הדבורים שלנו עברו להם לכוורת יבשה ולנו נוטר הדבש דבש טהור ועדין כמובן ....
בתגובה ל: דבש ניגר מאת: 770 orna שכנות טובה בחברותא בגן שלנו באותם תנאים אותו מיקום אותה זוית בגישה הביו דינאמית חשוב לציין מעולם לא לקחנו דבש מהכוורת הם חיו את חייהן
הותירו כוורת נקייה מלאה דבש ללא וולדות ....
תוקן על ידי 770 orna 26/12/2014 12:54
בתגובה ל: הדבורים עזבופתאום בסתיו למה ??? אחרי שלוש שנות מאת: 770 orna איזה תמונות. בריאות מן הטבע-תהנו.
חיקוש-חיקושית
בתגובה ל: הדבורים עזבופתאום בסתיו למה ??? אחרי שלוש שנות מאת: 770 orna המלכה עזבה ואיתה כל שאר הנחיל, קורה רבות בתקופה האחרונה...
זה לא קרה באופן פתאומי, זה תהליך גסיסה איטי שקשה לזהותו, יכול להיות וורואה או וירוס שהגיעו איתו או דברים דומים....
בתגובה ל: לצערי הכוורת שלך גססה ומתה מאת: מגדילבר לתקוותי עזיבה . שילוח ... הסבר אנו חיים במושבה זו כוורת אורגנית ביודינאמית
מבוססת מזון עצמי בלבד לא נלקח ממנה דבש מעולם ביתנו בכרם אורגני של זייתים קרוב ל10 דונם וחצר אורגנית לחלוטין שנים . הכוורת עמדה מטרים ספוריםמביתי בגינת הירק הדרומית חיים של יחד רוב יום .
לא נראו לא היו פגרים בכל הסביבה ובתוך הכוורת מחוצה בכניסה בגן הכל רחש וגעש כנדרש .
הכל נעזב ביום אחד בשילוח אחד .
מה שכן לאחרונה ללא ידיעתנו רוסס הכרם זיתים לצערי ריסוס כבד נגד עשבים . שאלה :אם מלכה מתה מסיבה כל שהיא יצירת מלכה חדשה גורם לשילוח או איחוד עם כוורת אחרת ? אברר עם המורה שלנו לגידול דבורים .
הותירו דבש .
תוקן על ידי 770 orna 28/12/2014 15:49
בתגובה ל: מגדילבר תודה מקווה מאוד שלא .גסיסה וחולי מאת: 770 orna כך סתם, בוודאי לא כשיש תנאים טובים כל כך.
יכול להיות שקרה משהו למלכה או מחלה אחרת שלא היית מודעת אליה. לעיתים דבורים מכוורת אחרת באות לקחת דבש וכך נראה שהכוורת פעילה, כשבעצם ננטשה.
בתגובה ל: הדבורים עזבופתאום בסתיו למה ??? אחרי שלוש שנות מאת: 770 orna בטבע הדבורים מגדלות לעצמן יותר מלכות מהנחוץ ,זאת הדרך להבטיח המשך קיום של המין .בתנאים כתיקונם מלכה חדשה ,יכולה לצאת להכוורת עם חלק מהפועלות ולהקים כוורת חדשה .לכן הכוורנים היו תמיד עם העינים למעלה לחפש נחילים .נחיל כזה תופסים עם הענף ומכניסים לכוורת ריקה ,ואז מחדש . אלו האשכולות שתלויים על ענף ולא מחפשים לתקוף עוברי כורח ואורח . הסיפור כאן ,שכל הדבורים התחפפו עיד על משהו אחר לגמרי . מחלה זו רק אפדרות אחת .אני בכלל לא בטוח שהמלכה עזבה ,יתכן שהן לא הצליחו לגדל מלכה חדשה מסיבה שידועה להן , הזקנה פרשה וייצור הוולדות פסק , משהו כמו ערים נטושות . אם ניתן הייתי ממליץ להתארגן לחיפוש אחרי דבורים באזור , אם המלכה אכן עזבה והנחלי חי ,אולי אפשר לאתר אותו בסביבה .את יכולה גם לתפוס דבורה על פרח במקום שמתאים לנחיל להתישב , לקשור לה חוט ,אנחנו אהבנו אדום ,ולעקוב אחרי מעופה .אם הנחיל בסביבה בדרך הזאת אפשר לאתר אותו . סיבה אפשרעת להעלמות יכולה גם להיות צרעות דה-בורים בשפתנו ,כותבים אותו גבר בכמו דבורים אבל זה משהו יותר משוכלל. אותן מעופפות יעילות בצבעי חום צהוב שמתפרנסות מאכילת דבורים .אלו חיות נבזיות ולא הייתי מציע להתעסק איתן ללא מומחה אמיתי. מה עם דבש לשבת שלום ?
בתגובה ל: דבש ניגר מאת: 770 orna איזה חשק זה עושה לי לתה עם דבש.
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
בתגובה ל: נפלא אורנה מאת: bmartab הם הותירו לטעימה כמובן שאביא לכן טעימה בקרוב אך כמגדילבר אני הרבה בעניין העמקה למידה בגורמים ...הסקת מסקנות אני חושבת כבר צעדים רבים קדימה הדבורים רווחתם קיומם המיטבי כאן ........... ובכלל עיסוקי העיקרי כרגע נע בין זה לבין ניקוי טיהור אורגני ביודינמי שמירה ועשייה לקראת שילוחי נחילים באביב .
שבוע טוב
אורנה
תוקן על ידי 770 orna 28/12/2014 15:44
בתגובה ל: נפלא אורנה מאת: bmartab ללא תוכן
בתגובה ל: דבש ניגר מאת: 770 orna מצער לשמוע , מסכים עם אבירם הכוורת לא ננטשת ללא סיבה. שילוח לא מתקיים בלי יצירת מלכה חדשה והשארות של חלק מהכוורת, וגם לא בעונה הזו שקריר, כך שזה לא שילוח.
בתגובה ל: דבש תנחומים... מאת: stasaf1 וכיסינו כנדרש אולי היה כבד עליהם פתאום אני תקווה שנטשו ומצאו מקום יבש חם ומלא דבשמזון
אני מחכה לאביב
שיבואו חזרה :)
תוקן על ידי 770 orna 28/12/2014 21:26
בתגובה ל: היה גשם בתוך הכוורת לצערי ....גילינו זאת מאת: 770 orna מהכוורת אלא רק לפועלות, וכך אין אפשרות של נטישה. לא זוכר בדיוק איפה שמעתי על זה, אולי פעם כשלמדתי גידול דבורים בביס חקלאי.
בתגובה ל: שמעתי על רשת שהחורים בגודל שלא מאפשר למלכות לצאת מאת: avi5199 אצלנו היו כבר שהי שילוחים.
תודה
בתגובה ל: הנושא שציינת אינו מוכר לי בכוורת ביודינאמית מאת: 770 orna ללא תוכן
בתגובה ל: מה זה "כוורת ביודינמית" ? אני לא מכיר את הנושא. מאת: avi5199 כיון שחבר פורום למד איתי בקורס 'גידול דבורים ביודינאמי' העביר אלינו למשמרת עד ....בכלל? (טוב היו כמעט 3 שנים ...) 'כוורת טופ בר' עם נחיל נהדר ובריא ורציתי לשתפו,לשתפכם בצילומים .
*גדול דבורים ביודינאמי נושא מרתק ורחב. מידע רב מצוי ברשת במידה ותרצה שאוסיף אשלח לך
.הרעיון בכללותו הצבת כוורות מותאמות לחיים טבעיים וקבועים של דבורים כן גם במתחמים מיושבים על ידי האדם. כמו למשל חצר הבית בו הן חיות וייצורן מזונן דבש הוא לא לנו האדם אנחנו כאן להגן עליהן ולא לקחת מהן
חיינו נהדר בגן אחד ....
מומלץ!!!
תוקן על ידי 770 orna 7/1/2015 0:35
בתגובה ל: הנושא בשרשור זה צורף לפורום העופוות מאת: 770 orna הן מאבקות יותר טובות מדבורים רגילות ופחות ארסיות. למשל לשים בגינה כוורת לדבורי ממבוס שעשויה מחבילה של קני סוף. אצלי הן מקננות באופן טיבעי בעצים זקנים ומחוררים.
בתגובה ל: אם זה לא בשביל הדבש אז עדיף לגדל דבורי בר ועצים מאת: avi5199 גם אם הדבר אומר-
לא לגזל !
ייצורן מזונן !!!
אורנה
תוקן על ידי 770 orna 9/1/2015 7:56
בתגובה ל: כל שבטבע טוב הוא וחשוב לשמר מהכחדה מאת: 770 orna -גינון אורגני אקולוגי" גידול דבורים- ודבוראות הטבעית בעולם ובכלל
בתגובה ל: כל שבטבע טוב הוא וחשוב לשמר מהכחדה מאת: 770 orna הדרושים לה, זאת זכותי לקחת ממנה קצת מהתוצרת שלה.
בגלל זה אני חושב שמותר גם לאדם שמאמין בצמחונות לאכול ביצים חלב ודבש. (כמובן בתנאי שהביצים ביצי חופש, הדבש הוא מעודפים שמיצרים הדבורים, והחלב גם לא על חשבון הוולד של הפרה או הכבשה.)
אני לא בא להתווכח על אמונות ודתות , מכיר קיצוניים שלא אוכלים שום דבר מהחי, וגם לא אוכלים נבטים כי זה התחלת חיים, ולא גזר כי זה שורש שמפסיק חיים...ושמעתי שיש כאלה שאוכלים רק פרי שנושר מהעץ...
גילוי נאות : אני לא צמחוני בכלל, ולא מאמין בצמחונות. אני אוהב בעלי חיים ומתנגד לכל צורה של התעללות בהם, אבל אוהב אותם גם בצלחת, אוהב לנצל אותם לתועלתי, ולא רואה שום בעיה מוסרית עם זה.
בתגובה ל: אם אני מגדל חייה ומספק לה את מזונה ואת התנאים מאת: avi5199 מסכימה לכל דבריך אלו . כך מתנהלים גם חיינו ובכך אנו מאמינים
...
אין ויכוח
שיעמום.
כל דבר שהוא בפנטיות הופך ל..... לא אכנס לתחום דיון זה .
אחזור ל גידול דבורים ממש כפי שציינה כך מתנהל גידול דבורים ביו דינאמי לא אומר אי שמוש מוחלט בדבש אלא קבלה מעודפי דבש הכוורת וחיי שיתוף ראה בקישור .
תודה
אורנה
תוקן על ידי 770 orna 12/1/2015 13:27
בתגובה ל: שמעתי על רשת שהחורים בגודל שלא מאפשר למלכות לצאת מאת: avi5199 כשרוצים לגדל נחיל חדש לקכוורת ריקה צריך מלכה ,אז זו לא רשת אלא מלכודת כדי למנוע ממלכה צעירה לצאת לחגיגה עם הזכרים . היו לוקחים מלכה כזאת ,סגרים בקופסה להגנה מהדבורים ומכניסים לכוורת שיש בה דבורים ללא מלכה ,למשל חלק מכוורת אחרת . אחרי מספר ימים שהריח היה זהה שחררו את הצעירה והדבורים לרוב קיבלו אותה ,כמובן שלא בתור מלכה אלא כמכונה לייצור דור חדש . מי יודע איך לנטרל עקיצה ?
בתגובה ל: לא רשת אלא מלכודת , מאת: chizik את המתחם בטרם יציאה לשילוח .
פשוט מכינים כוורת פיתוי או מנקים כוורת המאפשרת בנייה עצמית מיידית של חלות כמו למשל כוורת טופ-בר קטנה עוטפת חשוכה .
לאחר מכן מורחים בצמחים אהובים מאוד על הדבורים והן מגיעות מעצמן .
2.כן בהחלט הגיוני שנטשו מחוסר מלכה. מאחר והתאים היו מלאי דבש בלבד ללא הטלות כלל סביר מאוד להניח שלא היתה מלכה זמן רב ומכיון שבנוסף לא צלחו הפועלות לייצר מלכה מטילה מתוכן נטשו . אך זהו נושא רחב אחר ומצוי בקישור לעיל .
ולשאלתך כן אפשר
אורנה
תוקן על ידי 770 orna 10/1/2015 0:34
בתגובה ל: אצלנו הכנות הכוורת שונות ...הדבורים בוחרות מאת: 770 orna Raw Honey is often referred to as “liquid gold” due to its highly therapeutic antibiotic, antifungal, antiviral, antiseptic, anti-aging and anticancer properties. Raw honey is not filtered, strained, or heated above 115 degrees Fahrenheit and provides far more benefits than regular honey as it is full of active enzymes, amino acids, vitamins, minerals, and fatty acids that are vital for keeping the body health and for preventing illness and disease. Raw honey contains vitamins such as B-complex and Vitamin C as well as minerals such as calcium, magnesium, potassium, and zinc. Raw honey has the power to strengthen the immune system, promote digestive health, reduce throat irritation, stabilize blood pressure, calm nerves, relieve morning sickness, balance blood sugar, heal ulcers, purify the blood, fight off colds and flu, soothe sore throats and laryngitis, and flush the kidneys. Raw honey is also great for digestion as it contains probiotics that help to keep the beneficial bacteria in the gut healthy and strong. Raw honey also functions as a expectorant and is known to benefit respiratory conditions such as bronchitis and asthma. Raw honey promotes restorative sleep and can aid in healing and rebuilding the body during the night. Raw Honey is hygroscopic, which means it draws all the moisture out of germs which ultimately kills them. This is why raw honey is an excellent first aid cream and can be applied externally, like a natural neosporin, to cuts, abrasions, rashes, and sores to keep the wounds sterile and quicken the healing process. Consider adding a teaspoon of raw honey to your lemon water and/or herbal tea everyday. It’s provides instant energy and great health benefits which can give you a much needed boost to your daily health routine.