|
מצע החיפוי של רצפת הלול הוא אחד מהפקטורים החשובים ביותר במניעת מחלות, ובשמירה על בריאות העופות. מצע החיפוי חייב להיות כזה המונע התבססות וגדילה של פתוגנים עליו. לעניין זה שתי גישות שונות: גישה אחת הטוענת שרצפת הלול צריכה להיות מחומר לא אורגני, כגון בטון או אריחים הניתן לשטיפה וחיטוי, או חול שאותו ניתן לשדרג על ידי הוספת כמות אבקת סיד קטנה( אבקת סיד היא חומר צורב וזה יתרונה היא מחסלת רימות ותולעים במצע ומונעת גידול חיידקים יתרון זה עלול להיות גם חסרון מאחר והיא עלולה לפגוע גם בתרנגולות ולכן השימוש צריך להיות מושכל ובמשורה!) השיטה השנייה גורסת שהחיפוי צריך להיות חומר אורגני כגון קש או נסורת או רסק עץ דבר ההופך את השהייה בלול לנוחה יותר לתרנגולות. לאלה הדוגלים בשיטה השניה אני רוצה לייעץ עצה היכולה לשדרג את האיכות האנטיבקטרילית של החיפוי. קש הוא הברירה הגרועה ביותר מאחר והוא נרקב ובתהליך זה גדלים עליו חיידקים ושמרים. האופציה הטובה ביותר לטעמי הם שבבי עץ או נסורת גסה( זו שנוצרת מהקצעה של עץ ולא מניסור שלו!) אבל לא של כל עץ אלא דווקא של עצי אורן. עצי אורן מכילים בגזע שלהם שרף בעל תכונות אנטיבקטרילות ואנטיפטריתיות יודועות. ולכן שבבים שהופקו מקרש אורן הם הטובים ביותר לחיפוי. איך משיגים שבבים אלו? הדרך הטובה ביותר היא לגשת למחסן העצים הקרוב לקנות לוג אורן (לא מחוטא!) שימו לב צבעו צריך להיות צבע עץ טבעי ולא ירקרק מפונגציטים שהם רעילים! ולבקש שיקציעו אותו לכם לשבבים. אגב גם במטבח עדיפים קרשי חיתוך העשויים עץ עשרות מונים מאילו העשויים פלסטיק או חומר מלאכותי אחר, בדיוק מאותה הסיבה! קרש חיתוך העשוי עץ אורן מונע התבססות חיידקים עליו ומפחית את הסיכון של מחלות העוברות במזון. זכרו לקרוא וללמוד דברים חדשים בכול יום! הקרנף! תוקן על ידי הקרנף2 6/12/2014 9:41
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: מהו מצע החיפוי הטוב ביותר ללול?כנסו! מאת: הקרנף2 זה מחזיר אותי לאדמה דיאטומית שהיא יכולה להיות שילוב עם מצע אורגני נגד תולעים ורימות, לא בטוח נגד חיידקים. המשך יום נפלא. דורון
|
|
בתגובה ל: מצע חיפוי מאת: doron18ועד שלא יהיה יבוא שיוזיל דרמטית את מחירה נראה לי מטורף לפזר חומר העולה בערך 150-180 ש״ח לקילו על אדמת הלול! תוקן על ידי הקרנף2 6/12/2014 15:6
|
|
בתגובה ל: מהו מצע החיפוי הטוב ביותר ללול?כנסו! מאת: הקרנף2 קרנף,קודם כל תודה על השיתוף בידע הרבה זמן לא הייתי בפורום וטוב לראות את הנכונות שלך לעזור ולשתף,שאפו. מה שמך דרך אגב? בעבר שגידלתי עופות רבים,חקרתי את המצעים למינם,נסורת אורן הייתי משיג ממנסרה,חומר טוב שאפילו נותן ניחוח אנטיבקטריאלי בלול ,החומר די זמין ואפילו יש כאלו שישמחו לתת ללא תשלום,וזה היה החומר הראשי שאיתו הייתי מרפד את הלול,ואז לגמרי במקרה חבר שעובד כגנן הביא לי בלוק גדול של חומר חום ואמר לי זה קליפת קוקוס דחוס אתה שם את זה במים זה מתרחב עד פי 8 ונהפך למצע לגינה,ככה עשיתי הרטבתי את הבלוק שנפרד למצע ,יבשתי את המצע אחרי ההרטבה והתחלתי לרפד את האומנות בזה,קודם כל ראיתי שהם לא אוכלים את זה כמו את הנסורת שהייתה הולכת ומתמעטת עם הזמן,ועוד ראיתי שהקוקוס סופח מדהים והאומנה תמיד יבשה ומחזורי הניקיון גדלו בהרבה,הייתי מחליף מצע פעם בשבועיים במקום כל יומיים שלושה . ממליץ למי שיכול להשיג את החומר. חומר נוסף שהינו מצויין זה חול ים עם צדפים קטנים שאותם אוכלים התרנגולות שצריכות את זה לעיכול המצע מפנק את העופות באמבטיות חול נגד טפילים,נשאר יבש לאורך זמן ממושך=החלפת המצע אינה נצרכת כל יומיים שלושה באומנות,וכל שבוע בלול כמו עם הנסורת. כלומר עם הייתי מדרג את המצעים מניסיוני האישי: 1) קוקוס 2)חול ים 3)נסורת
שיהיה לכולם שבוע טוב
|
|
|
בתגובה ל: נסורת זה טוב אבל לא מצויין מאת: קוקו-ריקו והשם הוא בני.
|
|
בתגובה ל: נסורת זה טוב אבל לא מצויין מאת: קוקו-ריקו ללא תוכן
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|
בתגובה ל: מהו מצע החיפוי הטוב ביותר ללול?כנסו! מאת: הקרנף2 תודה על המידע. נהגתי להשתמש בנסורת בעיקר, אך כפי ששרון אומר הן נוהגות לאכול את המצע. בשנה האחרונה בניתי לול חדש על מצע בטון ואני משתמש בחול ים ובקש , כאשר מחליפים את הקש פעם בחודש, ושומרים על מצע יבש אין ריחות והלול די נקי. בעצתך אוסיף מעט סיד.
לאחרונה הוספתי אפר עץ מהקמין לאמבטיות הטפילים שלהן.
מקלות השינה (שכידוע רוב הלשלשת מופקת בלילה) בנויות על מדפים לאיסוף נוח של התוצרת או על רשת שמנוקזת מחוץ ללול מסייע מאוד לשמירת הנקיון.
שאלה: אם המצע המשומש עובר לקומפוסט , הסיד ישפיע לרעה על הפירוק בקומפוסטר?
|
|
בתגובה ל: מנסיוני מאת: stasaf1 אסף מה שלומך ? הסיד והאפר הינם אלקלים כלומר יאזנו את הקומפוסט ויעשירו אותו(הקומפוסט בטבעו חומצי),כך שזה מצויין ויצאו לך צמחים בריאים מאוד . הרבה נוהגים להוסיף אפר לקומפוסט ,הסיד יתן את אותה תוצאה. ניתן לראות בגליל מטעים של זיתים שעברו טיפול,גזימה והעשרת האדמה עם סיד כדי להוריד את חומציות האדמה ,אותו עניין בדיוק, רוב הצמחים אוהבים רמת חומציות של 6.5ph סטייה גדולה ממדד זה יגרום לצמחים להאט את קצב ספיחת המינרלים הדרושים להם מן הקרקע וכתוצאה מזה הצמח יחלש,לפעמים יראה צהוב או חסר התפתחות ראוייה,להרבה אנשים זה נראה שחסר לצמח מינרלים בשעה שמתחת לצמח האדמה עשירה במינרלים אך לא מאוזנת מבחינת רמת הph . בדיקת הקרקע היא הפתרון הטוב ביותר שמתחילים בעיות בגינה,את רמת החומציות בקרקע טוב לבדוק עם נייר לקמוס. אבל סטינו פה מגידול תרנגולות. אם זה מעניין מישהו ,אוכל להסביר איך בודקים קרקע..
|
|
בתגובה ל: מנסיוני מאת: stasaf1 סיד הוא בעל ph בסיסי ומשמש לעיתים לסתירה של חומציות יתר באדמה. מנסיוני אני יודע שאחת הבעיות של קומפוסט בהתהוות הוא עודף חומציות הנובעת מפעילות מיקרואורגניזמים שונים או מחומר אורגני עתיר חומציות כגון פירות הדר,שהוכנס בטעות למסה ולשני מצבים אלו סיד מהווה פיתרון מושלם. בכל מקרה הייתי ממליץ לך לנהוג על דרך הזהירות ולנסות כמות קטנה בהתחלה על מנת לראות את ההשפעה על הקומפוסטיזציה.
|
|
בתגובה ל: סיד וקומפוסטיזציה מאת: הקרנף2 אצלי מת עץ שהשורשים שלו הגיעו לשק סיד שנשאר קבור באדמה משאריות בניה. ברוב האדמות בישראל יש עודף גיר והן בסיסיות, במיוחד באזורים הרריים, וזה גורם לצמחים מחסור בברזל. בנוסף הסיד מחטא והורג חיידקים, ולכן יכול לעכב את התהליך של תסיסת הקומפוסט. כמויות קטנות של סיד לא יהוו בעיה כי הן יסתרו מהחומציות של ההפרשות, ויתר החומרים החומציים בקומפוסט , אבל בכל זאת יפריעו לתהליך הטיבעי של התסיסה ולכן לדעתי לא רצוי בכלל לשים סיד בקומפוסט.
|
|
בתגובה ל: זהירות ! עודף סיד יכול גם לחסל צמחים מאת: avi5199 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: גם עודף מים מחסל צמחים...... מאת: הקרנף2אצלי התרנגולות מפוררות את החבילה בעצמן נותרות יבשות בעת הפיזור והדריכה במרחב לאחר שימוש משמש כחיפוי מעולה בגן במיוחד בערימת הקומפוסט לשידרוג לתהליך הקומפוסטציה . הסיד המפוזר כשכבה דקה תחת הקש מעט הוא ואינו נאסף ככולו להקומפוסט , אך רצוי לעקוב אחר חומציות הקרקע. כן אפר אמבטיה עופות חשוב מאוד לניקוי הטבעי של העופות כנגד פרזיטים חיצוניים. להתראות אורנה תוקן על ידי 770 orna 14/12/2014 20:18
|
|
בתגובה ל: המצע הטוב ביותר הוא חבילות קש מאת: 770 ornaאילו תכונות מיוחדות יש לקש ההופך אותו למצע מוצלח כל כך? אשמח לקרוא! מנסיוני קש נרקב במגע עם לחות ואין לו שום יכולת אנטי פטריתית ואנטי בקטריאלית כמו שיש לשבבי אורן. ולכן אני עדיין דבק בדעתי שהרוצה למנוע התפתחות של חיידקים ופתוגנים אחרים בלול צריך להשתמש בשבבי אורן ולא בשום חומר אורגני אחר. תוקן על ידי הקרנף2 15/12/2014 13:37
|
|
בתגובה ל: התוכלי בבקשה להסביר מדוע קש הוא המצע הטוב ביותר? מאת: הקרנף2 לשאלתך העשייה שלנו היא מלמידה מחברי הפורום פה (הוותיקים והטובים לא אנקוב בשמותיהם כדי חס ושלום לא לאבד שם זה או אחר ) בעיקר מחברי הרבים במקומות בעולם בהם הלחות הקור הרטיבות הנם רובכל השנה . דרך חיים הדורשת מצע איכותי טוב חם המהווה בסיס טוב לאינזימי הייבוש הקיימים דרך טבע ביציאות של העופות . הקש מהווה מצע קבוע איכותי בתוך הלול ובתאי ההטלה והנו יבש לחלוטין. גם אצלי הגן אורגני אקולוגי ברוך השם בריא לחלוטין אורנה תוקן על ידי 770 orna 15/12/2014 16:47
|
|
בתגובה ל: שבבי אורן מהווים את חיפוי חצר לול שלנו .מעולה !! מאת: 770 orna המצע של הקש לא חם (אין לו מקור חימום משלו) הוא מקסימום מבודד. אנשים בעולם ובארץ נוטים להשתמש בעיקר במה שזמין נגיש ואולי זול ולא בהכרח במה שהוא אופטימלי. הייתי שמח אם תסבירי את המושג אניזימי ייבוש, למה את מתכוונת.
|
|
בתגובה ל: אניזמי ייבוש? נא פרטי מאת: הקרנף2כמו גם נסורת עץ אורן שהוא המצע הזול והנפוץ ביותר לבעלי חיים כמו גם העופות ויונקים זאת כיון שקיימים חילוקי דעות מחקריים בקשר למצע שבבי עץ בעיקר אורן: ריח האורן שמתקבל מהשבבים מקורו בשמנים ארומטיים (נותני ריח) בשם "פנולים" ) יצרני חומרי ניקוי מוסיפים פנולים לחומרי ניקוי שונים כדי לתת להם ריח אורן. ( מחקרים הראו שחשיפה ארוכת טווח לפנולים משנה את רמת אנזימי הכבד בדם. מכאן, הוסקה המסקנה שהפנולים גורמים נזק לכבד. עיקר תפקידו של הכבד לפרק רעלים וחומרים שונים במערכת הדם והוא מהווה את אחד המנגנונים העיקריים לסילוק תרופות מהגוף. שינויים ברמת אנזימי הכבד גורמים לשינויים בקצב הפירוק של חומרים אלה. אמנם נסורת עץ אורן זולה וזמינה ולכן גם הנפוצה ביותר. אולם אני שייכת לנמנעים ממנה במתחם הלול והשינה של עופותי ומעדיפה קש . אין כל בעיה להשתמש בנסורת בתנאי שאתם מחליפים אותה לעתים קרובות תוך שמירה על רמת ניקיון גבוהה. לאלה שבכל זאת חוששים אני מציעה להשתמש בנסורת יבשה ככל האפשר. את זה ניתן לשפוט על פי ריח האורן (כמות הפנולים) הנודף ממנה: ככל שהריח חלש יותר - כך פוחתת כמות הפנולים בעץ. אורנה תוקן על ידי 770 orna 16/12/2014 0:46
|
|
בתגובה ל: מתנגדים בעולם ל פיזור מצע שבבי או רסק עץ אורן מאת: 770 ornaשמן.האורן מורכב בעיקר מטרפנים במגוון תרכובות, הטרפנים הוכחו כיעילים ביותר כנגד פטריות כמו הקנדידה,candida albida וגם כנגד מגוון עצום של חיידקים, החל e.coli עבור דרך salmonela על מגוון מיניה, וכלה בגורמי הטיפוס ועוד מגוון עצום של חיידקים ווירוסים נוספים. השמן משמש לריפוי בני אדם במשך אלפי שנים והוא מרכיב חיוני בארומותרפיה וברפואה משלימה. חפשי ב- googel scholar יש מגוון עצום של מאמרים על התכונות הרפואיות של שמן זה. לגבי הרעילות של השמן ישנם גם כמה מאמרים העוסקים בעניין הם מדברים בעיקר על בליעה של שמן אורנים ולא על שאיפה שלו וישנם כמה מאמרים המדברים על צריבות מהשמן עצמו, לא אוזכר בשום מאמר על נזק שנגרם מהשבבים עצמם שבהם ריכוז השמנים והטרפנים נמוך עשרות מונים מהשמן המזוכך עצמו.בני הקרנף. נ.ב ההתנגדות בעולם היא על שבבי עץ ארז cider ולא על שבבי עץ אורן pine תוקן על ידי הקרנף2 15/12/2014 23:25
|
|
בתגובה ל: מנסיוני מאת: stasaf1 עם ישראל נחשב לחכם .תחשבי לבד -אם הסיד הורג חיידקים ,שזו הרי מטרת פיזורו , וחיידקים מפרקים זבל עופות לקומפוסט , הסיד יעשה מה למי ? אז יש רעיון -תמצאי חומר שנקרא : "אנטי סיד " ותוסיפי לאוכל ....ולהשכלה כללית ,תרנגולות יודעות להתמודד עם מזיקים בתנאי טבע ,פחות צפוף ,פחות מזון יבש שקל למכור וקל להגיש ,אבל לעולם איננו הבחירה הטבעית לעופות ,והן כבר יסתדרו .את ניקוי הלול צריך בשביל הפקחים , לתרנגולות לא משנה ,להפך ,הן נהנות לחפור בדרק . ואם תרטיבי נקודה מבוימת על הרצפה תראי שהן מעדיפות אותה .
|
|
בתגובה ל: מהו מצע החיפוי הטוב ביותר ללול?כנסו! מאת: הקרנף2 העופות מפרקים את השיבולים ונהנים מגרעיני החיטה. כל יום אני מנקה את הלולים ואחת לשבועיים המצע מוחלף ב"ה העופות בריאים ומטופחים. המצע יבש לחלוטין.
חיקוש-חיקושית
|
|
בתגובה ל: גם אני משתמשת בריפוד הלול בחציר מאת: חיקושית אני לא מכניס שום חומר אורגני לגינה מבחוץ, בגלל אפשרות של הדבקה במזיקים. אפשרויות נוספות חול וחצץ.
|
|
בתגובה ל: אני משתמש רק בעלי שלכת וגזם מהגינה שלי. מאת: avi5199בהתחלה הוא כמו שמיכת קואולופיל.. הגבעולים מלאי אויר ועל כן שומרים על חום. בהמשך, כשהם מתרטבים, מתחילה גם 'קומפוסטציה' - שלב ראשון - 'שריפת סוכרים' שגורמת לטמפרטורה של 20-30 מעלות ! אורנה תוקן על ידי 770 orna 24/12/2014 0:19
|
|
בתגובה ל: תכונות מיוחדות לקש ההופכות אותו למצע מוצלח כל כך מאת: 770 orna ומה שאת מתארת זה גן עדן חם ולח לפתוגנים! בדיוק מה שהם אוהבים, השיטה שאת מתארת מצוינת למקמות קרים מאוד שבהם לא ניתן לנקות את הלול בכל יום ואז השיטה היא לבנות ערמת רפד ולשלשת גבוהה היוצרת חום ההורג את הפתוגנים, אבל כדי להשיג זאת צריך שבחוץ יהיה קפוא! אם לא את יוצרת מושבות רבייה של גורמי מחלה שעלולים לפגוע בתרנגולות!
|
|
בתגובה ל: ומה קורה בקיץ? כשבחוץ 35 מעלות? מאת: הקרנף2 אבל כמו שודאי קראת יבש יבש יבש
|
|
בתגובה ל: לא יודעת מהיכן אתה מביא מידע זה מאת: 770 ornaאת מדברת על מצע המתחיל קומפוסטיזציה לאחר שהופך ללח זה מה שאת כותבת.אין קומפוסטיזציה בסביבבה יבשה אני מקווה שעל זה את מסכימה. את המידע שאני מביא אני מגבה מקורסים במיקרוביולוגיה ופרזיטולוגיה, בתארים ראשון ושני בביולוגיה ובזואולוגיה ואוקיאנוס של מאמרים וספרים שאני קורא, כדי לסכם את העניין( אין לי עוד רצון לדון בו!) פתוגנים כגון חיידקים, פטריות,וטפילים אאוקריוטים וכן תולעים נימיות, עגולות,טבעתיות ושטוחות משגשגים בסביבה לחה וחמה,כמו הרפד של הלול, אם יש לך פרט שהוא נגוע באחד מגורמים אלו הוא עלול להעבירם לפרטים אחרים, ואחת הדרכים היא באמצעות הרפד שבו משגשגים פתוגנים אלו. אם את חושבת שקש הוא המצע הטוב היותר שיבושם לך והמשיכי להניח קש,אני טוען שהרפד חייב לשמש כקו הגנה ראשון העוצר ומונע שגשוג של גורמי מחלה שאולי יגיעו אליו ולכן מניחים לעיתים שכבת סיד בתוכו,או שלא משתמשים כלל בחומרים אורגניים ומניחים חול או בטון. אני טוען וטיעוני מבוססים, שגם שמן האורנים,הנמצא בשבבי האורן, המכיל חומרים אנטיספטיים ואנטיבקטריאלים, הוא כזה. תרצי תקבלי לא תרצי אל תקבלי בעיני זה היינו אך! נ.ב מאיפה את מביאה את המידע שלך? תוקן על ידי הקרנף2 24/12/2014 16:40
|
|
בתגובה ל: ממה שאת כותבת! מאת: הקרנף2 אחת לכמה זמן במים. אני מתכנן לצקת בטון על כל רצפת הלול בעתיד ... פעם כשיהיה לי יותר זמן. פשוט נמאס לי מהבוץ המגעיל והדביק שנוצר בלול בחורף. ניסיתי חול, עלי שלכת, חצץ ... עם הזמן הבוץ עולה ומכסה את כל המצעים האלה. צריך להשאיר להן פינת חול "ארגז חול" שיש בו חול עם אפר מדורות וגיר, שישתשכו בחול כמו שהן אוהבות... אבל כל היתר בטון.
|
|
בתגובה ל: לדעתי הכי טוב זה רצפה מבטון או ריצוף ולשטוף אותה מאת: avi5199 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: קרנף מאחר ואתה מבין מה שאתה רוצה המשך בדרכך מאת: 770 orna"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!"חז״ל האם זו דרכך ? תוקן על ידי 770 orna 24/12/2014 20:1
|
|
בתגובה ל: "הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו ".... מאת: 770 ornaאני יכול להתמודד אם כל טענה שתועלה תנאי שהיא מבוססת מדעית. אני לא יכול להתמודד עם טענות שהן תחושות סובייקטיביות או טענות לא מבוססות( ״אנזימי יבוש״?!) אני בודאי לא יכול לעבור לסדר על טיעון השולל את הבסיס המדעי של הטענות שלי( ״ לא יודעת מאיפה אתה מביא את המידע הזה״?) תוקן על ידי הקרנף2 24/12/2014 21:26
|
|
בתגובה ל: איזה בור חפרתי לך? מאת: הקרנף2קש לא 'חם' - פיזיקה אלמנטרית !אף שמיכה לא מחממת אלא אם כן היא חשמלית :lol:שמיכה טובה ורבת שכבות עם אויר (אויר זה חומר מבודד מעולה), שומרת על החום וזה מה שחשוב.'דובון' לא מחמם יותר טוב ממעיל רוח דק מניילון שסגור היטב במותן ובפרקי הידיים'חממה' גם לא מחממת! היא לא נותנת לאויר לברוח החוצה ולאויר קר להיכנס פנימה.כך גם הקש. גם בכיסוי של ערוגות וגם ביצירת 'שמלות מקש' מסביב לגזעי עצים, כמו שאבי עשה בשנה שעברה.גם כשהקש נרטב, הגבעולים שלו מכילים תאים עם אויר כלוא המשמש כ'שמיכה מבודדת'.כמובן שחלקמאניצי הקש שנופלים על האדמה, מתנהגים כמו 'חיפוי' אורגני רגיל - מתחילים תהליך של קומפוסטציה ואנו כבר יודעים שהתהליך הראשון הוא 'שריפת סוכרים' שבו יש עלייה משמעותית בטמפרטורה! בערימת הקומפוסט הטמפ' מגיע לכדי כ 40 מעלות וזה עדיין לא השלב התרמופילי, האחרון.בהישרדות בשלג, חופרים 'מאורה' בתוך השלג ושם כמובן יותר חם (פחות קר) מבחוץ, כי הרוח הנושבת בחוץ מורידה טמפרטורות - 'לוקחת מאיתנו את החום'.בחורף האדמה יותר חמה מהאויר בגלל המסה התרמית של האדמה (כלומר בגלל החום שהיא קלטה במשך הקיץ) וכל בידוד שהוא (יריעת פלסטיק, קש, כסחת עשב) ימנע בריחה מהירה של החום.חום בורח בכמה צורות: הסעה ע"י רוח (נגד זה יריעת פלסטיק טובה ביותר), הולכה (נגד זה שכבות של קש/כסחת/עלים טובים ביותר), וקרינה (נגד זה שכבות של קש/כסחת/עלים טובים ביותר).חומר אורגני כמו קש וכסחת דשא שמתקמפסטים גם מוסיפים חום לסביבה המיידית.פיסיקה של ביגוד: עוד דרך להבין את הפיסיקה של מעבר חום: בחורף כשיש רוח חזקה מעיל ניילון דק עוצר את הרוח אך לא מבודד מפני הולכה. סוודר עבה מבודד נגד הולכה אך לא מונע הסעת חום ע"י הרוח.השילוב של שניהם יעיל יותר מכל אחד לחוד (כמו במעילים עם בידוד ושכבה חיצונית אטומה).פיסיקה של חממות: פלסטיק שקוף בחממה (וגם זכוכית) מעביר פינימה את קרינת השמש מסוג האור הנראה אבל חוסם את קרינת החום החוצה מהאדמה והצמחים. זאת משום ש"חום", בניגוד לאור הנראה, מורכב מגלי אינפרא-אדום שהם עם אורך גל ארוך יותר מהאור הנראה ולכן הפלסטיק מונע מהם לצאת. תוקן על ידי 770 orna 10/1/2015 13:57
|
|
בתגובה ל: קש ======== מאת: 770 ornaאני כאן כדי ללמוד ולהנות ולהיות להיטיב לגידולי המאכל שבגן לעופות המשובבים והמועילים בחצר החופש ולחברי כאן זה שנים לדרך . במקום בו רגילים אנו להחליף דעות לא להתמודד . להתמודד ......? מתוך המטרה לנצח ???? לא ............ אני לא !! כאן סיימתי אורנה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/s2dd__wgamsmct77.gif wg77]() תוקן על ידי 770 orna 9/1/2015 18:32
|
|
בתגובה ל: להתמודד ?........הרוצה אל -יחפור ..יבנה ...... מאת: 770 orna אם ידעת את כל הדברים שכתבת מדוע את משתמשת במשפט כמו "מצע טוב וחם"? מדוע להמשיך ולהשריש טעות במקום לשרש אותה החוצה? אני כאן גם כדי להנות וללמוד דברים חדשים,אבל דברים מבוססים ונכונים ככול הניתן ולא דברים המבוססים על תחושות,מחשבות או טעויות מן העבר. כשאני אומר התמודדות אני מתכוון לדיון מעמיק המבוסס על מחקרים, בין שתים או יותר, גישות שונות, תוך ליבון והגעה לאמת, שהיא בעצם האינטרס של כל האנשים (כך אני סובר), הקוראים בפורום! וכאן גם אני סיימתי.
|
|
בתגובה ל: התמודדות מאת: הקרנף2 אקדים ואומר שאני אישית ובטח עוד רבים מקוראי הפורום נהנים מאד מהשתתפותך האקטיבית בפורום. המאמרים שאתה מעלה והמידע שאתה משתף מעניינים, משכילים ואף משנים לעתים תפיסות גידול שהיו נהוגות אצל המגדלים הוותיקים.
יש לזכור שהפורום שלנו הוא פורום של "חובבים" המשוגעים לדבר גידול עופות הנוי ולא פורום אקדמי מקצועי שדורש הוכחה וסימוכין לכל דעה או עצה המושמעת בו. אני מבינה את התסכול שחשים כאשר מעמידים מידע מדעי מול הרגשה או דעה אישית נוגדת אבל יש מקום בפורום גם למי שסתם מגדל הרבה שנים ומשתף מניסיון "חיים".
אם נצטרך לגבות כל דעה וניסיון אישי שנרצה לשתף בפורום בספרות מדעית וטיעונים אמפיריים פשוט נפסיק לשתף (פן יטענו שזה לא מבוסס מדעית) ונשאר עם אדם אחד שכותב בפורום (בני הקרנף).
אסיים ואומר- תרפה קצת, אבל בשום אופן אל תפסיק לשתף ולהשכיל.
יום טוב,מרתה
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|
בתגובה ל: שלום בני הקרנף2 מאת: bmartab אכן מדובר בפורום של חובבים ולא באתר העוסק במחקר מדעי זאת אני אכן מבין היטב,אין בכוונתי חס וחלילה, לגרום לאחרים לא להעלות את דעותיהם. מאחר ולעיניי עומדת תמיד נכונות המידע הנכתב והאמת המבוססת,אולי טעיתי בחושבי שגם אחרים חושבים כך.בכל מקרה אין בכוונתי לפגוע באף אדם אלא דווקא לנסות ולדרבן לחקור יותר, ללמוד יותר,ולהעמיק את הידע בתחום כך שכולנו נרוויח! אני מתאר לעצמי פורום שבו עשרות אנשים הבודקים במקורות מידע מגוונים ושונים המשתפים בינם לבין עצמם את המידע,מלבנים סוגיות ולעיתים גם מתווכחים,כן כן גם מתווכחים, מתוך ויכוחים תרבותיים יותר(או פחות) לעיתים מתבררים דברים לאשורם עד תום! וזה בוודאי לטובת הכלל. חשבתי שגישה זו היא הגישה המקובלת. הבנתי שלא. וחבל! אני את המסקנות שלי הסקתי.
|
|
בתגובה ל: שלום מרתה מאת: הקרנף2 מוסיפים עניין ותוכן לפורום ולתועלת וללימוד שאני, וכנראה שגם אחרים מפיק מפיקים מהפורום . המשיך ככה ! לדעתי צריך כאן כמה שיותר לעורר ויכוחים ודיונים מדעיים \פסאודו מדעיים\ אמונות\ תחשות בטן\תרופות סבתא ... מהכל לומדים. זה מכניס עניין לפורום ושווה הכל, אפילו אם חבר כזה או אחר יעלב ... במחילה מכבודו\כבודה , בשביל זה יש פורום, כדי ללמוד ולהחליף אנפורמציה, ולא רק כדי להשוויץ ולקבל מחמאות.
|
|
בתגובה ל: הויכוחים הדיונים והמאמרים והלינקים כל אלה רק מאת: avi5199בדיוק התכוונתי להעלות תמונות ולהשוויץ
|
|
בתגובה ל: באסה איתך אבי מאת: bmartab ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תשוויץ בכיף מאת: avi5199ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שלום בני הקרנף2 מאת: bmartab אכן כמגדלת מס' גזעים שנים רבות, אני למדה הרבה מתוך הנסיון. נכון המאמרים מרחיבים את הדעת, אבל הנסיון שמיצטבר עם השנים הוא לא פחות חשוב. ולעניין הקש, אצלי הוא רפד מצויין , והעופות ב"ה בריאים וחיוניים. כפי שכבר כתבתי חשוב ביותר להחליפו כאשר הוא מתבלה-(אצלי אחת לשבועיים,) ולשמור על נקיון הלול.
חיקוש-חיקושית
|
|
בתגובה ל: מסכימה עם כל מילה-מרתה מאת: חיקושית בואו נסכים שכל אחד יכל לכתוב מה שבא לו מנסיונו , ידיעותו , הבנתו. אכן קרנף תורם מהידע שלו ואני נהנה לקרא וללמוד, אתה רק "צריך לשחרר" כמו שנאמר.
האינטרנט ככלי פתוח לכולם , אין עליו שליטה וכך יתרונו הופך גם לחסרונו.
שנמשיך ללמוד ובעיקר לגדל בכיף ולהנות מהתחביב שלנו.
|
|
בתגובה ל: אני משתמש רק בעלי שלכת וגזם מהגינה שלי. מאת: avi5199רעיון נפלא... תוקן על ידי stasaf1 28/12/2014 15:49
|
|
בתגובה ל: מהו מצע החיפוי הטוב ביותר ללול?כנסו! מאת: הקרנף2מעשיר, כיף לקרוא! תוקן על ידי stasaf1 28/12/2014 15:50
|
|
בתגובה ל: מהו מצע החיפוי הטוב ביותר ללול?כנסו! מאת: הקרנף2 הרצפה המרוצפת בלול מכוסה בחול ים, ובתוך קני הטלה יש גזם מיובש של צמחי תבלין שונים. את האוכל הן מקבלות מחוץ ללול. ההפרשות מהמדפים שמתחת למוטות השינה מנוקות כל בוקר. גם מה שנופל בטעות על הרצפה מנוקה בעזרת המסננת.
|
|
בתגובה ל: אצלי זה לא קש ולא שבבים מאת: halinka ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: נו אצלך הלול כמעט סטרילי. יותר נקי מהסלון שלי. מאת: avi5199 ללא תוכן
|
|