חיסונים
|
|
חיסונים
פורסם לפני
2205 ימים
מאת chizik
סה"כ תגובות: 47
תגובה אחרונה לפני: 2195 ימים
תפסיקו להאמין לכל מי שיש לו מה למכור .חיסונים מחסנים כמו שרופאים מרפאים . עד שלא תראו לי סטטיסטיקה שרופאים חיים יותר ,ולא תראו לי לעולם ,אין סיבה לתת להם לשחק לנו בבריאות ,וכנ"ל לגבי בעלי חיים . תנו להם מעט חומץ תפוחים במים ,לבחור לבד מה לאכול ומי שימות מגיע לו . בארה"ב רצו רופאים והמליצו להתחיל לתת לבריאים טיפול מונע כולסטרול ,כולל ילדים .מה שבטוח ? -או מה שאפשר למכור .היום מתפרסמים כבר מחקרים על הבל הכולסטרול וסכנת הסטטינים . לרוב החיסון גרוע מהמחלה ולא פעם מביא אותה . כל דבר לגופו ,לבדוק פעמים ולקרא לבד . המלצות של בעלי עניין תמיד משרתות בעלי עניין . סלמונלה -נמצאת על כל תרנגולת שאכלת בחיים ,אז תחסנו את השניצל ?
|
|
|
|
תפסיקו להאמין לכל מי שיש לו מה למכור .חיסונים מחסנים כמו שרופאים מרפאים . עד שלא תראו לי סטטיסטיקה שרופאים חיים יותר ,ולא תראו לי לעולם ,אין סיבה לתת להם לשחק לנו בבריאות ,וכנ"ל לגבי בעלי חיים . תנו להם מעט חומץ תפוחים במים ,לבחור לבד מה לאכול ומי שימות מגיע לו . בארה"ב רצו רופאים והמליצו להתחיל לתת לבריאים טיפול מונע כולסטרול ,כולל ילדים .מה שבטוח ? -או מה שאפשר למכור .היום מתפרסמים כבר מחקרים על הבל הכולסטרול וסכנת הסטטינים . לרוב החיסון גרוע מהמחלה ולא פעם מביא אותה . כל דבר לגופו ,לבדוק פעמים ולקרא לבד . המלצות של בעלי עניין תמיד משרתות בעלי עניין . סלמונלה -נמצאת על כל תרנגולת שאכלת בחיים ,אז תחסנו את השניצל ?
|
|
בתגובה ל: חיסונים מאת: chizik ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: חיסונים מאת: chizik חכה ליום שאבעבועות רוח יפשטו על הלול וישמידו את כל האפרוחים והפרגיות. חיסון פשוט מונע זאת. תשאל מגדלים פה בפורום שאיבדו זנים נדירים ותבין. ישנן עוד מחלות כגון ניוקאסל או שפעת מדבקת שיכולות להשמיד לול שלם בשלושה ימים , וגם אותן ניתן למנוע. למרות הכל , גם תרנגולות מחוסנות יכולות לחלות ולמות , תולעים , קוקסידיה מארק ועוד. זה לא סיבה לותר על כל החיסונים. מה שכתבת זה חצי אמת ...
מגדל בדימוס :)
|
|
בתגובה ל: אני חושב שאתה טועה ומטעה מאת: pekinclub אני בטוח טועה ,השאלה היא איזה טעות יותר גרועה -להגיע לתמותה בגלל הימנעות מחיסון או מראש לקחת בחשבון שאנחנו באוקיאנוס של חיידקים ובמיעוט ,ולתת לציפורים תנאים שבהן יוכלו להסתדר לבד . בכל חיסון יש גם חומר משמר ,כל ציפור מגיעה בסוף לסיר, או ישירות או דרך התפרקותה באדמה וחזרתה לצלחת דרך הצמחים שיגדלו ממנה ,ואפילו המים שיועלו חזרה לברז . בכל מקרה אותו חומר משמר לא ילך לאיבוד ,ורק בגלל שלא בדקתי [ וגם הקוראים לא בדקו ] אנחנו לא יודעים מהו . אפשר וסביר להניח שאם בחיסונים לבני אדם השתמשו בכספית -ואולי ממשיכים גם היום , החיסונים מוסיפים לנו כספית לצלחת . על פי הFDA כספית היא מהרעלים המסוכנים ביותר הידועים לאדם .אין ברווז פקינזי משוכלל שמצדיק אוספה של גרם כספית למשוואה . אגב בגלל שהכספית כל כך רעילה היא מצטיינת כחומר שימור מאחר ואין חיידק שיודע להתמודד אתה . בעופות מזריקים באותה מחט ומאותו בקבוק ,לכן סכנת הזיהום שיועבר מציפור לשניה גדולה בהרבה מאצלנו ,לכן חומר משמר בטח חשוב לפעולת חיסון תקינה .ואם זה לא הספיק לך ,תוכל להתעניין אצל אמהות שנחושות להשמיץ שהאוטיזם הופיע בביתן רק לאחר מתן חיסונים בקפוט חולים .רופאים לא מרפאים ומקפוט חולים לא מבריאים
|
|
בתגובה ל: טועים ,טעות ,טעינו מאת: chizik יתרונות:
1. לחיסון יש יעילות טובה במניעת מחלות וזה הוכח מעבר לכל ספק. 2. חיסון הוא אמצעי זול ופשוט יחסית לנזק שיכול להגרם מהמחלה. 3. החיסון די בטוח מבחינת הביצים והבשר ואין בו חומרי לואי או תרופות שיכולות להרעיל את בני האדם.
חסרונות :
1. כל החיסונים שיש היום לתרנגולות ללא יוצא מהכלל, הם נגד מחלות של עופות בלבד, ולא מונעים מחלות שיכולות לעבור מעופות לבני אדם, ולא מגדילות את הבטיחות של הביצים או הבשר של התרנגולות בכלום. (כולל החיסון נגד סלמונלה, שיעיל נגד זני סלמונלה של תרנגולות בלבד, ולא מונע כלל סלמונלה מסוכנת בביצים, והחיסון נגד שפעת עופות שהיא שפעת של עופות ולא השפעת המסוכנת שעוברת לבני אדם).
2. לחיסון יעילות מוגבלת סטטיסטית ולפעמים התרנגולת יכולה להדבק במחלה למרות החיסון.
3. לחיסון תופעות לואי ולפעמים תרנגולת יכולה לחלות ואפילו למות בגלל החיסון.
|
|
בתגובה ל: זה לא שחור ולבן יש יתרונות וחסרונות מאת: avi5199 להיות שבוי זו לא בושה [ ראו ערך גלעד שביט הנקניק ואלו שמתים בגלל התנהלותו ] אבל זה גם לא כבוד גדול במיוחד . אתה מודד יעילות בתוצאה הצרה של הצלת תרנגולת אבל לא נראה לי שקראת מה החיסון מכיל באמת ולא בדקת מה כל אחד מהחומרים שבו עלולים לגרום ,היום או בעוד עשור . האמריקאים ריססו חומר עם השם הנחמד -אייג'נט אוראמג' בוויטנאם כדי להשיר בג'ונגל את עלי העצים .ג'ונגל יענו -למי אכפת ? לך תקרא מה הביא על החילים האמריקאים הרע הזה ואחרי כמה זמן . להמחשה -היו זמנים ברפואה בה השתמשו בכספית כתרופה ,אחת הידועות היא הזרקת כספית לאבר המין -תדמיין -של חולי עגבת במלחמת האזרחים בארה"ב . חברת ביוטק מהגדולות בעולם דוחפת לכולנו גידולים מהונדסים בלי שמעולם נערך מחקר ארוך טווח על תופעות רעות אפשריות הן גם אוסרות על אחרים ל"התעסק להם ברכושן הפרטי ". בתחתונים המיובאים מסין יש אקרילאמיד בשפע ,חומר חשוד כמסרטן וידוע כגורם לצרות צרורות על העור .להמשיך ? אין זווית של תרומת המדע השימושי לחיינו שאיננה גורמת לנזקים קשים . לדבר על חיסון כיעיל בלי לבדוק מה הוא יעשה לנחדים שלך זה מעשה נבון .תמשיך .
|
|
בתגובה ל: קראתי ,הבנתי ,אתה לאזה ולא זה מאת: chizik אינפורמציה על רמת האיכות והבדיקות הנדרשות היום מתרופות והובדה שהדרישות מחמירות כל הזמן והבטיחות של התרופות רק עולה.
מה שנכון הוא שלכל התרופות יש תופעות לואי ולכן אין לקחת סתם תרופות אלא אם התועלת שבלקיחתם עולה על הנזק מתופעות הלואי.
אני מסכים איתך בנושא הזבל מסין והסכנות שיש במוצרים הסיניים וגם בנושא חומרי הדברה, אגב קוטלי עשבים ששימשו באיג'נט אורנג' רק עברו מודיפיקציה קלה במלקולה קיבלו שם אחר וממשיכים להשתמש בהם בחקלאות גם היום.
מצד שני כדאי שתבדוק מה הנזק שיש במוצרים אורגניים וטיבעיים ובתרופות סיניות (למשל כמה טוקסינים "טיבעיים" יש בהם מכל מיני עובשים ופטריות , או מזהומים טיבעיים בקרקע ), הם לא פחותים מהנזקים שיש במוצרים המתועשים רק לא נבדקים לא נמדדים ולא מתפרסמים.
|
|
בתגובה ל: אתה נסחף, אמנם אתה קצת צודק אבל כנראה שחסרה לך מאת: avi5199 ראיתי אנשים שמאמינים בתועלת שבתוספת פלואור למים .יש גם כאלו שמאמינים במוחמד וקוצצים ראשים בשמו . המשותף הוא שעם אמונות אין טעם להתווכח . מה שיכול לעזור לקוראים המעוצבנים לחיות יותר ובפחות חוסר נוחיות -דיס איז מחלות באנגלית ,זה להתחיל לבדוק לבד .אין משהו שאני אומר ולא בדקתי , בצורה מעמיקה יותר מקריאת בלוג . ולמה הגענו לפלואור -כי לא אמרו לכם שמה שהוסיפו למים בישראל [ ובכל מקום אחר בעולם ] הוא לא פלואור,וגם לא שבמרבית מדינות המערב השימוש בחרא הזה הופסק - אלא חומצת פלואור -פסולת תעשיתית איומה .בארץ השתמשו בזמנו [ כנראה ,כך קראתי ] בתוצרים של אחים עופר ממפעל מצברים בנגב . מצברים-עופרת -אלוהים גדול ולא שומר .בכל מקרה ,אפילו אם זו השמצה ,התחילו להוסיף פלואור כאשר תעשיות האלומיניום והממשל בארה"ב היו צריכים להיפטר מכמויות עתק של פסולת מהתעשיה ומפרויקט מנהאטן . מסתבר שחומצת פלואור מועילה לטיפול במתכות . אז חברים ,שתיתם לבריאות פסולת רעילה שהכילה לא רק פלואור אלא גם כנראה עופרת ודרק נוסף . ומה הבדיחה על חשבוננו -הגוף לא יודע לנצל חומצת פלואור ,הוא צריך לקבל פלואור בכמות מאד קטנה ממקור לא מזוהם מתכות וכנראה עדיף שזה יהיה פיטו פלואור .השאלה היא לא איך אני יודע -קראתי והשוואתי מקורות .השאלה היא איך מי שחושב שהוא יודע אחרת ממני -יודע .מפרסומים של אינטרסנטים ,כנראה . ועדיין לא דובר על הזכות הבסיסית של כל אחד לבחור איזה " תרופות "הוא רוצה לבלוע \למרוח\ להסניף או להזריק . בניגוד מוחלט לערך ראשוני ואבסולוטי זה החליט פקיד עלום לדחוף לי חומצת פלואור .מה יהיה אם מחר הוא ירצה להרגיע אותי ולהכניס למים וואליום ,או להפסיק את הילודה ? כדי לחסוך לעצמי זמן ,המחקרים המעטים שנעשו לא על ידי או במימון אינטרסים מראים פחות מאחוז תועלת בהפלרה ,וזה בילדים עד גיל שנה בלבד. הייתם מסכימים לקבל חיסון לפוליו במים גם ?האם זה מצדיק את החוצפה והטיפשות של מה שקרא פרופסור לכימיה בארה"ב - " הרעלת ההמונים הגדולה בהיסטוריה ".כעת תחשבו על חיסונים .
|
|
בתגובה ל: טועים ,טעות ,טעינו מאת: chizik כל חיסון שמיוצר עבור בני אדם מוכח מעבר לכל ספק ובמדגמים סטטיסטיים גדולים ואמינים , שהסיכון מהחיסון נמוך בעשרות מונים מהנזק הצפוי מהמחלה ומהסיכוי להדבק במחלה.
חיסון שלא הוכח כיעיל ובלתי מזיק מעבר לכל ספק לא יוצא לשוק.
בחיסון אין שום חומרים רעילים ומזיקים, חומר החיסון בניגוד לתרופות מראש ניתן במינונים מאד נמוכים, ואפילו אם יש בו כל חומר שנחשב "רעיל" הכמות אפסית ובטלה לעומת התועלת מהחיסון.
ג.נ.: אני עובד בחברת תרופות שלא מיצרת חיסונים אבל מכיר היטב ומאד מקרוב את התחום.
מצד שני יש מחקרים שמצביעים על כך שעודף חיסונים לאורך שנים רבות יכול לגרום לעודף נוגדנים בגוף שיכולים לגרום למחלות אוטואימוניות (מחלות שבהם הנוגדנים שבגוף תוקפים את הגוף עצמו).
|
|
בתגובה ל: בקשר לחיסונים של בני אדם מאת: avi5199 היה פעם סרט שהוזכר בו בן משפחה שעובד מעל לנשיא ,ואז הראו אותו מתקן את הגג. מה שאני אוהב במומחים זו האמונה הדתית שלהם שהצדק תמיד בצד שלהם .ארצי באנקר אמר : אני יודע את האמת ועל תבוא ותבלבל אותי עם העובדות " הלואי והיית צודק .החוק שהועבר בארה"ב בזמן בהלת שפעת החזירים ,שבעצמה הייתה תרגיל מבריק לקידום מכירת חיסונים ואפילו אצלנו רכשו מהזבל הזה לחינם ,אני עוצר למקרה שהמשפט הזה ארוך מדי בשבילך -הם העבירו שני חוקים -אחד שחייב חיסון ילדים כשהסנקציה להורים הייתה שלא יתקבלו ללימודים בלי תעודת חיסון ,ובאותה נשימה גם הגנו על המחסנים בחוק מיוחד שאוסר תביעות על נזקים מאותם חיסונים . נדעתי לטיול מורות ודיברו על השפעת ,אחת סיפרה לי שמאז שחוסנה היא מרגישה ממש רע .הסברתי לה כמו לך ,בעצירה היא ירדה להקיא ולא דיברה איתי יותר. זאת תגובה מעניינת של הריגת השליח ,וכל החרטא על בדיקות מדגם לא מתיחס לשאלה -מי הדוגם ומי המשלם . אתה עובד בחברה שבאנגלית מיצרת סמים DRUGS ,זה שמחדשי השפה העברית נתנו לסמים שם אופטימי -תרופות ,לא משנה את התוצאות .תגיד לי איזה תרופות אתה לוקח ואגיד לך מהן תופעות הלואי הלוואי . אם אתה מתמצא באמת -ממה מורכבים חומרים משמרים בחיסונים מוזרקים . למקרה שלא לרצה לענות הנה ההסבר כי יש לי עוד חמישייה לשינה . המחט נכנסת לאמפולה ויוצאת מלאה לזרוע של הקרבן הצעיר והתמים . אחרי זה ,משיקולים של חסכון היא חוזרת לאמפולה להתמלא מחדש .על מנת שלא תזדהם בטיול הזה או מהילד הקודם ,חייב להיות בתרופה משהו שהורג חיידקים מהר ויעיל . מה יותר יעיל ממתגות שאפילו החיידקים ביוגורט לא אוהבים . אחרון להיום : -כספית ,כך אומר הFDA היא חומר כל כך רעיל שלא ידועה כמות בטוחה ממנה באדם .[ ויש אותה בחיסונים ] אין כמות בטוחה זה אומר שאפילו מולקולה זה רע .כמה מולקולות אתה צריך כדי לפתח תסמונת אספרגר או דיכאון או אוטיזם ? או לאבד שמיעה או ראייה ,? לילה טוב לכל פגועי החיסונים בעולם
|
|
בתגובה ל: MERCURY AND NERVS מאת: chizik לא מאמין להם בקשר לתרופות ולחיסונים מצילי\מאריכי החיים שהם מאשרים!!?? בקיצור אתה מאמין רק למה שנוח לך ולתאוריות הקונספירציה שאתה מפתח.
אגב הFDA עוסק גם בנושא הבטיחות במזון, יש לך מושג כמה רעלים וכספית יש במזון שאתה אוכל? מה התופעות הלואי של הרעלים שאתה מכניס לגוף שלך עם מזון? תן לי שם של מוצר מזון שאתה אוכל ואגיד לך מה תופעות הלואי והרעלים שאתה מכניס לגוף שלך.
אתה יודע מה הכמויות של הרעלים שיש במים שאתה שותה ובאוויר שאתה נושם ? תן לי את האזור שבו אתה גר ואגיד לך כמה רעלים את המכניס לגוף שלך מה תופעות הלואי שלהם.
|
|
בתגובה ל: אתה מאמין ל FDA בנושא הכספית ותופעות לוואי אבל מאת: avi5199 אם הFDA יודיעו מחר שהשמש זורחת במזרח אנ אבדוק לבד . כאמוא אני קראתי ... אבל אפילו הם הגדירו את הכספית נכון . אולי כי לא היה אינטרס חזק מספיק של יצרנים או מוכרים . אשר לתוחלת החיים -יש הרבה סיבות ורובן לא עולות בדיונים בשאלת העליה הזאת . אין ביוב פתוח .רופאים רוחצים ידיים לפני ניתוחים ולפעמים גם בין פציינטים . הפניצלין בלם תמותת המונים ממחלות חידקיות ,לא הכל רע . אבל מי שרוצה לסמוך על יושרת המדיצינה רשאי וכדאי ,אנחנו בכל מקרה מדינה צפופה מדי . הויאוקס מהכותרת היא דוגמה לתרופה שאושרה ושווקה במשך מספר שנים ,והורדה מהמדפים בגלל ריבוי מקרי התמותה . נראה לכם שאתם אישית מוכנים למות כדי שתרופה תאובחן כמסוכנת ? הרבה לפניה היה התאלידומיד ,שאמנם לא אושר בארה"ב לשימוש בגלל חוקרת אחת שהתנגדה ,אבל רופאים תמיד מקבלים דוגמאות מהיצרנים ,וכך גם שם ובטח אצלנו היו מקרים של ילדים שנולדו לזוועה של חוסר או עיוות נורא של איברים .בלי ידים בלי רגלים .בלי אצבעות .לא לפני הרבה שנים מתו כאן תינוקות מתחליף חלב ,תגידו -אתם עיוורים לגמרי ? היו לבטח עשרות תרופות שהורדו באיחור מהמדפים . השיטה מאפשרת לאחר מדגם קטן להגיע למסקנה הנכונה ולאשר תרופה שנוסתה על מעטים ,ולכן רופאים מחויבים לדווח על תוצאות לא צפויות .רק כאשר יש הצטברות משמעותית בודקים לעומק .למה אתם חושבים תורמות חברות הפארמה לאפריקה " תרופות ? כי שם זול לבדוק ואיש לא יתבע אותן . אשר לרעלים באויר ,לא רק שאתה צודק ,אני גם מחפש דרך להפסיק לנשום ולהמשיך לחיות ,אם תמצא אשמח לשלם . כדי שתבינו את נקודת המבט שלכם מספיק להסתכל על ההצגות בש"ס -שודדי ספרד . דוגמה אחרונה להיום על יעילות ה FDA .יצרני משקפיים בארה"ב לא אהבו את התחרות מצד אחד שייצר משקפי חורים [ ועל זה בהרחבה רק בהודעות פרטיות ] .הסיבה היא ששימוש במשקפיים האלו משפר ראייה ,אין בהן עדשות ולא צריך להחליף כל שנה ואני הורדתי בעזרת זוג כזה את המקפים לפני 20 שנה . אותו יצרן מצא עצמו במלחמה מול אחד הגופים החזקים בעולם ,הFDA . הם טרטרו אותו בעזרת תביעות ושימוש במס הכנסה והביאו אותו לסף פשיטת רגל .תחשבו שהוא היה היחיד שייצר כאלו וכל השוק היה שלו .ההסכם שגובש היה שהוא מפסיק לייצר ,כל הסטוק של 100000 זוגות הושמד והתביעות בוטלו .לא תמצאו במדינה החזקה בעולם כלכלית משקפי חורים מייצור מקומי וכנראה שהיבוא מוגבל גם .
|
|
בתגובה ל: אתה מאמין ל FDA בנושא הכספית ותופעות לוואי אבל מאת: avi5199 יש תנועה מאד אקטיבית בארה"ב של אנשים שלא רוצים לצרוך חלב [ שלוש מנות ליום? ] שעבר פיסטור ,שלא לדבר על ההימגון .מותר להם ? אני מדבר על אצלם ,עזוב כאן . אם מספיק אנשים רוצים לשתות שתן כבשים ,מי יפריע להם ? אם במקום הם רוצים חלב שלא עבר סירוס מתקדם כמו פיסטור -למי אכפת ? לך תקרא ,לכולכם יש דעות נחרצות ואתם לא צריכים לבדוק ,אתם וארצי באנקר יודעים את האמת .ה FDA מנהל מלחמת חורמה במשקים , חוות או מחלבות שמוכרות את התוצרת שלהם כמו שיצאה מהפרה . מהחרמת התוצרת עד מאסר הבעלים במדינב שהחופש מובטח בה במגילת העצמאות .אני לא מתכוון לסכם כאן מידע שקיים מזמן בנושא ,אפשר להאמין לי ,אפשר לבדוק ,ואפשר להגיד [ אפילו מומלץ ] עזוב ,זה אידיוט זה ,מה הוא מבין ? לכן אם מחר יתפרסם מחקר של הארגון הנורא הזה ,שאומר שהשמש זורחת במזרח אני אבדוק לבד . בסף הכל ציינתי שגם הם מודעים לבעיתיות של הכספית בבני אנוש ,לא תמצא רופא סביר שמודע לבעייה ,או שידע איך לסלק או למדוד כמויות כספית בגוף .אם תמצא הוא משקר אותך .לדעתם הכספית יוצאת בדרך הטבע ועל התוצאות של ההצטברות שלה משלמים חסרי המזל ולא הרופאים . הייתי שמח לדעת מה לא רעיל ואכיל אצלנו ,אבל בסוף אין ברירה ,הרעב מוביל אותי למקרר. ללא ספק אנחנו מורעלים מהאוכל ,זה לא מקרי שבישראל לא קיים חוק שמחייב יצרנים לציין אם חומרי הגלם למוצר הם מהנדסה גנטית,להבדיל מאירופה , האוכל האורגני בארץ הוא כזה רק אם אתה מגדל אותו לבד ודוגמה מייד ,על המים חבל לדבר ,ואם תבחר מי מעיינות טבעיים ,הבקבוק שלהם השתזף בשמש בדרך אליך ,חטף מכות בהובלה ויתכן ושחרר למים בי ספינול או דרק דומה שיסרטן אותך . מכל זה אפשר להבין מה שרוצים ,למשל שחיסונים זה טוב כי המערכת שלך חלשה מכדי להתמודד לבד ,או לחילופין להתחיל ללמוד איך להתנגד לרופאים ולמחלות ולפעול לבד .למשל קטן -לחץ דם -למרות שיש [ אני מכיר ] כמה אפשרויות לנרמל אותו ,כולם בולעים סטטינים ,וחבל להתחיל להסביר לך מה הם עושים לצרכנים והFDA כמובן אישר אותם מזמן. והדוגמה לאורגני : מגדל שלא אסתיר זהותו ממי שישאל בפרטי ,התמחה בעשב חיטה אורגני. מגדל אחר סיפר לי שהכוהנת הגדולה של שיטת אן וויגמור , משתמשת במיץ שלו מאחור ,כשהלקוח לא רואה -בעברית דוחפת את המיץ שלו לתחת של המטופל ,ואת זה של המגדל הידוע נותנת לשתות .אבל ,אותו מגדל ידוע ומפורסם ,לא ייתן לאיש להיכנס לשטח ,וזה בזמן שמי שאורגני באמת רוצה להראות מה הוא עושה .הסוד הוא כנראה בגידול הידרופוני -על מים ודשנים ,לכן הוא היחיד שמצליח לגדל גם בחודשים החמים ביותר ,וזה כמובן לא אורגני ובארץ בחום אוגוסט לא ניתן לגדל חיטה אלא בהידרופוניקה. אחלה דוגמה ,אי אפשר להוכיח שהוא מדשן כי הוא לא נותן לראות .בכל אופן ,לנוכח הבורות המהדהדת שנתקלתי בה כאן ברור שהניעור צריך להיות יותר אגרסיבי .אם הקורא או בני ביתו סובלים מנזק "כרוני "שלחו לי בפרטי ונראה אם אפשר לצמצם את הנזק .
|
|
בתגובה ל: FDA ,מה אתה לא יודע ? מאת: chizik ואתה טועה במטרות שלך. במיוחד כשאת היורה לכוון ה FDA. ל FDA (וגם לרשויות הבריאות האחרות MCA משרד הבריאות וכ"ד) אין שום איטרס לאשר משהו (מזון או תרופה) שמזיק לאנשים או לבעלי חיים (כאן פורום תרנגולות ) האינטרס שלהם הוא אך ורק להגן על הציבור נגד תעשיית התרופות והמזון ולכן אני לא מבין מה אתה רוצה מהם. הם עושים את כל מה שהם יכולים במסגרת המידע המדעי והסטטיסטי שיש להם, ובמסגרת שהחוק האמריקאי מרשה להם. אם זה היה תלוי בהם הם היו סוגרים את כל החברות הפרמצבטיות וחברות המזון , אבל החוק מגן גם על היצרנים גם נגד שרירות ליבו של ה FDA. כמובן שהיו להם טעויות וכנראה שגם יהיו להם טעויות בעתיד , אבל אין להם שום אינטרס לרמות או להזיק.
בתישקורת ובמיוחד באינטרנט יש המון אינפורמציה ורובה שיקרית ואינטרסנטית - אם זה נגד אכילת בשר נגד שתיית חלב, נגד טיבעונות בעד טיבעונות... וכן הלאה, האנשים האלה שולפים חלקים ממאמרים מדעיים ופסאודו מדעיים ומציגים אותם בצורה מעוותת, ועושים שטיפת מוח כדי לקדם איזו מטרה שיש להם. לכן צריך מאד להזהר וכל פירסום ברשת כבדהו וחשדהו, תמיד צריך לבדוק מי המפרסם , לחשוב מה האינטרסים שלו, לבדוק את המקורות שלו, ולקרא דעות הפוכות. ובכל פעם שאת השומע "מחקר מדעי" חובה לבדוק גם מה היה המדגם ומה הוא מייצג ומה המובהקות הסטטיסטית של התוצאות, וכמה מחקרים מדעיים מצאו את ההפך מזה... והכי חשוב להפעיל את ההגיון ולראות את הכל בפרופורציה.
|
|
בתגובה ל: MERCURY AND NERVS מאת: chizikאתה מדבר הרבה שטויות שלא מבסוסות על כלום מלבד המוח הקודח שלך!ההבדל ביננו לבין אוגנדה או מחוז שכוח אל בהודו זה החיסונים והגישה לתרופות!אתה כנראה לא מתחסן,ולכן נהנה מאפקט העדר שכולם סביבך מחוסנים ולכן אתה ובני משפחתך יכוליםלהיות בטוחים גם אם לא התחסנתם, הייתי רוצה לראות אותך ואת בני משפחתך לא מחוסנים בהודו, או אולי בבנגלה דש, או אולי קונגו , תוחלת החיים שלך ושל משפחתך הייתה נמדדת בשנים ספורות מאוד! כדאי שתחשוב על זה הקונספירציות שאתה מעלה חדשות לבקרים הן פריבלגיה של אדם החי בחברה עם רפואה מערבית הייתי רוצה לראות אילו קונספירציות היית מעלה אם היית חי בזימבבואאה שבה תוחלת החיים של בני האדם רחוקה מאוד ממה שאתה מייחל לעצמך! נסה לדבר לעניין ולא להפריח דברים חסרי ביסוס! תוקן על ידי הקרנף2 8/1/2015 10:41
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: מר ציזיק הנכבד אתה חי בללה לנד! התעורר מאת: הקרנף2 גם אני חושב שאתה קצת (בלשון המעטה) קשקשן. האמת שאתה מתנסח יפה אבל נראה לי קצת דמגוג וקצת פרובוקטור (טוב להעיר את הפורום..). כמו שאמר הקרנף , בערימת המלל שאתה מייצר קשה למצוא מהן עובדות ומהן סיסמאות.
במידה והיית מגדל באמת , ומרגיש מהו אובדן של להקה יקרה בשל מחלה כזאת או אחרת אולי הייתי מכבד יותר את דעתך. להיות גיבור ממרומי הספה ... לא חוכמה גדולה.
יום טוב איתי
|
|
בתגובה ל: מר ציזיק הנכבד 2 ! מאת: pekinclub אני לדוגמה קניתי 9 אפרוחים ו 7 פרגיות והתחילו לבוא מחלות ומתו לי 3 וכש רציתי לחסן את ה13 הנותרים אחת מהם ברחה לי המחסנת אמרה לי שהם רובם חולים ולא ידוע אם ישרדו וחיסנה לי רק 12 ושחזרתי זאת שברחה חזרה לבסוף נשארו לי 8 תרנגולות בריאות ומחוסנות וזאת שלא חוסנה אני מזהה אותה והיו לה אבאבועות שחורות ותיפלתי בא עד שהבריאה והיא לדעתי גוססת!!!!!!
וה8 שחוסנו בריאות וחסנות ממש פראיות
לסיכום מי שלא מחסן גורם לעצמו עוגמת נפש
אלא אם יש לך כסף להשקיע על טיפולים וטרינרים
|
|
בתגובה ל: מר ציזיק הנכבד 2 ! מאת: pekinclub אני מזמין כל מאמין לבחור עובדה לא נכונה שכתבתי , ולהתחייב על סכום שיצדיק את המאמץ למציאת המקורות שלי . ברור שמי שאיבד להקה או ציפור אחת כואב . אזזז ? האם מניעת האובדן מצדיקה הכל . תקרא מה קרה להודים ותגיד לי אחרי , אם ציפור שלך שווה לך יותר מפרה קדושה להם ,ואם אתה מוכן לסכן את הילדים שלך בכלבת .קודם תקרא למרות שאתה כבר יודע . אמנם ברור שמגיפות פורצות פחות היום אבל לגמרי לא ברור או מוכח שהמדיצינה -מדי צינית -אחראית לזה . תתחיל לקרא לפני שאתה ממשיך לכתוב .על פוליו כבר כתבתי ,תבדוק מה אמר על החיסון ג'ונה סאלק ממציאו שנים אחרי . כל השאר נראה כאילו נכון ,אבל מה לעשות שגם על זה כבר עניתי ובקיצור שוב :תנאי החיים השתנו ולכן האפשרות של מגיפות אמת קטנו . אתה מיחס את זה לחיסונים ? אולי הורדת המים באסלה היא הגורם האמיתי ? טטנוס אגב ,כמו הכשת נחש זה מצב בו מקבלים טיפול לאחר הפגיעה ,ולכן בכלל לא שייך ,אפילו אם נתנו לזה את השם חיסון . כל המחלות שבהן נותנים מראש חיסון ,לגביהן יש שאלה אמיתית האם זה עוזר או מסכן . אתה מיסכן? לך תתחסן ,אני מעדיף לפעול כך שלגורמי המחלה לא תהיה השפעה עלי . היוד רק כדי לשפר הבנה ,צ"ל מסכן כמובן .שוב ,מי שרוצה להתערב איתי ומוכן לשים סכום פעוט של נגיד 100 ומעלה מוזמן . רוצה משהו להשכלה -בהודו לא הורגים פרות ,הן קדושות .התוצאה ,הפרות הזקנות סובלות .נתנו להן טיפול ,תרופה שמתאימה לבני אדם גם .יפה ? מקסים . בהודו התחילו למות נשרים .העבודה שלהם הייתה לפרק את הפרות המתות ושאר נבלות וכך למנוע התפרצות מגיפות .[ אולי זה עונה לך חלקית על סיבות למגיפות . הזקנים היו אומרים -וואס אייס ?בערך ,שזה -אז מה .מתו ,לא מתו ,זניח .הנשרים מתו וכלבי הבר התרבו ,התפרצה כלבת המונים ,נבלות במקומות הפינוי ליד הכפרים כמובן ,הסריחו זוועה ,ואין מי שינקה .בדקו את הנשרים המתים במשך שנים ולא מצאו למה , עד שהחליטו לבדוק את הפרות . מה למדת ? טרם . הנשרים אכלו פרות שקיבלו תרופה לכליות ,והתרופה שעזרה להן הרגה ,מדובר במיליוני נשרים . כמו החיסונים שאתם אוהבים . כל מי שמדבר קונספירציות -אין קונפירציה כאן ,נתנו תרופות חשובות ומועילות לפרות הקדושות וגמרו עם מאות אלפי מקרי כלבת . המדינה מתנפכת במקרה של חשד לכלבת אצלנו .גם אחרי שהפסיקו עם מתן תרופות לפרות לא נפתרה הבעיה לחלוטין כי לקח שנים לנשרים להתאושש וגם ,יש בהודו גם כאלו שמפרקים את המתים ומאכילים נשרים .אל תאמינו ,תקראו לבד . אז הפרסים -זראטוסטראים ,התחילו לגדל נשרים ולבדוק אם התרופה ,בהינתנה לבני אדם הורגת נשרים גם .זמנכם עבר
|
|
בתגובה ל: מר ציזיק הנכבד אתה חי בללה לנד! התעורר מאת: הקרנף2 באוגנדה היית ? מקסימום עישנת משהו טוב בהודו ,אי אפילו זה לא . ההבדל בין המוח הקודח שלי למשופר שלך הוא שכל עובדה שאני מציין אפשר להראות לה מקורות ,ורבים . כבר התעתי התערבות פתוחה לכל מי שמרגיש מאותגר . גם אם הוא לא מאותגר שכלית ,אתה מוזמן .בחר משהו אחד שכתבתי ונבדוק מאיפה הוא צץ .אולי מהקונגו ? מה שאתה יודע על חיסונים זה מה שרצו שתדע ,וזה מעט ,שגוי ומסוכן . בחר את החיסון האהוב עליך ,כתוב אותמבאנגלית לחיפוש באינטרנט ותוסיף את המילים SIDE EFFECTS / תופתע .יונה סאלק ,שפיתח את החיסון לפוליו אמר עליו דברים קשים מאד מאוחר יותר ,אני לא מצטט רק כי אני לא זוכר במדויק . אגב לא ניתן להעליב אותי אז אל תתאמצו .אני מתייחס לעובדות ולא לקדחות מוח . לצורך העניין ובעניין אחר שהוא אותו עניין -הבטחון בצדק המוחלט שלך ואחרים .ציפי לבני אמרה שישראל איום ,הוא עיתון רע ולכן הצביעה בעד סגירתו . באיראן פועלים בצורה יותר ברורה ,בקוריאה הצפונית גם .למה לבגור ,אפשר להעמיד לקיר את הכותבים והעורך .הבעיה אולי נעוצה בזה שגם יוסי ביילין כותב שם .אני חושב שציפי לבני זה לא טוב ,SO .? וחזרה ליונסקו -הוא אמר פעם בטלויז שהשמאל תמיד תומך בצג הלא נכון ,זו שטות מוחלטת אלא אם תחליט לבדוק .למה לך ? ברור שהשמא צודק .הוא צדק כשתמך ברוצח ההמונים סטארלין , הקאסטרו ,ואפשר ללכת אחורה .מה המשותף -הם תמיד ידעו מה יותר טוב לאחרים ,ופעלו לטובתם אפילו כשרצחו אותם . רק כדי לעצבן באמת -תוחלת החיים הגבוה בעולם היא באוקינאווה , הם כנראה קיבלו חיסונים לפני מעל למאה שנים כי הם עדיין בחיים.............
|
|
בתגובה ל: MERCURY AND NERVS מאת: chizikכשהייתי קטנה שרו לי שירי ערש על CHIZIK PYZIK. זוהי ציפור שיר קטנה (סיסקין-או חורפי)שנוהגת ללגום וודקה ולהשתכר בפנטנקה של לנינגרד . ולענייננו, הדמגוגיות שלך כל כך קוהרנטית ואינטליגנטית שממש לא משנה לי מה עמדותיך לגבי הקונספירציה העולמית לחסל את כולנו במחי חיסון בעבור חופן מצלצלין. אני כל כך נהנית לקרוא את הפוסטים המשעשעים הרהוטים והמפולפלים שלך עד שזה גורם לי להתעלם מהעובדה שכל "מאמר" שלך מבוסס דעתנות לוהטות ותו לא. יש לי רק שאלת תם- איך אתה יודע להסביר את התופעה המופלאה שתוחלת החיים עולה משנה לשנה ואוכלוסיית כדור הארץ גדלה וגדלה. הרי זה נוגד את היגיון דבריך לפיו מה שמשפרים מצד אחד מתקזז על ידי תופעות הלוואי מצד שני. בבקשה אל תפסיק לכתוב פה, כל כך כיף איתך
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|
בתגובה ל: שלום מר CHIZIK מאת: bmartab את הסיפור על הציפור ברוסיה שמעתי מחיים ,אדם משכיל ומיוחד שאצלנו שומר בבית ספר ברע מתגן .אבל לא סיפרו לך אותו [ כנראה ]נכון . הציפור -פסל של - עמדה על עמוד גבוה אולי בלנינגרד של אז ,וסטודנטים שתויים הורידו אותה משם . אל תרגישי רע כשאת נהנית .אין קונספירציה עולמית רק בגלל שהקונספיראטורים פועלים למען אינטרסים מנוגדים . דעתנות זו מילה ,היא לא מייצגת ידיעה או עובדות תומכות .אם תראי לי משהו שכתבתי ולדעתך לא מבוסס נוכל להתמודד ותפסידי לבטח .לך ולקוראים אני מציע התערבות ,תבחרי סכום . אשר לעובדה שאנחנו חיים יותר ,כבר נאמר בתוכנית טלויז שכנראה הדורות הבאים יחיו פחות .תבדקי -מיקי חיימוביץ ,ולא מזמן . הסבתא שלך [ סליחה ]חירבנה בסיר [והסבתא שלה בחצר ] בלונדון נספו המונים בהתפוצצות של התמזה ,בקטע שכוסה להצטברו בו כמויות גז כאלו שהכל התרומם ,אי שם כנראה במאה ה19 . כשהביוב לא מפונה קורים כל מיני דברים ,לפעמים טובים [ אם מדובר באויבנו ] הבגגים שלך מכובסים ,את לא נושמת עשן כשאת מחממת לך מקיאטו או קקיאטו ,אין אספקט בחיים שלך ושלי שלא השתפרו בו התנאים הסביבתיים .כשהייתי בגיל חמש החברה עשו מסיבת פיפי ,ושפכו את הסילרים על הרצפה ,היה אחד ,קראנו לו שאלי , שטבל נייר בשלולית ושתה ,אז השתן סטרילי ,הבעיה היא בחומרים המוצקים יותר -סתם ואמיתי. זה לא מפחית מחומרת הגורמים המצטברים שמרעילים אותנו . לסיכום ,אני אכן נהנה לעצבן צדקנים אבל גם יכול לעזור לאלו שיודעים שמשהו לא בסדר אצלם ועד היום שמעו מהרופאים שצריך ללמוד לחיות עם זה . הנה שאלה לאלו שמקללים אותי ברגע זה -אם הרפואה יודעת לשמור עלינו ,והרופאים יודעים על רפואה יותר מאחרים -האם הם גם חיים יותר ? נראה מישהו מביא סטטיסטיקה תומכת...........
|
|
בתגובה ל: שלום מר CHIZIK מאת: bmartab נדמה לי שכבר דנו בציפור מלנינגרד . אני ממש סקרן -יש לך הגדרה לדמגוגיה ? ושוב לתוחלת החיים :אי קטן יחסית ,אוקינאווה ,שהתפרסם בקרבות של WW2 ,הוא השיאן העולמי באריכות ימים .אנשים עוברים שם את המאה בקלות ,נראה לם שמי שהים בגיל כזה קיבל חיסונים נגד פוליו ודיפטריה ומלריה ושחפת וחצבת ועגבת וסוכרת ,סתם השתעשעתי . הם חיים שם עוד לפני שפותחו החיסונים . לכן ציפורה ,אין קונספירציה עולמית אבל יש קונספירציות בעולם ,וכשאני אגיע לגיל מאה -אם עדיין תנשמי עצמונית אשמח לדון . אני מתאמן עליכם כדי להבין מה זה בלוג ,ומציע לכם לא לקחת ברצינות את עצמכם או אותי . אם תחיו מספיק תבינו בסוף ,ואם לא תרצו להמתין תשאלו את ההורים . למי שהשם מוכר ,וולטייר אמר שההבדל בין מני אדם לסוסים הוא שהאחרונים לא צריכים כדורים .זה בערך לפני מאה חמישים שנה . אפשר למשל לדון בשאלה האם סוכרת היא מחלה תורשתית ,ואפשר גם להבריא מסוכרת ,שהיא אגב לא מחלה כלל .אבל מאחר וכולכם יודעים שאלו שטויות תמשיכו להזריק ,לבלוע ,להסניף ולמרוח כל הדרך למזרח .למה מזרח ?-אצלנו בקיבוץ שם היה בית הקברות .
|
|
בתגובה ל: ציזיק 2 ? מאת: chizikלמה אתה לא עובר לגור בהודו? תנסה לראות אם התיאוריה שלך עובדת? למה אתה לוקח את אוקינאווה כדוגמה? אולי תקח את הודו שבא אין חיסונים ונגישות לתרופות בתור דוגמה? מה תוחלת החיים הממוצעת שם?טוב אם לא הודו אז קונגו, או רואנדה אתה יכול לבחור. אם סוכרת היא לא מחלה אז מה היא? כשאתה אומר סוכרת לאיזו אתה מתכוון? לסוכרת נעורים? או סוכרת מטיפוס 2? בכל מקרה שתיהן הפרה של ההומוסטאזיס שזו בדיוק הגדרה של מחלה! ואל תדאג אף אחד לא לוקח אותך ברצינות. כדי שיקחו אותך ברצינות אתה צריך לומר דברים רציניים וכל מה שאמרת עד עכשיו זה אוסף אקלקטי של שטויות שלא קשורות לכלום! עוד דבר כולנו בדרכנו למזרח לצפון לדרום למערב לא משנה איפה בית העלמין וגם אתה בדרך לשם! וזו האופציה הטובה אפשר גם להתאדות בשריפה או להיאכל על ידי עמלץ (יש אופציות גרועות יותר!) לגבי סוסים וולטייר, הוא היה פילוסוף גדול אבל וטרינר גרוע ביותר אם כך הוא באמת אמר! (אתה יכול לומר לי מדוע אינך עונה לשאלות המוצבות בפניך? אתה פוחד להתמודד? או שהתאוריות שלך לא מסוגלות להתמודד עם העובדות?) תוקן על ידי הקרנף2 9/1/2015 0:16
|
|
בתגובה ל: אתה תחיה לנצח? מאת: הקרנף2 קודם כל לא קוראים לי ציזיק ,הכעס הצדקני שנוזל ממך מראה שיש יתרון לחיסיון . ההודים רוצים לעבור לארץ ,למה ? אני מחויב לכללי נימוס שלא מאפשרים לי להגדיר את טיב הנימוקים שלך . סוכרת ,תקרא לה נעורים או ניעורים ,נאורים או חשוכים ,בכל מקרה היא לא מחלה אלא תסמין -לך תחפש במילון או באבטיח .הבדיקות הקדומות לסוכרת התבצעו על ידי טעימת השתן על ידי הרופא .התסמין של סוכרת הוא עודף סוכר בדם או בשתן .מאחר ואתה באמת משכיל , הנה השאלה שציפית לה : מה יקרה לעודף הסוכר בגוף אם נפסיק הזרמתו לגוף ? אם תצליח לענות תוכל להתקבל .מצד שני אם תצליח יהיה עליך להסביר גם מה סוכרתי באדם שאין לו עודף סוכר . וסליחה שהדיון בתוחלת החיים חסר תוחלת לטעמי .שאלו אותי פעם -וזו רק דוגמה ולא אישי : מה מבין חמור במרק פירות ? לא ראיתי שאלה אחת ,אולי מפאת גילי או גילך .מילים לא עזיות לא מענינות אותי ,אם אתה לא מסוגל להתבטא בעברית תפנה לגננת .אם אתה כן ומעדיף לא חסוך ממני ,אקלקטי והומוסטאזי ,וגם סתם הומו ,ובעיקר ,כבר הצעתי לכם הקוראים לא לקחת את עצמכם או אותי ברצינות .לא בגלל שאני לא צודק אלא שלאמת יש תכונה גרועה -כולם חושבים שהם מכירים אותה ,ולא מעלים על דעתם לבדוק .
|
|
בתגובה ל: הבה נראה או הבה נגילה מאת: chizikלא יודע אם שמת לב , או כליה שמאלית,או חלחולת אבל הנימוקים שלך הם סדרה של טענות מגובבות אחת על השנייה ללא שום קשר לוגי בינהן! וללא שום קשר לטענות שכנגד. עד שלא תגדל ניאו-קורטקס( ואני שולח אותך לחפש בדלעת,או בקישוא באותו השוק ששלחת אותי אליו) חבל לי לבזבז עליך מולקולת נוירוטרנסמיטור אחת.(הפעם נסה לחפש בגזר) ברגע זה הדיון החד צדדי ביננו הסתיים!(לידיעתך סוכרת נעורים נגרמת מזה שהזרוע התאית של מערכת החיסון מזהה את תאי ביתא של איי לנגהנס בלבלב, שהם התאים מייצרי האינסולין, שהוא הורמון פפטידי המעלה את מספרם של הנשאים מכניסי הגלוקוז בקרומם של תאי שריר בעיקר, כאנטיגן זר ומשמידה אותם. והסוכרת היא מחלה אוטואימונית ולא תסמין. ולגבי סוכרת מטיפוס 2 ,שהיא התוצאה של התסמונת המטבולית,גם היא מחלה הנובעת מסבילות של הקולטנים לאינסולין וחוסר תגובה שלהם. תסמינים שהם סינדרומים,( מילה המורכבת מהלחם של שתי מילים יווניות שמשמעותן"ללכת ביחד") הם תמיד ביטויים של פגמים,נזקים או מחלות.) תוקן על ידי הקרנף2 9/1/2015 14:1
|
|
בתגובה ל: כרגיל אתה מדבר ללא שום קשר לכלום. מאת: הקרנף2 הצד של הרפואה לא חלק מהדיון שלי .לבריאות . אבל מונחים אני אוהב לפרק .האנושות התפתחה הרבה היותר זמן משחשבת . באנגליה מצאו חנית עץ מתוארכת להיות בת 400000 שנה .כל הזמן הזה השת]רנו והותאמנו לסביבה ופתאום יש מחלות אוטו אימיוניות ? הגוף ,גם שלך ,יודע להתאושש מכל תקלה בתנאי שלא מפריעים לו . איך גוף שחותר לתקן את עצמו ויודע איך פתאום "מתקיף "את עצמו .זה זרגון מדיציני ,לא אבזבז דיו אינטרנטי כדי לשכנע ואין לי עניין בדעתך המלומדת מהסיבה הפשוטה - אין לך דעה משלך ,כולך ציטוט משמים ורדוד של מומחים אחרים .רק לסיום -תראה לי גשר ,מטוס או בניין שהתרסק וקרס שלא נבנה ותוכנן על ידי מומחים . בבגלל המגבלות שהצגת כאן , אולי מאותגרות שכלית : אם הייתה קריסה מה שווים המומחים ?
|
|
בתגובה ל: ציזיק 2 ? מאת: chizik מישהו מרע מתגן הטעה אותך. לא נורא, קורה גם לטובים ממך. הציפור צ'יזיק אינה העיניין בשיר כלל. הסיפור הוא הסטודנטים למשפטים בפקולטה שנמצאת מול הפנטנקה של לנינגרד שהיו (ואולי עודם) יוצאים כל יום אחרי הלימודים ומשתכרים (עדיף וודקה) במזרקה שמול בית הספר. כל כך נפוצה התופעה ברבים ובזכות צבעי המדים האחידים של הסטודנטים (צהוב וירוק כצבעי החרפן-צ'יזיק) קראו לתופעה על שם הציפור. הפסל שם משנות התשעים, 40 שנים מאוחר יותר מהשיר.
ולעיניננו-כתבו זאת טוב ממני ולכן אצטט:
המונח "דמגוגיה" בשימושו בפורומים מקבל כמה משמעויות (חלקן נמצאות גם בפירוש ה"קלאסי" למילה וחלקן לא).
1)אזכור סלקטיבי של עובדות,שינוי משמעות של כתבות מאמרים וכו' כדי שיתאימו לעמדה מסוימת,גם אם לא מדובר בעמדת כותב המאמר וכדומה.
2) קפיצה מנושא לנושא על מנת להתחמק ממתן תשובה.
3) ריכוז של מספר גבוה מאוד של נושאים בהודעה אחת על מנת למנוע מתן תשובה רצינית לנושא מסוים ובכך לנסות להציג מצב בו לצד השני אין תשובה.
לגבי אוקינאווה- הסיבה לתוחלת החיים הארוכה שם אינה ידוע אך יש המשערים שהעובדה טמונה דווקא בתזונה -הרבה דגים וירקות, מעט בשר וחלב, פעילות גופנית ושלוות נפש. לפי תאוריית דארווין גם גנטיקה תורמת לא מעט. דרך אגב, גם שם מחסנים בדיוק כמו בשאר העולם. אם אתה לא מאמין לי, תבדוק .
לגבי סבתא שלי והסיר שעליו חירבנה- רצה הגורל וסבתא שלי (שתחייה לנצח)שגרה בארצות הברית, רופאה קרדיולוגית בת 91. הלוואי על כולנו הבריאות שלה. היא עדיין אוהבת לצאת לפגוש את שלושת החברות שלה (אלמנות כולן) שגם הן רופאות בנות 90+. האם זה נחשב סטטיסטית?
לגבי ביוב זורם ומוצקים אחרים- למה לנסוע רחוק, מהודו ועד כוש ? יש מספיק ביוב ,זוהמה וסניטציה (או חוסר של) חמש דקות מירושלים ועשר דקות מעפולה, במחנות הפליטים הפלסטיניים. לדעתי, המקומות שכוחי האל הללו הנם הוכחה חותכת ליעילות החיסונים אחרת רובם כבר היו מתים מדיזנטריה ,שעלת,פלצת,צהבת,פוליו ושאר ירקות.
אבל, כמו שאמר חברינו ארצ'י בנקר : "אני יודע את האמת ואל תבוא ותבלבל אותי עם העובדות " .
שבת שלום, ואל תפסיק לשעשע אותי צחוק בריא ותורם לאריכות חיים.
מרתה
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|
בתגובה ל: אוי ,מר צ'יזיק הנכבד מאת: bmartab הסבלנות שלך לשטויות שהוא אומר ראויה לציון, אני חסר סבלנות באופן מוחלט כלפי טמטום לא מבוסס! אין פה עניין ללבן סוגיה לעומק העניין שלו הוא לעורר פרובוקציות ולנתח תגובות, ולכן כפי שכתבתי קודם הפסקתי לשתף פעולה,אני מייעץ גם לך לנהוג כך!
|
|
בתגובה ל: מרתה מאת: הקרנף2 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אוי ,מר צ'יזיק הנכבד מאת: bmartab אני סטודנט שנה א בבלוגים ,ולא חשבתי שאזכה לתגובות חמות כאלו . על מנת להמשיך להשתעשע אני כותב את הכללים שמתאימים לי כאן .מי שלא מסתדר איתם יכול לעבור ל"קדימה התנועה לעבודה ציונית" וללמוד מציפי איך להצדיק כל מחדל ,שקר והטעייה בעזרת ציונות שקופה וחדשה .להזכירכם וזה לא שייך היא הבטיחה לנו הסכם שלום מצויין עם החיזבלים .ברגע שהם יוצאים מסוריה כולנו במקלטים ,והאובדן בחיי אדם בעורף וחילנו בצפון והנזקים שיגרמו לנו יהפכו את צוק איתן לטיול רגוע. לא מפריע לי התפרעויות נגדי ולא ניתן להעליב אותי ,פשוט חבל להקדיש זמן לאלו שכבר יודעים . איינשטיין אמר כנראה "אילו ידעתי הייתי מסגר " וסילבן אמר -שהבן שלך יהיה פחח! את מי אתם מעדיפים? לכן מי שלא מסוגל לבדוק את העובדות "לכאורה" שאני מזכיר כאן ,יחסוך ממני את הצורך לתת לו את המקורות .הנחת העבודה היא שאילו רצה לדעת היה בודק לבד . אשר לציפור מלנינגרד ,השיר קיים שנים רבות וכן גם סטודנטים שיכורים ,אני שמעתי אותו לפחות שלושים שנה לפני שהיית בתכנון ואין לזה חשיבות .אם את בעניין פולקלור אפגיש אותך עם חיים בשער אוהל שם ברע מת גן .האיש היה בהייטק לפני שהמילה הומצאה והיום שומר בשעקר,וזה נושא בפני עצמו .איך כתבת -דמגוג - 2) קפיצה מנושא לנושא על מנת להתחמק ממתן תשובה.אם תרשי לי -מי שכתב טוב ממך כתב שטויות . תחילת המונח : דמו -עם .נראה לך שאני פונה לעם ? מקסימום עם הארץ . אין לזה חשיבות כי אני מתאמן עליכם וביום שאחליט שכדאי אפתח בלוג משלי ,שבו תהיה עדיפות לציון מקורות .לדוגמה ,כתבתי שסוכרת איננה מחלה ,וכמובן כעסו הנאורים שביננו . האם יש להם הוכחה לוגית שזה המצב ? האם ההגדרה הרפואית -כרוני ,שמוצמדת לסוכרת אכן עומדת במבחן המציאות ? מה עם אלו שנרפאים לבד ? הסוכר הוא הדלק שלנו .נסי לנהוג בלי לתדלק . אז קחו הגדרה חדשה לסוכרת : מצב של חוסר בריאות וקושי לעבד סוכר בתאים ,שמועיל ליצרני תרופות ,פושרים כמו קפוט חולים שמוכרים אותן ,קוצצי איברים ובוני פרוטזות ,קברנים ויצרני תכריכים .כל אלו ואחרים גם נהנים משמירת העיורון הסוכרתי . ולא לשכוח את הסוכרתיים עצמם שבהרבה מקרים מקפידים על תזונה נכונה -אין חיה כזאת בארצנו - ושינה - נכונה לתמיד , ולא שואלים את המומחה שאלת תם : אם הלבלב מת איך אני חי ? אני מבין שקשה להוציא אדם מהקופסה שהוא חושב מתוכה ,וקשה יותר להוציא את הקופסה מהגולגולת ,אבל אני הדוגמה למי שהבין את הרוע של הרפואה המערבית וכשאי כותב כאן אני מצפה שמי מהמומחים יתבע אותי ויסדר לי פנסיה .לא נראה לי שזה יבוא מהקרנף . טוב חברים ,נראה לי שהחמין מוכן ,אז ברשותכם .... מה היתה השאלה ? את מחפשת הגדרה ,מרתה ?
|
|
בתגובה ל: לא חייב ?ענות . מאת: chizik המחלה יכולה להיות : סכרת ראשונית שנגרמת מ פגיעה בלבלב ע"י סרטן, וירוס חיידק שהרס את הלבלב. או סכרת שניונית שנובעת מפגיעה במטבוליזם של הגוף ע"י המחלות שנקראות "עודף מקל" או "תזונה מערבית, או התמכרות ל "ג'אנג פוד"... או פשוט "אורח חיים לא בריא" - גם זאת מחלה. ויכולה גם להיות תוצאה של תכונה תורשתית שלמרות שאין כל מחלה מוכרת כמות הסוכר בדם אחרי גיל מסויים עולה על הממוצע שידוע למדע.
|
|
בתגובה ל: רק הערה אחת - סכרת היא לא מחלה היא סימפטום למחלה מאת: avi5199 כשאני קופץ מנושא לנושא זה סימן מובהק לרדידות ,או שבמקרה יצא שהידע שלי בנושא הנקפץ עלוה על זה של המו-מחים . סוכרת זה מצב ,אם לא יהיה בדם עודף סוכר בכל תקין .ברור שאחרי 30 שנות אנסולין מדובר על נזק מצטבר ואפשר לקרא למחלה הזאת אינסולינה רפואית כי התחלתה תמיד בהתיעצוץ עם רופא . ומכאן לג'אנק פוד -ביטוי נהדר שאומר כלום . מה יותר הג'אנק מכספית ואיפה יש יותר מבשמן דגים ? או שמן קנולה מזוכך -זה מילה יפה למחומם להפקת המקסימום מהזרעים -לא של קנולה כי אין כזה צמח ,וזה סיפור אחר שכולל גם את הFDA לרעה ושמי שיקרא ,לא אתם כנראה ,על הנזקים שבו ישפוך אותו לאסלה . לדעתי אין במקרר הישראלי אוכל שאיננו ג'אנק ובטח שאין מזון של ממש . אז מה עושים ? אוכלים מה שיש ,לא מאמינים למומחים ,מתרחקים משמנים צמחיים למעט אותם מעטים -קוקס זית ואבוקדו , וכשאומרים לכם שמשהו בריא -תריצו חיפוש עם שם המוצר והמילים -תופעות לוואי ועדיף באנגלית SIDE EFFECTS.
|
|
בתגובה ל: אוי ,מר צ'יזיק הנכבד מאת: bmartabאוהבת דרכך שקטה קצרה מדוייקת והעיקר פתוחה לדיון וקבלה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/NedFlanders.gif פלנדרז]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/homersimpson.gif הומר]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/LisaSimpson.gif ליסה]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/Grandpa.gif סבא]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/MargeSimpson.gif מרג]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/MaggySimpson.gif מגי]() אורנה תוקן על ידי 770 orna 9/1/2015 14:56
|
|
בתגובה ל: מרתה יקירה כל מילה בסלע . ה שבת שלום מאת: 770 orna אכן צדקת .אמנם לא קיבלנו אפילו קצה של הגדרה דמגוגית לדמגוגיה ,אבל לך זה התאים . קיצרתי .אהבתי .דייקתי ,שתקתי וסגרתי .
|
|
בתגובה ל: עור נא מאת: chizikמנשריך הבאים לידי ביטוי במקרה זה מייצגים בדרכך ההומוריסטית פן חשיבה קיים בנושא החיסונים מה גם שרבים מהמגדלים אשר מכירה בארץ או מחוץ אינם מחסנים או מטפלים בתרופות אנטיבי' ואו אחר ומגדלים עופות באיכות מעולה, הן גדלות בחוסן בריאותי ופיזי ברוך השם . אולם בל נשכח את חובת המידע השלם עליו עומדים כאן . כל אדם ומגדל רשאי לבחור את דרכו הבריאה ביותר ואת מידת ההשקעה הנחוצה לו בכל מצב ומצב וברמה האופטימלית . אורנה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/s2dd__wgamsmct77.gif wg77]() תוקן על ידי 770 orna 9/1/2015 18:56
|
|
בתגובה ל: כל אחד ואיכויותיו צ'יזיק מאת: 770 orna הימים האחרונים היו הראשונים בהם ניסיתי להעיר ישנים ולהאיר לעיוורים . להלן המסקנות :גדלתם בטלויז ,ג יפית אמרה לכם מה לקנות נ.ק.ו.ד.ה. עד היום היא מסבירה מה כדאי ,למכונית ,לשער ,לילד ולפילגש ,אני ממתין ליום בו תמליץ גם על קונדומים ,מניסיון אישי כמובן . מתוכניות הבישול למדתם מה לאכול או לרצות לאכול ,אולגה רז מטפטפת לכם את תבונת הדיאטה שלה ,כשהיא מסתתרת מאחורי שולחן ולובשת שחור תמיד - מתוך תקווה שלא נתעניין בעודפי המשקל של המומחית להורדת משקל . בקיצור ,למדם מילדות שהכול מוכן ורק צריך לבלוע [ הלעיסה כבר בפנים ] לכל דבר יש מומחה ויועץ ואפשר להפסיק לחשוב לבד .כשאת כותבת: אולם בל נשכח את חובת המידע השלם עליו עומדים כאן...סוף ציטוט . ,כמו שאמרו בגשש -ברם אולם... כאילו שיש כזה דבר "מידע שלם " ועוד יותר כאילו שיש לך את המידע השלם הזה [ או לי ] .אני לא מאשים אותך בחוסר ידיעה ,זו עובדה שלא שייכת לכאן אלא בזה שאת חושבת שיש לך את הידע הזה .חס וחסה זה לא אישי -הדרך היחידה לידע היא ניסיון של היודע או אלו שקדמו לו . בסך הכל חיפשתי אצלכם מידע על אדמה דיאטומית ונגררתי לדיוני חיסונים . אז ספרי לנו מה את יודעת על שימושים בזה ואשמח להתעדכן . ולכל היודעים באשר הם : כל שנה מתפרסמים בערך מיליון מחקרים מדעיים חדשים ברפואה . האם יש בעולם רופא אחד שמסוגל לספור מאחד למיליון במשך שנה ? שלא לדבר על לקרא את הכותרות של מיליון מאמרים .מכאן אולי ,אם תתאמצו לרגע בישיבה נוחה תבינו גם את המשמעות של הסתמכות על מי שגמר ללמוד לפני שנתיים או עשרים .אולגה רז ,שהיא דוגמה טובה ליועצת גרועה אמרה רק אתמול שטלויז שכשמבשלים חמין אפשר\מותר להוסיף גם בשר [ תודה גברת ] אבל לא שומן .המחקרים שמראים שבשר ושומן בריאים מציפים את הרשת כבר כמה זמן . הרופא שעליו התבססה האמונה \ הדעה שבשר זה רע ואדום עוד יותר ,ביצע מחקר סלקטיבי שהתאים מראש לדעותיו ,הוא לקח סטטיסטיקה ממדינות שונות על צריכת בשר ובריאות ,ומזה הוציא את המדינות שלא תאמו את האג'נדה שלו ,והופה -דור שלם מפחד מבשר . בעקבות האיוולת המדעית הזאת התפתחו לא מעט אחרות ,והתעוררה גם שאלת הפרדוקס הצרפתי -אוכלים בשר ולא מתים מזה .אז שתי הערות ,א -כמו שראינו בחדשות יש להם שיטות יותר יעילות למות לאחרונה ,וב- זה לא פרדוקס ולא צרפתי כי בשר בריא ושומן בריא מאד . ולסיום הסיום -ראיינו קצב בגימלאות בבית אבות ושואל הכתבלב הצעיר -בן כמה אדוני ? חושב רגע הזקן ועונה-104 .מתפעל הכתבלב ושואל שוב -מה הסוד שלך? חושב הזקן ועונה -הרבה בשר והרבה שומן .הצעיר מתפלא -אבל רופאי הלב אומרים שזה לא בריא ? הזקן -עדיין חושב לאט ועונה-תראה לי רופא לב בן 104 .
|
|
בתגובה ל: מנשרים ונשרים מאת: chizikאגב שומן כבש ובשר כבש יותר בריא מפרה בגלל שכבשים רועים ואוכלים עשב ולכן יש יותר אומגה 3 בשומן שלהם. (אם תבדוק את הרכב חומצות השומן בין שומן כבש ושמן זית יתברר לך ששומן כבש יותר בריא משמן זית) קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: חיסונים מאת: chizik מישהו יכל לתמצת לי את החלקים שקשורים לעופות. זה פורום עופות נוי ולא פורום קשקשת ברשת.
ציזיק , כבר אמתרי לך שאני נהנה מהציניות אבל בקצב הזה אצטרך לקחת יום חופש לקרא את כל מה שאתה כותב , אני יודע זאת בעיה שלי שאני קורא לאט.
שבת שלום
|
|
בתגובה ל: TMI - התשתם אותי , אין לי סבלנות לקרא את הכל מאת: stasaf1 הצעה לסדר ,אם אתה לולן שלח לי בפרטי ונוכל לשפר יחס תזונה לתוצרת ,אצלך . קצר מספיק ?
|
|
בתגובה ל: TMI - התשתם אותי , אין לי סבלנות לקרא את הכל מאת: stasaf1 לתת הרבה עשב ירוק, וירקות .
|
|
בתגובה ל: TMI - התשתם אותי , אין לי סבלנות לקרא את הכל מאת: stasaf1 נושאים שלא קשורים ישירות לעופות נוי. ואגב הדיון עם ציזיק דווקא די קשור לתזונה וחיסון ותרופות כללי אבל זה קשור גם לתזונה חיסון ותרופות של תרנגולות.
|
|
בתגובה ל: אגב הפורום הזה די יבש כך שלא מזיק אם מכניסים קצת מאת: avi5199 .
|
|
בתגובה ל: אגב הפורום הזה די יבש כך שלא מזיק אם מכניסים קצת מאת: avi5199 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אבי שאלת את עצמך מדוע הפורום יבש? מאת: הקרנף2 אין הרבה מגדלים של עופות ובמיוחד עופות נוי בארצנו. רוב ממגדלי עופות לא אוהבים להשתתף בפורומים. הצעירים היום מעדיפים את הפייסבוק מאשר פורומים. הפורום הזה לא מספיק מפורסם. הפורום עוסק בתחום צר, בין חברי הפורום הותיקים רוב השאלות כבר נשאלו, והנושאים כבר נטחנו כאן. לצלם עופות ולהראות תמונות ולהשוויץ ולתת ולקבל מחמאות יותר קל בפייסבוק.
|
|
בתגובה ל: כמה סיבות: מאת: avi5199 יש בארץ אלפי מגדלי עופות נוי. אנחנו פגשנו מאות רבות במשך השנים. המודעות לתחום העופות (בעיקר תרנגולות), גם גזעיים, הולכת וגדלה משנה לשנה. אולי אפילו CHIZIK יקבל חשק לגדל תרנגולות בעקבות הגעתו לפורום.
הפורום הזה הוא אחד משלושה סה"כ. למרות זאת, אני מסכימה שהמודעות לקיומו או בכלל לקיום אינפורמציה ברשת לא מספקת. אז מה עושים?-מספרים לחברים ולמכרים שהפורום קיים.
הנושאים שנטחנו ימשיכו לעלות כל זמן שמגדל חדש יצטרף אלינו. בשביל זה בעצם הפורום קיים ורק כך נוכל להבטיח שהתחום יתפתח.
אני לא מסכימה לגבי פייסבוק, ובמבחן התוצאה הפורומים בעולם משגשגים והפייסבוקים דורכים במקום עם חברי קליקה סגורה ומוגבלת.
ובתשובה לך בני, הפורום ייבש כי לא מספיק אנשים מעלים "תמונות" של העופות שלהם, אפילו בשביל סתם להשוויץ וזה כולל אותך ואת אבי וגם אותי. לקרוא טקסטים יבשים זה משעמם לאורך זמן.
אני מתכננת לשנות את המצב בימים הקרובים אני מזמינה את כל חברי הפורום לעלות תמונות וסרטונים (לא חשוב כן גזעי או לא גזעי) ולהרטיב את הפורום.
יום טוב, מרתה
|
|
בתגובה ל: אבי צודק חלקית מאת: bmartab גם אני קצת עייף מכל המלל. חלקו חשוב מאד וחלקו פחות אך בכמויות כאלה קשב להבחין. בעבר , שעוד היה לי מה לצלם , וגם היום שאני מבקר מישהו אני מקפיד לצלם ולהעלות תמונות. מעטים כאן נוהגים כך. שאכרם נוסע לרומניה לבקר מגדלי ברהמה ומעלה תמונות בפורום , כמעט אף אחד לא מגיב. כאן מקור הבעיה.
הילדה שלי סיפרה לי אתמול , שבאינסטגרם נהוג להגיב גם מתוך נימוס או כבוד לזה ששיתף. אני חושב שגם כאן עלינו ללמוד מהילדים.
יש פה מגדלים רבים , חלקם ותיקים וחלקם חדשים בפורום. תמונות - אין ! אני פונה למגדלים שבינכם לשנות את המצב , אני יכול להעלות תמונות של פרחים אם תרצו ... עופות כבר אין לי :)
|
|
בתגובה ל: מסכים עם מרתה מאת: pekinclub ללא תוכן
|
|
|
 |
|