|
את הזנים הבאים (מי הזן במקום הראשון וה-3?) הזנים הם: פניקס ג'רסי ג'איינט ופולניות.
|
|
בתגובה ל: היי חברים!בואו ונשמע את דעתכם כיצד הייתם מדרגים מאת: zimiavikam לדעתי: 1)תטולה 2)מראה חיצוני 3)חוסן רפואי 4)חברותיות
תגדיר את הקריטריונים.
|
|
בתגובה ל: מה הקרוטריונים לדירוג? מאת: stasaf1 מספר 2 מראה חיצוני.מעניין אותי לדעת מה חושבים חברי הפורום,אפשר גם להכניס את אהוב הקהל הישראלי רוד איילנד.
|
|
בתגובה ל: מכייון שאלה שני זני נוי ואחד משקי הקריטריון היחיד- מאת: zimiavikam 1.ג'רזי גיאנט 2.ווינדוט 3.רוד איילנד 4.פניקס 5.פולניות
|
|
בתגובה ל: הדירוג מאת: שנינע ובכל מקרה אם כבר הפולניות לפחות רביעי.
|
|
בתגובה ל: מכייון שאלה שני זני נוי ואחד משקי הקריטריון היחיד- מאת: zimiavikam 1. ג'רזי ג'יאנט 2. רוד איילנד 3. פניקס 4. פולניות
אני הולך על הגודל ...... חחחח
|
|
בתגובה ל: הדירוג שלי... מאת: stasaf1 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: הדירוג שלי... מאת: stasaf1 1. קוצ'ינים \ פקינים 2. רוד איילנד. 3. בלדי מעורבים עם קוצ'ינים\פקינים או עם רוד איילנד. 4. כל היתר.
השיקולים שלי: 1. כלכליות (כמות הכסף שמשקיעים, לעומת כמות ואיכות הביצים) 2. כמות ביצים לעומת כמות אוכל. 3. יכולת לאכול הכל ולמחזר פסולת אורגנית מהמטבח הביתי. 4. עמידות במחלות. 5. כושר דגירה והתרבות עצמית. 6. שקטות ולא מסריחות. 7. יכולת לרעות חופשיות, לעוף ולברוח מאויבים טיבעיים.
|
|
בתגובה ל: הדרוג שלי לתרנגולת האידיאלית למשק הבית מאת: avi5199 לאלה שמגדלים תרנגולות עבור ביצים בלבד , דגרנות היא תכונה לא רצוייה. בקוצינים/פקינים זה יכול להוות חיסרון.
מגדל בדימוס :)
|
|
בתגובה ל: הדרוג שלי לתרנגולת האידיאלית למשק הבית מאת: avi5199 אני לא מבין את ההשוואה בין פקין/קוצ׳ין לרוד איילנד. יש לי את שניהם ואין מה להשוות בינהם הדרוג שלי לתרנגול משק: 1)רוד איילנד ו/או סאסקס. 2) מאראן 3) ברלוונדר
|
|
בתגובה ל: בתור תרנגולת משק רוד איילנד עוקפת את כולם בהליכה. מאת: קוקו-ריקו הפקינים אוכלים פחות יחסית לכמות הביצים שהם מטילים, והם יותר קומפקטיים ויותר שקטים.
|
|
|
בתגובה ל: הדרוג שלי לתרנגולת האידיאלית למשק הבית מאת: avi5199 אבי שלום רב. שמי איל מ"אנרגיה טובה" מיזם חברתי לשינוי האקלים אני מחפש את הזן האידיאלי ללול חינוכי בכפר נוער. רציתי לשאול מה תמליץ למגדל שדירוג החשיבות שלו הולך ככה:
השיקולים שלי: 1. יכולת לאכול הכל ולמחזר פסולת אורגנית מהמטבח הביתי 2. יכולת לרעות חופשיות, 3. עמידות במחלות. 4 כלכליות (כמות הכסף שמשקיעים, לעומת כמות ואיכות הביצים) 5. כמות ביצים לעומת כמות אוכל. 6 כושר דגירה והתרבות עצמית. 7. שקטות ולא מסריחות. 8/לעוף ולברוח מאויבים טיבעיים.
80ֵֵ % משקל החלטה לסעיף הראשון !!!
כמו כו - איפה קונים אפרוחים פרגיות או מטילות מהסוגים המומלצים שלך ? אני גר ומגדל בעמק האלה.
אהבה ותקווה לגשם טוב איל
|
|
בתגובה ל: דירוג לפי יכולת לאכול הכל ולמחזר פסולת אורגנית מאת: goodenergy מן הסתם יש כאן מומחים יותר ממני לזנים הגזעיים וכדאי לשמוע גם את דעתם, למיטב ידיעתי ונסיוני: 1- לאכול הכל ולמחזר כל הזנים 2- יכולת לרעות חופשי כל הזנים 3- עמידות במחלות: הערביות ,המעורבות, הקוצ'ינים\פקינים ישראלים, והתרנגולות המסחריות, יותר עמידים מהגזעים האחרים. 4- מבחינה כלכלית עדיפות התרנגולות מסחריות (לגהורן וכ"ד) רגילות ( הלבנות והחומות) - יותר ביצים ביצים יותר גדולות...ומחיר זול יחסית. 5- בכמות וגודל ביצים יסחית להשקעה, הלגהורן המסחריות משיגות את כולם. 6- דגירה וכושר התרבות עצמית - בעיקר ערביות. 7- שקטות ולא מסריחות - קוצ'ינים\פקינים, עדיף ישראלים כיוון שהם גם עמידים יותר למחלות. - (אם אתה רוצה התרבות תאלץ להחזיק זכרים ואז בעיה של רעש תהיה לך בכל מקרה.) 8. לעוף ולברוח - הכי טובות בזה ערביות ומעורבות ומסחריות, אבל גם אחרות יודעות לברוח (רובן מתמודדות היטב עם חתולים והסכנה בעיקר זה מכלבים).
גם באותו גזע בתרנגולות גזעיות, ובמיוחד במעורבים יש לכל תרנגולת גם אופי אינדיוידואלי, יש אחת שמרעישה יותר, ואחרת שמרעישה פחות , אחת שנוטה יותר לדגור ואחרת שלא מסוגלת לדגור או שדוגרת וקמה מהביצים לפני המועד, אחרת שאוכלת את הביצים שלה ... וכ"ד. כיוון שחלק מהתכונות הנ"ל חשובות גם לי אני מגדל מעורבות מכל הסוגים, ומסנן- מוכר\נפטר\מוסר את אלה שיש להם תכונות לא רצויות. קונים דרך אתר יד שניה, או אצל החברים כאן בפורום. בהצלחה אבי
|
|
בתגובה ל: היי חברים!בואו ונשמע את דעתכם כיצד הייתם מדרגים מאת: zimiavikam ביצים-רוד איילנד,לגהורן,בראקל ועוד... בשר-קורניש,ג'רזי גאינט,קוצין סטנדרט ועוד... שטח-בראקל,המבורג ועוד... נוי-פקין,פולניות,סרהמה,משי
ההעדפה שלי בכל קטגוריה: בשר-קוצין סטנדרט. ביצים-בראקל/לגהורן לבנדר(לא ידוע לי שיש בארץ). שטח-בראקל. נוי-סרהמה.
"גם אוויל מחריש-כחכם יחשב"(משלי) מגדל פליימות' רוק,סרהמה,מודרן גיים,קצת תוכים,ברווזים,יונים,ועכברים,הרבה עכברים טרמפיסטים.
|
|
בתגובה ל: כל קטגוריה והפייבוריט שלה. מאת: מושונוש2
האם לא ברור שברהמה היא התרנגולת האידיאלית, הן לנוי והן לביצים? (ויש אומרים לבשר רחמנא לצלן ולשיזבן)
אבל האמת, אני מאוד נהנה מהסאסקס שלי. אמנם מתפתחות לאט, אבל הופכות לעוף מרשים, כבד, בכל נוי ונוכחות תרנגולית-קלאסית. הם שקטים, עדינים, אוהבים לאכול ולנוח. לאחר מכן, כראוי לעוף בריטי, הם יוצאים לטיול ערביים בגינה, ובזמן שכל התרנגולות כבר ישנות, הם עדיין שותים תה-מנחה בחצר. תחביבם ומשאת נפשם הוא להכנס הביתה ולשבת על השטיח...
בקיצור, הסאסקס חביבים ביותר, מופע הלייט הולם אותם מאוד, הם כבדים דיו לבשר, ונחשבות למטילות טובות, לא זוללניות גדולות למיטב הכרתי.
אני מסכים עם מוש לגבי לגהורן. זה גם עוף קלאסי, ששווה להחזיק עבור הנוי והביצים. לגהורן לוונדר מדהימים יש באתרים בחו"ל, וכנ"ל שחורים מדהימים.
אגב, ראיתי משהו מפרסם ויינדוט סטנדט לבנות למאכל ולביצים (בחו"ל). בהחלט עוף משק מקסים ויוצא דופן בחינו!
|
|
בתגובה ל: פיכס...מה יש לכם אנשים? קחו סאסקס מאת: avinadavitkon מטילות: * בראקל * אראקונה (שיאנית הביצים הגדולות אצלי) * רוד איילנד * ססקס (רק ספאקלד ...) * מארנס/ברנבלדר
נוי + מטילות * פאברולס * ברנבלדר * ססקס (רק ספאקלד ...)
נוי: * פקין * מודרן גיים בנטם
מגדל בדימוס :)
|
|
בתגובה ל: פיכס...מה יש לכם אנשים? קחו סאסקס מאת: avinadavitkon הברהמה הוא העוף האצילי והמפואר ביותר מלך התרנגולות ללא עוררין, עם כל הזנים שאני מגדל, הייתי שמח להתמקד בגידול הברהמות, חווית הגידול וההשבחה בזן זה מהנה ומספקת ביותר.
|
|
בתגובה ל: מבחינת כללית לדעתי מאת: קוקו-ריקו ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אבל הם אוכלים המון (ע"פ אבינדב) מאת: avi5199
אוכלים רגיל. יתרה מכך, אם הן מסתובבות בגינה, הן מלקטות המון יום שלם ואפשר לחסוך אוכל. ברהמה זה עוף חסכוני! ברור, פרגיות זוללות הרבה בתהליך הגידול. עכשיו יש לי אפרוחים ופרגיות ואכן, האוכל "עף", אבל זה בגלל שהן בכלוב ולא יוצאות לטייל, ואני מניח שגם הן אוכלות משעמום...
|
|
|
בתגובה ל: אתה מעורר בי חשק לברהמות מאת: קוקו-ריקו
בקרוב אצל כל עם ישראל, שוב אצלך שרון היקר, ולא אתנגד שגם אצלי...
|
|
בתגובה ל: דווקא לא! שרון אמר אוכלים המון, אבינדב אמר מאת: avinadavitkonמצאתי את הלינק לכל החישובים. http://www.agenda.co.il/976/forum/696553/ למרות ש150 גרם זה 50% יותר מהפקינים... זה לא נורא כלכך אם הביצה יותר גדולה זה שווה.
|
|
בתגובה ל: פיכס...מה יש לכם אנשים? קחו סאסקס מאת: avinadavitkon 1.מעטים האנשים שאוהבים פולניות. 2.משי זה העוף המשקי והנוי האידאלי הם מטילים 10 ביצים ומתיישבות לדגור גם אם לא תרצה... 3.אני חייב להזמין מחו"ל מגשי פלסטיק לביצי תרנגולות
|
|
בתגובה ל: מכל האשכול הגעתי למספר מסקנות חד משמעיות! מאת: zimiavikam נמכרים ביד שתיים בפרוטות
|
|
בתגובה ל: מגשי פלסטיק גם אני רוצה מאת: ornaav770 מגשים אורנה את מכירה מקום אחר בארץ שיש לו מגשי ביצים?או שאולי נזמין מחו"ל באיביי לא חסר אבל לא בא לי להתעסק עם הזמנה מחו"ל.
|
|
בתגובה ל: לא הצלחתי למצוא ביד 2 למכירה מאת: zimiavikamציוד לעסקים ציוד לחקלאות קישור http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php? CatID=3&SubCatID=0&RecordID=5746354&SalesCatID=28&Code=279c3 acaec268ac1a072818f5526c3
|
|
|
בתגובה ל: מאת: ornaav770ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מכל האשכול הגעתי למספר מסקנות חד משמעיות! מאת: zimiavikam עוף משקי-היתרונות שלו זה לביצים ובשר עוף שמתיישב לדגור אחרי 10 ביצים-משמע הוא מפסיק להטיל ולא עוף טוב לביצים. ולכן כל סוגי המטילות הטובות הנטייה שלהם לדגור כמעט לא קיימת(אגב זה נכון גם בפולניות וסוברייט). ואכן משום מה לא כל כך אוהבים פולניות,אני חשתי את זה זמן רב על בשרי.
"גם אוויל מחריש-כחכם יחשב"(משלי) מגדל פליימות' רוק,סרהמה,מודרן גיים,קצת תוכים,ברווזים,יונים,ועכברים,הרבה עכברים טרמפיסטים.
|
|
בתגובה ל: מכל האשכול הגעתי למספר מסקנות חד משמעיות! מאת: zimiavikam בכל האשכול הזה לא הבאנו בחשבון בכלל את הטעם של הביצים. השאלה בכלל אם יש תרנגולות שמטילות ביצים יותר טעימות מאחרות או שזה תלוי רק במה שהן אוכלות?
ואני חושב שהשיקול של בשר צריך לרדת מהחשבון כי ממש לא משתלם לגדל תרנגולות לבשר במשק ביתי, הקורניש התעשייתי גודלות כל כך מהר שבעצם אוכלים "אפרוח", ולכן גם הבשר שלהם רך וטעים וגם זול מאד, ואין להן שום מתחרה בתחום הזה. ויש גם את הבעיה הנפשית\מוסרית שאכילה של חיית מחמד שגדלה אצלך יוצרת ...
ומשי זה עוף מוזר, משי לא נראה לי בכלל ... זה לא נראה תרנגולת, אלא כמו הכלאה\מוטציה של כלב פודל עם תרנגולת, וגם פולניות זה עוף מוזר, (משום מה הן מזכירות לי את ציפי ליבני , ציפורה פולניה עם שערות בעיניים). "תרנגולות חיק" כמו שכתבה אמראוקאנה כל יעודן לשבת בחיק המגדל ולקבל ליטופים.
|
|
בתגובה ל: מה עם הטעם של הביצים ? מאת: avi5199 רק עופות חיק יפים מאוד ומתוקים.
|
|