|
מה עושים במקרה כזה? הפצע מדמם אבל הדורבן לא נשבר עד הסוף. דומה לשן מתנדנדת שטרם נפלה. האם להשאיר אותו כך עד שיפול לבד? בינתיים רואים שכואב לתרנגול. זה בטח גם ימנע ממנו לזווג כרגע. האם כדאי למשוך החוצה ולגרום לדימום מסיבי? למי יש ניסיון עם מקרה שכזה?
מרתה
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|
בתגובה ל: דורבן נשבר אבל לא ניתק מאת: bmartab אצלי זה קרה כששני זכרי סומטרה רבו בנייהם והצעיר שבר לבוגר את הדורבן הענק שהיה לו כמעט מ''השורש''. במקרה כזה רצוי לוודא שהדורבן שנישבר אכן הוצא לגמרי ולא מתנדנד או סדוק ...ככה עדיף כי כל מכה קטנה שם מכאיבה לעוף ומחזירה את הדימום . יש לוודא שהחיתוך ''נקי'' ללא שוונצים ובליטות . ובמקרה של הדימום יש למרוח מעט פולידין. הציפורן הזו היא כמו של בני אדם...תיגדל בחזרה ותוך כמה ימים העוף יחזור לעצמו.
|
|
בתגובה ל: תשובה מאת: pool77 החלטתי לקחת צ'אנס ולהוציא את הדורבן לגמרי. נותר פצע קעור כמו אחרי עקירת שן. קצת דימם אבל לא נורא .טופל בתמיסת פולידין ואני מקווה שעד החתונה הכל יעבור.
מרתה
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|
בתגובה ל: תודה איתי מאת: bmartab ללא תוכן
"גם אוויל מחריש-כחכם יחשב"(משלי) מגדל פליימות' רוק,סרהמה,מודרן גיים,קצת תוכים,ברווזים,יונים,ועכברים,הרבה עכברים טרמפיסטים.
|
|
בתגובה ל: נקווה שתהיה חתונה... מאת: מושונוש2 ועד עכשיו אין לו את הדורבן הזה....
|
|
בתגובה ל: לפני שנתיים זה קרה לזכר שלי מאת: eliaviluz ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: לפני שנתיים זה קרה לזכר שלי מאת: eliaviluz נראה לי שרצוי להסיר אותם עם פלייר, מישהו שם פה פעם סרטון עם הדגמה איך עושים את זה.
|
|
בתגובה ל: בתרנגול שלי זה נפל וגדל חזרה מאת: avi5199 מה שרואים בסרטי הוידאו זה איך להוציא את החלק הקשה של הדורבן על מנת שהעוף לא יפצע אחרים. במקרה שלי הדורבן כולו נשבר מהשורש ולכן אני לא בטוחה שהוא יגדל חזרה. האם זה יכול לפגוע בפוריות?
מרתה
|
|
בתגובה ל: אבי,הדורבן הוצא לגמרי מאת: bmartab לקפוץ על התרנגולות. לדעתי אחרי שהמקום ירפא לחלוטין זה לא יפריע לו יותר.
|
|
בתגובה ל: לא נראה לי שיפגע בפוריות אלא אם זה מפריע לו מאת: avi5199 שהפוריות קשורה אליו...
|
|