בתגובה ל: עדשי מים (duckweed) כמזון לתרנגולות מאת: Martokהגידול נכנס לרוטינה ואני מתחיל לקבל כמויות יפות של זחלים לתרנגולות, בסה"כ שבועיים אחרי שהתחלתי.
התהליך מתחיל במלכודות להטלה עבור הזבובות. אני ממלא אותן בקצת שאריות אוכל לתרנגולות מרצפת הלול שמעורבבות עם לשלשת. התרנגולות כבר לא אוכלות את השאריות הללו.
את השאריות אני מרטיב במים, מה שיוצר ריח שמושך את הנקבות להטיל.
תוך שלושה ימים יש זחלים קטנטנים.
בניתי שני סוגים: קופסת גלידה עם חור למעלה וצנצנות פלסטיק תלויות.
היתרון של הצנצנות הוא שהן מונעות כניסה של נמלים.
את הזחלים אני מעביר לדלי צבע משומש, שהוספתי לו קצת נסורת בתחתית. פשוט שופך את כל הזחלים עם האוכל מהמלכודת לתוך הדלי. הדלי הזה משמש כאומנת לזחלים הצעירים לפני שהם עוברים למיכל הגידול/איסוף.
אחרי שבוע באומנת הם עוברים למיכל האיסוף.
הזחלים הבוגרים מחפשים באופן טבעי מקום גבוה ולכן עולים ברמפה(מופיעה בצד שמאל בתמונה) ונופלים לתוך מיכל איסוף.
כל בוקר אני מרוקן את הזחלים ללול ואתם צריכים לראות איזו חגיגה יש שם.
במיכל האיסוף אני שם שאריות של ירקות ואוכל והן מחוסלות במהירות שלא תאמן. ערמה של שאריות אוכל הופכת תוך שלושה ימים לקומפוסט שחור. תהליך שלוקח שלושה חודשים בדרך כלל.
עכשיו כבר יש כמות גדולה מאוד של זחלים צעירים - אני מעריך את המספר בכמה אלפים לפחות. אני מניח שתוך שבוע שבועיים אתחיל לקבל כמויות גדולות מאוד של זחלים בוגרים למאכל התרנגולות. ממש שומעים את הרחש של התולעים אוכלות.
את המתקן איסוף בניתי כנסיון ואני כבר רואה שצריך מספר שיפורים:
א. חיבים רמפות משני צידי המתקן אחרת לא כל התולעים מוצאות את הדרך החוצה.
ב. המתקן צריך להיות אטום לגמרי, אחרת הזחלים בורחים החוצה, אבל מאוורר, אחרת נוצרת לחות והזחלים מטפסים החוצה. צריך לקדוח כמה חורים גדולים בתקרה, מה שמאפשר ללחות לצאת החוצה ולזבובות להכנס פנימה להטיל.
ג. אסור בשום אופן שיהיו במתקן חורים או נישות, אחרת תולעים נתקעות שם.
אני מתכנן כבר מתקן חדש יהיה גם יותר אסטטי בגינה ויכלול רמפות משני הצדדים. המתקן יבנה מעץ לוג מחוטא עם חיפוי פלסטיק מבפנים למניעת ריקבון של העץ. אני אעלה תמונות ברגע שאבנה את המתקן.
לגבי עדשי מים הוספתי תמונה של המיכלים, אוסיף עדכון ברגע שאתחיל לראות גדילה משמעותית.
קבצים מצורפים: