://www.the-coop.org/forums/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=92669&page=1
|
|
בתגובה ל: BACKYARD POULETRY מאת: HitThat ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: הנתונים בספרות הן: מאת: avinadavitkon אני נותן להם הרבה פחות תערובת. (חצי תערובת וחצי דורה אדמה) אבל הן מקבלות גם שאריות מהמטבח (הכל), וכמה ימים בשבוע גם מרעה חופשי... אני רואה שהן בדרך כלל משאירות בסוף היום קצת דורה ותערובת אז אני מניח שיש להן מספיק אוכל... אני מקווה שאני לא מורעיב אותן !!!???
יש לך אולי לינק לאתר שמסביר כמה אוכל לתת ?
|
|
בתגובה ל: אצלך הם מקבלים רק תערובת ? מאת: avi5199 אם הן משאירות את הדורה, הן בטוח לא רעבות, הן מפונקות...היתה תקופה שהאכלתי בעיקר בתערובת יונים עשירה, והן אכן אכלו פחות, ואחת לכמה זמן עשיתי להן יום "צום" שינקו את כל שאריות התירס והדורה שהן השאירו בלול....
אם העוף שלך משאיר אוכל, סימן שהכל בסדר. שוב, דורה לבדה אינה מזון איכותי ביותר, וכדאי להוסיף חיטה-שרויה, תירס, וכמובן, ביצים קשות מדי פעם.
|
|
בתגובה ל: השאלה אם הם לא אוכלים בהתאם לגודל שלהם... מאת: avi5199 גם אני כאשתך בודקת מה אני מקבלת בתמורה . נשים+איכות=קבלה נתינה . עכשיו ברצינות . לכן ודווקה בגלל זה ויתרתי על הערביות הצבעונית הקשקשניןת - ובמחקר התועלת מצאתי את הרוד איילנד. שתפוקתו גבוהה -כמעט לכל השנה . החשבון אומר- שקטות+יפות+גזעיות =שפע אה וכן כמויות בדוקות ומדוייקות של המזון המועט באינט' -את זה כמובן בעלי היקר בדק... אורנה ---חדשה לגמרי !!! בתחום העופות הגזעיים
|
|
בתגובה ל: השקעה מול תפוקה מאת: ornaav770 השאלה היא מה מחפשים?. הרוד-איילנד נחשב לגזע דו-יעודי המתאים גם למשק הביצים וגם למשק הבשר ולכן אינו נחשב לעוף ביצים הטוב ביותר בגלל כמויות האוכל הגדולות שנדרשות לבנות את גופו הגדול. תרנגולים כמו לגהורן והמבורג יספקו את עצמם במרעה טוב ויתנו כמות ביצים דומה לרוד-איילנד.
|
|
בתגובה ל: תפוקה... מאת: gaichon היתי בטוח שזאת התרנגולת האידיאלית ללול ביתי לצרכי ביצים.. אז החסרונות שציינת הורידו את קרנן של הרודאיילנדות בעיני. מצד שני כתבו כאן שהלגהורן אוכלות הרבה מצרבנות הרבה ומסריחות. המבורג אני לא מכיר בכלל ... מישהו\היא כתב\ה כאן שלפקינים יש ביצה "יחסית (יחסית לגודל התרנגולת עצמה)" גדולה וקצב תטולה גבוה והן שקטות אוכלות מעט ... אז אולי הפקינים הן התרנגולת האידיאלית למשק הביתי ?
|
|
בתגובה ל: מעניין מאד , לא ידעתי שהרוד איילנד מיועד גם לבשר מאת: avi5199 עוף מדהים צעצוע של תרנגולת ממש עוף מחמד בעלת מזג שובב לזכרים וענוג ומתפנק לנקבות, ואם התטולה טובה.......
|
|
|
|
 |
|