עוד שלישייה מטילה - הזכר שוקל 340גרם והנקבות 250-270גרם
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
בתגובה ל: סרמה מדגמנים למצלמות מאת: bmartab פטנט גאוני למניעת קרחות ופציעות בגב הנקבות. איך לא עשיתי את זה קודם?
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
בתגובה ל: תרנגולות במלמלות מאת: bmartab למה משמשות המלמלות?כהגנה לפצעים?
בתגובה ל: מרתה בבקשה הסבר לבורים שבנינו מעבר ליופי למה הפונה מאת: איליוס לרוב,הזכר פוצע מאד את גבן של הנקבות כאשר הוא מזווג וגורם לקרחות ולפצעים. הסינר בעצם מונע את אותן הפציעות. עניין היופי הוא שולי פה.
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
בתגובה ל: הסינרים משמשים להגנה מפני ציפורני הזכר מאת: bmartab ללא תוכן
בתגובה ל: סרמה מדגמנים למצלמות מאת: bmartab
העופות הללו אותם העלית באמת יפים וחמודים מאוד אך הם אינם עומדים בקריטריוני גזע הסראמה, אחד הסעיפים הפוסלים הראשונים שניתן להבחין בהם - שלזכר יש למעלה מחמישה זיזים בכרבולת, כאשר Standart of perfection אומר חד משמעית חמישה זיזים בלבד.
בנוסף - גזע הסראמה בעל רגליים צהובות, כאשר הרגליים של העופות הללו לבנות בהירות.
גם הכנף צריכה "להסתיר" את הרגל עד הרצפה, כאן הרגליים של העופות גבוהות מאוד ביחס לגודל המאפיין את הגזע ויש עוד כמה סעיפים פוסלים...
ייתכן מאוד כפי שאני רואה, שהעופות הללו עורבבו עם סראמה בהיסטוריה שלהם, אך בינם לבין סראמה גזעית יש פער גדול, דרך אגב, מה בסוף עלה בגורל ביצי הסראמה שקיבל ממני יגאל ? האם הן בקעו בסוף ? אם כן תוכלו להתחיל קו סראמה אמיתי ומשובח
שיהיה בהצלחה ובלי קשר לנושא הגזעיות של העופות אני רואה שניתן להם טיפול טוב ומסור. בהצלחה.
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: באשר לסראמה מאת: LiorBirds1
שליוים סיניים נוספים
סראמה
קבצים מצורפים:
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: תמונות מבית הגידול 5 מאת: LiorBirds1
שליוי גיימבל
חוגלות הונגריות
קבצים מצורפים:
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: תמונות מבית הגידול 6 מאת: LiorBirds1
להקת בארד פליימות' רוק שקיבלתי מאסף מייסד גזע הפליימות' בישראל, תודה לך אסף על העופות המקסימים, אני נהנה מהם בכל רגע.
אחד מזוגות הברבורים השחורים שלי (סליחה הכלבים המעופפים שלי), מי שחשב שברבור זו סתם חיה, יווכח לדעת שזו אחת מהחיות החברותיות ביותר, הנאמנות ביותר והמדהימות שקיימות וגם חכמות מאוד.
אחד מזוגות הקנדיים שלי, הנמצאים בחברותא עם אחד הזוגות של הברבורים השחורים, עליי להעבירם העונה למקום אחר כי שני הזנים מאוד טריטוריאליים וקצת מפריעים זה לזה .
קבצים מצורפים:
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: סרטונים מבית הגידול שלי מאת: LiorBirds1
ברבורים שחורים מבית הגידול
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: סרטון ברבורים שחורים - שלא עלה קודם מאת: LiorBirds1 ללא תוכן
קבצים מצורפים:
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: ומשי מקו דם חדש באף ולבן - ההורים לפניכם מאת: LiorBirds1
בתגובה ל: מגוון תמונות של אפרוחים מהעונה האחרונה מאת: LiorBirds1
פאברולס, שליו הרים, וסראמה A קלאס שקו הסראמות הזה זכה ב Best Of Show (מצטיין התערוכה כולה)כשתראו את התמונות תבינו בעצמכם למה.
קבצים מצורפים:
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: עוד עופות מבית הגידול מאת: LiorBirds1 קו דם שלי או חדש בארץ ?
מגדל בדימוס :)
בתגובה ל: עוד עופות מבית הגידול מאת: LiorBirds1 אותי מרשים במיוחד הסראמה .
בתגובה ל: עוד עופות מבית הגידול מאת: LiorBirds1 מאוד נהניתי לראות את התמונות של עופותיך,האם מדובר בגזע חדש או במוטציה צבע לפי מה שקראתי מדובר במוטצית צבע של הפליימות רוק...
בתגובה ל: מדהימים! במיוחד הסרהמה והמשי באף!+שאלה. מאת: מושונוש2
בנוגע לפליימות' סילבר פנסילד זה לא גזע חדש בארץ (משום שהוא למעשה פליימות' רוק לכל דבר) המופע שלו שונה והבדל נוסף שהקו הזה הוא איכות תערוכה וההורים של עופות אלו ניצחו בתערוכות בחול.
בתגובה ל: תמונות מבית הגידול 5 מאת: LiorBirds1 אני מודה שאין לי את הסרמות המושלמות כפי שאני רואה בתמונות וסרטונים מחו"ל. מצד שני, טרם ראיתי סרמות ברמה זו בארץ. אפילו בתמונות של הסרמות שלך רואים בבירור 6 + זיזים אצל הסרמה הלבן ורגליים ורודות. ואצל הסרמה החום כנפיים שנוגעות ברצפה ולא חושפות את הרגליים כפי שקובע הסטנדרט של הסרמות.
מקריאת מספר רב של סטנדרטים שפורסמו לגבי סרמה, לא מצאתי דרישה לצבע רגליים צהוב, אז כנראה שזה לא מתבקש כלל.
מה שכן נדרש בסטנדרט, ואותו אני חולמת כבר מזמן לראות אך טרם זכיתי זה העמידה הנפוחה של החזה קדימה
Breast: Highly lifted, well developed, full, carried prominently forward beyond the vertical line drawn from point of beak, broad and well rounded, from head to neck to breast – S shaped profile.
אז בינתיים אנחנו בארץ מתפשרים על מה שיש עד שיגיעו סרמות כאלה לארץ
לילה טוב מרתה
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
בתגובה ל: תודה ליאור על ההערות והארות מאת: bmartab
על פי אופן שיפוט העופות: החלק הסופי של הכרבולת אינו נחשב כזיז. אעלה שוב תמונה, בנוגע לצבע הרגליים של עופותיי וגם הכרבולת, כל הלהקה שלי בעלת רגליים צהובות ע"פ הסטנדרט המלזי(מארץ המוצא), כף הרגל חשופה לפי התקן הירך והשוק צריכות להיות מכוסות ע"י הכנף.
כיוון שעופותיי הראשוניים מלהקה שמקורה מארה"ב (על אף היותם איכות תערוכה) הם לא כמו העופות המלזיים, תמיד בארץ המוצא יהיו עופות משובחים פי כמה מונים יותר מעופות שלא נמצאים בארץ המוצא כיום יש ברשותי קו דם מלזי מקורי חדש, שבמאמצים רבים הצלחתי להשיגו, בעתיד אעלה תמונות שלהם.
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: ספירת זיזים מאת: LiorBirds1 להביא לך וליגאל ביצי רבייה נוספות מהקו שלי כדי שתיצרו לעצמכם להקה איכותית זו המטרה של כולנו אחרי הכל, לעשות דברים טובים וגם לגדל את הטוב ביותר, בכיף :)
ראשית, אני מאד שמחה ללמוד דברים חדשים בקשר לסרמות. מעולם לא נקשרתי לעוף זה רגשית, אולי בגלל שאני מעדיפה עופות גדולים. אבל, מכל מלמדי השכלתי ואני תמיד ששה להרחיב את הידע שלי בנושא גזעיות וסטנדרטים.
מסתבר, שדווקא למלזים אין סטנדרט לסרמה. מכיוון שבמלזיה סוגי סרמה רבים, הם קבעו שיטת ניקוד שלפיה שופטים סרמות- מעין תחרות יופי. כל אחד מביא את הסרמות שלו לסוגיהם הרבים-כולל מסולסל, כולל משי סרמה,והשופטים נותנים ניקוד לפי פרמטרים כלליים.
למשל-המלזים קובעים 4-6 זיזים. רגליים יחסית ארוכות ובהכרח עם פיסוק רחב אבל ללא הגדרות צבע רגליים
מסתברגם שהסרמות בארצות הברית ובאירופה,בעצם רובם המכריע , הינם AYAN KAPAN שזהו עוף מלזי מאד דומה וקרוב משפחה של הסרמה אבל לא סרמה. לכן אם מייבאים סרמה מארצות הברית או אירופה הסיכוי לסרמה אמיתית קטן עד קלוש.
בקיצור,למדתי המון דברים חדשים על סרמות היום. מאד מעניין לקרוא גם בויקיפדיה על הסרמות בארצות השונות.
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
בתגובה ל: בבקשה- שיטת הניקוד המלזי מאת: bmartab את הסטנדרטים של הסראמה למדתי משופט עופות במלזיה שהכרתי בתחילת דרכי עם הגזע, עוד לפני שרכשתי אותם לראשונה, ויקיפדיה זה אתר שכל אדם יכול להכנס אליו ולערוך אותו כאוות נפשו לכן יש בו הרבה אי דיוקים, אפילו בימים אלו בהם אני עושה סמינר על נוגדי קרישה והמנגנונים הביוכימיים שלהם נושא מדוקדק בהרבה מתרנגולות, נוכחתי לגלות שאפילו בויקי רפואה, שזו הויקיפדיה של עולם הרפואה שביחס לויקיפדיה היא נוטה להיות הרבה יותר מהימנה עדיין מצאתי אי דיוקים וסתירות וזה אומר דרשני. אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים, אני גם משתדל ללמוד אותם ממקורות ממקור מוסמך.
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: לסראמה מלזית יש תקן מחמיר מאת: LiorBirds1
בספר השיפוט האמריקאי: Bantam Standard של איגוד הבנטאם האמריקאי שברשותי בו התקנים לסראמה הרבה פחות מחמירים מהתקן האירופאי שלא לדבר על המלזי, מצויין שחור על גבי לבן, חמישה זיזים ברורים בכרבולת ובכדי להוכיח את מהימנות דבריי אני מצרף תצלום ישיר מהספר בו מסומן במסגרת אדומה:
Comb - Single, Medium, Set Firmly and evenly on head, Straight and upright, Even Serated, "with FIVE regular and Distinct Points".....
לכן כפי שאמרתי, לעיתים באתרים מסויימים ככלל ובויקיפדיה בפרט, יש המון אי דיוקים, לכן אני מסתמך באומרי דברים על מקורות מהימנים כמו ספרי שיפוט ואנשים מהתחום העוסקים בו בפועל ביום יום.
הקו הראשון של הסראמות שלי הגיע מהקו של Jerry Schexnayder שנבדקו כגזעיות NPIP מספר סידורי #714, הובאו ישירות ממלזיה ג'רי, הוא אחד המגדלים הגדולים של סראמות גזעיות בארה"ב. ובארה"ב יש המון סראמות גזעיות ומאושרות כטהורות NPIP בדוקות דנ"א (חלק מהיות החבר באגודה מחייב בדיקה גנטית) והרי קישור לאתר שלו:
ובאשר לדבריך משה - כאשר דיברת על העניין שאין סטנדרט המדבר על נושא צבע הרגליים, אני מסכים איתך לחלוטין שבארה"ב וגם לא באירופה, לא ציינו את צבע הרגליים בסטנדרט אך במלזיה יש סטנדרט שכזה לרגליים צהובות ומשום שהתייחסתי בדברי לסטדנרט המקורי המלזי, אותו אני מטפח כ Harritage Breed, אני נאמן למקור, כפי שציינת בתערוכות גם בארה"ב ואירופה הרוב המכריע של הסראמות שתראה הן עם רגליים צהובות משום שאנשים נאמנים למקור.
ועכשיו אסביר מה ההבדל בין עוף גזעי שהוא Show Quality לעוף גזעי שהוא Pet Quality ובזה אסכם את דבריי.
עוף Show Quality מוכרח לעמוד בסטנדרט אוף פרפקשן לגזע משום שהוא נתון לשיפוט בתערוכה, לכן עוף Show נראה הרבה יותר מרשים גם בהופעתו החיצונית וגם בעמידה בתקנים המדוקדקים המאפיינים את הגזע.
עוף Pet Quality זהו עוף שיש בו סעיף פוסל, שמונע ממנו להיות מוצג בתערוכה, אין זה אומר בהכרח שהוא לא גזעי, אך ככל שהסעיפים הפוסלים נערמים זה רק מרחיק אותו מהקריטריונים והופכים אותו ללא יותר מחיית מחמד "Pet" שהיא נחמדה מאוד לקישוט החצר ולא מעבר לכך.
בשיחה שלי עם שופט עופות בתערוכה בקליפורניה (2006) הוא הסביר לי שעוף שיש לו 5 סעיפים פוסלים ומעלה כבר נחשב ללא גזעי ואפילו לא כ- Pet Quality.
קבצים מצורפים:
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: תצלום מספר השיפוט - סטנדרט אמריקאי לסראמה, שברשותי מאת: LiorBirds1
משה, אגדיל ואומר:
שבנושא הסעיפים הפוסלים לרוב מדובר בדברים קטנים הקשורים במומים ומוטציות שלעיתים קורות, כפי שגם בבני אדם נולדים אנשים עם מוטציות, פגמים ודפורמציות למיניהן.
ואני מנמק:
1.אם תביא לתערוכה תרנגול אורפינגטון עם כרבולת שושנה, יזרקו אותך מהמדרגות כי זה סעיף פוסל גזעיות, זה עוף לא גזעי חד משמעית.
2.אותו הדבר אם תביא לתערוכה תרנגול סיברייט עם זנב הדומה לסראמה, גם זה סעיף פוסל גזעיות.
3.אם תביא אורפיגנטון באף שבקע כאשר אחת מאצבעותיו עקומה או פגומה, כנף שבורה או עצם שבורה הוא ייפסל להצגה בתערוכה על אף היותו גזעי, אך יש בו פגם שפוסל אותו מתערוכה.
4.אם תביא אורפינגטון באף שבקע עם דפורמציה של זיז אחד יותר מהסטנדרט - זה כבר סעיף פוסל חמור יותר שהופך אותו אוטומטית ל Pet Quality.
5.אם תביא אורפינגטון באף לתערוכה שרגליו שחורות גם זה סעיף פוסל גזעיות.
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: סעיפים פוסלים מאת: LiorBirds1
וגם מאמת את דבריי שסראמות גזעיות ובדוקות דנ"א NPIP בארה"ב יש ואפילו הרבה מהן,
בצד ימין למעלה בספר - מצויין סטטוס הגזע בארה"ב American Status - Fairly Common.
אפילו לא הייתי צריך לבדוק זאת בספר כי אני מכיר מגדלים רבים של סראמה בארה"ב, מלבד ג'רי ביו מועדוני הסראמה בארה"ב יש קצת יריבויות כך סיפרו לי כמה חברים לכן יש כמה מועדוני סראמה בארה"ב, אף פעם לא הבנתי את הקטע למה יש יריבות במועדונים שעושים דברים בשביל הכיף אבל אפילו בארצנו הקטנה זה קרה עם מועדון מגדלי היונים (יש מועדון דרומי וצפוני כמדומני).. אבל זה כבר נושא אחר.
חשוב לי להדגיש, כשאני אומר משהו, אני בודק קודם כל שהידע שלי מהימן, על גזע הסראמה עשיתי את אחד המחקרים האישיים המעמיקים ביותר דיברתי במשך שנים ואני בקשר עם מגדלי סראמות מכל רחבי העולם לכן עוד לפני שהבאתי את הראשונות פיזית ב 2005 עשיתי מחקר של חצי שנה של מאיפה וממי ואיך בודקים גזעיות ומה הקריטריונים כדי שלא אפול בפח, אני לא בא להשפיל אף אחד, אבל גם אני מחמיר עם עצמי בסלקציה ומנפה עופות (על אף שהם גזעיים ויפים) שלא יעזרו לי לטיפוח הלהקה וזה חלק מהעניין, לא להתפשר ולהתקדם.
קבצים מצורפים:
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: דבר נוסף שהבחנתי בו ותפס את עיני בספר השיפוט: מאת: LiorBirds1
הבחורצ'יק החמוד והמקסים הזה, זכר סראמה לבן וצעיר, שגם יודע לעמוד בפוזה יפה כשהוא במצב סטטי ולא במנוסה מהצלם... הוא עוף גזעי למהדרין, אבל....ויש אבל, זה עוף Pet Quality עם דפורמציה שכיחה של זיז שישי שפוסלת אותו מתערוכה.
את הספירה של הזיזים מתחילים כפי שהסברתי קודם: מהזיז הראשון בראש עד האחרון (כאשר קצה הכרבולת הסופי לא נחשב כזיז).
הדפורמציה - פשוטה, זיז נוסף לפני סוף הכרבולת, הפכה אותו לאיכות של חיית מחמד, לכן, העוף הזה נופה אוטומטית ולא הוכנס ללהקת הרבייה שלי, על אף שהוא A קלאס וגם נדיר שבוקעים לי זכרים לבנים, באסה, אבל זה לא ממש משנה אני לא מרבה עופות עם מומים מולדים כדי שלא יעבירו אותם הלאה בתורשה, זה חלק מהטיפוח.
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: דוגמא קלאסית מאצלי לעוף PET - שניפיתי ופסלתי מאת: LiorBirds1
Pet Quality
קבצים מצורפים:
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: באשר לסראמה מאת: LiorBirds1
Shape Of Male
Comb: Single, medium, set firmly and evenly on head, straight and upright, evenly serrated with five regular and distinct points, the middle points the same length as the width of the blade, moderately arched, blade should extend well over back of head. Beak: Strong, stout, well curved. Face: small, rounded, smooth, fine in texture, free from wrinkle or folds. Eyes: Round, conspicuous. Wattles: Medium, round, fine in texture, free from wrinkles or folds. Ear Lobes: Small, oval, fitting closely to head. Head: Small, carried well back in proud manner. Neck: Medium length, backward arched showing off breast, full, tapering gracefully from shoulders to head. Hackle: Abundant, flowing naturally from front of neck reaching far back covering both shoulders. Back: short, broad, in profile, shaped like a V with neck and tail forming the vertical sides. Tail Coverts & Saddle: Slightly curved, sword shaped hanging over the abdomen and covering back, widely spread, overlapping the tail and lesser sickles. Tail: Moderately large and upright, carried in an upright position so as to almost contact the back of head. Main Tail: Feathers wide, moderately spread in a neatly overlapping manner, rising above the head, shaped from the rear view. Main Sickles: Medium to long, strong, firm, broad sword-shaped slightly curved. Lesser Sickles: Well spread, medium length slightly upright, sword-shaped sickle feathers covered with coverts. Coverts: Abundant, becoming very broad, flowing well up tail. Wings: Large, long, closely folded, carried vertically not quite touching the ground. Shoulders and Fronts: Prominent, slightly concealed by hackle. Bows: Well rounded. Coverts: Feathers broad, forming two distinct bars across wings. Primaries: Moderate width, rather long, completely concealed by secondaries. Secondaries: Broad, tapering convexly to rear, wing bay well exposed. Breast: Highly lifted, well developed, full, carried prominently forward beyond vertical line drawn from point of beak, broad and well rounded, from head to neck to breast? S shaped profile. Body & Stern: Body- short, good depth and width, sloping from front to rear. Stern: Fluff, short, abundant. Legs & Toes: Legs- average length, widely set, parallel to each other without bowing or knock knees, well proportioned. Lower Thighs: Short, stout at top and tapering to hocks. Shanks: Medium, smooth, round, evenly scaled. Toes: Four, straight, well and evenly spread, evenly scaled. Appearance: Small, broad, compact, active, tame, standing up majestically.
Comb: Single, small, set firmly and evenly on head, straight and upright, evenly serrated with five regular and distinct points, the middle points the same length as the width of the blade, moderately arched, blade should extend well over back of head. Beak: Strong, stout, well curved. Face: small, rounded, smooth, fine in texture, free from wrinkle or folds. Eyes: Round, conspicuous. Wattles: Small, round, fine in texture, free from wrinkles or folds. Ear Lobes: Small, oval, fitting closely to head. Head: Small, carried well back in proud manner. Neck: Medium length, backward arched showing off breast, full, tapering gracefully from shoulders to head. Hackle: Abundant, flowing naturally from front of neck reaching far back covering both shoulders. Back: Short, broad, in profile, shaped like a V with neck and tail forming the vertical sides. Cushion: Short, feathers broad and plentiful. Tail: Moderately large and upright, carried in an upright position so as to almost contact the back of head. Main Tail: Feathers wide, moderately spread in a neatly overlapping manner, rising above the head ?A? shaped from the rear view. Coverts: Abundant, becoming very broad, flowing well up tail. Wings: Large, long, closely folded, carried vertically not quite touching the ground, Shoulders and Fronts: Prominent, slightly concealed by hackle. Bows: Well rounded. Coverts: Feathers broad, forming two distinct bars across wings. Primaries: Moderate width, rather long, completely concealed by secondaries. Secondaries: Broad, tapering convexly to rear, wing bay well exposed. Breast: Highly lifted, well developed, full, carried prominently forward beyond vertical line drawn from point of beak, broad and well rounded, from head to neck to breast? S shaped profile. Body & Stern: Body short, good depth and width, sloping from front to rear. Stern: Fluff, short, abundant. Legs & Toes: Legs- average length, widely set, parallel to each other without bowing or knock knees, well proportioned. Lower Thighs: Short, stout at top and tapering to hocks. Shanks: Medium, smooth, round, evenly scaled. Toes: Four, straight, well and evenly spread, evenly scaled. Appearance: Small, broad, compact, active, tame, standing up majestical.
קבצים מצורפים:
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: תקן לסראמה מאת: LiorBirds1 לא בתקן שהבאת ולא בצמספר תקנים שקראתי אשמח לדעת מאיפה הקביעה הזו הגיעה...
בתגובה ל: לא ראיתי שום התייחסות לצבע רגליים מאת: מושונוש2 בתמונות של סרהמות מתערוכות לא נתקלתי אפילו באחד עם רגליים לא צהובות-אך לא ראיתי לזה התייחסות בתקן כלשהו...
http://www.breakfastnetwork.sg/?p=8307 שמצורף באתר ניתן לראות כל מיני סרהמות לצערי את השפה(אני בהרצאה ולא יכול לשמוע-אבל גם אם זה באנגלית אני לא מבין) אבל ניתן לראות בו סרהמות מדהימות-(יכול להיות שאם הייתי מבין מה אומרים הייתי מבין דברים אחרים...)ניתן לראות סרהמה מלזי עם 7 זיזים(1:44) שרק ניתן לחלום עליו במחוזותינו...דקה 2:21 ניתן לראות סרהמה מדהים ביותר עם רגליים כהותרק ניתן לחלום עליו במחוזותינו...2:57 בית גידול לסרהמות חלק מהם עם רגלים צהובות.3:53 זכר יפיפה עם יותר מ5 זיזים...3:58 נקבה מדהימה עם רגליים כהות3:59 זכר מדהים עם יותר מ5 זיזים4:30 יותר מ5 זיזים4:37 נקבה עם רגליים כהות צירפתי את הנ"ל כדי להראות שצריך להיצמד לתקן אחד ולא בליל של תקנים כמו שהולך בארץ ורצוי להביא מקורות כשפוסלים עופות של מישהו...
בתגובה ל: אתר עם סרטון מדהים על סרהמות כדאי לראות מאת: מושונוש2 איזה סרטון מדהים. בכלל, ביומיים האחרונים (בזכות ליאור) למדתי כל כך הרבה בקשר סרמות ולתקנים לפיהם שופטים סרמות ומסתבר שזה לא פשוט להגיע לסרמה איכותית לפי הסטנדרט. הורים אלופים אינם ערובה לא לאיכות ולא לגודל של הצאצאים.מתוך הרבה פרגיות צריך לברור את היפים והמתאימים ביותר לתקן ואותם להשאיר. מה שבטוח,שיש לנו בארץ לאן לשאוף.
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
בתגובה ל: כאלה בדיוק אני מחפשת מאת: bmartab
לכן, עניין ההשבחה לא פוסק בהגעה לעוף מנצח אחד, הצאצאים שלו לא בהכרח יהיו עופות מנצחים ויכולים גם בהם להיות פגמים פוסלים, לכן, ככל שמצמצמים אפשרויות לקריטריונים פוסלים, בסלקציה של עופות שעומדים בקריטריונים אז מעלים משמעותית את ההסתברות לצאצאים טובים ועליה וקוץ בה - משום שגם אם הגענו ללהקה מושלמת, בריכת הגנים מדלדלת אחרי זמן מה ואז צריך להביא קווי דם חדשים ולהמשיך לתקן גם את הפגמים שהם הביאו איתם, לכן הליך ההשבחה למי שרציני לא נגמר אף פעם, אבל זה היופי שבדבר, לקחת עוף ולעבוד איתו זה כמו פלסטלינה ביד היוצר ולהרגיש שקיבלנו תוצר איכותי מעמל כפינו זו הרגשה שאין כדוגמתה ואם התמונה הזו חמקה מעיניכם, זכר סראמה נפלא מקו דם חדש ... (יש טריו למרבה המזל גם נקבות ברמה גבוהה מאוד) אז ההשבחה נמשכת והקו הזה בהחלט יעזור לחזק ולהשביח את מה שכבר יש בארץ.
קבצים מצורפים:
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: בהורים אלופים אין הבטחה לצאצאים אלופים מאת: LiorBirds1
לאחר דיון שניהלנו אני ובוריס, החלטנו שהשיפוט בארץ יהיה על פי הסטנדרט האמריקאי, כי לא ניתן לשפוט לפי 10 סטנדרטים כך עושים סדר בדברים. וזאת משום שהוא הכי פחות מחמיר בדרישותיו ביחס לסטנדרט האירופאי, שבינו לבין מה שיש כאן בארץ יש פער עצום
ובגלל שאין כן יותר מדי גזעים בארץ, אין פריבילגיה לעבוד בנוקשות האירופאית, לאט לאט נתקדם ונתפתח וחשוב לי מאוד להדגיש כמה דברים אם כבר מעלים שוב את נושא השיפוט:
א.כשאדם מעלה את עופותיו בין אם לרשת או בין אם לתערוכה כאשר מדובר על קהילה מקצועית / מתמקצעת, הדיון הוא גם במופע וגם בסטדנרטים בהם יש לעמוד, אי אפשר להעלות תמונה של עוף לא גזעי ולקרא לו גזעי, זה גם מטעה וגורם לבלבול בקרב אלו שבאמת רוצים גם ללמוד ולהתמקצע, לכן צריך לשמור על סדר בנושא.
ב.אין כאן עניין של אגו, שוב מדגיש זאת למי שעדיין חושב אחרת, הפורום הזה אמנם עוסק בעופות גזעיים, אבל קודם כל הוא נועד בשביל הכיף, אני לא מעוניין שאנשים יתנצחו פה זה עם זה לא בשביל זה הגענו לכאן, אנחנו פה בשביל הנחת וההנאה מהתחביב, יש בהחלט מקום לדיון מקצועי, גם לסתירות והוכחות במידה והן באות ממקור מהימן וגובות במידע מהימן ולא פיזור אמרות סרק
הסכנה הגדולה בכל תחום היא מאלו "שיודעים גם את מה שהם לא יודעים", על עצמי יכול לומר שיש לי ידע רחב בתחום אבל אני ממש לא יודע הכל וגם היום לומד ולומד כי זה כיף ומעניין ובקווים האלה יש לשמור את הדיון, שלא יהפוך לריב ומלחמה להתווכח מותר, אבל לא ויכוחי סרק, אלא כאשר מגבים אימרות בעובדות ותוצאתו מעשירה את כולם וזה נהדר.
לא לגלוש לפסים אישיים ואין בושה לומר "אני לא יודע" זה רבה יותר מקצועי לומר אני לא יודע, "אברר ואחזור אליך עם תשובה" ולחפש תשובה אמיתית ונכונה, כך לענות תשובות עם ערך לקורא ולא לפזר אימרות שהן סתם קשקושים, כך זה עובד בפורום אינפורמטיבי.
שיהיה לכולנו ערב מקסים. ליאור.
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: ובאשר לשיפוט משה מאת: LiorBirds1 אני אישית חושב שכן צריך לתת ביקורת אבל שנותנים ביקורת כדאי מאוד לצרף ציטוט או קישור כך קל יותר לקבל את הדברים (לצד שמקבל) את הביקורת וזה מראה שאתה בא ללמד ולכוון. צודק שצריך להיצמד לתקן אחד ולא להתפזר כי אין לזה סוף כמו שבארה"ב ואירופה י לא מעט גזעים שנראים כמעט גזע אחר בגלל ההבדלים בתקן-למשל המשי האמריקאי שבאירופה הוא פסול בכלל לתערוכות בגלל צער בעלי חיים. אני אישית אינני מתיימר לומר שאני מבין ולא פעם אני טועה(זאת ההוכחה שגם מלאכים טועים ). מה שכן הפריע לי זה העניין הזה עם הרגליים הצהובות שנכנס פה כאיזה מדד יחיד לגזעיות סרהמה והייתי חייב לברר מאיפה הגיע העניין הזה שלא נתקלתי בו בשום מקום...
מסכים איתך, זה בדיוק מה שגם אני עושה כאשר ומעלה נתונים מספרים, קישורים וכו' והמגמה היא תמיד ללמד ולהעשיר מתוך רצון להעביר מידע חיוני ותו לו.
נושא רגליים צהובות - אם תקרא את השרשור של הדיון בנושא תראה בדיוק מה עניתי לך בענין כי אין מה לטחון דברים שוב ושוב, במילה אחת סטנדרט אמריקאי ואירופאי - לא מחייבים רגליים צהובות, הסיבה שרואים סראמות עם רגליים צהובות כרוב מכריע בתערוכות - פשוטה, נאמנות למקור. זה גם מה שאנשים מעדיפים לטפח כדי להיות נאמנים למקור.
If you will it, It's Not a dream
בתגובה ל: בהורים אלופים אין הבטחה לצאצאים אלופים מאת: LiorBirds1 עופות כמו סרהמה צריך להשתדל למכור כבוגרים בלבד בגלל העניין של ההשבחה כמובן שלא כל אחד יכול לגדל כמות גדולה ולא כל הזמן אפשר אבל עדיף בשביל ההשבחה רק בבגרותם אפשר לראות את התוצר הסופי ולבחור עם מי להמשיך את הקו...
זה כבר עניין אינדיבידואלי של הקונה, יש כאלו שמעדיפים לרכוש צעירים כדי לבנות אותם בעצמם ולטפח אותם לפי השיטות שלהם ולא להביא עוף בוגר ויש לזה יתרונות וחסרונות, יש כאלו שיעדיפו בוגרים וגם לזה יש יתרונות וחסרונות, כל אחד עושה מה שנראה לו לנכון.
נקודת הפתיחה היא לקנות ממגדל טוב ואמין שידוע בכך שהעופות שהוא מוכר הם אכן גזעיים ובריאים ומכאן קל יותר להתקדם קדימה.