|
אחרי יותר מ- 15 שנה עם להקה של 20+ באלדיות, רוצה להחליף בהדרגה ללהקה גזעית. הלהקה שירתה אותנו טוב עם הספקת ביצים לכמה משפחות :)
המטרה שלי היא להתגבר על שני חסרונות שעלו בשנים האחרונות שנבעו מכך שאזור המגורים מאוכלס יותר: - משהו שלא קופץ על גדרות גבוהות כמו הבאלדי - משהו פחות מרעיש מהבאלדי - משהו יפה שכיף להסכתל עליו
כמובן רוצה לשמור על תנובת ביצים שווה פחות או יותר ( מעולם אל ספרתי )
לפי מה שראיתי נראה לי אורפינגטון הוא גזע מתאיםת נכון ? האם הוא מבוסס בארץ ? אם מישהו מוכר נא לפנות אליי.
מה דעתכם.
|
|
בתגובה ל: החלפת להקת בלאדיות בגזע מאת: magic לא הגזע המיטבי, ממוצע הטלה של אורפינגטון עומד על 3-4 ביצים בשבוע בעוד שרוד איילנד רד שהוא לטעמי גם גזע יפיפה, עומד על 5-6 ביצים בשבוע!
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: אם תפוקת ביצים היא עניין חשוב, אורפינגטון הוא מאת: הקרנף2 קצת קראתי באינטרנט על הרוד איילנד אכן מכונת ביצים אבל נרתעתי מהסיפורים על תוקפנות. אני מרוצה מתפוקת הביצים של הבאלדיות ומזה שהן פחדניות :)
האם האורפינגטון תחליף סביר ? הביצים בגודל בינוני או קצת קטן ? תודה על התגובה.
|
|
בתגובה ל: האמת קצת פחדתי מתוקפנות רוד איילנד מאת: magicיש סדר נקירה כמו בכל להקת תרנגולות וזה הטבע שלהן, כל סדר נקירה מושג לאחר מריבות ולעיתים מריבות קשות, ברגע שסדר זה נקבע המערכת נרגעת כל עוד לא יוצאים או נכנסים פרטים חדשים ללהקה. אורפינגטון בהחלט גזע טוב ביצים בגודל לארג׳ בממוצע 3-4 לשבוע. תוקן על ידי הקרנף2 14/9/2015 0:28
|
|
בתגובה ל: האמת קצת פחדתי מתוקפנות רוד איילנד מאת: magic יכול להיות שמה שקראתי היו בו הגזמות או שהם מקרים יוצאים מהכלל, אבל אני רוצה למזער סיכונים. קראתי על מקרים בהם התרנגול רדף ותקף את המגדל או ילדים שלו, רובם דווחו על כך שהשינוי בהתנהגות בא בפתאומיות וללא סיבה נראית לעין. אולי אנסה אותו בעתיד. בינתיים, האם יש לך המלצות על מוכרי אורפינגטון, מה הדברים החשובים שצריך לבדוק בעת קניה ?
|
|
בתגובה ל: החלפת להקת בלאדיות בגזע מאת: magic גם אופי גם יופי וגם ביצים. לא במקרה נבחרה לתרנגולת החצר מספר 1 בארה"ב. מציע לך מניסיון להקים להקה של רוד איילנד ופלימות תהנה ותרוויח מכל העולמות.
בהצלחה.
|
|
בתגובה ל: פלימות רוק מאת: stasaf1 שנה טובה בחר בשימחה כל שתרצה
בעיני אין עופות לא רגועות הכל תלוי מגדל ואופן הגידול.
|
|
בתגובה ל: החלפת להקת בלאדיות בגזע מאת: magic מצטרף להמלצות שלפני אחלה עופות לגידול רגועות,מטילות,יפות
|
|
בתגובה ל: רוד איילנד ופלימות מאת: doronkrut ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מה רע בברהמות? מאת: גדי67 ברמה לא מטילה הרבה ואוכלת המון ביחס לאחרות.
|
|
בתגובה ל: לא רע מאת: stasaf1 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מסכים! ברהמה אוכלת הרבה מטילה מעט ומח.... בגדול! מאת: הקרנף2 דווקא הברהמה שלי מטילה יפה וגם אופי מצוין
|
|
בתגובה ל: דווקא הברהמה שלי מטילה יפה מאת: גדי67תוקן על ידי stasaf1 21/9/2015 10:31
|
|
בתגובה ל: כמה בשבוע ? כל השנה ? בת כמה היא ? מאת: stasaf1 מול 175-200 באורפינגטון באף, 200+ בבארד פלימות׳ רוק, ו 250 ברוד איילנד רד, 250-300 בלגהורן אלה בגזעים הטהורים. לעומת זאת בגזעי המכלוא כמו בלק סקס לינק (330 ביצים/שנה) ורד סקס לינק (לוהמן חום) (340 בשנה/שנה) המספרים הם הרבה יותר גבוהים!
|
|
בתגובה ל: כמה בשבוע ? כל השנה ? בת כמה היא ? מאת: stasaf1 היא בת שנה ומטילה בתקופה הזאת כל יום אבל היתה לה תקופת דגירה שלא הטילה אני לא עוקב כל יום הילדים לוקחים את הביצים
|
|
בתגובה ל: היא בת שנה ומטילה בתקופה הזאת כל יום מאת: גדי67 בנות שנה ועשר. פלימוט ממוצע הטלה 192. המצטיינת עומדת על 228. סאסקס קצת מאחור בערך 180. בקרוב הפרגיות פלימוט הצעירות יכנסו לסבב וזהו מפסיקים לקנות ביצים במכולת :-)
|
|