|
שלום אבי ידידי,מר מצליח,מר נשמו באפו וכל שאר חברי הפורום
לעיתים מאד קרובות נשמעת השתוממות לגבי המחיר שבו נמכרים עופות גזעיים ואני בהחלט מבינה את השאלה.אז בואו וננסה להבין.
בדרך לא דרך מביאים לארץ 100 ביצים של עופות גזעיים שאין למצוא בארץ (עלות ממוצעת לתהליך 300$). לאחר שהביצים היטלטלו מהחווה בחו"ל לידי המגדל בארץ,שוקפו בנמלי התעופה והגיעו סוף סוף למדגרה ולאחר 21 ימים בוקעים,במקרה הטוב, 30 ביצים (עלות ממוצעת לביצה 9$+חשמל מדגרה ). מה30 אפרוחים יישרדו בחודש הראשון,במקרה הטוב, 20 אפרוחים (עלות ממוצעת לביצה 15$ +חשמל מדגרה+חשמל מנורה 24 שעות אוכל זניח). במצב אופטימלי (וזה לא ריאלי) יישרדו כל ה20 ויגיעו לבגרות (כמובן שהם לא 20 מאותו הזן ולכן אם יש 3 זנים אז במקרה הטוב יש לנו 3 להקות ובמקרה הרע נקבות ללא זכרים או הפוך).
עכשיו נותר להתפלל שעד גיל הטלה (6-9 חודשים) נשאר עם זוגות פוריים. בינתיים אנחנו מאכילים אותם,מנקים את החרה שלהם,דואגים להחליף מיים יום יום וקמים כל יום עם שחרית לומר את ברכת מודה אני לפניך....
לאחר כ7 חודשים-ביצה. וואו!!!!! היא פוריה? לא. השניה פוריה? לא .השלישית.............. סוף סוף ביצה פוריה. הללויה. מחכים 21 יום. במדגרה יש 20 ביצים של 3 זנים. כולם יבקעו? לא. מאלה שיבקעו- כולם יישרדו? לא. מאלה שיישרדו צריך להקים להקות על מנת שלא ייכחד הזן שכה טרחנו להביא לארצנו הקטנטונת. מחכים 7 חודשים. בינתיים -אוכל(המון),חרה (המון),עבודת טיפול(המון),חשמל חימום והדגרה (המון).
עברו להן שנה וחצי,עוד לא נמכר אף אפרוח לכסות עלויות כי אין אפרוחים ספייר. מי יודע ,ילדים ,כמה עלה למגדל הזה להגיע עד הלום?
100שח לאפרוח זה כלום כסף. אם אותו מגדל היה יכול פשוט לקנות אפרוחים גזעיים בלי כל המאמץ המפרך הזה ב100שח הוא היה לוקח בשני ידיו,אומר תודה ובורח כל עוד המוכר לא התחרט על המחיר המצחיק.הבעיה היא-------------אין אפרוחים "גזעיים" כי אף אחד לא יעריך את המאמץ. לעבור את כל זה ולמסור אפרוחים במחיר בלאדי? חה חה חה......
מקווה שהבנתם בכבוד רב מרתה
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|
בתגובה ל: "מה זה המחיר הזה?" -תשובה לשאלה מאת: bmartab אני מבין את ליבו של מגדל מתחיל שלא יודע עדיין מה זה תרנגולת שגדלה בחצר, אולי יאהב את התחביב אולי לא ? האם להתחיל להשקיע מאות על רכישת אפרוחים גזעיים (אחרי שכבר השקיע בהקמת הלול) או לנסות קודם עם בלאדי ולהתפתח הלאה (כפי שאני עשיתי) ולראות האם התחביב החדש מתאים לו.
בהחלט יש מקום לתהות על המחיר וזה נובע מחוסר ידע מוחלט. טוב שיש את הפורום ואותך לחדד להאיר לכוון ולהסביר.
כולנו צריכים לקוות שירבו מגדלי תרנגולות (מכל סוג) ועופות בכלל ושהפורום יכיל את כולם ויתאים לכולם בשיתוף ובהבנה שיש כאלה ואחרים.
|
|
בתגובה ל: "מה זה המחיר הזה?" -תשובה לשאלה מאת: bmartab נפרדתי עכשיו מ-5 זכרים רוד איילנד, ועשיתי חשבון פשוט כמה עלה לי לגדל אותם. רק התערובת שהם אכלו מגיעה לכ-40 ש"ח, ועל זה יש להוסיף את עלות הביצים (שלא כולן בוקעות), הדגירה, הניקיון והטיפול. ואחרי כל זה, כמה אתה מקבל תמורת תרנגול. פלא שהנקבות - המבוקשות - יקרות כל כך!
|
|
בתגובה ל: עם הגידול לומדים כמה זה עולה לנו מאת: נשמה באפו שמכרתי פאברולס ב 150 ש"ח לאפרוח הרימו גבה. אני מוכן לרכוש היום אפרוחים במחיר הזה.
כמה התחביב הזה עולה לנו (ובמיוחד ל"יבואנים" שביננו והמבין יבין..)....
השנה נפרדתי (כמעט) מהפקינים , היה קשה לי לגדל ולמכור בנזיד עדשים. אנשים שרואים פקינית שחורה וקטנה , לא מבינים מה היה המחיר ע"מ שיראו כאלה בארץ (והאמת , גם לא ניתן תמיד להסביר מפאת החוק). תמונות שבשנתיים האחרונות אנו מעלים פה לפורום , עלו לנו בדם.
אז למה לנו כל הסיפור הזה ? גם אני שואל את עצמי... אבל בסופו של דבר זה סוג של שיגעון , ואתה כבר חושב על הזן הבא ואיך תביא אותו.
איתי
מגדל בדימוס :)
|
|
בתגובה ל: מרתה , לא יכלת לנסח זאת טוב יותר מאת: pekinclubהתרנגול היפה בארץ (לפי דעתי) , היה ביצה במזוודה אך לפני שנתיים. מכל אלה שהיו איתו גדלו לתפארת רק הוא ואחיו. קשה לומר כמה הוא עלה , אבל 2000 ש"ח לפחות ...
|
|
בתגובה ל: "מה זה המחיר הזה?" -תשובה לשאלה מאת: bmartab מי שלא מבין את מה שהסברת בהחלט צריך לגדל באלדי, ולא ציינת את האיקלום שצריך לעבור הדור הראשון, ששם גם כן מאבדים אפרוחים,100-150 ש״ח לאפרוח זה מחיר סביר מאוד,ובעופות שמגיעים לבגרות בעשרה חודשים עד שנה המחיר יקר יותר לעיתים כפול.
|
|
בתגובה ל: צודקת בהחלט מאת: קוקו-ריקוהשבוע ביקרתי בשוק קאסם לקנות קצת כלים לאוכל ושטויות. בשעות הבוקר המוקדמות , אחרי מעבר קצר בשוק , לא מצאתי ולו תרנגולת אחת בלאדי שמנה ודשנה למכירה. בעבר השוק היה מוצף בהן. ששוחחתי עם סוחרים לפשר העניין , הסבירו לי שכבר לא שווה לגדל אותם. מחירי התערובת שעלו , העלו את עלות הגידול משמעותית , אך הקונים בשוק עדיין מחפשים בלאדי מטילה בחמישים ש"ח. אותו אחד שגידל אותה מאפרוח , האכיל אותה ביותר מחמישים ש"ח. שלא נדבר על הזכרים שהלכו ב 20 ש"ח אחד. מסיבה זאת לא מגדלים יותר , אפילו בלאדי. איתי תוקן על ידי pekinclub 7/11/2012 13:16
|
|
בתגובה ל: מחיר של בלאדי - לידיעה מאת: pekinclub ומי שיש לו מטילות כאלה יותר כדאי להחזיק אותן כמטילות מאשר למכור אותן בחמישים שקל או פחות. מצד שני תרנגולת בלדי באזור כפרי יכולה לחיות על מרעה חופשי ושאריות מזון בלבד. היא אוכלת זבל ועשב ופעם ביומיים נותנת ביצה בשקל וזה מכסה את כל ההוצאות עליה.
|
|
בתגובה ל: "מה זה המחיר הזה?" -תשובה לשאלה מאת: bmartab גם אני בתחילת דרכילא טרחתי להבין על מה ולמה עלויות עופות גזעיים.לא פעם הזול ביותר משך,ולא פעם נתקלתי במגדלים שצעקו בראש חוצות 'גזעי"ואילו המציאות הראתה אחרת.. אצרי שהוסבר לי למה-אני מקבל את העלות.בנוסף,מאמין שכלמגדל צריך למכור עפ ראות עיניו .גם כתלות בזמינות העוף וגם בהשקעה שניתנה בו.. לבסוף ארשה לעצמי לומר שיש גרעין מאוד חזק שמחפש ושואף רק לעופות גזעיים איכותיים.אני סמוך ובטוח שעבורם כל פרט חדש הוא נכס
׳תרנגולי׳-חפשו אותנו בפייסבוק
|
|
בתגובה ל: אם יורשה לי... מאת: barbonia כמו גידול סוסים גיזעיים או כלבים גיזעיים. והדרישות הן אותן דרישות, וההשקעה בטוהר הגזע הוא מאותן סיבות. חבל שבארץ אין גוף שנותן תעודות ואישורים, ואין תערוכות שנותנות פרסים לעופות גיזעיים כמו שיש לכלבים.
|
|
בתגובה ל: "מה זה המחיר הזה?" -תשובה לשאלה מאת: bmartab מי שרוצה תרנגולת רק לביצים או כמו שמישהו כאן כתב גם לבשר. בטוח שלא כדאי לו לרכוש במחירים כאלה. לעומת זאת מי שחובב עופות גיזעיים ויש לו תקציב לתחביב אז בכיף, בהחלט שווה לו להשקיע. מה שלא שווה למי שיש עופות גיזעיים, זה לאכול את הביצים. כי עדיף להדגיר כל ביצה ולמכור, או אפילו למכור את הביצים המופרות למגדלים אחרים.
|
|
בתגובה ל: אני לא מלין על המחיר כלל, רק ציינתי עובדה מאת: avi5199ציטוט מדבריך...."מי שרוצה תרנגולת רק לביצים או כמו שמישהו כאן כתב גם לבשר. בטוח שלא כדאי לו לרכוש במחירים כאלה"..... הדברים הללו בטעות יסודם מזה כשנתיים תרנגולותי ה"יקרות"כדבריך מנפיקות ביצים למאכל מידי יום. ומספקות לנו כל צרכנו ומעבר לכך לאורך כל השנה . כידוע לך(כבר דנו בנושא זה כל פעם שיש בך צורך להעלות זאת) קניתי תרנגולות שבעיתם נחשבו יקרות רק לביצים ! יש לנו חבר אשר מגדל בלאדיות ככה כמוני והוא בא כל השנה לקבל ממני ביצים עודפות כי שלו בדיוק לא מטילות כן .צריך להכיר באמת מה קורה עם באלאדי לפעמים גם מטילות אבל אפשר לדעת מתי לא . כשדוגרות לא כשחם לא כשקר לא כשחורף לא כשמשירות לא יש עוד ? אז לפני שקנינו תר' אישי עשה חישובים כלכליים ומצא כי בתכלוללי קניית הביצים השנתית שלנו ודאי שמשתלם לקנות תרנגולות יקרות אשר ינפיקו את כמות הביצים השנתית הנדרשת למשפחתנו . וגם האורגניות +טריות +טעימות +גדולות באמת ולא חלקית עונתית מתחשקתית . ושלנו ? אהה הן כבר מזמן החזירו לנו בשמחה את ההוצאה עליהן . אורנה תוקן על ידי 770 orna 13/11/2012 7:1
|
|
בתגובה ל: אבי 5199 אליך מאת: 770 orna ויעלו פחות. יש גם תרנגולות מסחריות שמטילות ביצים חומות, אם זה משנה לך הצבע של הקליפה. אצלי הבלדי מטילות כל השנה, היה שבוע אחד בלי ביצים, הדלקתי להן את האור בלילה וההטלה חזרה לסידרה. יש לנו תמיד יותר ביצים משאנחנו צריכים. לדעתי אין שום הצדקה לשלם מאות שקלים עבור תרנגולת לביצים.
|
|
בתגובה ל: תרנגולות לגהורן מסחריות רגילות יטילו יותר מאת: avi5199 צורכות מעט מאד תערובת,מוצאות לבד אוכל, ואוכלות את כל הזבל, לא זקוקות לשום תרופות וטיפולים, ומתרבות מעצמן.
|
|
בתגובה ל: בבלדי גם אין השקעות של אחזקה מונעת מאת: avi5199 אתה חוזר שב ומדגיש כאילו זה איזה פח זבל,שאוכל כל חרא.זה פשוט מעצבן לשמוע את זה ואתה נותן רושם כאילו הבעל חיים הזה לא זקוק לטיפול מה זה הדבר הזה מוצאות אוכל לבד?! הן הולכות לסופר וקונות אוכל?יש לי חדשות גם אורפינגטון רוד איילנד ומשי נוברות באדמה צדות חרקים ואוכלות גרעינים בחוץ.מכאן ועד למצוא אוכל לבד הדרך ארוכה הן מוצאות תוספים לתזונה שלהן.אגב אני גידלתי די הרבה זמן בלאדי (מהתרנגולות היפות בעלות מגוון של צבעים ללא ניצוי ברגליים למה שאתה מתכוון בבלאדי) הם צרכו אוכל די רב,היו לי גם פה ושם כמה חולות שמפאת חוסר ניסיוני וטיפול כושל גם מתו לא אשכח ששמתי תרנגולת בוגר בחימום..למה קשה לומר.וחוץ מזה נמאס לי כבר מהיחס המזלזל הזה שכאילו הן לא זקוקות לטיפול אני רוצה להדגיש מי שמביא בעל חיים שיקח בחשבון את עלויות המזון תרופות טיפול ואולי ווטרינר אם לא הצלחת בעצמך.די זה חיים של בעל חיים והם לא שונות משום משי אמריקאית מה הזילות והזלזול בחיי בעל חיים?
|
|
בתגובה ל: מאוד לא נעים לי מהיחס המזלזל הזה לבלאדי אבי מאת: zimiavikam ולכן לא זקוקות לשום תרופות ווטרינרים.
|
|
בתגובה ל: זה לא עניין של זילזול, הן פשוט לא חולות מאת: avi5199 כל בעל חיים בטיפול לא נכון חוטף מחלה או לא מתפתח נכון בסופו של דבר תסכים איתי.אצלי כמו שסיפרתי היו חולות ואלה בלאדי שהעליתי את תמונותיהם לא פעם והן על פי סטריאוטיפ הבלאדי שאתה מתאר והן חלו,אז העופות האלה לא עמידים בפני הכל וגם זקוקים ליחס וטיפול.
|
|
בתגובה ל: אצלך הן לא חולות,ודווקא אצל חבר שלי ואצלי כן. מאת: zimiavikam או שהבלדי שלי חסונים באופן מיוחד ולמרות שאין לי מושג בטיפול בתרנגולות, ואני עושה את כל השגיאות האפשריות, הם אף פעם לא חולים.
ותודה שכל אחת מהאפשרויות מעניינת בפני עצמה.
|
|
בתגובה ל: בבלדי גם אין השקעות של אחזקה מונעת מאת: avi5199 אתה חוזר שב ומדגיש כאילו זה איזה פח זבל,שאוכל כל חרא.זה פשוט מעצבן לשמוע את זה ואתה נותן רושם כאילו הבעל חיים הזה לא זקוק לטיפול מה זה הדבר הזה מוצאות אוכל לבד?! הן הולכות לסופר וקונות אוכל?יש לי חדשות גם אורפינגטון רוד איילנד ומשי נוברות באדמה צדות חרקים ואוכלות גרעינים בחוץ.מכאן ועד למצוא אוכל לבד הדרך ארוכה הן מוצאות תוספים לתזונה שלהן.אגב אני גידלתי די הרבה זמן בלאדי (מהתרנגולות היפות בעלות מגוון של צבעים ללא ניצוי ברגליים למה שאתה מתכוון בבלאדי) הם צרכו אוכל די רב,היו לי גם פה ושם כמה חולות שמפאת חוסר ניסיוני וטיפול כושל גם מתו לא אשכח ששמתי תרנגולת בוגר בחימום..למה קשה לומר.וחוץ מזה נמאס לי כבר מהיחס המזלזל הזה שכאילו הן לא זקוקות לטיפול אני רוצה להדגיש מי שמביא בעל חיים שיקח בחשבון את עלויות המזון תרופות טיפול ואולי ווטרינר אם לא הצלחת בעצמך.די זה חיים של בעל חיים והם לא שונות משום משי אמריקאית מה הזילות והזלזול בחיי בעל חיים?
|
|
בתגובה ל: מאוד לא נעים לי מהיחס המזלזל הזה לבלאדי אבי מאת: zimiavikam אוכלות כל זבל,מי שחושב ככה על בעל חיים כל שהוא לדעתי שלא יגדל.אף בעל חיים לא צריך לאכול זבל וירק.
|
|
בתגובה ל: ב2 מתוך 5 תגובות שלך בשרשור הזה הזכרת שבלאדי מאת: zimiavikam ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ב2 מתוך 5 תגובות שלך בשרשור הזה הזכרת שבלאדי מאת: zimiavikam יש להתיחס לכל עוף בצורה טובה, לספק לו מזון והגנה, כי הוא באחריותינו.
|
|
בתגובה ל: ב2 מתוך 5 תגובות שלך בשרשור הזה הזכרת שבלאדי מאת: zimiavikam הפואנטה היא שעלויות הגידול של בלדי יותר נמוכות.
הכוונה בזבל= שאריות מזון, הן אוהבות את זה יותר מתערובת.
|
|
בתגובה ל: בבלדי גם אין השקעות של אחזקה מונעת מאת: avi5199 עם הבולשיט הזה ,אתה מדבר מחוסר ידע ולא מוותר עד שלכולם יהיו באלדי,מתי כבר תבין ותפסיק להטעות את האנשים.
|
|
בתגובה ל: אתה לא מפסיק כבר שנים מאת: קוקו-ריקו לקנות תרנגולות ב 500 שקל, ומציגים את זה כאילו זו האופציה היחידה, זאת נקראת הטעיה ! במיוחד אם מי שממליץ על זה בדרך כלל הוא גם זה שמוכר תרנגולות כאלה. אני לא חושב שהפורום הזה מיועד רק כדי לקדם את עסקי מכירת הרוד איילנד והתרנגולות הגזעיות.
|
|
בתגובה ל: כשמישהו רוצה תרנגולת משק לביצים ובשר וממליצים לו מאת: avi5199 שוב טועה ומטעה את האנשים במחירים שלא יודע מאיפה הבאת. וכן לאחר שגידלתי הרבה זנים אפילו הרבה מאוד במשך השנים,גם באלדי בכמויות אוכל לומר בוודאות שרוד איילנד זה עוף משק אידיאלי.
אולי מנקודת השקפתך על החיים (תסבוך עם כסף,כסף,כסף)נראה לך פסול לקדם זן שאתה מגדל ורואה בו יציר בריאה אידיאלי בתור תרנגולת חצר.
אצלי המניעים הם שונים וענינם טובת הכלל,שיהיה לכולם הרבה ביצים זה מה שחשוב לי בתרנגולת לבית, ואתה מפריע ,ניסינו להסביר לך ,אני מבין שאתה אוהב את גידולך,אך מדובר על ערבוב ואין להשוותו לרוד איילנד,סאסקס או מארן ,וכן אבי יש לי את הזנים האלה, האם יכולתי להמליץ על זנים שאיני מכיר באמת?
על תיקח את העניין באופן אישי (איני מכיר אותך)אלא רק באופן תרנגולי.
|
|
בתגובה ל: תרנגולת לא עולה 500ש״ח מאת: קוקו-ריקו לקנות תרנגולות מסחריות לבנות או חומות שהן תערובת של לגהורן עם עוד משהו.. (מבחינתך זה גם בעצם "בלדי" רק שהן מטילות כל יום ביצה ענקית ולא דוגרות). ואם הוא רוצה התרבות והמשכיות הלול איזה זכר (אולי גיזעי) וגם כמה בלדי כדי שידגרו על הביצים. מן הסתם הוא ממילא לא ישמור על טהרת הגזע כי זה לא מה שמעניין אותו. ולכן מבחינתו אין טעם שישקיע בתרנגולות גיזעיות.
בכללי אני לא פוסל כלום, מי שרוצה גיזעי שיבוסם לו, ומי שרוצה בלדי שיבלדו לו... העניין הוא שלאנשים ששואלים כאן אני רק מציע לפי הצורך שלהם ולא במטרה לקדם אג'נדה מסוימת. אין לי שום עניין לקדם את הבלדי בארצנו.
ואל תדאג אני לא נגד שום דבר, ולא בעד שום דבר, ולא לוקח שום דבר אישי, ולא רב עם אף אחד.
|
|
בתגובה ל: אני היתי ממליץ למי שמעוניין רק בתרנגולת משק לביצים מאת: avi5199שלא תופס על מה מדובר. בן אדם ללא אג'נדה שלא בעד שום דבר ולא נגד שום דבר ,שכותב כל כך הרבה הינו קשקשן. מדוע אתה ממליץ לאנשים לגדל תרנגולת מסריחה גנטית(לגהורן)שיש זנים מעולים לבשר וביצים שהם אמנם יקרים מעט בקנייה הראשונה,אך יצאו זולים לטווח הארוך, אתה לא בעד כלום ולא נגד כלום,מה שחשוב לך זה להראות את "ידיעותיך" הלוקות בחסר ע"י גיבוב רב של מילים סתמיות. תוקן על ידי pekinclub 15/11/2012 10:56
|
|
בתגובה ל: אבי נכנעתי מאת: קוקו-ריקו אני מנסה לעזור לאנשים שיודעים פחות ממני. שלא יבזבזו סתם כסף רב על תרנגולות יקרות ורגישות למחלות.
|
|
בתגובה ל: אתה לא מפסיק כבר שנים מאת: קוקו-ריקומתעניינים ומגדלים אשר נכנסים לפורום זה , עושים זאת כדי לקבל מידע מקצועי על עופות מיוחדים או בעלי תפוקה מיטבית הן בביצים וודאי שאפרוחים . אחרת היו בוחרים להשאר ולחפש את הזול ביד2. גם אני כמו רבים כאן גידלתי בלדי אמיתי בעבר עם כל הכבוד ,אין דבר כזה בלאדי אמיתי=עוף מקומי המטיל כל השנה .... כי אז היו משמרים זן זה ולא רק כאן ,אלא בכל העולם !!!! כמו כן לא היו יוצרים עופות לייצור מירבי של ביצים, מותירים אותם בתאורה 24 שעות בסוללות הרשע הצפופות ומפציצים אותם בהורמונים. מתעניינים חדשים בפורום יגיעו אל העופות המיטביים גם אם קודם הכסף יקשקש להם בעיניים גלינג גלינג גלינג תוקן על ידי 770 orna 16/11/2012 11:52
|
|
בתגובה ל: שרון מאת: 770 orna גם בלי הורמונים - הלגהורן המסחרי ויש גם את החומות שמטילות ביצים חומות לא זוכר את שמם. אבל ממילא זה לא גזע אלא תערובת.
יש אנשים שנכנסים לכאן ללא שום מושג איפה קונים תרנגולות הוא לא מכיר גם את יד שניה ולא את השוק בקאסם.
יש אנשים שכל רצונם הוא להחזיק כמה תרנגולות בחצר שיטילו ביצים ולא אכפת לו הגזע שלהם, וממילא אם אחד כזה קונה תרנגולת גיזעית הוא לא ישמור על טהרת הגזע.
לעומת זאת מי שמתענין בגידול עופות גיזעיים מיוחדים נדירים לצורך אספנות או כל מטרה אחרת... יודע גם לשאול את השאלות המתאימות. הוא לא יבקש המלצה על תרנגולות לבשר וביצים.
|
|
בתגובה ל: "מה זה המחיר הזה?" -תשובה לשאלה מאת: bmartab ללא תוכן
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|